ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΕΡΙΩΝΗ
ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2025-26
ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Συνομιλώντας με Προσωπικότητες - Κείμενα - Συγγραφείς»
Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου ώρα 18.00 στο ΦΟΥΓΑΡΟ Artcenter, Ναύπλιο, θα γίνει Παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Βεριώνη «Θάνατοι στη Χούντα: δολοφονίες, αντιδικτατορική δράση, ύποπτοι θάνατοι κατά την περίοδο 1969-1974»
Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, με την έναρξη της χειμερινής περιόδου εγκαινιάζει έναν κύκλο παρουσιάσεων-διαλέξεων, που τιτλοφορείται «Πνευματικές Συναντήσεις Συνομιλώντας με Προσωπικότητες - Κείμενα - Συγγραφείς», με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔ Ο για το κοινό.
Οι δύο από αυτές τις συναντήσεις θα διεξαχθούν εκτός τειχών, στο Ναύπλιο, στο πλαίσιο της διεύρυνσης και διάχυσης του έργου του Θ.Ο.Ε. στο Νομό Αργολίδας.
Η πρώτη εκδήλωση αφορά την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Βεριώνη «Θάνατοι στη Χούντα: δολοφονίες, αντιδικτατορική δράση, ύποπτοι θάνατοι κατά την περίοδο 1969-1974», την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου και ώρα 18.00, στο ΦΟΥΓΑΡΟ Artcenter.
Η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Αργολίδας, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας και τις Εκδόσεις Τόπος.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Δήμητρα Γ. Μπεχλικούδη, Δρ Φιλολογίας και ο ίδιος ο συγγραφέας.
«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ: Συνομιλώντας με Προσωπικότητες - Κείμενα - Συγγραφείς»: Πρόκειται για ένα θεσμό που πρωτοδημιούργησε ο αείμνηστος καθηγητής και μέντοράς μας, Κώστας Γεωργουσόπουλος, εμπνευστής και ιδρυτής του Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», τον οποίο επαναφέρουμε.
Το πρόγραμμα αφορά πρόσκληση προσωπικοτήτων από όλο το φάσμα της επιστήμης και των τεχνών, προκειμένου να παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό θέματα από την επιστήμη τους, την τέχνη τους ή τα βιώματά τους, με απώτερο στόχο την ενημέρωση, τον προβληματισμό, την ευαισθητοποίηση και την ανταλλαγή σκέψεων και προβληματισμών, δεδομένου ότι οι εκδηλώσεις αυτές είναι διαλεκτικές και διαδραστικές.
Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι Χορηγοί: ZAG KATAΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ (Χρυσός Χορηγός του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας για τη Χειμερινή Περίοδο 2025-26), ΚΤΕΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - ZAFIRIS BUS & TRAVEL SERVICES (Διακεκριμένοι Χορηγοί) και τα ξενοδοχεία ΙΠΠΟΛΥΤΗ, ΝΑΥΣΙΜΕΔΩΝ, CARPE DIEM & GRAN SARAI (Χορηγοί Φιλοξενίας). Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας τους ευχαριστεί θερμά για τη συνεισφορά τους.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πληροφορίες: 698 698 2224.
f Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας
Υπεύθυνη για τον Τύπο: Δανάη Σαλεπούλα, Σύμβουλος Επικοινωνίας, 6979796194, dsalepoula@gmail.com
