Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Ερμιόνη: Καλημέρες από ψηλά

 


Ένα αεροβίντεο για την υπέροχη Ερμιόνη Αργολίδας.
με τον πρωινό ήλιο να φωλιάζει στην θάλασσα, να καθρεφτίζει και να αντανακλά κάθε ίχνος φωτός αγκαλιάζοντας την Ερμιόνη. βίντεο - μουσική Αντώνης Ρεμούνδος

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Βασίλης Γκάτσος: Το νερό που (δεν) πίνουμε.


Από τις αναλύσεις της ΔΕΥΑΕΡ:


22-12-2020
Δείγμα από τη θέση ΤΑΧΙ Ερμιόνη. Δηλαδή το νερό στις βρύσες της Ερμιόνης στις 22-12-2020. Από την αγωγιμότητα και τα χλωριόντα συνάγεται ότι περιέχει περίπου 3% θαλασσινό νερό.
Την ίδια ημερομηνία από τη θέση ΔΕΥΑΕΡ Κρανίδι, το νερό στις βρύσες Κρανιδίου δηλαδή, έχει περί το 10% θαλασσινό νερό!
Αυτό είναι το πρόβλημά μας και όχι ο καθαρισμός της "πηγής" στα Δίδυμα, η οποία δεν είναι πια πηγή, ούτε κρήνη, αλλά .ό,τι απόμεινε από το έργο βελτίωσης και ανάδειξης που είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει το νερό ακατάλληλο για πόση. Με απλά λόγια δεν έχει νερό, τζάμπα τα λεφτά για τα έργα, χωρίς νόημα και ο καθαρισμός της, εκτός και αν εννοούμε καθαριότητα χώρου τέως πηγής Διδύμων.

Δεν πρέπει στο Κρανίδι να κάνετε 10% έκπτωση στο λογαριασμό της ΔΕΥΑΕΡ; Δηλαδή πληρώνουν οι άνθρωποι και τη θάλασσα;

Βασίλης Γκάτσος

Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου : ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

Η Ερμιονίδα γεωγραφικά και διοικητικά μπορεί να ανήκει στην Αργολίδα, όμως βιώνει έναν απομονωτισμό και μια εγκατάλειψη που χρόνο με τον χρόνο εντείνονται.
Την μνημονιακή περίοδο «αποψιλώθηκε» από πολύ σημαντικές υπηρεσίες όπως το ΙΚΑ, τα ΕΛΤΑ, ο ΟΤΕ, η ΔΟΥ, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της να είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν βρέξει χιονίσει στο Ναύπλιο για να εξυπηρετηθούν.
Τελευταία και κραυγαλέο παράδειγμα της απομόνωσης και της εγκατάλειψης της Ερμιονίδας απ τους κεντρικούς σχεδιασμούς, είναι η έλλειψη εμβολιαστικού κέντρου στην περιοχή, που έχει σαν συνέπεια, υπερήλικες άνω των 85 ετών, με προβλήματα υγείας οι περισσότεροι, να είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν, όσοι έχουν την δυνατότητα τα μέσα, και ανθρώπους για να το κάνουν, δύο και πλέον ώρες πήγαινε έλα για να έρθουν στο εμβολιαστικό κέντρο του Ναυπλίου.
Το να ταλαιπωρούνται υπερήλικες είναι ένα γεγονός απάνθρωπο που δεν τιμά κανέναν μας
Αλλά και αργότερα όταν επεκταθούν οι εμβολιασμοί σε όλο τον πληθυσμό είναι ανεπίτρεπτο να μην λειτουργεί εμβολιαστικό κέντρο σε ολόκληρη την περιοχή όταν μάλιστα υπάρχει Κ.Υ. στο Κρανίδι .
Εμείς σαν «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» καλούμε το Υπουργείο Υγείας να σκεφτεί το αυτονόητο και λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο στο Κ.Υ. Κρανιδίου. Ζητάμε από τον Περιφερειάρχη και τους βουλευτές της Αργολίδας να στηρίξουν το αίτημα των πολιτών και του Δήμου Ερμιονίδας και να απαιτήσουν το αυτονόητο.
Δεν είναι κύριοι της κυβέρνησης οι πολίτες της Ερμιονίδας παιδιά ενός κατώτερου Θεού .
Για την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
Θανάσης Πετράκος
Δημοσθένης Δρούγκας

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Και εγένετο … Ελλάς: «Πάνθεον των ηρώων της Επανάστασης του ΄21»Σήμερα Πέμπτη 21-01-2021 και ώρα 23:45 η ιστορική σειρά του OPEN TV «… και εγένετο Ελλάς» θα είναι αφιερωμένη στο πάνθεον των ηρώων της Επανάστασης του ΄21.

Ανάμεσα στους εκλεκτούς ομιλητές της εκπομπής θα εμφανιστεί και ο  Νικόλαος Μπουμπάρης, φιλόλογος καθηγητής του Λυκείου Ερμιόνης, Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλολόγων Αργολίδας και συνεργάτης του ΙΛΜΕ. Θα μιλήσει για τη στρατιωτική φυσιογνωμία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Την εκπομπή παρουσιάζει ο ερμιονίτης δημοσιογράφος Γιώργος Σαρρής.


Τίνα Αντωνοπούλου

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡΚΡΑΝΙΔΙ 21/01/2021

Προς 

Γραφείο Δημάρχου

Κ. Γ. Γεωργόπουλου

Κοινοποίηση 

Πρόεδρο και Μέλη του ΔΣ  Δ.Ε.Υ.Α.Ε.Ρ


ΘΕΜΑ : ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ

 

Κύριε Δήμαρχε

Χτες πληροφορήθηκα σε συνεργασία που είχα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Τμήμα Διοικητικό – Οικονομικό , Εποπτικός Φορέας των ΟΤΑ ότι απαιτείται το ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ να προχωρήσει στην ανάκληση αποφάσεων του ΔΣ, του τελευταίου τριμήνου , περίπου 40 αποφάσεων , εξαιτίας μη νόμιμης σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου Συγκεκριμένα δυο μέλη του διοικητικού συμβουλίου , είναι παράλληλα υπάλληλοι και προσφέρουν υπηρεσίες τους στην επιχείρηση στα πλαίσια προγραμμάτων του ΟΑΕΔ-Κοινωνική Εργασία κάτι το οποίο δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. 

SOS

SOS (ΣΟΣ): διεθνές σήμα κινδύνου και βοήθειας
... _ _ _ ...
η ακολουθία αυτή των γραμμάτων επιλέχθηκε διότι μεταδιδόταν εύκολα με τον Κώδικα Μορς:
όπου: ... = S
και _ _ _ = O
 [ οι φράσεις Save Our Souls (σώστε τις ψυχές μας), ή Save Our Ship (σώστε το πλοίο μας), προέκυψαν εκ των υστέρων ]

 

πριν απ΄ αυτό, 
Συγυρίστε
Ό,τι
Στραβομάθατε


Έλλη Βασιλάκη

από τις Αδέρες

 ο Δοκός.

Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Απεροπία, λόγω της άπειρης θέας που της προσφέρει η στρατηγική της θέση, με αυτό το όνομα αναφέρεται και από τον Παυσανία.

Το Δοκός, το απέκτησε κατά την Βυζαντινή περίοδο καθώς αποτελεί πέρασμα για την Ύδρα αλλά και για την Ερμιόνη, για την δεύτερη δε μέσω του Βούπορθμου, όπως ονομαζόταν στην αρχαιότητα η σημερινή χερσόνησος Μουζάκι στην ηπειρωτική πλευρά του περάσματος. Είναι ένα από τα λίγα ελληνικά νησιά γένους αρσενικού. 

Ρίνα Λουμουσιώτη

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Επίδαυρος: Στο φως σύντομα η «βυθισμένη πολιτεία»


Η βυθισμένη πολιτεία της Επιδαύρου σύντομα πρόκειται να έρθει στο φως.

Και οι υποθαλάσσιες αρχαιότητες που ..κρύβει η περιοχή θα αναδειχτούν και θα αποτελέσουν ένα ακόμη « κρίκο» στην αλυσίδα του πλούτου της Επιδαύριας περιοχής.

Με σημερινή του δήλωση ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης κάνει γνωστό ότι πρόκειται να ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια για την ανάδειξη των ..μυστικών της «βυθισμένης πολιτείας».

«Οι επαφές μας με το υπουργείο μας έφεραν μπροστά σε ένα μεγάλο project ολοκληρωμένης δράσης προστασίας και ανάδειξης των υποθαλάσσιων αρχαιοτήτων της βυθισμένης πολιτείας της Επιδαύρου με καινοτόμες τεχνικές, προηγμένες συσκευές και τεχνολογίες. Η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων Ephorate of Underwater Antiquities με το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου/ ΕΚ «Αθηνά » και την Πολατιδης Marine ξεκινούν ένα μεγάλο έργο!!!

Περισσότερα: ert

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Ενέργειες εκχιονισμού επαρχιακής οδού.

Κρανίδι 19/01/2021

Δελτίο Τύπου

Χθες, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 το ξημέρωμα εκδηλώθηκε σφοδρή χιονόπτωση στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κοινότητας Διδύμων ( Κιάφα –Πελεή),  η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα με τις προγραμματισμένες ενέργειες της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Ερμιονίδας.

Στο σημείο μετέβη από τι ς 6.15, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας. Λίγο αργότερα έσπευσαν στο σημείο  ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για την Πολιτική Προστασία, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας και Πρασίνου καθώς  και Υπάλληλοι του Τμήματος αυτού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

 


Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Τάσος Λάμπρου :ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ


Δευτέρα 18/01/2021

ΠΡΟΣ:

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


ΘΕΜΑ: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ


Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας για το 2021. Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν και οι εγκρίσεις εκτάκτων αναγκών για την περίπτωση εκδήλωσης α) χιονοπτώσεων και παγετού και β) πλημμυρικών φαινομένων.

Η πολιτική προστασία μέσω αυτών των σχεδίων θέλει την ετοιμότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας στην περίπτωση εμφανίσεως σοβαρών έκτακτων αναγκών. Εμείς επισημάναμε ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου μας ανταποκρίθηκαν για να διαμορφωθεί ένα σχέδιο ετοιμότητας απαραίτητο σε κάθε εμφάνιση τέτοιων φαινομένων.  Όμως και η εμπειρία τόσων χρόνων βοήθησε για να γίνει μία ουσιαστική δουλειά, μία αναλυτική εκτίμηση κρίσιμων περιστατικών και απαραίτητων ενεργειών.

ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ (ΚΙΚΗ ΒΕΝΤΟΥΡΗ- ΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ) ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ ΛΥΝΟΥΝ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ

ΠΗΓΗ: www.greekschannel.com

Σοκ και οργή προκάλεσαν όχι μόνο στον χώρο του αθλητισμού αλλά σε όλο το πανελλήνιο οι καταγγελίες της Ολυμπιονίκη στην ιστιοπλοΐα Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, τον οποίο και κατονόμασε στη συνέχεια. Οι καταγγελίες της δύο φορές Ολυμπιονίκη, το 2004 και το 2008, προκάλεσαν ντόμινο εξελίξεων: Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης και της σεξουαλικής κακοποίησης της Μπεκατώρου παύθηκε από αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και από μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ διεγράφη και από τη Ν.Δ. –ήταν πρόεδρος 


Τοπικής Οργάνωσης–, ενώ μια σειρά από αθλήτριες αποκάλυψαν κι αυτές ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από άλλους αθλητικούς παράγοντες στη διάρκεια της

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Η Ελλάδα κατακτά για πρώτη φορά ΧΡΥΣΟ μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής!

 Η Ίριδα, η Βασιλική, ο Αλκιβιάδης και ο Χρίστοςεκπροσώπησαν την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής (IROC) στη Νότια Κορέα, κερδίζοντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας στο διαγωνισμό με θέμα "Robot: The Future Transportation". 
Συνολικά συμμετείχαν 60 ομάδες από όλο τον κόσμο, με την Ελλάδα να κατακτά την πρωτιά χάρη στο ρομποτικό μπαστούνι, που απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.