Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Ερμιόνη: Δωρεάν μανταρίνια στους μαθητές του σχολείου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων και τα Κτήματα Βιολογικής καλλιέργειας των Αδελφών Κόντου μοίρασε και θα συνεχίσει να μοιράζει και φέτος δωρεάν μανταρίνια στους μαθητές του σχολείου μας. Η ενέργεια αυτή θα συνεχιστεί μέχρι εξαντλήσεως της προβλεφθείσας ποσότητας!!!

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης: Γαϊτανάκι 2019 (video)Το Γαϊτανάκι της καρδιάς μας..
Ευχαριστούμε Κωστή, ευχαριστούμε παιδιά!

ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΑΛΑΤΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

08 Μαρτίου 2019

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ 

Ορμώμενη από  την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας η οποία εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο  παραθέτω κάποιους από τους προβληματισμούς μου για την συμμετοχή των γυναικών στα κοινά του τόπου μας.

Ήδη από το 1909 οι γυναίκες είχαν αρχίσει να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Ζητούσαν ίση μεταχείριση με τους άνδρες, δικαίωμα ψήφου και συμμετοχής στα κοινά και φυσικά εναντιώνονταν σε κάθε είδους εκμετάλλευση.

Αν και ακόμα, εν έτη 2019, δεν έχουν επιτευχθεί απόλυτα όλοι οι στόχοι, η συμμετοχή των γυναικών στα κοινά κρίνεται όχι μόνο απαραίτητη αλλά και αναγκαία. Οι γυναίκες είναι αποτελεσματικές στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων, στην επίλυση και αντιμετώπιση προστριβών - προβλημάτων, στη διαχείριση των οικονομικών, σε θέσεις ηγετικές.

Παρ’ όλα αυτά θεωρώ πως πρέπει να διεκδικούμε πιο έντονα τη συμμετοχή μας στα κοινά και να εκφράζουμε τις απόψεις μας. Δεν πρέπει να μας σταματάει κανενός είδους συντηρητισμός και στερεότυπα. Οι κοινωνίες οφείλουν να εξελίσσονται. Έχουμε πολλά ακόμα να προσφέρουμε και σε τοπικό επίπεδο είμαστε αρκετά πίσω. Τις περισσότερες φορές βρισκόμαστε σε θέσεις μη καίριες και δευτερεύουσες. Πρέπει με τη συμμετοχή μας στα κοινά να διεκδικήσουμε τις θέσεις που μας αναλογούν με βάση τις δυνατότητές μας.

Εύχομαι οι νέες, σε ηλικία, γυναίκες να αντιληφθούν έγκαιρα τις παραπάνω αναγκαιότητες και να λάβουν ενεργή θέση στην τοπική κοινωνία.

«3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ: ΚΑΛΟΥΔΗ, ΝΙΚΟΛΑΡΕΪΖΗ, ΡΑΛΛΗ» ΣΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την Παρασκευή 8 Μαρτίου το ΦΟΥΓΑΡΟ παρουσιάζει την έκθεση «3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ» (Καλούδη – Νικολαρεΐζη – Ράλλη), που περιλαμβάνει επιλεγμένα έργα των τριών καταξιωμένων φωτογράφων.
Η αρχική ιδέα της έκθεσης βασίζεται σε μια σχέση που πηγαίνει αρκετά πίσω στο χρόνο: οι τρεις φωτογράφοι συνδέονται από τα σχολικά τους χρόνια. Στη συνέχεια, κάθε μία ακολούθησε το δικό της μονοπάτι και κατέγραψε με επιτυχία την προσωπική της πορεία στο χώρο της φωτογραφίας.
Η έκθεση αυτή είναι η πρώτη τους συνεργασία, για την οποία δούλεψαν από κοινού, επιλέγοντας στιγμές από μια διαδρομή ζωής. Στην διάρκεια αυτής της αναζήτησης, φάνηκε ότι ανάμεσα σε έργα εκ πρώτης όψεως διαφορετικά, υπάρχουν ισχυροί δεσμοί που τα συνδέουν.
Όπως σημειώνεται και στον κατάλογο που συνοδεύει την έκθεση «Με τρόπο άκρως προσωπικό και υπογεγραμμένο, η Κατερίνα Καλούδη, η Ιωάννα Νικολαρεΐζη και η Ιωάννα Ράλλη σχοινοβάτησαν πάνω από πέντε βάραθρα: την αρχή, τη θηλυκότητα, την προέλευση, την παρατήρηση και τη βύθιση. Ακριβώς αυτή η αναμέτρηση είναι η κεντρομόλος που κρατά την ενότητα στην έκθεση και φέρνει τελικά την ισορροπία μέσα από κοινά χαρακτηριστικά, όπως το χιούμορ, η πνευματικότητα, το στιγμιαίο και το οικείο».
Ωράριο λειτουργίας
Πέμπτη & Παρασκευή 5 – 10 μμ | Σάββατο & Κυριακή 12πμ – 10μμ
Επιμέλεια έκθεσης
Φλωρίκα Π. Κυριακοπούλου

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΕΓΚΗ


ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΑΥΔΟΥΛΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΔΥΠΕΡ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Φίλες και φίλοι,

Ονομάζομαι Αγγελική Αυδούλη του Πέτρου και  διαμένω   στο Κρανίδι από όπου και κατάγομαι.

Στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 θα είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Ερμιονίδας Τάσου Τόκα (ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ).

Πιστεύω ότι  είναι η κατάλληλη ώρα   να   συστρατευθούμε όλοι μαζί στη μεγάλη προσπάθεια της παράταξής μας για την αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Για μια αυτοδιοίκηση που έχει ως όραμα την αναγέννηση της επαρχίας μας, καταθέτοντας νέες ιδέες, εργατικότητα και θετική ενέργεια.


Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Γαϊτανάκι 2019 , Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης Δελτίο τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Στις 3 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Ερμιόνης μας, για 4η χρονιά, το δρώμενο "Γαϊτανάκι 2019" από εβδομήντα μικρά & μεγάλα μέλη της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης!!!
Ήταν η παρουσία του κόσμου τόσο ηχηρή & τόσο καθοριστική και οφείλουμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτή τη γλυκιά αίσθηση καθώς και για το γλυκό χτύπημα στη πλάτη που επιβραβεύει την κάθε μας προσπάθεια!!! Ετούτη τη χρονιά νιώσαμε περισσότερο από ποτέ πως το περιμένατε πως και πως και για αυτό κάναμε τα αδύνατα-δυνατά για να σας αποδείξουμε έμπρακτα τη σημασία του μοναδικού ρητού "Τούτες οι μέρες το 'χουνε, τούτες οι εβδομάδες"!!!

Οι χορευτές της ομάδας μας χρωμάτισαν τα σοκάκια του τόπου μας, τραγούδησαν ,χόρεψαν & με χαμόγελο προσπάθησαν να μοιράσουν χαρά βασισμένοι στις παραδόσεις του τόπου μας!!!
Στην προσπάθειά μας αυτή , οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τους αφανείς εκείνους ήρωες που κάθε φορά βάζουν τον καλύτερο εαυτό με σκοπό να διευκολύνουν και να ομορφύνουν το δρώμενο μιας που δείχνουν την αγάπη τους για το χορευτικό & τον τόπο μας!!!Σταύρο, Φάνη, Άγγελε , Ειρήνη, Άννα, Νατάσα, Κλαίρη, Μαρία, Χάρη ,Θανάση, Αγγέλα, Λίτσα, Ματίνα, Ρίνα δεν ξέρουμε αν θα ήταν ίδιο το αποτέλεσμα αν δεν σας είχαμε στο πλευρό μας!!!
Κάποια επιπλέον "Ευχαριστώ":
~Πρώτα-πρώτα σε όλα τα μέλη του χορευτικού που δίνουν σάρκα & οστά στα δρώμενα
~Στους γονείς των παιδιών για την άψογη & ανιδιοτελή συνεργασία
~Στα τοπικά blogs για τα εξαιρετικά τους αφιερώματα
~Στους μουσικούς μας Παναγιώτη, Νίκο, Μάριο, Νίκο
~Σε όλους εσάς που αγκαλιάζετε τις προσπάθειες μας
Εκ μέρους της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης,
Κωστής Σκούρτης
Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: 
Γαϊτανάκι 2019 #χοερ , 3/3/2019 – Google Drive

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ :ΤΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ

Με αφορμή τα σχόλια κάποιων κακοπροαίρετων, για τις λακούβες στην περιοχή του Ποδαριού, σας ενημερώνουμε ότι η ασφαλτόστρωση του δρόμου ΔΕΝ έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τους συνήθεις ύποπτους, που γνώριζαν ότι το έργο είναι ημιτελές, καθώς κάποια σημεία βρίσκονται στο 2ο και 3ο στάδιο να ασκήσουν κριτική, μιας και μοναδικός τους στόχος είναι η απαξίωση των έργων της Δημοτικής Αρχής.
Ωστόσο ένα έργο κρίνεται μόνο κατά την ολοκλήρωσή του, γι αυτό υπομονή και το ίδιο το έργο θα τους διαψεύσει.
Προς ενημέρωση όλων η διαδικασία ασφαλτόστρωσης απαιτεί τέσσερα στάδια, τα οποία επεξηγούνται με εποπτικό υλικό παρακάτω.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες και φύσηΗ εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητεςΗ εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

επετειακή έκθεση

ηλεκτρονική φιλαναγνωσία

Το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο είναι μία νέα υπηρεσία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος που στοχεύει στην προώθηση της ηλεκτρονικής φιλαναγνωσίας και την εξοικείωση του αναγνωστικού κοινού με το ηλεκτρονικό βιβλίο.
Κοινοποίηση Έλλη Βασιλάκη

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Μεγαλειώδης η πρώτη συγκέντρωση της Δυνατής Ερμιονίδας

https://www.youtube.com/watch?v=Pb2JiZPDF9o&feature=share
Την Κυριακή 3 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου η πρώτη επίσημη προεκλογική συγκέντρωση και παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της Δυνατής Ερμιονίδας. 
 Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο επικεφαλής της Δυνατής Ερμιονίδας και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος, σε μια συγκλονιστική ομιλία αναφέρθηκε στις βασικές αρχές του συνδυασμού του οποίου ηγείται, στους στόχους της παράταξης για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, στο πρόγραμμα ανάπτυξης του Δήμου Ερμιονίδας για την επομένη τετραετία και εξυγίανσης των υπηρεσιών του. 
Στην συνέχεια παρουσίασε τους πρώτους 25 άξιους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, για τις δημοτικές ενότητες Κρανιδίου και Ερμιόνης. 
Η αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου πλημμύρισε από υποστηρικτές και φίλους της Δυνατής Ερμιονίδας, οι όποιο γέμισαν ασφυκτικά το χώρο εντός της αίθουσας και τους διαδρόμους εκτός αυτής. 
Η τεραστία προσέλευση των συμπολιτών μας, οι οποίοι υπολογίζονται πάνω από 550 απέδειξαν ξεκάθαρα ότι οι ελπίδες των δημοτών της Ερμιονίδας εναποτίθενται στην Δυνατή Ερμιονίδα και το Γιάννη Γεωργόπουλο, τον οποίο φαίνεται να επιλέγουν ξεκάθαρα ως την μόνη άξια, καθαρή, διάφανη και ικανή δύναμη για να διαχειριστεί τις τύχες των συμπολιτών μας για την επομένη τετραετία. Οι παρουσιαζόμενοι υποψήφιοι σύμβουλοι, έλαβαν τον λόγο και αφού απήυθυναν προσωπικό χαιρετισμό, αναφέρθηκαν με συγκινητικά λόγια στην προσωπικότητα, το ήθος και τις ικανότητες του Γιάννη Γεωργόπουλου. 
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Τζανής Αναστάσιος, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γανώσης Αναστάσιος και ο πολιτευτής Αργολίδας Γεώργας Αναστάσιος. Γραπτό μήνυμα υποστήριξης προς τον Γιάννη Γεωργόπουλο και τη Δυνατή Ερμιονίδα απέστειλε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Κάμποσος, το οποίο αναγνώστηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. #PameDinata

Γραφείο τύπου
Δυνατής Ερμιονίδας

Έργο πνοής στο πορθμείο της Κόστας

Συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με την παράλληλη δημιουργία νησίδων, πεζοδρομίων και λωρίδες αναμονής για το ferry boat από και προς Σπέτσες.
Ένα έργο για το οποίο  ο Δημήτρης Σφυρής πάλεψε από την πρώτη στιγμή, που ανέλαβε την Δημοτική Αρχή,  ξεκινώντας τις σχετικές διαδικασίες αδειοδότησης,  επί προεδρίας στο Δημ. Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας του κυρίου Ιωάννη Ρούσση. Το  «τέρας» της γραφειοκρατίας νικήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018, οπότε με χαρά παραδίδουμε το έργο αυτό στους συμπολίτες μας και σε όσους επισκεφτούν τον τόπο μας. ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΛΕΜΠΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΔΥΠΕΡ


Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Ονομάζομαι  Λεμπέση Ευαγγελία του Δημητρίου και είμαι  συνταξιούχος ΟΤΕ-Οικονομολόγος.

Στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2019 θα είμαι ξανά υποψήφια  δημοτική  σύμβουλος με το συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Ερμιονίδας Τάσου Τόκα (ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ).

Η απόφασή μου, να συμμετάσχω στις προσεχείς εκλογές  καθορίστηκε από τρεις βασικές αρχές: αγαπώ τον τόπο μου , αντιτίθεμαι σε όλο μου το βίο στη διαφθορά και αγαπώ τους   νέους ανθρώπους με προοπτική. Η συμμετοχή μου, λοιπόν, αποτελεί μία συμβολή στη αλλαγή  υπεράνω πολιτικής ταυτότητας, που θα ωφελήσει τον τόπο μου και θα δημιουργήσει πολίτες με συνείδηση, πολίτες δηλαδή που αποσκοπούν στο 'κοινό καλό' , στην ισότητα και την ισονομία.

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

ΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

ΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ
Βρήκα κλειστό εκείνο το απόμερο κεντράκι δίπλα στη θάλασσα του Πειραιά που σύχναζα τακτικά, πάνε δέκα- δεκαπέντε χρόνια από τότε. Στην πόρτα του μια επιγραφή : ''Το μαγαζί μας θα μείνει κλειστό για τους χειμερινούς μήνες. Ευχαριστούμε πολύ. Καλό χειμώνα.'' ΄Ομως εγώ, παρασυρμένος απ' τη λιακάδα, κάθησα στο πεζούλι, άναψα τσιγάρο, ανάσανα λίγο βλέποντας τη θάλασσα. ΄Ηταν αρκετά παλιομοδίτικο και το spot ολόγυρα, μια εκκλησία σαν επαρχιακή, δυο ταπεινές μονοκατοικιούλες, έφερνε σε μικρή χερσόνησο η παραλία. Κι όταν διασταυρώθηκαν στη θάλασσα εκείνα τα δυο πλοιάρια, το ένα έφευγε το άλλο ερχόταν, κοντά, κοντά, σα να φιλιόντουσαν, ήταν ως, αίφνης, να είδα μπροστά μου τον κόσμο ολόκληρο, κι αυθόρμητα έκανα το σταυρό μου.

ΤΑΚΗΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ

Μαθητές Δέσμευσαν Τους Υποψήφιους Δημάρχους Ερμιόνης

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της επίμονης και επίπονης προσπάθειας τεσσάρων ομάδων μαθητών, σε καινοτόμες πρωτοβουλίες που υπηρετούνται από τη Ρομποτική, υπήρξε εντυπωσιακή και διδακτική.


Περισσότερα

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Το Γαϊτανάκι στην Ερμιόνη


Μικροί και μεγάλοι χορευτές, μουσικοί, Ερμιονίτισσες  με  κεράσματα στους  δρόμους, ο κόσμος που ακολουθούσε, δημιούργησαν  μια υπέροχη  μέρα.

Ήταν ένα αυθεντικό δρώμενο που μυεί τη νέα γενιά στα έθιμα της αποκριάς.

Συμμετείχαμε, διασκεδάσαμε!!
Αυτή η σοβαρή προσπάθεια της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης διαμορφώνει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τοπικής κουλτούρας που τόσο τη χρειαζόμαστε.


Ευχόμαστε του χρόνου να εκτιμηθεί  η προσφορά και ο ιδρώτας τόσων ανθρώπων, να αγκαλιαστεί  περισσότερο η προσπάθεια και να  χειροκροτηθούν όπως τους αξίζει.


Ευχαριστούμε ΧΟΕΡάκια!!


ΠΡ.Ε.Π.ΕΡΜΙΟΝΗΣ