Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Ο Δημήτρης Σφυρής καταγγέλει

Δελτίο τύπου
O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Κος ΚΑΜΙΖΗΣ ΒΡΗΚΕ  ΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ «ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΕΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ»   
Δεν τους έφθανε ότι άνοιξαν την χωματερή των Διδύμων, ότι γέμισαν και έπνιξαν τον χώρο του δεματοποιητή με απορρίμματα.  Δημιούργησαν και άλλες χωματερές έξω από το χώρο του δεματοποιητή.  Μέσα σε δασική έκταση άνοιξαν τεράστιες λακούβες και σπρώχνουν όλων των ειδών τα σκουπίδια.  Εκεί ρίχνουν και τα ανακυκλώσιμα παρ΄ όλη την εκστρατεία που έκαναν για το πρόγραμμα ανακύκλωσης.
Επικεφαλής της επιχείρησης ο αντιδήμαρχος Κος Κούστας, με οδηγό τον «εθελοντή» Γιώργο Γιακουμή, και  «εθελοντή»  εργολάβο τον Αναστάσιο Δ. Γκιρτάκη.  Στον ίδιο χώρο παρευρίσκετο και ο κος Δαγρές Γιάννης, εργολάβος δημοσίων έργων.
Μετά από καταγγελίες πολιτών στον χώρο παρευρέθη ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Κος Αντωνόπουλος Ιωάννης ο οποίος έγινε μάρτυρας της επιχείρησης “δημιουργία νέων χωματερών – ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων”.  
Με επιστολή τους ο κος Αντωνόπουλος Ιωάννης  (Δημοτικός Σύμβουλος), ο κος Αποστόλου Παναγιώτης (Δημοτικός Σύμβουλος) και ο κος Σπανός Κων/νος (Τοπικός Σύμβουλος) την 15/6/2011 με θέμα : “Ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων  - επαναλειτουργία χωματερής στο Σταυρό Διδύμων – επέκταση χωματερής στο χώρο του δεματοποιητή – δημιουργία νέων χωματερών σε δασική έκταση έξω από το χώρο του δεματοποιητή” αναφέρουν τα εξής :
 
Μετά το Δ.Σ. της 7/6/2011 το οποίο προκαλέσαμε με υπογραφές του 1/3 των μελών του

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Το μυστικό σχέδιο Μέρκελ για τη χρεοκοπία

sofokleous10
Πανικό στο Παρίσι και αναταραχή στους υψηλούς πολιτικούς και τραπεζικούς κύκλους της Αθήνας προκαλεί η πληροφόρηση από το Βερολίνο, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση Μέρκελ ανέθεσε στην Bundesbank και την Ένωση Γερμανικών Τραπεζών να διενεργήσουν τεστ αντοχής του γερμανικού τραπεζικού συστήματος και της κυβέρνησης σε όλα τα σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας μέσα στον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καγκελαρία και το υπουργείο Οικονομικών ζήτησαν από την κεντρική και τις εμπορικές τράπεζες να συγκροτήσουν ειδική επιτροπή, που θα ολοκληρώσει πολύ σύντομα ειδική μελέτη όλων των σεναρίων αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2011, περιλαμβανομένων των σεναρίων για άμεσο και βαθύ «κούρεμα» πιστωτών.
Αυτό το ιδιότυπο «τεστ αντοχής» διεξάγεται με αφορμή τη διαμάχη Βερολίνου και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το ελληνικό πρόβλημα. Η γερμανική πλευρά επιμένει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε κάποια μορφή αναδιάρθρωσης χρέους, εφόσον διαπιστώνεται ότι τα προγράμματα διάσωσης δεν εφαρμόζονται και το γερμανικό πολιτικό σύστημα αρνείται να χορηγήσει

κάποιοι ευτυχώς επίμονα φροντίζουν να είναι εύφορος ο κήπος της σκέψης


Ενώ η έκλειψη είχε την τιμητική της ...και ενώ οι τηλεοπτικοί δέκτες ούρλιαζαν ποιος θα εκπαραθυρωθεί πρώτος για να αποδείξει ότι είχε μαντέψει σωστά μια καταστροφή η μια άλλη... και ενώ κάποιοι αγανακτισμένοι μάζευαν τα υπόλοιπα από τα μαρμαρα της πλατείας από εκείνα που είχαν σπάσει για να χουν πολεμοφοδια..
μια παρέα στο Νέο Ηράκλειο ψιθύριζε διαφορετικά έναν μικρό οδηγό στην εγγύτητα
Χάρηκα τόσο πολύ που όταν βρέθηκα στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη... ήταν εκεί πολύς κόσμος οικογένειες με μικρά παιδια που κουβέντιαζαν τους πίνακες και τα άλλα έργα τους γονείς τους
Μέσα στην τόση διάθλαση των ημερών στην τόση τόση βαβούρα .... όπου τα κούφια λόγια περισσεύουν.. σαν να μην σταματά κανείς να πάρει ανάσα να σκεφτεί.. αρθρώνει συνεχως μια κι έχει το εργαλειο της φωνής...
η επίσκεψη στην χθεσινή έκθεση ήταν για μένα η πιο ουσιαστική πράξη των ημερών.. Μια αφορμή να σκεφτεί κανείς συνδυαστικά όπως οφείλουν να είναι οι διαδρομές της σκέψηςνα κάνει τις διαδρομές μέσα από την ιστορία όπως της αντιμετώπισαν οι διαφορές τέχνες και όπως της αφουγκράστηκαν στο πλαίσιο των κοινωνικών συνθηκών οι καλλιτέχνες..
Το έργο αυτό του διαλόγου όλων αυτών των έργων είναι έμπνευση και δημιουργία του επιμελητή Παναγιώτη Παπαδόπουλου. Ορισμένα εργα πολύ γνωστά, άλλα για μένα τουλάχιστον, εντελώς άγνωστα... τα έργα συνδιαλέγονται με αναπάντεχο τρόπο στην παράθεση τους... καταλύονται έτσι τα γεωγραφικά σύνορα και αίφνης διαπιστώνονται οι κοινοί προβληματισμοί και οι διαδρομές..
Το ιδιωτικό είναι μια προστασία απέναντι σε ένα απειλητικό δημόσιο χώρο σημειώνει ο Παπαδόπουλος Αυτή η σύγκρουση αναδεικνύεται μέσα από το έργο ορισμένων καλλιτεχνών ..Όταν θα πάτε να πάρετε οπωσδήποτε το μικρό φυλλάδιο που σας καθοδηγεί και σας ανοίγει το παράθυρο του επιμελητή έτσι ο διάλογος των έργων καθίσταται διαυγής όπως και ματιά του επιμελητή πάνω σε αυτό τον διάλογο η έκθεση αυτή βλέπεται και διαβάζεται λέει και πράγματι αυτό το μικρό φυλλάδιο

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ελάτε όλοι την Κυριακή στη πλατεία Κρανιδίου

Ελάτε όλοι την Κυριακή στη πλατεία Κρανιδίου ,να μιλήσουμε να
ενημερωθούμε,να ακουστούμε! Θα έχουμε και  μουσική!
 Δεν σταματήσαμε τον αγώνα!
Είχαμε μια σκέψη να πάρουμε τα πανό και τις προβολές των ντοκιμαντέρ για να ευαισθητοποιήσουμε και τα γύρω χωριά, Κοιλάδα , Ερμιόνη,Πόρτο χέλι...όμως αποδείχτηκε οτι δεν είναι εύκολο γιατί ο χρόνος  ειναι πολύτιμος και μας χρειάζεται για άλλες απαραίτητες ενέργειες των
συγκεντρώσεων.
Η συνάντηση θα γίνεται σταθερά για να  βρισκόμαστε όλοι εύκολα!
Κάθε Τετάρτη και Κυριακή 20.00 μμ στη πλατεία Κρανιδίου.
Το ειρηνικό μας όπλο , είναι οι συγκεντρώσεις μας!
 Γράψε η πες την άποψη σου, να την ψηφίσουμε να τη συζητήσουμε, να
οργανώσουμε μια κίνηση και να την προωθήσουμε στο σύνταγμα.Χρειαζόμαστε
κινήσεις πολιτών απο όλη τη Ελλάδα.
Όλοι πρέπει να συμμετέχουμε!
Ελάτε όλοι!
κίνηση  συντονισμού πολιτών Πελοποννήσου

ΠΑΡΑΓΩΓΗ (6)

Του Βασίλη Γκάτσου
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Η παραδοσιακή εικόνα της παραγωγικής θάλασσας: Όλος ο πληθυσμός της, χλωρίδα και πανίδα, βρίσκεται σε ισορροπία, δεν επηρεάζεται δυσμενώς από εισροές υλών που προέρχονται από χερσαίες δραστηριότητες αλλά και δραστηριότητες επί πλοίων καθώς και από άλλες εντός του θαλάσσιου όγκου, όπως για παράδειγμα τα ιχθυοτροφεία, οστρακοκαλλιέργειες, λιμνοθάλασσες. Δηλαδή η θάλασσα της Ερμιονίδας όπως ήταν μέχρι το 1960.
Για να είναι συνεχώς και στον ίδιο βαθμό παραγωγική πρέπει να διατηρείται η παραγωγική ικανότητά της, κατά φυσικό τρόπο, γύρω στα 10 κιλά ψάρια ανά στρέμμα θαλάσσιας επιφάνειας (ή βυθού) το χρόνο. Το 10 μπορεί να είναι και λιγότερο ή περισσότερο, αυτό είναι θέμα ελέγχου και επιστημονικής επιτήρησης. Και λέμε φυσικό τρόπο και όχι με διάφορες τεχνικές ‘γενικού ταΐσματος’ των ελεύθερων ψαριών. Αυτό θα ορίζαμε και ως αειφορία της θάλασσας μας, δηλαδή ότι μπορεί κάθε χρόνο να μας δίνει τα ίδια χωρίς να αλλοιώνεται.
Η θάλασσα είναι κοινό αγαθό και ο πλούτος της εκποιήθηκε τα τελευταία 50 χρόνια. Δηλαδή οι ψαράδες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, ψάρευαν χωρίς να λαβαίνουν υπ’ όψιν τους ότι όχι μόνον μειώνουν τα αλιεύματα, αλλά καταστρέφουν και την παραγωγική ικανότητα της θάλασσάς τους. Είχαν όλοι επίγνωση του τι έπρατταν, δηλαδή όλοι στις συζητήσεις τους έλεγαν ότι η θάλασσα καταστρέφεται, το ψάρι χάνεται, τα εργαλεία είναι πολλά, η παράνομη αλιεία εκτεταμένη. Ο αγώνας για επιβίωση ανθρώπων και επιχειρήσεων, ο ίδιος που κατέστρεψε κι άλλες θάλασσες και τα μεγάλα ποτάμια της Ευρώπης.
Ως κοινό αγαθό, έγινε ο εύκολος αποδέκτης όλων των χερσαίων δραστηριοτήτων. Είχαν πλήρη επίγνωση οι αγρότες ότι τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα θα καταλήξουν στη θάλασσα μέσω των

Αγανακτισμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι ρίχνουν γάλα και λάδι στο Ναύπλιο

Αγρότες και οι κτηνοτρόφοι από νωρίς το πρωί χθές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Αργος και αφού διαδήλωσαν κατά των νέων μέτρων που θέλει να πάρει η κυβέρνηση, πήγαν με τα τρακτέρ τους και τα αγροτικά τους και κατέλαβαν για λίγο τα γραφεία της Περιφέρειας στο Ναύπλιο. Στις φωτό βλέπουμε αγανακτησμένους αγρότες και κτηνοτρόφους να ρίχνουν γάλα και λάδι εξω από τα γραφεία της περιφερειακής ενότητας Αργολίδας στο Ναύπλιο.


Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Οι Δύο Λύκοι

ΙΝΔΙΑΝΙΚΗ ΣΟΦΙΑ....

Ένα βράδυ ένας γέρος (ινδιάνος) της φυλής Τσερόκι, μίλησε στον εγγονό του για τη μάχη που γίνεται μέσα στην ψυχή των ανθρώπων.

Είπε:
"Γιέ μου, η μάχη γίνεται μεταξύ δυο 'λύκων' που υπάρχουν μέσα σε όλους μας
Ο ένας είναι το Κακό. - Είναι ο θυμός, η ζήλια, η θλίψη, η απογοήτευση, η απληστία, η αλαζονία, η αυτολύπηση, η ενοχή, η προσβολή, η κατωτερότητα, τα ψέματα, η ματαιοδοξία, η υπεροψία, και το εγώ.
Ο άλλος είναι το Καλό. - Είναι η χαρά, η ειρήνη, η αγάπη, η ελπίδα, η ηρεμία, η ταπεινοφροσύνη, η ευγένεια, η φιλανθρωπία, η συμπόνοια, η γεναιοδωρία, η αλήθεια, η ευσπλαχνία και η πίστη στο Θεό."
Ο εγγονός το σκέφτηκε για ένα λεπτό και μετά ρώτησε τον παππού του:
"Ποιος λύκος νικάει;"
Ο γέρος Ινδιάνος Τσερόκι απάντησε απλά ...............
"Αυτός που ταΐζεις"

Ευχαριστούμε τη Ροδούλα που το πρότεινε.

Πολιορκία

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Όλοι μαζί!

Αύριο το βράδυ θα χαθεί το φεγγάρι

Μία από τις μεγαλύτερες εκλείψεις Σελήνης των τελευταίων 100 χρόνων θα είναι η αυριανή, καθώς η διάρκειά της θα ξεπεράσει τη μιάμιση ώρα. Η έκλειψη θα ξεκινήσει στις 20.24 και θα είναι ορατή από την Ελλάδα.

Οι παρατηρητές σε όλη την Ευρώπη θα χάσουν τα πρώτα στάδια της έκλειψης επειδή θα συμβούν πριν από την ανατολή της Σελήνης.
Αν το θέλει ο... καιρός, το φαινόμενο θα είναι εντυπωσιακό, αφού αυτή την εποχή η Σελήνη παραμένει διαρκώς χαμηλά στον ορίζοντα, οπότε φαίνεται μεγαλύτερη από ό,τι συνήθως λόγω οφθαλμαπάτης.
Η διάρκεια της «ολικότητας», δηλαδή της φάσης στην οποία ολόκληρη η Σελήνη παραμένει τυλιγμένη στη σκιά της Γης θα διαρκέσει 100 λεπτά. και το φαινόμενο θα λήξει τελικά στις 02.00 το πρωί της Πέμπτης.
Την ώρα της ολικότητας ο σεληνιακός δίσκος θα σκοτεινιάσει αλλά δεν θα εξαφανιστεί τελείως -θα συνεχίσει να λάμπει με ένα αμυδρό κόκκινο φως, καθώς φωτίζεται από το λιγοστό ηλιακό φως που διαπερνά την γήινη ατμόσφαιρα.
Τα τελευταία 100 χρόνια, μόνο τρεις άλλες εκλείψεις Σελήνης έχουν ξεπεράσει την αυριανή έκλειψη σε διάρκεια.
tanea

"ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ" απο την Θεατρική Ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης

Θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους "ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ"


Η Θεατρική Ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τη θεατρική παράσταση << Οδυσσεβάχ>> στις 18 και 19 Ιουνίου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο- Συγγρού στις 20.30.
Για προσκλήσεις ή κρατήσεις στο Δημοτικό Σχολείο Ερμιόνης (πρωινές ώρες) ή στα τηλ. 2754031239 / 2754031111
Λίγα λόγια για το έργο…
Ο Οδυσσεβάχ-κουρασμένος από τους πολέμους-παίρνει με τους συντρόφους του, το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα του, την Ιθαγδάτη. Περνά από πολλές δοκιμασίες και περιπέτειες, μέχρι να βρει το κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο.
Το μαγικό αυτό ταξίδι απευθύνεται-όπως λέει και η κ. Ξ.Καλογεροπούλου- σε μικρούς και μεγάλους και αποδεικνύει ότι οι ίδιες ιστορίες ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα αλλάζοντας μορφές και αποτελούν την κληρονομιά ολόκληρης της οικουμένης.
Είναι μία παραμυθοιστορία αληθινοψεύτικη, ένα έργο βασισμένο στους μύθους του Οδυσσέα και του Σεβάχ του Θαλασσινού.
Γοητεύει τις αισθήσεις, οξύνει το νου και αγγίζει βαθιά την ψυχή του παιδιού.