Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!

 

“Η Κοίμηση της Θεοτόκου” 

Ο διάσημος πίνακας του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο) που χρονολογείται στα 1565-1566, όσο ο καλλιτέχνης βρισκόταν στην Κρήτη. Η εικόνα βρίσκεται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ερμούπολης στην Σύρο από το 1850 μέχρι και σήμερα. Κατά την επικρατέστερη άποψη μεταφέρθηκε εκεί από τους Ψαριανούς πρόσφυγες, οι οποίοι φεύγοντας από τα κατεστραμμένα Ψαρά και αναζητώντας νέα πατρίδα, την μετέφεραν μαζί τους. 

 Τζένη Ντεστάκου

 

 

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Μπροδήμας Δ. Κωνσταντίνος – Κύπρος, 16 Αυγούστου 1974

Η περίοδος που διανύουμε δεν μας επιτρέπει να τιμήσουμε όπως του αρμόζει τον Διδυμιώτη ήρωα, Κωνσταντίνο Μπροδήμα, ο οποίος θυσιάστηκε υπηρετώντας πιστά την πατρίδα και έπεσε μαχόμενος στα αιματοβαμμένα χώματα της Κύπρου στις 16 Αυγούστου 1974.

Ο Δήμος Ερμιονίδας είχε προγραμματίσει τιμητική εκδήλωση γι' αυτόν τον σύγχρονο ήρωα του τόπου μας. Όμως, εφαρμόζοντας πιστά τα μέτρα της Πολιτείας, τα οποία επιβάλλεται να τηρήσουμε για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού, δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Αιωνία η μνήμη του ΕΛΔΥΚάριου Διδυμιώτη Ήρωα Κωνσταντίνου Μπροδήμα.

Αθάνατος!!!

 

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας

Γιάννης Γεωργόπουλος

 

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Ισπανική Γρίπη : Εκατό χρόνια πριν, οι άνθρωποι τα έβαζαν και πάλι με τις μάσκες τους

 

«Φίμωτρα», «ασπίδες μικροβίων», «παγίδες βρωμιάς»: εκατό χρόνια πριν, οι άνθρωποι τα έβαζαν και πάλι με τις μάσκες τους. Θεωρούσαν ότι κάνουν τους ανθρώπους να μοιάζουν με γουρούνια. Άνοιγαν τρύπες για να μπορούν να καπνίζουν τα πούρα τους. Τις φορούσαν – κοροϊδευτικά – στους σκύλους τους. Και, καμιά φορά, τις χρησιμοποιούσαν για να ληστεύουν τράπεζες.

Πάνω από έναν αιώνα πριν, όταν η πανδημία της γρίπης του 1918 μάστιζε τις ΗΠΑ, μάσκες από γάζα και τουλπάνι έγιναν – κυριολεκτικά – το πρόσωπο της μάχης με τον ιό. Όμως, όπως και τώρα, οι μάσκες έγιναν και αντικείμενο πολιτικού διχασμού. Τότε, όπως και τώρα, οι υγειονομικές αρχές παρότρυναν τους πολίτες να τις χρησιμοποιούν για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού. Και τότε, όπως και τώρα, ορισμένοι αντιστάθηκαν.

Περισσότερα:https://www.in.gr 

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ -ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

Άλλοι είναι οι υποκριτές…
Δυστυχώς προς μεγάλη μας έκπληξη με Δελτίο Τύπου το Γραφείου του Δημάρχου σε σημερινή του ανακοίνωση προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για το θέμα των απορριμμάτων.
Χρησιμοποιώντας αντιδεοντολογικούς όρους για την αντιπολιτευτική στάση του κ. Τόκα δείχνει το πόσο στριμωγμένη είναι η δημοτική αρχή για το κρίσιμο αυτό ζήτημα.
Ουσιαστικά μας λέει ότι δεν πρέπει να κάνουμε αντιπολίτευση, αλλά για την ταμπακιέρα ουδείς λόγος.
Αποκορύφωμα όμως αποτελεί ο ισχυρισμός ότι ο κ. Τόκας «προφασίζεται αστείες δικαιολογίες για να δικαιολογήσει την στάση του».
Πείτε μας λοιπόν:
1) Είναι αστεία δικαιολογία ότι σε 8 μήνες δώσαμε 800.000,00€ για την διαχείριση των σκουπιδιών;
2) Είναι αστεία δικαιολογία ότι πληρώνουμε 110,00€ τον τόνο χωρίς τον ΦΠΑ;
3) Είναι αστεία δικαιολογία ότι δεν προστατεύονται τα συμφέροντα του Δήμου Ερμιονίδας;
4) Είναι αστεία δικαιολογία ότι για έναν διαγωνισμό της τάξης των 285.000,00€ πρέπει να κάνουμε ανοικτό διαγωνισμό, αφού εκλείπει και ο λόγος του κατεπείγοντος;
Ή
5) Είναι αστεία δικαιολογία το γιατί δεν μπορέσαμε να έχουμε μέσα από την διαπραγμάτευση καλύτερες τιμές;
Να θυμίσουμε επίσης ότι ο Δήμος μας πέρα από την περίοδο 2013-2014, δεν πήγε σύμμεικτα απορρίμματα στον ΧΥΤΑ Φυλής, άρα η επίκληση και μόνο αυτού του επιχειρήματος γίνεται για λόγους τακτικής.
Κάντε λοιπόν σωστά τη δουλειά σας και αφήστε μας εμάς να κάνουμε από τα έδρανα της αντιπολίτευσης τον έλεγχο που πρέπει και που χρειάζεται για το καλό αυτού του τόπου.
Γραφείο Τύπου ΝΕΔΥΠΕΡ

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον SARSCOVID-19 στο Επιμελητήριο Αργολίδας

 

Σας ενημερώνουμε ότι η  6η ΥΠΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΟΜΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, πραγματοποιεί  δειγματοληπτικούς ελέγχους  για τον SARSCOVID-19.

Στα πλαίσια των παραπάνω ελέγχων, οι εγγεγραμμένες επιχειρήσεις του Επιμελητηρίου Αργολίδας, εάν το  επιθυμούν μπορούν να υποβάλουν το προσωπικό και τα στελέχη τους σε εξέταση επιχρίσματος ανωτέρου αναπνευστικού για PCR. Επιδημιολογικά προέχουν οι  επιχειρήσεις με έκθεση του προσωπικού τους στο κοινό όπως τουριστικές επιχειρήσεις, εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις εστίασης, supermarket, επιχειρήσεις τροφίμων κ.λ.π.

Εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς σας για την πραγματοποίηση των σχετικών ελέγχων, θα πρέπει να αποστείλετε τα στοιχεία σας και του προσωπικού σας (ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ,κινητό τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση komyargolidas@gmail.com  μέχρι την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν από δύο (2) κινητές μονάδες στο Επιμελητήριο Αργολίδας στο Άργος (οδός Κορίνθου 23), τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18  Αυγούστου 2020 από τις 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.

Σημειώνεται ότι ο έλεγχος είναι δωρεάν και προαιρετικός.

 

                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                 ΦΩΤΙΟΣ ΔΑΜΟΥΛΟΣ

Γραφείο Δημάρχου: Η φθηνή και υποκριτική αντιπολίτευση στο ευαίσθητο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη

Κρανίδι, 12.08.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Αυγούστου 2020, ο κ. Τόκας καταψήφισε θέμα της αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού το οποίο αφορούσε την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας, προφασιζόμενος αστείες δικαιολογίες και με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε προσπάθησε να δικαιολογήσει την στάση του.

Και ενώ γνωρίζει πλήρως την αλήθεια, επέλεξε να πέσει πολύ χαμηλά, κάνοντας φθηνή αντιπολίτευση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα δημόσιας υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος, όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο έχει ταλαιπωρήσει αφάνταστα τον τόπο μας την τελευταία δεκαετία. Φαίνεται ότι θέλει τα σκουπίδια να μείνουν ξανά στους δρόμους, έτσι ώστε να αποκτήσει λόγους και αιτίες να κάνει αντιπολίτευση, διότι αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένα τέτοιο λόγο.

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Γραφείο Δημάρχου: Ασπίδα προστασίας μας η τήρηση των μέτρων


Κρανίδι, 11.08.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

         Στο Δημαρχείο πριν από λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Ερμιονίδας με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας και τους Διοικητές των Λιμενικών Τμημάτων Ερμιόνης και Πορτοχελίου, με θέμα την εφαρμογή και τήρηση των προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης και διάδοσης του κορωνοϊού, λόγω των προσφάτων εξελίξεων και της έξαρσης των κρουσμάτων σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

     Στην Ερμιονίδα μέχρι σήμερα η κατάσταση βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο, πρέπει όμως με άριστο συντονισμό και καλή συνεργασία όλων των Υπηρεσιών να συνεχίσουμε και να παραμείνουμε ασφαλείς.

    


Επιμένουμε στην τήρηση κάθε εξαγγελίας της Πολιτείας, διότι ασπίδα προστασίας μας είναι η τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Χρησιμοποιούμε μάσκα, κρατάμε απόσταση, αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό πολλών ατόμων.

     Ιδιαίτερα, απευθυνόμαστε στους νέους και τους παρακαλούμε να προσέχουν, να τηρούν τις οδηγίες και να φροντίζουν την υγεία τους.

     Θέλουμε και θα επιδιώξουμε όλοι μαζί να συνεχίσουμε υγιείς την καλοκαιρινή περίοδο, απολαμβάνοντας κάθε ομορφιά του τόπου μας, ενώ παράλληλα θα κρατήσουμε μακριά μας τον κορωνοϊό και κάθε άλλο κίνδυνο που εγκυμονεί.

 

Γραφείο Δημάρχου

Τάκος Τόκας: ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ- ΑΚΟΜΑ 285.000,00 € ΓΙΑ 3 ΜΗΝΕΣ


Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Στο χθεσινό ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας η παράταξή μας  καταψήφισε το θέμα σχετικά με  την αναμόρφωση Προϋπολογισμού αφού για τους επόμενους τρεις μήνες ( όπως είπε ο Δήμαρχος)  προβλέπεται να δοθούν 285.000€ για την   διαχείριση των απορριμμάτων

Η διαφωνία μας είναι κάθετη ως προς τον τρόπο που θα γίνει το έργο    καθώς  η  προσφυγή  στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση  που επιλέχτηκε από τον δήμο μας  δεν προστατεύει τα συμφέροντα του Δήμου μας και  κατ΄ επέκταση των δημοτών μας αφού ουσιαστικά πρόκειται για απευθείας ανάθεση.

 Στην τοποθέτησή μου είπα πως το κόστος είναι πολύ μεγάλο και πως   μαζί με τις 2 προηγούμενες συμβάσεις για περίπου 8 μήνες θα πληρώσουμε σχεδόν 800.000,00 €.!! Δηλαδή το κόστος για το 2020 θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο.

 Επιπλέον τα χρήματα είναι πάρα πολλά για μια περίοδο που δεν θα υπάρχουν πολλά σκουπίδια αφού ήδη τα απορρίμματα είναι λιγότερα εν μέσω καλοκαιριού, λόγω βεβαίως και της μειωμένης τουριστικής κίνησης από την πανδημία.

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Ενημέρωση από τον Δήμο Ναυπλιέων για ενέργειες μετά τον εντοπισμό κρούσματος Κορωνοιού σε μέλος της ομάδας του Πανναυπλιακού


https://doppat.gr


Μετά τον εντοπισμό πιστοποιημένου κρούσματος κορωνοιού COVID 19 σε μέλος της ομάδας του Παναυπλιακού ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ  τηρώντας με αυστηρότητα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποτροπή διασποράς του κορωνοιού ενημερώνουν ότι:

Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ναυπλίου θα παραμείνει κλειστό αύριο Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 για τη διενέργεια απολυμάνσεων σε όλους τους ανοικτούς και κλειστούς χώρους του σταδίου. Επίσης όλοι οι υπάλληλοι του Δημοτικού Οργανισμού οι οποίοι εργάζονται στο Δ. Α. Κ. Ν. θα υποβληθούν σε τεστ τη Δευτέρα το πρωί στο νοσοκομείο Ναυπλίου.

Σχετικά με τη επαναλειτουργία του Δημοτικού Σταδίου θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση.

7o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘEATΡOY «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»

7o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘEATΡOY «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ» στο Θέατρο ARTίκι στο Κρανίδι, 13/8 έως 30/8/2020

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας διοργανώνει ακόμα ένα θεατρικό καλοκαίρι στην Ερμιονίδα,αφιερωμένο στη μνήμη της Μαράικε Ηλιού ντε Κόνινγκ 

Έναρξη: Πέμπτη 13 Αυγούστου, 21.00 - Mουσική Βραδιά με τον Λόλεκ (Γιάννη Αναγνωστάτο) - Είσοδος 10€

Λόγω των ιδιαίτερων φετινών συνθηκών και του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η προαγορά εισιτηρίων.

της βροχής

 

Πελοπόννησος: Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων;


https://eleftheriaonline.gr

Ανοίγει ο δρόμος για την άμεση έναρξη υλοποίησης της ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά τις αποφάσεις που εξέδωσε χθες το Εφετείο Ναυπλίου όσον αφορά τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις στη Λακωνία και την Αρκαδία για την κατασκευή των μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα, το Εφετείο Ναυπλίου, με τις υπ' αριθμ. 128/2020 και 129/2020 αποφάσεις του, έκανε δεκτές τις ένδικες αιτήσεις που υποβλήθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την ανάδοχο “Περιβαλλοντική Πελοποννήσου ΜΑΕ” -κατά την