Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Δεκτή η παραίτηση κ.Τζανή απο τον κ.Καμιζή. Η απάντηση του στην επιστολή παραίτησης.

Κρανίδι, 14/7/2012

Κύριε Τζανή,

Μετά την δήλωσή σας για ανεξαρτητοποίηση, θέλω να σας ευχαριστήσω για ότι μέχρι σήμερα προσφέρατε στα κοινά του τόπου μας μέσα από την Παράταξή μας. Βέβαια στην πορεία σας, από την αρχή της λειτουργίας σας ως Δημοτικού Συμβούλου μέλους της Παράταξής μας, είχε καθαρά διαφανεί η σημερινή σας κατάληξη. Σας ευχαριστώ που με απαλλάξατε από τη δύσκολη θέση να προτείνω την διαγραφή σας. Γνωρίζετε πολύ καλά από τους πρώτους μήνες της παρουσίας μας στη Δημοτική Αρχή ότι σας είχα προειδοποιήσει γι’ αυτό. Κατανοώ την δύσκολη θέση στην οποία περιήλθατε, μετά την άρνησή σας να συμμετέχετε στις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου προβλήματος σήμερα στην Ερμιονίδα.

Σας εύχομαι τέλος πάντων, να σταδιοδρομήσετε κάπου πολιτικά.

 

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας

Δημήτρης Καμιζής

Πηγή:Ιχνηλάτες 

“Άντε γειά” από τον κ. Τάσο Τζανή

Επιστολή ανεξαρτητοποίησης από τον συνδυασμό  Πηγή

Κύριε Καμιζή
Σε καλώ με το όνομά σου, γιατί μετά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν τις δυο τελευταίες μέρες, πραγματικά δεν γνωρίζω αν είσαι ακόμα ο Δήμαρχος Ερμιονίδας ή όχι.
Σου υπενθυμίζω, αφού γνωριζόμαστε από παλιά, ότι στην πολύχρονη πορεία μου στα κοινά πράγματα, ανεξαρτήτως θεσμού ή οργάνου που υπηρέτησα, υπήρξα πάντα συνεπής αγωνιστής, ανιδιοτελής, με δικό μου πολιτικό λόγο, χωρίς πισωγυρίσματα, μέχρι τέλος. Δεν υπήρξα ποτέ ρίψασπις ούτε λαγός ούτε δειλός αλλά ούτε και πολιτικός σαλταδόρος.
Έμαθα να τιμώ τον όρκο μου και να μην προδίδω την εμπιστοσύνη του λαού που με τιμά ιδιαίτερα για δυο δεκαετίες, κάθε φορά και περισσότερο.
Έμαθα ότι τα προβλήματα λύνονται με αγώνες, με προσπάθεια, με ιδρώτα και κόπο και όχι με παραιτήσεις και τυχοδιωκτισμούς.
Αν, βεβαίως, υπήρχε άλλος δρόμος, τότε όλοι οι Δήμαρχοι, στην σημερινή δύσκολη συγκυρία, θα είχαν ακολουθήσει τον δρόμο που τους δείχνεις, διεκδικώντας βέβαια για τον εαυτό σου το χρυσό μετάλλιο της ανευθυνότητας.
Δυστυχώς όμως δεν μένεις μόνο στη δική σου ενδεχομένως αμελητέα και λυτρωτική για πολλούς παραίτηση αλλά ωθείς, πιέζεις και εξαναγκάζεις σε ομαδική παραίτηση δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, χωρίς να σε ενδιαφέρουν οι καταστροφικές για τον Δήμο μας και για την Ερμιονίδα μας συνέπειες αν και εφ’ όσον αυτό συμβεί. Πρέπει, όμως, να συνειδητοποιήσεις ότι ο Δήμος Ερμιονίδας θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από εσένα!
Για όσα περίεργα και σκοτεινά συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν και για όσα τραγελαφικά γίνονται αυτές τις ώρες στο Δήμο μας, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις( διαφάνεια, αξιοκρατία, υπευθυνότητα, αγωνιστικότητα, «όλα στο φως» κ.α.) αλλά κυρίως για την εικόνα ενός διαλυμένου συνδυασμού, που θυμίζει περιοδεύοντα θίασο, για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και σεβασμού στη ψήφο του λαού της Ερμιονίδας, ΑΡΝΟΥΜΑΙ να υποστώ την καταρράκωση της προσωπικότητάς μου.
Επειδή
α) Έχω μάθει να αγωνίζομαι μέχρι τέλους, δηλώνω ότι αυτό θα πράξω και τώρα, μέχρι την τελική λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
β) Γνωρίζω τι θα επακολουθήσει, σε ενδεχόμενη παραίτησή μου και
γ) Αφουγκράζομαι τον σφυγμό του κόσμου, ο οποίος με παροτρύνει και απαιτεί να συνεχίσω να αγωνίζομαι
ΔΗΛΩΝΩ ότι αποχωρώ απ’ το συνδυασμό και ότι θα συνεχίσω μέχρι τη λήξη αυτής της θητείας, ανεξαρτήτως των δικών σας προθέσεων και πεπραγμένων, ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ, προασπίζοντας το συμφέρον του λαού της Ερμιονίδας και μόνον.
Σου εύχομαι
Καλή Τύχη
Δήμαρχε ή τέως Δήμαρχε
Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Αναστάσιος Κων. Τζανής
Υ.Γ. Ελπίζω να μην αναγκάσεις άλλους… να απαντήσουν.

Η συνέχεια σχετικά με την παράνομη ιδιωτική παραλία

Η προηγούμενη ανάρτησή μας στις 17-5-2012 (εδώ)

Σχετικά με την παράνομη ιδιωτική παραλία, χθες στο Δ.Σ.Ερμιόνης

Συζητήθηκε το θέμα της καταγγελίας μας (εδώ) χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ερμιόνης.
Ομόφωνα αποφασίσθηκε να γίνουν  οι δέουσες ενέργειες.
Δηλαδή να ενημερωθεί η Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης  από το Υπολιμεναρχείο Ερμιόνης και να επικοινωνήσει με την Κτηματική υπηρεσία ενημερώνοντάς την για το θέμα.
Δεσμεύτηκαν ότι θα διανοιχτεί ο δημοτικός δρόμος που οδηγεί στην συγκεκριμένη παραλία.
Προτάθηκε επίσης να τεθεί το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας  λόγω της σοβαρότητάς του.
Αναμένουμε για εξελίξεις και απαντήσεις.
Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης 
Στη συνέχεια με ημερομηνία 3-7-2012 λάβαμε την παρακάτω κοινοποίηση προς την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης, απο την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ερμιονίδας οτι θα διενεργηθεί αυτοψία.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, θα σας ενημερώσουμε..

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 21η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


Δεν έγινε αποδεκτή η παραίτηση του Δημάρχου Ερμιονίδας.


 argolikeseidiseis 
Για όλους και για όλα μίλησε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δ.Καμιζής σήμερα στην Κατερίνα Κουρτέλη, τι τον οδήγησε ώστε να υποβάλει την παραίτηση του στον Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου κ. Τάσο Αποστολόπουλο, τα σκουπίδια, τον πόλεμο που δέχεται από διάφορα κέντρα αλλά και τι θα πρέπει να γίνει από ΄δώ και πέρα.
Μάχιμη ρεπόρτερ η Κατερίνα Κουρτέλη δεν θα μπορούσε να αφήσει το μεγάλο αυτό ειδησιογραφικό θέμα που απασχολεί την Αργολίδα αλλά και την περιοχή της Ερμιονίδας χωρίς να το καλύψει. Ετσι αποδεικνύει για μια ακόμα φορά πως το Max tv είναι πρώτο στην κάλυψη των τοπικών θεμάτων.Να τονίσουμε επίσης

Θεατρική παράσταση ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΛΟΥ στις Σπέτσες


Δελτιο τυπου
ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΛΟΥ του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
με τον Τάκη Χρυσικάκο και τον Λουδοβίκο των Ανωγείων

ΥΠ. ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΡΓΥΡΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΣΠΕΤΣΕΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ
ωρα: 21.30
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10 €
«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΠΕΤΣΩΝ»


Μια μουσικοθεατρική παράσταση που αποτελείται από τα διηγήματα  του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, “Μοιρολόγι Φώκιας”, “Έρως – Ήρως” και “Άνθος του γιαλού”.

Ο Τάκης Χρυσικάκος και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων ερμηνεύουν αρμονικά ένα  θεματικό σύνολο λόγου και μουσικής.

Η παράσταση ολοκληρώνεται με τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Λουδοβίκου των Ανωγείων.

Συμμετέχει η Μαριάννα Ζάχου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Θεατρική προσαρμογή: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου
Εικαστική παρέμβαση: Νίκος Πετρόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας
Φωτισμοί: Δήμος Αβδελιώδης

Για πληροφορίες:210 6892110, 6944334315 και anthostougialou.blogspot.com

Προπώληση εισιτηρίων: Ασφάλειες Μαρία Σταναθιώτη

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΙΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ


Κύριε Δήμαρχε,

Διάβασα την επιστολή παραίτησής σας από τη θέση του Δημάρχου και με λύπη διαπίστωσα για άλλη μια φορά ότι εξακολουθείτε να αποποιείστε των ευθυνών σας.
Ο όρκος του Δημάρχου χαρακτηρίζεται πρωτίστως από τη μέγιστη ευθύνη προς το Δήμο και τους Δημότες του. Δεν υπάρχουν περιθώρια επιλογής και το γνωρίζετε, εφόσον έχετε διατελέσει 10 χρόνια Δήμαρχος.
Λυπούμαι γιατί για άλλη μια φορά πρυτανεύει στη λογική σας το ότι «φταίνε» όλοι οι άλλοι εκτός από εσάς. Με μεγάλη ευκολία επιρρίπτετε ευθύνες ακόμη και σ’ αυτούς τους συνεργάτες σας, τακτική που ακολουθείτε χρόνια τώρα.
Στην επιστολή σας στοιχειοθετείται η ανεύθυνη, φυγόπονη, αλλοπρόσαλλη και αντιπατριωτική συμπεριφορά σας.
Στους 19 μήνες τής θητείας σας, από τη θέση της αντιπολίτευσης, δεν επέλεξα ούτε τον εύκολο δρόμο της παραίτησης και της εξαφάνισης από τα κοινά, ούτε άλλες δικές σας παρασκηνιακές τακτικές που θα είχαν σαν αποτέλεσμα την παρεμπόδιση του έργου της Δημοτικής Αρχής. Αντιθέτως, τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου προσπαθήσαμε  να βοηθήσουμε με την εμπειρία και τις γνώσεις μας, με γνώμονα το κοινό όφελος.
Επί του θέματος, όμως.
Στην επιστολή σας προς τον κύριο Περιφερειάρχη, επιρρίπτετε τις

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Δ. Καμιζής: Να πάνε άμεσα τα σκουπίδια στα Λιόσια

«Η μόνη άμεση λύση είναι να πάνε τα σκουπίδια στα Λιόσια». Τη διέξοδο αυτή προτείνει ο υπό παραίτηση* δήμαρχος Ερμιονίδας Δ. Καμιζής για τα 30.000 δέματα που έχουν συσσωρευτεί στην είσοδο της πόλης του Κρανιδίου με αποτέλεσμα, όπως λέει, «να κινδυνεύει η δημόσια υγεία».

Πηγή: aftodioikisi
To πλήρες κείμενο της συνέντευξής του στην aftodioikisi.gr είναι το εξής:
Κύριε δήμαρχε υποβάλατε σήμερα την παραίτησή σας. Για ποιο λόγο;
Γιατί παρά τις υποσχέσεις δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα λύση για τις χιλιάδες δέματα σύμμεικτα απορρίμματα που βρίσκονται στην είσοδο της πόλης του Κρανιδίου. Μας είπαν ότι θα τα πάνε στην Γερμανία, στην Ολλανδία, στη Φυλή. Ωστόσο τα σκουπίδια παραμένουν εκεί με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η δημόσια υγεία. Ξέρετε είμαι γιατρός το επάγγελμα και κάτι παραπάνω γνωρίζω...
Ωστόσο προχωράει ο διαγωνισμός για τη δημιουργία εργοστασίων στην Πελοπόννησο...
Ακούμε για εργοστάσια εδώ και 20 χρόνια. Και τι θα κάνουν οι κάτοικοι της περιοχής αν τα εργοστάσια κατασκευασθούν, για παράδειγμα, σε δέκα χρόνια;
Και ποια είναι η λύση που προτείνετε;
Η μόνη άμεση λύση, γιατί έρχεται καλοκαίρι και, όπως σας είπα, υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, είναι τα απορρίμματα, μετά από συνεννόηση της περιφέρειας και του αρμόδιου υπουργείου,  να μεταφερθούν στο ΧΥΤΑ Φυλής και να ταφούν.
Κι αν δεν γίνει αυτό;
Αν δεν γίνει αυτό, θα επιμείνω στην παραίτησή μου.  Δεν έχω πρόβλημα να μην είμαι δήμαρχος. Το θέμα είναι να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων απο κατοίκους Διδύμων και Φούρνων

ΤΑΫΓΕΤΟΣ 2012- ΘΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Παρουσίαση του προγράμματος υπάρχει και στο www.eosspartis.gr


Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης

Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας - Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (Ε.Ο.Χ.)

Γραφεία - εντευκτήρια: Γκορτσολόγου 97 Κεντρική Πλατεία · Ταχ. Θυρ.: 61 -231 00 Σπάρτης
Καταφύγια: Ταϋγέτου (1600μ.) - Πάρνωνας "G Pierce" (1450μ.)
Τηλ. 2731022574 - Fax. 2731022543 - Email : eosspa@otenet.gr


Αγαπητοί φίλοι,
 Ο Ε.Ο.Σ. Σπάρτης, σε συνεργασία με άλλους τοπικούς συλλογικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον Ταΰγετο, υλοποιεί Θερινό Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας με έδρα τον ορεινό οικισμό της Αναβρυτής, από τις 29/7 έως τις 12/8/2012.
 Δηλώσεις συμμετοχής, πρέπει να αποσταλούν στον Ε.Ο.Σ. Σπάρτης, eosspa@otenet.gr  ή στα φαξ 27310 - 22543 και 26980

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις από το Συντονιστή των Προγραμμάτων κ. Μιχάλη Μουτζίκο,[ mmoutzikos@hotmail.com και τλφ. 6947003553].

Ε.Ο.Σ. Σπάρτης               

Villadidimo, αλλαγή διεύθυνσης

Σας ενημερώνουμε πως η διεύθυνση του Villadidimo άλλαξε και είναι πλέον

villadidimo.wordpress.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κατόπιν εγγράφου της εταιρείας ΑΛΚΤΗΡ που διαχειρίζεται τη λειτουργία του δεματοποιητή, στο οποίο αναφέρεται ότι από την Πέμπτη 12 Ιουλίου σταματά η λειτουργία του δεματοποιητή γιατί ο χώρος είναι κορεσμένος σε δέματα και αδεματοποίητα απορρίμματα, δεν θα γίνει αποκομιδή των απορριμμάτων μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, γιατί δεν υπάρχει στο Δήμο Ερμιονίδας άλλος αδειοδοτημένος χώρος για την εναπόθεση των απορριμμάτων.
Κατόπιν τούτου παρακαλούνται οι δημότες και δημότισσες να μην εναποθέτουν τα σκουπίδια τους έξω από τους κάδους, διότι υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΣΤΑΣ

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Υποβολή παραίτησης του Δημάρχου Ερμιονίδας

Ο πόλεμος για τα μύδια

Πριν από δυο βδομάδες βρέθηκα στο Μακρύγιαλο, έναν παραλιακό οικισμό, με δυο χιλιάδες περίπου κατοίκους, είκοσι χιλιόμετρα από την Κατερίνη, για να κάνω ένα γαστρονομικό θέμα για τα μύδια. Στις βόρειες ακτές του νομού Πιερίας και λίγο πιο δίπλα, στην περιοχή της Χαλάστρας, καλλιεργείται το 90% της ετήσιας ελληνικής παραγωγής, η συντριπτική πλειοψηφία της οποίας εξάγεται με ειδικές νταλίκες στην Ιταλία και στην Ισπανία. Ένα καΐκι, περνώντας με προσοχή ανάμεσα στους θαλάσσιους διαδρόμους με τα βαρέλια, μας μετέφερε μέχρι ένα λευκό μυδοκαλλιεργητικό σκάφος. Δύσκολη δουλειά, χειρωνακτική εργασία, πολλές ώρες. Και ο ήλιος δε σε λυπάται. Σε βαράει κατακούτελα, σου προκαλεί ασφυξία, κι ας είσαι μέσα στη θάλασσα. Μας ξενάγησαν στο πλωτό εργοστάσιο, μας εξήγησαν τον τρόπο καλλιέργειας του μυδιού και μας έδωσαν συμβουλές για το πώς να καταλαβαίνουμε αν είναι φρέσκα ή

Στο νιο της «απέναντι όχθης»

 Του Ιωάννη Λακούτση

Στο νιο της «απέναντι όχθης»

Αφιερωμένο στον νεαρό φίλο μας, που σαν σήμερα, πέρασε βιαστικά  στην «απέναντι όχθη».
Από το βιβλίο της ποιήτριας Μαρίας Ράλλη, «Λόγια σε νεκρό», γραμμένο για το μονάκριβο παιδί της που αυτοκτόνησε στην ηλικία των είκοσι χρόνων.
« …ένα μνημείο αλλιώτικο από τα μαρμαρένια και τα χάλκινα των νεκροταφείων, που έστησε με το λόγο μια χαροκαμένη μάνα πάνω στον τάφο του παιδιού της. Γιατί η Ράλλη είχε το μεγάλο δυστύχημα να χάση έναν καλό γυιό είκοσι χρόνων, στον πιο ωραίον απ’ τους ωραίους νέους της Ιωνίας(της Αθήνας)…», έγραφε στα Αθηναϊκά  Νέα τον Μάιο του  1944 ο Γρηγόριος Ξενόπουλος. Ενώ η ποιήτρια Αθηνά Ταρσούλη, σημείωνε: « Η Ράλλη σε μιαν ώρα έξαλλης απόγνωσης έγραψε το παρακάτω ποίημα, που διαβάζοντάς το δεν μπορούμε να μη νοιώσουμε ένα φρικιαστικό σφίξιμο στην καρδιά και μιαν αγανάχτηση,  για την αποθηρίωση που κάποτε φέρνει στην ανθρώπινη ψυχή ο πόνος του θανάτου. Το ποίημα τούτο δίνει έναν καινούργιο τόνο, ηχηρά και απαίσια τολμηρό, όσο τουλάχιστο ξέρομε, άγνωστο στην παγκόσμια γυναικεία ποίηση».

Λόγια σε νεκρό
Τετάρτη μου σκοτώθηκεν, ημέρα νηστεμένη
κάθε που ξημερώνεται μένει σημαδεμένη.
Πού πας ψυχούλα μου ακριβή τη νύχτα τέτοιο δρόμο
μ’ ένα σκαφίδι τόσο δα, δίχως ένα λοστρόμο,
κι ανοίγεσαι στα πέλαγα τα πιο φουρτουνιασμένα
μονάχος, κι αν θαρεύεσαι δε συλλογιέσαι εμένα;
π’ ολόρθη τρέμω στη στεριά και σαν κεράκι λυώνω,

μέτρα για τον καύσωνα

Προτείνει η Έλλη Βασιλάκη

Προληπτικά μέτρα υγείας για τον καύσωνα.

Επιμέλεια: Aλέξανδρος Γιατζίδης, M.D.
 
Οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, μπορούν να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες ή και επικίνδυνες για την υγεία τους καταστάσεις.
Ιδιαίτερη φροντίδα πρέπει να υπάρχει για τις ευπαθέστερες στις υψηλές θερμοκρασίες ομάδες πληθυσμού, οι οποίες είναι τα νεογνά, τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι και οι πάσχοντας από χρόνια νοσήματα.Με αφορμή τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ για σταδιακή αύξηση θερμοκρασίας και καύσωνα σε όλη την χώρα για τις επόμενες ημέρες, υπενθυμίζουμε τα βασικά προληπτικά μέτρα για τον καύσωνα:

1. Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως. Παραμονή σε σκιερά και δροσερά μέρη και προτίμηση σε ανοιχτόχρωμα ρούχα. Αποφυγή των χώρων όπου υπάρχει συνωστισμός. Η χρήση του καπέλου και γενικά καλύμματος, επιβάλλεται, με υλικό φυσικά που επιτρέπει καλό αερισμό του κεφαλιού. Επίσης είναι απαραίτητη η χρήση

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Σήμερα θα συζητηθεί στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου η αίτηση μας για κατοχύρωση ελεύθερων χώρων στην παραλιακή ζώνη Ερμιόνης

Παρακαλούμε να  προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση σύμφωνα με το άρθρο 67  του Ν. 3852/2010   του Διοικητικού  Συμβουλίου, στο   Δημοτικό Γραφείο Ερμιόνης  (πρώην Δημαρχείο Ερμιόνης )  την   10  η  Iουλίου  του  έτους  2012,  ημέρα   Τρίτη  και ώρα 20:00  για συζήτηση  και  λήψη  αποφάσεως  επί  των κάτωθι θεμάτων  :

1.      Σχετικά με αίτημα  της Πρωτοβουλίας  Ενεργών Πολιτών  Ερμιόνης  με θέμα «Κατοχύρωση ελεύθερων χώρων στην παραλιακή ζώνη Ερμιόνης » (εδώ η ανάλογη αίτησή μας)
2.      Λήψη αποφάσεως επί της αιτήσεως της  κας  Φωστίνη Βασιλικής του Ευαγγέλου  για παραχώρηση ιδιαίτερου   δικαιώματος χρήσης χώρου χερσαίας   ζώνης λιμένος Πορτοχελίου για το έτος 2012.
3.      Λήψη αποφάσεως επί της αιτήσεως της  κας  Φασιλή Θεοφανείας   του Κωνσταντίνου   για παραχώρηση ιδιαίτερου    δικαιώματος χρήσης χώρου χερσαίας   ζώνης λιμένος Ερμιόνης για το έτος 2012.
4.      Λήψη αποφάσεως επί της αιτήσεως του κ. Μίζη Σταματίου  του Αθανασίου   για παραχώρηση ιδιαίτερου   δικαιώματος χρήσης χώρου χερσαίας   ζώνης λιμένος Ερμιόνης για το έτος 2012.
5.      Λήψη αποφάσεως επί της αιτήσεως της εταιρείας Α. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – Χ. ΚΥΠΡΑΙΟΥ  Ο.Ε.  για παραχώρηση ιδιαίτερου   δικαιώματος χρήσης χώρου χερσαίας   ζώνης λιμένος Πορτοχελίου  για το έτος 2012.
6.      Λήψη αποφάσεως επί της αιτήσεως της κας Ιατρού Ελένης του Παντελή    για παραχώρηση ιδιαίτερου   δικαιώματος χρήσης χώρου χερσαίας   ζώνης λιμένος Κοιλάδας   για το έτος 2012.
7.      Λήψη αποφάσεως επί της αιτήσεως της εταιρείας Γ.ΜΕΛΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.  για παραχώρηση ιδιαίτερου   δικαιώματος χρήσης χώρου χερσαίας   ζώνης λιμένος Ερμιόνης για το έτος 2012.
8.      Λήψη αποφάσεως επί της αιτήσεως του ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ για παραχώρηση ιδιαίτερου   δικαιώματος χρήσης χώρου χερσαίας   ζώνης λιμένος Πορτοχελίου  
9.      Έγκριση πρότασης ανάληψης υποχρέωσης και ψήφιση πίστωσης για την προμήθεια φυτικού υλικού.
10.  Έγκριση πρότασης ανάληψης υποχρέωσης και ψήφιση πίστωσης για την αμοιβή λιμενικών τελών μηνών Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου –Μαρτίου 2012.
11.  Έγκριση πρότασης ανάληψης υποχρέωσης και ψήφιση πίστωσης για την προμήθεια ξύλινων καθισμάτων
    
    Σε  περίπτωση απουσία σας , παρακαλείσθε  να ειδοποιήσετε τον αναπληρωτή  σας ή  στα  τηλέφωνα 2754360218 & 2754029773.
                                              
           Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ. Λ . Τ. ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ α .α
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Π.ΦΛΩΡΗΣ
 

Η Οικογένεια με φόντο την Οικονομική Κρίση – Προτάσεις Διαχείρισης


 Δήμητρα Ξενάκη
Οικογενειακή – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
psycheandlife2

Είμαστε εδώ προτείνοντας κάποιους τρόπους που πιστεύουμε ότι είναι βοηθητικοί για την ομαλότερη διαβίωση μέσα στην οικογένεια. Είμαστε ψυχολόγοι – ψυχοθεραπευτές, οπότε ο λόγος μας και οι προτάσεις μας, για βοήθεια, αφορούν τη ψυχοσυναισθηματική κατάσταση της οικογένειας. Δυστυχώς, δεν έχουμε εμείς τις απαντήσεις στα πολύ δύσκολα οικονομικά θέματα της καθημερινότητας μιας οικογένειας, που κατανοούμε ότι είναι αφόρητα πιεστικά για όλους μας και ακόμα περισσότερο για την περιοχή του Περάματος που ήταν σε δύσκολη κατάσταση και πριν ξεσπάσει η κρίση.
Γνωρίζουμε όλοι ότι κανένας μας δε διάλεξε να είναι σ’ αυτή την οικονομική στενωπό αλλά όλοι καλούμαστε να βρούμε τρόπους, δικούς μας τρόπους, καθημερινούς για να επιβιώσουμε και εμείς και τα παιδιά μας με το λιγότερο δυνατό κόστος.
Αυτή τη δύσκολη περίοδο υφίσταται μεγάλη δοκιμασία ΚΑΙ ο
ρόλος του γονέα. Καλείσθε, παρ’ όλες τις δυσκολίες που έχετε να αντιμετωπίσετε σε θέματα διαβίωσης, να βρείτε τρόπους για να μπορέσετε να είστε βοηθητικοί και αποτελεσματικοί για τα παιδιά σας ΚΑΙ σε συναισθηματικό-ψυχολογικό επίπεδο.
Για να μιλήσουμε, όμως, για τα παιδιά, πρώτα, πρέπει να μιλήσουμε για, εσάς, τους γονείς.
Εδώ πρέπει να ειπωθεί κάτι ιδιαίτερα σημαντικό που σπάνια και δύσκολα λαμβάνουν υπ’ όψιν τους οι γονείς. Είστε, ΕΣΕΙΣ, αυτοί

Από το Πένθος στο Χρώμα - απ’ το Χρώμα στο Φως

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
Μετά τιμής σας προσκαλούμε στην  έκθεση από το Πένθος στο Χρώμα - απ’ το Χρώμα στο Φως, που αποτελείται από τα ζωγραφικά έργα της Μελίνας Σκούφου. Η καλλιτέχνης μεταβαίνει από την θεατρική  δημιουργία, στη δημιουργία εικόνων με επιρροές από τον εξπρεσιονισμό, τον φoβισμό και στοιχεία της primitive τέχνης, τα οποία συνθέτουν ένα προσωπικό στυλ. Η έκθεση αποτελεί συνέχεια της έκθεσης με τίτλο Από το Πένθος στο Χρώμα που παρουσιάστηκε στο Art Garage στην Αθήνα, τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011.
 
Υπό την αιγίδα του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Δήμου Ναυπλιέων
Χορηγός επικοινωνίας Ανατολικός Fm
 
 
Εγκαίνια Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, ώρα 20.00
διάρκεια έως 22 Ιουλίου, ώρες 20.00-23.00
στον εκθεσιακό χώρο του Βουλευτικού, Ναύπλιο
 
Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!