Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Το 1ο Φεστιβάλ Αγώνων “ Swim & Run” Ερμιόνης ξεκίνησε!!


Φυσιολατρία και ποίηση

Του Γιάννη Λακούτση


Φυσιολατρία, είναι « ο τρόπος που δένει τον άνθρωπο με τη φύση, που τον κάνει να νοιώθει πως είναι ένα από τα πλάσματα τα δικά της και που τον αναγκάζει να ρυθμίζει την σκέψη του, σύμφωνα με την αντίληψη που του χαρίζει η εντατική της ενατένιση».
 Η φυσιολατρία σήμερα είναι επιτακτική. Η ταχύτητα της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, οι ψυχοφθόρες συνθήκες εργασίας, ο θόρυβος, η σύγχρονη αστική ζωή, στρέφουν τον άνθρωπο στη φύση.
Στην περίοδο μέχρι το 1870, αναφέρονται πολλοί μεμονωμένοι πεζοπόροι και ορειβάτες, καθώς και διάφορες προσωπικότητες εκείνης της εποχής. Πάντως, δεν φαίνονται πουθενά εξακριβωμένες απόλυτα πληροφορίες  για την εποχή αυτή. Εκείνο που είναι εξακριβωμένο, είναι ότι στην Ελλάδα της εποχής εκείνης που η ύπαιθρος βρισκόταν στα χέρια ληστών, δεν μπορούσε να ανθίσει το άνθος του εκδρομισμού.
Περίοδος 1870-1921: Έχουν σχηματιστεί οι μεγάλες πόλεις. Ξεχωρίζουν οι μεγάλες προσωπικότητες της φυσιολατρικής ιδέας, οι πρωτοπόροι, όλοι επιστήμονες και  άνθρωποι των γραμμάτων, που προσπαθούν να τραβήξουν τον Αθηναίο και Πειραιώτη, από τα καφενεία στον καθαρό αέρα. Ανάμεσα στις προσωπικότητες αυτές, ξεχωρίζει ο ιστοριοδίφης, λογοτέχνης και ερευνητής Δημ. Καμπούρογλου. Αυτός ίδρυσε την πρώτη εκδρομική συντροφιά, μια συντροφιά που έζησε από το 1870-1880.
Να πως την περιγράφει ο ίδιος. « Η πρώτη φυσιολατρική συντροφιά, χωρίς να ονομασθεί έτσι η να θεωρεί τον εαυτό της ως τοιαύτην, απετελείτο από μια συντροφιά πέντε συμμαθητών μου, εκ των οποίων οι εξ ήσαν ερωτευμένοι.
Λέγω έξι, διότι ο έκτος ήτο μη συμμαθητής μας και πατινάδες εκάναμε, διότι απ’ τη συντροφιά ήταν δύο κιθαρωδοί και ένας φλαουτίστας, εκ των οποίων κιθαρωδών, ο ένας και τραγουδιστής, ο υποφαινόμενος. Ως ερωτευμένοι λοιπόν φυσικόν ήτο να παίρνουμε τα βουνά. Ενώ λοιπόν το Σαββατόβραδο συνήθως κάναμε την πατινάδα
μας την Κυριακήν από τον βαθύν όρθρον ξεκινούσαμε να πάμε προς την Καισαριανή η την Πεντέλη. Περνούσαμε την ημέρα μας στις ρεματιές η τον χειμώνα σε κανένα χάλασμα όπου ανάβαμε φωτιά από αφάνες που η φλόγα τους είναι σαν χρυσός διαλελυμένος. Έτσι ελατρεύαμε την φύσιν χωρίς να της το πούμε. Η συντροφιά μας αυτή που κράτησε ηνωμένη από το έτος 1870-1880 ήταν ομολογουμένως ο πρώτος φυσιολατρικός σύνδεσμος».
Δεύτερη προσπάθεια είναι ο «Περιπατικός Σύλλογος»  που ίδρυσε το 1887 ο καθηγητής και πεζοπόρος, Γιάννης Σαρρής, με μέλη ως επί το πλείστον μαθητές του Γυμνασίου Πλάκας. Ο Σύλλογος τελείωσε τη ζωή του το 1892. Είναι, όπως φαίνεται, ο Σύλλογος που  επιχείρησε την πρώτη οργανωμένη εκδρομή στην Πάρνηθα. 
Να πως περιγράφει ο πρόεδρος του, Γιάννης Σαρρής, την διήμερη αυτή ανάβαση που έγινε τον Ιούνιο του 1890, με δέκα μέλη του. «… Επλησίαζεν μεσονύκτιον, οτε τα γαυγίσματα των σκυλιών που μας

Κάλεσμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σχολή καλών τεχνών:


logo3 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Δελτίο Τύπου – Πρόσκληση 

Αγαπητοί, αγαπητές,    

Σας προσκαλούμε  στην περιηγητική παράσταση θεάτρου ντοκουμέντο με τίτλο «Η ΠΟΛΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ» την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014, 6 μ.μ. - 10.30 μ.μ. στο Ναύπλιο.

Δέκα στάσεις σε τόπους, ανθρώπους, παλιές και σύγχρονες ιστορίες της πόλης του Ναυπλίου, σε άγνωστα, αναπάντητα, εύθυμα ή επώδυνα και αμφιλεγόμενα ζητήματα. Ιστορίες μιας πόλης εκ πρώτης όψεως αόρατης στον έκθαμβο από την ομορφιά της επισκέπτη, στηριγμένες «κατά λέξη» σε αφηγήσεις, συνεντεύξεις, αρχεία, ιστορικά τεκμήρια.

«Κράζουν» τον Γκέκα για ένα τατού οι Γιαπωνέζοι

Με τα τατού του Φάνη Γκέκα ασχολούνται ιαπωνικές ιστοσελίδες και τα χλευάζουν αναφέροντας πως μάλλον δεν γράφουν όσα θα ήθελε ο Λαρισαίος επιθετικός.
Όπως τονίζουν, το τατού στο χέρι του Έλληνα φορ μεταφράζεται από τα ιαπωνικά ως «ψυχρός εκτελεστής δαίμονας», αλλά το πρόβλημα είναι πως η ιαπωνική λέξη που χρησιμοποιήθηκε για τη λέξη «ψυχρός» αφορά τον… καιρό και η συγκεκριμένη φράση δεν μεταφράζεται με το ίδιο νόημα από τα ελληνικά στη γλώσσα του ασιατικού κράτους.

Έτσι οι Ιάπωνες χλευάζουν τον Γκέκα τονίζοντας πως το τατού που έχει στο χέρι του μεταφράζεται στην πραγματικότητα σαν «εκτελεστής δαίμονας του ψυχρού καιρού».


Πρόταση του Γιάννη Λακούτση

Τα παιδιά του 2ου νηπιαγωγείου Ερμιόνης επισκέφτηκαν την Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη ΕΛΠΙΔΑ

Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη ΕΛΠΙΔΑ επισκέφτηκαν τα παιδιά του 2ου νηπιαγωγείου Ερμιόνης. Με την παρουσία τους και την παράσταση που ετοίμασαν, με παιχνίδια περασμένων εποχών που έμαθαν από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, προσέφεραν στα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ χαρά και πολλά χαμόγελα.
«Με συγκινεί η κίνησή σας να έρθετε στην Αθήνα για να επισκεφτείτε το χώρο αυτό όπου επιτελείται ένας δύσκολος αγώνας κατά του παιδικού καρκίνου ώστε να συμπαρασταθείτε στα άρρωστα παιδιά και στους δικούς τους, γεγονός που δείχνει πως έντονα η κοινωνία της Ερμιόνης έχει αγκαλιάσει και στηρίξει το έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ» σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, απένειμε στην προϊσταμένη του 2ου νηπιαγωγείου Ερμιόνης την τιμητική πλακέτα της ΕΛΠΙΔΑΣ, ενώ μοίρασε δωράκια στα παιδάκια του νηπιαγωγείου.
«Είναι ιδιαίτερη η τιμή αλλά και η χαρά μας που είσαστε συμπατριώτισσά μας και όλη η Ερμιόνη ξέρει πόσο στηρίζετε την Ερμιόνη και τα σχολεία της. Για αυτό και τα παιδιά σας αγαπάνε πάρα πολύ και είχαν μεγάλη επιθυμία να έρθουν εδώ. Όλοι ξέρουν επίσης πόσο στηρίζετε και παιδιά με προβλήματα υγείας και είστε πάντα κοντά τους ψυχή και σώμα.» ανέφερε η προϊσταμένη του 2ου νηπιαγωγείου Ερμιόνης, Ελένη Βλασση-Δημαράκη.
Στο μεταξύ, λίγες ημέρες πριν πραγματοποιήθηκε ένας ποδοσφαιρικός αγώνας αφιερωμένος στα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ. Η αθλητική ένωση Ερμιονίδας και η ομάδα Φίλοι Βαζέχα, ένωσαν τις δυνάμεις τους και μπήκαν στο γήπεδο για ιερό σκοπό. Έστειλαν μήνυμα ελπίδας στα παιδιά που παλεύουν να νικήσουν τον καρκίνο.
«Ο κόσμος του αθλητισμού έχει πολλά να δώσει στα παιδιά μας μέσα από την ψυχή του, τα ιδανικά του και την αγωνιστικότητά του και κυρίως να δώσει θάρρος και δύναμη μπροστά στο δικό τους δύσκολο αγώνα για τη ζωή.» τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, μίλησε για τον σπουδαίο σκοπό του αγώνα. «Πάντα τα παιδιά που έρχονται για τέτοια παιχνίδια, έρχονται με χαρά. Από την καρδιά μου θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ».
«Εμείς με τη σειρά μας παραδίδουμε μια τιμητική πλακέτα στην αγαπημένη μας συμπατριώτισσα κυρία Μαριάννα Βαρδιβνογιάννη. Την ευχαριστούμε πάρα πολύ για το έργο της. Αισθανόμαστε ότι η δική μας προσπάθεια και δική μας προσφορά είναι ένας κόκκος άμμου μπροστά σε όλο αυτό το τεράστιο έργο» ανέφερε ο Ιωσήφ Μερτύρης, πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Ερμιονίδας.
Στην ίδια εκδήλωση απονεμήθηκε το μετάλλειο του μεγάλου υποστηρικτή της ΕΛΠΙΔΑΣ, στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό. «Εύχομαι όπως όλοι μας ολόψυχα καλή δύναμη κα καλή συνέχεια σε αυτό τα σπουδαίο έργο που επιτελείτε. Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για αυτό το έργο ζωής που προσφέρετε σε αυτά τα παιδιά όπως σας ευχαριστεί και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού.
Ο Κριστόφ Βαζέχα και ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Ερμιονίδας κόλλησαν τα δικά τους αστέρια στον ουρανό των αστεριών στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη ΕΛΠΙΔΑ.
Περισσότερα :star 

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΜΙΖΗ

Βίκυ Γεωργιοπούλου μια παιδαγωγός στην πράξη

Μια δασκάλα στην Ερμιόνη, η κα Βίκυ Γεωργιοπούλου, πίστεψε στη δημιουργία και στην αξία της τέχνης στην εκπαίδευση και ομόρφινε σχολείο και μαθητές. 
Μπράβο!

Στο ιστολόγιο του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημ Σχολείου Ερμιόνης
 
Αγαπητοί φίλοι

Σας παρουσιάζουμε φωτογραφίες από την έκθεση εικαστικών έργων των μαθητών του σχολείου μας, καθώς και από τις τοιχογραφίες του σχολείου με έργα των Paul Klee, Wassily Kandisnsky, Piet Modrian και Joan Miro. Όλο το project πραγματοποιήθηκε με την επίβλεψη, την αγάπη και το μεράκι της δασκάλας των εικαστικών κ. Β. Γεωργιοπούλου. Την ευχαριστούμε θερμά για τις πρωτοβουλίες της και ελπίζουμε να μας δοθεί η ευκαιρία να ξανασυνεργαστούμε.Συνεχίζονται οι εργασίες προστασίας και ανάδειξης του ιερού ναού Ταξιαρχών στην ΕρμιόνηΠριν περίπου  ένα χρόνο ξεκίνησαν οι εργασίες προστασίας  και ανάδειξης  του ιερού ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ερμιόνη.
Φορέας υλοποίησης  του έργου η   25η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 270.000,00.
Είναι  ένα πολύ σημαντικό έργο για την Ερμιόνη.

Κατά τις εργασίες  στο εσωτερικό βορεινό τμήμα του ναού ανακαλύφθηκαν αρχαίοι τάφοι που πρέπει να αξιολογηθούν .

Για τέτοια έργα όπως αυτό που ο χρόνος υλοποίησής του εξαρτάται και από τα ευρήματα,   χρειάζεται  υπομονή.
Πρέπει  να αφήσουμε τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει τις απαιτούμενες εργασίες, απερίσπαστοι να συνεχίσουν χωρίς καμία πίεση χρόνου απο κανένα.


Για την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης 
Ρίνα Λουμουσιώτη

Κινητοποίηση της επιτροπής κατοίκων για την παράνομη χωματερή στον Κάμπο Κρανιδίου .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙΣΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ – ΚΟΙΛΑΔΑΣ

Η επιτροπή κατοίκων για την δημιουργηθείσα παράνομη χωματερή στον Κάμπο Κρανιδίου – Κοιλάδας, μέσα στα πλαίσια των κινητοποιήσεων για την απομάκρυνση των απορριμμάτων, την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 και το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 και ώρες από 17:00 – 21:00, θα κλείσει τον δρόμο Αθήνα – Κρανίδι για όσους κατευθύνονται προς Κρανίδι, στο σημείο της διασταύρωσης προς Κοιλάδα.
Η κυκλοφορία θα γίνεται μέσω παρακαμπτήριας οδού η οποία θα κατευθύνει τα οχήματα στον περιφερειακό δρόμο του Κρανιδίου .
 
                                      Το Συντονιστικό Όργανο
της Επιτροπής

«Λουκέτο» σε χιλιάδες παιδικές χαρές χωρίς πιστοποίηση από την 1η Ιουλίου.

Με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους θα παίζουν από την 1η Ιουλίου τα παιδιά σε χιλιάδες παιδικές χαρές ανά την Ελλάδα, οι οποίες δεν αναμένεται να λάβουν την απαραίτητη πιστοποίηση έως τις 30/6 και θα οδηγηθούν πιθανότατα σε «σφράγιση», προκειμένου να αποφύγουν οι δημοτικές αρχές τον εισαγγελικό πέλεκυ σε περίπτωση ατυχήματος.

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ κ. ΤΡΙΓΚΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου, κύριος Τριγκάκης Μανώλης του Παντελή, απέστειλε στις 6 Ιουνίου 2014 με αριθμό πρωτοκόλλου 7458,  την παρακάτω επιστολή στον Απερχόμενο Δήμαρχο Ερμιονίδας.

Τα όσα αναφέρει η επιστολή πρέπει να επιλυθούν άμεσα στο Πορτοχέλι ενόψει Καλοκαιριού και έναρξης της τουριστικής περιόδου.
Έχουν όμως περάσει 15 ημέρες από την ημέρα αποστολής της επιστολής και καμία απάντηση δεν έλαβε ο κύριος Τριγκάκης.
Να σημειωθεί πως η επιστολή είχε επισυναπτόμενες 31 φωτογραφίες, οι οποίες αποδεικνύουν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Πορτοχέλι.
Δηλαδή την έκταση της ΔΕΠΟΣ που έχει μετατραπεί σε μια απέραντη χωματερή, τα χύμα σκουπίδια, τα κλαριά, τα χόρτα και τα οικοδομικά υλικά σε ολόκληρη την επικράτεια του Πορτοχελίου, τις ανοιχτές λακούβες, την λασπωμένη Παιδική Χαρά εξαιτίας ενός σπασμένου μπεκ, τα σπασμένα φανάρια στις πλατείες, τα αδέσποτα σκυλιά, τα παρατημένα αυτοκίνητα κ.λ.π.
Οι φωτογραφίες αυτές (ακολουθούν παρακάτω), είναι συγκλονιστικές και φανερώνουν πως το "Τουριστικό" Πορτοχέλι βρίσκεται σήμερα δυστυχώς, στην χειρότερη κατάσταση σε σχέση με τις υπόλοιπες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας.
Και σε αυτό, εκτός του Απερχόμενου Δημάρχου, φέρει επίσης τεράστια ευθύνη, ο Απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου κ. Κόκαλης Κωνσταντίνος, ο οποίος καταγράφεται πλέον από την Ιστορία ως ο Χειρότερος Πρόεδρος Όλων των Εποχών για το Πορτοχέλι.
Θαυμάστε τα έργατου:
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Αυτά που δεν μπορείς ή δεν θέλεις να καταλάβεις

Του Βασίλη Γκάτσου
1. Τον χώρο δεματοποίησης τον δημιούργησε ο τότε ΦΟΔΣΑ και ο κύριος Σφυρής ως Δήμαρχος και ο κύριος Λάμπρου (αν δεν τον ξέρεις είναι ο κύριος με τα σάντουιτς των 0.26 και τα μπουκαλάκια με το λάδι) συναποφάσισαν και συναποδέχθηκαν. Δεν είναι απόφαση μόνο του κυρίου Σφυρή.
2. Με την πράξη τους αυτή έλυσαν οριστικά το πρόβλημα της χωματερής των Δισκουριών και λίγο αργότερα του Κροθιού. Πρόβλημα σημαντικότατο.
3. Δημιούργησαν ένα νέο πρόβλημα το οποίο στην κανονική του πορεία σήμερα θα είχε στοιβαγμένα όλα τα μέχρι σήμερα αστικά απορρίμματα της Ερμιονίδας εν είδει φοντάν δεματοποιημένα, δηλαδή περίπου 30000 τόνοι. Η "Παράταξή" μας ανέλαβε δεματοποιητή σε πλήρη λειτουργία και τάξη με όλα τα μέχρι τότε απορρίμματα φοντανοποιημένα, που τότε ήταν λίγα και διαχειρίσιμα, περί τους 6000 τόνους. Άρα αν είχε βγει ο κύριος Σφυρής (είχε ήδη αποδείξει την ικανότητα λειτουργίας αυτής της μονάδας), σήμερα θα είχαμε όλα τα απορρίμματά μας ..... φοντάν σε στοίβες ή, βλέποντας το αδιέξοδο, θα είχε πάει προς άλλη λύση. Δεν είναι οι δημότες Μαντείο των Δελφών.
4. Εδώ και 3 τουλάχιστον χρόνια διευκρίνισα ότι τα φοντάν εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται αστικά απόβλητα μαζί και με το περιτύλιγμά τους. Έτσι λέει ο νόμος, δηλαδή σε τίποτα δεν διαφέρουν από τα χύμα. Άρα ανόητη η δεματοποίηση, πεταμένα λεφτά. Αυτό το αντιλήφθηκε ο κύριος Σφυρής και έστειλε δέματα στο μηχάνημα της Καλαμάτας μήπως και είναι αυτό λύση, δηλαδή λύση διαχωρισμού, αξιοποίησης, με ένα μικρό υπόλειμμα προς ταφή.
5. Η Δημόσια Αρχή που ενέκρινε την ΜΠΕ και την ΑΕΠΟ αυτού του έργου, έπρεπε να μην τις εγκρίνει, γιατί ο νόμος απαιτεί την Τεκμηριωμένη Διάθεση εκτός εγκαταστάσεως των δεματοποιημένων αποβλήτων. Δηλαδή όταν στη ΜΠΕ γράφεις ότι το τάδε απόβλητο που παράγω θα το βγάζω εκτός εργοστασίου, θα το δίνω σε αδειοδοτημένη εταιρεία που θα τα αξιοποιήσει, θα τα στείλω

Ευχαριστούμε τον Κώστα Αρβανίτη

Του Ανδρέα Πετρουλάκη
 
Η χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας δεν είναι πια χαμένη. Ευτυχώς την τελευταία στιγμή, και εκεί που φαινόταν ότι οριστικά όλοι εμείς ανεξαιρέτως που γράφουμε και μιλάμε σε μέσα μαζικής ενημέρωσης ήμασταν καταδικασμένοι να ζούμε  στην ανυποληψία, την απαξίωση και την ντροπή, ξαφνικά σωθήκαμε. Βρέθηκε ένας ηρωικός ραδιοφωνικός σταθμός και ο επίσης ηρωικός διευθυντής του, πρόθυμοι να προτάξουν τα στήθη τους για να σώσουν την υπόληψη του κλάδου. Τους ευχαριστούμε.
Όταν το είδα σε μια αφίσα που διαφημίζει ένα πάρτυ κατά του ΤΑΙΠΕΔ που οργανώνει ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο», φτερούγισε πάλι η ελπίδα μέσα μου. Δεν χάθηκαν όλα λοιπόν. Οι άνθρωποι το γράφουν φαρδιά πλατιά. Είναι διατεθειμένοι να μείνουν αυτοβούλως να φυλάνε τις Θερμοπύλες του επαγγέλματος προς χάριν όλων μας. Ότι μόνοι αυτοί έμειναν να παίζουν κορώνα γράμματα το κεφάλι τους για να σώσουν τη χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας, την οποία όλοι εμείς οι υπόλοιποι, βολεμένοι, συμβιβασμένοι και εξαρτώμενοι, είχαμε εγκαταλείψει στην τύχη της. Γιατί βέβαια μόνο αυτοί μπορούν. Πόσο τυχεροί είμαστε που βρέθηκαν οι τελευταίοι Μοϊκανοί την κρίσιμη στιγμή.
Μπορώ να μην ντρέπομαι λοιπόν να λέω ότι είμαι δημοσιογράφος. Εντάξει, εγώ δεν έχω την ευαισθησία για τη δημόσια περιουσία, το κοινό συμφέρον και μάλλον για τον λαό γενικότερα που έχουν οι άνθρωποι του σταθμού αυτού, προφανώς γιατί δεν θεωρούμαι αριστερός και μόνο αριστεροί έχουν τέτοιες προδιαγραφές. Εντάξει εγώ δεν είμαι ανεξάρτητος και δεν μπορώ να σώζω την τιμή μου μόνος μου και χρειάζομαι εκείνους για να τη σώσουν, προφανώς γιατί ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι με σώα και ακέραιη τιμή είναι μόνο οι εργαζόμενοι σε αριστερό κομματικό μέσον. Ακόμα και οι πατεντάτοι αριστεροί δημοσιογράφοι άλλων εντύπων και σταθμών βρίσκονταν με την τιμή ετοιμόρροπη πριν εμφανιστούν αυτοί  οι Ντ' Αρντανιάν του επαγγέλματος να τη σώσουν την κρίσιμη στιγμή. Όλοι εμείς οι ανάξιοι θα επωφεληθούμε από την ηρωική μας οπισθοφυλακή.
Ευτυχώς. Γιατί προσωπικά είχα χάσει κάθε ελπίδα. Από την ημέρα που έκλεισε η παλιά ΕΡΤ νόμιζα ότι είχε πέσει και το τελευταίο προπύργιο ανεξάρτητης, ακομμάτιστης και ελεύθερης δημοσιογραφίας. Ευτυχώς όμως ο καλός συνάδελφος, σήμερα επικεφαλής της Μονάδας Διάσωσης της Τιμής μας, πρόλαβε να μεταλαμπαδεύσει από την παλιά ΕΡΤ στο Κόκκινο τις πραγματικές αξίες του λειτουργήματος που όλοι εμείς οι υπόλοιποι είχαμε αφήσει να ποδοπατηθούν, και να δώσει πίσω τη χαμένη τους περηφάνεια και αξιοπρέπεια σε περίπου 3.000 δημοσιογράφους.

2η δραστηριότητα από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης


Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

«Γυναίκες δημηγορούσαι» στο θέατρο «Ξάλαφτο»ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ανατροπές στην εξουσία!!!!Οι γυναίκες δημηγορούν και παίρνουν την εξουσία από τους άνδρες με δόλιο τρόπο. Η πόλη έγινε ένα σπίτι με κοινό ταμείο για όλους. Ελάτε να δείτε αν αυτό άλλαξε τη ζωή των πολιτών…. από τα παιδιά του θεατρικού εργαστηρίου της κ. Μαρίας Σκλαβούνου στην παράσταση «Γυναίκες δημηγορούσαι» την Κυριακή στις 29 Ιουνίου 2014 στις 9.30 στο θέατρο «Ξάλαφτο» ( Περιοχή Ξαλαφτόθι Κρανιδίου)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Ποια περιφερειακά κανάλια θα βλέπουμε ψηφιακά από τις 27 Ιουνίου

 Ξημερώματα της μεθεπόμενης Παρασκευής 27/6 ολόκληρη η Πελοπόννησος θα βλέπει μόνο ψηφιακά και τα πανελλαδικά και τα περιφερειακά κανάλια, το πρωτότυπο όμως θα είναι ότι τελικά δεν θα ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε, από 18 περιφερειακά κανάλια από τα οποία τα περισσότερα μέχρι σήμερα εξέπεμπαν σε μικρές ζώνες γεωγραφικές της Πελοποννήσου είτε ψηφιακά είτε αναλογικά και με δικά τους κέντρα εκπομπής και μηχανήματα εκπομπής.

Στις 27/6 όλα αυτά τα κανάλια που έπαιζαν μέχρι τώρα σε μερικούς νομούς ή σε έναν νομό θα παίζουν σε όλη την περιφερειακή ζώνη 6, δηλαδή σε όλη την Πελοπόννησο ένθεν και ένθεν του Κορινθιακού , βόρεια μέχρι και το Λιδορίκι και το Μεσολόγγι , ανατολικά μέχρι τον Πόρο και μέρος της Αίγινας και της ανατολικής Αττικής , δυτικά μέχρι το Ληξούρι της Κεφαλονιάς και ολόκληρη τη Ζάκυνθο και νότια μέχρι τα Αντικύθηρα και περιοχές της Βόρειας Κρήτης.

Τα 18 αυτά κανάλια θα είναι χωρισμένα κατά αλφαβητική σειρά σε δυο εννιάδες , με αρκετά καλή ανάλυση τουλάχιστον ως προς την χωρητικότητα , ως προς την ποιότητα όμως της εικόνας βασικό ρόλο παίζουν οι στουντιακές τους εγκαταστάσεις.

Όλα αυτά τα κανάλια θα πρέπει μέχρι το επόμενο Σ-Κ να έχουν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΥΣΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε σημερινή ανάρτηση στο ιστολόγιό του (εδώ), ο Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας Σταύρος Κούστας προσπαθεί για μια ακόμη φορά να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να παραποιήσει πλήρως την πραγματικότητα.
Το αίτημα να σταματήσει να μεταφέρει τα απορρίμματα ο Δήμος Ερμιονίδας στην νέα παράνομη υπερχωματερή στον Κάμπο Κρανιδίου - Κοιλάδας, καθώς επίσης και την άμεση μεταφορά τους από τον χώρο αυτόν, έχει την υπογραφή 1.210 συμπολιτών μας και έφτασε στον Δήμο Κρανιδίου ο φάκελος με τα πλήρη στοιχεία της υπόθεσης  εχθές Τρίτη 17 Ιουνίου 2014, το μεσημέρι.
Το θέμα ήρθε σαν έκτακτο στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να έχει ενημερωθεί κανείς από την Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας και το κυριότερο ΚΑΝΕΝΑΣ από την επιτροπή των κατοίκων για την δημιουργηθείσα χωματερή στον Κάμπο Κρανιδίου - Κοιλάδας.
Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο νέος Δήμαρχος Ερμιονίδας κύριος Σφυρής Δημήτριος μαζί με τον νεοεκλεγέντα με την παράταξή μας Δημοτικό Σύμβουλο Ερμιονίδας και Εκπρόσωπο της Επιτροπής Κατοίκων για την Δημιουργηθείσα Χωματερή στον Κάμπο Κρανιδίου - Κοιλάδας, κύριο Σαράντο Χρήστο, βρίσκονταν στην Τρίπολη σε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κύριο Πέτρο Τατούλη για το θέμα των απορριμμάτων της Ερμιονίδας.
Αυτοί λοιπόν που είναι υπεύθυνοι για το περιβαλλοντικό έγκλημα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΦΥΡΗ - ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο νέος Δήμαρχος Ερμιονίδας κύριος Δημήτρης Σφυρής, μέσα στα πλαίσια της προετοιμασίας για την ανάληψη των καθηκόντων του, επισκέφθηκε την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014 στην Τρίπολη, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κύριο Πέτρο Τατούλη, παρουσία του νεοεκλεγέντος Περιφερειακού Συμβούλου Πελοποννήσου κυρίου Τζανή Αναστασίου.
Στην συνάντηση παρευρέθησαν τα μέλη της νεοσυσταθείσης επιτροπής Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Μήτσου Γιώργος (πρώην μέλος του Φ.Ο.Δ.Σ.Α.), κ. Σαράντος Χρήστος (νεοεκλεγείς  Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας και εκπρόσωπος της επιτροπής κατοίκων για την δημιουργηθείσα χωματερή στον Κάμπο Κρανιδίου - Κοιλάδας) και κ. Μπουγιούρας Ιωάννης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Ερμιονίδας κ. Βλάχος Ιωάννης και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ποτών και Εστιάσεων Πορτοχελίου κ. Δρούζας Ιωάννης και κ. Παπαδίας Νικόλαος.
Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν το φλέγον ζήτημα με τα απορρίμματα της Ερμιονίδας και την δημιουργία νέων ανεξέλεγκτων χωματερών, το οποίο ενόψει Καλοκαιρινής περιόδου και της επικείμενης αύξησης του όγκου των απορριμμάτων, αναμένεται να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκε διεξοδικά το πρόβλημα και συζητήθηκαν οι άμεσες και βιώσιμες λύσεις του.
Επίσης συζητήθηκαν το θέμα του Τουριστικού Καταφυγίου Πορτοχελίου, το θέμα της αδειοδότησης της αφαλάτωσης και του Αναβάλου με σκοπό την επίλυση του προβλήματος ύδρευσης της Ερμιονίδας, καθώς επίσης και διάφορα θέματα που θα απασχολήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου την Νέα Δημοτική Αρχή.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ