Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

ΕΡΜΙΟΝΗ: ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΟΑυτές τις μέρες από 28 Ιουλίου ως 6 Αυγούστου στο Μπίστι κατασκηνώνει  ομάδα του ΣΕΟ ( Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού) – αδελφό σώμα των προσκόπων-.
Είναι 55 άτομα 39 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 15 -18 ετών και  στελέχη που βοηθούν και συντονίζουν, με υπεύθυνο της κατασκήνωσης τον κύριο Ηλία Πριόβολο. Σκοπός τους είναι να ευαισθητοποιήσουν και να καλλιεργήσουν  σε παιδιά και μεγάλους αξίες που θα κάνουν υπεύθυνους πολίτες.
Η κατασκήνωση έχει αρχίσει την προετοιμασία της πολλούς μήνες πριν γιατί σκοπός τους είναι η αλληλεπίδραση τους με την κοινωνία της Ερμιόνης και η επίδρασή τους στο φυσικό περιβάλλον της Ερμιόνης για βελτίωση και ανάδειξη.
Έχουν χωριστεί σε 5 ομάδες για τις 5 δράσεις που έχουν αποφασίσει να κάνουν και για τις ανάγκες λειτουργίας της κατασκήνωσης –καθαριότητα , μαγείρεμα , σερβίρισμα κλπ.
 ‘Όπως μου εξήγησε ο κ. Πριόβολος όλα τα μέλη είναι ισότιμα. Από κοινού παίρνονται με τα παιδιά οι αποφάσεις για το τι θα κάνουν και πώς. Η κατασκήνωση είναι αυτοδιαχειριζόμενη και οι 5 ομάδες είναι ανεξάρτητες για τις δράσεις τους δηλαδή μέσα στην ομάδα αποφασίζουν πώς θα δράσουν για να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους.


Οι δράσεις των  5 ομάδων είναι:

1.     Επισκευή και βάψιμο στα παγκάκια στο Μπίστι καθώς και επιδαπέδια παιχνίδια στην είσοδο της παιδικής χαράς.

2.     Κατασκευή ενός δενδρόσπιτου και δυο κούνιες στο Μπίστι για να παρακινήσουν κι άλλους να κάνουν κατασκήνωση στο Μπίστι και συμμετοχή στην επισκευή στα παγκάκια.

3.     Ανάδειξη των αρχαιοτήτων ( καθ’υπόδειξη της κ. Ηρας Φραγκούλη) , με διαμόρφωση διαδρόμων από πέτρες που οδηγούν στα μνημεία καθώς και κατασκευή και τοποθέτηση πυρογραφημένων σε ξύλο επεξηγήσεων του μνημείου.

 4.     Σε συνεργασία με το μουσείο παιχνιδιών και την κ.  Μαρία Τράκη προετοίμασαν και έπαιξαν με τα παιδιά παλιά παιχνίδια  την Πέμπτη 2 Αυγούστου και Κουκλοθέατρο στο χώρο της παιδικής χαράς.
5.     Η ομάδα αυτή θέλησε να μελετήσει καντάδες και ν’ ασχοληθεί με την ρομαντικότητα της Ερμιόνης. Τελικά κατάφεραν να φωτογραφήσουν τα στενά σοκάκια και τις ομορφιές της Ερμιόνης και να παρουσιάσουν τις φωτογραφίες σε έκθεση που έγινε στο μόλο στα Μαντράκια  την Παρασκευή  3 Αυγούστου.


 Μέσα στις δράσεις τους ήταν το πέρασμα του Καταφυκιού και διανυκτέρευση στα Παπούλια.
Την Πέμπτη 2 Αυγούστου με τα παιδιά στην παιδική χαρά.
Την Παρασκευή 3 Αυγούστου στο μόλο στα Μαντράκια έγινε και μια παρουσίαση των δράσεων των ομάδων με προβολή, τραγούδια, κουκλοθέατρο και άλλα ενδιαφέροντα δρόμενα.
Το Σάββατο 4 Αυγούστου  θα κάνουν «πυρά» στο Σεντόνι αφού πρώτα καθαρίσουν την παραλία σε συνεργασία με τον Φυσιολατρική Ομάδα Ερμιόνης.
Τους ευχαριστούμε για την αγάπη και τη φροντίδα που δείχνουν στο Μπίστι,  ευχόμαστε να έχουν δύναμη και να δίνουν, να έχουν πάντα κέφι και να το μεταδίδουν και να πετυχαίνουν τους στόχους τους.


Για την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης
Κείμενο έρευνα :  Αγγελική Μαντζαβίνου

Φωτογραφίες : Ρίνα Λουμουσιώτη

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης

Σημαντική διεθνής διάκριση για τον καθηγητή του MIT, Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, ο οποίος τιμήθηκε με το φετινό βραβείο μαθηματικών Rolf Nevanlinna, στη διάρκεια του συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Μαθηματικών στο Ρίο.

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Τάσος Λάμπρου: Τα δήθεν εμπόδια της Αντιπολίτευσης και η διγλωσσία του Δημάρχου Ερμιονίδας

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής, μετά το δελτίο τύπου της παράταξής μας σχετικά με την έλλειψη καυσίμων στον Δήμο Ερμιονίδας, με ανάρτησή του στο facebook, στράφηκε εναντίον του συνόλου της Αντιπολίτευσης, εκτοξεύοντας κατά την προσφιλή του συνήθεια ψεύδη, λάσπη και συκοφαντίες, κατηγορώντας μας ότι τον υπονομεύουμε και βάζουμε εμπόδια στο έργο του.
Βλέπετε την ανάρτηση στο facebook του Δημάρχου Ερμιονίδας:

Δημήτρης Τουτουντζής :Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ Ένατο μέρος


Σεμπέκ 
 
Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ Ένατο μέρος
Δημήτρης Τουτουντζής 

(Πρώτο μέρος)

    Η αλλαγή πολιτικής στη Γαλλία και η ανάπτυξη του εμπορίου της στη διάρκεια της βασιλείας του Λουδοβίκου ΙΔ΄ είχαν σαν αποτέλεσμα να ενωθεί αυτή η χώρα με τους εχθρούς των κουρσάρων. Από αυτή τη στιγμή οι Γάλλοι, όπως και οι Άγγλοι, έκαναν πολλές εκστρατείες για να τιμωρήσουν τους Μαυριτανούς, χωρίς μεγάλη επιτυχία ως τον 19ο αιώνα.
    Μια από  αυτές τις εκστρατείες, το 1683, είναι χαρακτηριστική τόσο για τη μέθοδο, όσο και για την κτηνωδία που χρησιμοποιούνταν σ’ αυτές τις συγκρούσεις. Ο μαρκήσιος ντε Ντυκέν, διοικώντας το γαλλικό στόλο, έριξε έξη χιλιάδες βλήματα στο Αλγέρι, σκοτώνοντας οχτώ χιλιάδες άτομα και

και αυτό

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ :ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018


Με αφορμή την ανάρτηση του Δημάρχου Ερμιονίδας στο facebook και τις απόψεις του  για την   τακτική της αντιπολίτευσης η παράταξή μας έχει να αναφέρει τα εξής:


Η ΝΕΔΥΠΕΡ   από την αρχή αυτής της δημοτικής περιόδου έχει δείξει σε όλους  πως από την θέση της αντιπολίτευσης έχει ασκήσει το ρόλο που ο νόμος  σαφώς ορίζει.


Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας δείχνοντας για μια ακόμη φορά το πώς αντιλαμβάνεται τη διαχείριση των κοινών   και   στην προσπάθεια  του να αποπροσανατολίσει από τη δύσκολη   πραγματικότητα στην οποία βρίσκεται, ακολουθεί την συνηθισμένη σε αυτόν τακτική  της επίθεσης με αήθη τρόπο και ψέματα στην αντιπολίτευση.

Συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στην Ερμιόνη για την επέτειο των 30 χρόνων από την Ίδρυση του Μουσικού Συλλόγου

Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ γιορτάζει 30 Χρόνια Κοινωνικής Προσφοράς, 30 Χρόνια Πολιτιστικής Δημιουργίας με  συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στην Ερμιόνη

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 ΓΗΠΕΔΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 9:30 μμ 
ΓΙΩΡΓΟΣ'ΝΤΑΛΑΡΑΣ 
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΤΟΝΙΑΣ – ΒΙΟΛΕΤΑ ΙΚΑΡΗ
Παίζει η ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ ΝΕΑΣ'ΙΩΝΙΑΣ

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ανδρέας ΚατσιγιάννηςΚαλοκαιρινές νύχτες με καινούργια τραγούδια που θα  αγαπήσουμε και αυτά που αγαπάμε και τραγουδάμε! 

Παίζουν οι μουσικοί:  Γιώργος Παπαχριστούδης – πιάνο 

προστατευθείτε

6η δράση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης ''Απ. Γκάτσος''

Ελάτε αύριο, Παρασκευή 03/08/2018 στις 19:00 στην βιβλιοθήκη μας να ντύσουμε κούκλες με ρούχα αλλοτινών εποχών & να επεξεργαστούμε δεδομένα με θέμα μας τα ρούχα !!!

Σας περιμένουμε :)  

Τάσος Λάμπρυ :Τα δήθεν εμπόδια της Αντιπολίτευσης και η διγλωσσία του Δημάρχου Ερμιονίδας

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής, μετά το δελτίο τύπου της παράταξής μας σχετικά με την έλλειψη καυσίμων στον Δήμο Ερμιονίδας, με ανάρτησή του στο facebook, στράφηκε εναντίον του συνόλου της Αντιπολίτευσης, εκτοξεύοντας κατά την προσφιλή του συνήθεια ψεύδη, λάσπη και συκοφαντίες, κατηγορώντας μας ότι τον υπονομεύουμε και βάζουμε εμπόδια στο έργο του.

Βλέπετε την ανάρτηση στο facebook του Δημάρχου Ερμιονίδας:

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Καλό μήνα!


Αύγουστε καλέ μου μήνα, να' σουν δυο φορές το χρόνο!
 
Πίνακας της κας Ανθούλας Λαζαρίδου- Δουρούκου απο τη συλλογή "Οι μήνες".

Ιστορικός περίπατος στο Μπίστι ΕρμιόνηςΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Ιστορικός περίπατος στο Μπίστι Ερμιόνης

Το ΙΛΜΕ ματαιώνει τον πρώτο ιστορικό περίπατο στο Μπίστι, ο οποίος είχε προγραμματιστεί να γίνει το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 και ώρα 19:00. Και αυτό διότι ο ιστορικός περίπατος συμπίπτει χρονικά με την τελετή απονομής των Βραβείων Πολιτισμού Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Ο δεύτερος ιστορικός περίπατος στο Μπίστι, που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί κανονικά με σημείο συνάντησης μπροστά από το ξενοδοχείο «Βασίλης» στην Ερμιόνη, με ξεναγό την κα Ήρα Φραγκούλη. 

Ερμιόνη 31-07-2018
Για το Δ.Σ. του ΙΛΜΕ
Η Πρόεδρος
Τίνα ΑντωνοπούλουΤρίτη 31 Ιουλίου 2018

Η ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΘΡΙΑΜΒΙΚΑ ΤΟΝ ΜΑΕΣΤΡΟ ΤΗΣ ΤΑΚΗ ΜΑΝΙΑΤΗΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ    ΣΥΡΙΖΑ  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ                                                       31-7 -2018                                                 

                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Η ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΘΡΙΑΜΒΙΚΑ ΤΟΝ ΜΑΕΣΤΡΟ ΤΗΣ ΤΑΚΗ ΜΑΝΙΑΤΗ.

  Το βράδυ της Κυριακής 22 Ιουλίου έπεσε η αυλαία του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ερμιονίδας με την 27η χορωδιακή συνάντηση Ερμιόνης και την Εθνική συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ.

   Στο κατάμεστο προαύλιο του πρώην Δημαρχείου Ερμιόνης, έπαιξε η Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, ολοζώντανη μπροστά στα μάτια μας, σε απόσταση αναπνοής, στη μικρή Ερμιόνη, σε μια σπανιότατη εμφάνιση σε επαρχιακή πόλη. Μοναδικά τραγούδησαν, η σοπράνο Ντένια Λεβέντη και ο βαρύτονος Νίκος Μασουράκης, υπό την διεύθυνση του Χρύσανθου Αλησάκη. 
Στο διήμερο Φεστιβάλ συμμετείχε η χορωδία Πειραιά, η χορωδία του Δήμου Αθηναίων και η χορωδία Ρουμανίας Conala Camerata. Για δύο βραδιές παρουσιάσθηκε μια μουσική εκδήλωση αξιώσεων.

  Μια εκδήλωση που την είχε ονειρευτεί και σχεδιάσει μέχρι και την τελευταία της λεπτομέρεια π αξέχαστος Μαέστρος της, ο Τάκης Μανιάτης

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Ερμιονίτικες θαλασσινές… εικονογραφίες! του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη


Φωτ: Από το αρχείο της οικογένειας του Τάσου Κοτταρά
Ερμιονίτικες θαλασσινές… εικονογραφίες!
του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη
1ο παιδί: Έλα, Σταύρο, θα πάμε για μπάνιο; 
(Με φωνή δυνατή έξω από το σπίτι).
2ο παιδί: Τι ώρα είναι; 
(Το ίδιο δυνατά)
1ο παιδί: Δέκα! Άντε, κατέβα! Πάμε!
2ο παιδί: Φοράω το μπανιερό κι έρχομαι.
1ο παιδί: Μην ξεχάσεις τη σαμπρέλα, να κάνουμε και καμιά βόλτα.
(Φεύγουν. Στον δρόμο συναντούν κι άλλα παιδιά, που κατεβαίνουν στη μπανιέρα στο Γκουρουμέσι, στη μπανιέρα του Παύλου, όπως αλλιώς τη λέγαμε).
1ο παιδί: Ρε συ, δεν έμαθες ακόμα μπάνιο; Ακόμη με το αθάνατο και τις κολοκύθες είσαι; Δε ντρέπεσαι!...Ου να μου χαθείς!
3ο παιδί: Αφού οι κολοκύθες ρε είναι του αδελφού μου που είναι μικρός και τις δένει και τις δύο στη μέση, για να μη βουλιάξει.
1ο παιδί: Βρε τζίτζο…
(Φτάνουν στη θάλασσα.)
1ο παιδί: Εγώ θα πέσω με βουτιά και θα κάνω φύσημα. Παρασηκώνουμε;
2ο παιδί: Όχι! Γιατί θα πέσω από κείνο το βράχο με λίλιμο, για να κάνω φλόμο. 
(Σε λίγο είναι και οι δυο στη σαμπρέλα που την έχουν πετάξει στη θάλασσα νωρίτερα. Το τρίτο παιδί έχει ακουμπισμένα τα δυο του χέρια στο αθάνατο και χτυπώντας δυνατά τα πόδια του προχωράει).
4ο παιδί: Μαμά, κοίταξέ με, δεν πατάω…
Μαμά: (καθισμένη στον βράχο, έχοντας το κεφάλι σκεπασμένο μ’ ένα ρούχο για να μην την κάψει ο ήλιος)
-  Μπράβο, πουλάκι μου! Κάνε σκυλάκι και προχώρα. Ίσα κι έμαθες. Λίγο ακόμη. Πρόσεχε! Μην πας άπατα!
1ο παιδί: Θα φύγω από τη σαμπρέλα και θα πάω με πάσες μέχρι εκείνο το βράχο. Αν κουραστώ, θα κάνω τάβλα για να ξεκουράζομαι.
2ο παιδί: Εγώ θα πάω μέχρι το Νίκο και θα του κάνω μια πατητή, γιατί με βούλιαξε κι εκείνος χθες.
1ο παιδί: Πρόσεχε ρε συ, μη σε πάρει χαμπάρι! Πάτησέ τον και με τα δύο πόδια στους ώμους, να πιάσει πάτο!
(Ακούγεται μια φωνή.) 
5ο παιδί: Όλοι για τη Σκάλα1 και το Βαγόνι2 για βουτιές και λίλιμα! 
(Φτάνουν εκεί και αρχίζει το πανηγύρι. Αν ήταν και κορίτσια, τότε επικρατούσε μεγάλη… αναστάτωση. Τύφλα να ’χουν οι καλλίτερες ομάδες επιδείξεων!) (Επιστροφή στην μπανιέρα.)
Φωτ: Ρίνα Λουμουσιώτη
1ο παιδί: Ελάτε να κάνουμε πυραμίδα!
(Τρία ή τέσσερα αγόρια τα μεγαλύτερα, με ώμους πλατείς αγκαλιάζονται σχηματίζοντας κύκλο. Πάνω τους ανεβαίνουν τρία μικρότερα και αυτά αγκαλιασμένα και πάνω σ’ αυτά ανεβαίνει ένα ευκίνητο αγόρι ή κάποιο …αγοροκόριτσο. Το θέαμα στα μάτια όλων των λουομένων ήταν απολαυστικό και ιδιαίτερα την ώρα που το παιδί του… πάνω ορόφου έκανε τη θεαματική βουτιά του).
Το ίδιο παιδί: Έλα τώρα Τ… να σε πετάξω.

Τάσος Γ. Λάμπρου:ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ;


Κρανίδι 30/07/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ  : ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ;

Από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα και ο δήμος μας προμηθεύεται καύσιμα με το σταγονόμετρο!!!!
Ο προμηθευτής καυσίμων του δήμου μας είτε δίνει μικρές ποσότητες καυσίμων , είτε αρνείται να τροφοδοτήσει τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του δήμου μας. 
Κ. Δήμαρχε Δ. Σφυρή
Τι συμβαίνει και είμαστε σε αυτήν την κατάσταση;
Στις τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και της οικονομικής επιτροπής σου εγκρίναμε όλες τις ανελαστικές και αναγκαίες  πιστώσεις , στο τομέα των ανταποδοτικών υπηρεσιών , άρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
Η κατάσταση που διαμορφώθηκε είναι για γέλια και για κλάματα.

Γιάννης Γεωργόπουλος:Η ώρα της δικαιοσύνης για το ΧΑΔΑ Σταυρού Διδύμων

Η ώρα της δικαιοσύνης για το ΧΑΔΑ Σταυρού Διδύμων


Η παράταξή μας, όπως είχαμε δεσμευτεί και προαναγγείλει σε παλαιότερη ανάρτηση με τίτλο Καίγονται και θάβονται 2 εκατομμύρια ευρώ στα Δίδυμα!, διαβίβασε μηνυτήρια αναφορά προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η διαχείριση δημόσιου ή δημοτικού χρήματος πρέπει να είναι χρηστή, να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και σύμφωνα -πάντα- με τους νόμους αλλά και το συμφέρον τον πολιτών.

Άλλωστε η προσφυγή στην δικαιοσύνη ήταν υποχρέωση του Δημάρχου Ερμιονίδας μετά την 52/7.3.2016 απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, όπου μετά από δική του πρόταση, αποφασίστηκε αυτό κατά πλειοψηφία. 

5η δράση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης ''Απ.Γκάτσος''

Ελάτε αύριο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης να αναπολήσουμε περασμένα δεδομένα παρέα με καλούς & κακούς πειρατές !

Σας περιμένουμε !!!