Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

To 80% για το νερό, το νέο όραμά μας;

Τον δημότη δεν τον ενδιαφέρει το 80%. Καλώς ή κακώς η προηγούμενη Διοίκηση για 2 περίπου χρόνια  δεν έστελνε λογαριασμούς στους καταναλωτές του τέως Δήμου Ερμιόνης. Όμως είτε ανά 4μηνο κατέγραφε την κατανάλωση, είτε όλη μαζί από τους μετρητές. Το νερό το καταναλώσαμε και δεν υπάρχει καταναλωτής που να πει δεν πρέπει να το πληρώσω. Επειδή όμως το όλο θέμα ήταν σοβαρότατη παράλειψη της Διοίκησης, πρέπει η πληρωμή να γίνει με δίκαιο τρόπο και όχι όλη μαζί. Ας χάσει κάτι και η Διοίκηση έτσι που τάκανε (μπορεί να έφταιξε η προηγούμενη Διοίκηση, αλλά η διοίκηση είναι συνεχής για τον δημότη).
Αυτόν τον δίκαιο τρόπο ας μας τον εξηγήσει με δύο απλές κουβέντες η ΔΕΥΑΕΡ. Αν δεν το θεωρεί δίκαιο η αντιπολίτευση, ας μας εξηγήσει ποιον εννοεί ως δίκαιο. Τι έχει να κερδίσει ο δημότης από τα δικαστήρια, από το ΣτΕ, από τις κονταρομαχίες και τις κοκορομαχίες, κ.λ.π, κ.λ.π.;
Αυτό είναι το πρόβλημα της Ερμιονίδας και των δημοτών της; Δεν βλέπετε τι γίνετε γύρω μας;

Βασίλης Γκάτσος

Με νέο σχεδιασμό η Λαϊκή Αγορά Ερμιόνης

Με νέο σχεδιασμό, νέες σημάνσεις, ρυθμίσεις κυκλοφορίας, χωροθέτηση και οριοθέτηση των χώρων πώλησης, ξεκινά αυτή τη βδομάδα η Λαική Αγορά Ερμιόνης. 

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Δάγκλης με τον αντιδήμαρχο Ερμιόνης κ. Μπουρίκα θα εκθέσουν στους παραγωγούς και τους εμπόρους τους όρους λειτουργίας της λαϊκής αγοράς.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Τάσος Γ. Λάμπρου:Κύριε Σφυρή και κύριε Πάλλη,Κρανίδι 19/10/2016

Επιτέλους αφήστε τις αντικρουόμενες ανακοινώσεις και πηγαίνετε εσείς το φάκελο του 80% στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και όχι οι θιγόμενοι συνδημότες μας

Κύριε Σφυρή και κύριε Πάλλη,
για άλλη μια φορά σας επισημαίνω ότι οι Δήμαρχοι στελεχώνουν την ΔΕΥΑΕΡ, επιλέγουν τον Πρόεδρο και μαζί χαράσσουν την στρατηγική που θα εφαρμόσουν στους συνδημότες μας.
Κύριε Πάλλη, κύριε Σφυρή,
εγώ δεν διετέλεσα ούτε Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ….. ούτε Δήμαρχος…..,
αφήστε λοιπόν τους λεονταρισμούς και τα πυροτεχνήματα και εάν πράγματι τα πιστεύετε αυτά που λέτε, εδώ και τώρα εάν έχετε τα κότσια να υποβάλετε μήνυση στο πρόσωπό μου.
Επιτέλους κύριοι σοβαρευτείτε, εσείς διοικείτε!!!!!
Εσείς κύριε Σφυρή και κύριε Πάλλη,

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

3 σχολεία στην Αργολίδα θα υποδεχθούν παιδιά προσφύγων - 37 συνολικά στην Πελοπόννησο

3 σχολεία στην Αργολίδα θα υποδεχθούν παιδιά προσφύγων - 37 συνολικα στην Πελοπόννησο
 
Σε συνολικά σε 37 ανέρχονται τα τμήματα, σε αντίστοιχα σχολεία για παιδιά προσφύγων και μεταναστών στην Πελοποννήσου που θα λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα. 

Σύμφωνα με το Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της 11ης Οκτωβρίου, τα τμήματα θα λειτουργήσουν σε 3 σχολεία της Αργολίδας, 7 της Αρκαδίας, 8 της Κορινθίας, 5 της Λακωνίας και 14 της Μεσσηνίας. Κάποια από αυτά πρόκειται να λειτουργήσουν άμεσα. 

Τα σχολεία που θα λειτουργήσουν άμεσα θα επιλεγούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας.

Δήμος - Νερουλάς, Δήμος - Σκουπιδιάρης

Του Βασίλη Γκάτσου

Γύρω στο 2005 είχαν τα θέματα των ΧΥΤΑ (Χώροι Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων) και ΧΥΤΕΑ (Χώροι Υγειονομικής Ταφής Επικινδύνων Αποβλήτων) φτάσει και στη χώρα μας, όπως και η Οδηγία " Ο ρυπαίνων πληρώνει". Μεγάλη η χαρά της βαριάς βιομηχανίας, γιατί επί τέλους θα δημιουργούνταν ΧΥΤΕΑ, όπου θα πήγαιναν τα επικίνδυνα απόβλητά τους, όπως γινόταν σε όλη την Ευρώπη.
Από τη μια του τραπεζιού οι ανώτερες ηγεσίες της βαριάς μας βιομηχανίας και από την άλλη οι αρμόδιοι γραμματείς του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Περιέργως περιχαρείς όλοι.
Είπε η βαριά βιομηχανία: Εσείς ως κράτος ορίστε και αδειοδοτείστε τούς συγκεκριμένους χώρους για ΧΥΤΕΑ και μεις όχι μόνον θα τους λειτουργήσουμε με δικά μας χρήματα, αλλά θα φτιάξουμε και όλη την υποδομή σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ. Ρυπαίνουμε και πληρώνουμε!
Ήλθε όμως αμέσως η απάντηση των αρμοδίων του Υπουργείου: Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Σύμφωνα με την αρχή "Ο ρυπαίνων πληρώνει", εσείς ρυπαίνετε, με την έννοια ότι είσαστε οι παραγωγοί επικινδύνων αποβλήτων κι εσείς υποχρεούστε να βρείτε τη νόμιμη λύση και όχι απλά να δώσετε χρήματα. Δηλαδή εσείς θα βρείτε κατάλληλους χώρους, π.χ. ένα εγκαταλελειμμένο νταμάρι, εμείς αμέσως θα σας δώσουμε άδεια για ΧΥΤΕΑ, θα τον φτιάξετε και θα τον λειτουργήσετε. Έτσι λύνεται το πρόβλημά σας.

Δήμος Ερμιονίδας: Πρόσκληση - πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 1940Το υγρό άγουρο χρυσάφι της Μεσσηνίας

Τρόπους για να κάνουν το λάδι τους ακόμη πιο υγιεινό βρήκαν ελαιοπαραγωγοί από τη Μεσσηνία, με τη συνεργασία του αναπληρωτή καθηγητή του Φαρμακευτικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Προκόπη Μαγιάτη. Στο ethnos
 Με διάφορες δοκιμές, κατάφεραν να αυξήσουν σημαντικά την ποσότητα των φαινολών που υπάρχουν στο ελαιόλαδο. Οι συγκεκριμένες ουσίες, μεταξύ άλλων, αποτελούν «ασπίδα» για την καρδιά και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος και εγκεφαλικών επεισοδίων.
«Tο ελαιόλαδο κάνει καλό στην υγεία. Ομως, οι μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια έχουν αποδείξει ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές από λάδι σε λάδι. Και δεν μιλάμε για το άρωμα, που αφορά τους γευσιγνώστες ή την οξύτητα. Αναφερόμαστε κυρίως στους παράγοντες που συνδέονται με την υγεία», σημειώνει ο κ. Μαγιάτης. Σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί, σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του λαδιού παίζει η ύπαρξη φαινολών, όπως η ελαιασύνη και η ελαιοκανθάλη, που αφήνει πιπεράτη αίσθηση στον λαιμό. Η παρουσία τους εξαρτάται από την εποχή συγκομιδής, την ποικιλία, αλλά και τον τρόπο επεξεργασίας.
Συγκομιδή

Η Victoria Hislop στην 1η πανελλήνια παρουσίαση του νέου βιβλίου της!

ΝΑΥΠΛΙΟ
Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

1η Πανελλήνια Παρουσίαση Βιβλίου στο Φουγάρο της Victoria Hislop "Οι Καρτ Ποστάλ"

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016
Η Victoria Hislop, η συγγραφέας του μυθιστορήματος "Το νησί" που αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες εκδοτικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων παγκοσμίως, πουλώντας περισσότερα από τρία εκατομμύρια αντίτυπα, έρχεται το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 7.30μμ στο ΦΟΥΓΑΡΟ για να παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το νέο μυθιστόρημά της - που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα - με τίτλο "Οι Καρτ Ποστάλ", μέρος του οποίου διαδραματίζεται στο Ναύπλιο.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ:ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΓΜΕ ΣΤΟ «ΣΤΑΥΡΟ ΔΙΔΥΜΩΝ»


απορρίμματα 
Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΣ

κ. Σφυρή Δημήτρη

Δήμαρχο Ερμιονίδας

Κοινοποίηση:

Διεύθυνση Υδρογεωλογίας ΙΓΜΕ

(Υπόψη κ. Σμυρνιώτη Χαράλαμπου)

ΘΕΜΑ: Αίτημα ενημέρωσης  για τα  αποτελέσματα των μετρήσεων του   ΙΓΜΕ  στο «Σταυρό Διδύμων».

Κύριε Δήμαρχε,

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας της 06-11-2015 εγκρίναμε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου μας και του ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών  και Μεταλλευτικών Ερευνών ), για την διερεύνηση επιπτώσεων στα υπόγεια νερά και εδάφη από την απόθεση αστικών στέρεων αποβλήτων στην περιοχή «Σταυρός Διδύμων».

άιντε


Τα αριστουργήματα του British Museum στις οθόνες σας

google-british museum
digitallife 
Η τεχνολογία στην υπηρεσία της τέχνης και κυριολεκτικά, στην ξεχωριστή συνεργασία του αμερικανικού κολοσσού με το British Museum στο Λονδίνο. Το Google Cultural Institute, σε ένα από τα μεγαλύτερα projects που έχει υλοποιήσει έως σήμερα, ψηφιοποίησε με απαράμιλλη προσοχή σε κάθε λεπτομέρειά τους περισσότερα από 4.500 αντικείμενα, επιτρέποντας μία εικονική περιήγηση στο μουσείο και τις μοναδικές συλλογές του, που μπορείτε να απολαύσετε εδώ.
Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Neil MacGregor, χαρακτήρισε αυτήν μία “πολύ σημαντική μέρα για την ιστορία του”, καθώς ένα όνειρο που ήταν “ζωντανό” ακόμη από τον 18ο αιώνα, το να γίνει το μουσείο "μία συλλογή αντικειμένων από ολόκληρο τον κόσμο για… ολόκληρο τον κόσμο", έγινε πραγματικότητα.

Οι «ασύρματοι» των Μινωιτών

efsyn 
Η ανακάλυψη των μινωικών φρυκτωριών κάτω από τον φωτεινό ουρανό της Κρήτης και πάνω στο στολισμένο με τη χλωρίδα της έδαφος, και μάλιστα από μια επιφανειακή έρευνα, ήταν πράγματι απρόσμενη και απίστευτη. Η μινωική Κρήτη διέθετε το πρώτο μέχρι σήμερα γνωστό σύστημα άμυνας και επικοινωνίας, που περίμενε καρτερικά 37 αιώνες
Δύο νέες μινωικές φρυκτωρίες ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στην Ανατολική Κρήτη και συγκεκριμένα στην περιοχή Ψείρα κοντά στον Αγιο Νικόλαο και στη νήσο Ψείρα στο Νομό Λασιθίου από τον αρχαιολόγο Νίκο Παναγιωτάκη, o οποίος για πρώτη φορά διεθνώς ανακαλύπτει τις πρώτες μινωικές φρυκτωρίες στην επαρχία Πεδιάδος και ειδικά στο χωριό Ζωφόροι το 1983 και πραγματοποιεί επιστημονικές δημοσιεύσεις σε ξένα περιοδικά, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη μινωική αρχαιολογία.
Ο αρχαιολόγος Νίκος Παναγιωτάκης |
Οι φρυκτωρίες αποτελούσαν ένα σύνθετο σύστημα επικοινωνίας και άμυνας ταυτόχρονα, το πρώτο, τουλάχιστον στον δυτικό

Μεγάλα ονόματα του Ελληνικού και ξένου κινηματογράφου στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ "Γέφυρες" στο Ναύπλιο

 
Η 7η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου με την επωνυμία "Γέφυρες", που θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο, το διάστημα 19 με 29 Οκτωβρίου παρουσιάστηκε σημερα με συνεντευξη τύπου στο βουλευτικό Ναυπλίου από την Πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ κ. Πόπη Καλκούνου και την Πέτρα Τερζή,

Ιδρύτρια και Διευθύντρια του Φεστιβάλ.

Οι κατηγορίες του φετινού διαγωνιστικού τμήματος διακρίνονται: 
α) στις ταινίες μικρού μήκους, 
β) στις ταινίες μεγάλου μήκους "Παγκόσμιος Κινηματογράφος - Γέφυρες" 
γ) ασπρόμαυρες/αρτ ειδικού καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος ταινίες. 

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Δήμητρα Γκιώνη: Να κάνουμε ένα γλέντι χωρίς λόγο… Έτσι απλά…

Συνέντευξη στον Κ.Π.
 
Πρόκειται για μια μικρή «κυψέλη», που σε δύσκολους καιρούς παράγει πολιτιστικές και ανθρωπιστικές δράσεις. Ενδεικτικά παραθέτουμε πως εκατόν είκοσι  γυναίκες, εξετάστηκαν δωρεάν τον περασμένο Απρίλιο, κατά την διεξαγωγή ενημέρωσης, κατά του καρκίνου του μαστού. Καθαρίζουν εθελοντικά τις παραλίες της Κοιλάδας, εγκαθιστούν «βιβλιόσπιτα» και τιμούν συμβολικά όλες σχεδόν τις τοπικές εορτές και όχι μόνο. Μετά από δύο χρόνια επανεκκίνησης της λειτουργίας του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «φράγχθι»,  μέσω των μελών του μπορεί κάλλιστα να διατείνεται, πως φέρει την ευθύνη της περαιτέρω πολιτιστικής αναβάθμισης της περιοχής,  ασφαλώς τηρώντας τους όρους που διέπουν μια  αγαστή συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα.
Διαβάστε την ακόλουθη συνέντευξη που παρέθεσε στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, η  δραστήρια πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φράγχθι», κ. Δημήτρα Γκιώνη.

Επίσκεψη στο σπήλαιο «Φράγχθι» με τον τοπικό  ομώνυμο πολιτιστικό Σύλλογο
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Διανύετε τον τρίτο χρόνο της προεδρίας σας στο Πολιτιστικό Σύλλογο «Φράγχθι»… Οι δράσεις σας ουκ ολίγες, αναλογικά με τις δυσμενείς οικονομικοκοινωνικές συνθήκες

6η Γιορτή Ροδιού με πολλές εκπλήξεις

Η ΘΡΑΚΗ ΕΙΣ ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΟΚΤΟΝΩΝ

Καλημέρα σας!
Σας στέλνω ένα άρθρο για ενημέρωσή σας, δημοσίευση, ανάρτηση ή προώθηση με τον τίτλο:
Η Θράκη εις το έλεος των Εθνοκτόνων
   - οι Πομάκοι και οι ανόητοι -
Σας ευχαριστώ
Γεώργιος Εμ.Δημητράκης

Η ΘΡΑΚΗ ΕΙΣ ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΟΚΤΟΝΩΝ

-ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ-

Τους Πομάκους τους γνωρίζομε όλοι. Οι ανόητοι κυβερνούν το Κράτος των Αθηνών, και αυτό το γνωρίζομε. Αλλά πρώτα ας μείνομε εις τους Πομάκους μας. Είναι πράγματι γεγονός, ότι δεν υπάρχουν επιστημονικώς αδιάψευστα στοιχεία περί της καταγωγής των. Κατά το δεύτερο ήμισυ του 19ου αιώνος η Σόφια εκμεταλλεύτηκε το γεγονός αυτό  και ισχυρίσθηκε, ότι οι Πομάκοι είναι εξισλαμισθέντες Βούλγαροι. Τον ισχυρισμό αυτόν τον απέρριψαν Βούλγαροι ιστορικοί ως ο καθηγητής Στρασιμίρωφ. Προηγουμένως, το 1789, ο Τσέχος καθηγητής Γίρατσεκ, διατελέσας υπουργός Παιδείας της Ηγεμονίας της Βουλγαρίας,  κατέληξε εις το συμπέρασμα, ότι οι Πομάκοι είναι μάλλον Έλληνες. Εις το συμπέρασμα αυτό κατέληξε ο Γίρατσεκ βάσει γλωσσολογικών, μάλλον, παρά ιστορικών ερευνών. Έκτοτε η ιστορική έρευνα ξεπέρασε τα όρια που έθεσε η έρευνα του Γίρατσεκ.

Επιστημονικώς αναμφισβήτητο είναι, ότι εις την αρχαιότητα ζούσανε εις την περιοχή που ζούνε σήμερα οι Πομάκοι οι Αγριάνες. Ο βασιλεύς των Λαγαρός ακολούθησε τον Μέγα

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΕΓΚΑΙΝΙΑ-ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σς προσκαλομε νά τιμήσετε
μέ τήν παρουσία σας
τήν τελετή γιασμο-γκαινίων αθούσης τοῦ Ἐνοριακο Κέντρου Νεότητος
το . Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου ρμιόνης
τήν Κυριακή 23 Οκτωβρίου2016
πό το Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ.φραίμ.

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Ανδριανός στη Βουλή: Να γίνει άμεσα η μεταστέγαση του ΑΤ Κρανιδίου σε κτήριο που πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Ανδριανός στη Βουλή: Να γίνει άμεσα η μεταστέγαση του ΑΤ Κρανιδίου σε κτήριο που πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή με θέμα έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας όπου παρουσιάζεται η επιτακτική ανάγκη μεταστέγασης του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου.
Το κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:
“Με την παρούσα Αναφορά, και σε συνέχεια προηγούμενων σχετικών παρεμβάσεών μου στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σας κοινοποιώ συνημμένως έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας με την οποία υπογραμμίζεται η ανάγκη άμεσης μεταστέγασης του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, καθώς το κτήριο στο οποίο στεγάζεται σήμερα το Τμήμα δεν πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη στέγαση τέτοιων υπηρεσιών και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών και των πολιτών, ενώ τα 459 ευρώ περίπου που εγκρίνει το Υπουργείο όπως αναφέρεται στο έγγραφο δεν δίνουν τη δυνατότητα εύρεσης κτηρίου με τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Κατόπιν αυτού, σας καλώ να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες για την μεταστέγαση του ΑΤ Κρανιδίου”.