Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

« Η Νεολαία»Του Γιάννη Λακούτση
« Η Νεολαία»

«Μα ήταν ολοφάνερο πως τρέχαμε σ’ έναν κατήφορο που θα μας έριχνε στο βάραθρο, αν δεν βρισκόταν κάποιος να μας σταματήση. Και βρέθηκε, Ειν’ ενας χρόνος τώρα που κυβερνά την Ελλάδα ο Ιωάννης Μεταξάς. Μόνος του χωρίς βουλές και γερουσίες που όπως είχαν καταντήσει, δεν άφιναν ποτέ τους Κυβερνήτες να κάμουν τίποτα γενναίο… Κι ο κατήφορος τελείωσε. Σταματήσαμε, κάναμε μεταβολή και πήραμε τον ανήφορο του γυρισμού…».
                                                       Σας ασπάζομαι       ΦΑΙΔΩΝ


 Το περιοδικό «Εθνική Νεολαία», του οποίου η έκδοση είχε ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 1934 στηρίζοντας τον Κονδύλη, μετεστράφη προς τις αρχές του Μεταξικού καθεστώτος, αλλά χωρίς δυναμική  κι έτσι σταμάτησε να εκδίδεται στα τέλη του 1937.Το ίδιο συνέβη και με άλλα δυο περιοδικά, «Νεολαία Εθνική»
και «Ελληνική Νεολαία».

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Νεολαία», επίσημο όργανο της ΕΟΝ (Εθνική Οργάνωση Νεολαίας) σταμάτησε και αυτή την έκδοση της μετά από κυκλοφορία είκοσι φύλλων, ( 14 Ιαν. – 27 Μαΐου 1938). Επανεκδόθηκε  έξι μήνες μετά την διακοπή της, αλλά με τη μορφή περιοδικού.Ήταν ένα όργανο « πνευματικής, ηθικής, θρησκευτικής, κοινωνικής και πολιτικής αγωγής».Πουλιόταν σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της ΕΟΝ, κυρίως σε μαθητές. Έτσι κατόρθωσε να κυκλοφορεί σε 70.000 τεύχη. Από τον Οκτώβριο του 1938 ως την κατάληψη της Αθήνας
από τα Γερμανικά στρατεύματα 26 Απριλίου 1941, κυκλοφόρησε συνολικά σε 133 τεύχη. Σχεδόν σε κάθε τεύχος πρόβαλλε η μορφή του Μεταξά, του οποίου αναδημοσιεύονταν εγκύκλιοι, ρήσεις, νουθεσίες, συνοδευόμενες από φωτογραφίες του. Στις σελίδες του περιοδικού συναντούσε  ο αναγνώστης λογοτεχνική ύλη, παιχνίδια, ανέκδοτα , πλούσια εικονογράφηση, στήλες αλληλογραφίας και κίνησης των σχηματισμών της ΕΟΝ. Καταξιωμένοι συγγραφείς συνεργάστηκαν με το περιοδικό. Ο Νίκος Καζαντζάκης δημοσίευε σε συνέχειες, με το ψευδώνυμο, «ΑΒΓ»το  παιδικό μυθιστόρημα «Στα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου», χωρίς να ολοκληρωθεί λόγω διακοπής της έκδοσης.
Ο Γρηγόριος Ξενόπουλος, ( Σας ασπάζομαι   ΦΑΙΔΩΝ), ο Στρατής Δούκας, Μάρκος Αυγέρης, Αιμίλιος Βεάκης, Φώτιος Κόντογλου, Σπύρος Μελλάς, Νίκος Τσελεμεντές, ήταν επίσης συνεργάτες του περιοδικού.
Μόλις ιδρύθηκε η ΕΟΝ ανάμεσα στους νέους που κατατάχτηκαν

Μάρω Δούκα: Ακόμη και με τίμημα τη ζωή μας…

ακόμη και με τίμημα τη ζωή μας…


Η σιωπηρή πλειοψηφία και πολλοί άλλοι παράγοντες έχουν επιτρέψει
στη ναζιστική Χρυσή Αυγή να κλωσάει ανενόχλητη το αυγό της
και να ποδοπατά τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα

Μάρω Δούκα

chronosmag 
Το ότι η Χρυσή Αυγή, αν και κοινοβουλευτικό κόμμα, προγραμμάτιζε να γιορτάσει στην Καλαμάτα με τριήμερο φεστιβάλ από τις 3 έως τις 5 Αυγούστου στο Πάρκο του Λιμενικού Ταμείου την κατάλυση του κοινοβουλευτισμού, το πραξικόπημα δηλαδή του Ιωάννη Μεταξά και την εγκαθίδρυση δικτατορίας, δεν ήταν για μένα είδηση. Είδηση ήταν ότι οι υπεύθυνοι του Λιμενικού Ταμείου είχαν χορηγήσει αυτή την άδεια.
Καθώς επίσης, μετά την κινητοποίηση της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας, είδηση δεν ήταν η επιβεβλημένη και αυτονόητη ανάκληση της σχετικής άδειας, αλλά το «σκεπτικό» αυτής της ανάκλησης που χαρακτήριζε τον εορτασμό της 4ης Αυγούστου σαν μια απλή εκδήλωση πολιτικού-κομματικού χαρακτήρα! Εννοώντας τι; Μήπως ότι θα ήταν νόμιμο, μέσα στο πλαίσιο της Δημοκρατίας, να τιμηθεί δημόσια μια επέτειος κατάλυσης της Δημοκρατίας; Και κατέληγε η σχεδόν «απολογητική» προς τη Χρυσή Αυγή ανακοίνωση ανάκλησης, επικαλούμενη την τουριστική περίοδο (λες και όταν χορηγούσαν στις 20 Μαΐου τη σχετική άδεια δεν ήξεραν ότι ο Αύγουστος είναι μήνας τουριστικός), ότι στον συγκεκριμένο χώρο θα απαγορευτεί αυτόν τον μήνα και κάθε άλλη εκδήλωση.
Θα ήταν ποτέ δυνατόν μια εκδήλωση μισαλλοδοξίας, σαν αυτή της Χρυσής Αυγής (ακόμη και με τη λογική των ίσων αποστάσεων), να εξομοιωθεί με ένα αντιρατσιστικό, για παράδειγμα, φεστιβάλ που μόνο σεβασμό για τον άλλο, τον ξένο, τον ξεριζωμένο, τον διαφορετικό θα μπορούσε να μας εμπνεύσει; Άσε που, χωρίς

19η εκδήλωση Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης "Απόστολος Γκάτσος"

Δευτέρα , 5 Αυγούστου, 7.00 – 9.00 μ.μ
 Οι σκιές χάθηκαν!
Τα ζώα κρύβονται μέσα σε ένα πολύχρωμο περιβάλλον, κρύβονται μέσα στις ζωγραφιές μας.
 Με την  εικαστικό-εκπαιδευτικό,συνεργάτιδα του Future Library 
Χριστίνα Ντεπιάν
Στη βιβλιοθήκη.  Για παιδιά 8-10 ετών. Με προεγγραφή. Τηλ. 2754032416
Ο κόσμος στη βιβλιοθήκη μας είναι πολύχρωμος!
Καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης,Δημιουργικότητας,Καινοτομίας.

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ειρήνη Βεργίτση – Μία πατρίδα…πολλές στιγμές

«Πρώτη φορά πήγα στην Ερμιόνη όταν ήμουν ακόμη βρέφος» λέει η Ειρήνη Βεργίτση και με κοιτά με αυτό το έντονο, σπινθηροβόλο βλέμμα που φωτίζει την έκφρασή της κάθε φορά που μιλά για τη πατρίδα της μητέρας της. Για τους ντόπιους, είναι ακόμη η «μικρή του καπετάν Αντώνη Κατσογεώργη», ο οποίος έχει στηρίξει το τόπο του συμβάλλοντας δυναμικά στην εξέλιξη του. «Όποτε βρίσκομαι εκεί, συγκινούμαι βαθύτατα που παλιοί φίλοι του παππού μου μοιράζονται μαζί μου συγκινητικές ιστορίες από τα παλιά. Η κοινωνία της Ερμιόνης είναι πολύ δεμένη και αγαπημένη», λέει η νεαρή ζωγράφος και δημιουργός.

Σε πρόσφατη επίσκεψή μου, ακολούθησα την παρότρυνση της Ειρήνης να επισκεφτώ τον Αρχαιολογικό Χώρο στο Μπίστι, το ομώνυμο δάσος, το θαυματουργό Μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων και το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο. Πέρα από τα tips για τα αξιοθέατα, με ενημέρωσε πως αυτό το καλοκαίρι, λειτουργεί για πρώτη φορά στην Ερμιόνη μουσείο με παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια των κατοίκων που χρονολογούνται από το 1920. Μου πρότεινε ακόμη να δοκιμάσω τη θαλασσινή κουζίνα και τις σαλάτες του «Σπυραντρέα» αλλά και το μαγειρευτό, παραδοσιακό φαγητό στου «Γανώση». Για τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα εκείνη προτιμά το all day bar-cafe «Yacht Cafe» στο λιμάνι ή το «Μήλο», στο πιο ψηλό σημείο του λιμανιού, με θέα μέχρι την Ύδρα. Για δροσερά κοκτέιλ, μου σύστησε το μπαρ «Casa Dei» στη πίσω πλευρά της Ερμιόνης, τα Μανδράκια, ενώ για καλοκαιρινές βουτιές ξεχωρίζει απομονωμένα, βραχώδη κολπάκια στην πρώτη και δεύτερη «Μπανιέρα», στο Μπίστι. Για την ίδια, η Ερμιόνη αποτελεί καταφύγιο, έναν τόπο όπου ηρεμεί, χαλαρώνει και οργανώνει τα νέα της επαγγελματικά σχέδια. Η Ειρήνη, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της στο University for the Creative Arts με BA HONS, με ειδίκευση στο Fashion Promotion και το Illustration, και αφού παρακολούθησε παράλληλα μαθήματα Painted & Printed Textiles και Costume Design στο Central St. Martins, έκανε πριν από μερικά χρόνια τη πρώτη της ατομική έκθεση στη γκαλερί Υδρότεχνον, ενώ το 2005 πήρε μέρος στο Athens Cowparade με την αγελάδα «Spidercow». Ο πίνακάς της με τίτλο «Disagreement» δημοπρατήθηκε από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Δεσμός» στο πλαίσιο της διοργάνωσης Art of Giving. Αυτή την περίοδο η Ειρήνη Βεργίτση ετοιμάζει μια νέα έκθεση με έργα ακρυλικά και με πενάκι που χαρακτηρίζονται από περίτεχνα, καλειδοσκοπικά μοτίβα.
 Ειρήνη Ζουρνατζή
greekriviera 

«Βιβλιόσπιτο» στο Κρανίδι

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Δ ε λ τ ί ο   Τ ύ π ο υ
Στα πλαίσια προώθησης της φιλαναγνωσίας και σε μια συνεχή προσπάθεια  διακίνησης του βιβλίου, η   Δημοτική  Βιβλιοθήκη Κρανιδίου δημιουργεί το πρώτο της «Βιβλιόσπιτο».  Μια υπαίθρια,  βιβλιοθήκη που θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους να δανειστούν ένα βιβλίο ελεύθερα, ανώνυμα και χωρίς περιορισμούς. Η μοναδική δέσμευση θα είναι να επιστραφεί το βιβλίο στο «Βιβλιόσπιτο». Αυτή η βιβλιοθήκη θα επιτρέπει όχι μόνο το δανεισμό, αλλά και τη πιθανή δωρεά κάποιου βιβλίου .
Προσκαλούμε τους κατοίκους του Δήμου Ερμιονίδας να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρανιδίου. Το πρώτο Βιβλιόσπιτο  βρίσκεται ήδη στη Πάνω Πλατεία Κρανιδίου και λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.
Θερμές ευχαριστίες στον Πέτρο Ζέρβα για την κατασκευή, καθώς και στους εθελοντές της βιβλιοθήκης, Μιχάλη Μπουναρτζίδη και Διονυσία Ντάση για την καθοριστική τους συμβολή στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας .

O Πρόεδρος

Νίκος Παππάς  

για «δροσερό» ύπνο

Η ζέστη αποτελεί κυρίαρχο θέμα, αν και για να είμαστε ειλικρινείς δεν έχουμε ζήσει ακόμα τουλάχιστον τους καύσωνες παλαιότερων χρόνων.
Ειδικά μάλιστα το βράδυ, που εκεί που λέμε όλοι να χαλαρώσουμε
και να απολαύσουμε τον ύπνο μας, ξεκινά ο ιδρώτας
 

Κλιματιστικό, θα σκεφτείτε ως την απόλυτη λύση.
Χαράτσι, θα απαντήσουμε εμείς και κάπως έτσι η λύση αυτή θα ξεχαστεί σε μία στιγμή. Αλλά με τη ζέστη που επιμένει τι κάνουμε;
Ανακαλύπτουμε νέες επιλογές για έναν απολαυστικό ύπνο χωρίς κλιματισμό.
Και ιδού οι 10 αποδείξεις...

1. Βαμβάκι...100%
Ξεχάστε τα σεντόνια από σατέν, μετάξι και πολυεστέρα, αν θέλετε να κοιμηθείτε χωρίς να «σκάτε» από τη ζέστη. Επιλέξτε βαμβακερά και ειδικά μάλιστα τα ανοιχτόχρωμα βαμβακερά

ιστορικά & χρηστικά:


τι άλλο πρέπει να γνωρίζουμε για τον κλιματισμό

Οι περισσότεροι πλέον γνωρίζουμε αρκετά πράγματα για τα κλιματιστικά. Ωστόσο, υπάρχουν 20 ακόμη, που ενδεχομένως να μας πιάσουν…αδιάβαστους.

1. Η βασική ιδέα πίσω από τον κλιματισμό εφαρμόστηκε τυχαία στην αρχαία Αίγυπτο, όπου κρεμούσαν υγρά καλάμια στα παράθυρα και όταν φυσούσε και εξατμιζόταν ο αέρας, δρόσιζε ο χώρος. Η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα ευεργετική στο ξηρό κλίμα της ερήμου.

2. Στην Αρχαία Ρώμη, το νερό από τα υδραγωγεία διανέμονταν μέσω των τοίχων των σπιτιών και κρύωνε τους χώρους, ενώ άλλες τεχνικές στην μεσαιωνική Περσία εμπλέκον
ται με τη χρήση των δεξαμενών για την ψύξη των κτιρίων κατά τη διάρκεια της θερμής περιόδου.

3. Ο σύγχρονος κλιματισμός προέκυψε από την εξέλιξη στη χημεία κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα και ο πρώτος μεγάλης κλίμακας ηλεκτρικός κλιματισμός επινοήθηκε και χρησιμοποιήθηκε το 1902 από τον Willis Haviland Carrier, έναν Αμερικανό εφευρέτη, ο οποίος ήταν επίσης γνωστός για τις επιχειρηματικές του ικανότητες. Ο ίδιος κατείχε επίσης μια εταιρεία συστημάτων

ξουτ παλιόμυγα

 
 Διώξτε τις μύγες με φυσικό τρόπο Το καλοκαίρι,δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από το να πετάει γύρω σου μια μύγα. Υπάρχουν, όμως, διάφοροι φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορέσετε να απομακρύνετε από την καθημερινότητά σας αυτή την ενοχλητική ρουτίνα.

Έχετε το παράθυρο ανοιχτό και δεν θέλετε να μπαίνουν μύγες;

Κανένα πρόβλημα, βάλτε στο παράθυρο ...ένα γλαστράκι με μαϊντανό ή ένα ποτηράκι με νερό που έχει μέσα κλωνάρι μαϊντανού. Οι μύγες απεχθάνονται τη μυρωδιά του μαϊντανού!

Ας δούμε και 4 φυσικά tips

- Η μυρωδιά της μέντας δεν αρέσει καθόλου στις μύγες. Επομένως, φυτέψτε μέντες και βάλτε τις στα πρεβάζια των παραθύρων. Κάθε

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ι.Λ.Μ.Ε. - Περίπατος στο Μπίστι


Δύο νέα βιβλία του Γιάννη Ησαΐα

Εκδόθηκαν από το Δήμο Ερμιονίδας τα δύο νέα βιβλία του Γιάννη Ησαΐα, το πρώτο με θέμα την ιστορία του Κρανιδίου και των Κοινοτήτων Πορτοχελίου, Διδύμων, Φούρνων και Κοιλάδας και το δεύτερο με τα νομίσματα της Αρχαίας Ερμιόνης και της Αρχαίας Πόλης των Αλιέων.

Στο πρώτο βιβλίο ο συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής Γιάννης Ησαΐας κάνει εκτενή και ενδελεχή αναφορά στην ιστορία του Κρανιδίου, του Πορτοχελίου, των Διδύμων, των Φούρνων και της Κοιλάδας.


Στο δεύτερο βιβλίο του παρουσιάζει νέα στοιχεία για τα νομίσματα της Αρχαίας Ερμιόνης καθώς και την έρευνά του για τα νομίσματα της Αρχαίας πόλης των Αλιέων στο Πορτοχέλι.


Πρόκειται για δύο πολύ σπουδαία βιβλία με βιβλιογραφικές αναφορές σε όλες τις διαθέσιμες πηγές αλλά και με την πρωτότυπη έρευνα του εκλεκτού συμπατριώτη μας φιλολόγου και ιστορικού ερευνητή Γιάννη Ησαΐα.


Σε συνεννόηση πάντα με το συγγραφέα, τα βιβλία θα παρουσιαστούν επίσημα στο Κρανίδι, στην Ερμιόνη και στον Πειραιά τον Σεπτέμβριο του 2013.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ

ανοιχτή πρόσκληση σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς

Νικητής στη μάχη της γνώσης παλεύει με την οικονομική κρίση!

...αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ελευθερία Λάρισας...
Έλλη Βασιλάκη

Πρωτοβουλία της Ιατρικής Λάρισας για την υποστήριξη υποτροφίας αριστούχου με βαριά αναπηρία.

Ένα ατύχημα σε πισίνα, τον «καθήλωσε» σε αναπηρικό αμαξίδιο από τα 17 του χρόνια. Από μαθητή τον συνάρπαζε η έρευνα και στο γυμνάσιο «φλερτάροντας» με τα μαθηματικά, διακρίνεται σε πανελλήνιο διαγωνισμό πληροφορικής ως ο νεοτερος διαγωνιζόμενος.
Μετά το ατύχημά του, έχοντας βιώσει καταστάσεις σε κέντρα αποκατάστασης λαμβάνει την απόφαση να σπουδάσει στην Ιατρική Σχολή έχοντας στο μυαλό του τη νευρολογία, για να βοηθήσει νευρολογικούς ασθενείς σαν τον ίδιο.Σήμερα είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Λάρισας με άριστα. Είναι ο πρώτος απόφοιτος της Ιατρικής Λάρισας που, παρά τη βαριά του αναπηρία, πέρασε και τα τρία στάδια των Αμερικανικών Εξετάσεων Ιατρικής (USMLE)

Καλό μήνα!

Ο Αύγουστος του Γιάννη Τσαρούχη

«Κύκλωπας» στην Επίδαυρο με 13€

Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, ανακοινώνει για την παράσταση «Κύκλωψ» του Ευριπίδη, που θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 2 και 3 Αυγούστου, μια ειδική προσφορά. Με την αγορά ενός (1) εισιτηρίου στο άνω διάζωμα αξίας 13Euro προσφέρεται το δεύτερο ΔΩΡΕΑΝ. Ας θυμίσουμε πως ο «Κύκλωπας» του Ευριπίδη είναι το μοναδικό ακέραια σωζόμενο σατυρικό δράμα της αρχαιότητας κι ένα σπανίως παιζόμενο έργο. Η πρωταγωνιστική τριανδρία –Κύκλωπας ο Δημήτρης Πιατάς, Οδυσσέας ο Νίκος Καραθάνος και Σιληνός ο Νίκος Χατζόπουλος–, ο 17μελής θίασος που παίζει τους… παλαιοπώληδες του Μοναστηρακίου και ο σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου μάς προϊδεάζουν για μια παράσταση με πνευματώδες χιούμορ.
athinorama

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Δεκάδες συλλήψεις Ρομά

σε Αργολίδα και Μεσσηνία

31 07 2013

Αλλα 22 άτομα συνελήφθησαν σήμερα στο πλαίσιο νέας αστυνομικής επιχείρησης σε καταυλισμούς Ρομά στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, με στόχο σύμφωνα με την ΕΛΑΣ την πρόληψη και αντιμετώπιση παραβατικών φαινομένων. Χθες  σε άλλη επιχείρηση συντονισμένων εφόδων σε παραπήγματα, στη Μεσσηνία, συνελήφθησαν συνολικά άλλα 84 άτομα. Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες στην Αρκαδία, αλλά και σε άλλα μέρη της Πελοποννήσου.
 
Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος και για υγειονομικές παραβάσεις, τέσσερις για παράνομη κατοχή όπλων, ενώ οι περισσότεροι αλλοδαποί συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη διαμονή στη χώρα.
Σήμερα στην Αργολίδα ελέγχθηκαν 220 άτομα, 149 Έλληνες και 71 αλλοδαποί, 95 οχήματα, προσήχθησαν 73 άτομα, 36 Έλληνες και 37 αλλοδαποί και τελικά έγιναν 22 συλλήψεις: 13 Έλληνες ( οι 12 για κλοπή ρεύματος) και 9 αλλοδαποί για απουσία εγγράφων διαμονής στη χώρα.
Χθες συνελήφθησαν συνολικά 84 άτομα, στη Μεσσηνία, έπειτα από ελέγχους σε 943 άτομα, 619 αυτοκίνητα, και 132 προσαγωγές.

Συνολικά βεβαιώθηκαν 235 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 200 αφορούσαν παραβάσεις του ΚΟΚ και 22 υγειονομικές παραβάσεις.
Κατασχέθηκαν 6 κιλά και 608 γραμμάρια χασίς, 4 κυνηγετικά όπλα με 70 φυσίγγια, 4 αυτοκίνητα, 35 κούτες λαθραία πακέτα τσιγάρων, ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ κατεδαφίστηκαν 14 παραπήγματα σε δημόσιο χώρο στη Καλαμάτα.

ertopen.com

Έλλη Βασιλάκη

Δ. Κοδέλας: “Βρέθηκε ανάδοχος για τα σκουπίδια – Το πάρτυ συνεχίζεται”


Δήλωση για την ανακοίνωση προσωρινού αναδόχου για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δ. Κοδέλας: “Βρέθηκε ανάδοχος για τα σκουπίδια – Το πάρτυ συνεχίζεται”
 

Όσοι ευθύνονται για την περιβαλλοντική καταστροφή από τους ανεξέλεγκτους ΧΑΔΑ και τις επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία, όσοι ευθύνονται για την ανυπαρξία συστημάτων εκτεταμένης ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, συναντήθηκαν στην Τρίπολη για να πανηγυρίσουν για την παραχώρηση της διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτη μεγαλοεργολάβο.

Είναι πρωτοφανές, να βρίσκονται ο περιφερειάρχης και τέσσερις υπουργοί (Κ.Χατζηδάκης, Ν. Μηταράκης, Γ. Μιχελάκης, Γ. Μανιάτης), να συγχαίρουν εαυτούς για το ότι βρέθηκε προσωρινός ανάδοχος και την ίδια στιγμή να μη μας λένε τίποτα για τη μέθοδο και την τεχνολογία διαχείρισης που θα χρησιμοποιηθεί, να μη λένε τίποτα για το κόστος που θα έχει η συγκεκριμένη επιλογή για τους πολίτες, λες και μοιράζουν καθρεφτάκια σε ιθαγενείς!

Το μόνο που μάθαμε είναι ότι ο “επενδυτής” θα επιδοτηθεί με 65 εκ ευρώ και ότι η σύμβαση θα είναι για 25 (!) χρόνια (προφανώς δεν σκέφτονται την πιθανότητα να θεωρηθεί αποτυχημένο το επιλεχθέν μοντέλο ή ακόμα ότι μέχρι τότε πολλά με βεβαιότητα θα έχουν αλλάξει στις μεθόδους διαχείρισης).

Το μόνο συμπέρασμα είναι ότι το πάρτυ των μεγαλοεργολάβων, με την εγγύηση του πολιτικού προσωπικού που κυβερνά και διαπλέκεται μαζί τους, συνεχίζεται και θα κληθούν να το χρυσοπληρώσουν για ακόμη μια φορά οι πολίτες.

Η λίστα με 219 πρατήρια νοθευμένων καυσίμων

Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, συνολικά 219 πρατηριούχοι έχουν πιαστεί να νοθεύουν καύσιμα, ύστερα από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν.
Στη ιστοσελίδα του το υπουργείο έχει δημοσιευτεί η λίστα με τα πρατήρια υγρών καυσίμων που τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα. Η νοθεία των καυσίμων έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία αλλά και να κοροϊδεύουν τους οδηγούς – πελάτες τους, οι οποίοι καλούνται από τη μία να σηκώσουν το βάρος από το υψηλό κόστος αγοράς των καυσίμων και από την άλλη να πληρώσουν οποιαδήποτε ζημιά τυχόν προκύψει στο όχημά τους λόγω της νοθείας.

Επικίνδυνα αλλαντικά ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ

Την ανάκληση μη ασφαλών αλλαντικών ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Έλεγχου Τροφίμων.
Στο πλαίσιο εξέτασης καταγγελίας, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ διαπίστωσαν συγκεκριμένα την ύπαρξη μη ασφαλών προϊόντων τα οποία περιέχουν τη χρωστική Ε120 (κοχενίλη, καρμινικό οξύ, καρμίνες), πρόσθετο μη επιτρεπόμενο στα συγκεκριμένα είδη τροφίμων.
Πρόκειται για τα εξής προϊόντα:
-«Χοιρινή ωμοπλάτη για πίτσα σε φέτες» Aro, βάρους περίπου 1kg το οποίο παράγεται από την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΠΑΝΤΕΡΗ Ο.Ε.» για λογαριασμό της επιχείρησης «ΜΑΚΡΟ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΚΗ» με αριθμό παρτίδας και ανάλωση:
lot 040713 με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 14.10.2013,
lot 040613 με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 04.09.2013,
lot 070613 με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 11.09.2013,
lot 180613 με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 18.09.2013,
lot 270613 με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 06.10.2013,
lot 020713 με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 09.10.2013,
lot 020713 με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 10.10.2013,

-«Μπέικον Catering φέτες Snack», Creta Farm, βάρους 1,5 kg, L01318502, «Μπέικον φιλικό», Creta Farm, βάρους 100 gr, L01320006 με ανάλωση μέχρι 16.12.2013, «Μπριζόλα καπνιστή», Creta Farm, βάρους 160 gr, (2€), L01317606 με ανάλωση μέχρι 23.09.2013, «Ζαμπόν μπούτι», Creta Farm, βάρους 160 gr, (2€) GR, L01316328 με ανάλωση μέχρι 10.09.2013, «Μπέικον ρολό σε φέτες», Creta Farm, βάρους 160 gr, L01317406, με ανάλωση μέχρι 21.09.2013, «Μπριζόλα Καπνιστή», Creta Farm, βάρους 160gr, L01318406, L01319106, L01317006, L0131760, τα οποία παράγονται από την εταιρεία CRETA FARM A.E..
-«Γαλοπούλα Βραστή» ΠΑΣΣΙΑΣ, βάρους 180 gr, L77288, L77667, L77316, «Γαλοπούλα Καπνιστή», ΠΑΣΣΙΑΣ,, βάρους 180 gr, L77386, L77516, L77459, τα οποία παράγονται από την εταιρεία ΠΑΣΣΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.
Οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα παραπάνω προϊόντα καλούνται να μην τα καταναλώσουν.

ο «δίκαιος από το Bajlo»

Ένας φτωχός αλλά σπουδαίος ανθρώπος!

Προτείνει η Έλλη Βασιλάκη
Ο Dobre κατάγεται από τη Βουλγαρία και είναι 99 ετών.
Όλη του τη ζωή την πέρασε δύσκολα, πολλές φορές σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Ζούσε σε τρώγλες και τρεφόταν με ό,τι έβρισκε στα σκουπίδια ή του έδιναν οι «καλοί άνθρωποι» στο σδρόμο όπως λέει ο ίδιος.

Ζει σε μια μικρή πόλη της χώρας, το Bajlo, και κάνει καθημερινά πάνω από 30 χιλιόμετρα για να φτάσει στη Σόφια. Εκεί στέκεται για πολλές ώρες στο προαύλιο μιας ορθόδοξης εκκλησίας και ζητιανεύει.
Όχι για τον εαυτό του, αλλά για τους άλλους.
Ό,τι χρήματα συγκεντρώσει τα δωρίζει στην εκκλησία, σε γηροκομεία, ορφανοτροφεία αλλά και σε φτωχές οικογένειες «που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από εμένα», όπως επισημαίνει.

perierga.gr - Η συγκινητική ιστορία ενός φτωχού και σπουδαίου ανθρώπου!

Πρόκειται για τον ιδιώτη που κάνει αυτή τη στιγμή τις μεγαλύτερες δωρεές στην εκκλησία, ενώ μέχρι τώρα έχει δωρίσει πάνω από 30.000 ευρώ, χωρίς να κρατήσει τίποτα για τον εαυτό του.

Ο ίδιος είναι αυτάρκης, ζει με μια πενιχρή σύνταξη των 80 ευρώ που παίρνει και δείχνει να μην ενοχλείται καθόλου από τις δυσκολίες. Στην πόλη όλοι τον γνωρίζουν με το προσωνύμιο ο «δίκαιος από το Bajlo», αφού και ο ίδιος είναι υπέρμαχος της δικαιοσύνης και της αγάπης.
Γιατί ο άνθρωπος αυτός ικετεύει τον συνάνθρωπο όχι για τον εαυτό του αλλά για τους αναξιοπαθούντες. Και συνεχίζει… «Για όσο ζω», λέει ο ίδιος!

perierga.gr - Η συγκινητική ιστορία ενός φτωχού και σπουδαίου ανθρώπου!


 

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που σας τσιμπήσει

μέδουσα ή τσούχτρα !!!

Η επαφή με τις τσούχτρες, στην χώρα μας, σπάνια οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα και μόνο σε ορισμένα ευαίσθητα και αλλεργικά άτομα.
Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που σας τσιμπήσει μέδουσα...
1. Απομακρύνετε τα τυχόν κολλημένα στο σώμα σας πλοκάμια. Όχι όμως με γυμνά χέρια, διότι αυτό θα οδηγήσει σε κόλλημα των πλοκαμιών στα χέρια και μεταφορά του ερεθισμού εκεί.

2. Ξεπλύνετε την περιοχή του τσιμπήματος με άφθονο θαλασσινό νερό. Μη χρησιμοποιείτε γλυκό νερό, διότι μπορεί να ενεργοποιήσει κεντριά που έχουν μείνει στο δέρμα.

3. Το να πιέσουμε ή έστω ν' αγγίξουμε το σημείο του σώματος που

18η εκδήλωση Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης "Απόστολος Γκάτσος"

Πορφύρα και άσπρο, γύρω-γύρω πράσινο  μέσα σε γαλάζιο!  Περιήγηση στα ερείπια των αρχαίων ναών, του τείχους και των πορφυρείων του τόπου μας.
 Με την Ελένη Βλάσση-Κούστα.
 Στο Μπίστι Ερμιόνης.,Πέμπτη 1-8-13.
Σημείο συνάντησης το εκκλησάκι του Αη Γιάννη, 7μ.μ.

Ο κόσμος στη  βιβλιοθήκη μας είναι πολύχρωμος.
Καλοκαιρινή εκστρατεία δημιουργικότητας και καινοτομίας.
 
 
 

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕπικίνδυνη για την Δημόσια Υγεία η κατάσταση που επικρατεί στην Ερμιονίδα με τα σκουπίδια στο δρόμο, το άνοιγμα των χωματερών, το άνοιγμα των υπό αποκατάσταση κλειστών χωματερών, τις πυρκαγιές και την φλεγόμενη δημιουργηθείσα χωματερή από την Δημοτική Αρχή στα Δίδυμα. Θέμα που συζητήθηκε  στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου της 29 Ιουλίου 2013 μετά από επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κου Λ. Μπούκλη.
Εντύπωση προκάλεσε η παντελής απουσία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ερμιονίδας  για ένα τόσο σοβαρό θέμα, η οποία αιτείται από τον Περιφερειάρχη κ Τατούλη το άνοιγμα των 3 κλειστών χωματερών στα Δισκούρια Κρανιδίου, στο Κρόθι Ερμιόνης και στο Ρορρό Θερμησίας ( ήδη έχει ανοίξει).
Μοναδικές παρουσίες οι Δημήτρης Σφυρής επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης,  ο  κος Σταύρος Γεωργίου από τους

H "TEΡΝΑ" αναλαμβάνει το έργο διαχείρισης απορριμάτων Πελοποννήσου

 Σήμερα το μεσημέρι θα ανακοινώσουν επισήμως ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης από την Τρίπολη τον τελικό ανάδοχο για την κατασκευή του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ».
Για το συγκεκριμένο έργο είχαν υποβληθεί τρεις δεσμευτικές προσφορές από τις εξής εταιρείες:

-Ακτωρ παραχωρήσεις - Ηλέκτωρ
-ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή
-Μεσόγειος - J&P ΑΒΑΞ

Νικητής του διαγωνισμού μετά την εξέταση των δεσμευτικών προσφορών αναδείχθηκε η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή η οποία και θα αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των εγκαταστάσεων ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για διάστημα 28 ετών.

Το έργο διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι το πρώτο έργο ΣΔΙΤ στην Ελλάδα που δημοπρατείται με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, καθώς και το πρώτο έργο διαχείρισης απορριμμάτων που συνδυάζει, μέσω ΣΔΙΤ, ιδιωτικούς πόρους με πόρους του ΕΣΠΑ και αποτελεί πρότυπο για τα επόμενα 10 έργα ΣΔΙΤ που εξελίσσονται στον ίδιο τομέα.
argolikeseidiseis

Λουκέτα από το ΣΔΟΕ σε όσα καταστήματα συλλαμβάνονται να μην εκδίδουν αποδείξεις

Με άμεσο λουκέτο για τουλάχιστον 48 ώρες θα τιμωρούνται, μεταξύ άλλων, από την 1η Αυγούστου όσα καταστήματα συλλαμβάνονται να μην εκδίδουν αποδείξεις. Το υπουργείο Οικονομικών διακηρύσσει ότι έχει κηρύξει πόλεμο στη φοροδιαφυγή, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με καταστήματα σε τουριστικούς προορισμούς, και για το λόγο αυτό έχει «στρατολογήσει» ήδη περίπου 1.400 εφοριακούς, οι οποίοι και θα ξεκινήσουν άμεσα τα... σαφάρι σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, οργανωμένα beach bar και παραλίες δεκάδων νησιών και δημοφιλών προορισμών σε όλη τη χώρα. Στόχος τους θα είναι να εντοπιστούν τυχόν παραβάσεις ως προς την έκδοση αποδείξεων και την απόδοση ΦΠΑ από τους επιχειρηματίες. Μάλιστα, στα καταστήματα τα οποία θα κλείνουν, θα τοποθετείται και η σχετική πινακίδα στην οποία θα αναγράφεται «Κλειστόν λόγο φοροδιαφυγής»! Αφορμή για την εξόρμηση αυτή των ελεγκτών του ΣΔΟΕ, είναι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, καθώς και η εκτεταμένη παραβατικότητα που διαπιστώνεται ειδικά σε τουριστικούς προορισμούς.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα «Νέα», στο υπουργείο οικονομικών θεωρούν ότι από το αποτέλεσμα που θα έχει ο «πόλεμος» για την έκδοση αποδείξεων, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και το αν η μείωση του ΦΠΑ θα είναι προσωρινή ή αν θα συνεχιστεί. Και αυτό γιατί ένας από τους βασικούς παράγοντες που θα εξετασθούν, θα είναι η επίπτωση του μέτρου στα δημόσια έσοδα.
Το σχέδιο που έχουν καταρτίσει για τους ελέγχους ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης και ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλος, περιλαμβάνει ελέγχους σε περίπου 3.000 επιχειρήσεις μέχρι και το τέλος του Σεπτεμβρίου, ενώ επαναφέρει στο προσκήνιο αυστηρές διατάξεις για την τιμωρία της φοροκλοπής, οι οποίες παρέμεναν για αρκετό καιρό ανενεργές.
Μάλιστα, ειδικά για τις μεγάλες πίστες, στις οποίες έχουν επανειλημμένα διαπιστωθεί φορολογικές παραβάσεις, τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ θα είναι εφοδιασμένα με ειδική εντολή ελέγχου από τον ειδικό γραμματέα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Στ. Στασινόπουλο, ώστε σε περιπτώσεις που κάποια επιχείριση βρεθεί να μην έχει εκδώσει πάνω από 10 αποδείξεις είτε οι αποδείξεις που δεν εκδόθηκαν

6ο ΤΟΥΡΝΟΥΆ BEACH VOLLEY "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ"


Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Δελτίο τύπου

Δελτίο τύπου
ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ). ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Ο.Τ.Α.».
ΑΘΗΝΑ-29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ - ΡΗΓΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ – ΡΗΓΑ
Γιάννη Μ. Σπετσιώτη
«Έτσι κι εσύ κορούλα μου για μένα ήσουν στέμμα
ήσουν βιτρίνα του σπιτιού που στόλιζε κι εμένα.
Σ’ άλλον το στέμμα να γενείς, άλλου χρυσή κορώνα
να γίνεις χρυσοστέφανο και κάτι τι ακόμα.
Θα αποκτήσετε μαζί εκτίμηση μεγάλη
και θα κρατάτε και οι δυο ψηλά σας το κεφάλι.
Κι αν έφυγες και τράβηξες στης Λιβαδειάς τα μέρη,
εμείς σε περιμένουμε κι αυτό το καλοκαίρι».
Οι στίχοι που ακούσατε, είναι του Γιάννη Παπαμιχαήλ, του πατέρα της Κατερίνας. Τους έγραψε παραμονές του γάμου της. Είναι δημοσιευμένοι σε μια μικρή ποιητική του συλλογή, που έχω στο αρχείο μου. Εκδόθηκε πριν από 50 περίπου χρόνια, και περιέχει ποιήματα που αναφέρονται στην οικογένειά του, σε πρόσωπα και γεγονότα της εποχής του. Αυτό με κάνει να πιστεύω πως η ποιητική φλέβα της Κατερίνας, μοιάζει να είναι προδιαγεγραμμένη, προγονική, αφού και ο πατέρας της είχε τη φυσική κλίση. Η Κατερίνα την «κληρονόμησε» και την εξέλιξε. Έτσι το μήλο, έπεσε κάτω απ’ τη μηλιά, καθώς λέει ο λαός μας.
Κυρίες & Κύριοι
Στην εποχή που ζούμε, της έσχατης εσωστρέφειας, υπάρχουν άνθρωποι που δεν αδρανούν αλλά δημιουργούν και μας δίνουν μαθήματα δραστηριοποίησης.
Μας καλούν ως άτομα και ως κοινωνία να οικοδομήσουμε ένα νέο τρόπο ζωής επιλέγοντας την κίνηση από την ακινησία.
Μας προτείνουν μεθόδους φυγής από τη μιζέρια, το τέλμα, τη ζήλεια, τη μαυρίλα, την αστάθεια.
Μας προτρέπουν σε εξωστρέφεια φέρνοντας στο φως τις ιδέες τους μέσα από ένα πλήθος εναλλακτικών ενασχολήσεων, μουσικών, ποιητικών, περιβαλλοντικών, ατομικών ή ομαδικών.
Μας ενθαρρύνουν ώστε ο καθένας να αξιοποιήσει τις ιδιαίτερες κλήσεις, το ταλέντο, τις μοναδικές ικανότητές του.
Ένα τέτοιο πρόσωπο είναι και η συμπολίτισσά μας, εκπαιδευτικός, Κατερίνα Παπαμιχαήλ – Ρήγα, που και η υπογραφή της ακόμα, ΚΑ-ΠΑ-ΡΗ, μοσχοβολά και  παραπέμπει σε γευστικότατο καρπό.
Η Κατερίνα, σε μέρες δύσκολες, ξέρει να «πλάθει» και να δημιουργεί με κέφι, γνώση και αισιοδοξία. Παραγωγική, δραστήρια, ζωντανή, με δροσιά και φρεσκάδα, χωρίς αλαζονεία, επικοινωνεί, συχνά, μαζί μας με δημιουργίες που αναδεικνύουν την ευαισθησία, την αισθητική της και εμπεριέχουν την έμπνευση, την καλή διάθεση αλλά και τη σύνθεση.
Αυτή τη φορά θέλησε να εκφραστεί μέσα από τα ποιήματά της, τα οποία συγκέντρωσε στις δύο νέες ποιητικές συλλογές: «Του νου και της καρδιάς» και «Καφές με καϊμάκι».
Με τρόπο ανάλαφρο, τρυφερό και οξυδερκή, με απλότητα και αμεσότητα, με γραφή που ζωντανεύει τη μνήμη μας παρουσιάζει, κυρίως, πρόσωπα, καταστάσεις και γεγονότα που έχουν το άρωμα της γενέθλιας γης μας.
Οι στίχοι της ασυνήθιστα άμεσοι και απροκάλυπτοι, φορτωμένοι με εικόνες, λέξεις, μνήμες και συναισθήματα που δεν «πέταξε». Κομμάτια της ψυχής και της ζωής της, που κράτησε σαν φυλαχτό, καθώς τα χρόνια περνούσαν. Εντυπωσιακός και επιτυχημένος και ο τρόπος που έδεσε το στίχο με την εικόνα, τις λέξεις με τα συναισθήματα. Με ιδιαίτερη επιτυχία ζωγράφισε με το λόγο – στίχο και μίλησε με τις εικόνες – πίνακες, γιατί μετέχει και των δύο τεχνών, της Ποίησης και της Ζωγραφικής. Έχει το χάρισμα και τον ενθουσιασμό! Ηνιοχεί με την ίδια μαεστρία και αξιοσύνη τη γραφίδα και το χρωστήρα.
Πιστεύω πως η εκδοτική προσπάθεια της Κατερίνας θα τύχει της αποδοχής όλων μας, στην Ερμιόνη και στην Αθήνα. Γιατί το καλό βιβλίο εξακολουθεί και στις μέρες μας να είναι όχημα παιδείας, να μας διασκεδάζει και να μας ψυχαγωγεί, να μας ανακουφίζει και να μας μορφώνει. Όποιος διαβάζει, ζει όχι μία, αλλά περισσότερες ζωές.
Είναι, λοιπόν, ευτύχημα που στην εποχή της κρίσης εξακολουθούν να κυκλοφορούν βιβλία, που είναι πηγές έμπνευσης, αφυπνίζουν συνειδήσεις, ξεκουράζουν, δίνουν αφορμές ανάτασης και πολιτισμού και το σημαντικότερο έχουν την ευωδιά της πατρικής γης.
Ο Ερμιονικός Σύνδεσμος του οποίου η Κατερίνα, όπως και η οικογένεια της, είναι δραστήριο μέλος, έχει παρουσιάσει και στο παρελθόν το καλλιτεχνικό της έργο. Για τη νέα της δουλειά, ολόθερμα, τη συγχαίρουμε. Της ευχόμαστε να έχει υγεία, δύναμη και την ευλογία να ακολουθεί και να πραγματώνει τα όνειρά της. Προσωπικά την ευχαριστώ που μου έδωσε την ευκαιρία να αναφερθώ στην προσωπικότητά της και στο έργο της.

ΣΗΜ. Η ομιλία του Προέδρου του Ερμιονικού Συνδέσμου, Γιάννη Μ. Σπετσιώτη, στη χθεσινή παρουσίαση του έργου της κ.Κατερίνας Παπαμιχαήλ – Ρήγα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ερμιόνης.