Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Σκέτος Εγώ

Γεωργία Νταγάκη - Σκέτος Εγώ
Από το άλμπουμ 'Φόβος'
Μουσική: Γιάννης Σκούταρης, Στίχοι: Γιάννης Πλιάγκος
Σκηνοθεσία: Περικλής Μαθιέλλης


Έλλη Βασιλάκη

Η Λεηλασία των Ελληνικών Αρχαιοτήτων (1784 – 1800)Δημήτρης Τουτουντζής 

    Η 40ετία 1780 – 1820 υπήρξε μαύρη περίοδος για τις ελληνικές αρχαιότητες. Γάλλοι και Άγγλοι είχαν επιπέσει εναντίον των μαρμάρων, λιάνιζαν τα μνημεία, αποσπούσαν τα ανάγλυφα από τα λείψανα των ναών, άρπαζαν κομμάτια από κίονες και κάθε ενεπίγραφο μάρμαρο, γκρέμιζαν τα αρχιτεκτονήματα που είχαν απομείνει, ανασκάλευαν τα πάντα, λεηλατούσαν τα φανταχτερά ευρήματα, αφάνιζαν τα υπόλοιπα και άφηναν πίσω τους καταστροφή. Υποστηρίχθηκε ότι αυτή η εκστρατεία της αρπαγής είχε ευγενικά κίνητρα, δηλαδή τη σωτηρία των ελληνικών αρχαιοτήτων από τα χέρια των Τούρκων. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι αν εξαιρέσουμε ορισμένες περιπτώσεις καταστροφής κιόνων για οικοδομικούς σκοπούς, οι Οθωμανοί προστάτευαν τα μνημεία κατά την τελευταία περίοδο της τουρκοκρατίας. Ο συστηματικός θρυμματισμός των ανθρωπόμορφων καλλιτεχνημάτων έγινε αμέσως μετά την πτώση του Βυζαντίου και την κατάκτηση του ελληνικού χώρου. Ήταν εκδήλωση θρησκευτικού φανατισμού. Έπειτα οι μετόπες του Παρθενώνα που είχε μεταβληθεί σε μουσουλμανικό τέμενος, δεν κινδύνεψαν ποτέ από τους Τούρκους για να χρειάζονται προστασία.
    Είναι επίσης αστήριχτος ο ισχυρισμός ότι η Δύση γνώρισε τον

Τεχνόπολη, 24/4/2016 Μια Κυριακή αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία


Στις εκδηλώσεις, με τίτλο «Στην Τεχνόπολη, μαζί!», οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν την τέχνη του animation με τον Μπάμπη Αλεξιάδη, θα φτιάξουν τις δικές τους καμινάδες και θα αφουγκραστούν ένα παλιό εργοστάσιο μέσα από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, θα επικοινωνήσουν και θα εκφραστούν με το σώμα τους με το Χοροθέατρο Δαγίπολη και θα «βγάλουν φτερά» μέσα από τη σκηνοθετική ματιά της Αννέτας Παπαθανασίου.
Αναλυτικό πρόγραμμα

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Δύο επικίνδυνες φωτιές στην Ερμιονίδα.Απειλήθηκε το Καταφύκι.

...Η άδεια για άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο ,μπορεί να ισχύει μέχρι της 30/4 αλλα οι συνέπειες μιας πυρκαγιάς βαρύνουν το ίδιο τον δράστη και είναι ιδιαίτερα βαριές,(Πρόστιμο και φυλάκιση) ανεξά ρτητα αν επιτρέπεται ή όχι....
Η αμέλεια και οι κακοί υπολογισμοί οδήγησαν σήμερα στη σύλληψη των υπευθύνων και στις δύο πρκαγιές στην Ερρμιονίδα
Η πρώτη ξεκίνησε απο ανθρώπινο λάθος στο 3ο περίπου χιλιόμετρο της οδού Κρανιδίου-Δορουφίου
σε αγροτική έκταση όπου γινόταν καυση υπολλειμμάτων κλαδέματος
Γρήγορα αναπτύχθηκε το σύνολο σχεδόν της δύναμης του Κλιμακίου Κρανιδίου ,και η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.καθλως ευτυχώς ο άνεμος μειώθηκε δραματικά.
Την ίδια ώρα όμως ξεκίνησε στην είσοδο του Καταφυκίου ,απο την πλευρά της Ερμιόνης πυρκαγιά απο ίδια αιτία και οριακά τα οχήματα του Κλιμακίου που μετακίνηθηκαν απο την άλλη πυρκαγιά την πρόλαβαν πρίν μπεί στο δάσος του Καταφυκιού.(Μαυροβούνι)
 Στο έργο της Πυρόσβεσης εκεί συνέδραμαν  δύο οχήματα απο την ΠΥ Ναυπλίου.
Ο Δήμος Ερμιονίδας όπως του ζητήθηκε έστειλε ενα ιδιωτικό  βυτιοφόρο  στη πρώτη  φωτιά που έφτασε άμεσα και η συνδρομή του αποδείχτηκε σημαντική  με τις εξελίξεις που πήραν οι φωτιές.
Στο Κρανίδι ,μετέβησαν και εθελοντές δασοπυροσβέστες της ΠΥ απο την περιοχή μας που επεχείρησαν μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους τους.
Η ξηρασία είναι πολύ έντονη φέτος και χρειάζεται προσοχή από όλους.

Τέλος με εντολή εισαγγελέα οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να προσωρήσει η σύνταξη της δικογραφίας και η δίκη.τους.

"Ι"

ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ 26ου ATHENS EUROLYMP WEEK


Της Κικής Βεντουρή -Σέρφα
         
Σε εξέλιξη βρίσκονται στον Φαληρικό όρμο οι αγώνες του 26ου ATHENS EUROLYMP WEEK, στους οποίους συμμετέχουν 500 ιστιοπλόοι από 7 χώρες. Οι καιρικές συνθήκες (σχεδόν μπουνάτσα μέχρι αργά το μεσημέρι) δυσκόλεψαν αφάνταστα τους αθλητές, οι οποίοι παρέμειναν για ώρες στην θάλασσα.

Σε όλες τις κατηγορίες προηγούνται Έλληνες ιστιοπλόοι, οι οποίοι ταυτόχρονα δίνουν τη δική τους μάχη για τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Τα αποτελέσματα ανά κατηγορία έχουν ως εξής:

470 γενική ανδρών-γυναικών ( 13 σκάφη, 3 κούρσες) 
1. Π. Μάντης - Π.Καγιαλής 3β,
2. Α. Ταβουλάρη  - Φ. Κουτσουμπού 13β, 
3. Β. Παπουτσόγλου – Ι. Ορφανός 13β.

Το Πόρτο Χέλι απο ψηλά


Η πρώτη διεθνώς οπτική ταξιδιωτική πλατφόρμα είναι ελληνική

Κινηματογράφησε 40.000 χιλιόμετρα, όλη την ακτογραμμή της Μεσογείου και οκτώ χώρες μεταξύ των οποίων και τα 16.000 χιλιόμετρα της ελληνικής ακτογραμμής, με 600 ώρες πτήσης, 300 ώρες βίντεο, 800.000 φωτογραφίες, σταμάτησε σε 100 αεροδρόμια, με δύο ελικόπτερα, με χιλιάδες ώρες μοντάζ και «πάντρεμα» ζωντανών πλάνων με φωτογραφίες!
Αν οι αριθμοί λένε πολλά, στην περίπτωση του tripinVIEW.com, της εμπνευσμένης πρώτης στον κόσμο οπτικής ταξιδιωτικής πλατφόρμας λένε ακόμη περισσότερα. Γιατί πρόκειται για τεράστια δουλειά, ιδιαίτερων απαιτήσεων, υψηλής ακρίβειας, «ακριβής» αισθητικής, τέτοια που ποτέ ξανά δεν έχει γίνει στο παρελθόν. Καταγραφή γραφικής απεικόνισης της Γης έχει γίνει, αλλά καταγραφή αποκλειστικά της ακτογραμμής της Μεσογείου και κυρίως «πάντρεμα» σε μια υπηρεσία βίντεο με φωτογραφίες, συνδυαστικά και αλληλένδετα, δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί.
Αυτή η υπηρεσία λοιπόν δημιουργήθηκε από Έλληνες μηχανικούς υπολογιστών και «μάγους» του software, με επικεφαλής έναν από τους πρώτους «πληροφορικάριους» στην Ελλάδα, τον κ. Αχιλλέα Χατζηνίκο, συνιδρυτή της Computer Logic το 1980, που εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής της χώρας.
 Περισσότερα: liberal

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Στο Βουλευτικό Ναυπλίου


Δεν παραστάθηκα στην παρουσίασή μου από τον φιλόλογο κ. Στέφανο Πόθο στο Βουλευτικό Ναυπλίου στις 16-4-2016, στα πλαίσια του Συμποσίου ‘Αργολίδα, ο τόπος της Συν-γραφής’.΄Ετσι κι αλλιώς δεν θα είχα το  χρόνο, Σαββάτο βράδυ, ώρα 9, και με τόσους συγγραφείς  καλεσμένους να πω δυο λόγια με την ησυχία μου. ΄Εκανα ωστόσο κάποιες σκέψεις...

Πριν δώδεκα ακριβώς χρόνια, αρχές του 2004, ήμουν για πρώτη φορά καλεσμένος στο Βουλευτικό Ναυπλίου, για να παραστώ σε μια εκδήλωση και να παραλάβω ένα βραβείο πολιτιστικής προσφοράς 2003. Μού το απένειμε ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νομού Αργολίδος – ΟΠΑΝΑΑΔ για το μυθιστόρημά μου ‘Δελτίον ταυτότητος’. Δεν γνώριζα κανέναν, δεν έμαθα ποτέ ποιος με πρότεινε, η αίθουσα του Βουλευτικού ήταν πάντως γεμάτη από κόσμο όλων των ηλικιών, εκείνο το χειμωνιάτικο βράδυ της 17ης Ιανουαρίου, κάποιοι νεώτεροι από μένα άντρες παριστάμενοι, αλλά και ζευγάρια της ηλικίας μου με ζύγωσαν βγαίνοντας, λέγοντάς μου ζεστά και αυθόρμητα: ‘‘Κύριε Σπετσιώτη, τι ωραία η ταινία σας για τον Λαπαθιώτη.. το ‘’Μετέωρο και Σκιά..’’ Για το βιβλίο μου και για το βραβείο ούτε

Το χθες και το σήμερα της ταφής των νεκρώνΤου Γιάννη ΛακούτσηΟι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τους  νεκρούς  ιερούς και γι’ αυτό τους τιμούσαν με μεγαλοπρεπείς τελετές. Η ταφή των νεκρών ήταν θρησκευτικό καθήκον και προβλεπόταν από τον νόμο. Η ψυχή του νεκρού έβρισκε ανάπαυση μόνο όταν τον έθαβαν. Άταφοι  έμεναν συνήθως οι προδότες της πατρίδας, οι λιποτάχτες, οι ιερόσυλοι και οι αυτόχειρες. Στον κυκλαδικό πολιτισμό ως το 1200-1100 π.Χ, οι Έλληνες εφάρμοζαν τον ενταφιασμό ως αποκλειστική πρακτική κήδευσης. Στη συνέχεια εφάρμοζαν την καύση των νεκρών, επηρεασμένοι από την Ανατολή, η οποία διατηρήθηκε ως τα πρώτα χριστιανικά χρόνια. Ο Όμηρος στην Ιλιάδα (ραψωδ. Ψ στχ.210) αφηγείται την καύση του νεκρού Πάτροκλου, « τα ξύλα στην πυρά ν’ ανάψετε που απάνω τους ξαπλώνει νεκρός ο Πάτροκλος, και οδύρονται οι Αργείτες». Και σε άλλα σημεία στα ομηρικά έπη γίνεται αναφορά στην καύση των νεκρών, την οποίαν θεωρούσαν πολύ  σημαντική οι αρχαίοι Έλληνες, καθώς πίστευαν ότι η φωτιά έδινε τη λύτρωση στα

Συγκλονιστικός λαϊκός θρύλος Όταν η Παναγία συνάντησε τη Μάνα του ΙούδαΜε αργό το βήμα η Παναγιά, με αμέτρητο τον πόνο, την νύχτα από τον Γολγοθά κατέβαινε με μόνο, τον Ιωάννη πλάι της μες στο σκοτάδι εκείνο και οι πέτρες ανατρίχιαζαν στον μυστικό της θρήνο.
Γύρω, τριγύρω σιγαλιά, βουβός είναι ο δρόμος, θαρρείς τον κόσμο νέκρωσε κάποιος μεγάλος τρόμος.

Και όσο βαδίζουν σαν σκιές στα άχαρα εκείνα μέρη, και μοιρολόγια η Παναγιά τα πιο όμορφα που ξέρει τα λέει και ο αντίλαλος από όπου και αν διαβαίνει κάθε λουλούδι τρυφερό που βρίσκεται μαραίνει.

Πώς να μην κλάψει που ‘γινε για αυτήν σκοτάδι η μέρα;

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

σήμερα τρώμε μύγδαλα, τέλος.


Έλλη Βασιλάκη

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                                                         
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
Ταχ. Δ/νσης: Ερμιόνη                                     
Ταχ. Κώδικ: 21051                                          
Fax:27540-31997
Τηλ.2754360221            

Αγαπητοί συμπατριώτες – συμπατριώτισσες,

Σε λίγες ημέρες θα εορτάσουμε το Άγιο Πάσχα. Η Ερμιόνη μας, αλλά και όλος ο Δήμος θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους χιλιάδες επισκέπτες που έχουν επιλέξει τον τόπο μας για τις πασχαλινές διακοπές τους. Το ελάχιστο που οφείλουμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας είναι φιλοξενία, χαμόγελο και καθαριότητα.
Γνωρίζετε όλοι πολύ καλά ότι τόσο ο Δήμος όσο και η Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης, έχουμε καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να φθάσουμε στο σημερινό επίπεδο καθαριότητας. Δυστυχώς ο Δήμος υστερεί σε οχήματα αλλά και σε προσωπικό καθαριότητας (ιδιαίτερα αυτή την περίοδο), με αποτέλεσμα η προσπάθεια για την καθαριότητα να είναι δυσκολότερη.
Φίλες και φίλοι,
Είναι επιτακτική ανάγκη, να συμβάλουμε όλοι στην προσπάθεια αυτή με έναν πολύ απλό τρόπο ΝΑ ΜΗΝ ΡΥΠΑΙΝΟΥΜΕ.
Απευθύνω έκκληση προς όλους σας, να συμπορευθούμε και να προστατέψουμε το περιβάλλον, την Ερμιόνη μας και το Δήμο μας. Είναι αρκετό να θυμόμαστε τι δεν πρέπει να  κάνουμε.
1.      Δεν πετάμε απορρίμματα έξω από τους κάδους.
2.      Δεν πετάμε μπάζα, κλαδέματα, χόρτα και ογκώδη αντικείμενα στους κάδους ή έξω από αυτούς.
3.      Φροντίζουμε να σπάμε τα χαρτόκουτα για την ανακύκλωση. Με τον τρόπο αυτό αυξάνουμε την χωρητικότητα των κάδων.
4.      Τηρούμε με ευλάβεια την διαδικασία ανακύκλωσης (γυαλί, αλουμίνιο κτλ).
Τα παραπάνω αποτελούν μέρος του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμα από 100€ έως 1.000€.
Είμαι βέβαιος όμως ότι όλοι θα εργαστούμε μαζί, γιατί θέλουμε την Ερμιόνη ΚΑΘΑΡΗ , ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ. Επίσης θέλω να τονίσω ότι δεν θα υπάρξει πλέον ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Για ογκώδη αντικείμενα (στρώματα, έπιπλα κ.λπ.) θα καλείτε το τηλ.2754022477.
Εύχομαι σε όλους, ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και η Ανάσταση του Κυρίου, να μας φέρει ΑΓΑΠΗ, ΓΑΛΗΝΗ και ΥΓΕΙΑ.

Τηλ. Επικοινωνίας με την Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης 2754360210.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
ΔΑΓΚΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ασύχαστοι

για τον όρο «Μετανάστες» 


Λαθεμένο μου φαινόταν πάντα τ’ όνομα που μας δίναν:
«Μετανάστες»
Θα πει, κείνοι που αφήσαν την πατρίδα τους.
Εμείς, ωστόσο,
δε φύγαμε γιατί το θέλαμε,
λεύτερα να διαλέξουμε μιάν άλλη γη.
Ούτε και σε μιάν άλλη χώρα μπήκαμε να μείνουμε για πάντα εκεί,
αν γινόταν.
Εμείς φύγαμε στα κρυφά.
Μας κυνήγησαν, μας προγράψανε.
Κι η χώρα που μας δέχτηκε, σπίτι δε θα ‘ναι, μα εξορία.
Έτσι απομένουμε δω πέρα, ασύχαστοι,
όσο μπορούμε πιό κοντά στα σύνορα,
προσμένοντας του γυρισμού τη μέρα,
καραδοκώντας το παραμικρό σημάδι αλλαγής στην άλλην όχθη,
πνίγοντας μ’ ερωτήσεις κάθε νεοφερμένο,
χωρίς τίποτα να ξεχνάμε, τίποτα ν’ απαρνιόμαστε,
χωρίς να συχωράμε τίποτ’ απ’ όσα έγιναν, τίποτα δε συχωράμε.
Α, δε μας ξεγελάει τούτη η τριγύρω σιωπή!
Ακούμε ίσαμ’ εδώ τα ουρλιαχτά που αντιλαλούν απ’ τα στρατόπεδά τους.
Εμείς οι ίδιοι μοιάζουμε των εγκλημάτων τους απόηχος,
που κατάφερε τα σύνορα να δρασκελίσει.
Ο καθένας μας, περπατώντας μες στο πλήθος με παπούτσια ξεσκισμένα,
μαρτυράει τη ντροπή που τη χώρα μας μολεύει.
Όμως κανένας μας δε θα μείνει εδώ.
Η τελευταία λέξη δεν ειπώθηκε ακόμα.

Μπέρτολτ Μπρεχτ

μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης 


πηγή: asante.gr
Έλλη Βασιλάκη

Γιάννης Γεωργόπουλος: ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ
Εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας και της Δημοτικής μας παράταξης "Δυνατή Ερμιονίδα", εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας και συγχαίρουμε τη Δωρήτρια της νέας "Παιδικής χαράς" στην Ερμιόνη, κ. Μαρία Τραυλού. Η νέα παιδική χαρά της Ερμιόνης είναι μια καλαίσθητη και πολύ προσεγμένη κατασκευή η οποία πληροί και τους κανόνες ασφάλειας.
Ευχόμαστε στο Δήμο Ερμιονίδας και στην Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης, μέσω αυτής της ανακοίνωσης, καθώς δεν λάβαμε πρόσκληση για τη συγκεκριμένη εκδήλωση των εγκαινίων, να φροντίσει για τη διατήρηση της καλής κατάστασης του έργου αυτού αλλά και να προβεί με κάθε τρόπο στη συντήρηση αντίστοιχων παιδικών χαρών οι οποίες βρίσκονται στα Δημοτικά και Κοινοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ερμιονίδας για να μπορούν ισότιμα τα παιδιά ολόκληρου του Δήμου να απολαμβάνουν το παιχνίδι.
Η παιδική χαρά στο Λουκαΐτι στις 18/4/2016 (φωτο)
Γιάννης Γεωργόπουλος

Ο Διονύσης Σαββόπουλος LIVE στο Φουγάρο

Ο Διονύσης Σαββόπουλος LIVE στο Φουγάρο
Σάββατο 23 Απριλίου 2016Κυριακή 24 Απριλίου 2016
Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Απριλίου στις 10μμ, το Φουγάρο υποδέχεται στους υπαίθριους χώρους του για δύο βραδιές το Διονύση Σαββόπουλο σε ένα ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στη μελωδία και τη φωνή, ανοίγοντας δυναμικά για φέτος το συναυλιακό του κύκλο!
Ο κορυφαίος τραγουδοποιός γιορτάζει τα 50 του χρόνια στο τραγούδι και «σκαρώνει» μια unplugged παράσταση που διατρέχει όλη του την μουσική πορεία. Τραγούδια που έχουμε αγαπήσει ζωντανεύουν με την κιθάρα και τη φωνή του ξεχωριστού Διονύση Σαββόπουλου, με τη συνοδεία του Στάθη Άννινου στο πιάνο.
Η φωνή, ο λόγος, η κίνηση, οι στίχοι και η μουσική που φέρνουν την μοναδική του σφραγίδα πρωταγωνιστούν για δυο ώρες περίπου στη σκηνή, σε μία σπάνια ευκαιρία να απολαύσουμε απλά, καθαρά, γεμάτα τον σπουδαίο Διονύση Σαββόπουλο.
Είσοδος: 15€ με ποτό
Προπώληση εισιτηρίων στο Café του Φουγάρου, 27520 47347, info@fougaro.gr
Πληροφορίες: 27520 47300

Η ιστοσελίδα του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΕρμιόνηςΚαλαίσθητη, σύγχρονη,  δυναμική.
Καλή τους επιτυχία!

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Χορωδιακό Εργαστήρι του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης δελτίο τύπου


Το Χορωδιακό Εργαστήρι του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης μετα από πρόσκληση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, θα λάβει μέρος σε Μουσική Χορωδιακή Συνάντηση στο Ιδρυμα Ζαφείρη στο Αστρος, το Σάββατο 23 Απριλίου ώρα 20:30. H εκδήλωση έχει τιτλο "Ξενιτιά" και διοργανώνεται από τον Δήμο και τη χορωδία Ενηλίκων του Αστρους. Με αφορμή την εκδήλωση θα γίνει συλλογή τροφίμων για τους πρόσφυγες.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Απώλεια για την Ερμιόνη ο θάνατος του Βαγγέλη Αρ. Γούτου

Με την είδηση του θανάτου του συμπατριώτη μας Ερμιονίτη, με Αρκαδική καταγωγή, φίλου Βαγγέλη Γούτου, αισθάνομαι την ανάγκη να συλλυπηθώ την οικογένειά του για την μεγάλη απώλεια. Ο Βαγγέλης ήταν άριστος οικογενειάρχης και επαγγελματίας αλλά και άνθρωπος με αισθήματα.

Θέλω να υπογραμμίσω ότι ο Βαγγέλης Γούτος, αν και κατοικούσε στην Αθήνα, δεν λησμόνησε ποτέ την ιδιαίτερη πατρίδα του. Πάντοτε λειτούργησε σαν ευπατρίδης. Απλόχερα διένειμε τις χορηγίες του για το κοινό καλό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, την Ερμιόνη, την προβολή της, τη στήριξή της.

Μεταξύ άλλων πολλών ευεργεσιών στην ιδιαίτερη πατρίδα του στήριξε την Κοινότητα Ερμιόνης παρέχοντας γενναία οικονομική χορηγία, προ δεκαετίας, για την ολοκλήρωση του Βιολογικού Σταθμού Ερμιόνης. Επίσης το φθινόπωρο του 2014 έδωσε στην παρούσα Δημοτική Αρχή χρήματα για τον καθαρισμό του Δήμου από τα συσσωρευμένα απορρίμματα. Και όλα αυτά ανιδιοτελώς και χωρίς δημοσιότητα με την αρμόζουσα αξιοπρέπεια, που επέβαλε η σεμνότητά του και η ανωτερότητά του.

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του.

Γιάννης Δημαράκης
Αντιδήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας
 

"Εφυγε" ο Ευάγγελος Γούτος

Κεραυνός εν αιθρία για την Ένωση Ερμιονίδας το πρωί της Δευτέρας με την θλιβερή είδηση του θανάτου του Ευάγγελου Γούτου του Αριστείδη ο οποίος έδινε την μάχη με την επάρατη νόσο.
Ο Ευάγγελος Γούτος του Αριστείδη υπήρξε ο οραματιστής της συνένωσης του Ερμή Ερμιόνης και της ΑΕΚ Κρανιδίου πριν από έξι χρόνια περίπου με σκοπό την δημιουργία μίας ομάδας πού θα αντιπροσώπευε όλη την επαρχία.
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει το απόγευμα  ( 4μμ)  της Δευτέρας στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ερμιόνης.
Η ομάδα της Ένωσης Ερμιονίδας μετά την αναγγελία του θανάτου του Βαγγέλη Γούτου του Αρ. εξέδωσε ψήφισμα πού αναφέρει
ΑΠΟΦΑΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ της Ένωσης Ερμιονίδας συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 ύστερα από το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Ευάγγελου Γούτου του Αριστείδη Μέγα χορηγού , οραματιστή της Ένωσης  Ερμιονίδας και πρώην Προέδρου του Ερμή Ερμιόνης πού ήταν πάντα αρωγός στο σύλλογό μας και αποφάσισε ομοφώνως τα εξής:
1.       Να κατατεθεί το ποσό των 200 euro στην φιλόπτωχο Ερμιόνης αντί στεφάνου.
2.       Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. και όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα  της ομάδας στην εξόδιο ακολουθία.
3.       Να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή εις ένδειξη πένθους και να αγωνιστούν οι ποδοσφαιριστές με μαύρα περιβραχιόνια στον επόμενο εντός έδρας αγώνα της ομάδας.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΒΑΓΓΕΛΗ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΣΟΥ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.

Γιάννης Ανδριανός δελτίο τύπουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε σήμερα στην  εκδήλωση παρουσίασης συγγραφέων από την Αργολίδα που έγινε στο πλαίσιο του 1ου Πανελληνίου Συμποσίου “Αργολίδα, ο τόπος της συγ-γραφής”.
Ο κ. Ανδριανός στο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων τη σημασία που έχουν τέτοιες πρωτοβουλίες για την Αργολίδα, έναν τόπο άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία και τον πολιτισμό, ιδιαίτερα καθώς καταδεικνύουν ότι οι άνθρωποί της δεν αρκούνται απλώς στον ρόλο των προνομιακών θεματοφυλάκων της τεράστιας αυτής παρακαταθήκης, αλλά και συμβάλλουν ενεργά με δημιουργικά έργα στον διαρκή της εμπλουτισμό.