Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Σχολική Ζωή στην Αργολίδα

Τριάντα επτά καβαλάρηδες αλόγων, μπροστάρηδες.

Του Βασίλη Γκάτσου
Από μεράκι και αγάπη στο άλογο, 37 συμπατριώτες μας συντηρούν θαυμάσια άλογα και η εμφάνιση του «Εφίππου Τμήματος Ερμιονίδας», σκορπά συγκίνηση και ελπίδα.

Όσοι έχουμε ασχοληθεί με «ζα» (εννοώ άλογα, μουλάρια και γαϊδούρια για να μη πάει πουθενά αλλού ο νους σας), γνωρίζουμε τον κόπο που έχουν και την καθημερινή φροντίδα και μέριμνα που απαιτούν. Έχουμε όμως πάρει την αγάπη τους και τις ανεκτίμητες υπηρεσίες τους.

Διάβασα ότι είναι μια «αναβίωση», ότι με την παρουσία τους «αναβίωσαν» το ζωοπάζαρο στη γιορτή των Αγίων Αναργύρων, ότι ξύπνησαν μνήμες με το πέρασμά τους από τα δρομάκια της Ερμιόνης.

Δεν συμφωνώ. Πιστεύω ότι είναι κάτι πολύ βαθύτερο και ελπιδοφόρο.

Στην αγροτική κοινωνία που ευτύχησα να μεγαλώσω ήταν τιμή και καμάρι το να έχεις ζα και κυρίως

Τα σκιάχτρα της ζωής μας είναι μύθος....


Συμμετοχή του Χρήστου Γενούζου
 στον διαγωνισμό φωτογραφίας 2009

Ο Δερβίσης πίνει πλάι μας μαστίχα κερασμένη

Tου Nικου Γ. Ξυδακη     kathimerini

«Δύο, τρεις, πέντε, δέκα σταλαγμοί».
Με ήχους, ρυθμό και υγρασία, ξεκινά ο Ξεπεσμένος Δερβίσης του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, μοναδικό κείμενο στη νεοελληνική γραμματεία – και στη διεθνή. Δεν είναι διήγημα τυπικό, δεν είναι δοκίμιο, δεν είναι ποίημα. Είναι ένα φιλμ με λέξεις και ήχους και αισθήσεις, λυρικό μοντάζ αποσπασμάτων μουσικά αρμοσμένων, με ποιητικό ειρμό. Κι είναι μια ελεγεία για τον αθηναϊκό βίο, τόσο ταιριαστή στα σημερινά μας.
Εξι σελίδες βιβλίου. Το διαβάζω κάθε τόσο, φωναχτά, ψιθυριστά, σιωπηλά, και στη μαγική Αθήνα του 1896 αφουγκράζομαι την πόλη του 21ου αιώνα: τα ράδια και τους στεναγμούς των ακάλυπτων, τις μουσικές από παράθυρα αυτοκινήτων, τον αντίλαλο από συναυλίες σε λόφους και άλση, τα ελαφροπατήματα των νυν άστεγων, ανέστιων, φερέοικων, τα τιτιβίσματα λυγερών νέων με μούσια και κιθάρες, τη μελωδική ντοπιολαλιά γέροντος κοτσονάτου, την πολύγλωσση βουή της Λαϊκής. Σ’ όλα τα σημερινά μπορείς να ακούσεις τον υπερμοντέρνο Παπαδιαμάντη, τον ψάλτη που εκουρδίζετο στο στασίδι του σαν τραγουδούσε τα βασανάκια των ανθρώπων και τους αχούς της ανατολικής του πόλεως. Γιατί, σαν το σκέφτομαι, αυτός, και μερικοί άλλοι Νεοέλληνες, σαν τον Σολωμό, τον Εγγονόπουλο, τον Πικιώνη, μάς έμαθαν να βλέπουμε τον τόπο όπου ζούμε, τον τρόπο που ζούμε, να βλέπουμε βαθιά, πραγματικά, ιστορικά, και ταυτοχρόνως να τα φανταζόμαστε υπέρτερα.Να, κάπως έτσι ο υλικός βίος, ο αισθαντικός: «Εκείνην την βραδιάν τον είχε προσκαλέσει μία παρέα. Επτά ή οκτώ φίλοι αχώριστοι. Αγαπούσαν την ζωήν, τα νιάτα. Ο ένας απ’ αυτούς έβαλλε γιουβέτσι κάθε βράδυ. Οι άλλοι έτρωγαν. [...] Αγαπούσαν τα τραγούδια, τα όργανα. Ο Δερβίσης δεν έπινε κρασί, έπινε μαστίχαν. Δερβισάδες ήσαν κι αυτοί.» (Ο ξεπεσμένος δερβίσης).   Κι

Η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου

Ο Ιπποκράτης συνύθιζε να λέει πως “Η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου” πιστεύοντας πως η διατροφή μας είναι θεμέλιος λίθος για την υγεία μας και πως τα καλύτερα φάρμακα υπάρχιυν ελεύθερα , και δωρεάν στη φύση.

ΜΗΛΑ: Προστατεύουν τη καρδιά Αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα Σταματούν τη διάρροια Βελτιώνουν τη Νεφρική Ανεπάρκεια Μαλακώνουν τις αρθρώσεις (αποτρέπουν την αρθρίτιδα)
ΒΕΡΥΚΟΚΟ: Καταπολεμά τον καρκίνο Ρυθμίζει τη πίεση Προστατεύει την όραση Προστατεύει από Alzheimer Επιβραδύνει τη γήρανση
ΑΓΚΙΝΑΡΑ: Βοηθά στη πέψη Μειώνει τη χοληστερίνη Προστατεύει τη καρδιά μας Σταθεροποιεί το ζάχαρο Προστατεύει από Ηπατίτιδες
ΑΒΟΚΑΝΤΟ:Καταπολεμά τον διαβήτη Μειώνει τη χοληστερίνη Αποτρέπει τα εμφράγματα Ρυθμίζει τη πίεση Απαλύνει το δέρμα
ΜΠΑΝΑΝΑ: Προστατεύει τη καρδιά μας Μαλακώνει τον βήχα Δυναμώνει τα κόκαλα Ρυθμίζει τη

Εξαιρετική η ανάρτησή σας με τίτλο ΜΕ ΚΟΥΡΙΕΡ ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ....

Ας τα δούμε στην Ερμιονίδα με τι φαντασία και ενθουσιασμό ξεκινούν σε άλλα μέρη της χώρας μας οξυδερκείς, εργατικοί και ωραίοι αγρότες και μεταποιητές προϊόντων της ελληνικής γης και της θάλασσάς μας. Εμείς καταγινόμαστε με το να παρακολουθούμε τα ξερατά ουτιδανών.

Αφού λοιπόν εμείς οι οξυδερκείς και αφυέστατοι των Ελλήνων (είμαστε οι άτιμοι από γεννησιμιού μας και λόγω καλού κλίματος!) θέλουμε σώνει και καλά να πουλήσουμε τη γη μας και όχι τα προϊόντα της, να ένας τρόπος αποτελεσματικός. Να πουλάμε τα στρέμματα μέσω κούριερ κατ’ ευθείαν από τον αγρότη!

Errosthe,
Gatsos Vasilios,

Quality Assurance & Environment Manager.
20th km National Rd. Athens - Corinth
Elefsina 19 200 Greece

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

R Coronae Australis: Μια κοσμική υδατογραφία

  Το άστρο R Coronae Australis (Νότιο Στέμμα) βρίσκεται σε μία από τις πλησιέστερες και πιο θεαματικές περιοχές γέννησης νέων άστρων. Το δε πορτρέτο του ελήφθη από την κάμερα WFi του τηλεσκόπιου των 2.2 μέτρων, στο Ευρωπαϊκό Νότιο Παρατηρητήριο La Silla στη Χιλή. Η εικόνα είναι ένας συνδυασμός από δώδεκα ξεχωριστές εικόνες που λήφθηκαν μέσω κόκκινου, πράσινου και μπλε φίλτρων. Στην εικόνα φαίνεται ένα τμήμα του ουρανού που εκτείνεται όσο περίπου και το ολόγεμο φεγγάρι. Αυτό ισοδυναμεί με πλάτος περίπου τέσσερα έτη φωτός, ενώ το νεφέλωμα που βρίσκεται εκεί απέχει 420 περίπου έτη φωτός μακριά μας, στον μικρό αστερισμό του Νότιου Στέμματος (Corona Australis). Το συγκρότημα ονομάστηκε έτσι από το άστρο Ε Coronae Australis, που βρίσκεται στο κέντρο της εικόνας. Είναι ένα από τα πάμπολλα αστέρια στην περιοχή αυτή που ανήκουν στην κατηγορία των πολύ νέων άστρων και που ποικίλλουν στη φωτεινότητα, ενώ  εξακολουθούν να περιβάλλονται από νέφη αερίου και σκόνηςαπό το οποίο προέρχεται.
Το γαλάζιο νεφέλωμα που εμφανίζεται σε αυτή την εικόνα ως επί το πλείστον οφείλεται στην αντανάκλαση της αστρικής ακτινοβολίας από τα μικρά σωματίδια της σκόνης. Τα νεαρά αστέρια στο συγκρότημα R Coronae Australis είναι παρόμοια σε μάζα με τον Ήλιο μας και δεν εκπέμπουν αρκετό υπεριώδες φως για να ιονίζεται ένα σημαντικό τμήμα του γύρω υδρογόνου. Αυτό σημαίνει ότι το νέφος δεν λάμπει με το τυπικό κόκκινο χρώμα που παρατηρείται σε πολλές περιοχές αστέρι όπου σχηματίζονται νέα άστρα. Το τεράστιο νέφος της σκόνης μέσα στο οποία είναι ενσωματωμένο το νεφέλωμα, φαίνεται με μια εντυπωσιακή λεπτομέρεια. Τα λεπτά χρώματα και οι ποικίλες υφές των νεφών της σκόνης κάνει αυτή την εικόνα να μοιάζει με ένα ιμπρεσιονιστικό πίνακα ζωγραφικής. Μια

Εφήμεροι..


Η συμμετοχή της MARINE ARNOULD DEMOPGEOT
στον διαγωνισμό φωτογραφίας 2009

«Πλησίασα τον Καβάφη σαν να 'μουν η μητέρα του»

 «Ενα μεσημέρι άκουσα το όνομά του μέσα στο κεφάλι μου κι έτσι, αστραπιαία σαν κομήτης, μου ήρθε η ιδέα να μελοποιήσω ποιήματά του», λέει η «ιέρεια της ελληνικής electronica» Λένα Πλάτωνος, για την απόφασή της να συνθέσει μουσική για 13 ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη.
                                                                            enet
  Εχει προηγηθεί το 1982, μετά τη θητεία της στη θρυλική «Λιλιπούπολη» του χατζιδακικού Τρίτου Προγράμματος, η εξαιρετική μελοποίηση που χάρισε σε 13 ποιήματα του Κώστα Καρυωτάκη. Ποιος δεν θυμάται τη φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου να τραγουδά, εν μέσω των ηλεκτρονικών ηχητικών τοπίων της Πλάτωνος, το καρυωτακικό «Βράδυ», με «τα παιδάκια που παίζουν στ' ανοιξιάτικο δείλι». Η πρώτη παρουσίαση του νέου έργου της συνθέτριας σε ποίηση Κωνσταντίνου Καβάφη («ηλεκτρονικά λίντερ» αποκαλεί τα τραγούδια του κύκλου η ίδια) παρουσιάζεται αποκλειστικά για το Ελληνικό Φεστιβάλ την Παρασκευή στις 9 και το Σάββατο 10 Ιουλίου στη Μικρή Επίδαυρο. Στο πρώτο μέρος των συναυλιών η Σαβίνα Γιαννάτου θα ερμηνεύσει επιλεγμένα κομμάτια από τη δισκογραφία της Πλάτωνος, ενώ στο δεύτερο μέρος ο Γιάννης Παλαμίδας θα παρουσιάσει τον κύκλο με τα 13 ποιήματα του «Καβάφη». Ανάμεσά τους βρίσκονται και τα: «Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον», «Μακρυά», «Περιμένοντας τους βαρβάρους», «Τα παράθυρα», «Προθήκη του καπνοπωλείου», «Πόλις», «Δέησις» και «Επιθυμίες».
Η ποίηση είναι, πάντως, θεμελιώδες συστατικό ολόκληρου του έργου της Πλάτωνος. Από το

Ξεπορτίσματα Ιουλίου. Να καλοπερνάτε..

Της Έλλης Βασιλάκη

19ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ
Στο σύμβολο αντίστασης: Την Ακροναυπλία  Την ερχόμενη Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις

Πανηγύρι της Παναγίας της Κατωνησιώτισσας
Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010 Ελαφόνησος, Λακωνία, Πελοπόννησος
Πανηγύρι της Παναγίας της Κατωνησιώτισσας.

Η Λένα Πλάτωνος μελοποιεί Κωνσταντίνο Καβάφη  9 & 10 Ιουλίου 2010, 21:30
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

"Κάτω από τα Δέντρα"
Διεθνές φεστιβάλ αφήγησης και τεχνών του λόγου στο Πήλιο

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Απόλυτη ομορφιά

Μαντράκια Ερμιόνης.
Για την κα Σταματίτσα Λοϊζίδου, που της λείπουν..

HΜΕΡΙΔΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ – ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ»

Ο Δήμαρχος Ερμιόνης ενημερώνει όλους τους Δημότες της Ερμιονίδας, ότι στις 09/07/2010 ημέρα Παρασκευή, στα γραφεία της Τ.Ε.Δ.Κ. Αργολίδας, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ – ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ» ώστε παρευρεθούν, όσοι επιθυμούν, για έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση.
                                                    Ακολουθεί το πρόγραμμα της Ημερίδας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ

Εκδηλώσεις

Της  ΕΛΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κίου : ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ 2010
Ξεκινούν το Σάββατο 10 Ιουλίου, τα «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ 2010», οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κίου.

Τουρνουά Ποδοσφαίρου στη Ν. Κίο
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νέας Κίου, διοργανώνει
Τουρνουά Ποδοσφαίρου 7Χ7 στο Ανοιχτό Αθλητικό Κέντρο του Δήμου, από τις 12 έως τις 25 Ιουλίου 2010.

28 Ιουλίου-1 Αυγούστου 2010 τα «Σαρώνεια» του Γαλατά
Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010 αρχίζουν οι εκδηλώσεις « Σαρώνεια» του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατά « Οι φίλοι της Παράδοσης» και θα διαρκέσουν μέχρι 1 Αυγούστου.

«Εικαστικό Καλοκαίρι», στο Κτίριο Συγγρού
Η Αθηναïκή Kourd gallery του Χάικ Κουρδογλανιάν σε συνεργασία με τον Δήμο Πόρου, οργανώνει και φέτος, για δεύτερη χρονιά, έκθεση συγχρόνων Ελλήνων Εικαστικών με θέμα «Εικαστικό Καλοκαίρι», στο Κτίριο Συγγρού, στην παραλία του Πόρου, από 17/7 μέχρι 20/8/010.

Βραδιά με τριπλό πολιτιστικό χαρακτήρα
Στο πλαίσιο της «Γιορτής της Λεμονιάς», την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010,στις 9 μμ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πόρου «Ποριώτισσα», υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου, θα παρουσιάσει στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Πόρου (Κτήριο Συγγρού) το νέο βιβλίο του Άρι Αντάνη,
Παράλληλα ο συγγραφέας θα αποδώσει με κιθάρα πέντε τραγούδια, που έχει μελοποιήσει ο ίδιος, από τέσσερα δικά του ποιήματα και ένα ποίημα του γνωστού συγγραφέα κ. Τάκη Χατζηαναγνώστου.

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Διαγωνισμός φωτογραφίας στην Ερμιόνη


Διοργανώνεται από την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ» ο καθιερωμένος πια διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας.Μια διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός και αποτελεί μέρος στα καλλιτεχνικό δρώμενα του καλοκαιριού, στην Ερμιόνη.  Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους ερασιτέχνες φωτογράφους. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ελεύθερη, μπορεί να πάρει μέρος κάθε Έλληνας ή αλλοδαπός φωτογράφος, ανεξαρτήτου ηλικίας .
Μετά τις 10/8/2010 τελευταία ημέρα αποδοχής συμμετοχών, θα ακολουθήσει έκθεση των φωτογραφιών και βράβευση των τριών πρώτων διαγωνιζόμενων .
Η κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από προσωπικότητες με γνώση της φωτογραφίας και της τέχνης .
Τηλέφωνα επικοινωνίας 2754041334-31366-31103 6972425920 – 6977587752
E-mail protoenpoermionis@gmail.com

Θα αναρτήσουμε μέχρι την ημέρα του διαγωνισμού, φωτογραφίες απο τις  συμμετοχές των διαγωνισμών του 2008-2009.
Αν θέλετε να δείτε στιγμές απο τους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς , μπείτε αριστερά στις ετικέτες μας στο "διαγωνισμοί και εκθέσεις φωτογραφίας".

beach soccer Δελτίο τύπου Δήμου Ερμιόνης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 Ερμιόνη 6 Ιουλίου 2010

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Αρ. Πρωτ.: -3702-
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
Ταχ. Δ/νση: ΕρμιόνηΤαχ. Κώδικας: 21051
Τηλέφωνο: 2754360200 Φαξ: 2754031997
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Ο Δήμος Ερμιόνης σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση beach soccer διοργάνωσε από 1- 4 Ιουλίου στο λιμάνι της Ερμιόνης με μεγάλη επιτυχία την 4η φάση του 10ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ΓΕΡΜΑΝΟΣ beach soccer 2010. Καθημερινά το γήπεδο που είχε διαμορφωθεί ειδικά γι` αυτό το σκοπό πλημμύρισε από νέους και νέες που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά το ξεχωριστό θέαμα που προσέφεραν οι αγωνιζόμενοι πάνω στην άμμο.
  Συνολικά συμμετείχαν 17 ομάδες, από τις οποίες οι επτά ήταν εκτός Ερμιονίδας (Πάτρα, Λάρισα, Χαλκίδα, Σπέτσες και Αττική). Έτσι είχαν τη δυνατότητα πολλοί νέοι της περιοχής μας να γνωρίσουν από κοντά τα μυστικά του αθλήματος και να εκπροσωπήσουν επάξια τον τόπο τους, αφού τέσσερις

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν την Πρόεδρο και το ΔΣ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος»

Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν την Πρόεδρο και το ΔΣ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος» σε ιστολόγιο Ερμιονίτη που αρέσκεται να ασχολείται με εμπάθεια μαζί μας,
Οφείλουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να τονίσουμε ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης λειτουργεί με σύμπνοια ,οι αποφάσεις λαμβάνονται ομόφωνα ,υπάρχει σεβασμός προς το πρόσωπο της Προέδρου, γιατί αναγνωρίζουμε τον αγώνα της για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης εκ του μηδενός και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να αμφισβητήσει τις ικανότητες ,τις προθέσεις και το ήθος της.
Σκεπτικισμό, ωστόσο μας προκαλούν η βάναυση διαστρέβλωση και η σκόπιμη απομόνωση λέξεων και φράσεων (από την τοποθέτηση της Προέδρου ),προκειμένου να αναδειχτούν εκτός νοήματος «λεχθέντα» και η με αήθη τρόπο εξαγωγή λανθασμένων συμπερασμάτων περί προσβολής των δημοτών ,εγγραμμάτων-αγραμμάτων ,καλάμων, κολάφων κλπ
Αναρωτιόμαστε τι ωθεί συγκεκριμένους πολίτες να λιβελλογραφούν και

Οιδίπους Τύραννος, ο Μαρκουλάκης, Ιοκάστη, η Καραμπέτη, στην Επίδαυρο στις 9 Ιουλίου

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στην Επίδαυρο στις 9 Ιουλίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών, στα «Επιδαύρια» 2010.
Ο «Οιδίπους Τύραννος» είναι ίσως το συνταρακτικότερο θεατρικό κείμενο της αρχαιότητας, από όσα μας έχουν διασωθεί. Ο άνθρωπος στέκεται αντιμέτωπος με τη Μοίρα, αναμετριέται και συντρίβεται. Όμως η συντριβή του προβάλλει ένα αξεπέραστο μεγαλείο. Αμφισβητείται η αγαθότης του Θείου και δεσπόζει η αέναη προσπάθεια του ανθρώπου να δώσει απάντηση στα αιώνια μεταφυσικά Ερωτήματα. Επιπλέον είναι ένα κείμενο με συναρπαστική πλοκή και αγωνιώδεις περιπέτειες. Ο Λάιος, βασιλιάς της Θήβας, είχε πάρει χρησμό πως το παιδί που θα γεννούσε με την Ιοκάστη, θα σκότωνε τον πατέρα του και θα παντρευόταν τη μητέρα του. Έτσι, όταν ο γιος τους γεννήθηκε, τρύπησαν τα πόδια του και τον έδωσαν σ' έναν υπηρέτη του παλατιού (βοσκό) για να τον αφήσει έκθετο στον Κιθαιρώνα. Αυτός έσωσε το βρέφος και το έδωσε σε άλλο βοσκό, που το παρέδωσε στον αφέντη του, τον βασιλιά της Κορίνθου. Αυτός το ανέθρεψε

Αρμάν Αμάρ

Γεννήθηκε στο Ισραήλ, μεγάλωσε στο Μαρόκο αλλά βρήκε καλλιτεχνικό καταφύγιο στο Παρίσι. 54 ετών σήμερα, ο Αρμάν Αμάρ, δεινός περκασιονίστας ο ίδιος, είναι πολύ πιθανό να χρωστά τη σοβαρή ενασχόλησή του με την κινηματογραφική μουσική στον Κώστα Γαβρά, καθώς μέχρι το 2002 και το «Αμήν» του τελευταίου, πιο πολύ ασχολούνταν με τη σύνθεση για μοντέρνο μπαλέτο, παρά με την έβδομη τέχνη. Αυτό που κάνει τον Αμάρ ξεχωριστό, πέρα από το γεγονός ότι λόγω καταγωγής και εμπειριών αγνοεί παντελώς τους συμβατικούς κανόνες της μουσικής σύνθεσης, είναι το πάθος του γι αυτό που καλείται world music (μουσική του κόσμου), μέσα όμως από ένα πρίσμα που αποφεύγει τις τουριστικές κακοτοπιές: Θα ακούσετε γιαπωνέζικα κρουστά, μαντολίνα, ντουντούκ, μέχρι και σακουχάτσι. Θα ακούσετε όμως και έγχορδα, φωνητικά της Σινέντ Ο Κόνορ, επιρροές από μινιμαλιστές όπως ο Τέρι Ράιλι και κλασικούς συνθέτες όπως ο Μπέλα Μπάρτοκ. Δηλαδή θα ακούσετε όμορφη μουσική. Στην ταινία HOME, η μουσική «πετάει» κι αυτή πάνω απ’ τον κόσμο και γεννά συναισθήματα, χωρίς να γίνεται πομπώδης. Ο μουσικός συνδύασε όργανα και ρυθμούς από πολλές χώρες του κόσμου, ηχογραφώντας την Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης, το Ανσάμπλ Κρουστών της Σαγκάης, ακόμη και ψαλμωδίες από διαφορετικές ηπείρους. Η ησυχία διατηρείται όπου πρέπει, και η λιτή συνοδεία κάποιων πλάνων από μόνο ένα πιάνο και λίγα έγχορδα γοητεύει, χωρίς να αφήνει μία «υπέρ-συμφωνική» αίσθηση.

                            

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Ο ήχος της σιωπής

                      

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Αντιγράφουμε απο την ΠΑΠΟΕΡ       http://planetermionida.wordpress.com/
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ διοργάνωσε το Σάββατο 3 Ιουλίου συλλογή πλαστικών που καθημερινά καταλήγουν στις χωματερές και συχνά πυκνά καίγονται φορτώνοντας διοξίνες τον αέρα που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.

Επειδή οι Δημοτικές Αρχές δεν κάνουν το αυτονόητο. Διαλογή ανακυκλώσιμων υλικών, κομποστοποίηση και εξασφάλιση ΧΥΤΑ για τα ελάχιστα υπόλοιπα, παρ όλο που έχουν πάρει τις σχετικές αποφάσεις, μετά από πίεση ενεργών συμπολιτών μας. Ερμιόνη τον Δεκέμβριο του 09, το Κρανίδι το Φλεβάρη 10.
Οι προϋποθέσεις υπάρχουν. Η πολιτική βούληση λείπει!
Κάναμε το ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ στην σωστή κατεύθυνση.
Οι Δημότες του Κρανιδίου, της Κοιλάδας, της Ερμιόνης, του Πόρτο Χελίου, των Φούρνων, των Διδύμων, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ,
Μάζεψαν όσο μπορούσαν περισσότερα πλαστικά αντικείμενα, μπουκάλια νερού, αναψυκτικών , αλλά και διάφορα, από σακούλες πλαστικές μέχρι παστικούς σωλήνες για πότισμα, και τα έφεραν με ανακούφιση στα σημεία συλλογής.
Η είδηση είχε φτάσει και στο ποιο απομακρυσμένο νοικοκυριό. Καμιά φορά η ανάγκη είχε αντικαταστήσει την πραγματικότητα. Όχι, δεν θα μπορούσαμε, ούτε θα θέλαμε να υποκαταστήσουμε τις αρμοδιότητες των Δήμων μας. Θέλαμε μόνο να δείξουμε τον δρόμο για την ΑΝΑΚΎΚΛΩΣΗ, που αποτελεί άμεση ανάγκη μας και δέσμευση των Δημάρχων μας που έχουν πάρει τις αποφάσεις, αλλά μέχρι εκεί.
Ο δρόμος για την Τρίπολη είναι ανοιχτός. Οι μπλε κάδοι ανακυκλώσιμων υλικών είναι εδώ.
Το ΚΔΑΥ λειτουργεί και είναι σε θέση να παραλαμβάνει τα ανακυκλώσιμα υλικά μας.
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ?
ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΉΝΗ
ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΌΤΗΤΑ
ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ
Και ο τρόπος της Διαχείρισης μπορεί να είναι μόνο ένας! με σειρά προτεραιότητας – : Πρόληψη, Επαναχρησιμοποίηση, Μείωση σκουπιδιών, Διαλογή στην Πηγή όλων των κατηγοριών στερεών αποβλήτων, Ανακύκλωση, Λιπασματοποίηση – Κομποστοποίηση, Υγειονομική Ταφή των Υπολειμμάτων, Ενημέρωση – Ευαισθητοποίηση – Συμμετοχή των δημοτών.

ΑΥΤΑ
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ
ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ
ΜΠΟΡΟΥΝ ?

ΧΟΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ χθες στο Ναύπλιο

ΧΟΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ
χρυσός (χωρίς σχόλια)
        ....................
…παραλύσαμε…
…παραληρήσαμε…!
(εγώ προσωπικά μετά απ΄ αυτό,ομολογώ-με φόβο και με πάθος-ότι ντρέπομαι που δεν κάνω–τουλάχιστο-όσα μπορώ)

ΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Η ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ. είναι μια ομάδα σύγχρονου χορού.
Δημιουργήθηκε το Μάιο του 2004 στην Αθήνα. Ο πυρήνας της ομάδας αποτελείται από τρία άτομα με κινητικό πρόβλημα. Τον Γιώργο Χρηστάκη εμπνευστή και δημιουργό αυτής της πρωτοβουλίας, την Ειρήνη Ζαχαρά και τον Χρήστο Κυπριώτη. Στην ομάδα συμμετέχουν και άλλοι χορευτές, χορεύτριες και μουσικοί καθώς και άλλοι επαγγελματίες χωρίς κάποιο κινητικό πρόβλημα.