Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Εκπαιδευτικό ταξίδι στον Καναδά για φοιτητές

Μέχρι τις 23 Απριλίου μπορούν Έλληνες και λοιποί φοιτητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποβάλουν τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα «Thinking Canada»,προκειμένου να συμμετάσχουν σε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι διάρκειας 4 εβδομάδων ανά τον Καναδά.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, το οποίο έχει συνεκπονηθεί από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Καναδικών Σπουδών και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προσφέρει σε Ευρωπαίους φοιτητές ένα κύκλο σπουδών διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων στον Καναδά. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 1ης ως την 29η Σεπτεμβρίου 2013 και θα επακολουθήσει δίμηνη άσκηση για επιλεγμένους φοιτητές. Η εκκίνηση του προγράμματος θα γίνει στις Βρυξέλλες, όπου οι φοιτητές θα ενημερωθούν για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Καναδά.
Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να προσφέρει στους φοιτητές μια σε βάθος ξενάγηση στον Καναδά μέσα από ένα εντατικό κύκλο επισκέψεων σε ιδιωτικά και δημόσια ιδρύματα, κρατικούς θεσμούς, ινστιτούτα έρευνας και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Σε κάθε επίσκεψη, οι φοιτητές θα ενημερώνονται για την λειτουργία και τους σκοπούς του αντίστοιχου κρατικού ή ιδιωτικού θεσμού από εξειδικευμένα στον εκάστοτε τομέα στελέχη. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τις Βρυξέλλες με επόμενους σταθμούς την Οτάβα, το Κεμπέκ, το Μόντρεαλ, το Τορόντο, τη Βικτόρια και το Βανκούβερ.
Το εκπαιδευτικό αυτό ταξίδι στον Καναδά θα προσφέρει μια ακαδημαϊκή εμπειρία σε ένα μη ακαδημαϊκό περιβάλλον. Το πρόγραμμα θα εστιάσει σε θεματικές ενότητες, όπως η πολυπολιτιστική πραγματικότητα και ειδικότερα η σχέση Αγγλοφωνίας-Γαλλοφωνίας, τα Αυτόχθονα Έθνη και ο πολυπολιτισμός, πολιτικά θέματα (ομοσπονδιακό σύστημα, επαρχιακό σύστημα, ρόλος της κυβέρνησης), το περιβάλλον (συμπεριλαμβανομένων θεμάτων της Αρκτικής ζώνης), αστικά και οικονομικά ζητήματα (επιχειρήσεις, οικονομικά, εμπόριο). Οι σχέσεις ανάμεσα στον Καναδά και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτελέσουν μέρος του προγράμματος.
Οι φοιτητές, θα συνοδεύονται από πανεπιστημιακούς, οι οποίοι θα προσφέρουν εξηγήσεις και θα απαντούν σε ερωτήσεις. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που θα επιλεγούν, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν δίμηνη πρακτική στον Καναδά, αμέσως μετά το τέλος της περιοδείας αυτής.
Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο του προγράμματος (www.thinking-canada.eu).

Ταινία αφιερωμένη σε σπουδαίο μηχανικό έργο των Αρχαίων Ελλήνων!

«Τα μαθηματικά φέρνουν κοντά το νερό στη Σάμο» είναι ο τίτλος της εικονοκινητικής ταινίας που δημιούργησαν οι Θ.Π Τάσιος, ο Ν. Μήκας και ο Γ. Πολύζος της Εταιρείας Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας (ΕΜΑΕΤ) που χρηματοδοτήθηκε από τον Σύνδεσμο Τεχνικών Εταιριών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ).
Η ταινία είναι αφιερωμένη στο Ευπαλίνειο όρυγμα, μια σήραγγα 1.036 μέτρων κοντά στο Πυθαγόρειο της Σάμου, η οποία κατασκευάστηκε έπειτα από εντολή του τυράννου Πολυκράτη τον 6ο αιώνα π.Χ. με σκοπό να μεταφερθεί νερό από την πηγή που βρισκόταν πίσω από το βουνό στην πρωτεύουσα της Σάμου. Το υδραγωγείο λειτουργούσε στο νησί για περίπου 1.000 χρόνια.
Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει αιώνες μετά την κατασκευή του είναι το γεγονός ότι η σήραγγα διανοίχθηκε από τα 2 άκρα της συγχρόνως. Η συνάντηση των 2 τμημάτων κάτω από την κορυφή του βουνού πραγματοποιήθηκε με μαθηματική ακρίβεια, παρά το γεγονός ότι οι γεωλογικές συνθήκες ανάγκασαν τον Μηχανικό Ευπαλίνο να εκτραπεί πολλές φορές από την ευθυγραμμία.
Η θετική έκβαση του έργου οφείλεται στην γνώση της Γεωμετρίας, της Τοπογραφίας, της Γεωδαισίας και της Οπτικής που κατείχαν οι αρχαίοι Έλληνες από τον 6ο αιώνα π.Χ.
Μοναδική πηγή για το Ευπαλίνειο όρυγμα είναι ο Ηρόδοτος, ο οποίος περιγράφει και την κύρια αλλά και τη βοηθητική σήραγγα. Ο ίδιος, εντυπωσιασμένος από αυτό που είχαν κατασκευάσει οι Σάμιοι, είχε αναφέρει, «Οι Σάμιοι έχουν κατασκευάσει τα σημαντικότερα τεχνικά έργα όλης της Ελλάδος».
Ιnfo: Ένα μικρό μέρος του υδραγωγείου είναι επισκέψιμο!
Εδώ μπορείτε να δείτε την ταινία:

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΟ BAZZAR

ΟΙ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΟΛΕΣ  ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ.
ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΛΑΜΑΠΑΔΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ.
ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ. ΑΡΓΟΥΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΟΥ BAZAAR, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.30ΜΜ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΡΑΦΕΙΟ,ΒΑΣ.ΣΟΦΙΑΣ 2(ΕΝΑΝΤΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΥ ΜΠΑΛΙΟΥ).
ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΑΣ
ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ( ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ) ΠΡΩΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ(6-9 ΜΜ).
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛ 27510-29836.


Έλλη Βασιλάκη

Μεσογειακή διατροφή δελτίο τύπου


Η μεσογειακή διατροφή για την υγεία και την οικονομία-ελληνική ΤροφοσοφίαΣτις 16 Οκτωβρίου 2010 στην Ναϊρόμπι της Κένυα εγκρίθηκε από την UNESCO η Μεσογειακή Διατροφή ως μέρος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Η πρόταση υποβλήθηκε από την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα και το Μαρόκο. Σύμφωνα με τον κανονισμό κάθε χώρα έπρεπε να προτείνει μια αντιπροσωπευτική πόλη του Μεσογειακού Διατροφικού Πολιτισμού. Ετσι η Ιταλία πρότεινε το Σιλέντο, η Ισπανία την Σόρια, η Ελλάδα την Κορώνη και το Μαρόκο το Σεφσάουεν. Επίσης κάθε χώρα  έπρεπε να προτείνει ένα αντιπροσωπευτικό πιάτο. Έτσι η Ιταλία πρότεινε το σπαγγέτι καμπρέζε ,η Ισπανία τα παέλια, η Ελλάδα την ελληνική σαλάτα και το Μαρόκο τα μαροκινά τατζίν.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση της UNESCO «παρά τις διατροφικές διαφοροποιήσεις και τις πολιτιστικές  συνήθειες που τις συνοδεύουν από χώρα σε χώρα τα προϊόντα που διαμορφώνουν γιορτές και κύκλους κοινωνικής ζωής είναι παρόμοια, το ελαιόλαδο, το σιτάρι και το κρασί είναι η χρυσή τριλογία για όλη την Μεσόγειο.

Τα έξι βασικά στοιχεία στα οποία στηρίχθηκε η πρόταση ήταν:
·         φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και ενδυναμώνει τις κοινωνικές σχέσεις.
·         συμβάλλει στην βιώσιμη διαχείριση της υπαίθρου και των φυσικών πόρων και στην διατήρηση παραδοσιακών πρακτικών καλλιεργειών κτηνοτροφίας και αλιείας.
·         συμβάλλει στην καλή σωματική και ψυχική υγεία όπως επίσης και στην δημιουργικότητα.
·         αποτελεί στοιχείο διαπολιτιστικής και διαγενεακής ανταλλαγής.
·         βρίσκεται στο κέντρο σημαντικών κοινωνικών εκδηλώσεων όπως πανηγύρια, γιορτές κλπ.
·         είναι διαρκώς παρούσα στην προφορική παράδοση σε τραγούδια, χορούς, ιστορίες και κουβέντες έπειτα από ένα γεύμα.
Η Ελλάδα πρέπει να προβάλλει τον Διατροφικό Πολιτισμό της για να γίνει η ελληνική διατροφή σύμβολο υγείας, ευζωίας και μακροζωίας. Ο γαστρονομικός τουρισμός να τονώσει την οικονομία της χώρας. http://foodosophy.gr

Βέβαια όταν λέμε Μεσογειακή Διατροφή, δηλαδή ελληνική διατροφή εννοούμαι προϊόντα της ελληνικής γης και χαρακτηρίζεται από το σύνθημα “καταναλώνω ότι παράγω”. Το εμπορικό κέντρο GREEK FOODOSOPHY – ελληνική Τροφοσοφία φιλοδοξεί να αποτελέσει το κέντρο της Μεσογειακής Διατροφής για την Ελλάδα να προβάλει τα προϊόντα της ελληνικής γης με παραδοσιακούς τρόπους, καλλιέργειας, κτηνοτροφίας και αλιείας. Το mall ελληνική Τροφοσοφία επίσης με διαλέξεις, συμπόσια και συνέδρια θα προβάλει την Μεσογειακή Διατροφή ως σύμβολο υγείας, ευζωίας και μακροζωίας αλλά και ως παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης.

Νίκος Κατσαρός, π. πρόεδρος ΕΦΕΤ
Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Συνεργό και στο Βόλο διέθετε η πολυμελής σπείρα που δρούσε στην Ερμιονίδα

Συνεργό και στο Βόλο διέθετε η πολυμελής σπείρα ληστών που ευθύνεται για τη δολοφονία ενός 87χρονου, ο οποίος ξεψύχησε από τα τραύματα που του προκάλεσαν στις 15 Νοεμβρίου 2012 μέσα στο σπίτι του στην Ερμιόνη Αργολίδας. Με υποδείξεις του 41χρονου που συνελήφθη με ένα πιστόλι replica, οι κακοποιοί που δρούσαν στην Αργολίδα και τον Πειραιά είχαν ληστέψει άλλους τέσσερις ηλικιωμένους στη Μαγνησία.

Χτυπώντας  και δένοντας όλα τα θύματά  τους, οι αδίστακτοι κακοποιοί  είχαν αρπάξει 190.000 ευρώ και χρυσά κοσμήματα από μια 91χρονη στο Βόλο στις 18 Ιουνίου 2012, μια χρυσή βέρα και ένα δαχτυλίδι από μια 69χρονη στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας στις 11 Νοεμβρίου 2012, 680 ευρώ από μια 68χρονη στο Βόλο στις 23 Νοεμβρίου και 10.400 ευρώ και κοσμήματα από μία 77χρονη και

Μια απίθανη διαφήμιση για την Κρήτη


Το βίντεο δημιουργήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και έχει ως κεντρικό πρωταγωνιστή έναν αγχωμένο Βρετανό τουρίστα, ο οποίος παρακολουθεί  στα ξένα ΜΜΕ αρνητικές ειδήσεις για την Ελλάδα και την οικονομία της, ενώ οι υπόλοιποι παραθεριστές αλλά και οι ντόπιοι απολαμβάνουν τον ελληνικό ήλιο και την παραδοσιακή φιλοξενία της Κρήτης και της χώρας μας...

Μονομέρεια

Του Βασίλη Γκάτσου
Κατανοούν την ανάγκη μας, αλλά ο Δήμος μας δεν κατανοεί την ανάγκη της ΥΔΡΑΣ

«...Ευχαριστίες έχουμε απευθύνει και μέσω του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ιωάννη Σγουρού και σε όλους τους Δημάρχους Αττικής, οι οποίοι κατανοώντας το μεγάλο πρόβλημά μας αποφάσισαν θετικά για την μεταφορά των απορριμμάτων μας για το προσεχές εξάμηνο στον ΧΥΤΑ Φυλής Αττικής...»

Όλοι οι Δήμαρχοι Αττικής κατανοούν το μεγάλο πρόβλημα μας. Ο Περιφερειάρχης Αττικής κατανοεί το μεγάλο πρόβλημά μας. Και η κατανόηση που δείχνουν έχει μεγαλύτερη αξία, γιατί οι Δήμοι αυτοί έχουν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα αποβλήτων. Και δείχνουν κατανόηση να μεταφερθούν τα απορρίμματα από τη Ριβιέρα της Ελλάδας με τις περισσότερες οφσόρ και πλουσιοβίλες της χώρας, με δύο συμπατριώτες πλέον βασιλείς (τέως Ελλάδας και νυν Ολλανδίας) και το νέο ξενοδοχείο των 1000 € την ημέρα, στην Δυτική Αττική, στην πλέον επιβαρημένη περιβαλλοντικά περιοχή της χώρας. (Εδώ που τα λέμε, ρόμπα έχουμε γίνει και το .... πανηγυρίζουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη, με την κρυφή ελπίδα να μας επανακατανοήσουν χωρίς πλέον χρονικό περιορισμό, ίνα πληρωθεί το ρηθέν της πατριωτικής παράταξης: Θα τα πάω στα Λιόσια!).
Ο Δήμαρχός μας όμως δεν κατανοεί το μέγιστο πρόβλημα του Δήμου Ύδρας της κατανοούσας Περιφερείας Αττικής, τη μέγιστη ανάγκη του για μια ασφαλή και παραγωγική σκάλα στο Μετόχι που πραγματικά και χωρίς επαχθείς όρους και δουλείες να συμβάλει στην ανάπτυξη του νησιού. Ούτε ο Περιφερειάρχης μας δεν κατανοεί το μέγιστο πρόβλημα. Λες και τα σύνορα δύο Περιφερειών, τα σύνορα δύο γειτονικών Δήμων είναι σύνορα εχθρικών κρατών. Θα δείχνουμε διαβατήριο στο Μετόχι για να μεταβούμε στην Ύδρα. Θα μπαίνει η σφραγίδα του Ερμιονιδιστάν με τους δύο μπακαλιάρους και άλλη σφραγίδα: ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΑΧΙ. ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΑΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ.
Ακόμη να διακρίνουμε την πολιτική απόφαση από κάθε άλλη

Ανακοίνωση από τη Δημοτική βιβλιοθήκη Ερμιόνης "Απ. Γκάτσος"


Καθαρισμός του υγροβιότοπου της Κοιλάδας Κυριακή 14/4 09:00

Let's do it greece(sand)
H Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας σας προσκαλεί  σε συνεργασία με άλλα σωματεία και φορείς της Ερμιονίδας την Κυριακή 14 Απριλίου να συμμετάσχετε στην προσπάθεια να καθαριστούν οι παραλίες της Ερμιονίδας σε μια μέρα.
Η Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας θα δραστηριοποιηθεί στο καθαρισμό του υγροβιότοπου της Κοιλάδας όπως είχε κάνει και την προηγούμενη χρονιά
Σημείο Συνάντησης το εκκλησάκι του Αγιου Δημήτρη στην Κοιλάδα. στις 09:00.Στους συμμετέχοντες θα διατεθούν γάντια ,μάσκες,σάκκοι απορριμμάτων με δαπάνη του Σωματείου .Απο μέλη του Σωματείου θα διατεθεί και αυτοκίνητο για την μεταφορά των απορριμμάτων σε σημείο που έχει ορισθεί απο τον Δήμο Ερμιονίδας .
Google Earth_2013-04-11_10-07-32
Τη πρωτοβουλία και τον συντονισμό   της προσπάθειας καθαρισμού των παραλιών της Ερμιονίδας έχει η Δημοτική επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας.
Απο το ΔΣ
Υπεύθυνος :Δημαράκης Θανάσης   694558396
planetermionida 

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Τα ψηφιδωτά της Ερμιόνης κινδυνεύουν απο την αδιαφορία μας


Την  Ν. Ανατολική πλευρά του πρώην Δημαρχείου Ερμιόνης, όπου εκεί  ανακαλύφθηκαν το 1955 από τους μαθητές του  τότε Δημοτικού Σχολείου  ψηφιδωτά δάπεδα από  μεγάλη παλαιοχριστιανική Βασιλική Εκκλησία του 6ου μ. Χ. αιώνα, επισκέφτηκε πριν λίγες ημέρες  ο αρχαιολόγος- συντηρητής κ. Γιώργος Καράμπαλης.
Συνομίλησε μαζί του, εκ μέρους της «Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης», η Ρίνα Λουμουσιώτη. 
Εξέφρασε την ανησυχία του για την καταστροφή που έχουν υποστεί  τα ψηφιδωτά στον προαύλιο χώρο.
Από τι κινδυνεύουν ;
Από την αδιαφορία και την εγκατάλειψη, τη χλωρίδα, τις ρίζες,  τα παιδιά που παίζουν στον αφύλαχτο χώρο και καταστρέφουν το ειδικό ύφασμα που τα προστατεύει .
Καταστρέφονται  και οι αρχαίες πλάκες που υπάρχουν εδώ.
Τα ψηφιδωτά που έχουν αφαιρεθεί για να συντηρηθούν;
Τα πιο σπουδαία  (50 τετραγωνικά μέτρα),  βρίσκονται σε αποθήκη που δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλειας.
Γιατί ήρθατε τώρα;
Πήρα εντολή από τον έφορο αρχαιοτήτων Κορίνθου ,  να μεταφερθούν  τα μοναδικά αυτά ευρήματα, αφού δεν συντηρούνται  και δεν τοποθετούνται στη θέση τους, σε αποθήκες των αρχαιολογικών υπηρεσιών Κορίνθου ή Αθηνών.
Τι πρέπει να κάνουμε;
Να ενδιαφερθείτε, οι εργασίες συντήρησης σταμάτησαν το 2007 και για να συνεχιστούν αφού δεν χρηματοδοτούνται πια από το Υπουργείο Πολιτισμού, πρέπει το κόστος συντήρησης να επιβαρύνει τον Δήμο Ερμιονίδος.
Μιλήσατε με τον κο  Δήμαρχο, τον κο Κρητσωτάκη;
Υποσχέθηκε ο κος Καμιζής ότι  θα βρει τρόπο να χρηματοδοτηθεί  το έργο.
Ποιο περίπου θα είναι το κόστος; 
Θα είναι από 30.000  έως  40.000 και   σε 6-8 μήνες δουλειάς   με 4 έμπειρα   άτομα  ολοκληρώνονται  οι εργασίες και δεν θα χρειασθεί να φύγουν εκτός Ερμιόνης.
Με στέγαστρο η ανοικτό  με κάποιο φύλακα, θα μπορούν και οι τουρίστες να παρακολουθούν τις εργασίες συντήρησης και όταν ολοκληρωθούν  θα είναι ένας σπουδαίος επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος.
Αυτά τα ανησυχητικά μας είπε ο κος Καράμπαλης.
Εμείς   δημοσιοποιούμε  τη συνομιλία , για να ενημερωθούν όσοι δεν γνωρίζουν και περιμένουμε.
Μέσα στο 2013 κατά τα λεγόμενα του κου Καράμπαλη, πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο αλλιώς κινδυνεύουμε  να χάσουμε τα πολύτιμα αυτά αρχαιολογικά μας ευρήματα, που αν συντηρηθούν και επανατοποθετηθούν θα έχουμε έναν επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο .

«Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης»

1η Φωτ.  Ο κος Καράμπαλης με τον κο Κρητσωτάκη επιβλέπουν τον καθαρισμό του χώρου.
                Τις υπόλοιπες φωτογραφίες των ψηφιδωτών μας τις παραχώρησε ο κος Καράμπαλης.


Αδέσποτα στην Ερμιόνη. Με νέα εγκύκλιο η διαχείριση αδέσποτων ζώων αποτελεί υποχρέωση των δήμων


Στην  Ερμιόνη φέρνουν και εγκαταλείπουν ζώα που δεν τα χρειάζονται πια.
Μεγάλες αγέλες σκύλων μερικά από αυτά   μεγάλα και μπορεί επικίνδυνα, κυκλοφορούν και αυτές τις ημέρες στους δρόμους μας.
Δεν ξέρουμε όμως για πόσο ακόμα..
Παρακαλούμε τους  αρμόδιους  στο Δήμο Ερμιονίδος και τη Φιλοζωική Ερμιονίδος να ασχοληθούν με αυτό το θέμα και να προστατέψουν τα ζώα που τα  σκοτώνουν όταν γεράσουν.
Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

Η νέα εγκύκλιος
Ομπρέλα προστασίας στα ζώα άνοιξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Ρούσσος Παπαδάκης, αποστέλλοντας εγκύκλιο του προς τους προϊσταμένους των Εισαγγελικών Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας με την οποία ερμηνεύει τον Ν. 4039/2012 για την προστασία των ζώων.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ερμηνεύοντας τον Ν. 4039/2012 υπογραμμίζει, ότι απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ΄αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός (η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη με θεραπευτικό σκοπό, δε θεωρείται ακρωτηριασμός), η πώληση, εμπορία και παρουσίαση-διακίνηση μέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού (όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηματογραφικού ή φωτογραφικού υλικού) στο οποίο απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ζώων και ανθρώπου με σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόμων που παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτά καθώς επίσης

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΡΓΥΡΟ ΠΑΣΧΑΛΗ


Από τις 9 Απριλίου έως τις 11 Μαΐου, στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών (Γλύκωνος 4, Πλατεία Δεξαμενής), θα εκτίθενται τα έργα του συμπατριώτη μας – ζωγράφου, Ανάργυρου Πασχάλη.
Τον Ανάργυρο τον γνωρίζουμε και από άλλες του «δουλειές». Έχει, ήδη, στο ενεργητικό του τέσσερις ατομικές εκθέσεις, καθώς και συμμετοχή σε αρκετές άλλες ομαδικές.
Είναι ένας νέος άνθρωπος με σημαντικές σπουδές και ταλέντο, χαρισματικός και λαμπερός, που σκέφτεται, καινοτομεί, δημιουργεί και συνεχίζει να ονειρεύεται…
Ένας άνθρωπος απ’ αυτούς που, αβίαστα, εύχεσαι «να του πάνε όλα καλά στη ζωή του», ακόμα και χωρίς να τον γνωρίζεις. Έχει το χάρισμα, να εκπέμπει αύρα με το σώμα, τα λόγια, τα έργα του, το νου και την ψυχή του!
Ο Ανάργυρος, εκτός από ζωγράφος, είναι και εκπαιδευτικός. Ασφαλώς η δημιουργική του πνοή και το παράδειγμά του αποτελεί πρότυπο για τους μαθητές του. Εισπράττει την επιδοκιμασία τους και κάποιοι που έχουν τη «φλέβα», σίγουρα, θα θελήσουν να τον μιμηθούν.
Ο Ανάργυρος σαν καλλιτέχνης - ζωγράφος δημιούργησε, σήμερα, για μας. Καθήκον μας είναι να τον ενθαρρύνουμε με την παρουσία μας, να τον στηρίξουμε, με όποιο τρόπο ο καθένας μας μπορεί, να δώσουμε και να πάρουμε δύναμη και ζωντάνια!
Γι’ αυτό, το βράδυ των εγκαινείων είμαστε όλοι εκεί! Οι γονείς του, οι φίλοι και συνάδελφοι, οι συμπατριώτες του… Όλοι μας μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά, ένας καλός λόγος, ανάμεσα στους «γνωστούς» μας αιωρούμενους σχοινοβάτες «που αναζητούν την ισορροπία τους». Ιδιαίτερα σταθήκαμε στο «Νησί», εικόνα της πατρίδας μας - πηγή έμπνευσης του καλλιτέχνη, που έχει αποδοθεί, με τα ανάλογα χρώματα, στις τέσσερις εποχές του χρόνου. Ένα ταξίδι, σαν φυγή, μία λάμψη, μια ανταύγεια, μια τρικυμία ψυχής κι ύστερα η γαλήνη…
Φεύγοντας από την Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, γεμάτοι χρώματα, εικόνες και συναισθήματα, σκεφτόμαστε την αναγκαιότητα, πνευματική και ψυχική, της ζωγραφικής του Ανάργυρου, αλλά και κάθε μορφής τέχνης. Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, μας βοηθάει να νιώσουμε καλύτερα και να μην παραδοθούμε στην απαισιοδοξία, την πικρία και την αδράνεια των καιρών μας…

Γιάννης Μ. Σπετσιώτης