Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Το παγωτό και η ιστορία τουΤου Γιάννη Λακούτση
                                            

Για το  ποιος  ανακάλυψε  το  πρώτο  παγωτό, υπάρχουν  πολλές  ιστορίες, κανείς  όμως  δεν  μπορεί  να  πει  με  σιγουριά  ποια  είναι η  αληθινή.  Ιστορικά  στοιχεία  θέλουν  τη  δροσερή  αυτή  λιχουδιά  να  ξεκινά  από  την  Κίνα  το  2000 π.Χ, όταν  κάτοικοι  ανάμειξαν  ένα  πιάτο  ρύζι  με  βουβαλίσιο  γάλα  με  πάγο,  και  το  κατάψυξαν  στο  χιόνι,  σαν  ένα  είδος  παγωμένου  ρυζόγαλου. Άλλες  πηγές  αναφέρουν  ότι  ως  ιδέα, ξεκίνησε από  τον  Μέγα  Αλέξανδρο,  ο  οποίος  έτρωγε  χιόνι  αρωματισμένο  με  μέλι. Ο αυτοκράτορας  Νέρων,  έτρωγε  χιόνι  και  πάγο  αρωματισμένα  με  χυμό  και  φρούτα,  σαν  ένα  είδος  πρώτου  παγωτού. Μια  άλλη  άποψη  θέλει τη  συνταγή  του  πρώτου  παγωτού  στον  κόσμο,  να  φτάνει  στην  Ιταλία  από  την Κίνα μέσω  του  Μάρκο  Πόλο. Στο  «βιβλίο  των  θαυμάτων  του  κόσμου» το  οποίο  κυκλοφόρησε τον  13ο  μ.Χ  αιώνα,  πληροφορούσε  την  Ευρώπη μεταξύ  άλλων  και  για  τα  παγωμένα  γλυκίσματα  και  τις  συνταγές  τους,  όπως  και  για  τον  Κινεζικής  επινόησης  τρόπο  παρασκευής  πάγου, ανακατεύοντας  το  νερό  με  νιτρικό  κάλιο. Στην

Ο Χρήστος Μπαλαμπάνης απαντά στον Απόστολο Λαδά

Δελτίο τύπου

Ο Χρήστος Μπαλαμπάνης απαντά στον Απόστολο Λαδά


Κύριε Λαδά, 

διάβασα πολύ προσεκτικά τις θέσεις σας απέναντι στην Αντιπολίτευση με την <<περίσσια υποκρισία>> για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Σταυρού Διδύμου. Είναι γεγονός ότι αναρωτήθηκα, η υποκρισία περισσεύει στην αντιπολίτευση ή σε εσάς; 

Μιλάτε κ. Λαδά, όταν δεν υλοποιήσατε την σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7ης Μαρτίου 2016 που μιλούσε για μετρήσεις που πρέπει να γίνουν , έτσι ώστε να γνωρίζουμε το μέγεθος της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα πριν την αποκατάσταση; 

Μιλάμε για υποκρισία της αντιπολίτευσης όταν επί 6 χρόνια όλοι οι αρμόδιοι φορείς και η περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είχαν ορθή λύση και ξαφνικά, σε μία επίσκεψη λύσατε το πρόβλημα κουκουλώνοντας και θάβοντας τα σκουπίδια και τα δέματα χωρίς μελέτη μόλυνσης του περιβάλλοντος. 

Παναγιώτης Τέτσης: Φως και χρώμα ελληνικό Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΕΤΣΗΣ, ΑΠΌ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου οργανώνουν την έκθεση «Φως και χρώμα ελληνικό στη ζωγραφική του Τέτση», στο πλαίσιο των τετραήμερων, ανοιχτών στο κοινό, εκδηλώσεων με τίτλο «Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο».
Η έκθεση παρουσιάζει 35 αντιπροσωπευτικά έργα του Υδραίου ζωγράφου, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, τα οποία προέρχονται κυρίως από τη μεγάλη δωρεά του καλλιτέχνη προς την Εθνική Πινακοθήκη. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η μνημειώδης σύνθεση της «Λαïκής αγοράς», καθώς και οι τελευταίοι επιβλητικοί  πίνακες του αείμνηστου καλλιτέχνη με τα ανεμοδαρμένα ελληνικά ακρογιάλια.
Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, εξηγεί τον λόγο της επιλογής του Παναγιώτη Τέτση  στο εισαγωγικό κείμενό του στο φυλλάδιο που συνοδεύει την έκθεση, το οποίο θα διατίθεται δωρεάν στους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, χώρος έκθεσης: Υποδοχή Αγοράς
Διάρκεια έκθεσης: 23 Ιουνίου – 31 Ιουλίου 2016
Ώρες λειτουργίας: Από 24 Ιουνίου μέχρι 26 Ιουνίου: 18.00 – 04.00 (συνεχές ωράριο)
Από 27 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου: Τρίτη – Κυριακή: 10.00-21.00 Δευτέρες κλειστά 

Περισσότερα στο art2 

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Γυναίκες της Ερμιόνης εν δράσειΜια παρέα  γυναικών της  Ερμιόνης, που το στέκι τους για τα καλοκαιρινά τους  μπάνια το θέλουν να λαμποκοπάει, κάθε χρόνο βάζουν το μεράκι τους,  ρεφενέ κάποια  χρήματα και με προσωπική εργασία, καθάρισαν, άσπρισαν,  έβαψαν   για να    απολαμβάνουν το μπάνιο τους.
Μπράβο τους!

Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΝΑΘΕΜΑ » ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΔΙΔΥΜΩΝΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  κ. ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΝΑΘΕΜΑ » ΣΤΟ  ΣΤΑΥΡΟ ΔΙΔΥΜΩΝ


Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη είχαμε χθες οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας,   Τάσος Λάμπρου,  Τάσος Τόκας και  Χρήστος Μπαλαμπάνης (αντικατέστησε τον κωλυόμενο Γιάννη Γεωργόπουλο), μετά από αίτημά μας, επιδιώκοντας μια πλήρη, νόμιμη και οριστική λύση για το ανάθεμα των Διδύμων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ : Εγκατάλειψη και των αθλητικών χώρων από τη Δημοτική Αρχή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζουν τα γήπεδα ποδοσφαίρου
του Κρανιδίου:

Ερμιονίδα-Σπέτσες: το δικό μας Μπέβερλι Χιλς!

Από την party ατμόσφαιρα και το σούσι στις βυθισμένες στο νερό ξαπλώστρες στο beach club του «Nikki Beach» μέχρι τις κρυμμένες πίσω από τα καταπράσινα κολπάκια του Αγίου Αιμιλιανού υπερπολυτελείς βίλες του διεθνούς και εγχώριου jet set, κι από τα μυθικά pavillions του «Amanzoe» μέχρι τις βραβευμένες γευστικές δημιουργίες στη βεράντα του «Poseidonion», η χερσόνησος της Ερμιονίδας και οι σοφιστικέ Σπέτσες εξελίσσονται στο νέο κοσμικό προορισμό του ελληνικού καλοκαιριού με φόντο μερικά από τα ομορφότερα αρχετυπικά μεσογειακά τοπία της Πελοποννήσου.
Πολυτέλεια και δέος με αναφορές στην αρχαία Ελλάδα στο «Amanzoe».
Party all the time στην πισίνα του «Nikki Beach» στο Πόρτο Χέλι ή ατέλειωτο άραγμα στις όχθες της Ζωγεριάς στις Σπέτσες; Αυτοκινητάδες πλάι σε φουντωτές μπουκαμβίλιες, πελώριες ελιές και πολυτελείς επαύλεις στο φιδωτό δρόμο από Πόρτο Χέλι προς Ερμιόνη ή ποδηλατάδες με αύρα εποχής από το παλιό λιμάνι των Σπετσών μέχρι την Ντάπια και την Κουνουπίτσα; 
Περισσότερα: ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ 

Το δημοψήφισμα..


Έτρωγε μπιζέλια ο Αϊνστάιν; – Η ιδιαιτερότητα των savant

Πρότεινε ο Γιώργος Μπόλμπος

Ας γράψουμε και ένα κείμενο εκτός επικαιρικότητας (όπως λέμε εκτός πραγματικότητας), γιατί –ως γνωστόν- η υπερβολική έκθεση στην επικαιρότητα προκαλεί σοβαρές και μόνιμες βλάβες στο θυμικό, στη φαντασία και στην αισιοδοξία.
~~
Φανταστείτε (είδατε τι ωραία ξεκινάει ένα μη-επίκαιρο κείμενο;) ότι είναι μεσημέρι και βάζετε φαγητό στα παιδιά σας.
Το μεγαλύτερο -έστω ότι είναι κορίτσι- είναι ένα «κανονικό» παιδί. Χαμογελαστή, καλή στο σχολείο, έχει πολλές φίλες και τελευταία έχει αρχίσει να κατεβάζει προκλητικά το βλέμμα όταν την προσεγγίζει ένα αγόρι.
Το δεύτερο παιδί σας, το οποίο είναι ένα αγόρι πέντε χρονών, είναι… «διαφορετικό».

Συνάντηση Λάμπρου, Τόκα, Μπαλαμπάνη, με Τσιρώνη. Πρόταση επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών


Ακολουθώντας ένα διαφορετικό δρόμο από αυτόν του Δημήτρη Σφυρή και επιδιώκοντας μια πλήρη, νόμιμη και οριστική λύση για το ανάθεμα των Διδύμων, οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Δήμου Ερμιονίδας, ζήτησαν και πέτυχαν να συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη.
Ο Τάσος Λάμπρου, ο Τάσος Τόκας και ο Χρήστος Μπαλαμπάνης (αντικατέστησε τον κωλυόμενο Γιάννη Γεωργόπουλο), συνοδευόμενοι απότα μέλη της Επιτροπής Αγώνος, Σταύρο Γεωργίου, Άρη Μπίμπα (Φούρνοι) και Νίκο Θεοδοσίου, Σπύρο Αντουλινάκη (Δίδυμα), μετέβησαν σήμερα το πρωί στο Υπουργείο, μετά από ραντεβού που είχε κανονισθεί.
Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων, ενημέρωσαν τον Υπουργό για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του δεματοποιητή και του ζήτησαν την πλήρη, νόμιμη και οριστική λύση του προβλήματος, ταυτόχρονα με την εξυγίανση του χώρου.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Η αναπαράσταση του Κλήδονα σήμερα στην Ερμιόνη μια εξαιρετική εκδήλωση


Διαγωνισμός φωτογραφίας στην Ερμιόνη

Διοργανώνεται  για 8η συνεχή χρονιά στην Ερμιόνη ο  καθιερωμένος   διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας.
Το   θέμα του διαγωνισμού:
Στη δουλειά
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους ερασιτέχνες φωτογράφους και η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ελεύθερη  με έως και 3 έγχρωμες η ασπρόμαυρες φωτογραφίες. 
Μετά τις 8/8/2016 τελευταία ημέρα αποδοχής συμμετοχών, θα ακολουθήσει έκθεση  των φωτογραφιών και  βράβευση των τριών πρώτων διαγωνιζόμενων από 14 έως και 16 Αυγούστου 2016.

Το ΕΣΠΑ … δεν αγαπά την αποκεντρωμένη διαχείριση απορριμμάτωνΤάσος Κεφαλάς
μέλος της Πρωτοβουλίας συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων (ΠΡΩΣΥΝΑΤ)


Στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, με την εφαρμογή των μνημονίων, το ΕΣΠΑ έχει καταλήξει να αποτελεί βασικό εργαλείο των όποιων δημόσιων επενδύσεων, αλλά και των συμπράξεων δημόσιου - ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), που υλοποιούνται σε πολλούς τομείς. Εξαίρεση δεν αποτελεί ο τομέας της διαχείρισης των αποβλήτων, στον οποίο και οι ΣΔΙΤ αναβιώνουν -παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το αντίθετο- και η εξάρτηση από τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι ολοκληρωτική.

Αφήνουμε στην άκρη άλλες πτυχές -καθόλου αμελητέες- για να εστιάσουμε στο πως η χρηματοδότηση επηρεάζει τον προσανατολισμό της διαχείρισης των αποβλήτων, ιδιαίτερα των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ). Η σημασία του ζητήματος έγκειται στα εξής:

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

7ος Επιδαύριος δρόμος - εκδήλωση

αφιερωμένος στην Άννα Συνοδινού 

Αφιερωμένος στην Άννα Συνοδινού ο 7ος Επιδαύριος δρόμος

διοργανώνεται από το δήμο Επιδαύρου,
σε συνεργασία με την αντιπεριφέρεια Αργολίδας,
την Εφορία Αρχαιοτήτων,
την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση,
τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας
και τον ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου

Προς τιμή της Άννας Συνοδινού θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση
το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιουνίου
στο αρχαίο στάδιο Επιδαύρου,
με ομιλητές:

Το έθιμο του Κλήδονα αύριο στην Ερμιόνη


«Αλκυονίδες Μέρες» στο Φουγάρο

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΟΙ ΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Αλκυονίδες Μέρες»

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016
Το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 8.30 μμ το ΦΟΥΓΑΡΟ υποδέχεται την Α' Πανελλήνια προβολή του ντοκιμαντέρ «Αλκυονίδες Μέρες» του σκηνοθέτη και παραγωγού Γιώργου Ζέρβα.
Η Α’ παγκόσμια προβολή έγινε στις 18 Μαΐου 2016 στο 9ο LONDON GREEK FILM FESTIVAL.
Πριν από την προβολή θα υπάρξουν τοποθετήσεις από τους:
ΑΛΚΗΣΤΙ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ, κοσμήτορας τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΔΗΣ, Δρ Κοινωνιολογίας
ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΑΡΑΤΟΡΗΣ, μηχανικός-σκηνοθέτης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΖΕΡΒΑΣ, σκηνοθέτης-παραγωγός
Μετά το πέρας της προβολής, θα ακολουθήσει ένα μικρό κοκτέιλ, ώστε οι παρευρισκόμενοι να έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους συντελεστές.
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Τοποθέτηση του Π.Σ. Τάσου Τζανή στο Περιφερειακό ΣυμβούλιοΗ Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου & Επενδύσεων TTIP(Transatlantic Trade and Investmend Partners hip) , είναι Εταιρική Σχέση Εμπορίου & Επενδύσεων μεταξύ ΕΕ & ΗΠΑ-CANADA.
Eίναι μία συμφωνία που ουσιαστικά αλλάζει όλο το μέχρι τώρα ισχύον status στο Διεθνές Εμπόριο.Οι αντιδράσεις είναι τεράστιες και δεν είναι τυχαίο ότι το θέμα ξεκίνησε επίσημα στη σύνοδο κορυφής των G8 στη Β.Ιρλανδία το 2013 και παρόλο που από τότε  έχουν πραγματοποιηθεί 12 γύροι διαπραγματεύσεων το ζήτημα δεν έχει ολοκληρωθεί.Οι έως τώρα διαπραγματεύσεις έχουν διεξαχθεί  υπό καθεστώς πρωτοφανούς μυστικότητας & αδιαφάνειας.
Σημειωτέον ότι ΔΕΝ συμμετέχουν εκλεγμένοι αξιωματούχοι, αλλά στελέχη πολυεθνικών εταιρειών. Απαγορεύεται η πρόσβαση στα έγγραφα που σχετίζονται με την συμφωνία για 30 χρόνια,όχι μόνον από πολίτες, αλλά και από αξιωματούχους κρατών - μελών.Υπ΄όψιν δε ότι η Τελική έγκριση της συμφωνίας θα γίνει από το Ευρωπαίκό Κοινοβούλιο.
Οι θιασώτες του εγχειρήματος προσπαθούν να παρουσιάσουν

Θεμέλιος Λίθος

Του Γιάννη Μακριδάκη 
Είναι γεγονός ότι ο σύγχρονος άνθρωπος-καταναλωτής, πλήρως εγκλωβισμένος εντός του χρηματοοικονομικού συστήματος, έχει πλέον βαθιά μέσα του αποδεχτεί το δόγμα ΤΙΝΑ, δηλαδή ότι δεν υπάρχει εναλλακτική.
Σε αυτή την δεινή θέση η ανθρωπότητα περιήλθε πολύ γρήγορα, με πορεία ραγδαία εκφυλιστική μέσα στον ιστορικό χρόνο, από την βιομηχανική επανάσταση και μετά, δηλαδή κατά την ιστορική εποχή, εντός της οποίας, εξ ανάγκης διαχείρισης και νομής του «πλούτου» γεννήθηκαν όλο το φάσμα των σύγχρονων πολιτικών ρευμάτων.
Ενώ όμως κάποτε ήταν αδιαμφισβήτητο ότι Πλούτος είναι η επάρκεια φυσικών πόρων, ο σύγχρονος άνθρωπος-καταναλωτής πλανεύτηκε και αυτοπαγιδεύτηκε κατά την διάρκεια αυτής της εκφυλιστικής προς τον εγκλωβισμό πορείας του και πείσθηκε εν τέλει ότι πλούτος είναι τα κουπόνια του χρηματοοικονομικού του συστήματος, τα οποία ανταλλάσσει με τους άλλους καταναλωτές, μετέχοντας όλοι μαζί σε ένα καθημερινό σκληρό και απάνθρωπο παίγνιο απόκτησης και κυκλοφορίας τους, και ανατροφοδοτώντας συνεχώς με αυτόν τον τρόπο το χρηματοοικονομικό σύστημα, που ολοένα γιγαντώνεται και έχει πλέον ορατό στόχο να υποκαταστήσει το οικοσύστημα, αλλοιώνοντάς το,

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει ο κόμβος Ερμιόνης - Ηλιοκάστρου - Θερμησίας.

Ο Κόμβος Ερμιόνης - Ηλιοκάστρου - ΘερμησίαςΕικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει ο κόμβος Ερμιόνης - Ηλιοκάστρου - Θερμησίας.

Οι διερχόμενοι κάτοικοι, οι επισκέπτες της περιοχής και οι κατευθυνόμενοι προς Πόρο και Ύδρα, είδαν το Πάσχα την εικόνα της εγκατάλειψης. Μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει κάτι. Υπάρχει κάποιος προγραμματισμός νοικοκυρέματος, από τη Δημοτική αρχή ή θα παραμείνει ως έχει και το καλοκαίρι; 


Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Οι 4 αριστούχοι της Ερμιονίδας

4 αριστούχοι των Πανελληνίων Εξετάσεων, (και πρώτοι σε συνολική βαθμολογία των λυκείων της Ερμιονίδας), μαθητές-απόφοιτοι του Γ.Ε.Λ. Κρανιδίου, Άννα Δράκου, Θεοδώρα Στρίγκου, Αλέξανδρος Λαδάς και Βενετία Τριγκάκη.
parapolitikaargolida 

Ημερίδα Μεσαιωνικής Ιστορίας στο Άργος

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας και η Εταιρεία Έρευνας των Σχέσεων του Μεσαιωνικού και του Νέου Ελληνισμού με τη Δύση (ΕΕΣΜΝΕΔ) συνδιοργανώνουν στο Εργατικό Κέντρο Άργους το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 και ώρα 10.00 π.μ. Ημερίδα Μεσαιωνικής Ιστορίας υπό τον γενικό τίτλο Ελληνικός και Δυτικός Μεσαίωνας. Συναντήσεις και Διαχωρισμοί με τη ματιά της σύγχρονης  ιστορικής έρευνας.
H Εταιρεία Eρευνας των Σχέσεων του Mεσαιωνικού και Nέου Eλληνισμού με τη Δύση ιδρύθηκε το 1986 από ομάδα αναγνωρισμένων πανεπιστημιακών ιστορικών και μεσαιωνολόγων

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ Φ.Δ. ΠΑΡΝΩΝΑ ΚΑΙ ΥΓΡΟΤΟΠΟΥ ΜΟΥΣΤΟΥ


Παρακολουθήστε στη διαδικτυακή τηλεόραση του Arcadia Spot και στην εκπομπή Face Control την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, αφιέρωμα στην προστατευόμενη περιοχή όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού και στον Φορέα Διαχείρισης που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Ανάργυρος Κρητικός

Πλησιάζει η 20η Ιουνίου, μαύρη μέρα μνήμης για τον ελληνισμό. Μέρα προδοσίας αλλά και ηρωισμού. Η σειρά 103 είχε απολυθεί και επέστρεφε στην πατρίδα, όταν μεσοπέλαγα πήρε διαταγή να επιστρέψει στην Κύπρο και να ριχθεί αμέσως στη μάχη. Μεταξύ των ηρωικών μαχητών και ο συμπατριώτης μας Ανάργυρος Κρητικός που πολέμησε ηρωικά.
Καιρός η Κοινότητά μας να τον τιμήσει, Σιωπηλά τον τιμούμε όλοι μας, κυρίως όσοι τύχαμε τη μέρα αυτή στην πρώτη γραμμή άμυνας της πατρίδας μας, έχοντας άμεση αίσθηση των γεγονότων.

Βασίλης Γκάτσος

Το Κουκλοθέατρο της Χλόης στο Φουγάρο

Το Κουκλοθέατρο 
 Της Χλόης
Παρουσιάζει τον
Ζωγράφο της Λουλουδοχώρας
Την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ.  
Τα νέα έφτασαν γρήγορα, ένα ωραίο πρωινό στη λουλουδοχώρα.
Ο διάσημος ζωγράφος Πινέλος Μουσαμάς θα τους επισκέπτονταν και θα ζωγράφιζε όλα τα λουλούδια που θα συναντούσε....
Όλα τα λουλούδια με αγωνία το καθένα ξεκίνησαν να προετοιμάζονται, να καθαρίζουν, να στολίζονται και να αναρωτιούνται ποιο από όλα, θα διαλέξει να ζωγραφίσει ο διάσημος ζωγράφος...
Η αναμονή και η έκπληξη ήταν μεγάλη για όλους, για την παρουσίαση του πίνακα.....Πόσα χρώματα και πινέλα....
Με το ένα... με το δύο...!!! ποιο λουλούδι άραγε, διάλεξε να ζωγραφίσει ο διάσημος ζωγράφος στον πίνακα του!!!

Για παιδιά από 3 - 13 χρόνων
Γενική είσοδος 3€

Πληροφορίες:  2752047315  · 6941 601388 ·   maria@fougaro-library.gr

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης 3η δράστηριότητα στον Άι Γιάννη