Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΓιορτέςΤου Γιάννη Λακούτση
Πάνω που νομίζεις ότι τα έχεις δει και τα έχεις ακούσει όλα, ξαφνικά τσουπ! ξεπετιέται μπροστά σου ένα δημοσίευμα που  καλεί το κοινό να συμμετάσχει  στη γιορτή  ψαροκασέλας. Στην αρχή γελάς με το αστείο που σκαρφίστηκαν κάποιοι, βάλσαμο σε ετούτες τις δύσκολες ημέρες. Μετά αρχίζεις να ψάχνεις μπας και…Διαπιστώνεις ότι εκείνο που θεωρούσες  πριν από λίγο παραμύθι, είναι πραγματικότητα. Στην αρχή σου έρχεται να βάλεις  τις φωνές  μετά αμέσως τα κλάματα, έπειτα θυμάσαι  ότι « Ο λαϊκός πολιτισμός είναι ο καθρέφτης του λαού μας . Υπηρετώντας την παράδοση μαθαίνουμε να έχουμε ιδανικά και αξίες. Οι παραδόσεις αποτελούν πηγή σύνδεσης ανάμεσα στις γενιές».
Σκέφτεσαι ότι για να το λένε, έτσι θα είναι. Μια υπερηφάνεια, όσο νάνε, τη νοιώθεις, που έχεις να αφήσεις κάτι σημαντικό στις επόμενες γενιές.
Μέχρι τώρα ήξερες ότι υπάρχουν οι καλοκαιρινές γιορτές, κυρίως στα  νησιά και στα παραθαλάσσια μέρη, όπως είναι η γιορτή του ψαρά (Κουφονήσια, Κοιλάδα), η γιορτή της σαρδέλας (Πρέβεζα), της

"Σταγόνα στον ωκεανό"

Ένα animation stop motion με μηνύματα  που μας αφορούν. Δημιουργήθηκε το 2008 απο φίλους απο την Ερμιονίδα.

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Κρανίδι, 17-07-2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας ενημερώνουμε ότι σε συνεργασία με τον εθελοντικό οργανισμό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» συλλέγονται σε κατάλληλο χώρο του κτιρίου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. προσφορές σε είδος. Τα είδη που συλλέγονται είναι τρόφιμα, ένδυσης (όχι υπόδησης), σχολικά, καθαριότητας κ.ά. για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών και των οικογενειών, που στηρίζει το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» και των χώρων φιλοξενίας τους (σημ. επισυνάπτεται λίστα ειδών πρώτης ανάγκης).
Για τη διάθεση των προσφορών σας παρακαλούμε να προσέρχεστε στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Υπεύθυνη για τη συλλογή και καταγραφή των προσφορών είναι η κυρία Μαρία Κοκκίνη (τηλ. 6974.942046), ενώ για τη μεταφορά τους υπεύθυνοι είναι ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. Ιωάννης Πάλλης και Παναγιώτης Αποστόλου με τα οχήματα της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. κατόπιν της απόφασης 141/2015 του Διοικητικού Συμβουλίου.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι θα υπάρχει κουμπαράς στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. στο Κρανίδι για τις χρηματικές δωρεές σας προς το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΛΛΗΣ

Η Δήμητρα Γαλάνη στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου 17 Ιουλίου και 18 Ιουλίου

Η Δήμητρα Γαλάνη θα εμφανιστεί αύριο Παρασκευή 17 Ιουλίου και το Σάββατο 18 Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, για να παρουσιάσει την παράσταση Chronos.
Mε τη σπουδαία φωνή της θα γίνει το πέμπτο όργανο σ’ ένα κουαρτέτο ταλαντούχων μουσικών. Από την «Ξανθούλα» του Μάντζαρου έως τον Τσιτσάνη και τον Χατζιδάκι, ο Chronos (χρόνος) φέρνει κοντά μας τα «ιερά και τα όσια» της μουσικής μας παράδοσης.
Συμμετέχουν:
Πέτρος Κλαμπάνης κοντραμπάσο
Θωμάς Κωνσταντίνου ούτι, λαούτο, κιθάρα
Σπύρος Μάνεσης πιάνο
Χρήστος Ραφαηλίδης βιμπράφωνο

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
Ημερομηνία: 17-18 Ιουλίου 2015, στις 21:30
Τιμές εισιτηρίων: Ζώνη Α: 25€
Ζώνη Β: 15€
Φοιτητικό, 65+: 10€
Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5€

Η Δήμητρα Γαλάνη, από τις σημαντικές ερμηνεύτριες στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού, δεν επαναπαύεται. Δημιουργική και ανήσυχη, προκαλεί το καινούργιο. Αυτή τη φορά γίνεται, με τη φωνή της, το πέμπτο όργανο σ’ ένα κουαρτέτο μουσικών, που καθένας τους κομίζει τις δικές του καταβολές στη δια-χρονική υπόθεση που ονομάζεται ελληνικό τραγούδι.
Από την «Ξανθούλα» του Μάντζαρου έως τον Τσιτσάνη και τον Χατζιδάκι, ο Chronos (χρόνος) φέρνει κοντά τα «ιερά και τα όσια» της μουσικής παράδοσης.
Η μουσική παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2015, στις 17 και 18 Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

Συντελεστές

Συμμετέχουν:
Πέτρος Κλαμπάνης: κοντραμπάσο
Θωμάς Κωνσταντίνου: ούτι, λαούτο, κιθάρα
Σπύρος Μάνεσης: πιάνο
Χρήστος Ραφαηλίδης: βιμπράφωνο
- See more at: http://www.elculture.gr/blog/dimitra-galani-chronos/#sthash.h6XjlKkg.dpuf

"Αίας" του Σοφοκλή 17-18 Ιουλίου στην Επίδαυρο

"Αίας" του Σοφοκλή
Μετάφραση: Δ.Ν. Μαρωνίτης
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Παίζουν: Νίκος Κουρής, Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννος Περλέγκας, Γιάννης Τσορτέκης, Ελένη Ουζουνίδου, Παντελής Δεντάκης, Γιάννης Κλίνης, Δημήτρης Παπανικολάου

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου
Το Φεστιβάλ Αθηνών και το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζουν στις 17-18 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου τον Αίαντα του Σοφοκλή σε μετάφραση Δ. Ν. Μαρωνίτη και σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.
Μετά το θάνατο του Αχιλλέα, ο καλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων είναι ο Αίας. Ωστόσο, κατά την κρίση των όπλων, οι Έλληνες αρχηγοί αποφασίζουν τα όπλα του νεκρού ήρωα να δοθούν στον Οδυσσέα. Ο Αίας θίγεται βαθιά από τη μεγάλη αδικία.

Μάγια στα Ελληνικά σε πάπυρο 1700 ετώνΜάγια στα ελληνικά βρέθηκαν σε πάπυρο 1700 ετών !!

Έναν πάπυρο ηλικίας περίπου 1.700 ετών με μια αρχαία ελληνική... κατάρα βρήκαν αρχαιολόγοι σε μία παλιά ρωμαϊκή κατοικία της περιοχής Τζιβάτι κατά την διάρκεια ανασκαφών για την ανέγερση ενός πάρκινγκ!
Οι εργάτες βρήκαν τον πάπυρο εντελώς τυχαία και οι αρχαιολόγοι που ακολούθησαν διάβασαν την ιστορία του: Μία... μάγισσα, η Κυρίλλα, επικαλείται τα ονόματα έξι θεοτήτων, μεταξύ των οποίων του Ερμή, της Περσεφόνης, του Πλούτωνα και της Εκάτης και καταριέται έναν άνδρα ονόματι Λένις, πιθανότατα για μία δικαστική διαμάχη που είχαν.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Discovery News.com, η Κυρίλλα ζητάει από τους θεούς να εξασφαλίσουν ότι ο Λένις δε θα μπορέσει ποτέ να πει ή να κάνει κάτι εναντίον της και μόνο θα υπακούει πιστά στις εντολές της.
«Σφυροκοπώ και χτυπάω δυνατά και καρφώνω τη γλώσσα, τα μάτια, την οργή, το θυμό, την αναβλητικότητα, την αντιπολίτευση του Λένις», αναγράφεται χαρακτηριστικά σε ένα σημείο του κειμένου.
Σύμφωνα με τον  καθηγητή Ρόμπερτ Βάλτερ Ντάνιελ από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας, η Κυρίλλα συνδυάζει στοιχεία της από τέσσερις θρησκείες αφού επικαλείται τέσσερις Έλληνες θεούς, έναν Βαβυλώνιο τον Ερέσιγκαλ και την  Αμπρασάχ, μια θεότητα των Γνωστικών, μιας θρησκείας που συνδέεται με τον πρώιμο Χριστιανισμό. Μάλιστα, το κείμενο περιέχει και λέξεις όπως «Iaoth» που έχουν εβραϊκή-Ιουδαϊκή προέλευση».
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Κυρίλλα και ο αποδέκτης της κατάρας ήταν πιθανότητα Ρωμαίοι της μεσαίας ή της ανώτερης αστικής τάξης, οι οποίοι βρίσκονταν σε νομική διαμάχη, καθώς ο πάπυρος με την κατάρα φέρει ομοιότητες με άλλους που βρέθηκαν στην Κύπρο και είναι γνωστό ότι έχουν χρησιμοποιηθεί σε νομικές υποθέσεις.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημήτρης Τουτουντζής   

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Παραίτηση Γερμανού ακαδημαϊκού από το SPD λόγω Ελλάδας

Ανοιχτή επιστολή παραίτησης από το γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) του Yascha Mounk, λέκτορα Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και από 13 ετών μέλους του SPD, λόγω της στάσης του ηγέτη του κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στην ελληνική κρίση χρέους.
 

Αγαπητέ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

Υπήρξα μέλος του SPD από τα 13 μου. Οπως γνωρίζεις αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει: πρέπει να είναι κανείς 14 για να εγγραφεί. Ημουν όμως τόσο ανυπόμονος στην επιδίωξή μου να πέσει η συντηρητική κυβέρνηση του Χέλμουτ Κολ και θαύμαζα την ιστορία της σοσιαλδημοκρατίας σε τέτοιο βαθμό, ώστε παρακάλεσα τους συντρόφους στο Μόναχο μέχρι να μου πουν επιτέλους: «Θα μπορούσες πάντα να κάνεις ένα μικρό λάθος και να γράψεις ότι έχεις γεννηθεί το 1981 αντί του 1982». Εκτοτε διαφωνούσα συχνά με το SPD. Ουδέποτε όμως μετάνιωσα που έγινα μέλος. Μέχρι σήμερα.

Μετά από μια μακρά περίοδο αποξένωσης από το κόμμα, τις τελευταίες μέρες και βδομάδες έχασα κάθε ελπίδα ότι το κόμμα με

Δημοτική βιβλιοθήκη Ερμιόνης... ένα παράθυρο στο μέλλον


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
∆ΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
« ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ»
Ερμιόνη 15 – 7 – 2015
Αρ. Πρωτ.:139

∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ» με τη συνεργασία του Αθλητικού Ομίλου Αντισφαίρισης Ερμιόνης, προγραμματίζει ένα δεκαπενθήμερο αθλητικών εκδηλώσεων:
 • Το 2ο Τουρνουά beach tennis από 2 – 4 Αυγούστου 2015 στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών και μεικτό, ανεξαρτήτου ηλικίας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο νέο δημοτικό γήπεδο στη θέση Κάπαρη.
  Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2754360221 και 6974801714.
 • Το 8ο Τουρνουά beach volley «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ» στην παραλία «Κουβέρτα» της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης από 5 – 9 Αυγούστου 2015 κατά κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία και το φύλο.
  Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2754360221 και 6947848610.
 • Το 1ο TENNIS OPEN ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ από 8 – 16 Αυγούστου 2015 στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών, διπλό ανδρών – γυναικών και μεικτό. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στα δημοτικά γήπεδα τένις στη θέση Κάπαρη και τις ώρες: 8.00 – 11.00 & 17 – 22.00. Η συμμετοχή είναι 15 €.
  Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6974801714 και 6942983902.
Στους νικητές θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια και σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Δήμος Ερμιονίδας: Πολιτιστικά Καλοκαιρινά Δρώμενα 2015ΜΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                               Κρανίδι, 15 Ιουλίου 2015


ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Σχολιάστηκε στον τοπικό τύπο ότι οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διατύπωσαν τις θέσεις τους για το δημοψήφισμα και για τις πολιτικές εξελίξεις που διαδραματίζονται στην πατρίδα μας. Αυτονόητο είναι ότι είχαν το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση τα αιρετά μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Αργολίδα και στην Ερμιονίδα να καταθέσουν τις απόψεις τους για την τρέχουσα πολιτική συγκυρία και με τις δύο ιδιότητες που διαθέτουν και του πολίτη και του αιρετού μέλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Και απαιτείται να επισημάνω ότι ασκώντας διοίκηση στην τοπική κοινωνία έχουμε την ευθύνη να λειτουργούμε περισσότερο με τη λογική και όχι το συναίσθημα. Προσωπικά ποτέ δεν έκρυψα τις θέσεις, τις απόψεις, τις ιδέες και τις κύριες επιλογές μου. Αυτό που έχει σημασία είναι να αισθάνεσαι αλλά και να είσαι χρήσιμος τόσο στην τοπική σου κοινωνία όσο και ευρύτερα στην πατρίδα σου. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι η θέση μου, η θέση μας όταν γνωστοποιείται δεσμεύε

σκέψου φίλε μου...


Αυτόν τον κόσμο τον καλό
τον χιλιομπαλωμένο
βρε ράβε ξήλωνε ράβε ξήλωνε
δουλειά δουλειά δουλειά να μη σου λείπει

Αυτόν τον κόσμο τον καλό
άλλοι τον είχαν πρώτα
βρε γέλα φίλε μου γέλα φίλε μου
δεν είναι δεν είναι δεν είναι και για λύπη

Αυτόν τον κόσμο τον καλό
σ' εμάς τον παραδώσανε
βρε τρέχα φίλε μου τρέχα φίλε μου
και μη και μη και μη βαριά το παίρνεις
Αυτόν τον κόσμο τον καλό
άλλοι τον καρτεράνε
βρε σκέψου φίλε μου σκέψου φίλε μου
την ώρα την ώρα την ώρα που θα φεύγειςστίχοι: Βασίλης Ανδρεόπουλος
μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
ερμηνεία: Νίκος Ξυλούρης

Έλλη Βασιλάκη

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο πολιτικός χρόνος είναι αμείλικτος, συμβαίνουν τόσα πολλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, διανύουμε κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό και απαιτείται το πολιτικό προσωπικό της χώρας αλλά και οι πολίτες να επιδείξουν υπευθυνότητα, σύνεση και σοβαρότητα για να διαχειριστούμε την παρούσα κοινωνικοοικονομική και πολιτική κρίση.
Πολλοί υποστήριξαν και μέσα σε αυτούς και εγώ ότι το δημοψήφισμα δεν έπρεπε να γίνει γιατί είχε αντισυνταγματικά κενά και δίχασε άδικα το λαό μας, δημιούργησε ψεύτικες εντυπώσεις εφόσον απάντησε σε ψεύτικα και σκηνοθετημένα ερωτήματα που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Και όπως φάνηκε είχε ενταχθεί στη θεωρία των παιγνίων του περιβόητου πρώην Υπουργού κ. Γιάν(ν)η Βαρουφάκη. Όποιος έχει διαβάσει ένα απλό σύγγραμμα πολιτικής οικονομίας οποιασδήποτε σχολής οικονομικής σκέψης μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει το καθεστώς της χρεοκοπίας για ένα κράτος, για μία οργανωμένη πολιτεία, για ένα λαό.
Προσωπικά και με αίσθημα κοινωνικής και πολιτικής ευθύνης που διαθέτω δε θα μπορούσα να υποστηρίξω ένα τέτοιο σενάριο, μία τέτοια προοπτική. Η επιστημονική και επαγγελματική μου συγκρότηση αλλά και η πολιτική μου ενασχόληση δε μου επιτρέπουν να υιοθετώ τέτοιες καταστροφικές θεωρίες. Αυτοί που τις υιοθετούν υπηρετούν το λόμπυ της δραχμής και εξυπηρετούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που επιθυμούν την αλλαγή του νομίσματος για να κερδίσουν από τις μεγάλες μεταβολές που θα συντελεστούν, τις νέες συναλλαγματικές ισοτιμίες μετά την έκδοση πληθωριστικού χρήματος και τη μεγάλη υποτίμηση του νομίσματος που θα

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

AGORA Από τη Δημοκρατία στις Αγορές ΕΙΔΙΚH ONLINE ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΒΟΛH ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Eλληνική ταινία σε  σκηνοθεσία Γιώργου Αυγερόπουλου

 Το χρονικό της ελληνικής κρίσης, από το «λεφτά υπάρχουν» και την αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλα στο Σύνταγμα μέχρι τους Αγανακτισμένους, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και το λουκέτο στην ΕΡΤ. 
Καταγραφή των γεγονότων, σχόλια πρωταγωνιστών (ανάμεσά τους οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι Ζαν-Κλοντ Τρισέ και Μάρτιν Σουλτς, Έλληνες υπουργοί, ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, ο επιχειρηματίας Γιάννης Αλαφούζος και η συγγραφέας Ναόμι Κλάιν) και καθημερινών ανθρώπων, διαπιστώσεις οι οποίες, αν και ελάχιστα πρωτότυπες, είναι αναλυμένες διεξοδικά και διατυπωμένες με σαφήνεια. Ο δημιουργός του «Εξάντα» κάνει μια γλαφυρή περίληψη της πρόσφατης ιστορίας μας από πολιτική, κοινωνική και ανθρώπινη πλευρά.
 
ΕΙΔΙΚH ONLINE ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΒΟΛH ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Απόψε, Τρίτη 14 Ιουλίου, στις 22:00 ακριβώς, το AGORA θα προβληθεί δωρεάν στους υπολογιστές σας στα ελληνικά.
Συντονιστείτε στο http://agora.smallplanet.gr - private
Προσοχή: Ανανεώστε τη σελίδα στις 22:00 ΑΚΡΙΒΩΣ ώστε να εμφανιστεί η επιλογή "Free" streaming δίπλα στον ελληνικό τίτλο της ταινίας.

Δήλωση του βουλευτή Αργολίδας Δημήτρη Κοδέλα

Δελτίο Τύπου

Δήλωση του βουλευτή Αργολίδας Δημήτρη Κοδέλα
Η χώρα οδηγείται στην ταπείνωση και σε μια τραγωδία με ένα τρίτο μνημόνιο το οποίο οδηγεί σε κατάλυση της κυριαρχίας της, σε υποθήκευση και ξεπούλημα του πλούτου της, σε μια τεράστια φτωχοποίηση της κοινωνίας, σε συμπίεση των μικρομεσαίων, σε χτύπημα της πρωτογενούς παραγωγής. Εαν υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα η Ελλάδα σύντομα θα έχει περισσότερους φτωχούς, περισσότερα λουκέτα και κυριαρχία των πολυεθνικών, περισσότερους υπερχρεωμένους Έλληνες που θα κινδυνεύει η περιουσία τους.
Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, από όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά από όσους με εμπιστεύτηκαν, για όσα έκανα μα κυρίως για όσα δεν έκανα για να αποτραπεί αυτή η κατάληξη. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και η οποία θα

Ο επιμένων ΕλληΝικά!


ΝΑΥΠΛΙΟ Κάλεσμα πρωτοβουλίας πολιτών που στηρίζουν το ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣΠαρακολουθώντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, μετά το δημοψήφισμα, βλέπουμε τη βαθιά ένταξη της «αντιμνημονιακής» συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στα ζητούμενα των Ε.Ε.- ΔΝΤ- ΕΚΤ, μέσα από τη πρόταση που πρότειναν για συμφωνία. Αυτό μόνο ως πραξικοπηματική πράξη μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς έβαλε κάτω από το χαλάκι τη λαϊκή εντολή ενάντια στις προσταγές Ε.Ε.- ΔΝΤ- ΕΚΤ και τη διάθεση αντίστασης και ανυπακοής του κόσμου.
Η πρόταση περιέχει, ξεκάθαρα, περεταίρω εξαθλίωση στα φτωχά λαϊκά στρώματα, στους εργαζόμενους, στους ανέργους και στη νεολαία, με περισσότερα αντιασφαλιστικά μέτρα, αύξηση της φορολογίας, ξεπούλημα κάθε δημοσίου αγαθού. Αυτό, βέβαια,

10 βήματα για να νικήσετε τις κρίσεις πανικού

"Η καρδιά μου πάει να σπάσει", "Είμαι στα πρόθυρα καρδιακής προσβολής", "Νομίζω ότι θα πεθάνω", "Χάνω το μυαλό μου! Θα τρελαθώ!"..είναι μερικές μόνο από τις μαρτυρίες ατόμων που έχουν βιώσει μια κρίση πανικού.

Τι είναι η κρίση πανικού

Ο πανικός είναι ουσιαστικά η βίωση υπερβολικού άγχους ή φόβου. Η κρίση πανικού, λοιπόν, αποτελεί ένα ξαφνικό επεισόδιο έντονου φόβου το οποίο αναπτύσσεται δίχως εμφανή λόγο και που συνδυάζει μια σειρά από σωματικά και συναισθηματικά συμπτώματα. Οι πιο συνηθισμένες αλλαγές στη σωματική και ψυχική κατάσταση του ατόμου συνήθως είναι:
 • ταχυπαλμία
 • δύσπνοια
 • εφίδρωση
 • αίσθημα ασφυξίας
 • ζαλάδα
 • πόνος στο στήθος
 • ναυτία
 • εξάψεις ή ρίγη
 • τρέμουλο
 • μούδιασμα
 • αποπροσανατολισμός
 • αίσθημα αποκοπής από την πραγματικότητα
Ταυτόχρονα, το άτομο κατακλύζεται από μια σειρά

Σε όλη την Μεσσηνία η επέκταση του ελαιολάδου ΠΟΠ «ΚΑΛΑΜΑΤΑ»

Εγκρίθηκε, η επέκταση της οριοθετημένης γεωγραφικής ζώνης και η βελτίωση της περιγραφής για το ελαιόλαδο ΠΟΠ «ΚΑΛΑΜΑΤΑ» από την Ε. Επιτροπή, δίνοντας αίσιο τέλος σε μια μακρόχρονη προσπάθεια προς όφελος των παραγωγών ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Χρειάστηκε για το σκοπό αυτό να ξεπεραστούν εμπόδια και κυρίως  οι ενστάσεις που είχαν υποβληθεί, το 2013,  από το Ηνωμένο Βασίλειο και εταιρείες με έδρα την Ελβετία, τη Νορβηγία και την Αίγυπτο, σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε. Επιτροπής και με τη μέγιστη δυνατή τεκμηρίωση.

Έτσι, η Ε. Επιτροπή, αφού εξέτασε το σύνολο των συμπληρωματικών

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

          Λίγες μόνο ημέρες μετά το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 όπου το 62% των Ελλήνων ψήφισε «ΟΧΙ» στα νέα μέτρα, διαπιστώνουμε πως το δημοψήφισμα ήταν σαν να μην έγινε ποτέ.

          Μια εβδομάδα μετά τις μεγαλοστομίες για «εξουσία στο λαό» για  «άμεση δημοκρατία», με υπογραφή της κυβέρνησης θα υποστούμε ως λαός και ως εργαζόμενοι ένα ακόμη σκληρό Μνημόνιο, με νέα «καταιγίδα» υφεσιακών και φορολογικών μέτρων που θα γκρεμίσουν ότι απόμεινε όρθιο από την επέλαση των δυο πρώτων Μνημονίων.

          Από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής των «μνημονίων» προειδοποιήσαμε πως ο αγώνας εναντίον των πολιτικών των μνημονίων θα είναι μακρύς και επίπονος. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι οι 1.500.000 άνεργοι, τα χιλιάδες λουκέτα επιχειρήσεων, ένα διαλυμένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και υγείας, η έλλειψη προοπτικής και ελπίδας. Προοπτική και ελπίδα που δεν θα ερχόταν ούτε φυσικά στην «χαοτική» επιλογή των οπαδών της άτακτης χρεοκοπίας!!!

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Μάνος Χατζιδάκις (αδημοσίευτο κείμενο): «Επιθυμώ να στείλω εις τον διάβολον, κάθε άνθρωπο που δεν με σέβεται»

[…] Π ε ρ ι φ ρ ο ν ώ αυτούς που δεν στοχεύουν στην αναθεώρηση και στην πνευματική νεότητα, τους εύκολα «επώνυμους» πολιτικούς και καλλιτέχνες, τους εφησυχασμένους συνομήλικους, την σκοτεινή και ύποπτη δημοσιογραφία την πάσα λογής χυδαιότητα καθώς και κάθε ηλίθιο του καιρού μου. […]

Ένα κείμενο προσωπικό, ιδιαίτερο, με έντονη στοιχεία κριτικής και πολεμικής, έρχεται στην επιφάνεια, 34 χρόνια μετά, δια χειρός Μάνου Χατζιδάκι. Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης το είχε γράψει στις 20 Μαΐου 1980 όταν και  βρισκόταν στη Μελβούρνη.
Τρεις δεκαετίες μετά και με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 ετών από τον θάνατό του, η εφημερίδα Νέος Κόσμος το φέρνει στη δημοσιότητα. Ένα κείμενο που δείχνει το εύρος της σκέψης του Μάνου Χατζιδάκι και την αντίθεσή του σε κάθε μορφή ευτέλειας και ξεπεσμού.
Ο τίτλος του κειμένου -από τον ίδιο τον Μάνο Χατζιδάκι- είναι «Βιογραφικό σε πρώτο προσωπικό»

Ακολουθεί το κείμενο:
«Βιογραφικό σε πρώτο προσωπικό
Γεννήθηκα στις 23 Οκτώβρη του ’25, στην Ξάνθη τη διατηρητέα κι

Ήρθαν πάλι οι πρόσκοποι..


..για  την  κατασκήνωσή τους στο   Μπίστι.
Ήρθαν πάλι και έφεραν στη σκοτεινιά των ημερών  λίγο χρώμα και την αθωότητά τους. 
Από τα μαθήματα κωπηλασίας  οι εικόνες. 


 Σχετική αναφορά για τους προσκόπους εδώ