Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Αμάρτημα

Είναι το ξεπούλημα της Δημόσιας γης. Σωστά, γιατί στη χώρα μας η δημόσια γη καταπατιέται, δεν ξεπουλιέται.
 Άλλωστε είναι η μόνη χώρα που επιτρέπεται το ξεπούλημα της καλλιεργήσιμης γης σε ντόπιους και ξένους με τη μέθοδο του οικοδομήσιμου αγροτεμαχίου. Δεν μας αρκεί;
Ο Καποδίστριας για παράδειγμα, ξεπούλησε τις δημόσιες και εκκλησιαστικές γαίες στους ακτήμονες καλλιεργητές! Όντως, γιατί τις έδωσε σχεδόν μπιτ παρά αρκεί από χέρσες να τις κάνανε παραγωγικές και να τις δεντροφυτεύανε. Από αυτή του τη ξεπουλησιά, δημιουργήθηκε τα ελληνικό τοπίο, το απαράμιλλο, της ελιάς και της αμπέλου και ο Έλληνας αγρότης – ιδιοκτήτης της γης του, που έμελλε να γίνει ο στυλοβάτης της Ελλάδας.
Οι  Έλληνες καλλιεργητές που δημιουργήθηκαν από το ξεπούλημα της δημόσιας γης, με τη σειρά τους, επί των ημερών μας, ξεπούλησαν τις ξεπουλημένες γαίες τους σε ξένους και ντόπιους ιδιώτες, ενώ πλήθος ελλήνων καταπάτησαν δημόσια γη για να την τιμωρήσουν που δεν ξεπουλιότανε σε αυτούς , αλλά σε ντόπια και ξένα συμφέροντα.
Όταν οι λέξεις χάνουν τη σημασία τους.

Το περί ξεπουλήματος της Δημόσιας γης είναι αρκούντως προοδευτικό. Δεν θίγει κανέναν και όλοι αισθάνονται ότι υπερασπίζονται ένα δημόσιο αγαθό. Μπορεί να μας φέρει ψήφους, αλλά οπωσδήποτε δεν χάνουμε ψήφους.
Για το ξεπούλημα της καλλιεργήσιμης γης; Μούγκα Οικολογική, μούγκα Προοδευτική. Εδώ χάνουμε ψήφους.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος