Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΔΥΠΕΡ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

 Με αφορμή την απάντηση του Δημάρχου Ερμιονίδας  κ. Σφυρή στην Πρόεδρο του Α.Ο. Κρανιδίου κ. Δημαράκη Νεκταρία για την ένταξη του έργου «Κλειστό Γυμναστήριο Κρανιδίου» στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με ενέργειες της νέας Δημοτικής Αρχής, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της (01-09-2014) και για την αποκατάσταση της αλήθειας έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Α) Το έργο για το Κλειστό Γυμναστήριο Κρανιδίου εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στις 06  Ιουνίου 2014 με απόφαση του κ.Κωστή  Χατζηδάκη (Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας) μετά από πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με Αρ, Πρωτ. 14596 της 19ης Μαϊου 2014.

περισσότεραεσείς και εγώ είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση της κοινωνίας


Κρισναμούρτι 
Οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι, εσείς και εγώ είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση της κοινωνίας στην οποία ζούμε.


Εσείς είστε υπεύθυνοι, όχι οι πολιτικοί σας, γιατί εσείς κάνατε τους πολιτικούς να είναι ανέντιμοι, να αυτοδοξάζονται, να επιζητούν τη δύναμη και το γόητρο, πράγματα δηλαδή που κάνετε καθημερινά. Εσείς είσαστε υπεύθυνοι για ό,τι είναι η κοινωνία, γιατί η ψυχολογική δομή της κοινωνίας είναι πολύ πιο σημαντική από την οργανωτική πλευρά της.

 Η ψυχολογική δομή της κοινωνίας βασίζεται στην απληστία, στο φθόνο, στην πλεονεξία, στον ανταγωνισμό, στη φιλοδοξία, στο φόβο· σε αυτή την ασταμάτητη απαίτηση του ανθρώπου να θέλει να είναι ασφαλής στις κάθε είδους σχέσεις του: ασφαλής στην ιδιοκτησία, ασφαλής στη σχέση του με τους ανθρώπους, ασφαλής στη σχέση του με τις ιδέες. Αυτή είναι η δομή της κοινωνίας που δημιουργούμε· κι έπειτα έρχεται η κοινωνία και επιβάλλει αυτή τη δομή ψυχολογικά στον καθένα μας. Και η απληστία, ο φθόνος, η φιλοδοξία, ο ανταγωνισμός, όλα αυτά είναι σπατάλη ενέργειας, γιατί σε αυτά υπάρχει πάντα σύγκρουση – σύγκρουση που είναι αδιάκοπη, όπως σε ένα άτομο που ζηλεύει.

Η ζήλεια είναι μία ιδέα, αλλά η ιδέα και το γεγονός είναι δύο

Σπέτσες: Ο εορτασμός της Αρμάτας

Ο εορτασμός της Αρμάτας είναι μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή γιορτή που λαμβάνει χώρα στο λιμάνι των Σπετσών κάθε χρόνο το δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια σειρά εβδομαδιαίων πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων με αποκορύφωμα την αναπαράσταση της πυρπόλησης ομοιώματος της τουρκικής ναυαρχίδας. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μεγαλειώδη νίκη των Ελλήνων απέναντι στους Τούρκους στα νερά των Σπετσών, μία από τις σημαντικότερες στιγμές του αγώνα του 1821.
Στις 8 Σεπτεμβρίου 1822 ο Υψηλάντης από την ξηρά και η Μπουμπουλίνα από τη θάλασσα πολιορκούσαν ένα από τα τελευταία σημεία αντίστασης των Τούρκων το Παλαμήδι του Ναυπλίου. Για να ενισχύσουν την αντίστασή τους οι Τούρκοι, έστειλαν μέρος του

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Επιστροφή στα θρανία


Του Γιάννη Λακούτση


 Επιστροφή στα θρανία

« Η εκπαίδευση είναι θαυμάσιο πράγμα.
Αλλά είναι καλό να θυμόμαστε που και που,
ότι τίποτε απ’ όσα αξίζει να γνωρίζουμε, δεν μπορεί να διδαχτεί».
                                                                      Oscar Wilde

Σήμερα, 11 Σεπτέμβρη, ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά. Μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό δρόμο των μαθητών, προς την κατάκτηση της γνώσης. 
Η επιστροφή στα θρανία μοιάζει με ανώμαλη προσγείωση. Ο ελεύθερος χρόνος μειώνεται, ενώ αυξάνονται οι υποχρεώσεις και μαζί μ’ αυτές το στρες, τόσο για τους ίδιους τους μαθητές όσο και για τους γονείς τους.
Παρ’ όλα αυτά, με τις ευχές μου να  συνοδεύουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, για μια δημιουργική χρονιά, αφιερώνω ένα ποίημα, από το Αναγνωστικό της Α τάξης των Ελληνικών  σχολείων, του έτους 1884.


Το σχολείον του χωρίου

Συναυλία τις με φθάνει, αρμονία γλυκυτάτη…
Κεφαλάς παιδίων βλέπω, βλέπω οίκημα σχολείου…
Της αμάξης σου τον δρόμον, αγαθέ μου φίλε, κράτει
Ω! μαγεύει την ψυχήν μου το σχολείον του χωρίου!

Συναισθάνομαι βαθείας και γλυκείας συγκινήσεις,
Όταν βλέπω τα παιδία, τας πληθύας του σχολείου…
Μη μαγεύομαι διότι μ’ έρχονται αι αναμνήσεις
Της μικράς μου αλφαβήτου και του αγνοτάτου βίου;

Είν’ αυτό και μόνον; Όχι όπου αν σας διακρίνη,
Αν μικρά μου, μετά πόθου η ψυχή μου σας θωπεύη,
Εις χρυσών ελπίδων κόσμον, ομού αύτη ένθους κλίνει.
Και ιδού υμών η θέα διατί εμέ μαγεύει.

Μετ’.ολίγους έτι χρόνους τα πτωχά αυτά παιδία
Εις τον δύσζηλον αγώνα της ζωής θ’ αποδυθώσι,
Άλλα θέλει αμειλίχως αφανίσ’ η δυστυχία,
Άλλα θέλει χρυσή μοίρα και νεότης στεφανώσει.

Εάν σήμερον το ράκος και το δάκρ’ ήνε στολή των,
Ποίος αύριον γνωρίζει, εκ του κύκλου των ωραίος
Μη φανή τις αίφνης ήρως στρατηγός των ανικήτων,
Δάφνη του μικρού χωρίου, της Ελλάδος όλης κλέος;

Ποίος αύριον γνωρίζει εκ της χαρωπής πληθύος
Ήτις σήμερον ευφώνως ατακτεί, σκιρτά, μανθάνει,
Μη αν αίφνης ανατείλη νους διάφωτος και θείος,
Άστρον της καλής Ελλάδος, χρυσού μέλλοντος σκαπάνη!

Θάρρος, φίλοι μου, ο κόσμος είναι μοίρα των κρειττόνων,
Κ’ ήρχισαν πολλάκις ούτοι την ζωήν των ρακενδύται.
Αύριον οι άνδρες όλοι κλίνουσι δια τον χρόνον,
Κ’ η πατρίς αυτής ηγέτας καλεί σάς. Ετοιμασθήτε!

Ο Θεός γλυκύς φρουρός της, ο Θεός να ευλογήση
Την καρδίαν ήτις ήλθεν ως ηγέτης του σχολείου,
Και φωτίζει τα παιδία και ως όρνις περιπτύσσει 
 Πώς λατρεύει η ψυχή μου το σχολείον του χωρίου!ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

1.ΚΟΛΟΒΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, του Παρασκευά - Παύλου
2.ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ, του Ανδρέα
3.ΚΑΣΠΑΡΙΑΝ ΧΡΙΨΙΜΕ – ΡΟΖΗ, του Εφραίμ Βαρτ

Ο Απόστολος Κολοβός, επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι γεννημένος στην Αθήνα το 1964. Είναι παντρεμένος από το 1991 με τη Σοφία Μιχούση από το Κουτσοπόδι, Αγρότισσα και Καθηγήτρια Γαλλικής με την οποία απέκτησε δύο γιους τον Παναγιώτη, ερασιτέχνη πιλότο-εκπαιδευτή και μουσικοσυνθέτη, που αυτή την εποχή υπηρετεί τη θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία και τον Παρασκευά-Χρήστο Πτυχιούχο Συστημάτων Δικτύων Πληροφορικής.

Ο Απόστολος Κολοβός είναι Πτυχιούχος ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων και Marketing καθώς επίσης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον Τομέα Ανάπτυξης Ιστοσελίδων, από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Εργάστηκε από το 1988 έως το 1989 στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ και ήταν πρωτεργάτης στην ελεύθερη ραδιοφωνία στον 1ο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Αθήνας Star Radio.
Από το 1989 βρίσκεται στο χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας,

Οι ευχές του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή για την νέα σχολική χρονιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητά μου παιδιά, μαθήτριες και μαθητές,
αξιότιμοι εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες.
Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει για τους μαθητές του Δήμου μας. Μια χρονιά που φέρνει μαζί της νέες προκλήσεις, νέες αγωνίες, αλλά και νέες ελπίδες για όλους.
Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου μας, η φροντίδα μας θα είναι συνεχής για τη δημιουργία ενός σχολικού περιβάλλοντος που θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων και επιδιώξεών σας.
   Η έναρξη κάθε νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί πάντα μια νέα αφετηρία πλούσια σε στόχους, προσδοκίες, προσπάθειες και απαιτήσεις στο δύσκολο αλλά δημιουργικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης. Σε αυτήν την πορεία, εύχομαι σε όλους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή, πίστη και όραμα για την ευόδωση των στόχων τους. Ειδικά εμείς οι γονείς οφείλουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα παιδιά μας, με υπομονή και κουράγιο, κατανοώντας απόλυτα τις ανησυχίες και τις αγωνίες τους.
Παράλληλα, απευθύνω και τις θερμότερες ευχές μου σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ώστε και αυτή η χρονιά να είναι δημιουργική. Πολλές φορές οι διδάσκοντες καλούνται να υλοποιήσουν το έργο τους μέσα σε ελλείψεις και αντιξοότητες, όμως καταφέρνουν να προικίσουν τα παιδιά μας με το αγαθό της γνώσης. Και αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο από τις επιτυχίες των παιδιών μας στις εισαγωγικές εξετάσεις.
  Στο νέο ξεκίνημα των μαθητών, οι ευχές όλων μας συνοδεύουν την προσπάθειά τους.
Είμαστε προετοιμασμένοι μαζί με τις υπηρεσίες του Δήμου, να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Όμως καμία λύση δεν είναι αποτελεσματική χωρίς τη συστράτευση και τη συνεργασία όλων μας.
   Ως Δήμαρχος θα είμαι στη διάθεσή σας για τη συνεργασία αυτή. Να σταθούμε αλληλέγγυοι, γιατί κανείς μας δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια για τα παιδιά μας.
Καλή εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά και καλή πρόοδο με υγεία.
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας
Δημήτρης Σφυρής

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης από τον Δήμο Ερμιονίδας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δήμος Ερμιονίδας παρέχει δωρεάν υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης για τους δημότες.
Ραντεβού κατόπιν συνεννόησης στο τηλ. 2754021235
Διεύθυνση: Μελίνας Μερκούρη 11, έναντι Δημαρχείου (πρώην ΟΑΕΔ)
Ώρες εξυπηρέτησης κοινού: 9.30πμ – 14.00μμ

Ο θάνατος του ελληνικού ερωτηματικού

«Άκου την μουσική της γλώσσας σου» μου έλεγε κάποτε ένας δάσκαλος μου, «όταν την νιώσεις μέσα στο νου σου και στην ψυχή σου θα αρχίζεις να κατανοείς το μεγαλείο της»… Δεν είχε και άδικο, το αντίθετο μάλιστα…Η ελληνική γλώσσα είναι τόσο βαθιά και τόσο εύηχη που πίσω από την κάθε λέξη της κρύβεται μια ιστορία που αποδίδεται με τους ήχους που την συνθέτουν.
Τους τελευταίους μήνες έχει παρατηρηθεί μια αλλοίωση της ελληνικής γλώσσας

-προς χάριν των greeklish και πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τον αφανισμό του ελληνικού ερωτηματικού. Πλέον η χρήση της τεχνολογίας έχει μεταδοθεί και εξαπλωθεί με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται ευρέως από τους χρήστες κινητών αλλά και υπολογιστών το λατινικό ερωτηματικό καθώς αυτό είναι πιο εύκολα προσβάσιμο στα νέα πληκτρολόγια.

Έρευνα του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου για το Πινάκιο

Ωστόσο δεν είναι μόνο οι χρήστες των συσκευών τεχνολογίας που πρώτα απαξίωσαν και μετά έξόρισαν το ελληνικό ερωτηματικό, μα ακόμη και σε δελτία ειδήσεων, αλλά και ειδησεογραφικές σελίδες κυριαρχεί το σύμβολο "?".
Το Πινάκιο λοιπόν ανοίγει τον φάκελο αυτό «Τον θάνατο του ελληνικού ερωτηματικού».
Την γνώμη τους καταθέτουν συγγραφείς, φιλόλογοι και άνθρωποι των γραμμάτων. Το σκίτσο που προηγείται είναι δια χειρός του Σπύρου Μουρατίδη τον οποίο και ευχαριστώ που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μου...όπως και όσους απάντησαν! Διαβάστε τις απόψεις που έπονται και έπειτα σκεφτείται πόσο πληγώνετε την ίδια σας την γλώσσα...

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Σφυρής απαντά στην Πρόεδρο του Α.Ο.Κρανιδίου κ. Δημαράκη Νεκταρία

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στο Κρανίδι

Κυρία Πρόεδρε,
Γνωρίζοντας την ανάγκη ανέγερσης Κλειστού Γυμναστηρίου στο Κρανίδι, πριν εκλεγώ Δήμαρχος Ερμιονίδας το Μάιο του 2014,  απευθύνθηκα στο βουλευτή Αργολίδας και τότε Υπουργό Αθλητισμού, κ. Ανδριανό Γιάννη, αιτούμενος τη συνδρομή του.
Με δεδομένο ότι το ποσό των 200.000€ της δωρεάς  του αείμνηστου Κρανιδιώτη Κώστα Δημότση ή Έλληνα σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για την ανέγερση ενός Κλειστού Γυμναστηρίου (απαιτείται πολλαπλάσιο ποσό), πρότεινα στον κ. Ανδριανό να προχωρήσει η κατασκευή του Κλειστού

Πρόσκληση σε καφέ από την Εθελοντική Ομάδα "Αλληλεγγύη" του Δήμου Ερμιονίδας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η εθελοντική ομάδα «Αλληλεγγύη» του Δήμου Ερμιονίδας διοργανώνει
καφέ την  Κυριακή
13 Σεπτεμβρίου και
ώρα 18.00, στην  Καφετέρια «REBEL» στο Πορτοχέλι 


Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε.

Άσκηση εναντίον Κατάθλιψης

Η γυμναστική ενεργοποιεί μία βιοχημική αλληλουχία, που κάνει τους μυς να εξουδετερώνουν μία σημαντική ουσία του στρες η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στην κατάθλιψη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Την μελέτη πραγματοποίησαν σε ποντίκια επιστήμονες από το Τμήμα Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου Καρολίνσκα, στη Σουηδία. Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «Cell», ανακάλυψαν ότι στη διάρκεια της άσκησης οι μύες παράγουν ένα ένζυμο που μετατρέπει την ουσία του στρες και έτσι την εμποδίζει να φτάσει στον εγκέφαλο, όπου φυσιολογικά προκαλεί κατάθλιψη.
Το εύρημα αυτό εξηγεί γιατί οι άνθρωποι που δεν γυμνάζονται έχουν αυξημένα ποσοστά στρες και κατάθλιψης. Προγενέστερες μελέτες είχαν δείξει ότι μετά την άσκηση αισθανόμαστε πιο χαλαροί επειδή διεγείρεται η παραγωγή των ενδορφινών – των ουσιών του εγκεφάλου που δρουν ως φυσικά παυσίπονα και ως παράγοντες ευεξίας. Όμως η νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η άσκηση ασκεί πολύ πιο άμεση, αντικαταθλιπτική επίδραση, μέσω της ενεργοποίησης των μυών.
«Όταν αρχίσαμε τη μελέτη νομίζαμε ότι θα βρίσκαμε κάποια ουσία που θα παραγόταν στη διάρκεια της άσκησης και θα ασκούσε

MAN


ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ


Στην  κορυφή   είναι ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός και ακολουθεί ο Βασίλης Σιδέρης. 

Αμέσως μετά είναι η δικηγόρος Σόνια Κρίγγου-Τάνταρου (πήρε τη θέση του Δημήτρη Σχοινοχωρίτη που αποχώρησε), σύζυγος του Δημήτρη Κρίγγου, Αντιδημάρχου του Δήμου Άργους - Μυκηνών και ακολουθούν η Θεοδώρα Καλογεράκου και ο Κώστας Δημούλης.

ΠΗΓΗ

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ECEΛΦICONΧΙΟΥΜΟΡ

Από sdna.gr

Γιάννης Λακούτσης

Λιαντίνης - Ζούμε σε βάρος των μελλοντικών γενεών


Τα έλεγε από το 1995..
Απόσπασμα από ομιλία του Λιαντίνη με θέμα "Πέθανε ο Θεός". 
(περισσότερα βίντεο στο http://www.liantinis.org )

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ: Συνάντηση με Δήμαρχο ΕρμιονίδαςΝαύπλιο, 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Συνάντηση Γ. Ανδριανού με Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δ. Σφυρή, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συναντήθηκε χθες, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δ. Σφυρή, Αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν το Δήμο.
Ο κ. Ανδριανός επανέλαβε την δέσμευσή του ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα τους και να στηρίζει κάθε προσπάθεια για την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν την Ερμιονίδα και την Αργολίδα γενικότερα.