Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

National Geographic Channel‎ Εβδομάδα Παρατήρησης Πλανήτη ΆρηΤο NATIONAL GEOGRAPHIC σε συνεργασία με το ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ σας προσκαλεί στην «Εβδομάδα Παρατήρησης του Πλανήτη Άρη» με τηλεσκόπια σε 7 σημεία της Αθήνας.
Δευτέρα 21 έως και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, απο τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.
Κάθε ημέρα της εβδομάδας, τηλεσκόπια θα τοποθετούνται σε ένα διαφορετικό σημείο της πόλης, προσκαλώντας το κοινό να ζήσει μία μοναδική εμπειρία εξερεύνησης του διαστήματος! Μέσα από το φακό υπερσύγχρονων τηλεσκοπίων, δίνεται η μοναδική ευκαιρία σε όλους, να παρατηρήσουν ουράνια σώματα καθώς και τον πιθανό επόμενο προορισμό του ανθρώπου στο ηλιακό μας σύστημα, τον πλανήτη Άρη. Αν σας συναρπάζει το διάστημα και οι πλανήτες, επισκεφθείτε ένα από τα 7 σημεία τη
...ς Αθήνας όπου διοργανώνεται η ενέργεια και μάθετε περισσότερα για το διάστημα αλλά και για τον κόκκινο πλανήτη!
Αναλυτικό πρόγραμμα Εβδομάδας Παρατηρήσεων:

Δυναμικό παρόν του Δήμου Ερμιονίδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Θεσσαλονίκης 2016


Δυναμική όσο και εντυπωσιακή η παρουσία του Δήμου Ερμιονίδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Θεσσαλονίκης 2016. Ο Δήμος της Αργολίδας που είναι συνεχώς αναπτυσσόμενος ειδικά στον τουριστικό τομέα προσελκύοντας επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ και βέβαια τουρίστες υψηλών βαλαντίων και απαιτήσεων . Η παρουσία του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, της Αντιδημάρχου και του Προέδρου του Λιμενικού ταμείου δείχνει την σημασία που δίνει η δημοτική αρχή στην εξωστρέφεια του Δήμου με την οργανωμένη προβολή μέσα από διεθνής εκθέσεις όπως αυτή. Πάντα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας εξού και η παρουσία της Ντίνας Νικολάκου. Πολλά προϊόντα ντόπιων παραγωγών και τα υπέροχα τοπία χαρακτηρίζουν τον χώρο του Δήμου Ερμιονίδας.
Σ. Παπαδοπούλου

Η απάντηση του Παύλου Δαγρέ στον Παναγιώτη Αποστόλου


Παύλος Δαγρές: Τα λέει στη νύφη
για ν' ακούσει η πεθερά

Αγαπητέ Παναγιώτη, κατ’ αρχάς θέλω να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια, που απέδωσες δημόσια στα μέλη του Σωματείου της «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ», αναγνωρίζοντας έτσι το δύσκολο αγώνα που διεξάγουμε.
Ειλικρινά χαρήκαμε με την επιθυμία που εξέφρασες δημόσια να συνεργαστούμε για την πάταξη της διαφθοράς.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, αγαπητέ Παναγιώτη, διότι στο πρόσωπό σου βλέπουμε όχι μόνο ένα προσωρινό συνεργάτη αλλά και ένα μελλοντικό μέλος του Σωματείου μας, εφόσον το θελήσεις.
Μαζί λοιπόν θα προχωρήσουμε να αποκαλύψουμε αυτούς που «ζουν εις βάρος άλλων», όπως πολύ ορθά τονίζεις στην ανακοίνωση σου.

Αγαπητέ Παναγιώτη, τα προβλήματα της περιοχής μας είναι γνωστά, πολλά και διάφορα. Ένα από αυτά από τα πλέον εμφανή έχει να κάνει με την καταπάτηση και παράνομη ιδιοποίηση των Δημοσίων ακτών. Όπου εκεί κάποιοι έχουν οικοδομήσει ΠΑΡΑΝΟΜΑ, έχουν κτίσει βίλλες στους αιγιαλούς, έχουν περιφράξει ακτές, έχουν αποκλείσει τους πολίτες να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα.

Αγαπητέ Παναγιώτη, ως Δημοτικός Σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ που είσαι, η συμβολή σου θα είναι μεγάλη στη προσπάθεια που καταβάλουμε να καταγράψουμε όλα τα παράνομα κτίσματα που έχουν καταπατήσει τον Αιγιαλό. Να βρούμε ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες. Να δούμε ποιοι εργολάβοι….. συνέργησαν στην παρανομία και έκτισαν για λογαριασμό άλλων παράνομα σε δημόσιους χώρους. Να μάθουμε ποιοι ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ σχεδίασαν και επέβλεπαν τις παράνομες αυθαίρετες εργασίες στο Δημόσιο Αιγιαλό. Και όλους τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ αυτούς να τους Δημοσιοποιήσουμε, αγαπητέ Παναγιώτη, έτσι ώστε οι πολίτες να τους μάθουν για να μην παραπλανηθούν καμία φορά και τους ψηφίσουν και τους κάνουν ακόμη και ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ!!! (εάν θέσουν υποψηφιότητα).

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Η αγάπη στο μυαλό ενός Κέρβερου

                                        Αργύρης Παλούκας | Φωτ. Βασίλης Μαθιουδάκης
      
Συντάκτης: Χρήστος Αγγελάκος

Οι «Ψηφίδες της πόλης» είναι μια βόλτα δύο φίλων, του συγγραφέα Χρήστου Αγγελάκου και του φωτογράφου Βασίλη Μαθιουδάκη, σε πρόσωπα που τους εμπνέουν και στις προσωπικές τους στιγμές στο αθηναϊκό περιβάλλον.
Μια προσπάθεια να δοθεί πρόσωπο στην απρόσωπη πόλη.
Η βόλτα γίνεται μ’ ένα παλιό τζιπάκι, που τα παράθυρά του ανοίγουν με χερούλια και δεν έχει κλιματισμό.
Ζέστη στη ζέστη, κρύο στο κρύο, οι πιο άβολες προϋποθέσεις φτιάχνουν το καλύτερο ταξίδι. Φτάνει ο δρόμος να είναι καλός.

Αργύρης Παλούκας Φωτ. Βασίλης Μαθιουδάκης
Θα μπορούσε να είναι το πρώτο κεφάλαιο μιας Αισθηματικής Αγωγής, της Ιστορίας ενός νέου, γραμμένο χτες από άλλο συγγραφέα. Εξάλλου τις καλύτερες ιστορίες τις γράφει η ζωή.
Η ιστορία μας ξεκινάει μ’ έναν νεαρό ποιητή που βγάζει την πρώτη του συλλογή και τη λέει «Το ξέφτι».

το πρώτο μάθημά μου για την αρχοντιά

14c4juw
                          Κωνσταντίνος Τσάτσος (1899-1987)

Θα ‘μουνα δέκα χρονών. Το καλοκαίρι, όταν τέλειωνα το σχολείο κατέβαινα στο ισόγειο δικηγορικό γραφείο του πατέρα μου, όπου και με έβαζαν να αντιγράφω δικόγραφα. Για τις τέσσερις σελίδες χωρίς περιθώριο, πληρωνόμουν μια δραχμή.
Καθισμένος σ’ ένα από τα γραφεία των βοηθών χάζευα πού και πού τους πελάτες, κάθε λογής, πού μπαινόβγαιναν.

Ένα πρωινό ήρθε ένας λεβεντόγερος με κάτασπρη φουστανέλλα. Οι φουστανελλάδες ακόμη τότε δεν ήταν σπάνιο φαινόμενο. Είδα τους βοηθούς δικηγόρους να σηκώνονται και να του κάνουν μιαν ιδιαίτερα θερμή υποδοχή.
Ο πρώτος βοηθός που φαίνεται να τον γνώριζε καλά, έπιασε κουβέντα μαζί του. Και μια στιγμή τον ρωτάει: «Και τώρα, μπάρμπα Μήτρο, πόσων χρόνων είσαι;» Και ο μπάρμπα Μήτρος, με τ’ όνομα Δημήτριος Μαλαμούλης που είχε εν τω μεταξύ στρογγυλοκαθίσει, του απαντάει μονολεκτικά… «Δύο». Δηλαδή εκατόν δύο. Από τα εκατό είχε αρχίσει νέα αρίθμηση.
Βγήκε εν τω μεταξύ ο πατέρας μου. Τον οδήγησε στο μέσα γραφείο τα είπανε με αυτόν και το γιο του, ένα λεβέντη

τάχει αυτά η ζωή ...


(1979, Γιάννης Καλαμίτσης, Dave "Budgie" Black, Αλέκα Κανελλίδου)  

Ναι, ξέρεις πολλά να μου λες,
τόσες κουβέντες τρελές
για ονειρεμένες αγάπες,
αλλά, κάποια στιγμή θα το δεις
όταν κι εσύ βαρεθείς
θ’ αναρωτιέσαι πως τα `πες.

Ένα πρωί ξύπνησα και μιλούσα με… ξενική προφορά!

Το «Σύνδρομο της Ξενικής Προφοράς» αποτελεί ένα από τα μεγάλα μυστήρια του εγκεφάλου. Ξαφνικά, μια μέρα ο άνθρωπος μιλάει τέλεια μεν τη μητρική του γλώσσα, αλλά με ξενική προφορά και τονισμό που παραπέμπει σε άλλη γλώσσα…

Κι όμως, δεν πρόκειται για ψυχολογικό φαινόμενο, αλλά για κάποια περίεργη λειτουργία του εγκεφάλου. Η Αγγλίδα Julie Matthias η οποία ούτε γνώριζε ξένες γλώσσες, ούτε είχε ταξιδέψει ποτέ έξω από την χώρα της, ξύπνησε μια μέρα και μιλούσε –και εξακολουθεί να μιλάει και τώρα, μετά από πολύ καιρό– με… γαλλική προφορά, γαλλικό τονισμό των λέξεων και γαλλική «μελωδία» του λόγου. Όλοι την ρωτάνε αν είναι ξένη κι ενώ το λεξιλόγιό της είναι άψογα αγγλικό, της φέρονται σαν σε τουρίστα και μάλιστα έχει δεχθεί και ρατσιστικά σχόλια μέσα στην ίδια της την πατρίδα!
Λίγο καιρό πριν από αυτό το παράξενο ξύπνημα, η Julie Matthias είχε τραυματισθεί ελαφρά σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και αργότερα υπέφερε από πονοκεφάλους. Ωστόσο οι ιατρικές της εξετάσεις δεν δείχνουν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Και όμως με τίποτα δεν μπορεί να ξεφορτωθεί την γαλλική της προφορά…
Αυτή είναι κάθε άλλο παρά η μοναδική περίπτωση. Σε διάφορα μέρη του κόσμου κάποιοι άνθρωποι κάποια μέρα αρχίζουν ξαφνικά να μιλούν με την προφορά μιας ξένης γλώσσας, παντελώς άγνωστης σ’ αυτούς και στο περιβάλλον τους. «Δεν είναι για γέλια», λέει η Δρ. Sheila Blumstein του Brown University στο Long Island, η οποία ασχολείται με το θέμα. «Αυτοί οι άνθρωποι υποφέρουν γιατί ξαφνικά νιώθουν σαν να αλλάζει η προσωπικότητά τους».
Υπάρχουν ωστόσο μερικές περιπτώσεις που η αλλαγή της προφοράς οφείλεται σε όγκο ή σε εγκεφαλικό, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν μπορεί να εντοπισθεί κάποιο πρόβλημα. Η Anja Kuscshmann του University of Staffordshire μελέτησε την αλλαγή προφοράς των φωνηέντων σε ανθρώπους με αυτό το σύνδρομο ενώ ο Nick Miller του Πανεπιστημίου του Newcastle και ο Jack Ryalls του University of Central Florida εξέδωσαν πρόσφατα ένα βιβλίο για το θέμα αυτό με τον τίτλο: «Foreign accent syndromes: The stories people have to tell».
Αλέξανδρος Θεολόγου
iatropedia

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΡΟΥ.

Με μεγάλη επιτυχία έγινε τη Τρίτη 15 Νοεμβρίου η έναρξη του καινοτόμου Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΡΟΥ. Στόχος του Προγράμματος είναι να προσφέρει στους επαγγελματίες και εργαζομένους σε τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις, διαρκή επιμόρφωση, ώστε να αποκτήσουν επικαιροποιημένες γνώσεις σε διάφορα αντικείμενα του Κλάδου, βελτιώνοντας έτσι όχι μόνο τις προσωπικές τους ικανότητες αλλά και αναβαθμίζοντας συνολικά το Τουριστικό Προιόν της περιοχής μας.

 Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από Εξειδικευμένα Σεμινάρια σε θέματα Εστίασης, Marketing, Γευσιγνωσίας Καφέ, Ποιοτικής Εξυπηρέτησης, Social Media κλπ. καθώς και Γενικές

εγώ είμαι πάντα εδώ

 Με λένε εξέγερση

Η ηλικία μου απροσδιόριστη
Πρέπει να γεννήθηκα τότε που φύτρωσε το παράπονο στο στήθος του σκλάβου και η αδικία έγινε το καθημερινό ψωμί στα τραπέζια του κόσμου. Το σώμα μου τράφηκε με ποτάμια αίματος, με αλυσίδες, με θυσίες, με ανισότητες.

Με λένε εξέγερση

Απόκτησα χίλια πρόσωπα, πότε γροθιά, πότε κραυγή, πότε παράπονο, πότε οδόφραγμα, πότε ντουφέκι, πότε πλακάτ και πύρινος λόγος, μα πάντα παρούσα και καλπάζουσα στα σταυροδρόμια της ιστορίας.
Με λένε εξέγερση
Αφουγκράστηκα τους μύχιους πόθους της ανθρώπινης δυστυχίας και έγινα αποκούμπι, λυτρωτής και φωτοδότης σε καθημερινούς Γολγοθάδες που γίνονται Αναστάσεις και Λυτρώσεις.

Έγινα αμέτρητες φορές το καθαρτήριο της ανθρώπινης συνείδησης, η νέα αυγή σ’ έναν κόσμο σκοτεινό και απάνθρωπο.

Με λένε εξέγερση

Το τρίτο διεθνές βραβείο ζωγραφικής σε μαθητή από το Κρανίδι.


Η Ζωγραφιά πού πήρε το τρίτο βραβείο

Μία μεγάλη διεθνή διάκριση για τον μαθητή της πρώτης Λυκείου Κρανιδίου (σχολ. έτος 2015-16) Πέτρο Μπινιάρη ο οποίος πήρε το τρίτο βραβείο στον 18ο διεθνή διαγωνισμό σχεδίου και ζωγραφικής  JOY OF EUROPE 2016 [International Fine Arts Competition JOY OF EUROPE 2016].πού έγινε στο Βελιγράδι .  Την πρωτοβουλία να σταλεί η ζωγραφιά στον διαγωνισμό ανήκει στην καθηγήτριά του κυρία Α. Μπουγιατιώτη.

Στον διαγωνισμό αυτό συμμετέχουν παιδιά απ όλη την Ευρώπη και δίνονται βραβεία Θα σε πέντε ηλικιακές κατηγορίες μαθητών:
α) 4,5 και 6 ετών,
β) 7,8 και 9 ετών,
γ) 10,11και12 ετών,
δ)13,14και
15 ετών και
ε)16,17 και 18 ετών.


sport-ermionida

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ομιλία του Μπάρακ Ομπάμα


ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΕΤΡΟΥ


             


Τετάρτη 16 Νοεμβρίου

ΠΡΟ

κ. Κοντοβράκη Ιωάννη,

 Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου

Κοινοποίηση:

κ. Μήτσου Κυριακή

Πρόεδρο του Ν.Π.Κ.Π.Α.Π.Π.

Δήμου Ερμιονίδας

ΘΕΜΑ: Πρόταση για καθιέρωση μουσικής εκδήλωσης στη μνήμη του Γιάννη Πέτρου

Αγαπητέ  Πρόεδρε,

Με αφορμή τον απροσδόκητο χαμό του συμπατριώτη μας Γιάννη Πέτρου, σας προτείνουμε την καθιέρωση μουσικής εκδήλωσης προς τιμήν του, η οποία θα γίνεται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού στο Κρανίδι.

Ο Γιάννης έζησε και μεγάλωσε στο Κρανίδι και παρότι μετά το γάμο του  ζούσε στην Καλαμπάκα,  επισκεπτόταν τη γενέτειρά του αρκετά συχνά αφού την αγαπούσε ιδιαίτερα.

 Με το αστείρευτο ταλέντο του  έγραψε την δική του ιστορία στο χώρο της μουσικής και συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του Λαϊκού –Ρεμπέτικου τραγουδιού.

Τάσος Τόκας

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ


"ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ" ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΑRTIKI


Η εκπληκτική παράσταση που  το καλοκαίρι  στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ "Ερμηνείες στην Ερμιονίδα" απολαύσαμε, θα παρουσιασθεί ξανά  στον Πολυχώρο "Artiki Μαράϊκε Ηλιού Ντε Κόνινγκ".

Την Δευτέρα και την Τρίτη στις 28 και 29 Νοεμβρίου αντίστοιχα στις 20:00.

Συντελεστές:
Κείμενο, ερμηνεία, σκηνογραφία: Γιώργος Γαλίτης
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Μουσική επιμέλεια, ενορχήστρωση: Τόλης Κετσελίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευαγγελία Σχοινά
Τιμή Εισόδου : 10 ευρώ
Κρατήσεις στο : 698 698 22 24

Επίκαιρη συζήτηση για τις συμφωνίες TTIP και CETA

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Το Περιφερειακό τμήμα Πελοποννήσου, της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώνει στο ΦΟΥΓΑΡΟ, την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 7.30μμ στην Αίθουσα 9, συζήτηση με θέμα:
«Οι διατλαντικές συμφωνίες εμπορίου και επενδύσεων - Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ηνωμένων Πολιτειών και Καναδά - TTIP και CETA».
Πρόκειται για συμφωνίες που, αντίθετα από ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, στην Ελλάδα δεν έχουν συζητηθεί, ίσως όσο θα έπρεπε, την ώρα που απειλούν να υποβαθμίσουν τα εργασιακά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά, ιδιωτικά και καταναλωτικά πρότυπα και να απορρυθμίσουν τις δημόσιες υπηρεσίες.
Εισηγητές της συζήτησης θα είναι ο κύριος Νίκος Θεοχαράκης, καθηγητής του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας και ο Γιώργος Καπόπουλος, δημοσιογράφος. Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Ελεύθερη είσοδος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

2752047300

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Συνέντευξη του σκηνοθέτη και συγγραφέα Τάκη Σπετσιώτη


Στο: frear

Νότα Χρυσίνα

Κύριε Σπετσιώτη σπουδάσατε σκηνοθεσία κινηματογράφου και γυρίσατε τις ταινίες: Στην αναπαυτική μεριά (1981), Μετέωρο και Σκιά (1985 – Α΄ Κρατικό Βραβείο Καλύτερης Ταινίας), Εις το φως της ημέρας (1986) και Κοράκια (1991). Σκηνοθετήσατε επίσης για το θέατρο το έργο Ψυχολογία Συριανού συζύγου του Εμμ. Ροΐδη, Θέατρο «Χυτήριο» (1999-2001). Οι περισσότερες ταινίες σας βασίζονται σε υπαρκτά πρόσωπα, και μάλιστα, στους λογοτεχνικούς μας μύθους όπως ο Λαπαθιώτης ή ο Καβάφης. Ποια η σχέση κινηματογραφικής και λογοτεχνικής γραφής;
Κυρία Χρυσίνα, πήρατε πληροφορίες για την κινηματογραφική μου δράση, ως φαίνεται, από τα – ας τα αποκαλέσουμε- επίσημα βιογραφικά μου σημειώματα στα «αυτιά» των βιβλίων μου στις εκδόσεις «Αγρα». Αλλά η ζωή μού επιφύλαξε μια έκπληξη. Στα 2009 προβλήθηκαν, μετά από πάρα πολλά χρόνια στο συρτάρι, οι δυο μικρού μήκους ταινίες μου Η Λίζα και η άλλη, με την οποία αποφοίτησα απ’ τη σχολή κινηματογράφου το 1976 και η, της ίδιας εποχής, Καλλονή του 1977, κομμένη από τη λογοκρισία και παιγμένη σε πολλά ξένα φεστιβάλ underground κινηματογράφου. Καθώς ξαναγράφτηκαν πράγματα στον τύπο και στο διαδίκτυο για τις ταινιούλες μου αυτές, συγκινήθηκα. ΄Ηταν φυσικό. Να θυμούνται κάτι που έκανες ως άσκηση ύφους, πιτσιρικάς, 33 ολόκληρα χρόνια μετά, και που εσύ δεν είχες αναφέρει ούτε καν σ’ ένα βιογραφικό σου μέχρι τότε, δεν είναι μικρό πράγμα! Πόσο μάλλον και να τίς χαρακτηρίζουν avant queer φιλμς και τολμηρές

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί


Ναύπλιο, 15 Νοεμβρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί: Να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα των ΠΣΕΑ για την αντιμετώπιση της σοβαρότατης καταστροφής που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί φέτος λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών κατά την περίοδο της ανθοφορίας και καρπόδεσης των ελαιώνων.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου με θέμα την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί.
Το κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:
"Με την παρούσα Αναφορά, σας κοινοποιώ συνημμένως έγγραφο εκ των πρακτικού της υπ' αρ. 16/2016 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας όπου ομόφωνα αποφασίστηκε η αποστολή αιτήματος στον ΕΛΓΑ και στους συναρμόδιους φορείς για την ενεργοποίηση προγράμματος ΠΣΕΑ για την αντιμετώπιση της σοβαρότατης καταστροφής που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί φέτος λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών κατά την περίοδο της ανθοφορίας και καρπόδεσης των ελαιώνων.

Τάσος Γ. Λάμπρου: ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ

Δελτίο τύπου

ΚΡΑΝΙΔΙ 15-11-2016
ΘΕΜΑ : Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ – Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΣΥΓΧΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
Στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής στις 11 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος κ. Δ. Σφυρής έφερε ως έκτακτο θέμα που δεν είχε εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη την αποδοχή της μελέτης του ΙΓΜΕ και την επικαιροποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την αποκατάσταση του χώρου ΧΑΔΑ Διδύμων και του χώρου της δεματοποίησης. Μια μελέτη η οποία στάλθηκε ηλεκτρονικά στους επικεφαλής των παρατάξεων την ίδια μέρα , την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, λίγες ώρες πριν συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Η θέση μου στο δημοτικό συμβούλιο ήταν ξεκάθαρη , το μόνο που έπρεπε να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση με κατεπείγοντα χαρακτήρα , είναι η αποδοχή της μελέτης, στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης που

Είμαι καλά, να λες..!

Είμαι καλά, να λες..!
Για όσες φορές μπήκες σε ξένα παπούτσια που σε στένευαν.
Για όλες τις νύχτες που αποκοιμήθηκες κλαίγοντας.
Για τις αγκαλιές που έδωσες και έμεινες με χέρια άδεια.
Είμαι καλά, να λες!
Για τα λόγια που υπερεκτίμησες και δεν έπρεπε.
Για το χώρο που έδωσες και τελικά έμεινε κενή η θέση δίπλα σου.
Για όλους τους δρόμους εκείνους που σε υποδέχτηκαν άδειοι.
Για το λάθος μονοπάτι που πήρες σε κάποιο βουνό και χάθηκες.
Είμαι καλά, να λες!
Για εκείνους που δε σε πίστεψαν πως θα τα καταφέρεις.
Για ο,τι σκόρπισε.
Για ο,τι δε τηρήθηκε .
Είμαι καλά να λες.
Είμαι καλά!

– Λουκρητία Βοργία –

Τάσος Γ. Λάμπρου: Να τηρηθούν οι Νόμοι και οι εγκύκλιοι για τα δημαρχιακά – υπηρεσιακά αυτοκίνητα


ΚΡΑΝΙΔΙ 14-11-2016

Να τηρηθούν οι Νόμοι και οι εγκύκλιοι για τα δημαρχιακά – υπηρεσιακά αυτοκίνητα

Δήμαρχε Σφυρή, ενώ εγώ απευθυνόμουνα σε σένα, εσύ έβαλες την Αντιδήμαρχο κυρία Φωστίνη να μου απαντήσει “επί προσωπικού” στο Δημοτικό Συμβούλιο στις επιστολές μου για την κακή χρήση των δύο δημαρχιακών αυτοκινήτων.
Εγώ εμμένω στις καταγγελίες μου για το θέμα και σου παραθέτω τις υποχρεώσεις των οδηγών των κρατικών αυτοκινήτων όπως αναφέρονται στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. οικ. 226/7007/30-3-2010 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, αφού εσύ δεν τόλμησες να τις παρουσιάσεις:

Και σε ρωτώ Δήμαρχε Σφυρή, έδωσες άδεια εσύ παρακάμπτοντας την εγκύκλιο, να διανυκτερεύει το δημαρχιακό αυτοκίνητο έξω από την οικία της Αντιδημάρχου στον Άγιο Αιμιλιανό;
Και σε ρωτώ Δήμαρχε Σφυρή, έδωσες άδεια εσύ παρακάμπτοντας την εγκύκλιο, να μεταφέρει η Αντιδήμαρχος με το δημαρχιακό αυτοκίνητο, μαθητή της οικογένειάς της από το σπίτι της στο σχολείο;
Και σε ρωτώ Δήμαρχε Σφυρή, έδωσες άδεια εσύ παρακάμπτοντας την εγκύκλιο, να χρησιμοποιεί η Αντιδήμαρχος το δημαρχιακό αυτοκίνητο Αργίες, Εορτές, Σαββατοκύριακα και νυχτερινές ώρες, με καύσιμα του Δήμου;

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Το μεγαλύτερο φεγγάρι απο την Ερμιόνη

ΝΕΔΥΠΕΡ: ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ


                    

 Δελτίο τύπου

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Για μία ακόμα φορά ο Δήμαρχος  δείχνοντας το πραγματικό του πρόσωπο επιτέθηκε με αήθη τρόπο στην αντιπολίτευση για θέμα που έχει να κάνει με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, επιβεβαιώνοντας το πώς αντιλαμβάνεται την  διαδικασία  των συνεδριάσεων του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας.

Έτσι στο ΔΣ της 11-11-2016, έβαλε ως κατεπείγον  για συζήτηση το θέμα της αποδοχής της μελέτης του ΙΓΜΕ (χωρίς να μας πει τους λόγους του κατεπείγοντος) αλλά με ταυτόχρονη  συζήτησή του ώστε να ληφθεί απόφαση για επικαιροποίηση της μελέτης (δεν μας είπε όμως ποιας μελέτης) αποκατάστασης των απορριμμάτων του «Σταυρού Διδύμων».

Το μεγαλύτερο φεγγάρι


Σήμερα η Σελήνη θα πλησιάσει στη Γη περισσότερο από κάθε άλλη φορά και έτσι θα φαίνεται η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει μετά το 1948, δηλαδή εδώ και σχεδόν 70 χρόνια. Η επόμενη φορά που το φεγγάρι θα βρεθεί πάλι τόσο κοντά και θα φαίνεται τόσο μεγάλο και φωτεινό, θα είναι το Νοέμβριο του 2034, σύμφωνα με τη NASA. Στις 14 Νοεμβρίου φέτος η Σελήνη θα φαίνεται έως 7% μεγαλύτερη και 16% φωτεινότερη σε σχέση με την μέση πανσέληνο.
Η σούπερ-πανσέληνος θα φθάσει στο μέγιστό της στις 15:52 ώρα Ελλάδος στις 14 Νοεμβρίου. Στην πραγματικότητα και τα δύο συνεχόμενα βράδια της 13ης και της 14ης Νοεμβρίου, η πανσέληνος θα είναι εντυπωσιακή.

΄΄εξοικονόμηση κατ οίκον  ΄΄

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ    1      ΝΑΥΠΛΙΟ
ΤΗΛ - FΑΧ   27520-99454
Email    yiannispolitiko@hotmail.com                                                         13-11-16


Δελτίο τύπου

Γιάννης Γκιόλας:  Μεγάλη   ανακούφιση  για 8.000  νέους δικαιούχους   το πρόγραμμα    ΄΄εξοικονόμηση κατ οίκον  ΄΄
 

Aπό το γραφείο του βουλευτή  Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα  έγινε γνωστό ότι εκδόθηκε  από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης η απόφαση υπαγωγής 2.528 νοικοκυριών στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», της περιόδου 2007-13. Υλοποιείται, έτσι, πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση, του πρώην Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, και του πρώην Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξη Χαρίτση,  με την οποία εκταμιεύτηκαν πρόσθετοι πόροι 19,1 εκατ. ευρώ, οι οποίοι προέρχονται από τα έσοδα των δικαιωμάτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Οι ωφελούμενοι μπορούν να ενημερώνονται στο δικτυακό τόπο www.etean.com.gr και θα πρέπει να προσέλθουν για την υπογραφή των συμβάσεων έως τις 15/12/2016.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΠΑΝΙΑ ΠΟΥΠΟΥΛΟΠΑΠΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής εταιρείας έστησαν επιχείρηση παρατήρησης και καταγραφής ενός σπάνιου είδους πάπιας στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στο υδροβιότοπο
Ναυπλίου.
Η πουπουλόπαπια είναι ένα είδος πτηνού μεγάλου μεγέθους. Ζει κατά μήκος των Σκανδιναβικών ακτών μέχρι την Αγγλία και έχει σχεδόν εξαφανιστεί εξαιτίας του κυνηγιού και της θήρευσης των αυγών της από τον άνθρωπο. Για να προστατευτούν οι πουπουλόπαπιες κατά την περίοδο της αναπαραγωγής τους και κατά την ανάπτυξή τους, απαγορεύτηκε βάσει κανονισμών η θήρευση, η αλιεία και οι επισκέψεις σε αυτές τις περιοχές όπου ζει.


Την περίοδο αυτή ο πληθυσμός του είδους στη Λευκή Θάλασσα υπερβαίνει τα 5.000-8.000 άτομα, αριθμός μεγαλύτερος από αυτόν που υπήρχε στις αρχές του 20ου αιώνα. Στην Πελοπόννησο έχει καταγραφεί τρεις φορές ,την πρώτη το 1905 ,το 1968 και φέτος το 2016.Πρόκειται για ένα αρκετά σπάνιο είδος πάπιας και μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας πήγαν στο Ναύπλιο για να παρατηρήσουν και να καταγράψουν την Πουπουλόπαπια.
Ακούστε τι είπε ο Τάκης Λεοντίδης, μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας:


ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών)

Του Βασίλη Γκάτσου

Πρέπει να μπουν τα πράγματα στη θέση τους:

Μελέτη και έρευνα κάνει το ΙΓΜΕ, γεωλογικής και μεταλλευτικής φύσης. Σε αυτή προστίθεται και η έρευνα των υπογείων υδάτων. Μελετά, ερευνά και συμβουλεύει το Κράτος.

Ο Δήμος μας το φώναξε για να μελετήσει την ποιότητα των υπογείων υδάτων στην ευρύτερη περιοχή του Σταυρού.

Πρώτο ερώτημα: Πλήρωσε την έρευνα ο Δήμος μας ή όχι; Αν ναι, πόσο;

Δεύτερο ερώτημα: Οι δημότες δεν πρέπει να ξέρουν τα αποτελέσματα της έρευνας λεπτομερώς; Πόσο μάλλον αν την πλήρωσαν.

Τρίτο ερώτημα: Αφού το ΙΓΜΕ είναι σύμβουλος του Κράτους, δεν πρέπει την έρευνα, τα αποτελέσματα αλλά και τις συμβουλές του να τις δώσει στην αρμόδια υπηρεσία;

Τέταρτο ερώτημα: Είναι δουλειά του ΙΓΜΕ να προτείνει τρόπους διευθέτησης του προβλήματος των απορριμμάτων στον Σταυρό; Να συμβουλεύει τον Δήμο για το πού θα πάει τα δέματα;

Πέμπτο ερώτημα: Ποια δημόσια υπηρεσία έχει τον τελικό λόγο για τα υπόγεια ύδατα της περιοχής μας;

Η  πρώτη  γυναίκα  Μαραθωνοδρόμος


ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ  1896


Του Γιάννη Λακούτση

Η  πρώτη  γυναίκα  Μαραθωνοδρόμος

Βρισκόμαστε  στην  Αθήνα  των  πρώτων  Ολυμπιακών  Αγώνων  που  διεξήχθησαν  από  τις  25  Μαρτίου  έως  τις  3  Απριλίου  1896  (6 - 15 Απριλίου  με  το  Γρηγορ.  Ημερολόγιο). Η  οργανωτική  επιτροπή  αντιμετωπίζει  μια  περίεργη  αίτηση  συμμετοχής ,  από  μια  γυναίκα,    στον  Μαραθώνιο  δρόμο. «Μια  γυναίκα  περίπου  30  χρόνων,  ξανθή,  ρικνή,  οστεώδης,  με  χαρακτηριστικά  μεγάλα  μάτια». Καταγόταν  από  τη  Σύρο  και  κατοικούσε  στον  Πειραιά μαζί  με  το  παιδί  της  17  μηνών,  ενώ  τον  προηγούμενο  χρόνο  είχε χάσει  το  μεγάλο  της  παιδί  7  χρόνων. Η  εφημερίδα  ΕΣΤΙΑ  της  23ης  Μαρτίου  1896,  γράφει  για  την  παράξενη  γυναίκα, που  ήταν  αποφασισμένη  να  αγωνιστεί  έστω  και  ξυπόλυτη.  

Με  το  μωρό  στην  αγκαλιά,  η  Σταμάτα   Ρεβίθη,  παρουσιάζεται  στην  Οργανωτική  Επιτροπή, την  οποία  προσπαθεί  να  πείσει  να  της  επιτρέψει  τη  συμμετοχή  στον  αγώνα,  δίπλα  στους  άντρες.  Το  αίτημά  της  φυσικά  απορρίπτεται   και  τότε  εκείνη  αποφασίζει  να  τρέξει  μόνη  της,  την  επόμενη  της  επίσημης  κούρσας,  στις  30  Μαρτίου 1896.
Πήγε  στον  Μαραθώνα,  όπου  διανυκτέρευσε  στο  σπίτι  του  δημάρχου  Κουτσογιαννόπουλου.  Την  επόμενη  μέρα  αφού  απέσπασε  ένα  πρακτικό,  που  πιστοποιούσε  την  ώρα