Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ


Μίκης Θεοδωράκης ~ Χαρταετοί


Συγχαρητήρια κ. Πρόεδρε της Σχολικής Επιτροπής της Α΄βαθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ερμιονίδας !

ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

Δελτίο τύπου

Συγχαρητήρια κ. Πρόεδρε της Σχολικής Επιτροπής της Α΄βαθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ερμιονίδας!

κ. Πρόεδρε της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ερμιονίδας, συγχαρητήρια!!! 
Περάσετε με επιτυχία το τεστ αντιμετώπισης διαφωνούντων, αντιφρονούντων και αντιπολιτευομένων. Πήρατε τα εύσημα του κ. Δημάρχου, ο οποίος έχει θεσμοθετήσει ως αντιπροσωπευτικό του μέσο το facebook. 
Κατατροπώσατε τους ενοχλητικούς αντιπάλους και όλους αυτούς που τολμούν και δεν χειροκροτούν.
 Όλους αυτούς που όχι μόνο δεν επευφημούν αλλά έχουν και το θράσος να αμφισβητούν το πρωτοφανές και πρωτόγνωρο έργο της Δημοτικής αρχής. 
Είναι να απορεί κανείς πως τολμήσαμε εμείς που δεν γνωρίζουμε από δημόσια διοίκηση, να αμφισβητήσουμε τους Μετρ του είδους. Μόνο κάτι να ρωτήσουμε και με όλο το σεβασμό! Ανακοινώσατε ότι έγιναν έργα πριν αυτά γίνουν; ανακοινώσατε την επισκευή του καυστήρα στις 17/2 αλλά αυτή έγινε μόλις χθες 23/2 και μόλις χθες έγινε και η ανάρτηση του εντάλματος πληρωμής. Αλλά και πάλι συγγνώμη! Μήπως πρέπει να υπάρξουν χωριστά παραστατικά προμηθευτών και υπηρεσιών; Υπάρχει κάποια απόφαση, κάποια συμφωνία για τις εργασίες οι οποίες χρειάζονταν, εν προκειμένω, στον καυστήρα του Δήμ. Σχολείου Θερμησίας ή όσο πάει; Οι τοπικοί τεχνίτες ρωτήθηκαν και δεν ενδιαφέρθηκαν να αναλάβουν το έργο; 

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Eκθεση φωτογραφίας «MON ROMAN SERA BON»


Χρυσή Τσιώτα «MON ROMAN SERA BON»         

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017Κυριακή 23 Απριλίου 2017
εγκαίνια Σάββατο 4 Μαρτίου 12μμ
Το ΦΟΥΓΑΡΟ παρουσιάζει στο FOUGARO Le Café και στην ΑΙΘΟΥΣΑ 2, από το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 12μμ έως την Κυριακή 23 Απριλίου, την έκθεση φωτογραφίας «MON ROMAN SERA BON» της εικαστικού Χρυσής Τσιώτα, η οποία παρουσιάζει τη δουλειά της για πρώτη φορά στο Ναύπλιο.
Η έκθεση, που δανείζεται τον τίτλο της από μια φράση του Joseph Roth,* περιλαμβάνει 11 έργα από το 2006 έως το 2012 και εκπροσωπούν διαφορετικές σειρές από το έργο της Χρυσής Τσιώτα. Εν είδει mini – αναδρομικής, τα θέματα που έχουν απασχολήσει κατά περιόδους την καλλιτέχνιδα οργανώνονται σαν ένα αφήγημα για τη θέση της γυναίκας, τους ρόλους της, παιχνίδια με τον εαυτό και την ταυτότητά της.

Παρουσίαση βιβλίου της Ρέας Γαλανάκη «Η Άκρα Ταπείνωση»


         
Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Το ΦΟΥΓΑΡΟ υποδέχεται το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 7 μμ την καταξιωμένη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της με τίτλο «Η Άκρα Ταπείνωση» (Εκδόσεις Καστανιώτη). Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον υπεύθυνο της Βιβλιοθήκης Ανθός, Γιάννη Στάμο, θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Οργάνωση ΦΟΥΓΑΡΟ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Η Άκρα Ταπείνωση

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

H NASA ανακάλυψε κοντινό ηλιακό σύστημα με επτά πλανήτες που μπορεί να έχουν ζωήΈνα ηλιακό σύστημα (καλλιτεχνική απεικόνιση στην κεντρική φωτογραφία) με επτά ζεστούς πλανήτες, οι οποίοι θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ζωή εντόπισαν οι ερευνητές της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA). Το ηλιακό σύστημα, η ελπίδα της ανθρωπότητας στην αναζήτηση μιας εξωγήινης μορφής ζωής, απέχει περίπου 40 έτη φωτός από τον πλανήτη μας.
Οι επιστήμονες της NASA, σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν για την ανακάλυψή τους, έκαναν λόγο για ένα «ιδανικό εργαστήριο» και το καταλληλότερο μέρος στον Γαλαξία μας για να αναζητηθεί ζωή. Στο ερώτημα αν κάποιος από τους επτά εξωπλανήτες διαθέτει όντως κάποια μορφή ζωής, η απάντηση των επιστημόνων προς το παρόν είναι «δεν γνωρίζουμε».

Περισσότερα:tvxs

Απάντηση της Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ερμιονίδας στην Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Θερμησίας
Δελτίο τύπου
Κυρία Πρόεδρε,
Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους.
Και ο κόσμος καταλαβαίνει.
Όπως καταλαβαίνει τις προθέσεις, τους λόγους και τη σκοπιμότητα όταν θέματα που αφορούν την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων για την οποία πασχίζουμε γίνονται αντικείμενο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων που δεν βοηθάνε την επίλυσή τους.
Μου κάνει εντύπωση διότι ενώ μαζί με εσάς, τη Διευθύντρια και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου καταγράψαμε από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων μου τα προβλήματα που χρονίζουν (τουαλέτες, επισκευή και χρωματισμοί αιθουσών, συντήρηση κουφωμάτων του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου, αντικατάσταση μπασκέτας αύλειου χώρου, προστασία αύλειου χώρου, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, βιβλιοθήκες κα) εσείς η ίδια ζητήσατε οι εργασίες να μην γίνουν άμεσα αλλά να περιμένουμε λίγο μέχρι τις διακοπές του Πάσχα.

Μυστηριώδης ραδιενέργεια εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη

Μυστηριώδεις ραδιενεργές ακίδες έχουν εντοπιστεί σε όλη την Ευρώπη χωρίς όμως οι επιστήμονες να μπορούν να εξηγήσουν από που προέρχονται και γιατί.

Το ραδιενεργό ιώδιο -131, ένα ραδιενεργό υλικό φτιαγμένο από τον ίδιο τον άνθρωπο, έχει βρεθεί σε μικρές ποσότητες σε όλη την ήπειρο. Βρέθηκε στη βόρεια Νορβηγία στις αρχές Ιανουαρίου, σύμφωνα με αξιωματούχους, αλλά σταδιακά κινείται σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη από τότε.
Όμως, παρά την εύρεση του υλικού, τον Ιανουάριο, οι αρχές δεν το ανακοίνωσαν. Η ύπαρξή του άρχισε να γίνεται γνωστή από χθες.
Οι αρχές άργησαν να το δημοσιοποιήσουν διότι δεν είναι καθόλου σαφές από πού έχει προέλθει ή πώς έχει εξαπλωθεί.

Δωρεάν τεστ για το Alzheimer στο Ναύπλιο

Την Τετάρτη, 22 και Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στα ΚΑΠΗ Ναυπλίου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν τεστ μνήμης και το απόγευμα της Τετάρτης θα δοθεί ομιλία για την νόσο Alzheimer στην Αίθουσα Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ « ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ ΙΡΙΩΝ » ΩΣ ΠΡΟΙΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ


Δελτίο τύπου
Από   το γραφείο    του βουλευτή  Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ   Γιάννη Γκιόλα  έγινε γνωστό ότι  υπογράφηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ,  Ευάγγελο Αποστόλου καθώς και τον Αναπληρωτή Υπουργό, Γιάννη Τσιρώνη η καταχώρηση της ονομασίας «Αγκινάρα Ιρίων» ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ), στο Μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης (ΠΟΠ), Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ) και Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων (ΕΠΙΠ) της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

Συγκεκριμένα με την υπ΄αριθμ,πρωτ.471/1713/17-2-2017 απόφαση του ΥΠΑΑΤ ,έγινε αποδεκτό το από 12-10-2016 τελικό αίτημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιρίων .

Θα ακολουθήσουν  και οι ανάλογες τεχνικές ενέργειες από τα όργανα της Ε.Ε ώστε να αναγνωρισθεί και στην Ευρώπη το προϊόν της Αργολικής γης και ειδικότερα των Ιρίων ως ΠΟΠ.

Eίναι όμως εξαιρετικά σημαντικό να εξηγήσουμε εδώ τι σημαίνουν για τα Ίρια, τον τόπο μας ,τους Αγρότες και την εθνική οικονομία τα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ και ποιους ωφελούν.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο Δράκος - Νίκος Κούνδουρος (1956)


Σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την Ερμιονίδα

Η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος, η λειτουργία των λιμένων, τα έργα υποδομής, οι αναπλάσεις και το αίτημα αναβάθμισης των Λιμενικών Τμημάτων σε Υπολιμεναρχεία τέθηκαν υπόψη του Γενικού Γραμματέως του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από το Δήμαρχο Ερμιονίδας, κ. Δημήτριο Σφυρή, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας, κ. Ιωάννη Ρούσση και τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας, κ. Παναγιώτη Μέξη, κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο μιας εποικοδομητικής συνάντησης εφ' όλης της ύλης και με την προοπτική της ανάπτυξης, σύμφωνα με το σχεδιασμό όχι μόνο των έργων υποδομής αλλά και των μελλοντικών έργων.

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» δελτίο τύπου


Kρανίδι 22/02/2017

ΘΕΜΑ: ΟΙ «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ», Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑΕΡ

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου «ακούσαμε πολλά» και αυτό στα πλαίσια συζήτησης για τα τρία άρθρα του κανονισμού μετά την προσφυγή μας στην επιτροπή του άρθρου 152 στα πλαίσια μη νόμιμης προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας. Οι βαριές «κατηγορίες» και οι δήθεν «αποκαλύψεις» δημιούργησαν σε όλους την εντύπωση ότι έγιναν ως αντιπερισπασμό επί των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σημερινό ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ εξαιτίας των πράξεων και των παραλείψεων του που ως δημοτική παράταξη έχουμε αναδείξει.

Τώρα για την αποκατάσταση της αλήθειας διατυπώνω τις παρακάτω θέσεις τις οποίες παρουσίασα και στο δημοτικό συμβούλιο

Δυνατή Ερμιονίδα δελτίο τύπου

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Η Δημοτική αρχή του Δήμου Ερμιονίδας, συνεχίζει να επιδίδεται στην προσφιλή σε αυτήν μέθοδο, της παραπληροφόρησης των Δημοτών. 

Αυτή τη φορά, μέσω της Προέδρου της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας κ. Στρίγκου, εμφανίζεται κατάλογος πραγματοποιηθέντων έργων στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Ερμιονίδας, των οποίων η πλειοψηφία αφορά προϊόν δωρεών. Εκτός αυτού και σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Θερμησίας, αναφέρονται τα εξής: 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ

ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΙΗΣΗΣ, ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Το ΦΟΥΓΑΡΟ, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο, και το Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας, πραγματοποιεί από τις 15 Φεβρουαρίου ως τις 30 Μαρτίου, στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΘΟΣ, σειρά παρουσιάσεων τεσσάρων συγγραφέων με πλούσιο ποιητικό, πεζογραφικό, δοκιμιακό και μεταφραστικό έργο. Πρόκειται για δημιουργούς που έχουν διακριθεί για την επιτυχία τους σε περισσότερους από έναν τομείς της λογοτεχνίας.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ευχαριστήριο μήνυμα αντί Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση : ''Το Γαιτανάκι της άνοιξης & των χρωμάτων 2017''


Ευχαριστήριο μήνυμα
αντί Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση : ''Το Γαιτανάκι της άνοιξης & των
χρωμάτων 2017'' .
Είναι κομματάκι δύσκολο μέσα από λίγες φωτογραφίες να διευκρινήσεις τον παλμό, το κέφι, το χαμόγελο που δημιουργήθηκε από την Χορευτική μας Ομάδα την Κυριακή 19/02/2017 όταν διοργάνωσε για 2η φορά το δρομικό έθιμο "Γαϊτανάκι''. Είναι τούτη η στιγμή που λες πως πρέπει να έρθεις, πρέπει να το ζήσεις , πρέπει να το ακολουθήσεις για να το καταλάβεις... Και αυτό έγινε !!! Σας ευχαριστούμε πολύ που ήσασταν στο πλευρό μας, που δίνετε παλμό και  συνέχεια στην
πρωτοβουλία μας. Σας ευχαριστούμε που ήσασταν εκεί & και μας ενδυναμώσατε
με το χειροκρότημα , το χαμόγελο , το γλυκό χτύπημα στην πλάτη ..

Ευχαριστούμε λοιπόν όλους εσάς τους Ερμιονιδείς που μας στηρίζετε, ειδικότερα εσάς που προετοιμάσατε τις γειτονιές σας & μας προσφέρατε απλόχερα τα νόστιμα
εδέσματα σας ΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ να ευχαριστήσουμε τα μέλη της Χορευτικής Ομάδας
Ερμιόνης που στο έπακρο απήλαυσαν το μουσικοχορευτικό μας σεργιάνι !!!

Τέλος να ευχαριστήσουμε τους μουσικούς μας (Παναγιώτης Βελισσαρόπουλος, Νίκος Βυνηρής & Μάριος Στενός) και τους φίλους - εθελοντές φωτογράφους μας (Αντωνία
Δεβελέκου , Καλομοίρα Κρινή & Χρήστος Σπανός ) , η απουσία των οποίων θα
καθιστούσε αδύναμη την επιτυχία της πρωτοβουλίας μας !!!
Για μια ακόμη φορά η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης αποδεικνύει το αυτονόητο πως ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!
Σας ευχόμαστε καλό
τριήμερο & καλή Σαρακοστή.

Μετά τιμής, 
Χορευτική Ομάδα
Ερμιόνης

Τοποθέτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Τάσου Τζανή στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 20/02/2017


Τοποθέτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Τάσου Τζανή στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 20/02/2017, για το θέμα :  Έγκριση του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ ( Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμάτων ) Πελοποννήσου . 

Κυρίες & Κύριοι,
Το ΕΣΔΑ ,το οποίο αναθεωρήθηκε ως γνωστό πρόσφατα, καθορίζει τη στρατηγική,τις πολιτικές, τους στόχους & τις δράσεις, για τη διαχείριση των αποβλήτων σε εθνικό επίπεδο.

Το Όραμα της Εθνικής στρατηγικής  έχει σαν στόχους την βιώσιμη διαχείριση, την επαναχρησιμοποίηση υλικών, την εφαρμογή της αρχής *ο ρυπαίνων πληρώνει*, την αποκατάσταση όλων των ΧΑΔΑ ,την ασφαλή τελική διάθεση των αποβλήτων & την ευαισθητοποίηση του κοινού έτσι ώστε να υπάρχει ενεργή συμμετοχή & ευθύνη των πολιτών στη διαχείριση των αποβλήτων.

Με βάση την οδηγία 2008/98/EC πρέπει υποχρεωτικά & δεσμευτικά  ο ι   ε π ε ν δ ύ σ ε ι ς  που θα γίνουν  στα Επιχειρησιακά Προγράμματα {2014-2020} στον τομέα  των αποβλήτων να είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ βιώσιμες.

Let’s do it Greece!Lets do it Greece!


Μια παρέα παιδιών ενώνει όλη την Ελλάδα! Το Μεγάλο μας όνειρο, στις 2 Απριλίου όλη η Ελλάδα μια μεγάλη εθελοντική οικογένεια!

Το 2012, μια παρέα φίλων οραματίστηκε να ενώσει ολόκληρη τη χώρα με ένα φιλόδοξο όραμα για το περιβάλλον. Στο πέρασμα των τελευταίων 5 χρόνων, χιλιάδες εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ενώνοντας τις δυνάμεις τους σε ένα ετήσιο ραντεβού με το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος στο επίκεντρο.
Κάπως έτσι γεννήθηκε η εθελοντική εκστρατεία Lets Do It Greece, που φέτος έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.
Στόχος, οι χιλιάδες πολίτες που μοιράζονται το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας, να συντονιστούμε σε ολόκληρη τη χώρα, ομορφαίνοντας 1.500 σημεία μέσα σε 1 μέρα!

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από νέα παιδιά προερχόμενα από περιβαλλοντικές ομάδες σχολείων. Νέους που ονειρεύονται να ενώσουν όλη την Ελλάδα για έναν κοινό σκοπό, αναδεικνύοντας το καλό πρόσωπο της πατρίδας μας. Στα μάτια αυτών των νέων, το Let’s do it Greece είναι μια ευκαιρία να ενώσουμε την ελληνική κοινωνία εμπνέοντας χιλιάδες πολίτες και ενισχύοντας την κουλτούρα του εθελοντισμού στην Ελλάδα. Όπως μας λένε: «Μέσα από την κοινή μας προσπάθεια επιθυμούμε να χτίζουμε δυνατές σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα σε όλους μας, ως ενεργοί πολίτες που βοηθάμε ο ένας τον άλλο και όλη την κοινωνία ταυτόχρονα, και αυτό να λειτουργεί πολλαπλασιαστικά σε όλη την Ελλάδα».

Θες να ταξιδέψεις δωρεάν στην Ευρώπη; Αιτήσεις έως 19 ΜαρτίουΑν είσαι 17 έως 27 ετών και θες να ταξιδέψεις δωρεάν στην Ευρώπη, μπορείς να κάνεις αίτηση για το πρόγραμμα ταξιδιωτικής επιδότησης του Ιδρύματος Schwarzkopf.
Στόχος του επιδοτούμενου προγράμματος είναι η παρότρυνση νέων ανθρώπων να γνωρίσουν την Ευρώπη. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 19 Μαρτίου 2017 και δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα 17 έως 27 ετών, μόνιμοι κάτοικοι σε κάποιο από τα 47 κράτη της Ευρώπης.
Η διάρκεια του ταξιδιού θα είναι από τρεις έως έξι εβδομάδες. 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ: schwarzkopf-stiftung.de


Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τα 190 χρόνια από την «κατ’ επανάληψη» Γ΄ Εθνοσυνέλευση της Ερμιόνης

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κρανίδι 20-2-2017

Επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τα 190 χρόνια από την
«κατ’ επανάληψη» Γ΄ Εθνοσυνέλευση της Ερμιόνης

Στην Ερμιόνη θα πραγματοποιηθούν στις 11 και 12 Μαρτίου 2017 επετειακές εκδηλώσεις εξ αφορμής της συμπλήρωσης 190 χρόνων από το ιστορικό γεγονός της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης, μέρος της οποίας διεξήχθη στην Ερμιόνη, από 18 Ιανουαρίου 1827 έως 17 Μαρτίου 1827.
 Την ιστορική επέτειο θα τιμήσει με την παρουσία του, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΠτΔ), Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος. 
Το Σάββατο 11-3-2017 και ώρα 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης (Συγγρού) θα πραγματοποιηθεί ομιλία σχετική με την ιστορική πορεία ζωής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και την συμβολή του στην Γ΄ Εθνοσυνέλευση της Ερμιόνης, με ομιλητή τον κ. Παναγιώτη Πυρπυρή, Διδάκτορα Ιστορίας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Τάκη Μανιάτη.
Την Κυριακή 12-3-2017 και ώρα 10:00 θα τελεστεί Αρχιερατική Δοξολογία στον Ι. Ναό των Ταξιαρχών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κκ. Εφραίμ. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Ιωάννης Ησαΐας, φιλόλογος – ιστορικός. 
Στις 10:30 ο ΠτΔ και οι προσκεκλημένοι θα επισκεφθούν το παρακείμενο του Ιερού Ναού Βουλευτικό οίκημα, στο οποίο έγινε η Γ΄ Εθνοσυνέλευση και θα ξεναγηθούν από την Πρόεδρο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ερμιόνης κα. Τίνα Αντωνοπούλου, φιλόλογο. Ο ΠτΔ θα κάνει τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής μαρμάρινης πλάκας.
Στις 11:20 στο Ηρώο θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου από τον ΠτΔ.
Στις 12:00 στο Δημοτικό Κατάστημα Ερμιόνης θα ανακηρυχθεί ο ΠτΔ ως Επίτιμος Δημότης του Δήμου Ερμιονίδας και θα του προσφερθεί το χρυσό κλειδί του Δήμου από τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Σφυρή.
Στις 13:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης θα παρατεθεί δεξίωση προς τιμήν του ΠτΔ.
Ο Δήμος Ερμιονίδας έχει εκδώσει βιβλίο του συγγραφέα Ιωάννη Ησαΐα με τίτλο «Η Γ΄ Εθνοσυνέλευση “κατ’ επανάληψη” στην Ερμιόνη και οι ιστορικές πτυχές της (18 Ιανουαρίου – 17 Μαρτίου 1827)», το οποίο θα διανεμηθεί στους προσκεκλημένους. Στους δημότες θα διανεμηθεί την ημέρα παρουσίασής του, η οποία θα γίνει στην Ερμιόνη.
Οι επετειακές εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Ερμιονίδας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Π.Ε. Αργολίδας, την Δ.Κ. Ερμιόνης, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης και τον Ερμιονικό Σύνδεσμο.    


Απόκριες στην Ερμιόνη


Τάσος Γ. Λάμπρου δελτίο τύπου


Δευτέρα 20/2/2017
Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με τα καύσιμα του Δήμου Ερμιονίδας και ο ψεύτικος αντιπερισπασμός του Δημάρχου
Για μια ακόμα φορά ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δ. Σφυρής συνειδητά παραποιεί την αλήθεια.
Αντί να απαντήσει στα τρία κρίσιμα ερωτήματα που του έθεσα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με το πρόβλημα της προμήθειας καυσίμων που έχει προκύψει στον Δήμο Ερμιονίδας και ως Δημοτικοί Σύμβουλοι θα έπρεπε να είχαμε ενημερωθεί και ιδιαίτερα εγώ που είμαι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ερμιονίδας, μέσω ανάρτησής του στο
facebook, κατηγορήθηκα ψευδώς από το Δήμαρχο ότι επιθυμώ την ακινητοποίηση των απορριμματοφόρων.
Στο Δήμαρχο έθεσα τα εξής ερωτήματα:
α). Πότε θα ολοκληρωθεί ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός προμήθειας καυσίμων 2017 για το Δήμο Ερμιονίδας και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού.

Λούμη – Γιαννικοπούλου Αγγελική δελτίο τύπου

Το link με το video της συνεδρίασης στο σημείο που μας ενδιαφέρει για τα καύσιμα του Δήμου Ερμιονίδας: https://www.youtube.com/watch?v=6CKDYBuu5ho

Ο Δήμος Ερμιονίδας προμηθεύεται καύσιμα με έρανο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής για μια ακόμη φορά, κατά την προσφιλή του συνήθεια, ψεύδεται, συκοφαντεί και διαστρεβλώνει την  πραγματικότητα. Με ανάρτησή του στο facebook, αναφέρεται σε ερώτηση εκτός ημερησίας διάταξης που έθεσα, σχετικά με την προμήθεια καυσίμων του Δήμου Ερμιονίδας, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης Φεβρουαρίου 2017.
Δυστυχώς για αυτόν, υπάρχει αδιάψευστος μάρτυρας το
video της συζήτησης το οποίο τον εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Γαϊτανάκι στην Ερμιόνη


Ευχαριστούμε παιδιά !

Οι ίδιες χώρες μέλη της Ε.Ε. είναι και μέλη του ΔΝΤ - για ποια κόντρα μιλάνε; Τι θέλουν από την Ελλάδα; -

Με αγωνία παρακολουθούμε εις την χώρα μας τις ειδήσεις, τα σχόλια και τις ατέρμονες συζητήσεις  που γίνονται εις τα διάφορα Κανάλια για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης και την αποφυγή ενός Grexit, που για πολλούς σημαίνει το τέλος της Ελλάδος. Έχει επισημανθεί πολλές φορές ο ρόλος της Ιστορίας, αλλά και η σχέση του κάθε ανθρώπου με αυτήν, κυρίως εκείνων οι οποίοι εκλέγονται και αναλαμβάνουν την διακυβέρνηση και τις μεγάλες ευθύνες για την πορεία της χώρας τους. Η σωστή πληροφόρηση, η αξιολόγηση και εκτίμηση κάθε πληροφορίας είναι το άλφα και το ωμέγα για την άσκηση της πολιτικής και την προάσπιση και διαφύλαξη των συμφερόντων ενός Λαού, μίας Πολιτείας.
Όποιος έχει επισκεφθεί την Γερμανία διαπιστώνει ότι η χώρα αυτή είναι ένα τεράστιο εργοτάξιο που παρομοιάζεται με μία κυψέλη ακούραστων εργαζόμενων μελισσών. Ηταν και είναι το πεπρωμένο αυτής της χώρας να ευθύνεται για τους 2 Παγκοσμίους Πολέμους

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Οι σχοινοβάτες του Ανάργυρου Πασχάλη ταξίδεψαν στο Κάνσας των ΗΠΑ


Μετά από τις τρεις εκθέσεις  στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, στο Κέντρο Καλών Τεχνών, στη Δημοτική Πινακοθήκη,  στη Σαγκάη τώρα και στο Κάνσας των ΗΠΑ.

Η νέα έκθεση του   ερμιονίτη καλλιτέχνη, Ανάργυρου Πασχάλη στο Κάνσας των ΗΠΑ  ξεκίνησε 14 Φεβρουαρίου. Έχει  θέμα "Κόκκινοι σχοινοβάτες".

Περισσότερα:pm-artworksΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΡΗ


ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΡΗ

Δημήτρης Τουτουντζής 

Μετά την καταστροφή των Ψαρών από τους Τούρκους, ο Κανάρης συναντήθηκε με τον πατριώτη του Νικόδημο στην Αίγινα και σε μια συνομιλία και την οποίαν αναφέρει ο Νικόδημος, του λέει: Θυμάσαι Νικόδημε, πως όταν είμαστε στα Ψαρά λογαριάζαμε, όταν θα ερχόταν το δάνειο, να φτιάξουμε πολλά μπουρλότα και να κάνουμε με αυτά κανένα παράτολμο κίνημα; Το είχα πάντα στο νου μου και όταν βούλιαξε στη Νιό εκείνο το σάπιο πλεούμενο που μου δώσανε και βρισκόμουνα στις Σπέτσες, ήρθε ο ναύαρχος Χάμιλτον. Ανέβηκα στη φρεγάτα του να τον δω και κουβεντιάζοντας τον ρώτησα: «Αν οι Ψαριανοί βάζανε σε πράξη το σκοπό που είχανε προτού χαθεί το νησί τους, να μπούνε στο λιμάνι της Πόλης με μπουρλότα να κάψουν την τούρκικη αρμάδα, οι