Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Το ΔΣ της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ προωθούσε την χορήγηση ιδιαιτέρως μεγάλων ποσοτήτων νερού, με πολύ φτηνή τιμή, σε συγκεκριμένη ομάδα πελατών. Το πρόλαβαν, με αρνητική ψήφο, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι


 enimerosipeloponnisou 

Με εντυπωσιακή αποφασιστικότητα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας υπερασπίσθηκε τα συμφέροντα των χιλιάδων μικρών και μεγάλων καταναλωτών και απέρριψε το φωτογραφικό άρθρο του κανονισμού λειτουργίας της ΔΕΥΑΕΡ, που είχε εγκρίνει το Διοικητικό της Δημοτικής Επιχείρισης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Ερμιονίδας. Το Άρθρο 17 παρ. 3, ενότητα ζ προέβλεπε την παροχή ποσοτήτων νερού άνω των 90.000 κυβικών, με σημαντικά χαμηλότερη τιμή από τον οικογενειάρχη καταναλωτή (0,90 έναντι 1,50 στον μέσο καταναλωτή).

Η απόρριψη του άρθρου δεν επιτρέπει στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ να προχωρήσει στην εφαρμογή του σχεδίου της και αποφεύγεται ο κίνδυνος, της ουσιαστικής χρηματοδότησης των κολοσσών από τους μικροκαταναλωτές. Συγχρόνως, διασφαλίζεται η συνεχής ροή νερού που κινδύνευε να καταστεί προβληματική λόγω των μεγάλων ποσοτήτων που θα κατανάλωναν συγκεκριμένοι πελάτες.
Οι σύμβουλοι της μειοψηφίας και τρεις ακόμη σύμβουλοι της πλειοψηφίας αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν το σχετικό άρθρο, με αποτέλεσμα το σχετικό άρθρο να μην εγκριθεί.

Σαν αρχαία τραγωδία...η υπόθεση του Σταυρού


ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ 

Οχι μόνο για τα Δίδυμα, αλλα και για τους Φούρνους (ειδικότερα)   κατά συνέπεια και το Καταφύκι......
Θα πεί κάποιος κινδυνολογίες ,  ποιον θα βλάψουν 40000 τόνοι σκουπίδια.
 Ελα μωρέ τι έγινε. η ανταπάντηση ..Η κλασσική ελληνική φράση που οδήγησε ολόκληρη τη χώρα στην άβυσσο.
Εγω να έχω τη καρέκλα(αμειβόμενη) και ο θεός της Ελλάδας θα φροντίσει..Να σκεφτούμε ότι το κίνητρο είναι αυτό για να ασχοληθεί κάποιος με τη πολιτική ;
 Αλλά ο θεός έχει και άλλες δουλειές να κάνε καμμιά φορά ...
Αυτά γίνονται όταν ένα αμιγές τεχνικό θέμα γίνεται θέαμα στην πολιτική τοπική αρένα..
Δύο  εκλογικές μάχες κρίθηκαν πάνω στα σκουπίδια ,πάνω στη βρώμα μας.
Τοπικοί παράγοντες έγιναν γνωστοί,ώς αγορευτές πάνω στο θέμα..Ανθρωποι χαρακτηρίστηκαν
μαχητές,ριψάσπιδες,"ψευτοοικολόγοι".,ψεύτες ,διαπλεκόμενοι ..Η δικιά μας τοπική τραγωδία.,
Και ολα αυτα για μια  καρέκλα σε ένα τοπο που αδειάζει απο κόσμο και αργοπεθαίνει .
Ψηφουλάκια αρνητικά η θετικά αναλογικά με τα δέματα και τους τόνους του Σταυρού.

Καπετάν Ρέμπελος, ένας θρύλος μια ιστορίαΤου Γιάννη Λακούτση
 
Μια από  τις  θρυλικές  μορφές  του  Μακεδονικού αγώνα  και  όχι  μόνο,  υπήρξε  ο  καπετάν  Ρέμπελος, όπως  έμεινε  στην  Ιστορία, ο  αξιωματικός  του  Ελληνικού Στρατού, Χρήστος  Τσολακόπουλος (1868-1923). Γεννήθηκε  στην  Επίδαυρο  Αργολίδας, γιος  του  τελώνη Νικολή  Τσολακόπουλου  και  της  Ανθής  Ιωάννου. Μαθήτευσε στο  Ναύπλιο  και  μετά  από εξετάσεις  μπήκε  στη  Σχολή  Υπαξιωματικών. Στον  πόλεμο  του  1897,  μαθητής  ακόμα,  πολέμησε  και  τραυματίστηκε.  Στη  διάρκεια  του  Μακεδονικού  Αγώνα,  κατατάχτηκε  στο Σώμα  του  λοχαγού, αργότερα  στρατηγού,  Καλομενόπουλου  ( Νίδα),  με  το βαθμό  του  ανθυπολοχαγού  και  με  το  όνομα  Καπετάν  Ρέμπελος. Έμεινε  ιστορική  η  περιπέτεια  του  ίδιου  και  των  αντρών  του, στις  16  Απριλίου  1905 όταν  προδομένοι  περικυκλώθηκαν  από  τους  Τούρκους  στην  Μπελκαμένη, σημερινή  Δροσοπηγή  Φλώρινας.  Για  το  γεγονός  αυτό  μιλάει, στην  εφημ.  ΣΚΡΙΠ  11 Μαίου  1905,  ο  Ι.Ηλιάδης,  αντάρτης  του  Ρέμπελου:  «  Τα  χαράγματα  της  Μεγάλης  Παρσκευής εφθάσαμεν  εις  το  χωριό  Βαλκαμένι  της  Φλωρίνης.  Εκεί  εμείναμεν  όλην  την  Μ.Παρασκευήν  και  το  εσπέρας 

Σταυρός Διδύμων: Παναγιώτης Αποστόλου, αλίμονό μας, αλίμονό μου

Ανακοίνωση Παναγιώτη Αποστόλου

Συγχωριανοί,
Τα τελευταία 6 χρόνια περίπου είμαι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος, με τη βοήθεια σας και τη βοήθεια όλης της Ερμιονίδας. Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου στον Δήμο Ερμιονίδας έχω δώσει μεγάλες μάχες στο Δημοτικό Συμβούλιο για το μεγάλο κακό που μας βρήκε από την τοποθέτηση όλων των απορριμμάτων του Δήμου σε απόσταση αναπνοής από το χωριό μας. Έδωσα μεγάλη μάχη μαζί σας μέρα και νύχτα για να μπορέσουμε να κλείσουμε τη χωματερή και να τη διατηρήσουμε κλειστή. ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΜΕ.
Το διάστημα αυτό από την υπόλοιπη Ερμιονίδα είχαμε ελάχιστη στήριξη από ελάχιστους ανθρώπους. ΓΙΑΤΙ;;;;;;
Γιατί βολεύτηκαν όλοι με το κλείσιμο όλων των υπολοίπων χωματερών του Δήμου μας.
Ήρθε η λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων από τη νέα Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον κ. Δημήτριο Σφυρή. Ανάσα μεγάλη για το χωριό μας, αφού δεν χρειάζεται ποια να αγωνιούμε για νέα απορρίμματα στη θέση Σταυρός.
Ήρθε στη συνέχεια η ώρα της αποκατάστασης όλων των

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ


Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΠΩΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ "ΜΕΓΑΛΟΙ" ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

 
Γιώργος Μπόλμπος

Τη γυναίκα πρέπει να την βλέπουμε, όχι να την ακούμε.
Σοφοκλής
 
Κάποιος που είχε χωρίσει από τη γυναίκα του, δέχτηκε έναν σωρό κατηγορίες από τους φίλους του, που τον ρωτούσαν: «Μα δεν ήταν τίμια; Δεν ήταν καλή;» Τότε εκείνος, βγάζοντας το παπούτσι του, τους ρώτησε αν έβλεπαν ότι ήταν καινούργιο και γερό. «Και όμως, κανένας από σας δεν μπορεί να μου πει πού με χτυπάει».
Πλούταρχος
 
Η γυναίκα; Είναι θηλυκό κατασκεύασμα και όπλο έχει τα δάκρυα.
Ευριπίδης

ΤΟ ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΗΠΑΣΑΔημήτρης Τουτουντζής

    Οι περισσότεροι από τους περιηγητές που ταξίδεψαν ως την πρωτεύουσα του Αληπασά συγκέντρωσαν πληροφορίες για το βίο και την πολιτεία του σατράπη της Ηπείρου, για τη διοίκηση και τους πολέμους του. Αυτός όμως που είχε τις μεγαλύτερες δυνατότητες για πληρέστερη ιστοριογραφία είναι ο Γάλλος πρόξενος  στα Ιωάννινα Πουκεβίλλ, επειδή έζησε μια δεκαετία εκεί και είχε την ευκαιρία συλλογής υλικού, συστηματικών ερευνών και εξακριβώσεων. Και μ’ όλη την αποστροφή του εναντίον του Αλή τα κεφάλαια που του αφιερώνει στο περιηγητικό χρονικό του είναι η πληρέστερη ιστορία της εποχής. Λαμπρή είναι επίσης η σκιαγραφία του Αλή που δίνει στο χρονικό και εύστοχο το ψυχογράφημά του.
    «Κάτω από τη μάσκα μιας πλαστής καλοσύνης ανακάλυψα πολύ γρήγορα την ανησυχία και το φόβο που συνέχουν όλους τους αξιωματούχους της οθωμανικής Ανατολής. Δεν ζούσε ποτέ  με τους οικείους του. Στηριζόταν πάντοτε στη φρουρά του  γιατί

Ερώτηση Μανιάτη για το μέλλον του έργου «Ολοκλήρωση Αποχετευτικού δικτύου Κρανιδίου»

Το θέμα του έργου της ολοκλήρωσης του δικτύου αποχέτευσης Κρανιδίου θίγει με ερώτηση του στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γ. Σταθάκη, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτη, προκειμένου με άμεσες ενέργειες να ολοκληρωθεί ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, που εντάχθηκε στο πρόγραμμα του ΕΠΠΕΡΑΑ το 2014 ύστερα από δικές του ενέργειες.
Αναλυτικό, το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Κύριοι Υπουργοί,

το 2014 ύστερα από δική μας προσπάθεια εντάξαμε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» το έργο «Ολοκλήρωση Αποχετευτικού δικτύου Κρανιδίου», ένα έργο ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της πόλης του Κρανιδίου, αλλά και των περιοχών του Πορτοχελίου και της Κοιλάδας.

Ενημέρωση και ανοιχτή συζήτηση για το Σταυρό ΔιδύμωνΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΔΥΜΩΝ

Ενημέρωση και ανοιχτή συζήτηση από όλες τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης για την σχεδιαζόμενη αποκατάσταση στο ΧΑΔΑ  Διδύμων
Την  Κυριακή 12 Ιουνίου
στις  7:00  το απόγευμα
στο κατάστημα
«Πέτρινο» στα Δίδυμα

              Συμμετέχουν οι παρατάξεις:

Δυνατή Ερμιονίδα
Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας
Νέα Δυναμική Πορεία Ερμιονίδας
Ριζοσπαστική Κίνηση Ερμιονίδας-Συμμετοχή

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΣΤΟ «ΟΡΛΕΝΤΙ» ΕΡΜΙΟΝΗΣΤο Ι.Λ.Μ.Ε. ξεκίνησε το Νοέμβριο 2015 κύκλο μαθημάτων επιμόρφωσης ενηλίκων.

Στο πλαίσιο αυτών των μαθημάτων συνεργάσθηκε μεταξύ άλλων και με το εργαστήριο κεραμικής της κας Αγγελικής Μαντζαβίνου.

Οι δημιουργίες των επιμορφούμενων ενηλίκων του παραπάνω προγράμματος αλλά και άλλων μαθητών του εργαστηρίου της κας Μαντζαβίνου θα εκτεθούν στο παλιό πηγάδι «Ορλέντι» της Ερμιόνης, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 και ώρα 11:00.

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η παρακολούθηση αυτής της έκθεσης.

Το Δ.Σ. του Ι.Λ.Μ.Ε.

Τήλος: υβριδικό αιολικό-φωτοβολταϊκό με αποθήκευση ΑΠΕ πήρε έγκριση

Το «πράσινο φως» για την κατασκευή ενός υβριδικού σταθμού αιολικής-ηλιακής ενέργειας με αποθήκευση ισχύος 0,4 Μεγαβάτ στην Τήλο άναψε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, η σύσταση του σταθμού έχει ως εξής:
Φωτοβολταϊκό πάρκο ονομαστική ισχύος 0,16 Μεγαβάτ, αποτελούμενο από 640 φωτοβολταϊκά πλαίσια των 250 Βατ το καθένα και οκτώ (8) αντιστροφείς τύπου SMA ισχύος 20 Κιλοβάτ. Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του φωτοβολταϊκού πάρκου  θα είναι 0,16 MW και μέγιστη ισχύς παραγωγής 0,16 MW.
– Οι μονάδες ελεγχόμενης παραγωγής του σταθμού θα είναι συσσωρευτές ως ακολούθως: Δύο μπαταρίες νικελίου-χλωριούχου νατρίου με ονομαστική χωρητικότητα 1400 Κιλοβατωρών η κάθε μία. Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς είναι 0,8 MW και η μέγιστη ισχύς παραγωγής 0,8 MW.
Ο σταθμός ανήκει στην εταιρεία EUNICE.

Σύντομο κείμενο αυτοβελτίωσης, από τον Χαλίλ Γκιμπράν


Και είπε ο Θεός: Αγάπα τον εχθρό σου.
Κι εγώ υπάκουσα κι αγάπησα τον εαυτό μου.

Χαλίλ Γκιμπράν

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ"


Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΝΕΔΥΠΕΡ:ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡ-ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑ


Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος  για την αποκατάσταση της υπερ-χωματερής στο Σταυρό Διδύμων με την αλλαγή κατέυθυνσης  της Περιφέρειας Πελοποννήσου που σε συνεργασία με την παράταξη του κ. Σφυρή  αποφάσισαν το θάψιμο όλων των απορριμμάτων μαζί με τα περίπου 30.000 δέματα που  βρίσκονται στο χώρο του δεματοποιητή,  η παράταξή μας δίνει σήμερα στην δημοσιότητα τις 2 μελέτες για τον συγκεκριμένο χώρο.

Η πρώτη μελέτη του 2014 ήρθε στα χέρια μας μετά από αίτημά μας στις 29/2/2016 προς την   Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου:
Στις 10-3-2016 η αρμόδια υπηρεσία μου απέστειλε την μελέτη για το ΧΑΔΑ «Σταυρός 1» που εκπονήθηκε το 2014:

https://mail.google.com/mail/#inbox/154ee2972d5d5b55

Ερμιόνη η πόλη - νησί του διεθνούς τζετ σετ από ψηλά


Δείτε από ψηλά την Ερμιόνη, την πόλη - νησί που επιλέγουν πολλοί επώνυμοι για να περάσουν τις διακοπές τους.
Εκεί βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Μπέκαμ και η σύζυγός του Βικτόρια, απολαμβάνοντας τον ελληνικό ήλιο και θάλασσα.

Η θάλασσα που «αγκαλιάζει» την Ερμιόνη από δύο πλευρές, σχηματίζει στα βόρεια το λιμάνι, που είναι το κατ’ εξοχήν εμπορικό κέντρο της πόλης και στα νότια, τα Μανδράκια, την πιο ζωντανή περιοχή της πόλης. Στα γραφικά ταβερνάκια και στα παραδοσιακά καφενεία με τα απλωμένα χταπόδια και τα δίχτυα των ψαράδων ολόγυρα, μπορείτε να απολαύσετε κρασί ή ουζάκι με ολόφρεσκο θαλασσινό μεζέ.
Ανηφορίζοντας μέσα από τα πλακόστρωτα σοκάκια και τα όμορφα σπίτια της Ερμιόνης, φτάνει κανείς στην πλαγιά του αρχαίου λόφου «Πρωνός», που την κορυφή του στολίζει ένα εκκλησάκι σε νησιωτικό ρυθμό, η Αγία Ερμιόνη, χτισμένο στα θεμέλια του ναού της θεάς Ήρας και προσφέρει μοναδική θέα.
Το βίντεο είναι μια παραγωγή του Haanity.

huffingtonpost 

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»: Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ, Η ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΡΙΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣΤετάρτη , 07/06/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ  ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ, Η ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΡΙΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Ιουνίου 2016 κατά την συζήτηση για τον κανονισμό λειτουργίας δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΕΡ είχαμε την δυνατότητα να παρουσιάσουμε τις θέσεις επί της ψήφισης των άρθρων του κανονισμού να συμφωνήσουμε με τα περισσότερα από αυτά και να εκφράζουμε την ριζική διαφωνία μας επί των τριών άρθρων  και αντίστοιχων παραγράφων του κανονισμού τα οποία τελικά έλαβαν μόλις 12 θετικές ψήφους ενώ απαιτούνταν 14 θετικοί ψήφοι (απόλυτη πλειοψηφία επί των μελών του δημοτικού συμβουλίου) στα πλαίσια λήψης κανονιστικών αποφάσεων όπως προβλέπει ο κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων και ο Νόμος 3852/2010- πρόγραμμα Καλλικράτης.
Τα τρία άρθρα που δεν εγκρίθηκαν , δεν μπορούν να έχουν καμία εφαρμογή , δεν αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του κανονισμού λειτουργίας είναι τα εξής:
1.       Άρθρο 17 παρ. 12 σχετικά με το τέλος επανασύνδεσης
Η άρνησή  μας να έχει ισχύ οφείλεται στην ευαισθησία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου απέναντι στους Δημότες στην παρούσα οικονομική-κοινωνική συγκυρία. Το μέτρο της ρύθμισης των οφειλών και της απειλής διακοπής νερού είναι αρκετό για να πετύχει η ΔΕΥΑΕΡ τους στόχους της στα πλαίσια είσπραξης ανεξόφλητων λογαριασμών. Το τέλος επανασύνδεσης ήταν ένα εκδικητικό  μέσο που δεν λύνει κανένα πρόβλημα , είναι ανάλγητο και μη αποτελεσματικό . Κερδίζει κυρίως ο ιδιώτης εργολάβος που εισπράττει περίπου το 40% του τέλους. Η μη έγκριση του από το Δ.Σ δίνει την δυνατότητα να αναθεωρήσει η ΔΕΥΑΕΡ  προς την σωστή κατεύθυνση την πολιτική της και να κοιτάζει με αξιοπρέπεια τους πολίτες στα μάτια και όχι στην τσέπη τους.
2.       Το Άρθρο 17 παρ. 3, ενότητα ζ: Μεγάλοι πελάτες
Το ΔΣ με την διεξαγωγή της ψηφοφορίας αρνήθηκε να προσθέσει και μια νέα κατηγορία στα τιμολόγια ύδρευσης της ΔΕΥΑΕΡ με την ονομασία Μεγάλοι  Πελάτες, για καταναλωτές με ελάχιστη ετήσια κατανάλωση 90.000m3/ έτος , με ενιαία τιμή κατανάλωση  νερού  0,90€/m3 και με μηνιαία έκδοση λογαριασμών. Η θέση μας ξεκάθαρη δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες νερού για να υπάρξει αυτή η δυνατότητα , δεν μπορούμε στους «Μεγάλους Πελάτες» να πουλάμε το νερό 0,90€/m3 και η μέση κατανάλωση στους μικρούς καταναλωτές στις Κοινότητες  να είναι 1,5€/m3. Για τους «Μεγάλους

Συνεξάρτηση, δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο «καλοί» με τους άλλους

Artist: Carmen Laffon (λεπτομέρεια)
 
Κείμενο:Παναγιώτα Κυπραίου, Ψυχοθεραπεύτρια – Συντονίστρια Σχολών Γονέων.

Συνεξάρτηση είναι όταν αναλαμβάνεις τα προβλήματα των άλλων, τις ανάγκες, τα συναισθήματά, τις προτιμήσεις, τους στόχους, τη ζωή τους, σα να είναι δικά σου, παραμελώντας ή ακόμη και χάνοντας επαφή με τα πραγματικά δικά σου.

Ο όρος αρχικά αναφερόταν στη νοσηρή «δυναμική» που παρατηρούνταν στους συντρόφους αλκοολικών, που χωρίς να το θέλουν, υπέθαλπαν τα προβλήματα του εθισμένου ατόμου, μέσα από υποθετικά βοηθητικές συμπεριφορές.

Η συνεξάρτηση τώρα πλέον αναφέρεται σε οποιονδήποτε εμπλέκεται σε παρόμοια νοσηρή «δυναμική». Λέμε «νοσηρή» γιατί το να καλύπτει τις ανάγκες του άλλου, δεν είναι υγιές για τον συνεξαρτημένο αλλά ούτε και για τον παραλήπτη.

Πως αναπτύσσεται η συνεξάρτηση;

Η συνεξάρτηση αναπτύσσεται όταν ένα παιδί είναι σε ανισότιμη σχέση με τους γονείς του, όπου μαθαίνει να βάζει στην άκρη τις δικές του ανάγκες και επιθυμίες, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τα θέλω των γονιών του, προκειμένου να πάρει τη φροντίδα τους, την προσοχή ή την έγκρισή τους.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΒΑΣΙΜΗ Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΑΔΑ ΔΙΔΥΜΩΝΣτο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας η πλειοψηφούσα παράταξη του Δημάρχου κ. Δ. Σφυρή αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αποδοχή της μελέτης για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Διδύμων , με την οποία γίνεται ουσιαστικά το θάψιμο όλων των σκουπιδιών που βρίσκονται στον χώρο της πρώην χωματερής μαζί με όλα τα δέματα των σύμμεικτων απορριμμάτων που υπάρχουν στον χώρο που εγκαταστάθηκε ο δεματοποιητής με την έναρξη λειτουργίας του τον Αύγουστο του 2010. Η μελέτη που μας παραδόθηκε λίγη ώρα πριν το Δημοτικό Συμβούλιο, αποτελεί τροποποίηση της μελέτης του 2014 και είναι επιστημονικά αβάσιμη, διάτρητη και επικίνδυνη περιβαλλοντικά και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική κατάσταση του χώρου.
Υπάρχουν σοβαρές επιστημονικές, περιβαλλοντικές απόψεις που αμφισβητούν το θάψιμο δεμάτων σύμμεικτων απορριμμάτων ως μέθοδος αποκατάστασης τις οποίες θα προσκομίσουμε.
Η Δημοτική αρχή δεν σεβάστηκε και δεν υλοποίησε την απόφαση του Δ.Σ. της 7ης Μαρτίου 2016 σχετικά με την εξέταση της αρτιότητας της μελέτης για τον Σταυρό Διδύμων από μελετητικό γραφείο, καθώς επίσης δεν έγιναν και οι απαιτούμενες μετρήσεις για να έχουμε την εικόνα της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα.
Όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης καταψηφίσαμε την εισήγηση του Δημάρχου και ζητήσαμε να υλοποιήσει ο Δήμαρχος, όπως είναι υποχρεωμένος, την απόφαση του Δ.Σ. της 7ης Μαρτίου 2016 πριν την έναρξη εργασιών στον χώρο του ΧΑΔΑ Διδύμων.
Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε υπέρ της αποκατάστασης και του συγκεκριμένου ΧΑΔΑ, με την προϋπόθεση να τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες περιβαλλοντικές διατάξεις και κανονισμοί.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης που ήταν παρόντες στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο
Γεωργόπουλος Γιάννης
Λάμπρου Τάσος
Τόκας Τάσος
Γανώσης Ιωσήφ
Μπαλαμπάνης Χρήστος
Γκαμίλη Ελένη
Αντωνόπουλος Αντώνης
Κρητσωτάκης Γιάννης