Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Γεώργιος Τσεγκής: Η έκδοση και αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΥΑΕΡ θα γίνεται στην ώρα τους από εδώ και στο εξής

 


Η έκδοση και αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΥΑΕΡ θα γίνεται στην ώρα τους από εδώ και στο εξής

Ο κ. Λάμπρου τολμάει να θέσει θέμα σχετικά με την έκδοση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΕΡ, σήμερα που 8 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης της περιόδου 2011-2014, χωρίς να φταίνε σε τίποτα, παραπέμπονται με Βούλευμα για να δικαστούν στο ακροατήριο του Δικαστηρίου σε βαθμό κακουργήματος για την μη έκδοση και αποστολή λογαριασμών ύδρευσης στους καταναλωτές της Δημοτικής Ενότητας Ερμιόνης.

Μιλάει αυτός που σήμερα δεν τολμάει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, αφού την δημοτική περίοδο 2011-2014 ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας και ουδέποτε έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση την απόφαση του τότε Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ σχετικά με την έκδοση και την αποστολή των λογαριασμών ύδρευσης στους καταναλωτές της Δημοτικής Ενότητας Ερμιόνης.

Είναι γνωστό πως οι λογαριασμοί ύδρευσης αποστέλλονταν πάντα με μεγάλη χρονική καθυστέρηση στους καταναλωτές.

Η παρούσα Διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ μέσα στα πλαίσια του γενικού νοικοκυρέματος της Επιχείρησης εφαρμόζει την έκδοση και αποστολή των λογαριασμών ύδρευσης και αποχέτευσης στην ώρα τους σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας.

Με την συνδρομή και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ερμιονίδας, εκπονήθηκε πρόγραμμα μετρήσεων, έκδοσης και αποστολής των λογαριασμών της ΔΕΥΑΕΡ σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε να υπάρξει μια κανονικότητα από εδώ και στο εξής.

Επίσης προς διευκόλυνση των καταναλωτών, θα προβλεφθούν ρυθμίσεις πληρωμών σε πάρα πολλές δόσεις χωρίς καμία προκαταβολή και επιβάρυνση, ενώ όπου υπάρχουν λάθη διορθώνονται άμεσα.

Στην Κοινότητα Πορτοχελίου θα σταλούν τρεις διαφορετικοί λογαριασμοί για τρία τετράμηνα, των οποίων η εξόφληση λήγει σε διαφορετικό χρόνο, με τον τελευταίο λογαριασμό να λήγει τον Ιούλιο του 2021.

Έτσι σε καμία περίπτωση δεν καλούνται οι δημότες καταναλωτές να πληρώσουν συγκεντρωτικά την κατανάλωση του νερού ενός έτους, εφόσον θα έχουν την δυνατότητα πληρωμής σε πάρα πολλές δόσεις χωρίς καμία προκαταβολή και επιβάρυνση.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΕΡ συνεχίζουν με επιμονή την προσπάθεια του νοικοκυρέματος και της εξυγίανσης της Επιχείρησης, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων αγαθών και υπηρεσιών προς τους Δημότες της Ερμιονίδας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας

Γεώργιος Τσεγκής

Αποτελέσματα rapid test που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 22/4/2021 στον Δήμο Ερμιονίδας.

 

Κρανίδι, 23.04.2021

Δελτίο Τύπου

Ολοκληρώθηκε η λήψη δειγμάτων,  χθες Πέμπτη 22/4/2021 από τις κινητές ομάδες Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.) Αργολίδας του ΕΟΔΥ, για την διάγνωση covid-19.

Πραγματοποιήθηκαν 100 rapid test σε δημότες, σε χώρο έξω από το Λιμεναρχείο στην Ερμιόνη και προέκυψαν 99  αρνητικά και ένα θετικό, το οποίο παραπέμφθηκε για μοριακό έλεγχο  στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.

Πρέπει να είμαστε  προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα για να ανακόψουμε την μετάδοση του ιού, προστατεύοντας τον εαυτό μας, την οικογένειά μας και τους συμπολίτες μας.

Η προστασία της υγείας των δημοτών είναι πρώτη μας προτεραιότητα και κάνουμε ότι είναι αναγκαίο ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο την διασπορά του ιού.

Ας προστατεύσουμε την υγεία μας και την υγεία των δικών μας ανθρώπων.

Ας φροντίσουμε να διασφαλίσουμε τη θετική εικόνα και τη φήμη του τόπου μας, τώρα που συντελείται η αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων, ώστε να επανέλθει η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα στην κανονικότητα.

Ας μην ξεχνάμε ότι κανένα μέτρο και κανένας κανόνας δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός, εάν δεν αναλάβουμε ο καθένας ατομικά την ευθύνη του.

Γραφείο Δημάρχου


Τ. Λάμπρου : ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ

 

ΚΡΑΝΙΔΙ 22/04/2021

                                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                         

ΘΕΜΑ : ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ

 

Οι δημότες μας αυτό που ζητάνε πάντα είναι οι λογαριασμοί να εκδίδονται σταθερά και περιοδικά τρεις φορές το χρόνο, να είναι λογικοί επί της υφιστάμενης κατανάλωσης και να έχουν ελεγχθεί από υπηρεσιακά λάθη και παραλείψεις. 

Οι δημότες ζητάνε το αυτονόητο, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουμε πολλά παιχνιδίσματα στην Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, για μια ακόμη φορά έτσι χάνεται η αξιοπιστία της δημοτικής μας επιχείρησης. 

• Στην Κοινότητα Κρανιδίου εκδίδονται διπλοί λογαριασμοί , για δυο τετράμηνα μαζί , του πρώτου τετραμήνου δεν είχε αποσταλεί  ποτέ ο λογαριασμός και ήταν στον δεύτερολογαριασμό οφειλόμενο.
• Στην Κοινότητα Ερμιόνης ανακαλούνται οι λογαριασμοί για διόρθωση με κάθε επισημότητα με έκδοση ανακοινώσεων από την Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ , ξαναστέλνονται πάλι χωρίς καμία διόρθωση και με επιπλέον επιβαρύνσεις. 
• Στην Κοινότητα Πορτοχελίου , με απόφαση της πλειοψηφίας την Τρίτη 20/04/2021 θα σταλούν τρεις «μαζεμένοι» λογαριασμοί για τα τρία τετράμηνα , ενώ δεν είχαν σταλεί εδώ και 1,5 χρόνο.
• Οι καταναλωτές διαμαρτύρονται συνεχώς για υψηλές , μη λογικές επιβαρύνσεις .

Ζητώ από την διοίκηση του Δήμου και τις ΔΕΥΑΕΡ να τηρήσει επιτέλους την νομιμότητα στην έκδοση λογαριασμών, το κύριο μέλημα σας να είναι η σταθερή , περιοδική έκδοση ανά τετράμηνο των λογαριασμών ύδρευσης και αποχέτευσης σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και τους πρότυπους κανονισμούς ύδρευσης

• Απαιτείται σοβαρότητα στην έκδοση λογαριασμών οι δημότες καταναλωτές δεν μπορούν να πληρώσουν συγκεντρωτικά την χρήση νερού για ένα χρόνο. Επιθυμούν το αυτονόητο, την έκδοση λογαριασμών ανά τετράμηνο. 
• Σίγουρα πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν ρυθμίσεις πληρωμών, αλλά όπως ξέρουμε όλοι αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα τόσο στους καταναλωτές – δημότες όσο και στην υπηρεσία στο να ανταποκρίνονται έγκαιρα και με συνέπεια στις δόσεις των ρυθμίσεων και στον υπηρεσιακό έλεγχο. Άρα  το καλύτερο πάντα θα είναι η έκδοση και αποστολή των λογαριασμών  στην ώρα τους, αυτό σημαίνει νοικοκύρεμα στην Δημοτική  μας Επιχείρηση
• Τέρμα λοιπόν οι επιπλέον επιβαρύνσεις των καταναλωτών – δημοτών μας , οι λογαριασμοί πάντα στην ώρα τους και να έχουν ελεγχθεί  για την ορθότητα τους και την απαραίτητη διαχειριστική τους εικόνα.

Απαιτείται σοβαρότητα στην έκδοση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΕΡ. Οι δημότες δεν αντέχουν ούτε επιπλέον νέες επιβαρύνσεις ούτε  μια κακή διαχείριση των οικονομικών τους υποχρεώσεων. 

 

 

Με εκτίμηση

Τάσος Λάμπρου

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Αφιέρωμα του ΙΛΜΕ στη Φιλική Εταιρεία. Μέρος 6ο (vid)


Αφιέρωμα του ΙΛΜΕ στη Φιλική Εταιρεία. Μέρος 6ο (vid)

Νικόλαος Γαλάτης. Η αινιγματική φυσιογνωμία του και ο τραγικός του θάνατος

Ένας από τους συγγραφείς που ασχολήθηκαν με τον Νικόλαο Γαλάτη ήταν ο Ελευθέριος Μωραϊτίνης – Πατριαρχέας, ο οποίος συνέγραψε την ιστορική μονογραφία «Νικόλαος Γαλάτης – ο Φιλικός», το 2002. 

Σύμφωνα λοιπόν με τον Πατριαρχέα ο Γαλάτης είχε πολλά προσόντα αλλά δεν ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος να διοικήσει ως αρχηγός την Φιλική Εταιρεία και κατ’ επέκταση την Επανάσταση που προετοιμαζόταν. Τα μέλη της Αρχής απέβλεπαν σε κάποιον από τους πρώτους του Γένους. Ο Γαλάτης δεν ήταν τέτοιος ούτε μπορούσε να προσφέρει όσα ένας Καποδίστριας ή ένας Υψηλάντης. Εξ άλλου στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες είχε κάνει πολλές αταξίες. Όμως ουδέποτε υπήρξαν αποδείξεις ότι ήταν σπάταλος ή ξόδευε χρήματα της Φιλικής Εταιρείας. Πολύ περισσότερο ότι σκέφτηκε να την προδώσει. 

Ο Φιλήμων (1798 – 1874), ιστορικός και εκδότης της εφημερίδας «Αιών», ο οποίος είχε κατηγορήσει και τον Ξάνθο, καταλογίζει στον Γαλάτη πρόθεση προδοσίας αόριστα και χωρίς αποδείξεις και ατυχώς η Ιστορία επηρεάστηκε από αυτά.

Ο Σπύρος Μελάς (1882 – 1966) άγγιξε σχεδόν την αλήθεια γράφοντας ότι ο Γαλάτης καταγόταν από λαμπρό γένος, είχε εξαιρετική μόρφωση αλλά και ορμή. Έχοντας συνείδηση της υπεροχής του ζήτησε από τους ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας να του παραδώσουν τα έγγραφά της. Αυτοί αρνήθηκαν και η οργή του τον τύφλωσε και τους φοβέρισε ότι θα πήγαινε στην Αγγλική Πρεσβεία, με την οποία διατηρούσε άριστες σχέσεις, για να φανερώσει τα πάντα. 

Οι άλλοι αρχηγοί, τονίζει ο Μελάς, μπορεί να μην είχαν τα προσόντα του Γαλάτη αλλά ήταν άνθρωποι σοβαροί που δεν μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το έργο τους αφήνοντάς το στη διάθεση του Γαλάτη. Έβαλαν λοιπόν έναν συμπατριώτη τους καπετάνιο, μέλος της Φιλικής Εταιρείας, να τον παρακολουθεί. Ο Γαλάτης το αντιλήφθηκε και έπαιξε παιχνίδι. Έκανε μια μέρα πως πήγε στο σπίτι του Χαλέτ Εφέντη στην Κωνσταντινούπολη να προδώσει την Εταιρεία. Ο καπετάνιος τον εμπόδισε και ο Γαλάτης του είπε «ε, ναι θα σας πρόδιδα, αφού δεν μου παραδίδετε το αρχείο».

Κάπως έτσι θα έγιναν μάλλον τα πράγματα χωρίς να υπάρχει πάντως βεβαιότητα. Όσα εις βάρος του Γαλάτη ιστορεί ο Φιλήμων το πιθανότερο είναι να χαλκεύτηκαν για να δικαιολογήσουν την μετέπειτα εκτέλεση του Γαλάτη, που όταν έγινε αντιληπτή δημιούργησε μεγάλη αναταραχή.

Είναι πάντως σίγουρο ότι η δολοφονία του Γαλάτη σχεδιάστηκε αμέσως μετά το θάνατο του Σκουφά, ο οποίος τον προστάτευε. Ο Ξάνθος στα απομνημονεύματά του επιμένει ότι η απόφαση θανάτωσης του Γαλάτη υπήρξε έργο του Τσακάλωφ από κοινού με τον επιστήθιο φίλο του Γαλάτη, τον Πάνο Δημητρόπουλο, αρματολό από το Μοριά. Θεωρεί ότι η εκτέλεση του Γαλάτη ήταν επιβεβλημένη για να μην διαρρεύσει το μυστικό της Εταιρείας και να ματαιωθεί το τόσο μεγάλο έργο της. 

Αν όλα αυτά είναι σωστά και σύμφωνα πάντα με τον Πατριαρχέα τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη δολοφονία του Γαλάτη την έχει ο Τσακάλωφ. Και αυτό διότι ο Τσακάλωφ ήταν το μέλος της Αρχής που αποφάσισε τη δολοφονία και που στη συνέχεια έπεισε τον Δημητρόπουλο να την εκτελέσει. 

Δεν μπορούμε όμως να καταδικάσουμε αυτούς τους ανθρώπους ως κοινούς εγκληματίες. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι διακυβεύονταν όσα με τόσο κόπο είχε επιτύχει η Φιλική Εταιρεία. 

Να μην ξεχνάμε ότι ο Γαλάτης δρούσε κάποιες φορές με έναν ενθουσιασμό που συχνά δεν ξεχώριζε από την τρέλα. Γι’ αυτό έγινε και «σύμβολο των απόλυτων ημερών της νιότης που προσφέρει όλο το πάθος της τρικυμισμένης ψυχής του στον έρωτα αλλά και στον αγώνα για τη λευτεριά».

Κατά τη γενικώς παραδεδεγμένη άποψη η εκτέλεση του Γαλάτη έγινε στην Ερμιόνη τον Ιανουάριο το 1819. Όπως αναφέρει ο Πατριαρχέας στο βιβλίο του, ο ίδιος επισκέφτηκε την Ερμιόνη, για μια επιτόπια έρευνα και εκεί είχε την τύχη να συναντήσει τον φιλόλογο  Απόστολο Γκάτσο, τον οποίο αποκαλεί λόγιο. Ο Γκάτσος του υπέδειξε, σύμφωνα με την προφορική παράδοση, το σημείο που αποβιβάστηκε στη θέση Μπίστι στην Ερμιόνη η ομάδα του Τσακάλωφ, το οποίο σημείο φέρει την αρβανίτικη ονομασία «Σκάβιζα ε Γαλιότσι» δηλαδή η Σκάλα (αποβάθρα) του Γαλάτη και κάπου εκεί έγινε η δολοφονία. 

Η εκτέλεση του Γαλάτη

Στο βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνεται ο σχεδιασμός της εκτέλεσης του Γαλάτη στην Κωνσταντινούπολη (1818) καθώς και το τραγικό του τέλος στην Ερμιόνη (1819).

Το απόσπασμα είναι παρμένο από το ιστορικό δράμα «Νικόλαος Γαλάτης» του Σπύρου Ευαγγελάτου, που ανέβηκε στην Ερμιόνη (Μάρτιος 2019) σε διασκευή Τίνας Αντωνοπούλου και σκηνοθεσία Δημήτρη Σίδερη με τη συνεργασία ΙΛΜΕ και ΘΟΕ. Εμφανίζονται οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Γιώργος Λεβέντης (Γαλάτης), Ηρώ Σαρδελή (Ηνογέτνη) Θανάσης Πάτσιος (Ξάνθος) Παναγιώτης Δερματάς (Τσακάλωφ), Κώστας Πεντεδέκας (Δημητρόπουλος) και Μανώλης Σκούρτης (Καπετάν Λειβαδάς). 

https://youtu.be/mSe7JqLV7wQ

Τίνα Αντωνόπουλου, φιλόλογος

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Σημαντική η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κρανίδι, 20/04/2021

Ανακοίνωση

Μία ιδιαίτερα σημαντική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διεξήχθη χθες, αφού κατά την διάρκειά της ελήφθησαν μεταξύ άλλων, τρείς πολύ σπουδαίες αποφάσεις.

Ομόφωνα εγκρίθηκαν:

1. Ψήφισμα, με το οποίο ο Δήμος Ερμιονίδας αντιδρά στην ανάρτηση των Δασικών Χαρτών στη μορφή που έχουν σήμερα, λόγω της πληθώρας των δυσκολιών που δημιουργούνται στην τοπική κοινωνία, ενώ παράλληλα παραθέτει και σειρά προτάσεων επί του θέματος.

2. Κανονισμός Κοινόχρηστων Χώρων, με τον οποίο για πρώτη φορά στο Δήμο μας μπαίνουν τα θεμέλια της οργάνωσης όλων των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Ερμιονίδας, όπως ορίζεται από τον ανωτέρω Κανονισμό.

χάρισέ το


Αντί να το πετάξεις, χάρισε το: Οργανώσεις που δέχονται μεταχειρισμένα είδη

Από ρούχα, μέχρι και συσκευές, είτε λειτουργούν είτε όχι. Μην τα πετάτε. Κάτι άχρηστο για εσάς, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για κάποιον άλλο.

Μην το πετάς – Χάρισε το: Μπορείς να δώσεις σε κάποιον άλλο, οτιδήποτε δεν σου είναι χρήσιμο

Μπορείς να χαρίσεις επιπλέον τα CD ή τα βιβλία που θέλεις να ακούσουν ή να διαβάσουν κι άλλοι, όπως και οτιδήποτε δε σου είναι πλέον χρήσιμο.

Ενδεχομένως, αυτή να είναι και η πιο χρήσιμη από κάθε λίστα που αξίζει να αποθηκεύσουμε και να χρησιμοποιήσουμε.


 Δείτε τη λίστα


Έλλη Βασιλάκη

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Έλεγχος rapid test στην Ερμιονίδα, την Πέμπτη 22/04/2021 από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) Αργολίδας.

 Κρανίδι, 22.04.2021

Δελτίο Τύπου

Σας ενημερώνουμε πως την Πέμπτη 22/4/2021, και ώρες 10.00 – 13.00, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) Αργολίδας, θα βρίσκεται στην Ερμιόνη, σε χώρο έξω από το Λιμεναρχείο, για δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Ο ιός βρίσκεται παντού και οφείλουμε ως Δήμος να κρατάμε τα επίπεδα υπό έλεγχο.

Ελπίζουμε σε μια σημαντική προσέλευση των δημοτών ώστε να προκύψει μια έγκυρη ”εικόνα” της πορείας της πανδημίας στον Δήμο Ερμιονίδας.

Κάθε ένας και κάθε μία από εμάς μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια.

Μια πτυχή αυτής της προσπάθειας, είναι η παρακολούθηση της διασποράς του covid-19 στην κοινότητα και η εκτίμηση του λεγόμενου ”δείκτη θετικότητας”.

Η προστασία της υγείας των δημοτών είναι πρώτη μας προτεραιότητα και κάνουμε ότι είναι αναγκαίο ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο την διασπορά του ιού.

Γραφείο Δημάρχου

Site ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ: Ανάρτηση 5 επιπλέον Αρχείων Οικογενειακών Φωτογραφιών.

Αναρτήθηκαν στο Site της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ τα παρακάτω αρχεία οικογενειακών φωτογραφιών:

Ήρας Φραγκούλη (Ουσιαστικά είναι συνέχεια του Αρχείου Απόστολου Φραγκούλη).
Τάσου Κοτταρά
Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Δημήτρη Μπουκουβάλα
Ειρήνης Λαλούση - Τζιέρη

Θα ακολουθήσουν και πολλά άλλα αρχεία. Η Συλλογή αρχείων παλαιών οικογενειακών φωτογραφιών Ερμιόνης είναι η μοναδική στον Ελληνικό χώρο. Είναι η εικόνα και η ψυχή του χωριού μας, οι οικογένειές μας, η κοινότητά μας, η ιστορία μας. Υπάρχουν Συλλογές, αλλά διάσπαρτων φωτογραφιών.

Στην εικόνα βλέπουμε πώς αναζητούμε στο Site ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ:

Γράφουμε στην Αναζήτηση Google: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Ανοίγει το Site και κάνουμε κλικ στο: ΣΥΛΛΟΓΕΣ. Παρουσιάζονται τα Αρχεία Οικογενειακών Φωτογραφιών.

Επιλέγουμε και ανοίγουμε ένα αρχείο οικογενειακών φωτογραφιών. Βγαίνουν όλες οι φωτογραφίες του. Αν με το ποντίκι βάλουμε το βέλος πάνω σε μία φωτογραφία, εμφανίζονται δύο μαύρα κυκλάκια.
Το αριστερά έχει δύο κρίκους αλυσίδας. Αν το τσεκάρουμε, ανοίγει ένα παράθυρο με την συγκεκριμένη φωτογραφία, από κάτω της το πίσω μέρος της, αν υπάρχει, και δεξιά όσες πληροφορίες συνοδεύουν τη φωτογραφία.
Το δεξιά έχει έναν φακό. Αν το τσεκάρουμε, ανοίγουν όλες οι φωτογραφίες και ρολάρουν κατά χρονική σειρά. Πάνω αριστερά υπάρχει μικρό λευκό τετραγωνάκι που άμα το τσεκάρουμε oι φωτογραφίες μεγεθύνονται.
Πάνω θα δούμε και μια μπάρα με τις δεκαετίες. Αν για παράδειγμα τσεκάρουμε το: Δεκ. 1940, θα βγουν μόνο οι φωτογραφίες του αρχείου αυτής της δεκαετίας (1940 - 1949).

Δεξιά από τα φωτογραφικά αρχεία υπάρχει η συλλογή: Αρθρα και τεκμήρια. Ανοίγετε όποιο άρθρο βρίσκετε, το διαβάζετε, και εύκολα το κατεβάζετε με Λήψη στο κομπιούτερ σας, αν θέλετε.

Ευχαριστώ
Έκτορας ΓκάτσοςΚυριακή 18 Απριλίου 2021

Αγγλικό Θωρηκτό ΚΑΛΥΨΩ- ΕΡΜΗΣ 3-1Φωτογραφία αφιέρωμα στην κοινωνική, πολιτική, ιστορική αλλά πάνω από όλα την ανθρώπινη μνήμη. 

«Μπάλα», παιγνίδι λαϊκό, δημοφιλές ο βασιλιά των παιγνιδιών.

Ο ΕΡΜΗΣ του άσπρου-μπλε παίζει σ’ έναν άθλιο αθλητικό χώρο, αλλά με ποδοσφαιριστές που παίζουν με αγάπη, με ψυχή, για το «ευ αγωνίζεσθαι», με φίλαθλο πνεύμα, με πίστη σε αξίες, χωρίς αμοιβή, χωρίς την εμπλοκή ανθρώπων του χρήματος, της διαπλοκής, της πολιτικής. Χωρίς φανατισμούς, λεηλασίες, χωρίς χολιγκάνους και βία, έναν παρηκμασμένο κόσμο.

Φωτογραφικό ντοκουμέντο από τον ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξήχθη μετους άνδρες του Αγγλικού Θωρηκτού ΚΑΛΥΨΩ που ήταν αραγμένο στα Μαντράκια. Ο ΕΡΜΗΣ στον αγώνα ηττήθηκεκαθώς το σκορ ήταν 3-1 σύμφωνα με την πίσω όψη της φωτογραφίας.

 Βιβή Σκούρτη

3Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ TIMS GR MEΣΩ ZOOM ΘΕΜΑ: "Ο ιστορικός μύλος των Μητσαίων".


 Αγαπητές/οί φίλες/οι,

 Εύχομαι να είστε όλοι καλά!!! 

Μετά την επιτυχή διεξαγωγή της πρώτης και της δεύτερης παρουσίασης μέσω Zoom,  συνεχίζουμε τη  σειρά παρουσιάσεων, στις οποίες θα συμμετέχουν κάθε φορά 2  ομιλητές και θα έχουμε χρόνο για συζήτηση επί των θεμάτων μετά.  Η κάθε παρουσίαση θα είναι 25-30 λεπτά. Παρακαλούμε όλα τα μέλη να μας ενημερώσουν με θέματα που θα ήθελαν να παρουσιάσουν για να οργανώσουμε και τις υπόλοιπες συναντήσεις μας.

Επόμενή μας συνάντηση είναι  την Κυριακή  18 Απριλίου στις 18.30 μέσω ZOOM. Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες σύνδεσης. Ομιλητές στη 2η μας συνάντηση θα είναι :

1.        Βιβή Σκούρτη  με θέμα: "Ο ιστορικός μύλος των Μητσαίων".

 

2.        Φώτης Βασίλογλου  με θέμα:  "Ένας νερόμυλος ξαναγεννιέται στην νοτιοδυτική Λέσβο! Παρουσίαση του βιβλίου: " Το τραγούδι της φτερωτής στην κοιλάδα με τους νερόμυλους-Μαλλιόντα Μεσοτόπου Λέσβου"".

 

Σας ενημερώνουμε οτι οι παρουσιάσεις μας βιντεοσκοπούνται και παραμένουν στο αρχείο της TIMS GR. 

 


Topic: 3Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΣΩ ZOOM

Time: Apr 18, 2021 06:30 PM Athens