Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Τουριστική ανάπτυξη

"Το θέρετρο Kilada Hills θα λειτουργεί σε ετήσια βάση με αυστηρά κριτήρια αειφόρου ανάπτυξης και δεσμεύσεις και αναμένεται να επιφέρει σημαντικά οφέλη στη χώρα μας όπως τουλάχιστον 600 άμεσες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο λειτουργίας του καθώς και 2.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο"

Ας είναι καλά το τοπίο μας που ακόμα στέκει, ο ήλιος μας, η θάλασσά μας. Χωρίς να κουνήσουμε το δακτυλάκι μας 600 θέσεις εργασίας και 2000 κατά την κατασκευή. Και άλλα τόσα από το ΑΜΑΝΖΟΕ, αν δεν κάνω λάθος. Μέσα στη βαθιά κρίση και στην ανεργία που σπρώχνει τα πλέον ελπιδοφόρα παιδιά της πατρίδας μας στη ξενιτιά.
Έχω ξαναγράψει ότι οπουδήποτε αλλού ο Δήμαρχος και το ΔΣ θα υποδέχονταν και θα ευχαριστούσαν επισήμως τους επενδυτές. Όταν πλέον διαφαίνεται ότι από μόνοι μας για το μόνο που είμαστε άξιοι είναι να αναλώνουμε τους πόρους του τόπου μας και να τον γεμίζουμε σκουπίδια.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Aπλοί πολίτες της Ερμιονίδας συγκεντρώνουν βοήθεια για τους συνανθρώπους μας στην Κεφαλονιά

kefallonia
https://www.facebook.com/groups/401207253348981/
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ
Οι απλοί πολίτες της Ερμιονίδας συγκεντρώνουν βοήθεια για τους συνανθρώπους μας στην Κεφαλονιά.
Την Κυριακή 16-02-2014 από ώρας 09:00 έως 18:00 θα συγκεντρώσουμε υλικό το οποίο θα αποσταλεί στον Δήμο Κεφαλονιάς για διάθεση αυτού στους πληγέντες.
Είμαστε τρεις – οι πρώτοι τρεις που το συζητήσαμε…
Βενετία – Βασίλης – Άκης (βλέπε και ErmioniGreece) !
Δημοσιεύσαμε – κοινοποιήσαμε – μοιραστήκαμε ….
Προσδοκούμε να γίνουμε τέσσερις, πέντε, έξι … ή κάτι χιλιάδες… εμείς όλοι ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – εθελοντές Ερμιονίδας.
Περιμένουμε να δεχτούμε προσφορές και κάθε είδους βοήθεια που θα στηρίζεται κυρίως στον εθελοντισμό, μακριά από προσωπικά συμφέροντα. Περιμένουμε … ΕΣΑΣ, όλους μας τους φίλους και γνωστούς να ανταποκριθείτε !
Στοχεύουμε στην κινητοποίηση συλλόγων – φορέων της Ερμιονίδας για την επίτευξη του στόχου μας!
Για την δήλωση συμμετοχής και προσφοράς βοήθειας παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας
στο bb.help.ermioni@gmail.com ή
στο 6973307492 : Μαμουλή Βενετία, συντονιστής εθελοντικής προσπάθειας.
Τα σημεία συγκέντρωσης θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Με ιδιωτική πρωτοβουλία και προσφορά άνευ ανταλλάγματος το συγκεντρωθέν υλικό θα μεταφερθεί ασφαλώς και θα παραδοθεί στον Δήμο Κεφαλονιάς.

«Kilada Hills»: Μεγάλη τουριστικη επένδυση 418 εκατομμύριων στην Κοιλάδα Ερμιονίδας


Το δρόμο για την υλοποίηση με τη διαδικασία του fast track πήραν δύο μεγάλες τουριστικές επενδύσεις με συνολικό προϋπολογισμό 1,2 δισ. ευρώ, οι οποίες υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσουν περισσότερες από 1900 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο πλήρους λειτουργίας τους. Οι δύο επενδύσεις αφορούν στη δημιουργία ισάριθμων τουριστικών θέρετρων στη Χαλκιδική και την Αργολίδα και περιμένουν το «πράσινο φως» της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) για να ξεκινήσουν να υλοποιούνται, καθώς ήδη το διοικητικό συμβούλιο του Invest in Greece αποφάσισε, με θετική εισήγησή του προς την Διυπουργική Επιτροπή, την υπαγωγή τους σε καθεστώς Fast Track.
Οι δύο τουριστικές επενδύσεις αφορούν στη δημιουργία του «Pravita Estate» και του «Kilada Hills».

Η στρατηγική επένδυση Kilada Hills θα αναπτυχθεί στην περιοχή Κοιλάδα του δήμου Ερμιονίδας του νομού Αργολίδας σε έκταση 2.000 στρεμμάτων.

Η επένδυση αναμένεται να αξιοποιήσει και θα αναδείξει ανεκμετάλλευτους μέχρι σήμερα φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους και να αναβαθμίσει την αισθητική της περιοχής, χωρίς να αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος. Η επένδυση αποτελείται από ξενοδοχείο, παραθεριστικές κατοικίες, γήπεδο γκολφ υψηλών προδιαγραφών και beach club.

Το θέρετρο Kilada Hills θα λειτουργεί σε ετήσια βάση με αυστηρά κριτήρια αειφόρου ανάπτυξης και δεσμεύσεις και αναμένεται να επιφέρει σημαντικά οφέλη στη χώρα μας όπως τουλάχιστον 600 άμεσες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο λειτουργίας του καθώς και 2.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 418 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμανση μονοπατιών Ερμιονίδας.

Φαίνεται ότι ήλθε ο καιρός να δραστηριοποιηθούν νέοι που αγαπούν τη φύση και την ιστορία της Ερμιονίδας για να ορίσουν και σημαδέψουν, προφανώς με διεθνείς προδιαγραφές, τα μονοπάτια της Ερμιονίδας, κάτι δηλαδή που έχει γίνει μεθοδικά για τα μονοπάτια της Ύδρας. Καλή τους επιτυχία.
Να υπενθυμίσω ότι μία βασική ιστορική διαδρομή είναι το μονοπάτι που πήρε ο Παυσανίας από την πόλη των Τροιζηνίων για να φτάσει στην Ερμιόνη. Δεν είναι εύκολη δουλειά η αναζήτησή του και ο εντοπισμός του, αλλά υπάρχουν άνθρωποι στο Θερμήσι όπως ο κύριος Νίκος Μέλλος και άλλοι στο Ηλιόκαστρο που γνωρίζουν τις Αδέρες σαν την παλάμη τους. Όλοι οι ξένοι διαβάζουν Παυσανία και υπάρχει τάση να ακολουθούν την πορεία του στον Ελληνικό χώρο.
Και πάλι καλή τους επιτυχία.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

«Συναντάμε τις παραδόσεις»

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 στις 7.30 μμ στο Βουλευτικό.
Μια ξεχωριστή παράσταση με δυο ομάδες γυναικών, που συναντιόνται για πρώτη φορά στο Βουλευτικό την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 στις 7.30 μ.μ.
Μια μέρα μετά την παράσταση που θα δώσουν στο Μέγαρο μουσικής οι Πλειάδες έρχονται στο Ναύπλιο και με τις Παραμυθούδες του Ναυπλίου ενώνουν το Ηπειρώτικο και Μεσογειακό πολυφωνικό τραγούδι με την αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών.

Οι δύο ομάδες, το 2006, τότε άγνωστες μεταξύ τους, ξεκίνησαν τη διαδρομή τους και ως σήμερα μελετούν παράλληλες παραδόσεις.
Οι Πλειάδες μελετούν την ερμηνεία της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και οι Παραμυθούδες του Ναυπλίου τα παραδοσιακά

Εντυπωσίασε η ομιλία του κου Χ. Γιανναρά στο Ναύπλιο


 Με θέμα  “Η Ελλάδα του σήμερα: Κρίση ή Παρακμή” πραγματοποίησε ομιλία ο καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας Χρήστος Γιανναράς, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 στην αίθουσα της πρώτης βουλής των Ελλήνων (βουλευτικό) στο Ναύπλιο.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων. Στην κατάμεστη αίθουσα ο κ. Γιανναράς ανέπτυξε με τρόπο απλό το επίκαιρο θέμα της κρίσης σε όλα τα επίπεδα που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρεί τους Έλληνες.
Την ομιλία παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ Νεκτάριος , ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ.κ Καλλίνικος ,ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος , ιερείς της Μητροπόλεως Αργολίδος, κα.
Ο Χρήστος Γιανναράς είναι σύγχρονος Έλληνας καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Απριλίου 1935. Σπούδασε θεολογία στην Αθήνα και φιλοσοφία στη Βόννη και το Παρίσι (Σορβόνη). Διδάκτωρ φιλοσοφίας της Faculté des lettres et sciences humaines του Πανεπιστημίου της Σορβόνης και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης, είναι επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, του St Vladimir's Orthodox Seminary της Νέας Υόρκης και της Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης.
Ήταν διευθυντής του περιοδικού Σύνορο, που εξέδωσε δώδεκα τεύχη από το 1964 ως το 1967. Από το 1982 μέχρι το 2002 υπήρξε τακτικός καθηγητής της φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών της Αθήνας, αρχικά στο τότε ενιαίο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών και μετά στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Δίδαξε φιλοσοφική ορολογία, και μέθοδο, πολιτική φιλοσοφία και πολιτιστική διπλωματία. Επίσης έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στα πανεπιστήμια: Παρίσι, Γενεύη, Λωζάννη και το Ρέθυμνο Κρήτη.
Έχει επιδείξει πλούσιο συγγραφικό έργο με θεματολογία που σχετίζεται με την έρευνα των διαφορών ανάμεσα στην ελληνική και στην δυτικοευρωπαϊκή φιλοσοφία και ορθόδοξη χριστιανική παράδοση. Το βιβλίο του Η ελευθερία του ήθους θεωρείται ότι όρισε τον πυρήνα αυτού που αργότερα ονομάστηκε "νεορθοδοξία" και έχει χαρακτηριστεί "ο Μάης του '68 στην Ορθόδοξη θεολογία και ηθική". Πολλά από τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 10 τουλάχιστον ευρωπαϊκές γλώσσες.
Ο Χρήστος Γιανναράς υπήρξε υπότροφος του γερμανικού Ιδρύματος Υποτροφιών "Alexander von Humboldt Stiftung". Είναι εκλεγμένο μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων, καθώς επίσης και της Academie International des Sciences Humaines (Βρυξέλλες). Παρέμβαινε και συνεχίζει να παρεμβαίνει στην κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα μέσω τακτικής αρθρογραφίας στις εφημερίδες, Το Βήμα, παλαιότερα, επί 13 χρόνια, και από το 1993 μέχρι σήμερα στην Καθημερινή, με παράλληλες τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ελαιοτεχνία-Συνέδριο Εξαγωγές ελαιολάδουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ελαιοτεχνία-Συνέδριο Εξαγωγές ελαιολάδου 8 - 9 Μαρτίου 2014, στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο, Ελληνικό-Αθήνα
Στις δύσκολες μέρες που ζούμε από οικονομικής πλευράς, δημιουργούμε μια εκδήλωση με “τάση φυγής προς τα μπρος”, μια εκδήλωση με πολλές προτάσεις για αύξηση των εξαγωγών, για νέες ιδέες. Το συνέδριο“ Εξαγωγές ελαιολάδου, η πρόκληση του ελληνικού ελαιολάδου” ήρθε να καλύψει το κενό της ενημέρωσης για αυτόν τον κλάδο και να τονίσει θέματα όπως προετοιμασία εταιρείας και προϊόντος για μια επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα, τιμολόγηση προϊόντος, inco terms διασφάλιση πληρωμής, κατοχύρωση εμπορικού σήματος, μεταφορές
εξαγωγικών προϊόντων, προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη & ανταγωνιστική εξαγωγική δραστηριότητα, διαδικαστικά δασμολογικά  Κίνας – Ρωσίας, διαδικαστικά δασμολογικά Αμερικής, ασφάλιση εξαγωγικών κινδύνων, χρηματοδότηση εξαγωγών, η μεσογειακή διατροφή ισχυρό εργαλείο για την προβολή ελληνικού ελαιόλαδου,
export branding:

Ευτυχώς

Του Βασίλη Γκάτσου
Που υπάρχει το διαδίκτυο, τα μπλογκ και ο τύπος.
Αλίμονο αν περιμέναμε υπεύθυνη ενημέρωση αποκλειστικά και μόνον από τις αρχές και εξουσίες και τους αντιπροσώπους μας εν συνεδριάσει.

Είχα την υπομονή να παρακολουθήσω τα βιντεάκια των Ιχνηλατών και ξεχώρισα τα 5 απλά και μεστά πράγματα που είπε ο κύριος Δημαράκης και τα ελάχιστα που πρόλαβε να πει ο κύριος Λυμπερόπουλος, ενώ τον κύριο Τόκα μόνο με τις πέτρες δεν το πήρανε.
Με τη σειρά μου να πω, πως έγραψα αρκετά σε πολιτικό βέβαια επίπεδο για το επίμαχο θέμα, αλλά είχα μελετήσει και όλα τα έγγραφα και σχέδια και αποφάσεις για το εν λόγω θέμα. Και αυτό που εξ αρχής προσπάθησα να πω είναι ότι  όταν το πρόβλημα είναι ζωτικό για την ζωή και την πρόοδο της Ύδρας, τη συμφέρουσα λύση θα την βρει η Ύδρα. Μη ξεχνάμε και το ιστορικό μέρος της υπόθεσης, δηλαδή αιώνες τώρα λειτουργούσε σκάλα στη περιοχή, υπήρχε Ντογάνα υδραίικια, από το ΕΑΜ είχε ποντιστεί μυστικό τηλεφωνικό καλώδιο επικοινωνίας με την Ύδρα, εκεί υπήρχαν κτήματα Υδραίων και Εκκλησίας. Ακόμη και τον Γαλιώτη κατά μία εκδοχή τον σκότωσαν στη σκάλα του Μετοχιού. Δεν αποβιβάσθηκαν ως εχθροί επί των ημερών μας, άκουσον άκουσον, για να μας μειώσουν την επικράτεια!
Για την Ερμιονίδα που το θέμα είναι μόνον οικονομικό, είναι φυσικό χρόνια τώρα να μην απασχολούσε κανέναν. Δεν απασχολούσε βέβαια κανέναν και παλαιότερα, και έδειξα ξεκάθαρα, και επιμένω σε αυτό, ότι  η λύση να βελτιωθεί η Σκάλα Μετόχι, να γίνει ασφαλής με ένα ταυ ή γάμμα, στη δικαιοδοσία του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας, απ' όπου θα εξυπηρετείται η Ύδρα ως προς τα φορτία και τους επισκέπτες, ήταν η πλέον συμφέρουσα και για τις δύο πλευρές. Η απόρριψη αυτής της λύσης θα έφερνε λύση μέσα στα όρια της Τροιζηνίας,

O Απόλλωνας Γλύκας παρουσιάζει την εγκατάσταση ''Fountain'' στο 100% Hotel Show από 8 έως 10 Φεβρουαρίου 2014 στο MEC

Tο 100% Hotel Show αποτελεί το πλέον ανατρεπτικό event για ξενοδόχους και επαγγελματίες τουρισμού από όλους τους χώρους, αφού εκτός από τον κατασκευαστικό τομέα στα πλαίσια του οποίου θα παρουσιαστούν πρωτοποριακές λύσεις, δίνεται έμφαση στις υπηρεσίες, την καινοτομία αλλά και την Online εποχή στην οποία εισέρχεται ο Τουρισμός.
Στόχος του 100% Hotel Show δεν είναι μόνο να ενημερώσει τους ξενοδόχους για τις νέες τάσεις, αλλά και να δώσει λύσεις στο φλέγον ζήτημα που είναι η διαδικτυακή παρουσία, το distribution, η ανάπτυξη πωλήσεων καθώς και η ανταγωνιστική ανάπτυξη του ξενοδοχειακού προϊόντος.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία καλύπτει πραγματικές ανάγκες των ξενοδόχων και των επαγγελματιών παροχής υψηλών υπηρεσιών στο τομέα του τουρισμού. Ένας τομέας ιδιαίτερα κρίσιμος για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας.

Σ΄αυτή την  έκθεση, συμμετέχει ένας δικός μας ταλαντούχος νέος, ο Απόλλωνας Γλύκας με το έργο “Fountain” .
Το “Fountain” περιγράφει ο Απόλλωνας, ξεδιπλώνεται στο χώρο παρουσιάζοντας την προσομοίωση μιας δομημένης πόλης, με τη διάτρητη επιφάνειά του να επιτρέπει τη συνδιαλλαγή με το φως. Ύλη και φως συμβάλλουν από κοινού στη διαμόρφωση του τελικού οπτικού αποτελέσματος. Είναι χαρακτηριστικό, παράλληλα, ότι η σύνθεση διαπερνάται από μια εμφανή κίνηση με την κυριαρχία του υγρού στοιχείου, η οποία σε ένα συμβολικό επίπεδο παραπέμπει στη ροή του φωτός αλλά και στην αδιάλειπτη  κινητικότητα των ανθρώπων.
Παρά το μέγεθος του έργου η κατασκευή του είναι τέτοια ώστε να επιτρέπεται η πολυμορφικότητά του. Από αυτήν προκύπτουν πολλαπλές αφηγήσεις˙  σε οριζόντια θέαση –όπως κι εκτίθεται-  προεξάρχουν πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ενώ ιδωμένο κάθετα, τα όρια μη-όντας πια σαφή διευρύνουν τα περιθώρια ερμηνείας.
Το ενιαίο υλικό, οι καθαρές γραμμές, η μονοχρωμία και η λεία επιφάνεια συμφωνούν με το πρόσταγμα της σύγχρονης αισθητικής, αυτό της καθαρότητας. Η αφαιρετικότητά του παραπέμπει στη λογική του design. Παρά την όποια παραστατικότητα της σύνθεσης, ο καλλιτέχνης αποφεύγει τη στερεοτυπική απόδοση, επιλέγοντας τη μονοχρωμία ώστε να αναδείξει περεταίρω πτυχές της επίδρασης του φωτός.

Δείτε και άλλες δημιουργίες του  εδώ

Καλή επιτυχία Απόλλωνα!!
Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης«Αποτυπώνοντας το αρχαίο Κάλλος» είναι ο τίτλος της έκθεσης του διακεκριμένου Αμερικανού φωτογράφου J.Joshua Garrick, στην Κωνσταντινούπολη

Στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του ελληνικού προξενείου της Κωνσταντινούπολης φιλοξενείται, έως και την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014, η έκθεση φωτογραφίας «Αποτυπώνοντας το αρχαίο Κάλλος» του διακεκριμένου Αμερικανού καλλιτέχνη J. Joshua Garrick, (joshgarrick) από το πανεπιστήμιο Columbia. Η έκθεση έχει ήδη παρουσιαστεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, το περασμένο φθινόπωρο. Μετά την Κωνσταντινούπολη, η έκθεση θα μεταφερθεί στον εκθεσιακό χώρο του ελληνικού προξενείου στη Νέα Υόρκη.

 Το video απο την έκθεση που παρουσιάσθηκε στην Αθήνα.


Κάθε εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στα Τουρκικά, από αρχαιολόγους με ειδίκευση στην τέχνη της κλασικής αρχαιότητας.
Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

Βίντεο προκήρυξη του αρχι-τρομο-καρναβαλιστή ντουφεκαλεύρη απο το Λυγουριό

Παρακολουθήστε το βίντεο από την προκήρυξη του αρχιτρομοκράτη τουφεκαλεύρη (παραμένει ασύλληπτος καθώς τον περιθάλπτουν οι συχωριανοί του... άλλα μούτρα κι αυτοί!!!), που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα από την τρομοκρατική, γνωστή εδώ και χρόνια οργάνωση, που δρα την ημέρα της Καθαρής Δευτέρας στο Λυγουριό !!!Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Διά βίου μάθηση

Μάθημα πρώτον: Αν αυτά ήταν έργα του κυρίου Σφυρή θα ήταν γιομάτα διοξίνες, καπιταλισμό, ιδιωτικά συμφέροντα. Δεν είναι όμως, άρα βγάζουν ανθόνερο!
Όντως δεν σας άλλαξε ο Δήμος. Τον αλλάξατε.


Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΥΠΕΡΧΩΜΑΤΕΡΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ                                      
Εδώ και ένα χρόνο η απόρριψη <<χύμα>> απορριμμάτων μετά τον Σταυρό Διδύμων που ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2011 συνεχίστηκε στο Πόρτο Χέλι, στη Κοιλάδα, στον Άγιο Νικόλαο, στην Θερμησία στη Ρορρό, έξω από την Ερμιόνη προς Ηλιόκαστρο,  σε δασικές περιοχές, ξένες ιδιοκτησίες μέχρι και έξω από τις πόρτες μας ήρθε η σειρά του Κρανιδίου.                            
Με εντολή της Δημοτικής Αρχής και την ανοχή της Δημοτικής Κοινότητας  εδώ και ένα χρόνο  200 μέτρα από τα σπίτια του Κρανιδίου δημιούργησαν μια νέα παράνομη  υπερχωματερή περιοδικώς  φλεγόμενη, χωρίς να υπολογίζουν την Δημόσια Υγεία, την ρύπανση του περιβάλλοντος, την καταστροφή και καταπάτηση ιδιοκτησιών και την μόλυνση του κάμπου Κρανιδίου – Κοιλάδας, που αποτελεί χώρο αγροτικής εκμετάλλευσης και παραγωγής. Στερώντας την δυνατότητα εκμετάλλευσης, καλλιέργειας  των αγροτικών εκτάσεων των  συμπατριωτών μας. 
Υπάρχουν ευθύνες, όχι μόνο του  Δημάρχου και των  δύο Αντιδημάρχων  που αποδέχτηκαν για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι αυτοί έδωσαν εντολή να πηγαίνουν εκεί ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια, αλλά και της  Πρόεδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου που αποδέχτηκε αδιαμαρτύρητα  αυτή την κατάσταση επικίνδυνης μόλυνσης.                        
Ευθύνες έχουν και οι  Δημοτικοί  Σύμβουλοι  οι οποίοι ανέχονται και επικροτούν αυτή την καταστροφή αδιαμαρτύρητα.                                                                                                              
Η έλλειψη ευαισθησίας για την Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον από τους ανωτέρω είναι δεδομένη, όπως δεδομένη είναι η παραπλανητική, διαστρεβλωτική και αλαζονική στάση τους που μοναδικό σκοπό είχαν την κατάληψη της εξουσίας, υποσχόμενοι την άμεση λύση, την απομάκρυνση των σκουπιδιών, την πιο καθαρή περιοχή της χώρας την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και ένα σωρό προεκλογικά ευχολόγια.                                                                     
Ευθύνες έχουν οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί και πολιτευτές, τα όργανα διοίκησης, αυτοδιοίκησης, επιθεωρητές, όργανα ελέγχου καθώς και οι συμμετέχοντες εργολάβοι περιστασιακοί και μόνιμοι που επιτελούν το έργο της ανεξέλεγκτης χύδην απόρριψης  σκουπιδιών.                                                                                                                        
Σήμερα 3 μήνες προ των δημοτικών εκλογών τα  ίδια πρόσωπα συνεπικουρούμενα από τους <<επαναστάτες οικολόγους και μπλοκερς>> της περιοχής μας, οι οποίοι έχουν κλείσει τα μάτια και τις μύτες τους εδώ και 3 χρόνια ξεχνώντας τι έλεγαν και τι έγραφαν, επανέρχονται με απαίτηση να ζητήσουν την λαϊκή ψήφο ακροβολισμένοι σε διαφορετικούς δημοτικούς συνδυασμούς.       
Πριν ένα μήνα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας δια στόματος Δημάρχου, επικροτούμενος από τους Δημοτικούς του Συμβούλους που τον στηρίζουν, ανακάλυψαν ότι η μοναδική και συμφέρουσα λύση είναι η Αυτόνομη Διαχείριση Απορριμμάτων από τον Δήμο μας. Αυτό δηλαδή που είχε προτείνει, στοιχειοθετήσει και παρουσιάσει η παράταξη μας  σε δημόσια διαβούλευση και είχε προτείνει πολλάκις  στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν και μετά τις εικονικές, επαναστατικές  παραιτήσεις του Δημάρχου και μερικών Δημοτικών του Συμβούλων.      
Δεν  αρκεί 3 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές η καταγραφή του προβλήματος που την έχει βιώσει ο δημότης της Ερμιονίδας εδώ και δεκαετίες.                                                                       
Ο Δημότης θέλει να γνωρίζει που  βρισκόμαστε και τι πρέπει να

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Ερμιονίδας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Ερμιονίδας. Στο πλαίσιο των Κ.Δ.Β.Μ. θα προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Κατά την επόμενη περίοδο Φεβρουάριος 2014 - Μάρτιος 2014, στο Κ. Δ. Β. Μ. του Δήμου Ερμιονίδας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:


ΟΙΚΟΝΟΜΙA – EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 
 
ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

Αποκριάτικο πάρτυ από τους «Φίλους του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος»


Carnival

Σε ένα «μεγάλο, καθιερωμένο, ανοικτό, κεφάτο Αποκριάτικο Πάρτυ» μας καλεί η Χορευτική Ομάδα του συλλόγου «Φίλοι του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος», το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014.
Σύμφωνα με την πρόσκληση «ομάδα καρναβαλιστών θα περάσει τους δρόμους του Αναπλιού και θα καταλήξει στη Πλατεία Συντάγματος όπου το κέφι θα ξεκινήσει με το γνωστό "Γαϊτανάκι" και θα συνεχιστεί στο Καφέ MODUS για όσο αντέξουμε».

Παναγροτικό συλλαλητήριο το Σάββατο 8/2 αποφάσισαν οι αγρότες της Αργολίδας

Μεγάλη κινητοποίηση αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθει το Σαββατο 8.2.2014 από τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Αργολίδας που συμμετείχαν χθες σε σύσκεψη που έγινε στην ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ.
Εκατοντάδες αγρότες που αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα δίνουν ραντεβού το Σαββατο το πρωι στις 10:00 στην γέφυρα του Ξεριά στο Άργος (νοσοκομείο) όπου θα κάνουν πορεία με τα τρακτέρ την πόλη του Άργους με σκοπό να τον κλείσουν και κάποιους δρόμους έτσι ώστε να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση.
argolikeseidhseis


Για να ξεκινήσουμε καλά την ημέρα μας


Με τον 23 μηνών Ουίλιαμ, τον χορευταρά!

"ΧΑΙΝΤΙ, ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΑΝΟΝ

Χάιντι, το κορίτσι των βουνών
 
 
Η παιδική σκηνή του θέατρου ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131 και της Θεατρικής Εταιρίας Μέθεξις σας καλούν να παρακολουθήσετε το κλασσικό και διεθνώς αναγνωρισμένο μυθιστόρημα της Γιαχάνας Σπίρι «XAΪΝΤΙ, Το Κορίτσι των Βουνών», σε δύο μοναδικές παραστάσεις, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου και ώρες 5:30 και 7:30 το απόγευμα, στο  δημοτικό θέατρο Ναυπλίου «ΤΡΙΑΝΟΝ».
 
Η θεατρική διασκευή του αριστουργήματος (1872) τής Γιοχάνα Σπίρι, "ΧΑΙΝΤΙ, το κορίτσι των βουνών",

Τάσος Τόκας:Καταγγέλω τη φίμωση που μου επεβλήθηΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                  
                                                                                  Τετάρτη   5-02-2014Με αφορμή όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας που διεξήχθη χθες, 4 Φλεβάρη 2014, με πρώτο θέμα συζήτησης τη δυσμενή για το Δήμο μας εξέλιξη της υπόθεσης του προβλήτα στο Μετόχι, θέλω να τονίσω τα εξής:

 Ως γνωστό, η αδράνεια της Δημοτικής Αρχής στην προώθηση της διαδικασίας  νομιμοποίησης των παράνομων εγκαταστάσεων είχε ως αποτέλεσμα την αφαίρεση του προβλήτα στο Μετόχι από τα διοικητικά όρια τουΔήμου μας και την ανάθεση της εκμετάλλευσης και λειτουργίας του σε άλλο Δήμο, κάτι που δεν έχει προηγούμενο έως σήμερα σε όλη την Ελλάδα! ΦΕΚ 131 /Β/ 2014.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής μου λοιπόν και αφού πρώτα ζήτησα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την άδεια για να μιλήσω, ο Δήμαρχος κ. Καμιζής με διέκοψε επανειλλημένα και στο τέλος κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να με σταματήσει πριν ολοκληρώσω.
Σύμφωνα όμως με το άρθρο 69 παρ. 1 του Ν.3852 (Καλλικράτης), ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου διευθύνει τη συζήτηση και λαμβάνει κάθε κατάλληλο μέτρο για την ευταξία της συνεδρίασης.
Σύμφωνα επίσης με το άρθρο 67 παρ.6 του ίδιου Νόμου, στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου προσκαλείται ο δήμαρχος.
Την αρμοδιότητα να με σταματήσει έχει λοιπόν σύμφωνα με το νόμο μόνο ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Επί της ουσίας, βεβαίως, δεν  άκουσαν οι παρευρισκόμενοι όσα ήθελα να πω και να προτείνω, καθώς και τις ερωτήσεις που ήθελα να υποβάλλω, εκπροσωπόντας τους δημότες που έχουν εμπιστευτεί τη νεοϊδρυθείσα δημοτική παράταξη της Νέας Δυναμικής Πορείας Ερμιονίδας, σχετικά με τις ευθύνες όσων χειρίστηκαν το θέμα που τελικά είχε ως αποτέλεσμα  την  απώλεια της λιμενικής υποδομής στο Μετόχι.

Καταγγέλω
τη φίμωση που μου επεβλήθη, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής μου, στη συζήτηση για τη λήψη απόφασης για την προσφυγή στο ΣΤΕ κατά της υπαγωγής της προβλήτας στη θέση «Μετόχι» Θερμησίας στην αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου Υδρας. Τέτοιες νοοτροπίες και συμπεριφορές δεν πρέπει να έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία.


                                                                                               Ο Επικεφαλής της
                                                                                                ΝΕΔΥΠΕΡ
                                                                                                  Τάσος Τόκας

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Στο Σ.Τ.Ε. ο Δήμος Ερμιονίδας για το λιμάνι στο Μετόχι (Video)

Σίγησε η φωνή της Τζένης Βάνου


Καλό σου ταξίδι..

Πέτρος Ζαργάνης, ένας πανέξυπνος αγρότης της Εύβοιας που με πολυκαλλιέργειες έλυσε το οικονομικό του πρόβλημα

Ο Πέτρος Ζαργάνης έχει δημιουργήσει ένα πρότυπο κτήμα με βιολογικά προιόντα, παντός είδους καλλιέργειες και αυγά, στους λόφους ανάμεσα στη Δάφνη και το Μαντράκι Αυλωναρίου Ευβοίας.
Ένα κτήμα υπόδειγμα και παράδειγμα για πολλούς που θέλουν να επενδύσουν στον τόπο μας και να αξιοποιήσουν τον πλούτο που η φύση μας παρέχει -πλούσια χώματα, άφθονα νερά και ήπιο κλίμα. Στο κτήμα του ο Πέτρος Ζαργάνης καλλιεργεί και αγγινάρες για παραγωγή βιομάζας. Είναι από τις μασκότ του χωραφιού του ενώ πολλοί απορούν με το ύψος που έχουν τα φυρά και το πρώτο πράγμα που κάνουν όταν επισκεφθούν το χωράφι του, είναι να τραβήξουν φωτογραφίες.
«Ένα κτήμα παράδειγμα για πολλούς που θέλουν να επενδύσουν στον τόπο μας και να αξιοποιήσουν τον πλούτο που η φύση μας παρέχει (πλούσια χώματα, άφθονα νερά και ήπιο κλίμα)» είπε στο eviagreen o Πέτρος Ζαργάνης.
Για το βιολογικό καθαρισμό των λυμάτων χρησιμοποιεί μια πρωτοποριακή μέθοδο με αναερόβια μικρόβια σε συνεργασία με Ιαπωνικό Πανεπιστήμιο.

Στα κοτέτσια που παράγει περισσότερο από 1000 αυγά ημερησίως οι οσμές είναι ανύπαρκτες ενώ τα προιόντα του είναι γνωστά σε όλη την Αθήνα και έχουν εξέχουσα θέση σε όλα τα μεγάλα Super Markets.
Εκτός από την παραγωγή αυγών, καλλιεργεί σχεδόν όλα τα λαχανικά και έχει αναπτύξει αρκετές δενδροκαλλιέργειες (ελιές, συκιές, ροδιές κλπ). Συνεχώς κάνει δοκιμαστικές καλλιέργειες για νέα προιόντα όπως οι αγκινάρες, αρώνιες, ιπποφαές κλπ.
Στην εποχή της κρίσης ο κ. Ζαργάνης δεν προλαβαίνει να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς.

ΠΗΓΗ

Συμβολική σήμανση

Το πρώτο ταμπελάκι σήμανσης μονοπατιού στην Ερμιονίδα, χωρίς να το γνωρίζει ο κύριος Γουζούασης, τοποθετήθηκε στο πεύκο που θα γινόταν αιτία της καταστροφής του Καταφυκιού. Στο σημείο αυτό, κάποιο Μάρτη, χειμωνιάτικα δηλαδή, "ξέσπασε" πυρκαγιά! Αν είναι δυνατόν μέσα στην ερημιά! "Αυτοελεγχόμενη" φυσικά, αφού έκαψε ..... με το ζόρι γύρω στα 50 τετραγωνικά μέτρα ξερές πευκοβελόνες και προφανώς η φωτιά κουράστηκε και έσβησε μόνη της. Ακολούθησε η ....... οικολογική ευαισθησία, ώστε να ανοιχθεί επειγόντως δρόμος πυροπροστασίας τα έργα του οποίου άρχισαν από την ... άλλη μεριά των Φούρνων και για δρόμο φάρδους όσο 4 πυροσβεστικά οχήματα. Εθνική οδός δηλαδή.
Τις εποχές αυτές δεν περπατούσε ψυχή στο Καταφύκι, και περνώντας για να πάω να φωτογραφίσω τον νερόμυλο του Καταφυκιού, μου έκανε εντύπωση η άγνωστη "πυρκαγιά" και έγραψα σχετικά στην τότε τοπική εφημερίδα, όπου έχουν καταγραφεί και όλα τα τότε αίσχη και τεκμήρια με σκοπό να περάσει ο δημόσιος δρόμος μέσα από το Καταφύκι. Τότε το φαντασιακό ήταν ο τουρισμός και η συνακόλουθη πώληση των κτημάτων που θα πλούτιζε την Ερμιονίδα.
Είναι ευχάριστο να βλέπεις νέα παιδιά να αντιλαμβάνονται πλέον την ομορφιά και την αξία του τόπου μας.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Ψευδαισθήσεις

Είναι κλειστές οι πόρτες όταν τις κτυπά η ανάγκη.

Νομίζουμε ότι οι Γερμανοί και οι Ελβετοί θα τρέξουν να αποκαταστήσουνε τα δίκαιά μας. Καλά κρασιά!
Το συμφέρον τους βλέπουν και δεν πρόκειται περί αγίων, όσο οργανωμένες και να είναι οι κοινωνίες τους.
Υπενθυμίζω διαπίστωση φίλου που έζησε τους Ελβετούς: "Κάνεις βόλτα στα δάση τους και ξαφνικά βλέπεις κιόσκια απ' όπου παίρνεις σοκολάτα και ρίχνεις τα χρήματα σε ένα κουτί. Έ, πάντα είναι σωστά. Ποτέ ο Ελβετός δεν θα καταδεχθεί να αρπάξει μια σοκολάτα. Από εκατομμύριο και πάνω αρχίζει το ενδιαφέρον του, σε αυτήν την κρυψώνα πλανητικών εισοδημάτων όχι βέβαια .... από μισθωτή εργασία."
Κάποτε στα μέρη μας βρέθηκε ως τουρίστας ένα νέο παιδί από τη Γερμανία. Το γνώρισε ο φίλος, τον φιλοξένησε κάπου 10 μέρες. Καλό παιδί, πέρασε πολύ ωραία και ευχάριστα, ευχαρίστησε τον φίλο για τη φιλοξενία με τα πιο θερμά λόγια, μα η μεγάλη χαρά του ήταν που δεν ξόδεψε τα χρήματα που είχε για τις διακοπές του!

Δεν πρέπει λοιπόν να ξαναφτάσουμε στην ανάγκη. Να σταματήσουμε αυτό το επαναλαμβανόμενο εθνικό μας άθλημα. Όχι βέβαια με την αγιαστούρα και με το όλοι ίδιοι είμαστε, εξισώνοντας οικονομικούς εγκληματίες με μικροπαραλείψεις της καθημερινότητας. Σωστό το όλοι μαζί τα φάγαμε, αλλά να πληρώσει ο καθείς με το πόσο έφαγε.

*** Ο Όθωνας το 1933 έμεινε στην οικία Βούρου - Ευταξία, αφού η Αθήνα είχε ελάχιστα κατάλληλα σπίτια. Μετά δανείστηκε από τον πατέρα του και άρχιζε να κτίζει τα Ανάκτορα, τη σημερινή Βουλή μας. Τελικά στη δεκαετία του 1870 το ελληνικό δημόσιο ξόφλησε το χρέος. Δεν άλλαξε τίποτα μέχρι τις μέρες μας, ούτε στη συμπεριφορά τους, ούτε στη συμπεριφορά μας. Όμως δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε, εμείς μπορούμε να αλλάξουμε.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Πρόσκληση από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης "Απόστολος Γκάτσος"

Εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης "Απόστολος Γκάτσος"
Κυριακή 9-2-14, ώρα 6μ.μ.

Αρχιτεκτονική-Μηχανική : ένα αχώριστο δίδυμο.
΄Ενα ταξίδι , με όχημα τον επαγγελματικό προσανατολισμό,
στην τέχνη,στη φιλοσοφία,στην επιστήμη.

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Δελτίο τύπου

H Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας άφησε τα Σχολεία χωρίς χρήματα και πλήρωσε επιλεκτικά

Μετά την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή έρχεται η σειρά της Πρωτοβάθμιας που απασχολεί ένα χρόνο τώρα τις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Ερμιονίδας.
Από τον Μάιο του 2013 δεν έχει γίνει καμία κατανομή στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου μας, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων.
Οι Διευθυντές των Σχολείων μας δεν έχουν στη διάθεση τους κανένα ποσό  για την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών των σχολείων τους, με αποτέλεσμα να παραμένουν ανεξόφλητοι οι προμηθευτές και να είναι εκτεθειμένοι οι Διευθυντές, που είναι οι υπεύθυνοι για την εξόφληση αυτών των οφειλών. Μπροστά στο αδιέξοδο αυτό κάποιες σχολικές μονάδες αναγκάστηκαν να ζητήσουν την βοήθεια της εκκλησίας προκειμένου να πληρωθούν προμηθευτές που ήταν απλήρωτοι  για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
Η  παραίτηση του Ταμία που έγινε τον Οκτώβριο του 2013, επικυρώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο με σημαντική καθυστέρηση 2 μηνών.
Ορίστηκε νέος Ταμίας, ο οποίος ποτέ δεν ανέλαβε τις υποχρεώσεις του και έκλεισε το έτος 2013, χωρίς να κατανεμηθούν τα αναλογούντα ποσά στις Σχολικές μονάδες, παρατείνοντας το πρόβλημα μέχρι και σήμερα.
Επιγραμματικά θυμίζουμε απόσπασμα από την 8440/ 24 Φεβρουαρίου 2011 (ΦΕΚ 318/25.02.2011 τεύχος Β' )Απόφαση του  ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, στην οποία αναφέρεται
……………………………………………………………………..
β) Κάθε ανάληψη από τις καταθέσεις της Σχολικής Επιτροπής ενεργείται από τον πρόεδρο αυτών ή άλλο εξουσιοδοτημένο όργανο
8. α) Με απόφαση της Σχολικής Επιτροπής προσδιορίζεται το ποσό που τίθεται στη διάθεση κάθε διευθυντή σχολείου για την αντιμετώπιση λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων. Το ποσό αυτό κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα της σχολικής επιτροπής με προσθήκη του ονόματος της αντίστοιχης σχολικής μονάδας. Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής εξουσιοδοτεί το διευθυντή που μπορεί να αναλαμβάνει χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό.
…………………………………………………………………………
Γνωρίζει ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Σχολικής Επιτροπής την Υπουργική Απόφαση και αν την γνωρίζουν γιατί δεν λειτούργησαν σύμφωνα με την Απόφαση;
Αντί αυτής της Απόφασης η Πρωτοβάθμια Σχολική επιτροπή αποφάσισε αυθαίρετα  να διαχειριστεί η ίδια τα χρήματα της επιχορήγησης και να εξοφλήσει η ίδια και επιλεκτικά όσους προμηθευτές επιθυμούσε.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι εξοφλήθηκαν ποσά για την προμήθεια των στεφανιών για τις Εθνικές Εορτές , ποσά για την συντήρηση των εγκαταστάσεων, χωρίς να κατανεμηθούν στις Σχολικές Μονάδες.
Είναι θεμιτό η Σχολική Επιτροπή να επιβαρύνεται πέρα από τα στεφάνια των Σχολείων  και τα στεφάνια του Δήμου και των φορέων που επιλέγονται και να μένουν απλήρωτοι οι προμηθευτές και επαγγελματίες που εργάστηκαν για την συντήρηση των Σχολικών Μονάδων;
Με ποια κριτήρια επιλεγήκαν αυτοί που πληρώθηκαν;

Είμαστε σε αναμονή να δούμε τι Απολογισμούς θα καταθέσουν οι Σχολικές Μονάδες για το έτος 2013 και θα έλθουν για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ