Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

H ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Κας ΣΑΜΠΑΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Κας ΣΑΜΠΑΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ

 

Ο ΔΙΔΥΜΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΕΚΜΗΡΕΙΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ  ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑ 

Δεν μπορούσα ποτέ  να φανταστώ ότι η κα  Σαμπάνη επίλεκτο διορισμένο και ευνοούμενο στέλεχος της Δημοτικής Αρχής του κ. Καμιζή, δεν γνωρίζουμε ακόμη σε πιο συνδυασμό κλείνει το μάτι,  θα θεωρούσε ότι οι συμπατριώτες μου Διδυμιώτες όχι μόνο δεν έχουν μνήμη αλλά στερούνται νοημοσύνης !!!!!!!
Δεν θα πέσω στο επίπεδο της  διαστρέβλωσης,  της ανήθικης πολιτικής που χαρακτηρίζει  τον Δήμο μας τα 3 χρόνια της εξουσίας της και της προκλητικής έξω από τους θεσμούς της αυτοδιοίκησης. Ούτε θα σταθώ στις προεκλογικές υποσχέσεις πρόσληψης στην ανύπαρκτη  Δημοτική Αστυνομία στο Κέντρο Υγείας στον ανεπιθύμητο και υπό δίωξη όπως έλεγαν δεματαποιητή στο Σταυρό Διδύμων. Ούτε στις προεκλογικές υποσχέσεις τους για διορισμούς στο Κέντρο Υγείας, στα μελλοντικά  φωτοβολταικά στα Δίδυμα στο Λουκαίτι και στους Φούρνους . Γνωρίζουν οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών τις παρασκηνιακές κινήσεις της Δημοτικής Αρχής του κ Καμιζή,  της οποίας είστε  εξέχων και ευνοούμενο στέλεχος. Άραγε με πoιo  τρόπο και με ποία κάλυψη και με ποιών πλάτες ολοκληρώθηκε παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων η μεγαλύτερη μονάδα  φωτοβολταικών σε Δασική Περιοχή στην Ερμιονίδα  στο Πλάτωμα  των Διδύμων πάνω από τους Φούρνους;;;;;;;;     
Εκείνη την περίοδο εσείς κ Σαμπάνη δεν είσαστε Αντιδήμαρχος των Διδυμιωτών και όλων των κατοίκων της Ερμιονίδας υποστηριχτής των λαϊκών στρωμάτων και όχι των συμφερόντων;;;;;;
O λαός της Ερμιονίδας  που υποκριτικά  υποστηρίζατε προεκλογικά για τα απορρίμματα, μπορεί να άργησε 3 χρόνια αλλά κατάλαβε όχι μόνο τον δικός σας ρόλο αλλά και κάποιων άλλων που ενδεχομένως φλερτάρετε για να επανέλθετε στην εξουσία μιας και ο χρόνος εξουσίας σας έχει φτάσει στο τέλος!!!!!!!
Ο απολογισμός των έργων σας που ποτέ δεν έγινε και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι ο εξής: 
Σαν υπεύθυνη Αντιδήμαρχος
1         1. Έκλεισες με την ανοχή της Δημοτικής και Κοινοτικής Αρχής την Κοινότητα.Κατήργησες  την καθημερινή  λειτουργία της Κοινότητας Διδύμων που λειτουργούσε επί δικής μας θητείας.

Έλυσαν το ζήτημα "σκουπιδιών" βγάζοντας λεφτά, εμείς;

Διαβάστε ένα άρθρο  για τα "φωτεινά" παραδείγματα μικρών εταιρειών στην Ελλάδα, που βγάζουν χρήματα από τα στερεά απόβλητα. Στην Ερμιονίδα τα συγκεντρώνουμε κατά τόπους, για να αναλάβει την  "πώλησή" τους ο επόμενος Δήμαρχος...
Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

Η λέξη «σκουπίδια» είναι απαρχαιωμένη. Όσοι βγάζουν λεφτά από αυτά, βλέποντάς τα ως υλικά προς πώληση, τα λένε συνήθως ΑΣΑ (Αστικά Στερεά Απόβλητα). Τώρα υπάρχουν και στην Ελλάδα οι πρώτες τοπικές κοινωνίες που έχουν λύσει το ζήτημα των ΑΣΑ και βγάζουν κέρδη από αυτά, όπως πολλοί άλλοι Ευρωπαϊκοί δήμοι.
Η Ευρώπη είναι η μόνη ήπειρος όπου υπάρχουν κοινωνίες σχεδόν μηδενικών αποβλήτων.
Κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες αγοράζουν «σκουπίδια» από άλλες, όπως η Σουηδία και η Νορβηγία, και βγάζουν κέρδη από τα υλικά που ανακτούν, τα λιπάσματα και την ενέργεια. Αλλά κι εκείνες οι χώρες που έφτιαξαν εργοστάσια καύσης, όπως η Δανία και η Γερμανία, έχουν ήδη αλλάξει το σχεδιασμό τους και κατευθύνονται προς την πλήρη αξιοποίηση των υλικών.
Οι χωματερές είναι τα ορυχεία του μέλλοντος.
Στην Ελλάδα υπάρχουν ορισμένα φωτεινά παραδείγματα μικρών κοινωνικών εταιρειών που βγάζουν λεφτά από τα στερεά απόβλητα, και μοιράζουν τα κέρδη στους ιδιοκτήτες των «σκουπιδιών», τους ίδιους τους πολίτες που τα παράγουν. Μια επίσκεψη στις ιστοσελίδες της Λακωνικής Βιοενεργειακής(1), της Αρκαδικής Εναλλακτικής(2), και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Καλλονής Τήνου (3) είναι πολύ διαφωτιστική.
Υπάρχουν και στην Ελλάδα, πλέον, πολίτες που διαχωρίζουν όλα τα υλικά, τα πουλούν και κερδίζουν απ’ αυτά. Όμως, ενώ δεν παράγουν καθόλου «σκουπίδια», πληρώνουν υποχρεωτικώς τα δημοτικά τέλη για υπηρεσίες που δεν χρειάζονται. Δικαίως, λοιπόν, και θέλουν τώρα να εξαιρεθούν από την πληρωμή τους.
Ιδού ένα φωτεινό μέλλον: ισχύς στον ίδιο τον πολίτη. Τι πιο φιλελεύθερο;
Τελείως αντίθετα με αυτή την εικόνα του ενδυναμωμένου πολίτη που κερδίζει μέσω κοινωνικών εταιρειών από τα απόβλητα που ο ίδιος παράγει, είναι ο κεντρικός σχεδιασμός του κράτους μας. Αντί να βλέπει τα Αστικά Στερεά Απόβλητα ως υλικά, και ως πηγή κέρδους για τον πολίτη, τα βλέπει ως μια μάστιγα που πρέπει να εξαφανίσει από τις γειτονιές.
Το κράτος στήνει μεγαλεπήβολους «μιζοκεντρικούς» μηχανισμούς, με μεγάλα συμβόλαια και τεράστιες εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων. Τι πιο συγκεντρωτικό;
Για να είναι σίγουρα τα κέρδη και η απόσβεση των μεγάλων επενδύσεων, το κράτος υποχρεώνει τους Δήμους να στέλνουν εγγυημένες ποσότητες «σκουπιδιών» για δεκαετίες. Δηλαδή, αν δεν παράγουν αρκετά σύμμεικτα απόβλητα στο μέλλον, οι Δήμοι θα πληρώνουν και πρόστιμο. Αντί να ανταμείβεται η μείωση, πάει η επιδότηση (κυριολεκτικά) στα σκουπίδια.
Δεν είναι τυχαίο που εγκληματικές οργανώσεις νέμονται τα αστικά απόβλητα σε πολλές περιοχές της Ελλάδος. Υπάρχουν πολλά κέρδη στα «σκουπίδια», της τάξεως του 1δις Ευρώ σήμερα. Κι όσο βελτιώνεται η τεχνολογία και η διαλογή, τόσο μεγαλώνουν και τα κέρδη.
Το συμπέρασμα είναι σαφές. Προτείνω να εγκαταλείψουμε τον ανόητο κεντρικό σχεδιασμό με τεράστια εργοστάσια και αντίστοιχα μεγάλα συμφέροντα. Αντί να μοιράζονται τα κέρδη και οι μίζες μεταξύ λίγων, να μοιράσουμε το όφελος στους πολίτες με εταιρικά σχήματα σαν αυτά που ήδη υπάρχουν.
Αντί να εχθρευόμαστε το κέρδος για τον πολίτη, να το αγκαλιάσουμε. Το κέρδος είναι σπουδαίο κίνητρο. Κι ακόμα και στα «σκουπίδια» υπάρχουν πολλά κέρδη.
(1) www.bioenergeiaki.gr
(2) arkadikienallaktiki.blogspot.gr
(3) koinsepkalloni.blogspot.gr
* Ο Φώτης Κοκοτός ασχολείται με μελέτες και κατασκευές έργων τουριστικής φύσης (ξενοδοχεία, σπα, συνεδριακά, κ.ο.κ.) ενώ ταυτόχρονα επενδύει στην ανάπτυξη παραθεριστικών τουριστικών κατοικιών και αρθρογραφεί σχετικά με τον Τουρισμό και το Περιβάλλον. Στις εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής Λασιθίου με τη ΔΡΑΣΗ.

Τα βιβλία αλλάζουν το μυαλό



Η ανάγνωση ενός συναρπαστικού μυθιστορήματος προκαλεί μεταβολές σε δίκτυα του εγκεφάλου.
 πηγή: HeliosPlus στις 14 Ιανουαρίου 2014




Λέμε συχνά ότι ένα καλό βιβλίο ανοίγει το μυαλό. Τώρα οι επιστήμονες διαπιστώνουν ότι μπορεί και να το αλλάξει. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Έμορι ανακάλυψαν ότι η ανάγνωση ενός μυθιστορήματος προκαλεί βιολογικές μεταβολές στον εγκέφαλο, οι οποίες μάλιστα παραμένουν για διάστημα μερικών ημερών. Η ανακάλυψη υποδηλώνει ότι τα βιβλία που διαβάζουμε μας επηρεάζουν βαθύτερα από ό, τι ίσως νομίζαμε και ενδεχομένως ενισχύουν τις γνωσιακές μας ικανότητες. Περαιτέρω μελέτες θα δείξουν σε ποιον βαθμό συμβαίνει κάτι τέτοιο, όπως και αν τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά ανάλογα με το είδος του αναγνώσματος.

Ιστορίες που μας σημαδεύουν
«Οι ιστορίες διαμορφώνουν τη ζωή μας και σε ορισμένες περιπτώσεις καθορίζουν ένα άτομο» σημειώνει ο νευροεπιστήμονας Γκρέγκορι Μπερνς, διευθυντής του Κέντρου Νευροπολιτικής του Πανεπιστημίου Έμορι στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών και επικεφαλής της μελέτης, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Brain Connectivity». «Θέλουμε να κατανοήσουμε πώς οι ιστορίες μπαίνουν στον εγκέφαλό μας και τι κάνουν σε αυτόν».

Προηγούμενες μελέτες έχουν εντοπίσει δίκτυα του εγκεφάλου τα οποία σχετίζονται με την ανάγνωση ιστοριών, οι περισσότερες όμως είχαν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στις διεργασίες που συντελούνται τη στιγμή που διαβάζουμε μια ιστορία, και συγκεκριμένα «μικρά» διηγήματα. Οι ερευνητές του Έμορι θέλησαν να διερευνήσουν τι συμβαίνει στον εγκέφαλο μετά την ανάγνωση ενός μυθιστορήματος - κατά πόσον δηλαδή μια ιστορία που μπορεί να μας συναρπάσει αφήνει και «πραγματικά» σημάδια επηρεάζοντας μακροπρόθεσμα τα δίκτυά του.

Για να το επιτύχουν ζήτησαν από 21 φοιτητές να διαβάσουν ένα βιβλίο, το ιστορικό μυθιστόρημα «Πομπηία» του Ρόμπερτ Χάρις, το οποίο εκτυλίσσεται στην εποχή της καταστροφής της αρχαίας ρωμαϊκής πόλης από την έκρηξη του Βεζούβιου. «Η ιστορία

Του Amanzo'e η καλύτερη πισίνα ξενοδοχείου στον κόσμο

Μια σημαντική διάκριση κατέκτησε το ξενοδοχείο Amanzo'e . Συγκεκριμένα, βραβεύτηκε για την εντυπωσιακή του πισίνα στα Best Recognition Awards 2014 του διάσημου Andrew Harper.

Το εντυπωσιακό Beach Club του ξενοδοχείου  προσφέρει  μια μαγευτική ατμόσφαιρα σε έναν ήσυχο όρμο, κοντά στο Πόρτο Χέλι και άψογη εξυπηρέτηση από τους, ντυμένους στα λευκά, υπαλλήλους.


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΟΧΛΕΙ

Άραγε μέχρι πότε θα μασάτε την ίδια ληγμένη καραμέλα κε Γιάννη Αντωνόπουλε;

Έχετε γίνει και πολύ ευαίσθητος!!!

Διαπιστώνω ότι λυπάστε με πολύ μεγάλη ευκολία!!!

Δεν σας είδα όμως να λυπάστε όταν κλείνατε τις χωματερές του Δήμου για να εγκαταστήσετε τα σκουπίδια στο χωριό μας. Μάλιστα είχατε συμφωνήσει να μας φέρετε και τα σκουπίδια των δύο γειτονικών Δήμων.

Δεν σας είδα να λυπάστε όταν εγκαταστήσατε το δεματοποιητή το καλοκαίρι του 2010, στο χωριό που σας τίμησε με τη ψήφο του.

Δεν σας είδα να λυπάστε όταν κλείνατε τους δρόμους για να λειτουργήσει ο δεματοποιητής.
Δεν νοιαζόσασταν όταν επί θητείας σας δώσατε ένα μεγάλο πλήγμα στους επαγγελματίες του χωριού μας κατασκευάζοντας τον ΠΑΡΑΝΟΜΟ δρόμο ΣΑΛΑΝΤΙ – ΛΑΜΠΑΓΙΑΝΝΑ, όπως τον χαρακτηρίζει στην έκθεσή της η ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης που ασχολήθηκε με το θέμα. Άλλο ένα χτύπημα που οδήγησε σε απομόνωση τα Δίδυμα.  
Δεν σας είδα να λυπάστε όταν καταψηφίζατε τα τεχνικά προγράμματα του χωριού μας.

Όσον αφορά τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού

ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ - "ΣΥΜMΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ"

Δελτίο τύπου

   "ΣΥΜMΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ"

Ξεκινά από τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 η καταγραφή των απόψεων των προτάσεων και των θέσεων των δημοτών του Δήμου Ερμιονίδας, για όλα τα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν το σύνολο του Δήμου, τις Δημοτικές Τοπικές Κοινότητες και την καθημερινότητα των πολιτών. 
Η Δημοτική παράταξη "Δυνατή Ερμιονίδα" απευθύνεται στους δημότες και τους επισκέπτες, κατοίκους του Δήμου μας και ζητά να προτείνουν και να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη και την άποψή τους. 
Ο πολίτης έχει το λόγο. 
Μέσω της διαδικασίας των προτάσεων των Δημοτών, 1. Θα καταγραφούν τα προβλήματα και οι προτεραιότητες. 2. Θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα της Δημοτικής Παράταξης "Δυνατή Ερμιονίδα".
Ο πολίτης προτείνει. 
1. Με έντυπο το οποίο θα κυκλοφορήσει και αφού συμπληρωθεί, θα ταχυδρομείται με προπληρωμένο τέλος προς την Δημοτική Παράταξη "Δυνατή Ερμιονίδα" και 
2. Μέσω διαδικτύου όπου θα υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή η φόρμα του εντύπου, στη διεύθυνση "Δυνατή Ερμιονίδα". 
"Συμμετέχω και προτείνω" για τον τόπο μου, για το μέλλον του. 
Τώρα η γνώμη μου μετράει.
Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα.
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την Ερμιονίδα Δυνατή.   
"Δυνατή Ερμιονίδα"
Γιάννης Γεωργόπουλος 
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Αυτό δεν είναι για πούλημα ούτε για αξιοποίηση.

Η Λιμνοθάλασσα των Ποτοκίων.


Του Βασίλη Γκάτσου
Ποτόκι - Ποτόκιε - Ποτόκια. Είναι σλάβικη λέξη που σημαίνει ρέμα. Προφανώς ενσωματωμένη στην αρβανίτικη γλώσσα, χωρίς να αποκλείεται να έμεινε ως τοπωνύμιο από την εποχή των σλάβικων επιδρομών στην Πελοπόννησο. Πάντα την χρησιμοποιούσαμε στον πληθυντικό: «Έχει περιβόλι στα Ποτόκια», «Η Κουβέρτα είναι μετά τα Ποτόκια». Τα περιβόλια και τα κτήματα πάνω από τον δημόσιο δρόμο και περίπου μέχρι τον λόφο του μπαρμπα Δημήτρη του Κόντου και τον πάνω δημόσιο δρόμο που πάει προς Πετροθάλασσα «ήταν στα Ποτόκια», ενώ αμέσως μετά άρχιζε η Κινέτα. Και από την άλλη μεριά, μέχρι τους λοφίσκους που μετά κατηφορίζανε προς Κουβέρτα. Ούτε τα τοπωνύμια δεν σέβεται το δημόσιο.
Πράγματι αρκετά μικρά ρέματα εκβάλουν στη Λιμνοθάλασσα των Ποτοκίων και όταν βρέχει συνέχεια, η γη χορταίνει νερό και το ξερνάει για μέρες από τη γη της Λιμνοθάλασσας. Άλλωστε η περιοχή είχε πάντα νερό και γι’ αυτό έγιναν εκεί πολλά περιβόλια.
Μέχρι αρχές δεκαετίας 1960 η περιοχή ήταν απείραχτη και χωρίς κανένα απολύτως αγροτικό ενδιαφέρον, αφού ήταν «αλμυριά» και η θάλασσα μπαινόβγαινε. Μόνο μια στενή λωρίδα γης, παράλληλη με το δρόμο που τότε ήταν χωμάτινος, σπερνόταν καμιά φορά κριθάρι.
Τα συμβόλαια παλιά των κτημάτων ήταν τελείως απλά και απλοϊκά, ενδιαφερόμενα περισσότερο για τα δέντρα και όχι για την έκταση. «Αγρός με τόσες ελιές έκτασης όσης είναι», δηλαδή όση γη «πιάνουν» τα δέντρα. Αναφέρονταν, όχι πάντα, οι ιδιοκτήτες των κτημάτων που είχαν σύνορο με τον αγρό, και αν ο αγρός συνόρευε με δάσος, το γράφανε στο συμβόλαιο, ομοίως αν συνόρευε με ρέμα. Αν ο αγρός έβγαινε προς τη θάλασσα, γράφανε γενικώς σύνορο τη θάλασσα. Ένα τέτοιο συμβόλαιο λοιπόν χωρίς να αναγράφεται η έκταση, μπορούσε να φάει δάσος, ρέμα, και να φτάσει τη θάλασσα, αφού ούτε το δάσος ήταν καθορισμένο, ούτε το ρέμα είχε δική του γη, ούτε η θάλασσα είχε δικαιώματα.
Ο βάλτος ή βαλτότοπος είναι ο τόπος που όταν βρέχει λασπώνει για πολύ καιρό και σκεπάζεται για καιρό με νερό γλυκό, όμως δεν είναι λίμνη. Τα χωράφια του τα λέγαμε βαρικά. Ένα ιδιωτικό κτήμα μπορεί να είναι βαλτότοπος και αν δεν προστατεύεται με νόμους είναι αυτονόητο ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει έργα για να το κάνει καλλιεργήσιμο.
Όταν όμως οβαλτότοπος’ είναι παραθαλάσσιος και η θάλασσα μπαινοβγαίνει ανάλογα με τον καιρό και για μέρες γίνεται πλήμμα ή έχει το ελάχιστο νερό, ενώ καθημερινά το νερό κινείται λόγω ημερήσιας άμπωτης και παλίρροιας μέσα - έξω, όταν βρέχει, το νερό δεν στέκει να πλημμυρίσει το χώρο, αλλά διοχετεύεται από άνοιγμα στη θάλασσα, τότε πρόκειται για μικρή λίμνη με λίγο ή πολύ αλμυρό νερό (ποτέ καθόλου) που η σύστασή του είναι του θαλασσινού νερού. Άρα είναι Λιμνοθάλασσα, και όταν λέμε ότι ένα κτήμα συνορεύει με τη θάλασσα, η εσωτερική όχθη της λιμνοθάλασσας είναι ακτή που βρέχεται από τη θάλασσα. Άρα όταν η λιμνοθάλασσα έχει το μέγιστο νερό, αυτό καθορίζει και την όχθη - ακτή της, αλλιώς αν ένα κτήμα στη Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου είχε νότιο σύνορο τη θάλασσα, τότε θα έπαιρνε και

Οι εθελοντές, μαζί με τους φίλους της βιβλιοθήκης Ερμιόνης, κόβουν την βασιλόπιτα 2014

Ψυχή της βιβλιοθήκης μας, οι εθελοντές ! Και οι εθελοντές, μαζί με τους φίλους της βιβλιοθήκης, κόβουν την βασιλόπιτα 2014, το Σάββατο 18-1-14, 6μ.μ.

Eκδήλωση για την προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής στο Ναύπλιο

Αγάπησε τον εαυτό σου, αγάπησε τη Μεσογειακή Διατροφή MedDiet

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Οι Δρόμοι της Ελιάς» και το Europe Direct Καλαμάτας, με τη συνεργασία του Δήμου Ναυπλίου και τη στήριξη του Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο, διοργανώνουν ανοιχτή στο κοινό εκδήλωση για την προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο...

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

Γευσιγνωσία ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς
Ενημέρωση για τη μεσογειακή διατροφή: διανομή εντύπων με θέμα τη μεσογειακή διατροφή, τα παραδοσιακά προϊόντα και το πρόγραμμα MED DIET. 
Info Kiosk σημείο πληροφόρησης και διάθεσης εντύπων από τη βιβλιοθήκη του Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο.

Στις 17 Νοεμβρίου 2010 η Unesco ανακήρυξε επίσημα την Μεσογειακή Διατροφή ως «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

   Δωρεάν Πρόσκληση προς Εκπαιδευτικούς για τις εκπαιδευτικές  ταινίες διαδραστικού κινηματογράφου
 

 
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Σας προσκαλούμε   την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 11.30 το πρωί  στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.
Θα σας παρουσιάσουμε  σε  ενημερωτική προβολή τις εκπαιδευτικές ταινίες διαδραστικού κινηματογράφου:                                                                  
  "Αρχαία Ελλάδα"
"Άγρια Ζώα της Ελλάδας" 
"Η Γη ανήκει σε όλα τα παιδιά του κόσμου –Λέμε όχι στο Ρατσισμό" 
-
Ο εκπαιδευτικός οργανισμός Φωτόγραμμα θα παρουσιάσει την καινοτόμο εκπαιδευτική δράση διαδραστικού κινηματογράφου!
 Πρόκειται για  διαδραστικές εκπαιδευτικές ταινίες που επιτρέπουν στους μαθητές θεατές να αλληλεπιδράσουν με ασύρματα τηλεχειριστήρια.
  Πρωταγωνιστούν  γνωστοί ηθοποιοί όπως ο Άκης Σακελλαρίου, η Ναταλία Δραγούμη, η Θέμις Μπαζάκα, η Κατερίνα Τσάβαλου, η Ανέζα Παπαδοπούλου κ.α.
 Οι διαδραστικές ταινίες μας παρουσιάζονται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια για τα σχολεία της   Αθήνας  και της Θεσσαλονίκης ενώ σύντομα θα παρουσιάζονται και για τα σχολεία της Αργολίδας!
 Μπορείτε να επισκεφθείτε για περισσότερες πληροφορίες για την καινοτόμο εκπαιδευτική μας δράση την ιστοσελίδα μας www.fotograma.gr και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.e-yliko.gr στην ενότητα για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις.
 Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στα τηλέφωνα 2103413890 και 6972860133 καθώς η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά θα γίνει με σειρά προτεραιότητας.
Ευχαριστούμε.
Με εκτίμηση
Δημήτρης  Τσίρος
Εκπαιδευτικός
Υπεύθυνος δημιουργίας εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Έλλη Βασιλάκη

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Χωρίς τίτλο.

Όλοι οι υποψήφιοι των δημοτικών εκλογών για το θέμα των Λιμεναρχείων βγάλανε ίδιες περίπου ανακοινώσεις, αιτούνται τα ίδια πράγματα από την ανωτέρα διοίκηση και θα αγωνιστούν στο πλευρό των ζημιωμένων από τις αλλαγές.
Άρα έχουμε πλήρη συναίνεση στην αρχή, στο σκοπό και στη μέθοδο σε αυτό το θέμα.
Καλώς, αλλά τότε, γιατί δεν κατεβαίνουν σε έναν συνδυασμό;
Αν υποθέσουμε ότι όλη αυτή η κίνηση έχει στόχο την ψήφο των αλιέων και άλλων, προφανώς δεν κερδίζει κάποιος ψήφους από τον άλλον, αφού λέγουν και υπόσχονται τα ίδια πράγματα.
Έχω την αίσθηση ότι για όλα τα θέματα θα υπάρξουν παρόμοιες προτάσεις - λύσεις απ' όλους εκτός το θέμα των απορριμμάτων επειδή εδώ υπάρχει προηγούμενο.

Άλλο ένα σημείο ταύτισης και συναίνεσης: Καμία κάθοδος 'παράταξης' δεν είναι κομματική, δηλαδή να το δηλώνει και να το εννοεί. Όλες είναι υπερκομματικές, πολυσυλλεκτικές, Τα πρόσωπα κομματικών οργανώσεων, τα μέλη και οι φίλοι κομμάτων που παλιά οργάνωναν τη κάθοδο του κόμματος στις δημοτικές εκλογές ως δια μαγείας έχουν χαθεί και όσα ενεργοποιούνται έχουν καταθέσει, έστω επιφανειακά και προσωρινά ....τις κομματικές πινακίδες. Προφανώς όχι.... και την κομματική άδεια κυκλοφορίας η οποία λόγω των περιστάσεων και της κρίσεως επιδεικνύεται όπου δει.
Ακόμη και αυτή η ομοιομορφία δείχνει συναίνεση στον τρόπο και στη μέθοδο που θα προσελκύσουν υποψηφίους, υποστηρικτές και ψηφοφόρους.
Ποία λοιπόν η αναγκαιότητα οι ψηφοφόροι να διασπαστούμε κατά ομάδες όταν οι ομάδες είναι ίδιας ουσίας; Γιατί να πρέπει να στηρίξουμε τον μεν όμοιο και όχι τον δε όμοιο; Πού είναι το "η ισχύς εν τη ενώσει;".
Οι καιροί ου μενετοί και διαμηνύουν: Όλοι μαζί, ή στον αφρό ή στον πάτο.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Ενδοπαραταξιακός ο διάλογος αλλά δημοσίως.

Του Βασίλη Γκάτσου

Με κόκκινο ο αντίλογος, τα ερωτήματα και οι απορίες.

Διαλογή – Ανακύκλωση και Κομποστοποίση η μόνη λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 με την ευκαιρία της συμμετοχής μας στην συνέλευση του νεοσύστατου ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου στην οποία πήραμε μέρος μαζί με τους Αντιδημάρχους κ.κ. Κούστα και Τσαμαδό, επισκεφτήκαμε την μονάδα διαλογής και κομποστοποίησης που εδώ και δύο μήνες λειτουργεί στο Δήμο Καλαμάτας. Απ’ ότι διαπιστώσαμε η μονάδα αυτή, αν και πρόχειρα στημένη, με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί Διαλογή – Ανακύκλωση – Κομποστοποίηση, είναι η μοναδική, αποτελεσματική και φιλική προς το περιβάλλον λύση στο μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. {Έπρεπε να περάσουν 4 χρόνια ώσπου να διαπιστώσει η παράταξή μας ( μέσω των αντιπροσώπων της ως ανύπαρκτη η ίδια) ότι αυτό είναι μια καλή λύση και εφικτή για να την εφαρμόσει μόνος του ο Δήμος μας χωρίς ΦΟΔΣΑ και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ;}.
Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της διαχείρισης των απορριμμάτων και σύμφωνα με τις προεκλογικές μας εξαγγελίες, αγωνιστήκαμε και προτείναμε την εφαρμογή της μεθόδου αυτής και για το Δήμο μας. (Δεν φάνηκε αυτός ο αγώνας, αλλά έστω ότι έγινε. Αγωνιστήκαμε όμως για να προτείνουμε την εφαρμογή της μεθόδου και όχι για να την υιοθετήσουμε και εφαρμόσουμε άμεσα με μέσα του Δήμου μας. Γιατί ο Δήμος μας 4 χρόνια δεν προχώρησε με θάρρος στην εφαρμογή της με δικά του μέσα και πόρους; Χαράς στην επένδυση όταν έχεις γύρω σου πλήθος πάμπλουτων βιλαρχών. Τους τέθηκε το πρόβλημα, τους ζητήθηκε η συμμετοχή και αρνηθήκαν όλοι τους;;; Άρα μηδέν το αποτέλεσμα και από πάνω κι ένα άλλο). Δυστυχώς όμως και παρότι μαζί με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου πείσαμε και τα αρμόδια Υπουργεία για την εφαρμογή αυτής της μεθόδου, ως λύση τουλάχιστον μεταβατικής διαχείρισης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο εμπόδισε την εφαρμογή της, στην προοπτική της εφαρμογής του Περιφερειακού Σχεδιασμού ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου που διαρκώς απομακρύνεται και τώρα από ότι φαίνεται δεν υπάρχει περίπτωση να υλοποιηθεί πριν από το έτος 2015 και πιθανότατα αυτό να πάει και αργότερα. (Αγωνιζόμαστε για να προτείνουμε για να πείσουμε, αλλά όχι να λύσουμε δυναμικά το πρόβλημα με δικά μας μέσα και πόρους. Δεν σαν εκλέξαμε ως αντιπροσώπους για έναν τέτοιο αγώνα άνευ ουσίας και αποτελέσματος. Και όχι αγωνιζόμαστε, αλλά αγωνιστήκαμε, γιατί πλέον είναι αργά). Για να προχωρήσει ο Δήμος μας στην εφαρμογή αυτής της μεθόδου διαχείρισης έξω από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό, το πρώτο που απαιτείται είναι η εξεύρεση κατάλληλου χώρου (Τώρα; Και από ποιον; Ο μόνος αρμόδιος να βρει και να ορίσει το χώρο είναι ο Δήμαρχος με απόφαση του ΔΣ. Αν παρθεί απόφαση αλλά υπάρχουν ανυπέρβλητες αντιδράσεις από δημότες, παραιτείται ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία του ΔΣ και να αναλάβει όποιος άλλος θέλει να λύσει το πρόβλημα. Δεν είναι αυτοσκοπός η δημοτική εξουσία, και ας το πάρουν χαμπάρι και οι νέοι υποψήφιοι για την Δημαρχία), αφού η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν ανταποκρίθηκε

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΩΝ

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Δημοτικής Συνεργασίας Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρήςεκφράζει την πλήρη αντίθεση του με το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης των Λιμενικών Αρχών που προωθεί η ηγεσία του ΥΝΑ και καταργεί τα Υπολιμεναρχεία του Πορτοχελίου και της Ερμιόνης και κλείνει  το Λιμενικό Σταθμό της Κοιλάδας.
 Η  κατάργηση των Λιμενικών Σταθμών αποδυναμώνει την  τουριστική περιοχή της Ερμιονίδας. Τη στιγμή που ήδη έχουν εγκριθεί οι κατασκευές 2 μαρίνων στην περιοχή , υπάρχουν 3 λιμάνια το καθένα με δικές του ιδιαιτερότητες και εξυπηρετήσεις για τον Σαρωνικό και τον Αργολικό κόλπο  και την εξυπηρέτηση των Σπετσών και της Υδράς αποδυναμώνεται και αποδιοργανώνεται κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής μας. 

Ήδη τα Λιμεναρχεία του Πορτοχελίου και της Ερμιόνης, καθώς και ο λιμενικός σταθμός της Κοιλάδας είναι αποδυναμωμένα με αδυναμίες είσπραξης εσόδων και ελέγχου των λιμενικών ζωνών, πόσο μάλλον με την κατάργηση τους”.
Επιπλέον, η περιοχή της Κοιλάδας υποβαθμίζεται με την οριστική κατάργηση του λιμενικού σταθμού παρότι η Κοιλάδα αποτελεί τον πυλώνα της αλιείας και βασικό οικονομικό τομέα που θρέφει τους κατοίκους της περιοχής.
 
Με την  κατάργηση των Λιμεναρχείων μπαίνει οριστικά η ταφόπλακα της περιοχής, μιάς και το κλείσιμο της Εφορίας, του ΙΚΑ, του Ταχυδρομείου και πολλών τραπεζών και άλλων υπηρεσιών  έχει ήδη προκαλέσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών, την βιωσιμότητα του εμπορικού κόσμου και των επιχειρήσεων, που είδη στην σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας θα επιταχυνθεί  μοιραία ο οικονομικό μαρασμό της περιοχής μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ 

Συγκλονίζει Διευθυντής σχολείου: ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ – Θέλουν να μας διαλύσουν…

Παραίτηση από τη θέση του Διευθυντή του Γυμνασίου Αμμοχωρίου.


Προς τους φίλους Διευθυντές και όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς.

Πάντα πίστευα σε μια διευθυντική θητεία με δημοκρατικότητα, που θα δίνει λόγο στα οράματα και τις πρωτοβουλίες των συναδέλφων, στις ιδιαιτερότητες και τις κλίσεις των μαθητών. Πάντα πίστευα στον Διευθυντή που θα ξεπερνά τις τυπικότητες στοχεύοντας πέρα από παγερές γραφειοκρατίες, στη δημιουργία ενεργών πολιτών. Πάντα πίστευα ότι διοίκηση σημαίνει διορατικότητα, πρωτοπορία, συμμετοχή, συναδελφικότητα. Όταν ανέλαβα τη θέση του Διευθυντή του Γυμνασίου Αμμοχωρίου ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα κατέληγα να γίνω ελεγκτής παρουσίας, συντάκτης προγραμμάτων με επιφύλαξη, τιμητής των συναδέλφων, αποδέκτης υποβιβασμών. Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα μου ζητηθεί να συμπεριφέρομαι σαν ένας στυγνός γραφειοκράτης με προσκόλληση στην απόλυτη τυπικότητα, αδιάφορος για την δημιουργία κλίματος εκπαιδευτικής προσφοράς και καινοτομίας. Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα μου ζητηθεί να βάλω απέναντί μου τον σύλλογο, τον συνάδελφο, τον ίδιο μου τον «εαυτό», για να τον κατατάξω, ώστε να τον καταστήσω εύκολη λεία όσων επιδιώκουν να έχουν διαθέσιμους «αριθμούς», διαθέσιμα «νούμερα» για καρατόμηση. Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα επιβάλουν εξωτερικούς κριτές των αποφάσεων Διευθυντή και συλλόγου οι οποίοι θα αρνούνται να αποδεχθούν τις προτάσεις του. Ποτέ δεν θεώρησα ότι η επιλογή μου σε κάποια θέση, ως Διευθυντής, Σχολικός Σύμβουλος ή Διευθυντής Διεύθυνσης θα με διαφοροποιήσει από τους συναδέλφους μου.
Φτάνει πια συνάδελφοι Διευθυντές, εμείς έχουμε τώρα τον λόγο, δεν μπορούμε να γίνουμε οι τιμητές του «εαυτού» μας, οι κριτές των συναδέλφων μας, οι εμπρηστές των συλλόγων. Γιατί όσο κι αν το πιστεύουμε, δεν θα γλυτώσουμε, θα μας πετάξουν και εμάς, αφού πρώτα μας χρησιμοποιήσουν και μας αποξενώσουν από τους δίπλα μας. Τώρα είναι η δική μας ευθύνη. Ας γίνουμε ένα με τους συναδέλφους μας. Ας σκεφτούμε ότι είμαστε σπλάγχνα από τα σπλάγχνα τους. Είμαστε και εμείς εκπαιδευτικοί.
Πως μπορούμε να γίνουμε τιμητές και αίτιοι της μισθολογικής

Κομμάτια ξύλου, αγάπη, γνώση



299 ώρες εργασίας, συμπυκνώνεται σε μια ταινία 3 λεπτών.

10 σημαντικές φράσεις ψυχολογίας

Οι παρακάτω φράσεις είναι μια εξαιρετική πηγή σοφίας, έμπνευσης, αλλά και πρακτικών συμβουλών.

1. «Ξέρουμε τι είμαστε, αλλά δεν ξέρουμε τι θα μπορούσαμε να είμαστε." Οφηλία στον Άμλετ
Ο Σαίξπηρ έγραψε την παραπάνω φράση. Τι θα μπορούσαμε να είμαστε;  Γνωρίζουμε την σημερινή ταυτότητά μας, αλλά θα μπορούσαμε να γίνουμε όπως θα θέλαμε να είμαστε. Η άποψη ότι δεν υπάρχουν όρια για τις δυνατότητές μας είναι πράγματι θαυμάσια και θα μπορούσε να είναι οδηγός στην ζωή μας.

2. «Δεν απέτυχα. Έχω βρει 10.000 πράγματα που δεν λειτουργούν." Thomas Edison 1847-1931

Η επιμονή, αντί για την απογοήτευση, είναι το κλειδί της επιτυχίας. Θεωρώντας την αποτυχία σαν μία προσπάθεια που "δεν πέτυχε", θα μας βοηθήσει να μην τα παρατήσουμε μέχρι να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.

3. «Τα μεγάλα πνεύματα πάντα αντιμετωπίζουν βίαιες αντιδράσεις από υποδεέστερα μυαλά ». Άλμπερτ Αϊνστάιν, (1879-1955)

Η φράση του Αϊνστάιν μας θυμίζει να μένουμε σταθεροί στο όραμά μας, ακόμα και όταν συναντούμε αντίσταση και αντιδράσεις.

4. «Είμαστε έτσι φτιαγμένοι, ώστε να λαμβάνουμε έντονη απόλαυση από την αντίθεση, και πολύ μικρή απόλαυση από την τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων."  Sigmund Freud (1856-1939)

Αυτή η πολύτιμη φράση από τον Φρόιντ αναφέρεται στην ανθρώπινη επιθυμία για καινοτομία. Σύμφωνα με τον Φρόιντ, η καθημερινότητα είναι βαρετή, η αλλαγή μας κρατά ζωντανούς, .

5. «Δεν είμαι υποχρεωμένος να πετύχω, αλλά είμαι

Εκδήλωση παρατήρησης μεταναστευτικών πουλιών στον υγρότοπο Μουστού


Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Δελτίο τύπου
Με αφορμή  το άρθρο του Προέδρου  του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας κ.Λάμπρου  και τις   δηλώσεις του   ότι  «για μια ακόμα φορά πληροφορηθήκαμε από τον ημερήσιο τύπο τετελεσμένες ενέργειες της Κεντρικής Διοίκησης που υποβαθμίζουν τις λιμενικές υπηρεσίες στην Ερμιονίδα » η Νέα Δυναμική Πορεία Ερμιονίδας έχει να παρατηρήσει τα εξής:  
  Το σχέδιο   για την αναδιάρθρωση των     Λιμενικών Αρχών, το οποίο υπέγραψε   ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης την Τετάρτη 08-1-2014   ,είχε βγει στη δημοσιότητα  τον Ιούλιο του 2013 από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας  « Το Βήμα»,το οποίο σε άρθρο του με τίτλο  («Καλλικράτης και στο Λιμενικό», 6.7.2013)  αναφερόταν στον σχεδιασμό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου  για τις προωθούμενες  αλλαγές, όπως κατάργηση λιμενικών σταθμών, ενσωμάτωση υπολιμεναρχείων σε λιμεναρχεία κ.ά.
Το προσχέδιο του «Καλλικράτη» εστάλη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του αρχηγείου του Σώματος στις περιφερειακές διευθύνσεις του Λιμενικού στα τέλη Μαΐου ζητώντας από τους διοικητές να καταθέσουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους

 Στην Ερμιονίδα  υποβαθμίζει  τα δύο υπολιμεναρχεία  Πορτοχελίου και Ερμιόνης σε λιμενικά τμήματα και καταργεί το λιμενικό σταθμό της Κοιλάδας.
Πέρα όμως από την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Κοιλαδας, ουδείς λόγος γίνεται για ενίσχυση των  Λιμενικών  Τμημάτων  Πορτοχελίου  και Ερμιόνης με επιχειρησιακά μέσα και προσωπικό, και  αντίθετα λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων επέρχεται σοβαρή μείωση  της οργανικής σύνθεσης του Λιμενικού Σώματος

Τρέμη... την "Ικαρία" (απ’ όπου κι αν προέρχεται)

Όταν το μεγαλύτερο συγκρότημα παραπληροφόρησης των Βαλκανίων- ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη – σού επιφυλάσσει τέτοια κάλυψη, δεν έχεις παρά να είσαι περήφανος. Οταν το σημαντικότερο άντρο ανομίας και τηλεοπτικής τρομοκρατίας σού επιτίθεται με τόσο μένος, επιβεβαιώνει ότι, στον ιδεολογικό πόλεμο που μαίνεται τα τελευταία χρόνια, εσύ βρίσκεσαι στο σωστό στρατόπεδο – χωρίς να σημαίνει ωστόσο ότι κάνεις τα σωστά πράγματα. Η πρόσφατη μονταζιέρα του ΜΕΓΚΑ στην οποία η Όλγα Τρέμη παθαίνει συγκοπή on air επειδή ο φυγάς Χριστόδουλος Ξηρός εθεάθη σε ικαριώτικο πανηγύρι να παίζει μπαγλαμά και το άρθρο του Παπάχρηστου στα Νέα στο οποίο ο δουλοπάροικος του πιο κρατικοδίαιτου μεγιστάνα της χώρας εξανίσταται για την κοινοτική επιδότηση που ο Ξηρός φέρεται πως πήρε, εξελίχθηκε εύκολα σε έμμεση επίθεση σε όλην την Ικαρία με αφορμή την “βροχή με τα χιλιάρικα” και την γενικότερη κουλτούρα της ανυπακοής που σύμφωνα με τους υποτακτικούς της Τρόικας χαρακτηρίζει το νησί.
Αν το καλοσκεφτεί κανείς, ήταν μονάχα θέμα χρόνου να αποτελέσει η “Ικαρία” στόχο της γκεμπελικής συμμαχίας ακροδεξιών και φιλελεύθερων που κυβερνάει αυτόν τον τόπο ελέω ΔΟΛ και ΜΑΤ. Στην παραπάνω πρόταση η Ικαρία είναι σε εισαγωγικά, γιατί η πραγματική Ικαρία ως τέτοια δεν υπάρχει, παρα μόνο ως νοητική κατασκευή και εικόνα στις ειδήσεις. Αυτή η εικόνα αλλάζει και μεταμορφώνεται ανάλογα με τις επιδιώξεις του κυρίαρχου Λόγου, αλλά κάποιες φορές αυτό δεν μπορεί να ελεγχθεί κι εκεί το όλο πράγμα αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον. 
Στην αρχή η εικόνα της Ικαρίας στα mainstream ΜΜΕ ήταν μέρος της εξιδανίκευσης μιας πάλαι ποτέ Ελλάδας της σχόλης και της

Καταφυκίου σωτηρία

Μια φωτογραφία
 

Νομίζω την τράβηξα κατά τον πρώτο εορτασμό της σωτηρίας του Καταφυκιού. Ο "δρόμος", τάχατες πυρασφάλειας, ξεκίνησε από τη μεριά των Φούρνων. Τι δρόμος, λεωφόρος κανονική! Ήταν τότε που ο τουρισμός της Ερμιονίδας θα έπαιρνε πολύ τα πάνω του άμα οι τουρίστες μέσω Καταφυκιού έφταναν από την Πρωτεύουσα 3 λεπτά γρηγορότερα!
Μα και τώρα, λόγω παράκαμψης Διδύμων έρχονται 5 λεπτά γρηγορότερα, αλλά πούνε;

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Έμαθε να διαβάζει στα 92...

και έγραψε βιβλίο στα 98!

perierga.gr - Έμαθε να διαβάζει στα 92 του και έγραψε βιβλίο στα 98! Μέχρι που έγινε 92 ετών ο καπετάνιος  James Henry δεν ήξερε να διαβάζει.
Ούτε, όμως, το παραδέχθηκε και ποτέ.
Όταν έβγαινε για φαγητό, για παράδειγμα, κοιτούσε τον κατάλογο και μόλις κάποιος έδινε παραγγελία έλεγε: «Α, ναι, καλό είναι αυτό, θα το πάρω και εγώ».
Όταν ερχόταν η ώρα του λογαριασμού, πριν προλάβει να αφήσει την απόδειξη ο σερβιτόρος του έλεγε: «Πείτε μας, τι σας χρωστάμε».
Πριν από έξι χρόνια κάπου άκουσε ότι ο Τζορτζ Ντόσον έμαθε γράμματα σε ηλικία 98 ετών και έγραψε βιβλίο σε ηλικία 101 και είπε: «Θα το κάνω και εγώ».
Συγκλονισμένος από το χαμό της γυναίκας του, σταμάτησε την προσπάθεια, αλλά τα τελευταία χρόνια ξαναξεκίνησε να διαβάζει αλλά και να γράφει παράλληλα το βιβλίο του!
Πέρασε ώρες ολόκληρες με ένα λεξικό στο χέρι, αναζητώντας τις σωστές λέξεις, ενώ σημαντική βοήθεια είχε από έναν συνταξιούχο δάσκαλο φίλο του.
Στο βιβλίο του «In A Fisherman’s Language», το οποίο αποτελεί και την αυτοβιογραφία του, διηγείται τις δύσκολες καταστάσεις που πέρασε στη θάλασσα αλλά και το θάνατο ενός φίλου του ψαρά.
«Τελικά κατάφερα να κάνω αυτό που ήθελα με πολλή προσπάθεια, υπομονή και επιμονή. Τώρα χαίρομαι με το αποτέλεσμα, που είναι αυτό το βιβλίο που κρατάω στα χέρια μου. Ελπίζω να το απολαύσετε όσο και εγώ!», λέει ο James στο βίντεο που ακολουθεί…

πηγή: cosmo.gr
Έλλη Βασιλάκη

Goran Tomasevic

Κορυφαίος φωτογράφος για το 2013

Goran Tomasevic, ο φωτογράφος της χρονιάς σύμφωνα με τον Guardian. Ο Tomasevic είναι φωτογράφος του Reuters και για πάνω από είκοσι χρόνια καλύπτει πολέμους, σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Αίγυπτο και τη Συρία.
Έλλη Βασιλάκη
 

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ



Κρανίδι, 14-01-2014

    Προς
·   Αξιότιμο Υπουργό Ν.Α. κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη
·   Αξιότιμο Υπουργό ΠΕ.Κ.Α. κ. Ιωάννη Μανιάτη
·   Αξιότιμο Υφυπουργό Π. & Α. κ. Ιωάννη Ανδριανό
·   Αξιότιμο Βουλευτή Αργολίδας κ. Δημήτριο Κοδέλα

Με ιδιαίτερη έκπληξη και λύπη πληροφορηθήκαμε τις επικείμενες αλλαγές στη λειτουργία των Λιμεναρχείων και τη σχεδιαζόμενη υποβάθμιση των Υπολιμεναρχείων Ερμιόνης και Πόρτο Χελίου σε Λιμενικά τμήματα καθώς και την κατάργηση του Λιμενικού σταθμού της Κοιλάδας. Δυστυχώς συνεχίζεται η υποβάθμιση παροχής κρατικών υπηρεσιών στο Δήμο μας και δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία και η οικονομική αιμορραγία των Δημοτών. Συνεχίζονται οι ψυχροί σχεδιασμοί επί χάρτου και οι υπολογισμοί των αριθμών, παραβλέποντας τον παράγοντα άνθρωπο και τις ανάγκες του. 
Στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν έχουμε απλά υποβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών και  κοινωνική ταλαιπωρία, αλλά σοβαρότατο θέμα ασφάλειας και εφαρμογής των νόμων. 
Οι Λιμενικές αρχές στην περιοχή μας δημιουργήθηκαν, προφανώς, για να καλύψουν τις ανάγκες της.
 Υποβαθμίζονται και καταργούνται διότι έπαψαν να υπάρχουν οι ανάγκες αυτές; Σταμάτησαν να λειτουργούν τα λιμάνια; 
Μειώθηκε το μήκος της εποπτευόμενης ακτογραμμής; Μίκρυνε η απόσταση μεταξύ Ναυπλίου και Ερμιονίδας και έτσι θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση των Λιμενικών αρχών του Ναυπλίου στην εποπτεία του τομέα ευθύνης ή θα πυροδοτηθεί παντός είδους παρανομία και ασυδοσία στην περιοχή μας;
Εκφράζοντας και την ανησυχία και δυσαρέσκεια των συνδημοτών μας για τις επικείμενες αλλαγές, παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την σχεδιαζόμενη υποβάθμιση των Υπολιμεναρχείων Ερμιόνης και Πόρτο Χελίου και την κατάργηση του Λιμενικού σταθμού της Κοιλάδας. 
Το μεγάλο μήκος ακτογραμμής, η μεγάλη κίνηση των λιμένων (ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες), οι θαλάσσιες δραστηριότητες και οι χρήσεις στη ζώνη του αιγιαλού, στα όρια ευθύνης του Δήμου μας και η μεγάλη απόσταση από την κεντρική διοίκηση δεν επιτρέπουν την υποβάθμιση των υφιστάμενων υπηρεσιών. Αντίθετα, οι πραγματικές ανάγκες και οι επικρατούσες συνθήκες είναι τέτοιες που θα πρέπει να εξεταστεί η περίπτωση αναβάθμισης των υπηρεσιών σε ένα Λιμεναρχείο και δύο Λιμενικούς σταθμούς. 
Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές του Νομού Αργολίδας, 
παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την αποτροπή της σχεδιαζόμενης υποβάθμισης των λιμενικών υπηρεσιών του Δήμου Ερμιονίδας.  
Ιδιαιτέρως απευθυνόμαστε στους κ.κ. Μανιάτη Ιωάννη Υπουργό ΠΕΚΑ και Ανδριανό Ιωάννη Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και παρακαλούμε όπως μέσω της κυβερνητικής σας ιδιότητας ασκήσετε επιρροή για την τροποποίηση της επικείμενης απόφασης, εκφράζοντας το δίκαιο αίτημα του συνόλου των δημοτών μας.

Με τιμή
Γιάννης Γεωργόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας