Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΔΑ «ΚΡΟΘΙ» ΚΑΙ «ΡΟΡΡΟ» ΤΗΣ Δ.Ε. ΕΡΜΙΟΝΗΣΑπό τις 6-2-2012 οι διαδικασίες αποκατάστασης των ΧΑΔΑ έχουν αφαιρεθεί από τους Δήμους της Πελοποννήσου και έχουν ανατεθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πριν ξεκινήσει η αποκατάσταση μιας χωματερής προηγείται η βαθμολόγηση επικινδυνότητας της χωματερής ύστερα από εκπόνηση σχετικής τεχνικής μελέτης. Ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας της χωματερής εκπονείται Τεχνική Μελέτη Περιβαλλοντικής Αποκατάστασης, η οποία αφού λάβει υπ’ όψιν τον βαθμό επικινδυνότητας καθορίζει το κοστολόγιο και τις αντίστοιχες εργασίες αποκατάστασης, σύμφωνα με τις υπάρχουσες Πρότυπες Προδιαγραφές της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.


Σύμφωνα με την εγκύκλιο 109974/3106/22-10-2004 του Τμήματος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. οι χωματερές ανάλογα με τον βαθμό (0-100) επικινδυνότητάς τους κατατάσσονται στις εξής κατηγορίες:

Μπράβο στα παιδιά

Δυο νεαρά παιδιά, ο Μιχάλης Δριμούρας και ο Ιγνάτιος Δεσποτάκης, γυρίζοντας χθες από τη θάλασσα μετά το μπάνιο τους στη Νέα Κίο Αργολίδας, βρήκαν ένα πορτοφόλι πεσμένο στο δρόμο γεμάτο με χρήματα και κάρτες.
Τα παιδιά χωρίς δεύτερη σκέψη παρέδωσαν το πορτοφόλι στην υπάλληλο του Δήμου Άργους - Μυκηνών κα Μαρία Τσίρου
Η κυρία Τσίρου εντόπισε από τις κάρτες το όνομα και το τηλέφωνο της ιδιοκτήτριας του πορτοφολιού, η οποία έσπευσε στο πρώην Δημαρχείο Νέας Κίου.
Η κάτοχος του πορτοφολιού αφού ευχαρίστησε τα παιδιά τους έδωσε και τα ανάλογα εύρετρα...

Μπράβο στα παιδιά για την αξιέπαινη πράξη τους!!
 

Κυριακή 5 Ιουνίου το Φουγάρο υποδέχεται τον συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ

Παρουσίαση του βιβλίου "Νεοελληνική μυθολογία" του Αύγουστου Κορτώ
Κυριακή 5 Ιουνίου 2016
Η Βιβλιοθήκη Ανθός υποδέχεται την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 7.30 μμ στο Φουγάρο Le Café τον δημοφιλή συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ, για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του με τίτλο "Νεοελληνική μυθολογία" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

«Καλώς το παλικάρι μου» λέει ο Ουρανός στον Κρόνο που ζύγωνε απ’ την άκρη της παραλίας κρατώντας κάτι περίεργο στο χέρι, κρυμμένο απ’ την αντηλιά.

"ΤΥΜΠΑΝΟ, ΤΡΟΜΠΕΤΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΟΥΦΕΤΑ"

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ
Τα καλύτερα τραγούδια της «Παραγγελιάς» - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016

Γήπεδο Ερμιόνης
Σάββατο 13 Αυγούστου
21:00

Οι δύο σπουδαίοι ερμηνευτές, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας, ταξιδεύουν στην Ερμιόνη για μια μεγάλη συναυλία στο Γήπεδο Ερμιόνης, το Σάββατο 13 Αυγούστου.

Ο Χειμώνας που πέρασε τους βρήκε μαζί στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, μια από τις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές της Αθήνας, σε μία συνάντηση έκπληξη, όπου στο δεύτερο μέρος του προγράμματός τους πρωταγωνιστούσαν οι «Παραγγελιές» του κοινού. Εκεί ζητήθηκαν και ακούστηκαν, μεταξύ άλλων, πολυαγαπημένα τραγούδια των Γούναρη, Μπιθικώτση, Πλέσσα, Σαββόπουλου, Λοΐζου, Πάριου κ.ά.


Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και αυθόρμητη, το κέφι ήταν πηγαίο και το χειροκρότημα ζεστό και δυνατό.

Έτσι, φέτος το καλοκαίρι, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα μοιραστούνε μαζί μας τα τραγούδια εκείνα που το κοινό με την ψηφοφορία του έδειξε ότι αγαπάει και χαίρεται  να ακούει! Και φυσικά, τραγούδια καινούρια και παλιά από τα πλούσια και αγαπημένα τους ρεπερτόρια και τις δημιουργικές τους διασκευές.

Μαζί τους οι μουσικοί: Άκης Κατσουπάκης (ενορχήστρωση, πιάνο), Άκης Αμπράζης (μπάσο), Κώστας Μιχαλός (κιθάρα), Βαγγέλης Μαχαίρας (μπουζούκι), Φίλιππος Σπυρόπουλος (τύμπανα), Άκης Γαβαλάς (τύμπανα), Steve Tesser (κιθάρα).
Τους φωτισμούς έχει επιμεληθεί ο Ανδρέας Κούρτης και τον ήχο οι Γιώργος Καραγιαννίδης και Στρατής Καραδημητράκης
Σημεία Προπώλησης:

Ερμιόνη: Σουπερ Μάρκετ Δήμητρα, εστιατόριο Marias, Δρούγκας Bakery, Godai Beach (παραλία Πετροθάλασσας)  / Πόρτο Χέλι: Κρεοπωλείο ΣΤΡΑΤΟΣ, Δρούγκας Bakery / Κρανίδι: Γερμανός κατάστημα Κρανιδίου, Δρούγκας Bakery / Σπέτσες: Alasia Travel / Λυγουριό: Κρεαταγορά Στάικος / Ναύπλιο: Laskaris Fashion

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 10,00€ / Ταμείο: 12,00€

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Πολιτιστικός σύλλογος «ΒΙΤΟΡΙΖΑ»
Τηλ.6948288670 – 6984434407 - 697838273

Τάσος Λάμπρου Θέμα: Πορεία έργου «Αποχέτευσης Δ.Ε. Κρανιδίου»                                                                                     
                      Κρανίδι 3-6-2016 
                                                                                                  Προς:Δήμαρχο Ερμιονίδας Δ.Σφυρή 
                                                                                                                               Κοινοποίηση: 
                                                                                                     Βουλευτές Νομού Αγολίδας 
                                                                                                                    Π.Ε. Αργολίδας 
                                                                                         Πρόεδρο και Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. 

Θέμα: Πορεία έργου «Αποχέτευσης Δ.Ε. Κρανιδίου».

Κύριε Δήμαρχε, 

όπως γνωρίζουμε, στις 31-5-2016 έληγε η σύμβαση της εκτέλεσης του έργου «Αποχέτευσης Δ.Ε.Κρανιδίου» που έχει υπογραφεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Δ.Ε.ΥΑ.ΕΡ και τον Ανάδοχο εργολάβο. Το έργο αυτό, ύψους 17.000.000 €, εντάχθηκε κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο και δημοπρατήθηκε τον Αύγουστο του 2014. Πρόκειται για το πλέον αναγκαίο και σημαντικό έργο για την βελτίωση της ζωής, αλλά και την προάσπιση της υγείας των κατοίκων των κοινοτήτων Κρανιδίου, Πορτοχελίου και Κοιλάδας. Σημαντικό είναι ότι το έργο χρηματοδοτείται στο σύνολό του από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης, Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α., του Υπουργείου Περιβάλλοντος από Κοινοτικούς πόρους. Το έργο μέχρι σήμερα, δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά έχει κατασκευασθεί ελάχιστο τμήμα του στην Δ.Κ. Πορτοχελίου. Για την ολοκλήρωση του έργου, απαιτείται η επανένταξή του εντός διμήνου ως συνεχιζόμενο, στην νέα χρηματοδοτική περίοδο 2015-2020 εφόσον δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα. 
Επειδή τα χρονικά περιθώρια έχουν ήδη στενέψει, πρέπει να γίνουν

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣυνεχίζεται …. ο δημόσιος καλοπροαίρετος διάλογος
 Δημήτρη Σφυρή – Ανάργυρου Λεμπέση.

Ανάργυρος Λεμπέσης:

«Σου το επαναλαμβάνω για μια φορά ακόμα, μην επιτρέψεις από δω και μπρος να κόβουν το Νερό και να αρπάζουν τα 36,4€ για την επανασύνδεση, γιατί θα το βρεις μπροστά σου.»

Δήμαρχε κύριε Δημήτρη Σφυρή,
Δεν θα απαντήσω αντιπολιτευτικά στο κείμενο που ανάρτησες, διότι δεν μου το επιτρέπει η πολιτική μου συνείδηση, αφού εγώ και ο συνδυασμός μου βάλαμε και εμείς ένα τόσο δα δαχτυλάκι για να γίνεις εσύ Δήμαρχος όλης της Ερμιονίδας.
Θα απαντήσω σταράτα, αληθινά και συμβουλευτικά, δίχως ειρωνειίτσες, με τον τρόπο που απαντούσα όταν ήμουν και εγώ Δήμαρχος.
Φίλε Δημήτρη, εμμένω στην θέση μου για το ληστρικό 36,4€ τέλος επανασύνδεσης, αγνοώντας ποιος το εισπράττει, η εταιρεία όπως εσύ ομολόγησες ή η ΔΕΥΑΕΡ. Όποιος και να το εισπράττει, το αρπάζει από τις στενεμένες από την οικονομική κρίση τσέπες των Δημοτών της Ερμιονίδας. Το στένεμα της τσέπης το έχουμε αισθανθεί όλοι μας, πιστεύω ότι το έχεις αισθανθεί και εσύ Φίλε Δημήτρη στην δική σου τσέπη.
Ο Δήμος Δήμαρχε δεν είναι ιδιωτική εισπρακτική εταιρεία να αρπάζει το χρήμα από τους «πελάτες» της, αλλά πρέπει να παράγει κοινωνική πολιτική με ανθρωπιά και ευαισθησία στους Δημότες του.
Σου το επαναλαμβάνω για μια φορά ακόμα, μην επιτρέψεις από

ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ι.Λ.Μ.Ε.

Ερμιόνη 3-6-2016

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ι.Λ.Μ.Ε.

Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της Ερμιονίδας εντάσσουν κατ’ έτος στο πρόγραμμά τους εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Ι.Λ.Μ.Ε. Έτσι την Τετάρτη 1-6-2016 η Β΄ και Ε΄ τάξη του 1
ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου επισκέφθηκαν το Ι.Λ.Μ.Ε. μαζί με τους δασκάλους τους.

Η Β΄ τάξη με αφόρμηση την ενότητα του σχολικού βιβλίου «Η Γλώσσα μου» που έχει τίτλο «Μες στο Μουσείο» παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Περιγραφή αντικειμένων του Μουσείου και δημιουργία ιστορίας με βάση εικόνες ζωγραφικού πίνακα». Στο τέλος του προγράμματος οι μαθητές έπαιξαν εκπαιδευτικό παιχνίδι περιγραφής παλαιών αντικειμένων του Μουσείου. Το πρόγραμμα έγινε με την καθοδήγηση της Προέδρου του Ι.Λ.Μ.Ε.

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης με οδηγό τον ζωγραφικό πίνακα της ερμιονίτισσας ζωγράφου κ. Ανθούλας Λαζαρίδου-Δουρούκου, έμαθαν για το μπαρμπαριώτικο ταξίδι και τους
ερμιονίτες σφουγγαράδες. Είχαν την ευκαιρία να δουν τα είδη σπογγαλιείας, να παρατηρήσουν στους χάρτες, τους θαλασσινούς δρόμους, δρόμους της επιβίωσης, της περιπέτειας, της επικοινωνίας, της δημιουργίας, της ανακάλυψης, που πορεύονταν οι ερμιονίτες σφουγγαράδες για να θερίσουν τον κήπο του βυθού. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές για τη συμβολή των σφουγγαράδων στον πολιτισμό του τόπου. Το πρόγραμμα έγινε με την καθοδήγηση της κας Βιβής Δ. Σκούρτη.

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν το Μουσείο Παιχνιδιών της Ερμιόνης.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και στους δύο πολιτιστικούς χώρους της Ερμιόνης υλοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς διευκολύνοντας την πρόσβαση και την επικοινωνία των μαθητών με τον πολιτισμό, την τέχνη και την καλλιτεχνική δημιουργία.
Το Δ.Σ. του Ι.Λ.Μ.Ε.