Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Σε νέα έρημο Σαχάρα μετατρέπεται η Ερμιονίδα ενώ το νερό του Αναβάλου χάνεται και ποτίζει… τη θάλασσα

 


ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 

Γράφει ο Παύλος Δαγρές

 Τώρα που πολλοί λένε το νερό – νεράκι στην Ερμιονίδα, κάποιοι θυμήθηκαν τον Τάσο Σαλεσιώτη που ως Νομάρχης έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την οδική σύνδεση Ερμιονίδας – Ναυπλίας – Άργους δια μέσου του σύντομου δρόμου Ιρίων – Βουρλιάς κλπ. και παράλληλα την τοποθέτηση στην άκρη του δρόμου αυτού επιφανειακών σωλήνων που θα διοχέτευαν το νερό Αναβάλου σε ολόκληρη την Ερμιονίδα.

Η ευεργετική για τους κατοίκους Ερμιονίδας αυτή πρωτοβουλία του Σαλεσιώτη του κόστισε την επανεκλογή του ως Νομάρχη. Τον καταψήφισαν στην πλειονότητα και στην Ερμιονίδα αυτοί που προσπάθησε να ευεργετήσει.

Έτσι δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο αυτό ο τέως Νομάρχης παρότι είχε εγκριθεί η χρηματοδότησή του.

Φωτίστηκαν τα σοκάκια μας .. Ετοιμαζόμαστε.

 

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Η Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνας Μενδώνη στον Δήμο Ερμιονίδας

 


Κρανίδι, 10.08.2022

Δελτίο Τύπου

Τον Δήμο Ερμιονίδας επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 9 Αυγούστου, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού,  κα Λίνα Μενδώνη. Την Υπουργό συνόδευαν ο βουλευτής Αργολίδας, κ. Ιωάννης  Αδριανός, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Αργολίδας, κ. Αναστάσιος Γανώσης, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, κα Άλκηστις Παπαδημητρίου, συνεργάτες της και στελέχη της Τοπικής και Νομαρχιακής επιτροπής της ΝΔ.

Αρχικά, η κα Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε την περιοχή της Κοιλάδας , προκειμένου να πραγματοποιήσει  συνάντηση με τον  Δήμαρχο Ερμιονίδας, κ. Ιωάννη Γεωργόπουλο και  με εκπροσώπους της μεγαλύτερης τουριστικής επένδυσης στην Ερμιονίδα, το Kilada Hills, όπου έχουν προκύψει καθυστερήσεις λόγω  της ύπαρξης αρχαίων ευρημάτων στην έκτασή του.

” Η Γιορτή του Ψαρά” στην Κοιλάδα.Του Γιάννη Μαργέτα

 


Του Γιάννη Μαργέτα

Η Κοιλάδα προετοιμάζεται για τη «Γιορτή του Ψαρά». Για τη μεγαλύτερη εορταστική εκδήλωση συνυφασμένη με τη ζωή, τα επαγγέλματα και τα ενδιαφέροντα των κατοίκων της.

 Η πανσέληνος έκανε αδύνατο το ψάρεμα και το «μπαϊντούζι» έδινε την ευκαιρία στους ψαράδες της Κοιλάδας να μαζευτούν στο χωριό, να χαρούν για λίγες μέρες τις οικογένειές τους, να χορέψουν αλλά και να δημιουργήσουν παραδοσιακούς χορούς, όπως το «Κοιλαδιώτικο», να διασκεδάσουν όπως ξέρουν να το κάνουν αυθόρμητα, γενναιόδωρα, μοναδικά.

Όλοι είχαν μερίδιο σ΄ αυτή τη γιορτή. Οι ψαράδες, οι ναυτικοί που ήταν ξέμπαρκοι, οι καραβομαραγκοί, αλλά και όσοι  στα καρνάγια φρόντιζαν να διατηρούν-συντηρούν τα καΐκια καλοτάξιδα και όμορφα.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

ΙΛΜΕ. Ιστορικός περίπατος στο Μπίστι

 


Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα: «Η Ειρηνική Μαριούπολη των Ελλήνων»


«Η Ειρηνική Μαριούπολη των Ελλήνων»

Μια ξεχωριστή και πρωτότυπη εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Ερμιονίδας, το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας και την Πανελλήνια Ένωση Φωτοειδησεογράφων, Φωτογράφων και Εικονοληπτών Επίκαιρων (Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε.). 

 Το βράδυ της Παρασκευής 5 Αυγούστου στα «Μανδράκια» της Ερμιόνης είχαμε την τιμή να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ιστορικής Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα «Η Ειρηνική Μαριούπολη των Ελλήνων», από τον βραβευμένο φωτορεπόρτερ και Πρόεδρο της Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε, κ. Βασίλειο Κουτρουμάνο.
Για τρία βράδια είχαμε την ευκαιρία μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Βασίλειου Κουτρουμάνου, να ταξιδέψουμε πίσω στον χρόνο στην Μαριούπολη των Ελλήνων, πριν ξεσπάσει ο θλιβερός πόλεμος.

Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Mε τη φαντασμαγορική συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη γιορτάστηκε η λήξη του 9oυ ΦEΣTIBAΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»

 Σταμάτης Κραουνάκης

Mε τη φαντασμαγορική συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη γιορτάστηκε η λήξη του 9oυ ΦEΣTIBAΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ» στον Πολυχώρο ΑRTίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ στο Κρανίδι


Στις 13/8 ξεκινά ο κύκλος των μεταφεστιβαλικών εκδηλώσεων (Επισυνάπτεται πρόγραμμα)

Με τη συναυλία του πολυτάλαντου συνθέτη, στιχουργού και ερμηνευτή, Σταμάτη Κραουνάκη, που μαζί με τους εξαιρετικούς συνεργάτες του «καθήλωσε» το κοινό της Ερμιονίδας σε μια πρωτόγνωρη μουσική βραδιά, «προσφέροντας απλόχερα αισθήματα, τρυφερότητα, αγάπες και πανέμορφα λαϊκά συλλογικής συνδεσιμότητας δεκαετιών», γιορτάστηκε η λήξη του 9ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», της κορυφαίας πολιτιστικής διοργάνωσης του φετινού καλοκαιριού, με διοργανωτή τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας και συνδιοργανωτές το Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Η επικοινωνία του Σταμάτη Κραουνάκη με το κοινό ήταν διαρκής σε όλη την συναυλία, με αποκορύφωμα το τέλος, όπου τραγούδησε νοσταλγικά τραγούδια ανάμεσα στον κόσμο.