Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Καλή Ανάσταση!

Σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!
Να περάσετε όμορφα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα..Μαζί, την επόμενη εβδομάδα.
Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

Πειραιάς

 ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ
Μια και είμαστε ακόμα στην πολύ αρχή του 2011 είναι έγκαιρο να κόψω και να μοιράσω σε όλους την πίτα των ευχών μου, να είναι αυτή η νέα χρονιά συμπονετική προς τις ελλείψεις του ανθρώπου, να φέρει έστω και μερικά απ’ όσα ο καθένας μας επιθυμεί, κι αν δεν φέρει, πάντως ας μην του πάρει, ό,τι του είναι ήδη αρκετό και πολύτιμο.
 Οι ευχαριστίες μου είναι πολλές, δεν έχουν, ευτυχώς, επηρεαστεί από την οικονομική κρίση, και θέλω να τις προκαταβάλω πριν ψηφιστούν νέες περικοπές και στο εισόδημα των αισθημάτων μας, στο οποίο περιλαμβάνεται και όσο κέρδος εγκαρδιότητας θα μου καταβληθεί απόψε, από όσους το θελήσουν, ιδιαίτερα από τον Γιώργο Χρονά, σαν καλεσμένη του που είμαι, σε τούτο τον θερμό οικοδεσπότη χώρο, το Πάσπορτ, απόκτημα στολιστικό για τον Πειραιά.
  Ετούτη την αφιερωμένη σε μένα βραδιά, δηλώνω ότι με μεγάλη συστολή θα την εισπράξω. Οσο κι αν ο Σύλλογος της κακεντρεχούς λιβελογραφίας με χαρακτήρισε πρόσφατα, συν τοις άλλοις, και ως «δαφνοστεφανωμένη», έτσι ώστε να εκπυρσοκροτήσει και ο αυτοσχέδιος, φτηνός χλευασμός του, ένα αληθεύει: ότι διατηρώ έως σήμερα αμείωτη την έκπληκτη αμηχανία μου, και για το πιο μικρό ακόμα φυλλαράκι δάφνινης συμπάθειας που μου προσφέρεται, επειδή συνεχώς με επιτηρεί η συνετή επίγνωση ότι δεν έκανα τίποτ’ άλλο, παρά να βιδώσω σφιχτά την αφοσίωσή μου επάνω σε αυτό το ελάχιστο που από τη φύση μού προσφέρθηκε -δωρεάν και οι βίδες.

"Χαιρετισμός Αναστάσιμος" απο τη βιβλιοθήκη Ερμιόνης "Απόστολος Γκάτσος"

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Αναμνήσεις του αείμνηστου Ερμιονίτη εκπαιδευτικού Μιχ. Παπαβασιλείου από το Πάσχα, στη Δημοτική βιβλιοθήκη ΕρμιόνηςΗ Δημοτική βιβλιοθήκη Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος» μέσα από την ιστοσελίδα της προσπαθεί να αναδείξει την αγάπη στο βιβλίο, αλλά και την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου μας.

΄Ετσι, η νέα ανάρτηση αφορά στις αναμνήσεις του αείμνηστου Ερμιονίτη εκπαιδευτικού Μιχαλάκη Αγγ. Παπαβασιλείου από το Πάσχα στην Ερμιόνη, όπως ακριβώς τις έχει καταγράψει και διασώσει ο ίδιος στο πολύτιμο βιβλίο του «Θρύλοι και παραδόσεις της Ερμιόνης».

Ξεφυλλίστε λοιπόν και διαβάστε το σχετικό απόσπασμα στην σελίδα http://www.dbe.gr/
.

Τα τραγούδια απο το Βαλτέτσι,παρουσίαση

Γιορτή της τουλίπας στα Δίδυμα

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΤΟΥΛΙΠΑΣ
25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
ΔΙΔΥΜΑ


Ο Πρόεδρος,
το Τοπικό Συμβούλιο των Διδύμων &
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
σας προσκαλούν

την ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
στις 15:00
στην Πλατεία ΙΑΤΡΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

για την «ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΤΟΥΛΙΠΑΣ»

Τηρώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις μας
σας ετοιμάζουμε ένα γλέντι
με πολύ μουσική, κέφι και χορό.
 

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Για την έκθεση της Ερριέτης Τσεκούρα, με θέμα το Μπίστι

Τα κατάφερε η Ερριέτη, μ αυτόν τον ανάλαφρο αφαιρετικό της τρόπο να μεταφέρει το Μπίστι , με όλα τα χρώματά του στη Βικτώρια . (Το βιογραφικό της  Εδώ ) Όμορφη και συγκινητική για εμάς δουλειά. Τα περισσότερα έργα της είχαν το κόκκινο σημαδάκι , που δείχνει ότι άρεσαν και ότι ήθελαν πολλοί έναν πίνακα με μια γωνιά από Μπίστι στο σπίτι τους. Στο βιβλίο των εντυπώσεων είδαμε εκτός των άλλων και τα ονόματα του Γιάννη και της Τζένης. Σε ότι καλό για την Ερμιόνη κι αυτοί εκεί.. Σήμερα λάβαμε τις εντυπώσεις τους, μαζί με φωτογραφίες και έτσι αναλαμβάνουν  το αφιέρωμα που είχαμε προγραμματίσει για την έκθεση..


Μια ανάσα στην καρδιά της Αθήνας

Η τρίτη ατομική έκθεση της Ερριέτης Τσεκούρα στην αίθουσα «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ», με θέμα «ΑΠΟΔΡΑΣΗ», μάς ταξίδεψε στην Ερμιόνη, την πόλη των ονείρων και της νιότης μας, με το Μπίστι να κυριαρχεί, πνιγμένο στο καλοκαιριάτικο φως.

H ζωγραφική της «καθαρή», ρευστή, ελεύθερη χωρίς γραμμές και με σχήματα που δημιουργούνται από ατόφια χρώματα.

Πάνω απ΄ όλα, τα χρώματα, η συμφωνία των χρωμάτων, ακόμα και στην απόδοση της σκιάς. Μαγική η χρήση της «μπογιάς» στην ακουαρέλα, γεννά εικόνες, που άλλοτε ολοκληρώνονται επί τόπου και άλλοτε στο εργαστήριο.

Η ζωγράφος παρατηρεί και ζωγραφίζει αβίαστα, φυσικά, αυθόρμητα τον ουρανό, τη θάλασσα, τον ορίζοντα, τα δέντρα. Αρχικά σε φόντο λευκό και στη συνέχεια, πλημμύρα η ώχρα και τα κίτρινα, τα πράσινα, τα γκρι και τα γαλάζια. «Και κόκκινα και βιολετιά κι αντίκρυ της το δείλι…».

Η αποτύπωση δεν είναι αυστηρά «φωτογραφική». Νοιάζεται, περισσότερο, να αποδώσει, πιστά μα και αφαιρετικά, αυτό που η ίδια απομόνωσε με τη ματιά της και την αίσθηση που της προκάλεσε.

Περιεργαζόμενοι τα τοπία στους σαράντα και έξι πίνακες της έκθεσης, «απολαύσαμε» την ομορφιά της φύσης, «βουτήξαμε» σε διάφανα νερά, «ακούσαμε» τον ήχο του αέρα και της θάλασσας, «χαθήκαμε» στ’ αρώματα των πεύκων και των λουλουδιών.

Φύγαμε με την αίσθηση πως για τη δημιουργό το να ζωγραφίζει είναι κυρίως χαρά, η δική της χαρά της ζωής, που έγινε και δική μας...

Ερριέτη, αποδράσαμε μαζί σου…Γιάννης Σπετσιώτης – Τζένη Ντεστάκου

Ερμιονίτες και όχι μόνο, σπεύσατε…
Στην αίθουσα "ΠεριΤεχνών"
Νικαίας 10, Πλ. Βικτωρίας, Αθήνα,
Τηλ.: 210.8239465
έως τις 30 Απριλίου,
Ώρες λειτουργίας
Τρ.-Παρ.: 10.30π.μ.-2μ.μ. & 6μ.μ. – 8.30μ.μ
           Σάβ.: 10.30π.μ.-2μ.μ.

Οι "Της επαρχίας" επιστρέφουν

ΤΟ BLOG ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ ΑΠΟ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ BLOGS ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΛΗΤΕΣ , ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΜΙΑ ΖΗΜΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ !

ΣΑΦΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΦΟΥ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ .

ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ :

Α ) ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΙΣΧΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Το Κάψιμο του Ιούδα στην Ερμιόνη

Τo Kίνημα των 10

Κίνημα των 10: Αλλάζουν όλα εδώ κάτω με ορμή... του Παντελή Μπουκάλα protagon
...και τι να καταλάβουμε οι φτωχοί.

Πώς να καταλάβουμε δηλαδή τι πρώτο έφταιξε, τι τελευταίο, από τα πολλά, ώστε από τη φουριόζα «Αλλαγή» στην «Απαλλαγή» κι ύστερα στην «Αλλαγή στην Αλλαγή» να φτάσουμε στο τωρινό «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» που τίθεται εκβιαστικά από εκείνους που κατεξοχήν δεν δικαιούνται να εκβιάζουν κανέναν. Τριάντα χρόνια έφτασαν για να κλείσει ο κύκλος της φαντασίωσης και να μεταβληθεί σε βρόχο, και για να κηρυχθεί συλλήβδην και άνευ απολογίας ένοχος ένας λαός που τόσο λατρευόταν και δοξαζόταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια, μέχρι χθες ακόμα.

Ας μου επιτραπεί να αποφύγω τον δεκάλογο, μην κατηγορηθώ και για αντιποίηση θεϊκής αρχής. Ενα αν αλλάξει, αν το αλλάξουμε, μπορεί και να 'ναι αρκετό. Ν' αλλάξει λοιπόν η σχέση μας με τον καθρέφτη μας, τον ατομικό και τον συλλογικό. Εν ανάγκη, ας τον σπάσουμε μόνοι μας, για να

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Μαρία..


Αφιερωμένο στη Μαρία ;

Η Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας, ήταν στην Τρίπολη

Ανακύκλωση- Κομποστοποίηση είναι η ολοκληρωμένη λύση και μάλιστα χωρίς διεθνή διαγωνισμό υποστήριξε η Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας στο Συμβούλιο της Περιφέρειας της περασμένης Δευτέρας στο Μαλιαροπούλειο Μέγαρο στην Τρίπολη. Το περιφερειακό συμβούλιο ακόμα μια φορά συνεδρίασε για να «λύσει», το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αυτή την φορά «έκανε ένα μεγάλο άλμα»…αποφασίζοντας για διεθνή διαγωνισμό. Μάλιστα κατά την διάρκεια των ψηφοφοριών, φάνηκε και η ασχετοσύνη του προεδρείου, που ενώ έπρεπε να βάλει τις προτάσεις «εναλλακτικά» και όποια πλειοψηφούσε να περιλαμβάνονταν στην απόφαση, αναλώθηκε σε άσκοπες ψηφοφορίες καταμέτρησης των «υπέρ», «κατά» και των «λευκών».

Τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια, Αυτοδιοικητικές Κινήσεις, Οικολογικές Οργανώσεις καθώς και άλλοι Φορείς, Σύλλογοι, Ομάδες και συμπολίτες μας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αναπτύξαμε

Νέο blog απο το ermionigreece

Η δημιουργία του blog μας, που αποτελεί μόνο ένα μέρος του site www.ermionigreece.com , έχει σκοπό την ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο που ν’ αναδεικνύουν  τις ομορφιές της Ερμιονίδος. Επιπλέον  μπορούν να συμπεριληφθούν και όσα άρθρα  βρίσκουμε ενδιαφέροντα και σχετικά . Όσοι επιθυμείτε να δημοσιευτεί κάποιο θέμα που ν’ αναφέρετε στην ιστορία της , στα ήθη και στα έθιμά της, και ν’ αναδειχτούν  όλα όσα μας κάνουν να την αγαπάμε, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας .

Ευχαριστούμε πολύ για την περιήγηση σας .


Λάζαρος -Άκης  Γούτος 

Καλή επιτυχία σας ευχόμαστε!

Η σχέση μεταξύ επιστήμης και πίστης στο Θεό

Σταλμένο απο  τη Ροδούλα.
Έχει ενδιαφέρον εκτός απο την συνομιλία και το όνομα του νεαρού φοιτητή..
Ένας άθεος καθηγητής της φιλοσοφίας συζητά με έναν φοιτητή του στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου, για την σχέση μεταξύ επιστήμης και πίστης στον Θεό.

Καθηγητής: Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό;
Φοιτητής: Βεβαίως, κύριε.
Καθηγητής: Είναι καλός ο Θεός;
Φοιτητής: Φυσικά.
Καθηγητής: Είναι ο ....Θεός παντοδύναμος;
Φοιτητής: Ναι
Καθηγητής: Ο αδερφός μου πέθανε από καρκίνο παρότι παρακαλούσε τον Θεό να τον γιατρέψει και προσευχόταν σε Αυτόν. Οι περισσότεροι από εμάς θα προσπαθούσαν να βοηθήσουν αυτούς που έχουν την ανάγκη τους. Πού είναι η καλοσύνη του Θεού λοιπόν;
Φοιτητής: ..
Καθηγητής: Δεν μπορείς να απαντήσεις, έτσι δεν είναι; Ας ξαναρχίσουμε νεαρέ μου. Είναι καλός ο Θεός;
Φοιτητής: Ναι.
Καθηγητής: Είναι καλός ο... διάβολος;

Τον Νυμφώνα Σου βλέπω.. Νεκτ. Καραντζή


Το πως  αντιλαμβανόμαστε και  διαχειριζόμαστε την πίστη, είναι κάτι που αφορά τον καθένα μας προσωπικά. 
Καλή και ήρεμη Μεγαλοβδομάδα.

Σταμάτης Κραουνάκης:«Δίνω το οικόπεδό μου στο Κορωπί για τα παιδιά»

 «Είμαι ευχαριστημένος, χορτασμένος, μου τα έχει δώσει όλα ο Θεός.Και έτυχε να έρθει τώρα στα χέρια μου αυτή η ιδιοκτησία που πήραμε κομματάκι κομματάκι με οικονομία». Σε μια εποχή που όλοι αναζητούν αγωνιωδώς οικονομικούς πόρους ακούγεται μάλλον περίεργο κάποιος να διαθέτει το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο του για να παίζουν τα παιδιά. «Δεν είναι από φιλανθρωπίααλλά από πίστη» λέει ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Τον συναντήσαμε στο αρχιτεκτονικό γραφείο των Στέλλας και Πιέρου Πιερή πλαισιωμένο από αρχιτέκτονες και περιβαλλοντολόγους και περιτριγυρισμένο από τις μακέτες και τα προσχέδια ενός μουσικού οικολογικού πάρκου: του παιδότοπου που έχει βάλει στόχο να δημιουργήσει αυτή η υπεραισιόδοξη ομάδα στο έκτασης επτά στρεμμάτων κτήμα του συνθέτη στο Κορωπί.

«Αφού λοιπόν λυτρώθηκα από την ιδέα της ιδιοκτησίας και βλέποντας την ανταπόκριση των παιδικών

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Άστρο θαμπό του πρωινούΚαλό ταξίδι..

Διαδικτυακή παγκόσμια χορωδία με 2.052 άτομα από 58 χώρες


Τη μεγαλύτερη εικονική χορωδία, υπό το όνομα Virtual Choir 2.0, δημιούργησε ο συνθέτης και μαέστρος Έρικ Γουίτακρ. Αποτελείται από 2.052 άτομα από 58 χώρες (τρία μάλιστα προέρχονται από την Ελλάδα), τα οποία τραγουδάνε ατομικά, αλλά έχουν συνενωθεί όλοι μαζί σε ένα βίντεοΟ Γουίτακρ κάλεσε πέρυσι κάθε ενδιαφερόμενο να κάνει μια προσωπική ηχογράφηση της χορωδιακής σύνθεσής του «Ύπνος» και να την «ανεβάσει» στο YouTube, με καταληκτική ημερομηνία τις 10