Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Ανάβαλος από το…αναβάλω


Μια σημαντική προφητική έρευνα για τον Ανάβαλο,  από τον Γιάννη Λακούτση.

Κλικ στον σύνδεσμο 

16 Μαΐου 2014 https://enpoermionis.blogspot.com

Καλημέρα


Μια όμορφη ανατολή σήμερα  στην Ερμιόνη
Φωτ. Νία Παγώνη

Ο Γ. Διδασκάλου δεσμεύτηκε για έργα αρχαιολογικών και πολιτιστικών προορισμών στην Ερμιονίδα

Κρανίδι, 29.11.2019
                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, επισκέφθηκε χθες τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Γεώργιο Διδασκάλου, στο γραφείο του στην Αθήνα. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στους αρχαιολογικούς χώρους, στα μνημεία και σε όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την πολιτιστική κληρονομιά της Ερμιονίδας. Παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα άμεσης υλοποίηση έργων που αφορούν την πολιτιστική και αρχαιολογική ανάδειξη του Δήμου μας.
Έπειτα από γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι δεσμεύεται προσωπικά για την άμεση υλοποίηση έργων στην κατεύθυνση προβολής και ανάδειξης των αρχαιολογικών και πολιτιστικών προορισμών της Ερμιονίδας. Σύντομα θα πραγματοποιήσει  προγραμματισμένη επίσκεψη στον Δήμο μας με εξειδικευμένο επιτελείο του Υπουργείου, ώστε να γίνει αξιολόγηση από κοντά, του πολιτιστικού πλούτου του Δήμου μας και να ιεραρχηθεί η υλοποίηση των έργων, πάντα σε συνεννόηση και συνεργασία με την Δημοτική Αρχή.
                                                  Γραφείο Δημάρχου

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Οι βουλευτές Αργολίδας επί χρόνια άλλα μας έλεγαν για τον Ανάβαλο

Τρεις βουλευτές, κ. Ανδριανός, κ. Μανιάτης, κ. Γκιόλας που καλύπτουν σχεδόν όλο το πολιτικό φάσμα, έκαναν κατά καιρούς επερωτήσεις στη Βουλή: Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το έργο του Ανάβαλου προς Ερμιονίδα, γιατί ένα ώριμο έργο αργεί τόσο, με χαρμόσυνη επωδό ότι όπου νάνε ξεκινάει το έργο.
Όλοι τους προφανώς ήσαν πεπεισμένοι ότι το έργο αυτό θα αναπλάσει τον πρωτογενή τομέα της Ερμιονίδας (θα ξεδιψάσει την Ερμιονίδα).
Φυσικά για να είναι πεπεισμένοι θα γνώριζαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες όχι μόνο το συνολικό κόστος μέχρι να φτάσει το νερό στο κτήμα του κάθε αγρότη, αλλά και το πόσο θα πληρώσει ο αγρότης το κυβικό μέτρο. Γιατί το αν το κράτος (στη πράξη φορολογούμενοι και Ευρωπαϊκή Ένωση) ξοδέψει 68 εκατομμύρια που κατά την ελληνική πρακτική θα ξεπεράσουν τα 100, λίγο ενδιαφέρει τον αγρότη. Η έγνοια του είναι: Πόσο θα πληρώνει το κυβικό για να δει πράγματι αν το συμφέρει, αλλά και ποια θα είναι η ποιότητα του νερού για να μπορεί να δει τι θα μπορεί να καλλιεργήσει. Σε αυτά βέβαια ποτέ δεν απάντησαν οι βουλευτές μας, ούτε "επερώτησαν" γι' αυτά ποτέ.
Ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας (φαίνεται πραγματιστής και ρεαλιστής) τονίζει το υψηλό λειτουργικό κόστος του έργου, εμμέσως δε αποδέχεται ότι ο αγρότης δεν θα έχει όφελος οπότε και το κράτος χαμένο θα βγει.
Τι έχουν να απαντήσουν οι βουλευτές μας στον Περιφερειάρχη;
Όσο για τον Δήμο μας, ας μη φωνάζουμε και ξυπνήσει.

Βασίλης Γκάτσος

Τί είπε ο Παναγιώτης Νίκας για τον Ανάβαλο και ποιο χαρακτήρισε το μεγαλύτερο πρόβλημα της Αργολίδας

http://www.parapolitikaargolida.gr
“Για την περιφερειακή μας αρχή, η αγροτική πολιτική είναι ένα στοίχημα. Πρέπει να βοηθήσουμε τον αγροτικό κόσμο, κι αυτό πρέπει να γίνει με συγκεκριμένες πράξεις, όχι με λόγια”.
Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη συνέντευξη που έδωσε σήμερα ενημερώνοντας για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης που είχε στην Αθήνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη.
Όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης, “είναι απαραίτητη η συνεχής επαφή με την κυβέρνηση, καθώς κινούμαστε με χρήματα του εθνικού προϋπολογισμού και χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία από κοινού διαχειριζόμαστε με την κυβέρνηση”.
ΓΟΕΒ
Παρέμβαση της κυβέρνησης στο πρόβλημα των ΓΟΕΒ / ΤΟΕΒ προανήγγειλε εξ άλλου ο Π. Νίκας, χαρακτηρίζοντας ως “μεγάλο αγκάθι” τους εν λόγω Οργανισμούς, τόσο στη Μεσσηνία, όσο και στην Αργολίδα, κάνοντας λόγο για “εγγειοβελτιωτικά έργα που έχουν γίνει την δεκαετία του 60 και αφέθηκαν, καταστράφηκαν, απαξιώθηκαν”.
“Τα σχήματα αυτά είναι χρεοκοπημένα, οφείλονται πάρα πολλά χρήματα στη ΔΕΗ” σημείωσε ο περιφερειάρχης, αναφέροντας ειδικότερα ότι “από την κυβέρνηση θα υπάρξει πρωτοβουλία ως προς την ενέργεια, θα υπάρξει τακτοποίηση από πλευράς κυβέρνησης. Γνωρίζω, όπως και οι αντιπεριφερειάρχες, τι θα γίνει αλλά δεν είμαιι εξουσιοδοτημένος να το ανακοινώσω. Οι όποιες ανακοινώσεις για τους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ θα γίνουν μέχρι τις αρχές του χρόνου” γνωστοποίησε ο Π. Νίκας.
Αναφερόμενος, στη συνέχεια, σε έργα που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης σύσκεψης, την περασμένη Δευτέρα, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε ειδικότερα:
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
“Με τον Ανάβαλο δυστυχώς πηγαίνουμε με βήμα σημειωτόν” δήλωσε ο περιφερειάρχης, ενώ το ζήτημα με την ύδρευση και την άρδευση στην Ερμιονίδα το χαρακτήρισε “ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Αργολίδας”. Όπως είπε ο Π. Νίκας, “εξετάζεται η περίπτωση κατασκευής ενός χαμηλού φράγματος στην περιοχή Ρορού – Τζερτζελιάς, προϋπολογισμού 55.000.000 ευρώ”, για το οποίο υπάρχει ώριμη μελέτη από το 2010, αν και εκκρεμεί η ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων.
Ο περιφερειάρχης εξήγησε ότι ως προς την κάλυψη των αναγκών της Ερμιονίδας από τον Ανάβαλο, αυτό “φαίνεται να είναι μια δύσκολη υπόθεση, καθώς απαιτούνται μεγάλες ποσότητες ενέργειας για να ανέβει το νερό στο βουνό για να έχουμε υδροδότηση και άρδευση στην Ερμιονίδα” και αυτός είναι ο λόγος που το υπουργείο “εξετάζει πολύ σοβαρά τη συγκεκριμένη περίπτωση” του φράγματος, σημείωσε ο Π. Νίκας.
Σύμφωνα με τον πίνακα των έργων που διένειμε η Περιφέρεια, ως προς το έργο μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τον Ανάβαλο στην Ερμιονίδα, προϋπολογισμού 68.000.000 ευρώ, εκκρεμεί μόνο η μελέτη των αρδευτικών δικτύων και η κατασκευή τους.
Στο αντίστοιχο έργο για τους Δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου, προϋπολογισμού 38.857.000 ευρώ, εκκρεμεί η απόκτηση οικοπέδων μέσω απαλλοτριώσεων για τα αντλιοστάσια και τις λιμνοδεξαμενές.
Άμεσα δημοπρατείται, ωστόσο, η β΄ φάση του έργου μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τον Ανάβαλο σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας, ο προϋπολογισμός του οποίου είναι 11.000.000 ευρώ. Η εν λόγω β΄ φάση αφορά την κατασκευή των δύο αντλιοστασίων, λόγω μη ολοκλήρωσης της επίταξης των απαλλοτριώσεων.
Τέλος, εκκρεμότητες υπάρχουν στις μελέτες της κατασκευής δευτερευόντων δικτύων του Ανάβαλου σε Κουτσοπόδι και Μυκήνες.

Βασίλης Γκάτσος : Ο αναβαλόμενος Ανάβαλος πάει για χαριστική βολή;

Ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας ήταν πολύ σαφής: Ο Ανάβαλος χρειάζεται πολύ ενέργεια για να ανέβει τα βουνά και να υδροδοτήσει την Ερμιονίδα. (Τώρα τα είδαν τα ψηλά βουνά!)
Το Υπουργείο και αρμόδιοι φορείς σκέπτονται τώρα το χαμηλό φράγμα του Ρορού Τζερτζελιάς (φυσικό είναι να μη ξέρει τα μέρη αυτά ο κύριος Νίκας, οπότε δεν ξέρουμε αν εννοούσε ένα φράγμα στην Τζερτζελιά ή ένα στο Ρορό Θερμησίας και ένα στην Τζερτζελιά). Για τον Ανάβαλο λοιπόν κρατάμε μικρότατο καλάθι, ενώ για τα φράγματα ....μικρό. Πάντως ένα σωρό φράγματα μικρά και μεγάλα πρόκειται να κατασκευαστούν στην Πελοπόννησο. Ίσως φέξει κάτι και για εμάς εδώ στην άκρη που είμαστε (και με λιγοστούς ψήφους).

Για τον Ανάβαλο έχω γράψει πολλά και με λεπτομέρειες έχω παρουσιάσει το όλο έργο αλλά και τα προβλήματά του. Είχα τονίσει ότι το σπουδαιότερο είναι η τιμή του νερού η οποία δεν φαίνεται να είναι μικρή και ανταγωνιστική με το νερό γεωτρήσεων. Και αυτή η τιμή διαμορφώνεται από την ενέργεια (ρεύμα), από τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας τόσο του έργου όσο και του δικτύου διανομής, αλλά και από το προσωπικό που συνήθως στην ελληνική επαρχία (δια πολιτικούς - ψηφοθηρικούς λόγους) γρήγορα γίνεται πολλαπλάσιο του αναγκαίου.
Κάποιοι σώφρονες στο Υπουργείο κάνανε, ως φαίνεται, υπολογισμούς με χαρτί και μολύβι και βρήκαν σκούρα τα πράγματα.

Βασίλης Γκάτσος

Δήμος ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: Θεώρηση βιβλίων αναφοράς καπνίσματος

        
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  
ΔΗΜΟΣ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                                       
                                                                                                               Ερμιόνη , 28/11/2019
Ταχ.Δ/νση     : Ερμιόνη                                                                  Αρ.Πρωτ. : 9462
                         T.K. 21 051                                                                                                                      
Τηλέφωνο  :2754360018

                                                                                             

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

                                                                                                           
ΘΕΜΑ: Θεώρηση βιβλίων αναφοράς καπνίσματος για την εφαρμογή του αρθ. 17 του Ν. 3868/2010 . 
           

  Προκειμένου να εξυπηρετηθούν άμεσα τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος της Δημοτικής Ενότητας Ερμιόνης  (Θερμησίας , Ηλιοκάστρου , Ερμιόνης ) που υπάγονται στην εφαρμογή  του αρθ. 17 του Ν. 3868/2010 , θα παραβρίσκεται υπάλληλος του δήμου μας την    Τρίτη 03/12/2019  στο κατάστημα της κοινότητας Ερμιόνης για την θεώρηση των Βιβλίων Αναφοράς. 
                                        
    Τα δικαιολογητικά που πρέπει να φέρει ο υπεύθυνος της επιχείρησης κατά την προσέλευσή του  προκειμένου να θεωρήσει το βιβλίο  για λογαριασμό της επιχείρησης, είναι : 

- Βιβλίο 100 φύλλων αριθμημένο 
φωτοαντίγραφο της άδειας του καταστήματος
- μία μηδενική απόδειξη από την ταμειακή μηχανή με το ΑΦΜ της επιχείρησης.


                                                       Με εκτίμηση

Ο   Αντιδήμαρχος  Ερμιονίδας 

Μερτύρης Ελ. Ιωσήφ 

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Βασίλης Γκάτσος :Η αλήθεια της ΔΕΥΑΕΡ σε τρεις Προτάσεις

  • Δίνεται καθημερινά μάχη για την αποκατάσταση των βλαβών από το τεχνικό δυναμικό της Επιχείρησης, που αποτελείται από έναν και μοναδικό υδραυλικό και από έναν και μοναδικό βοηθό υδραυλικού. Παρά ταύτα, έχουμε προβεί σε αποκατάσταση των βλαβών σε ποσοστό 90% περίπου
  • Οι δύο μηχανικοί της Επιχείρησης, οι οποίοι είναι αποσπασμένοι στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου δεν έχουν αρμοδιότητα να αποκαθιστούν βλάβες
  • Η μοναδική διοικητική υπάλληλος της Επιχείρησης ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το ταμείο και την έκδοση – αποστολή λογαριασμών. Συνεπώς, δε δύναται να καλύψει άλλη διοικητική ανάγκη

Τα παραπάνω απλά και λίαν κατατοπιστικά, από τον νέο Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ.

Η Δημοτική μας Επιχείριση δεν είναι παρά ένας υδραυλικός, ένας βοηθός υδραυλικού και μία διοικητική υπάλληλος γραφείου! Αυτό το λέμε, χρόνια τώρα "επιχείριση";;;;;;; Γνωρίζετε επιχείριση με Πρόεδρο και ευάριθμο Διοικητικό Συμβούλιο που να διοικεί 3 άτομα; Και 3 άτομα + Πρόεδρος τι το θέλουν ολόκληρο κτίριο που στην εποχή μου στέγαζε 400 μαθητές, 10 καθηγητές, γυμνασιάρχη και επιστάτη και ήταν και από τα καλύτερα Γυμνάσια της χώρας μας;
Προϋπολογισμός και ισολογισμός της ΔΕΥΑΕΡ δείχνουν ότι από τα χέρια της περνάνε τα περισσότερα χρήματα του Δήμου. Και είναι φυσικό: Γεωτρήσεις, βιολογικοί σταθμοί, δίκτυα και τόσα άλλα. Αν εξαιρέσουμε την αμοιβή της εργασίας των τριών ως άνω εργαζόμενων (συνολικά όχι πάνω από 60000 ευρώ) ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ανατίθενται σε εταιρείες ή άτομα του ιδιωτικού τομέα. Συμβάσεις, αναθέσεις, επείγουσες αναθέσεις κ.α. Με άλλα λόγια πάνω από το 90% των εργασιών, προφανώς και των προμηθειών, ανατίθενται στον ιδιωτικό τομέα.

Η σύσταση και λειτουργία του «Παραρτήματος» του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρρένων Κρανιδίου και η ίδρυση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρρένων Κρανιδίου (1880 - 1899)

Η σύσταση και λειτουργία του «Παραρτήματος» του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρρένων Κρανιδίου και η ίδρυση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρρένων Κρανιδίου (1880 - 1899)
Γιάννης Μ. Σπετσιώτης - Τζένη Δ. Ντεστάκου
Ενδιαφέροντα στοιχεία
Το 1883 ο δήμαρχος Κρανιδίου Πέτρος Γουζούασης σε έγγραφό του «Περί της καταστάσεως των διδακτηρίων της πόλεως» έκανε λόγο για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρρένων Κρανιδίου το οποίο έχει μόνο ένα δωμάτιο, το προαύλιό του είναι αρκετό, το κτήριο ανήκει σε ιδιώτη και είναι μισθωμένο για τρία χρόνια προς 15 δραχμές το μήνα. Τρία χρόνια αργότερα, το 1886, βρέθηκαν έγγραφα διορισμού και μεταθέσεων δημοδιδασκάλων στο εν λόγω Σχολείο.
Ωστόσο στην έκθεση που συνέταξε για τα σχολεία της περιφερείας του ο Θεόδωρος Μ. Λύρας, Νομαρχιακός δημοδιδάσκαλος Ναυπλίου, την 1η Αυγούστου 1888 αναφέρεται μόνο σε ένα 4/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αρρένων, στο οποίο υπηρετούν τέσσερις δημοδιδάσκαλοι μεταξύ των οποίων και ο Νικόλαος Σκλιάς. Αργότερα στο βιβλίο «Μητρώον των εν Κράτει Δημοτικών Σχολείων» του Υπουργείου του έτους 1892 εμφανίζεται να λειτουργεί στο Κρανίδι δεύτερο Δημοτικό Σχολείο Αρρένων με τον ίδιο δημοδιδάσκαλο, Νικόλαο Σκλιά. Τέλος, ο Γεώργιος Π.Παρασκευόπουλος στο βιβλίο του «Ακτίνες και Νέφη» γράφει, χωρίς να αναφέρει χρονολογία, ότι: «Ενοικιάσθηυπό του Δημοσίου και άλλο μικρόν οίκημα κείμενον όπισθεν του Ναού της Μεταμορφώσεως λόγω της αυξήσεως του αριθμού των μαθητών, όπου απεσπάσθη εκ της Καποδιστριακής Σχολής ο Νικόλαος Σκλιάς».Δημιουργήθηκε έτσι η εντύπωση πως αυτό «το νέο σχολείο» ήταν «άτυπα» ένα άλλο σχολείο με την ονομασία 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρρένων Κρανιδίου. Στην πραγματικότητα όμως και μετά τα στοιχεία που παραθέσαμε φαίνεται πως είχε συσταθεί και λειτουργούσε ως «Παράρτημα» του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρρένων Κρανιδίου, λόγω της αύξησης του αριθμού των εγγεγραμμένων μαθητών. Κάνουμε επίσης και τη σκέψη μήπως κάποιο άλλο γεγονός «κρύβεται» που να έχει σχέση με τις αλλεπάλληλες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες εκείνων των χρόνων (1880 -1895) για την οργάνωση της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τονίζουμε, όμως, πως επίσημο έγγραφο Φ.Ε.Κ. που να αποδεικνύει τη σύσταση 2ουΔημοτικού Σχολείου Αρρένων στο Κρανίδι έως το 1899, δεν εντοπίσαμε.
Έτσι τα ονόματα των δημοδιδασκάλων που βρέθηκαν και τα οποία στη συνέχεια αναφέρουμε αφορούν τα έτη 1880-1892 λειτουργίας εκείνου του σχολείου.
Ονόματα δημοδιδασκάλων που δίδαξαν στο «Παράρτημα» του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρρένων ΚρανιδίουΤο ανωτέρω σχολείο, εκ παραδρομής,αναφερόταν στα έγγραφα ως 2οΔημοτικό Σχολείο Αρρένων Κρανιδίου.
• 1886 Νικόλαος Σκλιάς
Μετάθεση από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρρένων Κρανιδίου στο αντίστοιχο Διμηνιού Κορινθίας. Μηνιαίες αποδοχές 100 δραχμές. Φ.Ε.Κ. 243/7 Σεπτεμβρίου 1886.
• 1886 Κ. Κοσμόπουλος
Δευτεροβάθμιος. Μετάθεση από 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρρένων Κρανιδίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρρένων «της ιδίας πόλεως».
• 1886 Π. Κουσουράκης
Πρωτοβάθμιος. Διορισμός στο 2ο Δημοτικό ΣχολείοΑρρένων Κρανιδίου, Φ.Ε.Κ. 284/14 Οκτωβρίου 1886. Μηνιαίες αποδοχές 140 δραχμές.
• 1892 Νικόλαος Σκλιάς
(Ιερέας) Δευτεροβάθμιος. Με μηνιαίες αποδοχές 110 δραχμές.
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία στο υπ’ αρ. Φ.Ε.Κ. 244/11 Νοεμβρίου 1899 δημοσιεύτηκε η ίδρυση στο Κρανίδι «κατά την Κάτω Συνοικίαν μονοτάξιου Δημοτικού ΣχολείουΑρρένων», ήτοι του 2ου Δημοτικού Σχολείου ΑρρένωνΚρανιδίου. Δεν γνωρίζουμε, ωστόσο, αν το σχολείο λειτούργησε άμεσα το σχολικό έτος 1899 -1900. Το σίγουρο είναι πως λειτούργησε το επόμενο σχολικό έτος 1900 -1901. Εντοπίστηκαν και τα ονόματα των πρώτων δημοδιδασκάλων που υπηρέτησαν στο «κοινόν» αυτό σχολείο, με το οποίο θα ασχοληθούμε σε ιδιαίτερο άρθρο μας.
Πηγή:
• Γενικά Αρχεία του Κράτους, Υ.Ε.Δ.Ε. Γ΄ και Υ.Ε.Δ.Ε. Δ΄, Υλικό αταξινόμητο
• Γ.Α.Κ. Νομού Αργολίδας

Συνεδρίαση Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας

Κρανίδι, 28.11.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 27.11.2019 στο Δημαρχείο Ερμιονίδας,συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου και Προέδρου του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας, με θέμα «Προετοιμασία για τη λήψη μέτρων πρόληψης εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων και συντονισμός δράσης των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση εκτάκτων συμβάντων (χιονόπτωση, παγετός) ενόψει της χειμερινής περιόδου». Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, της οικείας Διεύθυνσης Δασών, του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, ο Αντιδήμαρχος Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ερμιονίδας, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου μας, και 2 εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.  
Κατά την συνεδρίαση, προεδρεύοντος του Δημάρχου κ. Γιάννη Γεωργόπουλου, έγινε  γόνιμη συζήτηση που αφορούσε το ανθρώπινο δυναμικό, τα μέσα και τους πόρους κάθε φορέα και τις προβλεπόμενες ενέργειες εκ μέρους των φορέων, τόσο κατά το στάδιο της πρόληψης, όσο και κατά το στάδιο της αποκατάστασης ζημιών, ύστερα από την εκδήλωση των προαναφερομένωνκαιρικών φαινομένων. Επικράτησε πνεύμα πλήρους σύμπνοιαςσυνεργασίας όλων των φορέων και υπηρεσιών. 
Απευχόμαστε λοιπόν την έλευση οποιονδήποτε ακραίων καιρικών φαινομένων, δηλώνουμε όμως έτοιμοι να συνεργαστούμε και να αντεπεξέλθουμε στην διαχείριση έκτακτων συμβάντων στο πλαίσιο πάντοτε των αρμοδιοτήτων μας.  

Γραφείο Δημάρχου

H ΔΕΥΑ Ερμιονίδας ζητά την κατανόηση και την υπομονή μας

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας, στην προσπάθειά της να σας γνωστοποιήσει τη σημερινή πραγματική κατάσταση της Επιχείρησης, σας παραθέτει τα παρακάτω στοιχεία:
  • Μόλις πριν από μία εβδομάδα πήρε νομιμότητα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου
  • Δεν έχει ακόμη συνέλθει η σχετική επιτροπή παραλαβής
  • Οι συμβάσεις για υπηρεσίας αποκατάστασης των βλαβών είναι μηδενικές
  • Το υπόλοιπο του προϋπολογισμού της Επιχείρησης δε μας επιτρέπει τη σύναψη νέων συμβάσεων για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών (χωματουργικές εργασίες, εργασίες αποκατάστασης βλαβών)
  • Έχουν αυξηθεί η βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης λόγω των έργων που εκτελεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο δίκτυο αποχέτευσης στις Κοινότητες Κρανιδίου και Πορτοχελίου
  • Δίνεται καθημερινά μάχη για την αποκατάσταση των βλαβών από το τεχνικό δυναμικό της Επιχείρησης, που αποτελείται από έναν και μοναδικό υδραυλικό και από έναν και μοναδικό βοηθό υδραυλικού. Παρά ταύτα, έχουμε προβεί σε αποκατάσταση των βλαβών σε ποσοστό 90% περίπου
  • Οι δύο μηχανικοί της Επιχείρησης, οι οποίοι είναι αποσπασμένοι στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου δεν έχουν αρμοδιότητα να αποκαθιστούν βλάβες
  • Η μοναδική διοικητική υπάλληλος της Επιχείρησης ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το ταμείο και την έκδοση – αποστολή λογαριασμών. Συνεπώς, δε δύναται να καλύψει άλλη διοικητική ανάγκη.
Από τα παραπάνω, εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι παρά την εργατικότητα και την αυταπάρνηση τόσο των υπαλλήλων όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης, οι υποχρεώσεις (τεχνικές και παροχής υπηρεσιών) είναι φύσει αδύνατο να καλυφθούν στο σύνολό τους.
Η Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας ζητά την κατανόησή σας και την υπομονή σας, καθώς έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς αποκατάσταση και επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας
Γιώργος Τσεγκής

Α.Ο.Ερμιονίδας : Δίνει όλα τα έσοδα του αγώνα με την Παναχαΐκή στην μικρή Μιχαέλλα

Ο Αθλητικός Όμιλος Ερμιονίδας συνεχίζοντας για μια ακόμα φορά το φιλανθρωπικό του έργο, ανακοινώνει ότι όλες οι εισπράξεις του αγώνα της ομάδας μας με αντίπαλο την Παναχαϊκή που θα διεξαχθεί την Κυριακή 01/12 στις 17:00 μμ στο κλειστό γήπδο Ερμιόνης θα προσφερθούν για την ενίσχυση της μικρής μας συμπατριώτισσας, Μιχαέλας Ντουνέτα.
Ελάτε να ενισχύσουμε την ομάδα και την μικρή μας Μιχαέλα!