Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

To Κοινωνικό Πείραμα της ActionAid στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού  

Συνεχίζουμε. Ο ρατσισμός είναι ακόμα εδώ κι εμείς συνεχίζουμε την εκστρατεία μας κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Πώς; Αυτή την φορά πραγματοποιούμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα κοινωνικό πείραμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού.
Τι κάνουμε όταν ένας άνθρωπος δέχεται ρατσιστική επίθεση.

Στις 20 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήσαμε ένα κοινωνικό πείραμα στο κέντρο της Αθήνας σε 2 στάσεις λεωφορείου (Συγγρού Φιξ), με θέμα το ρατσισμό. Δύο ηθοποιοί, ο ένας από το Μπαγκλαντές κι ο άλλος από την Ελλάδα, προσποιήθηκαν μια σκηνή φραστικής ρατσιστικής επίθεσης. Οι κάμερες κατέγραψαν τις αληθινές αντιδράσεις των ανθρώπων που περίμεναν το λεωφορείο.

Διαπραγμάτευση


Ο Κωνσταντίνος Πουλής επιστρέφει και μιλάει έξω από τα δόντια (όπως μπαίνεις) για την δεινότητα αλλά και την καταπληκτική αποτελεσματικότητα των ελληνικών διαπραγματευτών. Α! και για την Κύπρο. Α ναι! Και για τον Τσόρτσιλ…
Αν βρείτε λίγο χρόνο, καθίστε και ακούστε το. Αξίζει...
Έλλη Βασιλάκη

Παγκόσμια Ημέρα ΠοίησηςΠαγκόσμια Ημέρα Ποίησης
 Η 21 Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Η καθιέρωση ως επίσημου διεθνούς θεσμού έγινε μετά από ελληνική πρόταση . Η Εταιρεία Συγγραφέων έκανε δεκτή την πρόταση του ποιητή Μιχάλη Μήτρα να επιλεγεί  ως ημέρα εορτασμού η 21 Μαρτίου, ημέρα της εαρινής ισημερίας-αρχή  άνοιξης.
Η πρώτη ημέρα ποίησης γιορτάστηκε στην Ελλάδα το 1998. Το 2001 η UNESCO,ύστερα από εισήγηση του προέδρου της Εταιρείας Συγγραφέων, πρέσβη Βασίλη Βασιλικού, υιοθέτησε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, αναθέτοντας στη χώρα μας να οργανώσει τον πρώτο διεθνή εορτασμό.
Μέρα  που ’ναι σήμερα, ας την τιμήσουμε.

Γιάννης Λακούτσης


Αυτάρκεια
Τι μ’ ωφελούνε τα φλουριά,
το κίτρινο χρυσάφι,
που μ’ενθυμίζουν τη θωριά,
που καταλυούν οι τάφοι;

Κι όλον του κόσμου ταις τιμαίς
κι αυτές τι να τις κάμω,
που μοιάζουν παιδικαίς γραμμαίς
πα στου ’γιαλού τον άμμο;

Προβάλλ’ η θάλασσα μ’ ορμή,
μ’αγριωμένη γνώμη,
σβύν’ απ’ τον άμμο τη γραμμή
πριν τελειώσ’ ακόμη.

Προβάλλ’ ο Χάρος, στον Βοριά,
στον Λίβα καβαλάρης,
και σε χωρίζ’ απ’ τα φλουριά,
που’πάθιαζες να πάρης!

Δώστέ με νιότη περισσή
κι αγάπη σαν λουλούδι,
δώστέ μ’ ένα στυφό κρασί
κι ένα γλυκό τραγούδι.

Κι ας έλθ’ αυτός με τας  τιμάς,
κι αυτός πωχ’ αρχοντέψει,
να φάν να πιούν μαζί μ’ εμάς,
να διώ ποιος θα ζηλέψη!

Γ.ΒιζυηνόςΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κρανίδι 20 Μαρτίου 2015


Προς: Αξιότιμον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη

Κοιν.: 1. Αξιότιμους Βουλευτές Αργολίδας κ.κ. Κοδέλα Δημήτριο, Ανδριανό Ιωάννη, Γαλέο Γεώργιο.
   2. Δημοτική Αρχή Δήμου Ερμιονίδας με την παράκληση να τεθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης στο Δ.Σ. και να εκδοθεί ψήφισμα.  

ΘΕΜΑ: Λειτουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Κρανιδίου

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων και να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο σας.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Επικοινωνώ μαζί σας, μέσω αυτής της επιστολής, για να εκφράσω τη δυσαρέσκεια και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Δήμου Ερμιονίδας, για την πλημμελή λειτουργία, του μοναδικού για την ευρύτερη περιοχή “Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων”.
Ως γνωστόν τα Γ.Ε.Φ. δημιουργήθηκαν το 2012 μετά την απόφαση της κατάργησης μεγάλου αριθμού Δ.Ο.Υ. Μεταξύ των καταργηθέντων Δ.Ο.Υ. ήταν και αυτή του Κρανιδίου και η συγχώνευσή της στη Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου. Η χιλιομετρική απόσταση μεταξύ Ερμιονίδας και Ναυπλίου ξεπερνά τα 80 χιλιόμετρα και ο χρόνος ταξιδιού είναι πλέον της μίας ώρας.  
Για την αποφυγή ταλαιπωρίας και οικονομικής επιβάρυνσης των φορολογουμένων, μετά την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. , έπρεπε να λειτουργήσουν τα

Ευχαριστήρια Επιστολή του κ. Μαχαίρα προς τον Δήμαρχο Ερμιονίδας για την καθαριότητα του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΕΡ

Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας https://deyaer.wordpress.com/ η παρακάτω ανακοίνωση και παρακαλούμε για την ενημέρωση των δημοτών/αναγνωστών σας.

ΚΡΑΝΙΔΙ, 20-03-2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΕΡΟΥ
ΤΗΣ ΤΟΠ. ΚΟΙΝ. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Όπως σας ενημερώσαμε στις 2 Μαρτίου 2015 ξεκίνησαν οι εργασίες του έργου «Αναβάθμιση Δικτύου Ύδρευσης Κρανιδίου» από την ανάδοχο εταιρία «ΘΕΩΝ Α.Τ.Ε.», κύριος του οποίου είναι η Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας και φορέας υλοποίησης του η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. και της Περιφέρειας Πελοποννήσου της 19/7/2013. Σύμφωνα με την σύμβαση αυτή η διαχείριση και η παρακολούθηση της υλοποίησης του έργου είναι αρμοδιότητα της Π.Ε. Αργολίδας – Δ/νσης Τεχνικών Έργων και της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης, στην οποία η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Τι είναι η Ηθική                                                     Τι είναι η Ηθική

Δημήτρης Τουτουντζής

Η λέξη ηθική προέρχεται από το ρήμα εθίζω που σημαίνει συνηθίζω σε κάτι ή συμμορφώνομαι σε κάτι αυθόρμητα, δηλαδή σημαίνει την δύναμη να κάνω κάτι από συνήθεια. Ώστε η ηθική είναι κάτι το επίκτητο που αποκτιέται με την συνήθεια ή άλλως με την προσαρμογή των ενεργειών μας σε ένα ηθικό υπόδειγμα ή πρότυπο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προηγηθεί η ύπαρξη ενός ορθού προτύπου ώστε η προσαρμογή μας σ’ αυτό να μας οδηγεί σε πρόοδο και ανέλιξη.
Η εκδήλωση του ωραίου και του αρμονικού γίνεται μέσα στην ύλη. Η εκδήλωση της μαθηματικής ακρίβειας και ορθότητας γίνεται μέσα στο Πνεύμα. Η εκδήλωση του αληθούς γίνεται στον Θεό. Η Ηθική στην ψυχή είναι το φιλοσοφικό ανάλογο των τριών εκδηλώσεων που προαναφέρθηκαν. Η Ηθική μέσα στην Ψυχή είναι επομένως, όπως το Κάλλος μέσα στην Ύλη, η Ακρίβεια μέσα στο Πνεύμα και η Αλήθεια στον Θεό. Καθώς η ανθρώπινη Ψυχή είναι προϊόν της επιδράσεως του Πνεύματος επί της Ύλης, αυτή υφίσταται πότε την επικυριαρχία του

Μερική Έκλειψη Ηλίου, 20 Μαρτίου 2015, 10:39πμ - Ζωντανή Μετάδοση

Ζωντανή μετάδοση μερικής έκλειψης ηλίου, 20 Μαρτίου 2015, 10:39πμ
Η ζωντανή μετάδοση (μέσω της ιστοσελίδας: http://eclipse.astro.noa.gr
  της μερικής έκλειψης ηλίου θα πραγματοποιηθεί με ειδικό ηλιακό τηλεσκόπιο στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πεντέλη. 
Το φαινόμενο θα ξεκινήσει στις 10:39πμ και θα ολοκληρωθεί στις 12:49μμ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν επιθυμείτε να παρατηρήσετε την έκλειψη σε εξωτερικό χώρο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ΕΙΔΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ. Απλά γυαλιά ηλίου δεν προσφέρουν την αναγκαία προστασία και μπορεί να προκληθούν μόνιμες βλάβες στην όρασή σας.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΩΝ ΣΤΟ EUROLYMPΤης Κικής Βεντουρή Σέρφα 
Μία από τις καλύτερες διοργανώσεις των τελευταίων χρόνων ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη στον Σαρωνικό κόλπο από την ελληνική ιστιοπλοική ομοσπονδία και την σημαντική βοήθεια του Δήμου Καλλιθέας. Το 25ο Athens  Eurolymp Week σημείωσε εξαιρετική αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία με τη συμμετοχή περισσότερων από 500 αθλητών, οι οποίοι εκπροσώπησαν 11 χώρες και συγκεκριμένα τις εξής: ΗΠΑ, Γερμανία, Βουλγαρία, Δανία, Ιταλία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Τουρκία,  Κύπρο, Ουγγαρία και Ελλάδα.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν οι Έλληνες ιστιοπλόοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και κατέκτησαν τα μετάλλια σε όλες τις ολυμπιακές κατηγορίες εκτός από το χάλκινο στα ΦΙΝΝ

Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΚΩΝ (ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ) ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

 " Η δράση των εμπειρικών (πρακτικών) γιατρών στην επανάσταση του 1821".
 
του Γεωργίου Ν. Φασιλή

        «το  θηριώδες έθνος εις μόνους τους Ιατρούς αναγκάζεται να     υποκρίνεται  κάποιαν  ημερότητα»                                                     αναφέρει ο Κοραής για την Οθωμανική Αυτοκρατορία και γι'αυτό τα χρόνια της σκλαβιάς, οι Ελληνες φοιτητές του εξωτερικού, για να διακρίνονται απο τους υπόλοιπους ραγιάδες, σπούδαζαν κατά προτίμηση Ιατρική. Οι περισσότεροι άσκησαν το επάγ­γελμά τους στις ελληνικές παροικίες της Ευρώπης, Κωνσταντινούπολη, Βουκουρέστι, Επτάνησα κλπ και ελάχιστοι επέστρεψαν στη πατρίδα να  προσφέρουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες στο λαό, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη έλλειψη επιστημόνων γιατρών στις ελληνικές περιοχές, παρά το γεγονός ότι το συνολικό δυναμικό του Έθνους σε επιστήμονες γιατρούς ήταν αρκετά μεγάλο. Ετσι οι συνθήκες ήταν κατάλληλες στην ελληνική ύπαιθρο, για να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν όλα τα παράσιτα του ιατρικού επαγγέλματος, όπως ψευτογιατροί, αγύρτες και τσαρλατάνοι, όχι μόνο Έλληνες αλλά και Τούρκοι, Αλβανοί και Ευρωπαίοι υπηρέτες ιατρών ή υπάλληλοι φαρμακείων στην πατρίδα τους. Ανάμεσά τους οι «κομπογιαννίτες» ψευτογιατροί, λέξη που προέρχεται από το κομπόνω (απατώ) και Γιαννίτης (Ιωαννίτης), επειδή καταγωγή τους ήταν τα Ιωάννινα. Κατ’ άλλους ονομάζοντο κομπογιαννίτες γιατί είχαν δεμένα τα θεραπευτικά τους βότανα σε κόμπους μαντηλιών. Αλλοι ήσαν οι βικογιατροί, που συνέλεγαν τα βότανά τους από τη πλούσια φαρμακευτική χλωρίδα της χαράδρας του Βίκου και οι σπασογιατροί, ειδικοί θεραπευτές των καταγμάτων.
Οι  εμπειρικοί γιατροί (πρακτικοί), εκείνοι που ασκούσαν την λαϊκή  ιατρική, δεν είχαν καμμία σχέση (τονίζεται αυτό) με τα παράσιτα της ιατρικής και με τους αγύρτες και  τσαρλατάνους γιατρούς που αναφέραμε παραπάνω. Ηταν κληρονόμοι μιας μακράς

Συμμετοχή του Νίκου Κωνσταντινίδη σε έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Μπενάκη
Ο Νίκος Κωνσταντινίδης,  ο γνωστός Μικροβιολόγος στο Κρανίδι, καταξιωμένος φωτογράφος  «δάσκαλος» όπως τον αποκαλούμε όσοι -όσες έχουμε την τύχη να παρακολουθούμε τα σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας με την ανιδιοτελή διδασκαλία του στην Ερμιόνη,  συμμετέχει σήμερα Πέμπτη 19 Μαρτίου στην παρουσίαση  τεσσάρων φωτογράφων του  ¨Φωτογραφικου Κύκλου ¨ από τον  Γιάννη Μωράτη στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 19:30 - 21:30)
Θα παρουσιασθούν οι φωτογράφοι: Γιώργος Βογιατζάκης Δημήτρης Κάβουρας Μπάμπης Κουγεμήτρος Νίκος Κωνσταντινίδης


Επίσης συμμετέχει στην έκθεση  φωτογραφίας μελών του σωματείου «Φωτογραφικός Κύκλος» (www.photocircle.gr) που εγκαινιάζεται αύριο στις 20 Μαρτίου στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1 – Κολωνάκι με επιμέλεια του Πλάτωνα Ριβέλλη (www.rivellis.gr) και με θέμα την «Οικογένεια». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Μαΐου.
Στην έκθεση συμμετέχουν φωτογράφοι με προσωπικά portfolios. Η προσέγγιση του θέματος θα είναι αφηρημένη και γενική, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος της έκθεσης. Δεν πρόκειται για έκθεση οικογενειακών σχέσεων, ούτε για ειλικρινή και πιστή καταγραφή συγγενικών προσώπων. Μπορεί να εικονίζονται (οποιαδήποτε) πρόσωπα, κατοικίες ή αντικείμενα, αρκεί να παραπέμπουν σε αυτό που αποτελεί την αίσθηση μιας οικογένειας.
Η έκθεση «Οικογένεια» επιχειρεί να υπογραμμίσει μια στροφή πολλών φωτογράφων των ημερών μας στον αποκλειστικά προσωπικό τους περίγυρο. Σε έναν χώρο που για πολλά χρόνια είχε αφεθεί και περιορισθεί -ίσως και με κάποια περιφρόνηση- στη λεγόμενη αναμνηστική και ερασιτεχνική φωτογραφία.
Οι φωτογραφίες της έκθεσης μπορεί να στηρίζονται –τουλάχιστον οι περισσότερες- σε αποτύπωση, μεταφορά και μεταμόρφωση οικείων χώρων του φωτογράφου, αλλά σκοπεύουν και ελπίζουν να κινητοποιήσουν και να γεννήσουν συγκινήσεις των θεατών που συνδέονται με τους δικούς τους οικείους χώρους και τις προσωπικές τους αναμνήσεις.
Στην έκθεση συμμετέχουν 33 φωτογράφοι με 300 φωτογραφίες.

Πρ. Ε.Π.Ερμιόνης

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Πρόγραμμα Εορτασμού 25ης Μαρτίου


Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Πρόσκληση για παρουσίαση βιβλίου στο Γυμνάσιο Κρανιδίου


Ο Δήμος Ερμιονίδας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου και το Γυμνάσιο Κρανιδίου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος της Κατερίνας Παπανδριανού – Κόρδαρη
"Η Ψωροκώσταινα"
"Η Πανώρια Χατζηκώστα - Αϊβαλιώτη και ο Βενιαμίν Λέσβιος "

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015, ώρα 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Κρανιδίου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν :
Η φιλόλογος κ. Σοφία Μπουγιούρα  και ο δρ. κοινωνιολογίας κ. Γεώργιος Κόνδης.
 
Ο Δήμαρχος                                                       Η  Διευθύντρια
 Σφυρής Δημήτριος                     
                                                                            Στογιάννου Ελένη

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» Δελτίο τύπουΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου 2015 αποφασίσαμε ομόφωνα την αποδοχή του ποσού περίπου 400.000 ευρώ προερχόμενο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τη λειτουργία μονάδας μηχανικής διαλογής.
Τη Δευτέρα στις 16 Μαρτίου στην Οικονομική Επιτροπή ψηφίστηκε η πίστωση στα πλαίσια εκτέλεσης του προϋπολογισμού και τώρα αναμένουμε την εισήγηση της διοίκησης του Δήμου σε επόμενη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να δοθούν οι κατάλληλες κατευθύνσεις, να παρουσιαστεί μία τεχνική έκθεση για την αξιοποίηση με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο του συγκεκριμένου χρηματικού ποσού και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της συσσώρευσης αστικών στερεών αποβλήτων σε ανεξέλεγκτες χωματερές στη θέση όπως αυτή που βρίσκεται στον Κάμπο Κρανιδίου της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου και τα στερεά απόβλητα που βρίσκονται ανεξέλεγκτα έξω από τον χώρο του δεματοποιητή στη

Η ρήξη της Ευρωζώνης με την Ελλάδα

Η ρήξη της Ευρωζώνης με την Ελλάδα

Με αγωνία αλλά και με απάθεια, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει, παρακολουθεί ο Ελληνικός Λαός τους καθημερινούς διαξιφισμούς μεταξύ της νέας Κυβέρνησης και της Γερμανίας. Η οποία, ως γνωστόν, ομιλεί και αποφασίζει τώρα εκ μέρους και της Ευρωζώνης. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς γνώστης της πολιτικής ιστορίας, αλλά ούτε και γνώστης της εκάστοτε συμπεριφοράς των ηγετών διαφόρων κρατών κατά τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση διαφόρων θεμάτων π.χ. προβλημάτων. Ο κάθε απλός άνθρωπος και ο κάθε Έλληνας αντιλαμβάνεται από μόνος του, από όλα αυτά τα οποία βλέπει και ακούει καθημερινώς, αλλά και  βγάζει και τα δικά του συμπεράσματα, ότι το επίπεδο εις το οποίο έχουν φθάσει οι εξελίξεις, δεν έχει καμία σχέση με διαπραγματεύσεις. Είναι τώρα μία γενικευμένη εικόνα προσωπικών επιθέσεων, προσβολών πολιτικών ηγετών, οι οποίοι με την συμβολή και των ΜΜΕ συμπαρασύρουν Λαούς και Κράτη της Ευρωζώνης και Ε.Ε. σε ένα τώρα ακήρυκτο πόλεμο, με απρόβλεπτες συνέπειες..
Εις το Eifel, μόλις μερικά χιλιόμετρα μακριά από την πρώην