Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑΙ.Λ.Μ.Ε.
Δελτίο Τύπου
Ερμιόνη 13-6-2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ Ι.Λ.Μ.Ε.

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 ο κύκλος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που εκπονήθηκαν από το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης  για το σχολικό έτος 2014-15.

1.      Οι μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Κοιλάδας συνοδευόμενοι από τη Δ/ντρια και τους δασκάλους τους παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο χώρο του Μουσείου στις 11-6-2015  με τίτλο: «Με στημόνι και υφάδι».


Οι μαθητές ενημερώθηκαν αρχικά για την υφαντική τέχνη, τη διαχρονική της εξέλιξη από την Ομηρική εποχή μέχρι σήμερα, τα υλικά ύφανσης, τους φυσικούς τρόπους βαφής των νημάτων και όλη τη διαδρομή του νήματος μέχρι την ύφανσή του.

Τα εποπτικά μέσα του Μουσείου, όπως τα υφαντά, ο αργαλειός, η ρόκα, το  αδράχτι, η ανέμη κ.λπ. αξιοποιήθηκαν επαρκώς κατά τη διάρκεια του προγράμματος.


Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε από την Πρόεδρο του Μουσείου. Στον αργαλειό κάθισε η κ. Φρατζέσκα Σπετσιώτη, η οποία έδειξε στους μαθητές τον τρόπο ύφανσης.

Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν τη διαδικασία ύφανσης κουρελούς κάνοντας χρήση αυτοσχέδιου χειροποίητου αργαλειού από ξύλο και βιβλίο, που βασίστηκε σε ιδέα της κ. Λίτσας Παγώνη, Γραμματέως του Δ.Σ. του Ι.Λ.Μ.Ε.

Η κ. Φωτεινή Νίκα, μοδίστρα της Ερμιόνης έδειξε στους μαθητές με ψαλίδι βελόνα και κλωστή πώς ένα υπόλοιπο υφάσματος κόβεται σε λωρίδες ράβεται μαζεύεται σε κουβάρι και γίνεται υφάδι του αργαλειού. 

2.      Την ίδια ημέρα οι μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Κοιλάδας παρακολούθησαν πρόγραμμα με τίτλο «Ταξιδεύοντας με το καΐκι του Στάθη, του Σταθά». Ο τίτλος είναι παρμένος από παλαιό αναγνωστικό του Δημοτικού Σχολείου.

Η δασκάλα και ζωγράφος κ. Λίτσα Παγώνη, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο «Μουζάκη», οδήγησε τους μαθητές να ζωγραφίσουν το πρόσωπό τους και με τη μέθοδο κολλάζ να το τοποθετήσουν πάνω στο σκαρί, που ταξιδεύει, αναγράφοντας πάνω στο πανί του καϊκιού το όνομά τους.  Ο πίνακας ολοκληρώθηκε με ψάρια και γοργόνες, που ζωγράφισαν οι μαθητές και τοποθέτησαν στη θάλασσα. Τέλος ζητήθηκε από τους μαθητές να σκεφτούν έναν φανταστικό προορισμό της αρεσκείας τους και να περιγράψουν σε φύλλο χαρτιού τις εικόνες του ταξιδιού τους.


3.      Στις 15-5-2015 οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Ηλιοκάστρου, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, παρακολούθησαν πρόγραμμα τρίωρης διάρκειας με θέμα «Από το στάρι στο ψωμί», το οποίο παρουσιάστηκε από την Πρόεδρο του Ι.Λ.Μ.Ε. και από τη Νηπιαγωγό κ. Κατερίνα Χατζηζήση – Σκούρτη. Το ζύμωμα του ψωμιού με παραδοσιακό τρόπο έγινε από την κ. Ολίβια Μίλερ – Καλλίνη. Η πορεία του προγράμματος έχει περιγραφεί σε προηγούμενο δελτίο τύπου που απέστειλε το Ι.Λ.Μ.Ε. στις 23-4-2015 και αφορούσε το ίδιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που πραγματοποιήθηκε για τους μαθητές της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης.

Το Ι.Λ.Μ.Ε. ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς των σχολείων και όλους, όσοι συμμετείχαν εθελοντικά στην υλοποίηση των προγραμμάτων.

Τίνα Αντωνοπούλου
Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ι.Λ.Μ.Ε.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Παιδικό Παραμύθι από το Εθνικό Ωδείο Κρανιδίου, τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας και την Φιλαρμονική του Δήμου Ερμιονίδας


Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Τα παιδιά των χωρισμένων γονιών αγαπάνε πιο βαθιά.

Βιβή Μπουγιούρα,
Απραξίες, αταξίες φασαρίες μεταξύ 5-6 παιδιών. Πάντα φταίει το παιδί των χωρισμένων γονιών. Το παιδί που λείπει ο ένας από το σπίτι και έχει μεγαλώσει με λιγότερη αγάπη. Έχεις μπει σε ένα τέτοιο σπίτι; Η αγάπη που παίρνει αυτό το παιδί, είναι διπλή. Και ας είναι δακτυλοδεικτούμενο, και ας φταίει για όλα, γιατί είσαι ρατσιστής! Ναι είσαι. Τα παιδιά αυτά λοιπόν, ξέρουν να ξεχωρίζουν τα δεδομένα σου ως το καλύτερο που τους συμβαίνει. Ένα πιάτο φαί μαζί σου, ένα απόγευμα Κυριακής. Στο πρώτο χτύπημα του τηλεφώνου από τους γονείς τους θα το σηκώσουν χωρίς δυσανασχετισμό ενώ εσύ, θα πεις «πάλι μωρέ;» Αυτά τα παιδιά θα κάνουν οικογένεια πιο σωστή απ ότι εσύ για να μη πληγωθούν και μη πληγώσουν πάλι. Είναι περήφανα γιατί έχουν αντέξει καυγάδες , μιζέρια και ρατσισμό. Είναι περήφανα γιατί ξεχωρίζουν. Γιατί αγαπάνε διπλά και αγαπιούνται τριπλά. Γιατί εσύ δεν έχεις βιώσει απώλεια και δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις! Να είσαι περήφανος που τους έχεις γνωρίσει. Είσαι και είναι εκεί για σένα. Διπλά!
Η συνέχεις στο: refeel

Ξύδι εναντίον RoundUp

Όσοι έχουν ασχοληθεί με την καλλιέργεια έστω και ερασιτεχνικά, ξέρουν ότι ένας από τους μεγαλύτερους μπελάδες είναι τα "ζιζάνια" και ότι για την αντιμετώπισή τους απαιτείται κόπος και χρόνος. Εκεί έχουν πατήσει και οι εταιρείες φυτοφαρμάκων κι έχουν δημιουργήσει χημικά ζιζανιοκτόνα, δηλητήρια για τη γη, τη φύση και τον άνθρωπο.

Στους γνωστούς τρόπους οικολογικής αντιμετώπισης έρχεται να προστεθεί ένα ισχυρό όπλο, φθηνό, απλό χωρίς περιβαλλοντική επιβάρυνση και χωρίς επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου. Ποιο; το ταπεινό ξυδάκι.
Σύμφωνα με αναζητήσεις στο διαδίκτυο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για την καταπολέμηση ενός από τα πιο επίμονα "ζιζάνια": της αγριάδας.
 Το απλό ξύδι που έχουμε στο σπίτι μας, περιεκτικότητας σε οξικό οξύ 5%, μπορεί να αφανίσει τα μικρά αγριόχορτα, ενώ με μεγαλύτερη περιεκτικότητα 10-20%  είναι πιο αποτελεσματικό (στο 80-100%),

Η επίδραση του John Dewey στην αμερικανική εκπαίδευση

Πρότεινε το άρθρο ο Δημήτρης Τουτουντζής

Πηγή 
Κανείς δεν είχε πιο ολέθρια επίδραση στην αμερικανική εκπαίδευση και κατ επέκταση τη διαφθορά της αμερικανικής κοινωνίας σήμερα από τον John Dewey.
Γεννημένος το 1859, ο John Dewey γύρισε τις αμερικανικές αξίες και τη λογική ανάποδα.

Κατά την άποψη του Dewey, το άτομο υπήρχε μόνο για να υπηρετεί την κοινωνία. Η “Κοινωνικοποίηση” (δηλαδή, η συμμόρφωση του ατόμου σε μια ομάδα) θεωρήθηκε πιο σημαντική από ό, τι η πραγματική μάθηση. Αυτή η διαστρεβλωμένη άποψη της εκπαίδευσης μόλυνε όλη τη δουλειά του, με αποτέλεσμα επί έναν αιώνα να μειώνεται συνεχώς η αμερικανική ακαδημαϊκή επίδοση, με τη συνακόλουθη διαφθορά της αμερικανικής κοινωνίας.

Ποιός ήταν όμως ο John Dewey και τι προσέφερε;

Η ιστορία του προοδευτισμού στην εκπαίδευση αρχίζει με τον John Dewey. Η επιρροή του στους Αμερικανούς εκπαιδευτικούς αυξήθηκε

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Μακροβούτια και χλαμύδες

Αναφορά για "Μία και μόνη περίπτωση κολυμβητικών αγώνων, στην Ερμιόνη της Αργολίδας, προς τιμήν του Διονύσου του Μελαναίγιδος" απο την  Θερμού Μαρία στο Βήμα.
 
 Η λατρεία των αρχαίων Ελλήνων για το νερό και την κολύμβηση. Οι «κολυμβήθρες» (πισίνες), οι «ύφυδροι» Σπαρτιάτες και τα μεικτά λουτρά.
 
Μακροβούτια και χλαμύδες
Ψηφιδωτό με δελφίνια και τολμηρό αναβάτη από την Οικία των Δελφινιών στη Δήλο (μέσα 2ου αιώνα π.Χ.)

Στην ινδική πόλη Μοχέντζο-Ντάρο, που θάφτηκε περί το 1800 π.Χ. κάτω από τις προσχώσεις του Ινδού ποταμού για να αποκαλυφθεί μόλις το 1922, οι αρχαιολόγοι εντόπισαν ανάμεσα στα κατάλοιπά της μια δεξαμενή μήκους 17 μ., πλάτους 7 μ. και βάθους 2,5 μ. Πρόκειται για την αρχαιότερη πισίνα της Ιστορίας. Στην Ελλάδα όμως, και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία, μια άλλη δεξαμενή, που κατασκευάστηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. πλησίον του Κλαδέου ποταμού - αποκαλύφθηκε τον 19ο αιώνα από τις ανασκαφές - πλησιάζει με τις διαστάσεις της (μήκος 24 μ., πλάτος 16 μ. και βάθος 1,60 μ.) αυτές μιας σύγχρονης ολυμπιακής πισίνας προπονήσεων.
Αλλωστε όλα τα μεγάλα ελληνικά Γυμνάσια και οι παλαίστρες είχαν τέτοιες δεξαμενές για την άσκηση των νέων, στα Ασκληπιεία υπήρχαν για θεραπευτικούς σκοπούς, ενώ περισσότερες ήταν εκείνες που λειτουργούσαν ως λουτρά. Εκαναν όμως οι αρχαίοι το μικρό βήμα για να περάσουν από την αναγκαιότητα στην ψυχαγωγία ή και στην επίδειξη; Δεδομένου ότι η ανθρώπινη ματαιοδοξία δεν είναι σημερινό φαινόμενο, συνέβη και αυτό.
Σε υψηλή απόλαυση είχαν αναγάγει τα λουτρά οι Ρωμαίοι, οι οποίοι κατασκεύασαν βαλανεία, δημόσια και ιδιωτικά, με πισίνες θερμού και ψυχρού νερού, κόσμησαν τις πόλεις με έργα που τις περισσότερες φορές είχαν να κάνουν με το νερό - τεχνητές λίμνες, πισίνες, σιντριβάνια, κρηναία οικοδομήματα -, ενώ οι επαύλεις τους μπορεί να

O ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο έγινε πλανητάριο!


Μια εκπληκτική φωτογραφία του νυχτερινού ουρανού πάνω από τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο έγινε viral τις τελευταίες ώρες. Τη φωτογραφία τράβηξε πριν από τρεις εβδομάδες ένας ταλαντούχος Έλληνας φωτογράφος και σκηνοθέτης και υπέπεσε στην αντίληψη της NASA η οποία την αναδημοσίευσε με σχόλια και ένα επιπλέον γράφημα με αποτέλεσμα η εικόνα να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Την εικόνα τράβηξε ο Αλέξανδρος Μαραγκός που ανάμεσα στις άλλες δραστηριότητες του είναι συντάκτης του Momentum, ενός πολυθεματικού blog αφιερωμένο στον ανεξάρτητο κινηματογράφο που χρησιμοποιεί κάμερες HD DSLR. Στην φωτογραφία ο ναός του Ποσειδώνα μοιάζει σαν φάρος με τις ακτίνες φωτός να μοιάζουν σαν τροχιοδεικτικά σε ένα πεντακάθαρο νυχτερινό ουρανό όπου διακρίνονται όχι μόνο άστρα αλλά μεγάλες δομές του γαλαξία μας.

Το γράφημα όπου καταγράφονται όλα τα κοσμικά σώματα και αντικείμενα που υπάρχουν στην εικόνα.

Τατουάζ μια πανάρχαια συνήθεια


Του Γιάννη Λακούτση

Το τατουάζ αποτελεί μια συνήθεια πολύ διαδεδομένη σε αρκετούς λαούς τόσο κατά την αρχαιότητα όσο και σήμερα. Η ιστορία των τατουάζ πηγαίνει πολύ πίσω, πάνω από 5000 χρόνια πριν και είχε τόσες ποικιλίες όσο και οι λαοί που τα εφάρμοζαν.
Το σημάδεμα του σώματος λεγόταν δερματοστιξία. Η αρχαία αυτή ελληνική λέξη αντικαταστάθηκε από τη λέξη « τατουάζ», που προέρχεται από τη λέξη «tattoo», που είναι παράφραση της λέξης «tattawing» των Μαορί (Ν. Ζηλανδία). Στην Πολυνησιακή διάλεκτο η λέξη «Τa» σημαίνει σχέδιο η κάτι εντυπωσιακό και «Ατουάζ» δηλώνει « αυτόν που δίνει πνοή στα πλάσματα της γης». Κατά άλλους, προέρχεται από την Ταϊτιανή λέξη « tatau», που σημαίνει, η «να κάνεις σημάδι σε κάτι» η «συνήθεια». Αρχικά το τατουάζ, σύμφωνα με την άποψη πολλών ερευνητών, ήταν μόνο ζωγραφιστό αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε η διαδικασία του βελονισμού, για να αποχτήσει μόνιμο χαρακτήρα και να γίνει ανεξίτηλο. Τα υλικά που χρησιμοποιούνταν από διάφορους λαούς για το τρύπημα του δέρματος ήταν η βελόνα ραψίματος, αγκάθια φυτών η ψαριών, αιχμηρά κόκαλα κ.α. Πρόγονος των τατουάζ φαίνεται πως είναι η παράδοση εκδήλωσης πένθους των πρωτόγονων φυλών. Χάραζαν το σώμα τους και έτριβαν κάρβουνα μέσα στις τομές, με αποτέλεσμα μετά τη θεραπεία τους, τα αδιάλυτα μόρια του κάρβουνου να παραμένουν μέσα στο δέρμα. Ενώ ορισμένες  φυλές το χρησιμοποιούσαν ως ένδειξη πένθους,  άλλες υποδήλωναν την κοινωνική τους θέση και το αξίωμα και  άλλες δήλωναν πως τα άτομα που τα έφεραν ήταν ώριμα για κοινωνική ζωή.


« Να’ χεις στο σώμα στάμπες  με βελονισμό, αυτό είναι αρχοντιά, δεν έχεις; είσαι παρακατιανός». ( Ηροδότου Ιστορίαι- Τερψιχόρη παρ. 6.2

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

O Ναυτικός όμιλος Sailability Hellas Ιστιοπλοία για όλους Α.M.E.Α στα ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 2015

O Ναυτικός όμιλος Sailability Hellas Ιστιοπλοία για όλους Α.M.E.Α  στα ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 2015
Την Κυριακή 21 Ιουνίου στο αγώνισμα της ιστιοπλοϊας, αγωνίζονται οι Πρωταθλητές Πανελλήνιων αγώνων στην κατηγορία Hansa 2,3: Στράτος Αχλάτης , Λευτέρης Φωκιανός, Ειρήνη Κουρούβανη
Σύνθημα μας !!!! Οι άνθρωποι με αναπηρία δεν είναι αόρατοι. Υπάρχουν αγωνίζονται και νικούν. Είναι οι ήρωες της καθημερινότητας μας !!!!!

s 2
s 1

Διεθνής Αγώνας Τζετ Σκι στο Πορτοχέλι

Δελτίο τύπου
Η δεύτερη ειδική διαδρομή του διεθνούς αγώνα Τζετ Σκι “Ακρόπολις Jet Raid Greece 2015”  διεξήχθη την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 στο Πορτοχέλι.
Ο Πανελλήνιος Όμιλος Τζετ Σπορτ (Hellenic Jet Sports Boating Association) σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Jet Raid (www.jetraid.net)  διοργανώνει τον διεθνή αγώνα JET SKI, τύπου ανοιχτής θαλάσσης (Offshore/Endurance) για πέμπτη συνεχόμενη φορά στην Ελλάδα και στην ιστορία του θεσμού αυτού του αγώνα στην Ευρώπη.  Είναι μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και τον Δήμο Ερμιονίδας η φιλοξενία μιας τόσο σημαντικής αθλητικής εκδήλωσης που έχει δώσει και θα συνεχίσει να δίνει μεγάλη διάσταση στον Ελληνικό ναυταθλητισμό.
Να σημειωθεί ότι είναι μια διοργάνωση ιδιαίτερα διαφημισμένη στον Ελληνικό χώρο όσο και στην παγκόσμια σκηνή του ναυταθλητισμού. 
Είναι ίσως ο μόνος διεθνής αγώνας των personal watercraft που έχει τόσο μεγάλη προβολή όπως για παράδειγμα στα τηλεοπτικά μέσα RTBR, RTL, TVI, TELLE.
Στην ουσία πρόκειται για μια περιπέτεια, μια σκληρή δοκιμασία για τους αναβάτες, τα σκάφη και φυσικά τους διοργανωτές. Μια περιπέτεια που δεν εξελίσσεται μόλις

Dakine Porto Heli SUP Challenge

Τo Dakine Porto Heli SUP Challenge είναι ένα διήμερο event με αγωνιστικό αλλά και fun χαρακτήρα, με κατηγορίες για όλα τα επίπεδα (Race/Surf-Fun), μεγάλους και παιδιά, που θέλει να δώσει την ευκαιρία σε διαγωνιζόμενους και θεατές να περάσουν ένα δραστήριο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο σε ένα πανέμορφο μέρος! Διαθέσιμα σανίδια θα υπάρχουν και για τους πρώτους 10 που θα δηλώσουν συμμετοχή και δεν έχουν δικό τους εξοπλισμό, ενώ διαγωνισμός ομάδων τύπου σκυταλοδρομία θα γίνει τη δεύτερη μέρα!
Διοργανώνεται για πρώτη φορά από τη Dakine σε συνεργασία με το Δήμο Ερμιονίδας και με τη συμμετοχή των τοπικών παραγόντων, με σκοπό να γίνει θεσμός.
Σας περιμένουμε όλους!
Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες δείτε:

Άνταμ Κοέν: Επιστρέφοντας στην Ύδρα

Μουσική κληρονομιά ανεκτίμητης αξίας, προσωπική γραφή, ευαισθησία, ανατρεπτική ματιά και μια ξεχωριστή πορεία στη σύγχρονη τραγουδοποιία. Το DNA «μίλησε» και, αναπόφευκτα, ο Άνταμ Κοέν –γιος του Λέοναρντ– το «άκουσε» και δημιούργησε, με έμπνευση, το δικό του σύμπαν αληθινών τραγουδιών και ουσιαστικής επικοινωνίας μέσα από μουσικές δουλειές και συναυλίες. Με το We Go Home, το καινούργιο του άλμπουμ, επιστρέφει και στην αγαπημένη Ύδρα των παιδικών του –και όχι μόνο– χρόνων. Ιδανική η στιγμή της εμφάνισής του στο Φεστιβάλ, για μια νύχτα γεμάτη Κοέν. 
Mέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.
Ωδείο Ηρώδου Αττικού

29 Ιουνίου 2015


Η Ελένη Αντωνιάδου θέλει να αλλάξει την Ιατρική για πάντα – Και είναι μόλις 27 ετών

Η Ελένη Αντωνιάδου, 27 ετών, είναι μια εξαιρετική επιστήμονας που ευελπιστεί ότι θα αλλάξει την Ιατρική. Το όνομά της φιγουράρει στην λίστα του Forbes των 30 κάτω των 30 στον τομέα της Υγείας και η Ελένη Αντωνιάδου είναι η συν-ιδρύτρια της start up «Μεταμόσχευση χωρίς Δωρητές (Transplants Without Donors), με στόχο την μεταμόσχευση με τεχνητά όργανα.
Το 2011, συνεισέφερε στην έρευνα που έκανε πραγματικότητα την πρώτη επιτυχής μεταμόσχευση τεχνητού οργάνου στον κόσμο, βοηθώντας στη δημιουργία μια τεχνητής τραχείας για 36χρονη -στο τελικό στάδιο- καρκινοπαθή.
Γεννήθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη με καταγωγή την Οξυά, Ιωαννίνων και το Λιπαρό Πέλλας. Ξεκίνησε τις προπτυχιακές σπουδές της στην Ελλάδα, με αντικείμενο την «Πληροφορική με εφαρμογές στη Βιοϊατρική» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στα αντικείμενα «Βιομηχανική», «Νανοτεχνολογία και Αναγεννητική Ιατρική» και στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων για Βιοεπιστήμονες» στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις και το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
Παράλληλα επιλέχθηκε και φοίτησε στην Ακαδημία της NASA και δούλεψε ερευνητικά στο εργαστήριο Εξερεύνησης του Πλανήτη Άρη στον τομέα της νανοτεχνολογίας και της συνθετικής βιολογίας, όπως επίσης και στο τμήμα εκπαίδευσης αστροναυτών για βιοϊατρικά πειράματα.
Το 2013 ανακηρύχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς στα FDM Everywoman Technology Awards και το 2014 βραβεύτηκε με το Cartier Women’s Initiative Award για τη συμβολή της στην επιστήμη της βιοτεχνολογίας. 

Περισσότερα:huffingtonpost 

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ
Δελτίο τύπου
Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τις 9 π.μ μέχρι τις 7 μ.μ.
Προσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΠΑ.ΣΟ.Κ και ευρύτερα το δημοκρατικό κόσμο της Ερμιονίδας να συμμετέχει ενεργά στην εκλογική διαδικασία.
Με την συμμετοχή μας διεκδικούμε την ανασύνταξη της ευρύτερης δημοκρατικής, προοδευτικής παράταξης, την αναζήτηση του σύγχρονου ρόλου της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας και την προάσπιση της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Ας συμβάλλουμε όλοι στην ενότητα & στην ενδυνάμωση της Δημοκρατικής

Παράταξης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6971566617
                                          6973317530
Η Εφορευτική Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ Ερμιονίδας