Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ξεχασμένα

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΓΚΙ

Μύρισε τον λάγνο
αχνό του καπνού
ανάμικτο με του αλκοόλ
το μίασμα
κι είναι σαν να θυμάμαι
παραμυθένια φώτα
και χριστουγεννιάτικα δέντρα
και παρακαλώ μην μου αναφέρεις
το γκι
                            David Robilliard (1952-1988)
                             Μετάφραση Τάκης Σπετσιώτης
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, 2014!  
Τάκης Σπετσιώτης
.   

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΧΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ


Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο Άδωνις Κ. Κύρου

Κατά την τακτική συνεδρίαση της γενικής συνελεύσεως του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο άλλοτε διευθυντής της εφημερίδας «Εστία», Άδωνις Κ. Κύρου, εξελέγη παμψηφεί επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, με βάση την ομόφωνη πρόταση του Τμήματος Αρχαιολογίας. 
Η σχετική αναγόρευση γίνεται «σε αναγνώριση της μείζονος προσφοράς του τιμωμένου στην Έρευνα και την Επιστήμη, αλλά και της εν γένει πνευματικής και κοινωφελούς δράσεώς του», όπως τονίζεται στην πρόταση προς τη Γενική Συνέλευση.
Ο Άδωνις Κ. Κύρου κατάγεται, από την πλευρά της μητέρας του (Αλεξάνδρα Ζίννη), από την Ήπειρο, ενώ η τελετή της αναγορεύσεως του θα γίνει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σε ημερομηνία που θα οριστεί, μετά την έγκριση και του Πρυτάνεως, κατά το νέο έτος 2014.

Πηγή:Ἔρρωσο

Με ένα κομμάτι κιμωλία


.
Ο10χρονος Justin Beer στη δύσκολη  ζωή του βρίσκει διέξοδο στο χορό. Οι χορευτικές του ικανότητες κάνουν τους συμμαθητές του να τον σεβαστούν..

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟethnosimo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σάββατο ανοίγει το πάρκο του Αι Βασίλη στο Ναύπλιο
Ο πεζόδρομος της Βασιλέως Κωνσταντίνου ανάμεσα στο πάρκο Κολοκοτρώνη και το πάρκο ΟΣΕ στο Ναύπλιο  ντύνεται γιορτινά και υποδέχεται τον Άγιο Βασίλη το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 στις 11.00 το πρωί.
Το παραμύθι ξεκινά με μια μεγάλη γιορτή  με πολύ μουσική, κάλαντα, εργαστήρια., ακροβάτες, ζογκλέρ, ξωτικά και παραμύθια, που θα εντυπωσιάσουν με την ποικιλία τους, θα συναρπάσουν με την πρωτοτυπία τους.
Από 21 Δεκεμβρίου 2013 έως 6 Ιανουαρίου 2014 καθημερινά ο Αι-Βασίλης θα περιμένει τα γράμματα των μικρών του φίλων. ενώ το
το εργαστήρι του και το σπίτι του θα είναι ανοιχτά από τις 11.00 το πρωί έως τις 14.00 και από τις 16,00 έως τις 20.00 το βράδυ.
Οι εθελοντές του Δήμου Ναυπλιέων και οι φορείς που συμμετέχουν στην λειτουργία του πάρκου θα είναι εκεί να σας ξεναγήσουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στέλνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα για το πόσο  σημαντικό είναι δείχνουμε όλοι την αγάπη μας ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ
Η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη αγορά αγάπης, που θα λειτουργήσει

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Μονάδες αφαλάτωσης στο Αγκίστρι

Μετά από απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται άμεσα οι διαδικασίες εγκατάστασης δύο φορητών μονάδων αφαλάτωσης στο Δήμο Αγκιστρίου. Το έργο προϋπολογισμού 1.150.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2007-2013», και συγκεκριμένα από τον άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής - Διαχείριση και διανομή ύδατος (πόσιμο νερό)».
Το πολυσήμαντο αυτό έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία δύο φορητών μονάδων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού, ελάχιστης συνολικής δυνατότητας παραγωγής πόσιμου νερού 1.200 m3 την ημέρα.
Οι μονάδες θα λειτουργούν με τη μέθοδο της αντίστροφης όσμωσης και σκοπός του έργου είναι να παρέχει άφθονο και εξαιρετικής ποιότητας πόσιμο νερό στους κάτοικους και στους επισκέπτες του Αγκιστρίου, χωρίς αυτό να εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες και άλλους εξωγενείς παράγοντες.
Στο έργο ενσωματώνεται η τελευταία λέξη στις διεθνείς τεχνολογικές εξελίξεις και οι δύο μονάδες παραγωγής πόσιμου νερού κάνουν χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας που περιλαμβάνει σύστημα ανάκτησης ενέργειας, με αποτέλεσμα να έχουμε μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και χαμηλό κόστος, εξοικονομώντας περίπου 1 ευρώ ανά m3 σε σχέση με τη μεταφορά με υδροφόρα πλοία μέσω της οποίας υδροδοτείται το νησί σήμερα.
Περισσότερα:neaepohi

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ...

Ηρθε η ώρα να λογοδοτήσουν οι συκοφάντες και όσοι χωρίς στοιχεία μεταδίδουν και αναπαράγουν  ψεύδη και συκοφαντίες.
Καί πράγματι είναι αλήθεια ότι εγω αναγκάζομαι να μειώνω την οικογενειακή μου περιουσία και υπηρετώντας τον Δήμο Ερμιονίδας σήμερα και παλαιότερα τον Δημο Κρανιδίου ,να αυξάνω την περιουσία και τα εσοδά του ,με αγορές ακινήτων καί κινητών ,με πρόκληση δωρεών υπερ του Δήμου, με νόμιμες παραχωρήσεις τρίτων υπέρ του Δήμου αλλα και με σθεναρή διεκδίκηση των υποχρεώσεων τρίτων υπέρ του Δήμου.
Τα πάρα κάτω για την ενημέρωση των Δημοτών μας:Ευχές απο τη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ»ο Επικεφαλής Δημήτρης Σφυρής 
και  τα Μέλη
της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ»
σας ευχόμαστε
Καλά Χριστούγεννα

              Αισιόδοξο, δημιουργικό και ελπιδοφόρο  2014

παράνομος έντοκος δανεισμός

Πρόταση της Έλλης Βασιλάκη

Τοκογλυφία:

τόσο παλιά όσο και ο άνθρωπος


Του Θοδωρή Ρουμπάνη
  Η πρώτη απόπειρα να απαλλαγούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά από τα τοκογλυφικά χρέη έγινε τον 7ο αιώνα π.Χ. με τη νομοθέτηση της σεισάχθειας, στην αρχαία Αθήνα. Τοκογλύφοι... ολκής έκαναν χρυσές δουλειές στη Ρώμη, ενώ στον Μεσαίωνα η Εκκλησία αφόρισε τον παράνομο τοκισμό. Γκραβούρα με τοκογλύφο να δανείζει έμπορο 

Οι ρίζες της τοκογλυφίας χάνονται στην αρχαιότητα. Οι πρώτοι βλαστοί της ξεπρόβαλαν λίγο μετά την εμφάνιση του χρήματος. Τον 7ο π.Χ. αιώνα, στην Αθήνα, η νομοθέτηση της σεισάχθειας από τον Σόλωνα είχε στόχο την απαλλαγή των υπερχρεωμένων νοικοκυριών από τα τοκογλυφικά χρέη. Κάτι ανάλογο έκανε και ο Ιούλιος Καίσαρ στη Ρώμη τον 1ο π.Χ. αιώνα.

Παρά τους απαγορευτικούς κανόνες, η τοκογλυφία γιγαντώθηκε στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ακόμα και μετά την επικράτηση του Χριστιανισμού χιλιάδες δανειολήπτες, κυρίως αγρότες, σύρονταν στη δουλοπαροικία, επειδή αδυνατούσαν να εξοφλήσουν τα χρέη τους. Χρειάστηκε να παρέμβει η Α'

Απίστευτο μήνυμα για την Ελλάδα του 2013 μέσα από την Οδύσσεια!

Άραγε αυτό γιατί δεν μας τα διδάξαν στο σχολείο;
Διαβάστε το! Αρκούν 2 λεπτά. Αλλά μπορεί να το σκέπτεστε για πολύ περισσότερο.
Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα.

ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις αντένες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους “μνηστήρες”.
Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν. Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ. Γι αυτό τον λόγο και είναι ο

Το Φουγάρο στο Ναύπλιο σας προσκαλεί

Το Φουγάρο σας προσκαλεί να γιορτάσετε μαζί του, έχοντας διαμορφώσει ειδικό πρόγραμμα με δραστηριότητες και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, εμπνευσμένες από το πνεύμα των ημερών!
Έτσι από τις 19 Δεκεμβρίου 2013 έως και τις 5 Ιανουαρίου 2014 σας περιμένει σε νέους και ανακαινισμένους χώρους με δημιουργικά εργαστήρια, πολλή και καλή μουσική , γιορτινές γεύσεις, μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες στην έκθεση Fougaro Craft Fair #2, bazaar βιβλίου στη Βιβλιοθήκη Ανθός και εορταστικό shopping στο ArtShop που …μεγάλωσε.
Εργαστήριο προσχολικής ηλικίας με την Αθηνά Μαρινάκη
Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013, 17:30 – 18:45

ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΕΣ – Ζωγραφίζοντας εμάς τα παιδιά
Πιστεύεις ότι ο καθένας μας αναγνωρίζει τον άλλον από το όνομα του; Το χρώμα των μαλλιών του; Το χρώμα των ματιών του; Το γλυκό του χαμόγελο; Τα ροζ του μαγουλάκια; Το χρώμα του προσώπου του; Τη γλώσσα που μιλάει; Αν φοράει γυαλιά η όχι; Είναι χαρούμενος η λυπημένος; Με ίσια η κατσαρά μαλλιά;
Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται ο κύκλος των συναντήσεων με μια κατασκευή κηροπηγίου: Ξωτικό ή καλικάντζαρος; Ποιο είναι πιο ξεχωριστό;
Κόστος συμμετοχής: 6€ για μία συνάντηση
(στο κόστος περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα υλικά)
Πληροφορίες-Δηλώσεις Συμμετοχής: Ρίτα Ζηκίδου

Jazz +Plus Trio LIVE στο Καφέ

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ "ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ"

 Ενσωματωμένη εικόνα 1
Αυτά τα Χριστούγεννα είναι διαφορετικά.
Οι δύσκολες μέρες που βιώνει η χώρα μας,δημιουργούν σκεπτικισμό και αβεβαιότητα.
Πολλοί  συμπατριώτες μας  χρειάζονται τη βοήθειά μας.
Ας γίνουν οι Άγιες μέρες η αφορμή να δείξουμε την αλληλεγγύη και την αγάπη μας σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Το 2014 θα είναι μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις..
Απαιτείται δύναμη,υπομονή,εργατικότητα,επιμονή και
πρόγραμμα για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας.

Η ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
εύχεται σε όλους
                 Καλά Χριστούγεννα
                             και
                Ευτυχισμένος ο Νέος Χρόνος
                                               
                                       Πέμπτη   18-12-2013

                                  Ο επικεφαλής  της    ΝΕΔΥΠΕΡ
  
                                             Τάσος  Τόκας      
                                                       
  http://www.breteuil.fr/media/evenements/img/noel_vacances_sortie_famille_breteuil_382x254.jpg

Για να μαθαίνουν και οι νεότεροι, οικολόγοι και μη

 2
190
Ερμιονίδα
Κινέτα
135653,00
Γη
Παραλιακή έκταση  – βαλτότοπος

Αυτή η έκταση στην Κινέτα της Ερμιόνης είναι η Λιμνοθάλασσα Ποτοκίων. Αμέσως θα μου πείτε: Αφού το περισσότερο είναι θάλασσα πώς θα πουληθεί προς αξιοποίηση; Και κατά δεύτερον, γιατί καταγράφεται ως βαλτότοπος και όχι ως λιμνοθάλασσα; Ποια η ιστορία αυτού του τόπου του θαυμαστού, η αρχαία η παλιά, και η πρόσφατη; Το Δημόσιο θυμίζει μερικές φορές την απάντηση του Καραγκιόζη στην ερώτηση του Πασά: "Πες μου παιδί μου, έχεις μεγάλη περιουσία;" "Βέβαια πατσά μου, απέραντες εκτάσεις με χαμομήλι και οικόπεδα στη θάλασσα, όσο κει που πιάνει το μάτι σου!" "Ω! μα το γεραμπί! δεν τόξερα! είσαι λοιπόν σπουδαίος γαμπρός!" (ο διάλογος από τα Καραγκιόζια του Αβραάμ στο Τροκαντερό).
Έγινε όμως  και πραγματικότητα! Όταν πούλαγαν τα πρώτα αγροτεμάχια των 300 τ.μ., τα περιμάντρωναν και έκοβαν και μικρούς δρομίσκους, ίσα να περνάει γαίδούρι φορτωμένο, όπως έλεγαν οι παλιοί. Ήσαν λοιπόν περιμαντρωμένα προς τον δρόμο τον κεντρικό και έμπαιναν μέσα στο βάλτο έως πολύ χαμηλά, ακόμη υπάρχουν ίχνη από τα παλούκια. Είχε φουσκοθαλασσιά, η έκταση αυτή είχε γεμίσει νερό, όπως βέβαια γινότανε πάντα, και τα συρματοπλέγματα και οι σιδερένιες πορτούλες πράγματι ρυμοτομούσανε οικόπεδο θάλασσας. Τοπίο Αγγελόπουλου δηλαδή. Ένας λοιπόν απελπισμένος με ένα χάρτη στο χέρι προσπαθούσε να εντοπίσει  το παραθαλάσσιο αγροτεμάχιο που είχε αγοράσει στην Πρωτεύουσα .... από χάρτη. Σταματάει ένα σεβάσμιο γέροντα που πήγαινε στην Κουβέρτα στα κτήματά του και τον παρακαλεί δείχνοντάς του τον χάρτη να του πει αν ξέρει πού είναι: "Βρε ευλογημένε, τι ψάχνεις πάνω από το δρόμο; Νάτο εκεί είναι μέσα στη θάλασσα!" Κάγκελο ο αγοραστής! "Αμ, για το καλοκαίρι δε το αγόρασες; Με το μαγιό μια χαρά θα είσαστε!". Και τον άφησε .... κάγκελο! Αυτό θα πει Ελλάδα, αυτό θα πει Ερμιονίδα (σημ. δεν είναι ανέκδοτο).
Για το "έγκλημα" και τα μυστικά ...... του βάλτου λοιπόν, στο επόμενο η συνέχεια. Ο Αγαπητός Δήμαρχος δεν γνωρίζει για το εκεί "έγκλημα" γιατί δεν ήταν τότε στα πράγματα που λέμε του τόπου μας και αν το γνωρίζει, μόνον βιβλιογραφικά, και φυσικά μόνον αν ήταν τότε συνδρομητής των τοπικών εφημερίδων ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ και ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ. Γιατί αρκετοί νέοι της Ερμιόνης είχαν φωνή, όταν έπρεπε με όποιο κόστος, φυσικά μέσα σ' αυτούς και ο Αγαπητός Αντιδήμαρχος. Και είναι υπερήφανοι που σώθηκε αυτός ο θείος τόπος, έστω και με αβαρίες, σε αντίθεση με των Φλαμπούρων που χάθηκε. Και για μένα προσωπικά που τον περπατάω από μικρό παιδάκι, μια και από πάνω είχαμε το περιβόλι του παππού μας του Βασίλη του Κανέλλη, από τότε που η νεογέννητη κοτσομούρα ανέβαινε κοπάδι τα αυλάκια του και τα λαβράκια κυνηγώντας ξενερίζανε και προσπαθούσα να τα χτυπήσω με πέτρες, και μετά έγινε ο αγαπημένος τόπος πυροφανιού, και μάλιστα μία βραδιά με την αυτοσχέδια βάρκα του Λάζαρου Δεδάκη, στα κουπιά ο Αγαπητός Αντιδήμαρχος. Και, αν χρειαστεί, θα τον ξανασώσουμε τον τόπο αυτόν.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου κ Αντωνόπουλου Ιωάννη προς τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ Καμιζή για ευθύνες του σε κλείσιμο δρόμων προς τη θάλασσα στη θέση ΚΟΥΝΟΥΠΙΣτην κορυφή των Ιμαλαϊων ο Μίκης Θεοδωράκης. Δακρυσμένα Μάτια με το μουσικό σχήμα ΑΝΝΑ RF


Βαθιές καθαρές ανάσες ζωής και ομορφιάς για να αντέχουμε..

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ


Ο 25χρονος που ανέδειξε τη βιολογική Κορινθιακή σταφίδα σε απόλυτη ελληνική υπερτροφή


 Το μυστικό του μαύρου χρυσού γνωστού και ως «Golden Black» κατέχει ο 25χρονος Γιώργος Μάζος, μιας υπερτροφής που έχει αναγνωριστεί διεθνώς. Πρόκειται για τη βιολογική Κορινθιακή σταφίδα σκιάς που δεν αποξηραίνεται στον ήλιο αλλά στη σκιά σύμφωνα με τη συνταγή του παππού. Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες η «σταφίδα σκιάς» περιέχει διπλάσιες αντιοξειδωτικές ουσίες, από την αντίστοιχη που αποξηραίνεται στον ήλιο. Φέτος μάλιστα η βιολογική Κορινθιακή σταφίδα σκιάς «Golden Black» βραβεύτηκε με χρυσό αστέρι στα Great Taste Awards 2013.

Η σταφίδα της Golden Black διατίθεται προς το παρόν σε 30 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και έχουν ήδη αρχίσει οι εξαγωγές της σε μικρή κλίμακα στην Αγγλία, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει από Σκανδιναβία, Σκωτία, Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Καναδά και Ελβετία.

Όπως αναφέρει το Good news, ο Γιώργος Μάζος είναι εγγονός του Θανάση Παπαϊωάννου, ενός από τους πρώτους μικρούς οινοπαραγωγούς της χώρας που ξεκίνησαν να εμφιαλώνουν το δικό τους κρασί, αν και η οικογένεια Παπαϊωάννου δραστηριοποιείται στην αμπελουργία από το 1876. Όταν ο κ. Μάζος τελείωνε τις σπουδές του και έχοντας το «μικρόβιο της σταφίδας», λόγω των συζητήσεων με τον παππού του, πειραματίστηκε με την αποξήρανση σταφίδας σε μια μικρή έκταση βιολογικής Κορινθιακής σταφιδαμπέλου που είχε στην κατοχή του ο θείος του.

Η σταφίδα της Golden Black διατίθεται προς το παρόν σε 30 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και

Grupuscules

ο παρακάτω κείμενο, έτσι τυχαία από το διαδίκτυο, για να γίνει αντιληπτό ότι ο πολιτικός όρος γκρουπούσκουλο δεν είναι βρισιά, αλλά μετάφραση ξένου όρου. Ηχητικά στα ελληνικά ακούγεται κάπως βάρβαρα, αλλά είναι όρος που 'δίνει και παίρνει' στις πολιτικές συζητήσεις και προσδιορισμούς. Είναι και όρος που πολλοί υπερήφανα αποδέχονται και γιατί όχι. Ως εκ τούτου..... καμία μα καμία σχέση. Αυτό μας έλειπε.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος
 
Κριτική ασκεί ο  Δημήτρης Καζάκης ( «ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ,  ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΑ ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΑ !»), παίρνοντας  σαν αφετηρία τις διεργασίες στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής (ΜΑΑ),Αλέκος Αλαβάνος  και πέριξ… Ως παλαιό  και εν ενεργεία μέλος διαφόρων γκρουπούσκουλων, ενίοτε και μονομελών (!),  αισθάνθηκα τον πειρασμό  να σχολιάσω τις απόψεις Καζάκη για την πολιτική αριθμητική και  τις  «κρίσιμες μάζες»,  που διαφοροποιούν μια  περιορισμένης εμβέλειας πολιτική «παρέα»

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ιπτάμενο Δελφίνι προσάραξε σε βραχονησίδα στα Τσελεβίνια


Ιπτάμενο Δελφίνι με 29 επιβάτες και έξι μέλη πλήρωμα προσάραξε λίγο πριν τις 19:30 στη βραχονησίδα Τσελεβίνια μεταξύ Πόρου και Ύδρας.
Όπως αναφέρει το Λιμενικό πρόκειται για το «Ιπτάμενο Δελφίνι» 17 που επέστρεφε από την Ύδρα στον Πειραιά.
Κανένας από τους επιβάτες δεν έχει τραυματισθεί και δεν κινδυνεύει, σύμφωνα με τον καπετάνιο, ενώ στην περιοχή σπεύδουν δύο λάντζες θαλάσσια ταξί και τρία παραπλέοντα σκάφη προκειμένου να μεταφέρουν τους επιβάτες στον Πόρο.
Στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως έξι Μποφόρ.
newsroom naftemporiki.gr

Άρης Καλογερόπουλος : Meet the World in Greece !

Οι εκπληκτικές φωτογραφίες του Άρη Καλογερόπουλου για την καμπάνια Meet the World in Greece ! 

ramnousia

Οι εκπληκτικές φωτογραφίες του Άρη Καλογερόπουλου για την καμπάνια Meet the World in Greece !

Οι εκπληκτικές φωτογραφίες του Άρη Καλογερόπουλου για την καμπάνια Meet the World in Greece !

Ενα δευτερόλεπτο μόνο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΓΚΟΣ Ο ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ


Το 1941 το αυτοκίνητο και δίπλα ή Μαριάννα Ξενάκη 


Ο Δημήτρης έφυγε αναπάντεχα από κοντά μας, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους!!! Η οικογένεια Μάγκου, μετοίκισε στα μαύρα χρόνια της κατοχής στο σπίτι τους στην Ερμιόνη, αφού το σπίτι τους στον Πειραιά το κατάσχεσαν οι Γερμανοί. Ο Δημητράκης όπως τον αποκαλούσαμε εμείς οι φίλοι του, –εγώ ο Μάκης και ο Χρήστος- έφερε μαζί του και το μονοθέσιο αυτοκίνητο του, που κινείτο με πετάλια και που με ευχαρίστηση μας επέτρεπε να χρησιμοποιούμε. Κάθε Κυριακή η εορτές η κυρά Κική η μητέρα του μας πρόσφερε σουμάδα, άγνωστη σε εμάς.  Το σχολικό έτος 1941/1942 πηγαίναμε και οι τέσσερεις φίλοι στην ίδια τάξη, στο δημοτικό σχολείο Ερμιόνης.  Oι οικογένεια Μάγκου επανήλθε στην  Αθήνα το 1943
Τον Απρίλιο του 1956 συναντηθήκαμε στο ναυτικό στρατόπεδο του Μπαλάσκα, ως δόκιμοι αξιωματικοί, εγώ για σημαιοφόρος μάχιμος και ο Δημήτρης για σημαιοφόρος οικονομικών και καθ΄ όλη την εκπαίδευση, μοιραζόμαστε το διώροφο μεταλλικό κρεβάτι, στο Β΄ Θάλαμο.

Χάρη των ενεργειών του Δημήτρη, τμήμα των ναυτοπρωσκόπων επισκέπτεται την Ερμιόνη και στρατοπεδεύουν όλο το καλοκαίρι, στο δάσος του Μπιστιού,                  το οποίο  και  προστατεύουν από πυρκαγιά.         .         .                                                                                                                                             Ο Δημήτρης, επείσης υλοποίησε το όραμα της μητέρας του και έκτισε στο βουνό του κρόθι τον περικαλλή Ι. Ναό του Αγίου Γερασίμου, τον οποίον αφιέρωσε στον ιερό Ναό της Παναγίας. Για αυτό το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού, σε ψήφισμα που εξέδωσε, όρισε ή φωτογραφία του να αναρτηθεί στο γραφείο του ναού.             Με τον Δημήτρη συναντιόμαστε κάθε καλοκαίρι στην Ερμιόνη, που παραθερίζαμε, στο άκουσμα δε του θανάτου του, εγώ και ο Μάκης, τον συνοδεύσαμε μετά συγγενών και φίλων στην τελευταία κατοικία.
Αντίο Φίλε.                                                      

Ο Αλιβάνιστος
 

τ΄ ακούς; τ΄ ακ'ώ να λες... (που'λεγε κι η γιαγιά μου Θεόσχωρέστη) !

Βιογραφία

« Πρέπει, oπωσδήποτε, ν΄ αλλάξω ζωή, αλλιώς είμαι χαμένος.
Βέβαια, έχω καιρό μπροστά μου, είμαι ακόμα νέος.
Αν μπορούσα να ξεφύγω αυτή την άθλια καθημερινότητα,
υποχρεώσεις και συνήθειες και συμβιβασμοί,
αν σταθώ λιγώτερο εύκολος στις διάφορες προφάσεις
–μα ιδιαίτερα αν βάλω πια ένα τέλος σε τούτες τις αιώνιες αναβολές.
Τότε, αλήθεια, ίσως φτιάξω κάτι, ίσως μάλιστα και κάτι το μεγάλο
Όπως ονειρευόμουν από παιδί… »

Έτσι έγραφε κάποιος ένα βράδυ με χέρια που τρέμανε.
Κι έκλαιγε. Ύστερα νύσταξε κι αποκοιμήθηκε.
Το πρωί, μόλις θυμόταν κάτι αόριστα.
Και σε μερικά χρόνια
Πέθανε.

Τάσος Λειβαδίτης
 
Έλλη Βασιλάκη

Από βουλευτή κύριο Κοδέλα

"Η υφαρπαγή της Δημόσιας γης και η δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας δεν πρέπει να περάσουν."

Όλα μαζί ακούγονται ωραία αλλά δεν έχουν συνοχή. Η υφαρπαγή της Δημόσιας γης εννοείται ότι γίνεται από ιδιώτες. Δηλαδή κάποιοι από το Δημόσιο χώρο βοηθούν, ώστε η δημόσια γη να πουληθεί και μάλιστα φτηνά ή τζάμπα (υφαρπαγή) σε ιδιώτες. Και αυτό δεν πρέπει να περάσει.
Από την άλλη δεν πρέπει να περάσει η δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας, προφανώς εννοεί ότι η ιδιωτική περιουσία μέσω υπερβολικής φορολόγησης ουσιαστικά δημεύεται.
Δηλαδή αυτός που θα καταφέρει να υφαρπάσει τη δημόσια γη δεν κερδίζει τίποτα, γιατί θα δημευθεί εκ νέου. Τότε τι τη θέλει;
Συναρμογή λέξεων - συνθημάτων, που δεν πείθει.
Σταράτα πράγματα:
Πες μας πώς θα προστατεύσεις την καλλιεργήσιμη γη που είναι όλη ιδιωτική. Θα την δημεύσεις; Θα την αφήσεις στους ιδιώτες αλλά καταργείς το αγροτεμάχιο και την οικοπεδοποίησή της, άρα την προστατεύεις;
Η Δημόσια γη είναι δάση που δεν πειράζονται και μερικές χιλιάδες στρέμματα, που μπορούν να αξιοποιηθούν. Πολλά από αυτά δεν μπορούν να αξιοποιηθούν γιατί προστατεύονται με πολλούς τρόπους.
Αλλά το ερώτημα είναι απλό: Όλα τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα προήλθαν από πωλήσεις καλλιεργήσιμης γης (πλην των κρατικών ΞΕΝΙΑ που νομίζω όλα είναι σε δημόσια γη και δάση). Παράδειγμα το Σαλάντι που πιάνει τον καλλιεργήσιμο χώρο και μέγα μέρος της παραλιακής ζώνης Σαλαντίου. Αυτό είναι λογικό ή παράλογο; Για μένα είναι παράλογο και έγκλημα. Μπορούσε το δημόσιο να διαθέσει ένα κομμάτι βουνού παραθαλάσσιου από το Σαλάντι μέχρι Άγριους Λιμένας, όχι για ένα αλλά για δέκα ξενοδοχεία. Αυτό είναι λογικό ή παράλογο; Για μένα είναι λογικότατο.
Και αν όλα τα δημεύσεις ο τουριστικός τομέας απαιτεί να του παραχωρήσεις ή πουλήσεις παραθαλάσσιες εκτάσεις. Αν του δώσεις καλλιεργήσιμη γη, πρωτοπόρησαν ήδη οι αγρότες μας. Αν του δώσεις μη καλλιεργήσιμη γη, δηλαδή παραθαλάσσια βουνά, δεν χρειάζεται να δημεύσεις τίποτα γιατί ήδη είναι σχεδόν όλα δημόσια και μπορείς να τα διαθέσεις και τώρα.
Από λέξεις - συνθήματα, "αλλαγή", "επανίδρυση" και τα παρόμοια, μποχτήσαμε. Δέκα απλές κουβέντες με αριστοτέλεια λογική μπορούμε νάχουμε;

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Πρόσκληση απο τη Μυρσίνη Σαμαρά

Το Pure Bliss, με αγάπη για το χώρο του βιβλίου και τους ανθρώπους που το εκπροσωπούν,  σας προσκαλεί  στη γιορτή που διοργανώνει με  σκοπό  το Βιβλίο να είναι το φετινό δώρο των Χριστουγέννων.
Τι πιο όμορφο όταν είναι με την υπογραφή του συγγραφέα για τον καθένα σας ξεχωριστά!!!
7 εκδοτικοί οίκοι μας  προτείνουν 16 συγγραφείς που θα παρευρίσκονται την Τρίτη 17, Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στο 2ο όροφο του
Pure Bliss, από τις 20:00 μέχρι τις 22:00, θα μιλούν και θα υπογράφουν τα βιβλία τους στους αναγνώστες τους!
Τρίτη 17/12
Ευάγγελος Μαυρουδής, Κέδρος
Λίλλυ Σπαντιδάκη, Λιβάνης
Βαγγέλης Ραφτόπουλος, Καστανιώτης

Για να το ξανασκεπτόμαστε

Τελικά η δημόσια γη είναι ιερή;
Η ιδιωτική καλλιεργήσιμη γη όχι;

Με μεγάλη ευκολία μιλάμε για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κ.λ.π., τελευταία για τρία "τεμάχια" παραθαλάσσιας γης, που λόγω της φύσης τους, δεν νομίζω ότι υπάρχει συμπατριώτης που δεν θα εναντιωθεί στην πώληση και "αξιοποίησή" τους.
Αυτό όμως που συντελέστηκε και συντελείται στην Ερμιονίδα, όπως και σε όλη την παραθαλάσσια Ελλάδα, είναι η πώληση της ιδιωτικής Ελλάδας προς αξιοποίηση. Και αν μιλάμε για 500 στρέμματα πάνω κάτω των τριών "φιλέτων" εδώ έχει πουληθεί ήδη η μισή Ερμιονίδα και όλες οι ακτές της. Και φυσικά από γαιοκτήμονες γίναμε ακτήμονες και επιστάτες στην πρώην γη μας, όπως παρατηρεί και το (7+1). Και εδώ μιλάμε για πάνω από 30000 στρέμματα.
Ο συμπαθής βουλευτής καλόν είναι να μας μιλήσει και γι' αυτά, γιατί το έγκλημα κατά της γης που μοίρασε στους προ προ προπαππούδες μας ο όντως Άγιος Καποδίστριας, έγκλημα που διαπιστώνει και ο νυν Δήμαρχος, έστω και αργά, είναι το μείζον, ενώ τα τρία φιλέτα παρωνυχίδα. Όσο δεν μιλάει λοιπόν για το έγκλημα το μείζον και τους τρόπους θεραπείας του, ως πολιτικός μάλλον το αποδέχεται κατά τη γνώμη μου, γιατί εδώ χάνουμε ψήφους και οπαδούς, χάνουμε την αγροτιά. Γιατί αντί να στηρίξουμε την αγροτιά της Ερμιονίδας με φράγματα, με τον Ανάβαλο, με αναδασμούς, με εταιρικές σχέσεις και μεταποίηση και να καταστήσουμε κερδοφόρα τη καλλιεργήσιμη γη, την αφήσαμε στη τύχη της και στην αγωνία της για το αύριο και την ωθήσαμε να πουλήσει τη γη της.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Ερμιονίδα:Η κρίση και η αδιαφορία μας σκοτώνει και τα αδέσποταΓέμισε   αδέσποτα η  Ερμιονίδα.
Δεν τα χρειάζονται πια στα εξοχικά τους οι ιδιοκτήτες τους, άλλοι δεν μπορούν να τα ταΐσουν  και τα εγκαταλείπουν.
Κι από  τα γειτονικά νησιά μας,  για να μην τους ενοχλούν κυκλοφορώντας στα λιμάνια τους,  τα  ξεφορτώνονται στις απέναντι στεριές. 
Τα εγκαταλελειμμένα  ζώα, που δεν ευθύνονται αυτά  αλλά οι άνθρωποι που τα κατέστησαν αδέσποτα, πεινασμένα κυκλοφορούν σε αγέλες και γίνονται επικίνδυνα.
Έχουμε πολλά περιστατικά στην Ερμιόνη από επιθέσεις αδέσποτων ακόμα και σε παιδιά.
Η λύση εύκολη.
Φόλες παντού.
Γιατί  εδώ ο Δήμος μας που έχει την υποχρέωση να υπερασπιστεί τα αθώα αυτά πλάσματα, σύμφωνα με τον  νόμο 4039 / 12 που ορίζει ότι: «Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς», αδιαφορεί.

Λύσεις όμως νόμιμες και πολιτισμένες έχουν άλλοι Δήμοι, όπως στα Χανιά.

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης 

Πρόγραμμα περίθαλψης αδέσποτων ζώων από τον δήμο Χανίων - και μπράβο τους!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα στείρωσης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων που υλοποιεί ο δήμος Χανίων το τελευταίο διάστημα. Ήδη, περισσότερα από 180 αδέσποτα ζώα έχουν εξεταστεί από τους ιδιώτες κτηνιάτρους που έχουν συμβληθεί με τον δήμο για τον σκοπό του προγράμματος, σε 174 ζώα τοποθετήθηκε ηλεκτρονική σήμανση, ενώ ο αριθμός των ζώων που έχουν εμβολιαστεί υπερβαίνει τα 140.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από τον δήμο, μέχρι και σήμερα 182 ζώα, (108 σκυλιά και 74 γάτες) έχουν εξεταστεί από τους συμβεβλημένους κτηνιάτρους, 148 ζώα (94 σκυλιά και 54 γάτες) έχουν εμβολιαστεί και 61 ζώα (21 σκυλιά και 40 γάτες) έχουν στειρωθεί, 34 τραυματισμένα ή άρρωστα ζώα (15 σκυλιά και 19 γάτες) έλαβαν υπηρεσίες φροντίδας -περίθαλψης. Σε 174 ζώα τοποθετήθηκε ηλεκτρονική σήμανση (τσιπ) ενώ 13 ζώα (10 σκυλιά και 3 γάτες) έχουν υιοθετηθεί από πολίτες μέχρι σήμερα.

Στο πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του δήμου, περιλαμβάνονται κτηνιατρικές εξετάσεις, ηλεκτρονική σήμανση, αποπαρασίτωση, στείρωση και η αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, όπως τραυματισμοί και δηλητηριάσεις.