Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2011

 Παρουσιάστηκε χθες το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου μετά από μεγάλη καθυστέρηση. Ο προϋπολογισμός του είναι μειωμένος και θα πραγματοποιηθούν περίπου 50 εκδηλώσεις. Παρ' όλ' αυτά, θα έχει πολυδιάστατο περιεχόμενο με διάφορα είδη, όπως θεατρικούς µονολόγους, σύγχρονο ελληνικό χορό, αρχαίο δράµα, οπερέτα κ.α.

 Συνεχίζεται το άνοιγμα σε διεθνή ονόματα, όπως τον Κέβιν Σπέισι που θα πρωταγωνιστήσει στο «Ριχάρδο Γ'» στην Επίδαυρο. Θα εμφανιστούν ακόμη, ο Ρομέο Καστελούτσι, η Σιλβί Γκιγιέμ και ο Μπομπ Γούιλσον. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που προέρχονται από το εξωτερικό θα είναι επίσης ο Πολωνός σκηνοθέτης Κριστόν Βαρλικόφσκι καθώς και οι Νικολάι Κολιάντα, Ουαζντί Μουαουάντ, Γουίλιαμ Φόρσαϊθ αλλά και η Όπερα του Θεάτρου Μπολσόι.
Μεγάλη συμμετοχή θα έχει και η νέα γενιά καλλιτεχνών όπως και οι πειραματικές δουλειές. Ο Άρης Ρέτσος και ο «Θρόνος Ατρειδών» θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο, ενώ πέντε νεανικοί θίασοι θα παίξουν σε εναλλακτικού χώρους, όπως ταράτσες και αυλές κτιρίων της Αθήνας σε ένα πρόγραμμα υπό τον τίτλο «Πολεοδοµίες». Πρόκειται για τις νεανικές ομάδες Mag, Mkultra, Nova Melancholia, Χάπι Εντ και Projector.

Στην Επίδαυρο, ο Πέτρος Φιλιππίδης θα ανεβάσει την «Ειρήνη», οι Γιάννης Ρήγας και Γρηγόρης Καραντινάκης τα «Μικρά ∆ιονύσια», ο Σταµάτης Φασουλής τούς «Σκηνοβάτες», ο Αντώνης Αντύπας τη «Μήδεια» και ο Μιχαήλ Μαρµαρινός τον «Ηρακλή µαινόµενο».

Από το Φεστιβάλ δεν θα λείπει ο χορός και η ποίηση. Πέντε σχήματα θα παρουσιάζουν δουλειές «Σύγχρονου Ελληνικού Χορού» και θα οργανωθούν πέντε αφιερώµατα στους Ελύτη, Γκάτσο, Παπαδιαµάντη, Ξενάκη και Μάλερ.
tvxs

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Μαθηματικά αξιώματα

1.Απόδειξη δαπανών Νο:13      29/12/08   760€
2. Απόδειξη δαπανών Νο:16      30/4/09    838€
3. Απόδειξη δαπανών Νο:27       31/12/09  785,5€
4. Απόδειξη δαπανών Νο:31       31/3/10     1375€
5. Απόδειξη δαπανών Νο:32        31/3/10     367€
6. Απόδειξη δαπανών Νο:35        31/12/10   459€
Και έπεται συνέχεια .. 
Τόσο εύκολα και πόσο επικίνδυνα, κύριε Βάθη, με τα  "Μαθηματικά σας αξιώματα" και με την ευκολία που σας επιτρέπουν οι  προσβάσεις σας κατηγορείται.
Εμείς ρωτάμε, τα έκλεψε η εργαζόμενη  που ούτε το ονομά της δεν ξέρουμε, ή παρείχε κάποια υπηρεσία για τα ποσά που  εισέπραξε πριν τρία χρόνια,   άν όντως είναι όπως τα λέτε.. 
Πριν ανακοινώσετε   τις αποδείξεις δαπανών και πριν την προσβάλλετε χωρίς να της δώσετε το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της,  δεν θα έπρεπε να την ρωτήσετε... 
Και μετά να την  οδηγήσετε στο εκτελεστικό  απόσπασμα ή στο λιθοβολισμό.

Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

Ναύπλιο,με LORCA και ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ στο Τριανόν

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ του Πανεπιστημίου

με LORCA και ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ στο Τριανόν


Εκδήλωση λόγου και μουσικής με τίτλο "Federico Garcia Lorca - Μάνος Χατζιδάκις ...συνυφάνσεις", που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του μαθήματος Φωνητική Εκπαίδευση του Ηθοποιού, θα γίνει στο Θέατρο Τριανόν στο Ναύπλιο, την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011 στις 9 το βράδυ.

Το μάθημα διδάσκει η Αγγελική Καθαρίου.

Ήλθ' ο καιρός, ήλθ' ο καιρός ....

Του Βασίλη Γκάτσου

Ως ψηφοφόρος του Αντιδημάρχου περιμένω ‘την μετά παρρησίας παρεμβολή του’, την σύμφωνη με τα λεγόμενά του.
  Πώς συμβαίνει και ο Δήμος Ερμιονίδας:
1.     Ενώ είναι τόπος που έχουν επενδύσει πλουσιότατοι κάτοικοι αυτής της χώρας.
2.     Είναι τόπος με μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.
3.     Είναι τόπος εξοχικής κατοικίας κατά κανόνα πλουσίων.
4.     Είναι τόπος όπου γίνονται σημαντικές αγοραπωλησίες γης.
5.     Είναι τόπος όπου γίνονται μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε γκολφ.
6.     Είναι τόπος που καταπλέουν πολλά κότερα.
7.     Είναι τόπος από τον οποίο διέρχονται όλοι όσοι έχουν προορισμό τις Σπέτσες.
8.     Είναι τόπος με καταστήματα μεγάλα που τα βρίσκεις μόνον σε πρωτεύουσες νομών.
9.     Είναι τόπος που ακόμη διατηρεί ικανοποιητική αγροτική και αλιευτική παραγωγή.
10.  Είναι τόπος που τον αποκάλεσε σε επιστολή του ο Δήμαρχος «προάστιο των Αθηνών», κάτι δηλαδή σαν την Εκάλη ή το Ψυχικό.
 Πώς συμβαίνει και αυτός ο τόπος, ο απείρως πλουσιότερος από οποιονδήποτε ορεινό ή πεδινό ή παραθαλάσσιο δήμο της χώρας μας:
1.     Να έχει χρέη 2500000 € τα οποία μπορεί και να τριπλασιαστούνε λόγω εκκρεμοτήτων της ΔΕΥΑ Κρανιδίου.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ο φωτογράφος των Τρικάλων


1923, Τρίκαλα. Ο τοπικός φωτογράφος επιστέφει, με το μυαλό γεμάτο εικόνες που τράβηξε σε όλη του τη ζωή. Ξαφνικά, δέχεται μια επίσκεψη από έναν θρυλικό ληστή. Παρά το γεγονός ότι καταζητείται με αμοιβή, ο ηρωικός παράνομος αφήνει τα βουνά και αποφασίζει να φωτογραφηθεί…
Σκηνοθεσία : Βασίλης Κοσμόπουλος 
Μουσική : Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Ο σκηνοθέτης της ταινίας Βασίλης Κοσμόπουλος σημειώνει:
«πρώτη φορά «άκουσα», κυριολεκτικά, την ιστορία στο έξοχο τραγούδι του Θανάση Παπακωνσταντίνου από τον «Βραχνό Προφήτη». Το τραγούδι μελοποιεί ένα ποίημα του Χρήστου Μπράβου και απηχεί ένα πραγματικό περιστατικό, την φωτογράφιση του επικηρυγμένου ληστή Θωμά Γκαντάρα από τον φωτογράφο των Τρικάλων Αθανάσιο Μάνθο. H συνάντηση έγινε το 1923, κατόπιν επιθυμίας του Γκαντάρα, στα λημέρια του και στο αρχείο της οικογένειας Μάνθου σώζονται οι 17 σπάνιες φωτογραφίες. Λίγους μήνες αργότερα, σκότωσαν τον Γκαντάρα και το κομμένο κεφάλι του εκτέθηκε σε κοινή θέα, προς παραδειγματισμόν. Όλα αυτά αποτέλεσαν το υλικό μυθοπλασίας της ταινίας».

Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ):

«καλεί τους πολίτες να MHN παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου»
Έλλη Βασιλάκη

 ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κέντρο Πληροφοριών: Γ. Σεπτεµßρίου 13 - Αθήνα 10432, όρ.5ος
τηλ. 210 36.32.443 Fax. 210 36.33.976
Ανοιχτή Γραµµή: 11711 email: inka -
http://www.inka.gr/
40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΙΝΚΑ ΔΤ 275/04.09.10
Δεν µας έφταναν η κατάργηση και µείωση των µισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωµάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.
Σύµφωνα µε δηµοσιεύµατα από έγκριτες εφηµερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυßέρνηση προωθεί δύο µέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος :
1ο Θέλει να αντικαταστήσει την Ταυτότητα την με «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ.

ΕΚΘΕΣΗ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ

Στο πλαίσιο του εορτασμού του Πάσχα , στο φουαγιέ του ΤΡΙΑΝΟΝ  Θα φιλοξενείτε η έκθεση ξυλογλυπτικής αγιογραφίας του Ηλία Σκοντράνη.

Ο Ηλίας Σκοντράνης γεννήθηκε στην Κορυτσά το 1967 και είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Κορυτσάς καθώς και της παιδαγωγικής Ακαδημίας.
Λόγω του ενδιαφέροντος του και προς τη Γλυπτική, με ένα ιδιαίτερο «πάντρεμα» δημιούργησε μια δική του τεχνική κάνοντας Ξυλογλυπτική Αγιογραφία, χαράζοντας σύνθετες Βυζαντινές Εικόνες και ζωγραφίζοντας με αυγοτέμπερα πάνω σε ξύλο Φλαμουριάς.
Έχει εκθέσει τα έργα του σε πολλά Δημόσια Πολιτιστικά Κέντρα στις πόλεις της Ελλάδας και η ΕΤ-3 έχει κάνει ένα μικρό αφιέρωμα για τη δουλειά του στην εκπομπή «ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ».

Διάρκεια έκθεσης
Από Μ. Τετάρτη 20/4/2011 έως Τρίτη 26/04/2011

Ώρες λειτουργίας
10:00 πμ – 15:00 μμ και 18:00 μμ – 23:00 μμ   

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

11η συνεδρίαση Δήμου Ερμιονίδας, υποψηφιότητα OSKAR


Τα μοιράζουμε  σε ωριαία επεισόδια τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Ερμιονίδας. Τα βλέπουμε  σε δόσεις για να αντέχουμε..
Χθες ολοκληρώσαμε την 11η συνεδρίαση.
Πόσο ακόμα θα διαρκέσει αυτό το μένος προς την αντιπολίτευση και πόσο χρόνο θα μας πάρει να εκτονωθούν, όλα αυτά τα τρυφερά συναισθήματά τους.
Καλά ο κος Καμιζής και η κα  Αλεβίζου να κατανοήσουμε το συναισθηματικό τους  φορτίο, αφού γνωρίζονται από παλιά με τον κο Σφυρή και έχουν αναπτύξει αυτή τη σχέση που αναγκαστικά παρακολουθούμε πως εξελίσσεται.
Αυτοί οι δικοί μας, οι της Ερμιόνης, πότε απέκτησαν  την τόση εμπάθεια προς οτιδήποτε κινείται εκτός παράταξης και δεν καταφέρνουν να ψελλίσουν κανένα σιγανό έστω, όχι που και που.
 Ας πούμε όταν ο κος Καμιζής, στην οργανωμένη όπως πάντα επίθεσή του, δεν σεβάστηκε ένα νέο κορίτσι και το έστειλε στο εκτελεστικό απόσπασμα, γιατί εργάσθηκε στα σφαγεία για 200€  το Πάσχα και για άλλα τόσα κάποια  Χριστούγεννα;
Τίποτα, κουβεντούλα;
Υποψηφιότητα για Όσκαρ στρατηγικής πολέμου, χωρίς έλεος στα γυναικόπαιδα, διακρίναμε στην 11η συνεδρίαση.

Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

Έτσι σκόρπια

Του Βασίλη Γκάτσου
Είχα λίγες μέρες πριν γράψει ένα άρθρο για το πολύ ακριβό ‘πράσινο’ ρεύμα που παίρνουμε από τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά. Τώρα που αυξάνει συνεχώς η εγκατάσταση τέτοιων μονάδων αρχίζει και φαίνεται το πρόβλημα. Ο ΔΕΣΜΗΕ που είναι ο φορέας που υποχρεωτικά, δια νόμου, αγοράζει το ως άνω ‘πράσινο’ ρεύμα είναι υποχρεωμένος να το πουλάει στην κατανάλωση 3 και 4 φορές φθηνότερα. Αυτό ήδη το έχει προκαλέσει ετήσια ζημιά της τάξεις των 460 εκ. ευρώ και αυτό δύσκολα θα συνεχιστεί. Τι λύση θα βρεθεί, είναι άγνωστο.
Δεν είναι λοιπόν όλα ρόδινα με την πράσινη ενέργεια και γενικώς με την πράσινη οικονομία.

Το ίδιο και με την ανακύκλωση των οικιακών απορριμμάτων. Δεν είναι όλες οι χώρες ίδιες ούτε έχουν ίδιες προτεραιότητες. Δεν είναι δυνατόν η Αθήνα με τα τόσα προβλήματα, τα μονίμως άλυτα, αύριο να βάλει τις βάσεις πλήρους διαχωρισμού των οικιακών αποβλήτων στην πηγή όπως γίνεται στη Γερμανία. Όπου όμως και εκεί δεν γίνεται 100% με αυτόν τον

ΔΕΛΤΙΟ ΤΎΠΟΥ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                 ΑΠΡΙΛΗΣ 2011
 Του Περιβαλλοντικού Σωματείου
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΊΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
ΧΩΡΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
Αυτό ήταν το σύνθημα της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ στο χθεσινό Συμβούλιο της Περιφέρειας που συνεδρίασε για να …λύσει, ακόμα μια φορά το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Οι Οργανώσεις του δικτύου Ανατολικής Πελοποννήσου ήταν εκεί. Και η εικόνα, η φωνή του Δικτύου έγινε  αισθητή. Μέσα και έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης.
Συνεντευξη τύπου έξω από την αίθουσα συνεδρίασης έδωσαν οι:
Βασίλης Γιόκαρης- ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, Στέλιος Σταματάκης ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ και ο Ερικ Neukranz ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ.

Ξεκαθαρίσαμε την θέση μας. ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ και ΜΕΤΑ τι δεν ΘΕΛΟΥΜΕ και ΓΙΑΤΙ

Τον λόγο στην διάρκεια της συζήτησης, ζήτησαν και πήραν οι : Βασίλης Γιόκαρης ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, Στέλιος Σταματάκης ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, Τάσος Παπαζαχαρίας ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ και Μπάμπης Αντωνιάδης  ΝΑΥΠΛΙΟ-ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.
Στηρίξαμε τις ΘΕΣΕΙΣ μας, δείξαμε τα αδιέξοδα που δημιουργούν με τις αποφάσεις χωρίς ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ (και περισσότερα)   εδώ


Με εκτίμηση
 
Στέλιος Σταματάκης
Πρόεδρος
Του περιβαλλοντικού Σωματείου
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

             

Kόκκινο στο μαύρο


Μια σκανταλιA Eσωσε τον φωτογρAφο
  Μαύρη µαυρίλα πλάκωσε θα ήταν η πρώτη σκέψη αν… ένα µικρό αγόρι µε κατακόκκινη µπλούζα δεν τρύπωνε ανάµεσα στις µαυροφορούσες γυναίκες. Εκείνες βέβαια, αφοσιωµένες στην προσευχή καθώς είναι – η οποία παρεµπιπτόντως διακόπτει για λίγο τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Σαναά, στην Υεµένη – ούτε που έχουν πάρει χαµπάρι τα σκέρτσα του λιλιπούτειου διαδηλωτή. Το έµπειρο µάτι του φωτογράφου όµως διέκρινε αµέσως τη χρωµατική αντίθεση. Και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαµένη: ποιος θα θυµόταν αυτήν τη φωτογραφία, και αυτήν τη στιγµή, αν ήταν βουτηγµένη στο απόλυτο µαύρο;

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Δεν είμ΄ εγώ..

Διοικητικό - Οργανωτικό Πρόγραμμα 2011

Του Βασίλη Γκάτσου
Θα δούμε κάτι τέτοιο;

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μας για το 2011 τα διαβάσαμε και καταλάβαμε ότι είναι ένα τίποτα. Απλά με κάποια ονομασία προγραμματίζουμε κάποια έξοδα σε κάποια ασαφή έργα, γιατί ως φαίνεται, ο νόμος δεν σου επιτρέπει να κάνεις έργα και να πληρώσεις αν δεν είναι αυτά γραμμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Κάτι άλλο δεν μας προσέφερε το τεχνικό πρόγραμμα. Το έδειξα αυτό και με τα σχετικά που έγραψα για τις μελέτες των ΧΑΔΑ.
Ερώτημα:
Υπάρχει Διοικητικό - Οργανωτικό Πρόγραμμα 2011 για το Δήμο;
Δηλαδή να προγραμματίζει τα της δομής, διοίκησης και οργάνωσης αυτού καθ’ αυτού του δήμου;

Αμοιβές των 4 Αντιδημάρχων του Δήμου Ερμιονίδας . . .

Λάβαμε από τον Αντιδήμαρχο κο Σταύρο Κούστα και τον ευχαριστούμε, τα ποσά αναλυτικά των ακαθάριστων και πληρωτέων  αποδοχών, των τεσσάρων αντιδημάρχων, για τους μήνες Ιανουάριο,Φεβρουάριο και Μάρτιο 2011.

Αγγελική Δέδε


Η  Αγγελική Δέδε απο το Κρανίδι ερμήνευσε "Λίλιθ;"  στο θέατρο Αλκμήνη-Άκης Δαβής, σε σκηνοθεσία Μανώλη Ιωνά και μουσική δική της. Μια παράσταση  εμπνευσμένη από μονολόγους ηρωίδων από το αρχαίο δράμα μέχρι το σύγχρονο θέατρο και που δυστυχώς δεν καταφέραμε να δούμε..
Η Αγγελική είναι μουσικός και χορεύτρια. Έχει πάρει δίπλωμα πιάνου από το ωδείο Μουσικός Σύνδεσμος Αθηνών με Άριστα Παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην ειδίκευση Πιάνου καθώς και της Επαγγελματικής σχολής Χορού «Ραλλού Μάνου». Παρακολουθεί μάθημα υποκριτικής με την Ρούλα Πατεράκη στο θεατρικό εργαστήρι Άκης Δαβής.

 Οι τυχεροί που κατάφεραν να την δουν σ αυτή την παράσταση, περιγράφουν Εδώ
Εμείς θα την  συγχαρούμε και θα προτείνουμε στην Αγγελική, να ανεβάσει την ίδια παράσταση στην Ερμιονίδα.

«Μελέτη εξυγίανσης και αποκατάστασης».

Του Βασίλη Γκάτσου
Η μελέτη λέγεται «Μελέτη Εξυγίανσης και Αποκατάστασης».
Όταν μία βιομηχανία έχει Μελέτη Περιβαλλoντικών Επιπτώσεων, πρόσφατη, τότε στους περιβαλλοντικούς της όρους περιέχεται ο όρος: εντός συγκεκριμένου χρόνου να υποβάλει Μελέτη εξυγίανσης και αποκατάστασης για τους χώρους προσωρινής αποθήκευσης αποβλήτων και τους αποθηκευτικούς χώρους και τα παραγωγικά κτήρια μαζί με τον εξοπλισμό. Δηλαδή να υποβάλει μια μελέτη που θα αναγράφει τι πρόκειται να κάνει η εταιρεία που είναι ο ρυπαίνων στην περίπτωση που κλείσει το εργοστάσιο, ή καταργηθεί ένας χώρος π.χ. προσωρινής αποθήκευσης.
Αν δεν υπάρχει ΜΠΕ τότε η Περιφέρεια η το ΥΠΕΚΑ με έγγραφό ζητάει την υποβολή Μελέτης εξυγίανσης και αποκατάστασης.
Στην περίπτωσή μας ο ΧΑΔΑ στα Δισκούρια και στο Κρόθι έχουνε υποχρέωση υποβολής Μελέτη εξυγίανσης και αποκατάστασης, αλλά και άμεση εφαρμογή αυτής γιατί πλέον έπαυσε νομίμως η λειτουργία τους.
Δεν είναι μια ακριβή μελέτη, δηλαδή πάνω από 4000 ευρώ.

... αλλά

" δεν είμαι ποίημα να σωθώ
κι ίσως να σώσω κι άλλους...

μα δε θ΄ αποποιηθώ
το ρόλο-λώρο κιόλας

εδώ θα μείνω.
και δε χρειάζεται να καμωθώ πως.

πώς;
όπως-όπως!
αλλά με Χαμόγελο μικρού Παιδιού "

ΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ
.................................................................................................................................

Μανόλης Ἀναγνωστάκης
(Θεσσαλονίκη 1925 - Ἀθήνα 2005):
Ἰατρὸς ἀκτινολόγος, ποιητὴς καὶ δοκιμιογράφος.

Ἡ ἀπόφαση

Εἶστε ὑπὲρ ἢ κατά;
Ἔστω ἀπαντεῖστε μ᾿ ἕνα ναὶ ἢ μ᾿ ἕνα ὄχι.
Τὸ ἔχετε τὸ πρόβλημα σκεφτεῖ
Πιστεύω ἀσφαλῶς πὼς σᾶς βασάνισε
Τὰ πάντα βασανίζουν στὴ ζωὴ

Κύριε Ελέησον και σώσον ημάς...

" μιά φορά κι έναν καιρό ήταν οι αρπαχτές,...
...μετά ήρθαν τα δανεικά,...
...και φάγαν αυτοί καλά-καλάαα κι εμείς αργότερα, αργότερα,... ...αργότερα, αργότερα, αργότερα, αργότερα,... ... "
ΟΝΕΙΡΑ ΑΛΜΥΡΑ,
ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΜΕ!__________________________________________________
ΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Νηστεία και προσευχή

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ είναι απλά! Οικουμενικές Σύνοδοι είναι οι Σύνοδοι των Πατέρων της Εκκλησίας, των οποίων οι αποφάσεις γίνονται αποδεκτές από την παγκόσμια Εκκλησιαστική Κοινότητα. Ευρωπαϊκές Σύνοδοι είναι οι Σύνοδοι των Νονών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, οι αποφάσεις των οποίων καθίστανται υποχρεωτικές για τα κράτη-μέλη.

Οι κατά καιρούς Οικουμενικές Σύνοδοι καθιέρωσαν και τις διάφορες εορτές. Από το πότε θα εορτάζει ο κάθε άγιος και όσιος, έως και το πότε θα εορτάζεται το Πάσχα. Μία από αυτές καθιέρωσε πως οι πέντε Κυριακές της Σαρακοστής, οι προ των Βαΐων, θα καλούνται «Κυριακές των Νηστειών». Αυτές οι Κυριακές μόνον! Αυτές οι πέντε. Έτσι ορίζει και η Ιερά Σύνοδος των Μητροπόλεων. Ηρθε όμως οι Ευρωπαϊκή Σύνοδος της 25ης Μαρτίου και τις νηστείες τις αύξησε. Κι όπως ορίζει και η

Χωρίς σχόλεια

Του Βασίλη Γκάτσου
Αλλάζουνε τα χρόνια, αλλάζουν οι καιροί.
Από φίλο στο Παρίσι (στις λαϊκές συνοικίες):
Η ανεργία πολύ υψηλή, αλλά το μεγάλο πρόβλημα η κατοικία. Το 43% μένουν σε νοίκι και αν δεν έχεις να πληρώσεις έχει πέταγμα στο πεζοδρόμιο. Οικογένειες αναγκάζονται να κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους. Εκεί άμα φας κλήση δεν περιμένουν να πας να πληρώσεις. Στα παίρνουν κατ’ ευθείαν από τον τραπεζικό σου λογαριασμό. Και τώρα με τον νέο νόμο όποιος έχει αμάξι πριν του 1997 στην κατοχή του, δηλαδή δεν το έχει αποσύρει, πληρώνει πρόστιμο. Δηλαδή όχι όταν του κάνουν έλεγχο, αλλά μέσω των ηλεκτρονικών αρχείων και τα παίρνουν από τον λογαριασμό σου. Και έχει πολύ κρύο το χειμώνα και δεν έχεις το κτήμα και τη θάλασσα κάτι να κάνεις να φας. Μεγάλη υπόθεση το 80% των Ελλήνων να έχει δικό του σπίτι και το 30% και δικό του εξοχικό.

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ Αργολίδας ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ
Έχουμε ανάγκη από ορθολογική διαχείριση και όχι από εργοστάσιο

Ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης σε συνεργασία με τους Δήμους Ναυπλιέων και Άργους- Μυκηναίων προωθούν τη δημιουργία εργοστάσιου επεξεργασίας πόσιμου νερού στην Αργολίδα.

Μάλιστα, ο υφυπουργός σε εκδήλωση παρουσίασης του έργου του ανέφερε ως επιχείρημα για την προώθηση του συγκεκριμένου έργου την οικονομική αιμορραγία των νοικοκυριών της Αργολίδας για αγορά εμφιαλωμένου νερού που υπολογίζεται σε 800-1200 ευρώ/χρόνο.

Πράγματι, οι περισσότερες οικογένειες δίνουν ένα αξιοσέβαστο ποσοστό από τα όλο και μειούμενα έσοδά τους για αγορά νερού, για έναν φυσικό πόρο δηλαδή που είναι υποχρέωση της πολιτείας να τον προστατεύει και να τον παρέχει σε επαρκείς ποσότητες και ικανοποιητική ποιότητα.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Τρέχουν τα θέματα απορριμμάτων με ταχύτητα φωτός.

Του Βασίλη Γκάτσου
Θέλει δε θέλει η νέα διοίκηση του Δήμου παρέλαβε κλειστές όλες τις χωματερές (ΧΑΔΑ) της Ερμιονίδας στις οι οποίες από τότε που δημιουργήθηκαν μέχρι που έκλεισαν κάηκαν πολλές φορές τα σκουπίδια τους. Για αυτές λοιπόν υπάρχει θέμα εξυγίανσης και αποκατάστασης (θα μιλήσουμε για αυτό το θέμα).
Όμως ουσιαστικά έχει δημιουργηθεί ένας νέος χώρος συγκέντρωσης σκουπιδιών στα Δίδυμα με τον ωραίο τίτλο ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ. Εκεί λοιπόν από την μία έχει κλείσει ο ΧΑΔΑ των Διδύμων, πολύ μικρής έκτασης, και περιμένει εξυγίανση – αποκατάσταση, και ακριβώς δίπλα του πετιόνται σκουπίδια ως πρώτη ύλη του δεματοποιητή και αποθηκεύονται δέματα σκουπιδιών. Επειδή η διαδικασία αυτή παράγει ζουμιά ο Δήμαρχος είχε προαναγγείλει επίσημη ανάλυση των ζουμιών που ακόμη δεν έχει δώσει αποτελέσματα.
Συγχρόνως με αφορμή την ανακύκλωση έχει δημιουργηθεί χώρος διαλογής χωρίς άδεια και προδιαγραφές και ζητείται μάλιστα στο χώρο αυτό που είναι μικρός να προστεθούν, προφανώς νοικιαστούν, οι αγροτικές αποθήκες Κρανιδίου.
Ένα κουβάρι που την άκρη του ακόμη δεν έχει πιάσει η νέα διοίκηση.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Του Βασίλη Γκάτσου
Εμείς όμως έχουμε στο Λύκειο Κρανιδίου σεισμογράφο, θέρμοϋδροβροχονερογράφο, ραδιενεργογράφο, ανεμογράφο και δεν ξέρω τι άλλη συσκευή που μας προσανατολίζει στο βίο μας. Αυτοί εκεί πάνω έχουνε;

Η ως άνω φράση γράφτηκε στο άρθρο μου ΠΑΙΔΕΙΑ Εδώ  το οποίο είχε ως αφορμή άρθρο για την Παιδεία στην Φιλανδία Εδώ.
Έλαβα προφορική ‘διαμήνυση’ γιατί στοχοποιώ (;) το Λύκειο Κρανιδίου, γιατί τα βάζω με το Λύκειο Κρανιδίου και όχι με άλλο, γιατί δεν μιλάω γενικά αλλά εξειδικεύω κ.λ.π., προφανώς τους καθηγητές και την διεύθυνσή του οι οποίοι πιστεύουν ότι είναι το Λύκειο Κρανιδίου και όχι εργαζόμενοι στο Λύκειο. Στοχοποιώ σημαίνει ότι λέω σε κάποιους ότι αυτό είναι το Λύκειο, βομβαρδίστε το, κάντε του επίθεση ή ό,τι άλλο.
Νομίζω ότι:
1.     Το Λύκειο Κρανιδίου και το Γυμνάσιο Κρανιδίου δεν είναι η διεύθυνσή του και οι σημερινοί καθηγητές του. Είναι όλοι οι μαθητές του, από τότε που δημιουργήθηκε, πριν δεκάδες χρόνια το Γυμνάσιο Κρανιδίου που μετά χωρίστηκε σε Γυμνάσιο και Λύκειο. Οι μαθητές του είναι και το αποτέλεσμα της παιδείας που πρόσφερε τόσα χρόνια το σχολείο αυτό. Δηλαδή αν σήμερα το σχολείο αυτό καλούσε τους παλιούς μαθητές του, δηλαδή το αίμα του, μεταξύ αυτών θα βρίσκονταν στελέχη επιχειρήσεων, πρυτάνεις, πολιτικοί, εκδότες, καθηγητές κ.λ.π, κ.λ.π.. που είναι αίμα και σάρκα του σχολείου και αυτοί θα λέγανε μεταξύ τους, ποίοι καθηγητές εργάζονται σήμερα στο σχολείο και τι διεύθυνση έχει. Μέρος και οι καθηγητές του σχολείου όχι όμως το αίμα και το σώμα του.
2.     Μεταξύ των μαθητών του είμαι και γω, και δεν έπαψα να λέω ότι επί της

ιέλααα, πάρεεε, πάρεεε... και Ιόνιο έχωωω...

"αχ πατρίδα μου γλυκειά
δε μου φτάνουν τα φλουριά
να σε υπερασπίσω..."
 
ΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ
Στο σφυρί 12 ελληνικά νησιά
Μπορεί να μην έχουν βγει ακόμη στο σφυρί νησιά που ανήκουν στο Δημόσιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα ελληνικά νησιά δεν πωλούνται. Πολλοί ιδιοκτήτες νησίδων σε Ιόνιο και Αιγαίο έχουν ήδη απευθυνθεί στα διεθνή μεσιτικά γραφεία που ειδικεύονται στο είδος και ετοιμάζονται να τα πωλήσουν λόγω κρίσης, φόρων και τεκμηρίων.

Το Διάστημα για την Ευρώπη

Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια ενός αστροναύτη

Αναμετ: Έλλη Βασιλάκη
Eίναι ένας από τους έξι αστροναύτες της τελευταίας αποστολής προς το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, και ο μόνος Ευρωπαίος. Ξεκίνησε το ταξίδι του τον περασμένο Δεκέμβριο, και θα επιστρέψει πίσω στη Γη μετά από έξι μήνες, το Μάιο του 2011.

O Ιταλός αστροναύτης Paolo Nespoli, λίγο μετά την άφιξή του στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, άρχισε μία σειρά από πειράματα στις συνθήκες μικροβαρύτητας που επικρατούν στο διάστημα, πειράματα που είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν στην επιφάνεια της Γης.

Λευτέρης Πετρούνιας

Χάλκινο

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Βερολίνο, όπου διεξάγεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των κρίκων, όπου ήταν και το πρώτο της ελληνικής αποστολής. Ο Λευτέρης Πετρούνιας πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση στο πρόγραμμά του τερματίζοντας τρίτος με 15.675 βαθμούς στον μεγάλο τελικό, πίσω από τους Ρώσους Κονσταντίν Πλουζνίκοφ και Αλεξάντρ Μπαλάντιν.

Woop.gr

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ερριέτη Τσεκούρα, η "Απόδραση" της στην Ερμιόνη το θέμα σε έκθεση ζωγραφικής

Ερριέτη Τσεκούρα. 
Χρόνια έρχεται και ξανάρχεται στην Ερμιόνη... Μάζεψε εικόνες, χρώματα και ήχους από τους περιπάτους της στο Μπίστι  και τα αποτύπωσε με τον δικό της εξαιρετικό τρόπο στον καμβά.
Η Ερμιόνη λοιπόν το θέμα στην ατομική της έκθεση "Απόδραση", που εγκαινιάζεται την Δευτέρα, 11 Απριλίου στις 7.30μ.μ.,  στην αίθουσα "ΠεριΤεχνών".
Νικαίας 10, Πλ. Βικτωρίας,  Αθήνα, Τηλ.: 210.8239465
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Tρ. - Παρ.: 10:30π.μ. - 2μ.μ. & 6μ.μ. - 8:30μ.μ.
Σαβ.: 10:30π.μ. - 2μ.μ.
Θα διαρκέσει μέχρι 30 Απριλίου.

Λίγα λόγια για την ζωγράφο.
 Γεννήθηκε στην Αθήνα  το 1973. Σπούδασε στην σχολή  "Βακαλό" ( 1999-2002), ζωγραφική με καθηγητή τον Νικόλα Κληρονόμο, σκηνογραφία με τον Ανδρέα Σαραντόπουλο, χαρακτική με τον Γιώργο Βλασσόπουλο  και γλυπτική με την Ζανίν Μπάετ.
Είναι αναγνωρισμένη και καθιερωμένη στο χώρο της. 
 Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, αυτή είναι η τρίτη ατομική της .


            
                                              


Ο Λέκτορας Ε.Μ.Π. - ΠοιητήςΠέτρος Στεφανέας μιλάει για την Ερριέτη.
Ερριέτη Τσεκούρα   3η Ατομική Έκθεση - Η Απόδραση

  Η καθημερινή ζωή στην σύγχρονη Αθήνα είναι μια ζωή χωρίς την άμεση αίσθηση της Φύσης. Χωρίς το άγγιγμά της. Χωρίς τη ματιά της. Χωρίς τους ήχους και τα χρώματά της. Όμως, το ότι η  Φύση είναι σήμερα «εκτός των τειχών» δεν συνεπάγεται την παντελή απουσία της. Την αίσθησή της μεταφέρει ο αέρας, το νερό της βροχής, η ανάμνηση μιας μυρωδιάς, ο ήχος του κύματος.

Η Ερριέτη Τσεκούρα επιλέγει να παρατηρήσει τη Φύση μέσα από τον εαυτό της. Δεν ζωγραφίζει σαν παρατηρητής – κάτοικος της σύγχρονης Αθήνας. Ταυτίζεται με τη ίδια τη Φύση. Η ίδια η Φύση ζωγραφίζει. Μάτια του ζωγράφου είναι τα φύλλα, σώμα του οι κορμοί των δέντρων.  

Στη δεύτερη ατομική της έκθεση ο άνθρωπος της πόλης, αναμενόμενος παρατηρητής, δεν υπάρχει. Έχει εγκατασταθεί σε αγαπημένους Τόπους, όπως η Ερμιόνη. Η ματιά της μεταφέρει την πρωτογενή απορία της ανακάλυψης του «εκτός των τειχών» μέσα από ένα παιδικό φίλτρο. Τα χρώματα παραπέμπουν σε επιστροφή στην πρώτη οπτική εμπειρία της Απόδρασης από την Πόλη. Και στο βάθος το χρώμα της Ύψιστης Απόδρασης – της Θάλασσας.

Η εικαστική διαδρομή της Ερριέτης Τσεκούρα είναι αξιοσημείωτη. Από τα  «Οικογενειακά Πρόσωπα» (1η ατομική έκθεση, Περί Τεχνών 2003) μέχρι την τωρινή «Απόδραση» αγωνιά να αναπαραστήσει τις ματιές μιας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων της πόλης που σιγά σιγά οδηγούνται από τα οικογενειακά πρόσωπα, στην απόδραση στη Φύση, και τελικά στην Ολική Ανατροπή μέσα από την ένωση με τη Θάλασσα – αρχική γεννήτορα των Πάντων.  

Μουσικούλα..

Ρε φιλαράκι.. έχεις κάνα DVD Πρετεντέρη γιατί είμαι χαρμάνης;

Πάμε καλά; 4 μέρες χωρίς να παίρνουμε τη δόση μας από κυβερνητική προπαγάνδα; Πως να αντέξει ο μέσος εθισμένος τηλεθεατής, ακροατής ή αναγνώστης χωρίς μια κουβέντα για το καλό μας ΔΝΤ, γιαι τον μάρτυρα πρωθυπουργό μας που σώζει την πατρίς, για τον υπουργό οικονομικών που δεν θα πάρει νέα μέτρα απόψε; Έστω έναν Πάγκαλο να βρίζει τον Τσίπρα και τους Δημόσιους υπάλληλους ή έναν Πρετεντέρη να βρίζει απεργούς. Κάτι βρε αδερφέ γιατί είμαστε χαρμάνηδες. Μόνo  το site του ΔΝΤ μας έχει απομείνει αλλά αυτοί τα λένε κυριλέ και είναι βαρετό σαν μεθαδόνη. Δεν γίνεται άλλο! Ή να επιστρατευτούν οι άπεργοί, ή να εξαιρεθούν από την απεργία όσοι πληρώνονται άνω των πολλών χιλιάδων ευρώ τον μήνα και συνεπώς αντιλαμβάνονται την ανάγκη να κάνουν θυσίες οι υπόλοιποι.
antistachef