Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Κυριακή 5 Νοεμβρίου:Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την Εταιρεία Μελετών Ερμιονίδας


Καλούμε τους μαθητές και μαθήτριές μας, που τώρα φοιτούν στο Γυμνάσιο και Λύκειο, στο περιηγητικό Πρόγραμμα  εκμάθησης της τοπικής μας ιστορίας. Θα περιηγηθούμε στο θαυμαστό μας δάσος, τόπο ιδιαίτερης αρχαιολογικής, ιστορικής, πολιτιστικής και οικολογικής αξίας.
Ο περίπατός μας θα είναι συναρπαστικός! Πέρα από την ιδιαίτερη ομορφιά και τη χαρά του ανταμώματός μας, εκπλήξεις μας περιμένουν. 
Στη Βιβλιοθήκη και το Μουσείο παιχνιδιών υλοποιούνται Προγράμματα που προσεγγίζονται από παιδιά μικρότερης ηλικίας, ως εκ τούτου μένουν έξω από τέτοιες διαδικασίες τα μεγαλύτερα παιδιά. 
Τούτο το Πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για εφήβους, με «εναλλακτικούς» τρόπους μάθησης και ψυχαγωγίας, με δημιουργικές δραστηριότητες που ενισχύουν το ομαδικό πνεύμα και συνδυάζουν  το τερπνόν μετά του ωφέλιμου.
Σας περιμένουμε στο δρόμο συνεύρεσης του ανθρώπου με την ιστορία τη φύση, το τοπίο.

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Δημήτρης Κόντος: «Με ευχολόγια το νερό δεν θα έρθει ποτέ…»

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
enimerosipeloponnisou

Σε μερικές ώρες από την δημοσίευση της ακόλουθης συνέντευξης, θα εκκινήσει η 7η γιορτή ροδιού στο «καμάρι του Αργοσαρωνικού», ή αλλιώς την πόλη της Ερμιόνης…
Διαβάστε τα όσα μας είπε ο γνωστός παραγωγός ροδιάς κ. Δημήτρης Κόντος, που συμβαίνουν λίγο πριν τα «φώτα» της ανωτέρω αγροτουριστικής  εκδήλωσης «ανάψουν» και συνεχώς αφότου «σβήσουν…»
Δημήτρης Κόντος
ΚΠ: Τι έχει  ουσιαστικά αλλάξει  για τους παραγωγούς ροδιάς   αν προσδιορίσουμε ένα χρονικό εύρος από την 1η  διεξαγωγή της γιορτής ροδιού μέχρι την  πραγματοποίηση της 7ης, σε λίγες ημέρες;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣ: «Η διεξαγωγή της γιορτής ροδιού έχει συμβάλει σημαντικά στην διαφήμιση όλων των προϊόντων που παράγονται από το ρόδι… Ο κόσμος  ήρθε, είδε, έμαθε και απόλαυσε αυτό μοναδικό προϊόν, και την ιδιαίτερη ποικιλία που παράγεται στην γη της Ερμιονίδας. Επίσης ώθησε αρκετούς παραγωγούς να ασχοληθούν και με την μεταποίηση του προϊόντος με απτά αποτελέσματα… Η γιορτή του Ροδιού έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός και βοηθά με πολλούς τρόπους την ίδια την πόλη της Ερμιόνης που κατακλύζεται από επισκέπτες.»
ΚΠ: Ως προς την εκτιμώμενη εφετινή ποσότητα παραγωγής; Υπάρχουν κάποια στοιχεία, εν συγκρίσει με την περσινή;

ΙΛΜΕ: Επιμορφωτικά προγράμματα ενηλίκων περιόδου 2017-18


Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Κυριακή 29 Απριλίου, η Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της Χώρας!
Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις», την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, χιλιάδες εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας θα συντονιστούν στο Let’s do it Greece 2018, τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράσης της χώρας!

Φαίνεται ακατόρθωτο; Κι όμως, το 2017 συντονίστηκαν 109.000 εθελοντές, το 1% του πληθυσμού της Ελλάδας, ενώ φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τον αριθμό ρεκόρ των 150.000 εθελοντών, σε μια ημέρα εθελοντικών δράσεων με επίκεντρο το περιβάλλον.

Η συγκεκριμένη δράση οργανώνεται αποκλειστικά από εθελοντές, νέα παιδιά με όρεξη και πάθος για δημιουργία, πολλοί από τους οποίους αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από τα σχολεία, τα οποία ξεχωρίζουν κάθε χρονιά με εντυπωσιακή συμμετοχή.

Η ημερομηνία της πανελλήνιας δράσης ανακοινώθηκε μέσα από το κόκκινο λεωφορείο ''CitySightSeeing Hop-On Hop-Off Athens'', σε μια διαδρομή γεμάτη νεολαία και εμπνευσμένους εθελοντές, καθώς η θεματική της φετινής δράσης είναι ‘’Νεολαία και Πανεπιστήμια’’. Στόχος είναι να συμμετέχει δυναμικά άλλο ένα ενεργό και πολλά υποσχόμενο κομμάτι της κοινωνίας μας, οι νέοι. Συνεπιβάτης στο εθελοντικό όνειρο του Lets do it Greece, και η παγκόσμια πρωταθλήτρια του τένις, Λένα Δανιηλίδου, η οποία δήλωσε: “ Είναι τιμή μου να ενώσω το εθελοντικό όνειρο του Let s  do it Greece με τον αθλητισμό και δη του τένις. Σήμερα ανοίξαμε την πύλη στο αύριο γιατί η κάθε αλλαγή μας ανήκει, μας ενώνει και έχει την δύναμη να σπάσει τα τετριμμένα. Ας αρχίσει το ταξίδι μας!”

Σε αυτή την οικογένεια, είμαστε όλοι ευπρόσδεκτοι! Τα όνειρά μας, οι προσδοκίες μας, η δύναμη που έχουμε να ομορφύνουμε τον κόσμο γύρω μας.  Κι αν πιστεύεις ότι η συμβολή σου είναι ασήμαντη, θυμήσου ότι oι μεγάλες αλλαγές ξεκινάνε από τις πιο μικρές, τις πιο απλές ιδέες. Μπες λοιπόν, στο www.letsdoitgreece.org, δήλωσε συμμετοχή, και στις 29 Απριλίου γίνε η αλλαγή που περιμένεις!


Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το νέο βίντεο προώθησης της δράσης.

Λούμη – Γιαννικοπούλου Αγγελική Δελτίο τύπου


Προς: Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Σφυρή Δημήτρη
Κοιν.: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας κ. Δημαράκη Άρη

Κρανίδι 2/11/2017

Θέμα: «Απολογισμός πεπραγμένων του Δήμου Ερμιονίδας

Κύριε Δήμαρχε σας καλώ άμεσα να προχωρήσετε στον Απολογισμό Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με το άρθρο 217 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, ο οποίος γίνεται κάθε χρόνο υποχρεωτικά μέχρι το τέλος Ιουνίου, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος της δημοτικής δράσης.

Στον Απολογισμό Πεπραγμένων καλούνται να παραστούν όλοι οι κάτοικοι καθώς και οι συνδικαλιστικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο επιλέγει τον προσφορότερο χώρο για την διεξαγωγή της ανωτέρω συνεδρίασης.

Σας υπενθυμίζω ότι στην παρούσα δημοτική σας θητεία δεν έχετε προχωρήσει σε κανένα δημόσιο απολογισμό πεπραγμένων, παρότι αυτό προβλέπεται ρητά από το νόμο να γίνεται κάθε έτος.

Πρέπει πλέον να αντιληφθείτε ότι δεν μπορείτε να παρανομείτε και να κρύβεστε από την υποχρέωση  που έχετε έναντι όλων των δημοτών να δώσετε πλήρη απολογισμό για το πώς διαχειριστήκατε μέχρι σήμερα το δημόσιο χρήμα και τι φτιάξατε με αυτό.

Είναι φανερό ότι προσπαθείτε τρία χρόνια τώρα να αποφύγετε την λογοδοσία, φοβούμενος να παρουσιαστείτε ενώπιον των Δημοτών, αδιαφορώντας για την εφαρμογή του Νόμου.

Επειδή όμως οι Δημότες δικαιούνται να γνωρίζουν τι γίνεται για το κάθε ευρώ που ξοδεύει η Δημοτική Αρχή, σταματήστε να κρύβεστε και προχωρήστε στην δημόσια λογοδοσία άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση.


Λούμη – Γιαννικοπούλου Αγγελική


Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Ερμιονίδας

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Στην Ερμιόνη ο πρώην Γάλλος Πρόεδρος Νικόλα Σαρκοζί με την σύζυγο του Κάρλα Μπρούνι

Στην Ερμιόνη στην ταβέρνα «Σπυραντρέας» βρέθηκαν να γευματίζουν ο πρώην Γάλλος Πρόεδρος Νικόλα Σαρκοζί με την καλλονή σύζυγο του Κάρλα Μπρούνι.
Το πρώην προεδρικό ζευγάρι βρίσκεται στην Ελλάδα πρώτο σταθμό τής παγκόσμιας περιοδείας της Κάρλα Μπρούνι όπου παρουσίασε την Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Οκτωβρίου για πρώτη φορά το καινούργιο άλμπουμ της με τίτλο «French Τouch».
Στην φώτο είναι με τον κ. Γιώργο Δημαράκη εκ των ιδιοκτητών της ταβέρνας «Σπυραντρέας»

argonafplia

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΕΛΠΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ    ΣΥΡΙΖΑ  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ    1      ΝΑΥΠΛΙΟ
ΤΗΛ - FΑΧ   27520-99454
Email    yiannispolitiko@hotmail.com                                                       1-11-17
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

  Aίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία σχετικά με την χορηγία ύψους 250.000 ευρώ του ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΑΝΤ1 για τον θεσμό «Αριστεία ζωής». 
  Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, το Δ.Σ του ΚΕΕΛΠΝΟ επιχορηγούσε «γκαλά» που διοργάνωνε το κανάλι του ΑΝΤ1 με το εξωφρενικό ποσό των 250.000 ευρώ, την ίδια στιγμή που το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκατάστασης Τυφλών, μόλις που κατάφερνε να επιχορηγηθεί με 20.000.
  Περισσότερες λεπτομέρειες και για άλλες θαυμαστές ενέργειες της τότε Διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο βίντεο που ακολουθεί.

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

6η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι


Αρναούτογλου: Ο καιρός τον Νοέμβριο

Φίλες και φίλοι σας παραθέτω το αποτέλεσμα της εργασίας μου πάνω στην ΠΙΘΑΝΗ εξέλιξη του καιρού για τον φετινό ΝΟΕΜΒΡΗ 2017 βάσει της αναλογικής μεθόδου η οποία αποτελεί ΕΚΤΙΜΗΣΗ και βασίζεται στην μελέτη και την ανάλυση των δεικτών της Βορειοατλαντικής Ταλάντωσης ΝΑΟ, (των συσχετισμών δηλαδή της ατμοσφαιρικής πίεσης στο βόρειο ημισφαίριο μεταξύ Ισλανδίας και Αζορών), καθώς και τη σύγκριση της διάταξης των βαρομετρικών συστημάτων τα τελευταία 70 χρόνια (αυτή τη φορά συμπεριλαμβανομένων των ετών με Ελ Νίνιο) στην Ευρώπη προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να δώσει μια πιθανή επερχόμενη διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στην ανώτερη ατμόσφαιρα καθώς και την ΠΙΘΑΝΗ απόκλιση της θερμοκρασίας από τα κανονικά για την συγκεκριμένη περίοδο επίπεδα
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ η παρακάτω προσπάθεια δεν αποτελεί πρόγνωση όπως αυτή γίνεται με την βοήθεια των παγκόσμιων αριθμητικών μοντέλων πρόγνωσης για τις επόμενες 5-7 ημέρες.
Όπως όλες οι μακροχρόνιες εκτιμήσεις καιρού έτσι κι αυτή είναι εντελώς πειραματική και ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ και καλό θα είναι να ΜΗΝ χρησιμοποιηθεί ως βάση για προγραμματισμό εργασιών ή δραστηριοτήτων!
Οι χάρτες με τίτλο "Sea Level Pressure (mb) Composite mean" αποτελούν έναν σύνθετο χάρτη εκτίμησης της ισοβαρικής επιφάνειας των 500mb της συγκεκριμένης προγνωστικής περιόδου και αφορά κυρίως επαγγελματίες και ερασιτέχνες μετεωρολόγους! Για τους υπόλοιπους φίλους πολύ πολύ γενικά: όσο πιο κιτρινοπορτοκαλί είναι τα χρώματα στους συγκεκριμένους χάρτες τόσο μεγαλώνει και η πιθανότητα για καλύτερο καιρό. Τα

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Χορευτικό Δήμου Ερμιονίδας στη Γιορτη Ροδιού


ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΙΟΥ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΙΟΥH 7η ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ

Στην Ερμιόνη εδώ και επτά χρόνια, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη, είναι αφιερωμένο στον θησαυρό της ερμιονίτικης γης το Ρόδι.
Η Κυριακή 29 Οκτώβρη ήταν ηλιόλουστη, στο λιμάνι της Ερμιόνης άπλωσαν τους πάγκους με τα πολύτιμα φρούτα και το μόχθο μιας ολόκληρης χρονιάς όλοι οι καλλιεργητές Ροδιού.
Η γιορτή διοργανώθηκε από την Π.Ε Αργολίδας, τον Δήμο, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ερμιόνης και τον πολιτιστικό σύλλογο Βιτόριζα.

Στόχος της Γιορτής η ανάδειξη του σπουδαίου και μοναδικού αυτού τοπικού αγροτικού προϊόντος αλλά και η προώθηση της ιδέας της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας.
Ανάμεσα στους επισκέπτες βρέθηκε και ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας.

Το Ρόδι εκτός από σπουδαίο αγροτικό προϊόν, με πολύτιμα διατροφικά στοιχεία, γίνεται αφορμή για έμπνευση και καλλιτεχνική δημιουργία, στους πάγκους των εκθετών. Είδη όπως κεραμικά ρόδια, πίνακες ζωγραφικής γλυκίσματα, και ποτά με βάση το ρόδι, παρουσιάστηκαν στο πολυπληθές κοινό.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ερμιόνης, με την δραστήρια και μαχητική πρόεδρο την κ.

Λιάνα Οικονόμου, έχει φέτος κάθε λόγο να αισιοδοξεί διότι κατάφερε να δώσει στο μοναδικό και πεντανόστιμο ερμιονίτικο ρόδι την αξία που δικαιούται, με την συμπαράσταση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Δρομολογήθηκε η διαδικασία του χαρακτηρισμού Π.Ο.Π «Ρόδι Ερμιόνης»
Προϊόντα Π.Ο.Π είναι εκείνα που προστατεύονται από άλλα παρόμοια λόγω της ποιοτικής τους υπεροχής και κατοχυρώνουν την ποιότητα τους, κερδίζοντας έτσι διαβατήριο στις παγκόσμιες αγορές.
Καριέρα στο εξωτερικό κάνουν πλέον όλο και περισσότερα ελληνικά προϊόντα ονομασίας προέλευσης.

101 προϊόντα έχουν ήδη κατοχυρώσει σήματα με την ελληνική ταυτότητα, και αρκετά άλλα μεταξύ αυτών και το Ρόδι Ερμιόνης, περιμένουν τη σειρά τους εξασφαλίζοντας έτσι εμπορική υπεροχή, αναγνωρισιμότητα, και καλύτερες προοπτικές για τον τόπο και τους καλλιεργητές .
Στην 7η Γιορτή του Ροδιού στην Ερμιόνη συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία σκορπίζοντας άφθονο κέφι, η παραδοσιακή γυναικεία ορχήστρα SMYRNA καθώς και η υπέροχη χορευτική ομάδα Ερμιονίδας που χόρεψε σε παραδοσιακούς σκοπούς και έκλεισε χαρούμενα τη γιορτή


Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας σάς προσκαλεί

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας σάς προσκαλεί στον Πολυχώρο ΑΡΤίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ” την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 στις 05:00 το απόγευμα, για ενημέρωση πάνω στα θεατρικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών, που θα λειτουργήσουν τη σεζόν 2017 – 2018. . ... Τα εργαστήρια για τη φετινή σεζόν θα τα αναλάβουν η κ. Αποστολοπούλου Αγγελική, φιλόλογος (με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) και η κ. Κοτσοβού Χρυσούλα, μουσικός.
Στη συνάντηση θα γίνει παρουσίαση της θεματικής των εργαστηρίων από τις συντονίστριες και θα ακολουθήσουν εγγραφές. Ακολουθεί ενημερωτικό σημείωμα, γραμμένο από τις συντονίστριες. Τα πρώτα εργαστήρια προγραμματίζεται να ξεκινήσουν την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, στις ώρες που θα συμφωνηθούν με τους γονείς. .
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δημήτρης Ι. Σίδερης Ευαγγελία Ηλιού

Θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους

Η «Γιορτή Ροδιού» στην Ερμιόνη πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία


 Η «Γιορτή Ροδιού» που πραγματοποιείται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου στην Ερμιόνη, αποτελεί πλέον θεσμό και θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες γιορτές της περιοχής, διότι προσελκύει αρκετούς επισκέπτες και προβάλλει σε όλους το φημισμένο ρόδι Ερμιόνης, διαφημίζοντας παράλληλα την περιοχή, Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ντόπια παιδιά, ντυμένα αγρότες,  προσφέρουν ρόδια στους επισκέπτες, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακές νοστιμιές με βάση το ρόδι μαγειρεμένες από ΣεφΕκτός από τις γεύσεις ροδιού που μπορεί να δοκιμάσει ο επισκέπτης μέσα από τα γλυκίσματα, τα φαγητά και τα ποτά που έχουν ετοιμάσει οι επαγγελματίες και οι νοικοκυρές της Ερμιόνης, έχει επίσης τη δυνατότητα να γλεντήσει με μουσική και χορό από ντόπια και ξένα συγκροτήματα. Επιπλέον, μικροί και μεγάλοι μπορούν να λάβουν μέρος στην ποδηλατάδα, σε μια διαδρομή μέσα από τα περιβόλια με τα κατακόκκινα ρόδια μέχρι το πανέμορφο φαράγγι Καταφύκι, όπου καταλήγει. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διοργανώνονται πολλές παράλληλες εκδηλώσεις.

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

'Ολο και ομορφότερη η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη


Όλο και καλύτερη όλο και ομορφότερη, η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη.
Με περισσότερες συμμετοχές, περισσότερο κέφι κάθε χρονιά.
Άψογη η διοργάνωση.
Εξαιρετική η επιλογή της γυναικείας ορχήστρας,  ελληνικής παραδοσιακής μουσικής  «Smyrna»  που ξεσήκωσε τον κόσμο.
Μπράβο σε όσους  συμμετείχαν.

Και του χρόνου!
ΟΙ  ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΛΛΗ


Σχετικά ρεπορτάζ και φωτογραφίες της γιορτής: