Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

έχει πανσέληνο απόψε

 
κι είναι ωραία..

Λούμη – Γιαννικοπούλου Αγγελική απάντηση σε κο Γανώση

κ. Πρόεδρε,

δεν σας κρύβω πως η επιστολή που μου αποστείλατε σχετικά με τα κρούσματα covid-19 στον Δήμο Ερμιονίδας και την διαχείριση του θέματος από την πλευρά μου, με έχει αφήσει άναυδη και προβληματισμένη κυρίως ως προς την άγνοιά σας. Επίσης, δεν ξέρω που αποσκοπεί αυτή η αναίτια επίθεση και η δημοσιοποίηση της στο διαδίκτυο πριν καν σας απαντήσω.

Είναι προφανές πως δεν γνωρίζετε τις αρμοδιότητές μου, τις δικές σας αρμοδιότητες, τους νόμους, τις διατάξεις και τις διαδικασίεςπου ακολουθούνται σε τέτοιες περιπτώσεις και παρόλα αυτά  έχετε το θράσος να με κρίνετε και να με κατακρίνετε, με τρόπο που τελικά σας εκθέτει ανεπανόρθωτα στα μάτια των δημοτών της Ερμιονίδας.

Βασίλης Γκάτσος: Και πάλι το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο Ερμιόνης.Δεν προέχει η ανάδειξη του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου αλλά η επείγουσα σωστική επέμβαση και αποκατάστασή του. Με άλλα λόγια το χάνουμε!!!

Το διαπιστώνετε από τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες. Μόλις που το προλαβαίνουμε.
Μεταξύ μας τώρα: Δεν περιποιεί τιμήν η κατάσταση του Υδραγωγείου για την πόλη μας που θέλει να είναι και διακριτός τουριστικός προορισμός, και παραγωγός πολιτισμού.

Λίγη ιστορία:
Στον χάρτη βλέπουμε μία ζώνη όπου βρίσκεται το αρχαίο νεκροταφείο της πόλης των Ερμιονέων. Μάλιστα το σημαντικότερο και πλουσιότερο τμήμα του, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες. Ο επισκέπτης με λίγη προσοχή θα μετρήσει στον χώρο αυτόν γύρω στους 140 τάφους (!) που μπορεί να είναι και διπλάσιοι.
Μέσα από το αρχαίο νεκροταφείο πέρασε τη Ρωμαϊκή Εποχή το Υδραγωγείο. Το 1907 ανέσκαψε μερικώς τον χώρο αυτόν ο Φιλαδελφεύς. Οι περισσότεροι τάφοι ήταν συλλημένοι. Προφανώς η ανασκαφή ήταν επιλεκτική και ίσως υπάρχουν και τάφοι ανέπαφοι. Αυτός ο χώρος λοιπόν είναι από τότε ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ και

Δήμαρχος Ερμιονίδας: Ενημέρωση σχετικά με κρούσματα covid – 19 στον Δήμο

Κρανίδι, 27.02.2021

Ανακοίνωση

Ύστερα από ενημέρωση του ΕΟΔΥ και την διαπίστωση θετικού κρούσματος, την Πέμπτη 25/2/2021, σε καθηγήτρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ερμιονίδας, ο Δήμος προχώρησε άμεσα, με την επιμέλεια του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην απολύμανση των κτιριακών εγκαταστάσεων τριών σχολικών μονάδων. Συγκεκριμένα απολυμάνθηκε το Λύκειο Ερμιόνης, το Γυμνάσιο Ερμιόνης και το ΕΠΑΛ Κρανιδίου.

Ως  Δημοτική Αρχή, είμαστε σε επαφή με τους αρμόδιους, ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, συνδράμουμε σε ότι μας αφορά, και τηρούμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούνται.

Αποκλειστικός υπεύθυνος για την ιχνηλάτηση και την διενέργεια τεστ covid παραμένει ο ΕΟΔΥ, ενώ η απόφαση να κλείσει οποιαδήποτε σχολική μονάδα του Δήμου ανήκει στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Στην συνέχεια και ύστερα από απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, έκλεισαν τα τμήματα της Γ’ Λυκείου του ΓΕΛ Ερμιόνης. Επίσης, λόγω θετικού κρούσματος μαθητή της Α’ Λυκείου του ΓΕΛ Κρανιδίου, έκλεισε και το Α3 τμήμα.

Οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές, με τις οποίες είμαστε σε επικοινωνία, έχουν ήδη ξεκινήσει την ιχνηλάτηση, και την Δευτέρα θα προβούν σε στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους μαθητών στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, μετά την προηγηθείσα συνεννόηση του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Ο Δήμος Ερμιονίδας στα πλαίσια της πρόληψης κατά του covid πραγματοποίησε απολυμάνσεις και στα υπόλοιπα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στο Δημοτικό Σχολείο Ερμιόνης.

 Η επίσημη ενημέρωση του Δήμου Ερμιονίδας, όπως και όλων των άλλων Δήμων της χώρας, γίνεται κάθε Δευτέρα με ένα εμπιστευτικό e-mail που αποστέλλεται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων covid-19 που υπάρχουν στον Δήμο και αφορούν την προηγηθείσα εβδομάδα.

Ως Δημοτική Αρχή φροντίζουμε με δική μας πρωτοβουλία να έχουμε επιπλέον ενημέρωση είτε από τον ΕΟΔΥ, είτε από άλλες Αρμόδιες Αρχές.

Παρακαλούμε για άλλη μία φορά, όλους τους δημότες μας, όλους τους πολίτες που βρίσκονται στον Δήμο Ερμιονίδας, να τηρούν με σχολαστικότητα όλα τα μέτρα που έχουν προτείνει οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΛΟΥΜΗ ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

 
Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ


Κύριε Αντιδήμαρχε,

Με την ευκαιρία της έναρξης της καθαριότητας – αποψίλωσης – ευπρεπισμού  και στο πλαίσιο της εκτέλεσης του Π/Υ έτους 2021, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ενημερώσουμε προτείνουμε και εν κατακλείδι να σας παρακαλέσουμε για τα ακόλουθα:

1) Θα θέλαμε να συμπεριλάβετε στις εργασίες που αφορούν την αποψίλωση και το κλάδεμα περιοχών,  εκτός των καθιερωμένων ( Μπίστι – Δημοτικούς χώρους και  οδούς), την αποψίλωση  και  το  σχετικό κλάδεμα, όπως θα  τα προτείνει η Υπηρεσία Περιβάλλοντος και τις παρακάτω δύο περιοχές:

α)  περιοχή  Μαγούλα  μεταξύ περιφερειακή οδός εξόδου Μαντρακίων και  της άνωθεν  οδού  Μόδεστου Καρακατσάνη  ( οικία Παύλου Οικονόμου) και

β) το αλσύλλιο της κεντρικής εισόδου Ερμιόνης και Ρωμαϊκού Υδραγωγείου, όπως εμφανίζεται  στις φωτογραφίες που επισυνάπτονται,  με σκοπό να αποκτήσουν την σχετική βατότητα επισκεψιμότητα καθόλο  το έτος  την σχετική ανάδειξη του υδραγωγείου αλλά και την απαραίτητη διευκόλυνση  πρόσβασης για πυρόσβεση σε  πιθανή πυρκαγιά.

Αναστολή σε τμήματα σχολικων τμημάτων στην Ερμιονίδα λόγω κρουσμάτων


https://ermionidagreece.gr

Σχετικά με αναστολή λειτουργίας  τμημάτων Σχολικών Μονάδων

της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αργολίδας

 

Σας ενημερώνουμε ότι, μετά την επιβεβαίωση κρουσμάτων  COVID-19 σε  σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς μας, και λαμβάνοντας υπόψη τη γνωμοδότηση και τις προτάσεις της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, αποφασίσθηκε, για λόγους προστασίας της υγείας μαθητών,  εκπαιδευτικών,  γονέων  και περιορισμού της διάδοσης του COVID-19,  η προσωρινή αναστολή λειτουργίας των τμημάτων:

  • Α3 και Α4 του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου, από 25/2/2021 έως 10/3/2021
  • Α3 του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου, από 25/2/2021 έως 10/3/2021
  • Β2 και Β3 του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου, από 25/2/2021 έως 10/3/2021
  • Γ τάξη του ΓΕΛ Ερμιόνης, από 25/2/2021 έως 10/3/2021
  • Γ3 και Γ4 του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου, από 26/2/2021 έως 11/3/2021
  • Α1 και Α4 του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου, από 26/2/2021 έως 11/3/2021
  • Α3 του ΓΕΛ Κρανιδίου, από 26/2/2021 έως 11/3/2021

Στο διάστημα  αναστολής της λειτουργίας των ανωτέρω τμημάτων, τα μαθήματα τους θα διεξάγονται μέσω διαδικτύου  και με το πρόγραμμα που οι Δ/ντές , Δ/ντριες  θα κοινοποιήσουν στους μαθητές/τριες  των ανωτέρω σχολικών μονάδων.

Τα μαθήματα στα υπόλοιπα τμήματα  των  Σχολείων θα  διεξάγονται κανονικά.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 

Δρ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ


Γ’ Εθνοσυνέλευση: Από την Επίδαυρο στην Ερμιόνη | Και εγένετο Ελλάς


 


Το ΙΛΜΕ ευχαριστεί και συγχαίρει τον δημοσιογράφο Γιώργο Σαρρή και τους συνεργάτες του.

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ COVID 19 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ COVID 19  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ
Το γεγονός ότι η διαδικασία του εμβολιασμού κατά του covid 19  έχει καθησυχάσει τον κόσμο είναι εύκολα παρατηρήσιμο. Αυτός όμως ο εφησυχασμός μπορεί να δημιουργήσει ανεξέλεγκτη κατάσταση στην διάδοση του κορονοϊού.
Τα κρούσματα στα σχολεία ( καθηγήτρια και μαθητής), που επιβεβαιώθηκαν χθες  στο Δήμο μας,  αποδεικνύουν ότι η κατάσταση  μπορεί να γίνει ανησυχητική αν δεν τηρήσουμε όλοι τα μέτρα που έχει πάρει η πολιτεία με μεγάλη προσοχή.
Πρέπει να τηρηθεί άμεσα το πρωτόκολλο που προβλέπεται για την σωστή αντιμετώπιση και τις ιχνηλατήσεις.
 Απαραίτητα κάθε οργανική μονάδα ( σχολεία, υπηρεσίες, τράπεζες)   πρέπει να  διαθέτει ένα συγκεκριμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του   χώρου σχέδιο δράσης για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού στους χώρους λειτουργίας του. 
Απαιτείται αίσθημα ευθύνης από όλους.!!
Τάσος Τόκας 
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας


Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ
του
ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ  27/2
6 μμ : Eναρξη της Συνδιάσκεψης - Εκλογή Προεδρείου
Χαιρετισμός του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Γιάννη Γκιόλα
Εισήγηση του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Παναγιώτου
Χαιρετισμοί και τοποθετήσεις εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων του Νομού
Απολογισμός και Προγραμματισμός Δράσης απο το συντονιστή της απερχόμενης ΝΕ Κ.Γρατσέα
Πολιτική-Οργανωτική παρέμβαση απο το μέλος της Γραμματείας Οργανωτικού Χάρη Τσιόκα
Συνέχεια τοποθετήσεων εκπροσώπων κοινωνικών φορέων
9 μμ : Λήξη της διαδικασίας
Η πρώτη μέρα της Συνδιάσκεψης θα μεταδοθεί διαδικτυακά )

ΚΥΡΙΑΚΗ  28/2
10 πμ : Eναρξη της Συνδιάσκεψης
Τοποθετήσεις των Αντιπροσώπων των ΟΜ
12 πμ : Παρέμβαση του εκπροσώπου του Οργανωτικού Αγγελου Γκόγκογλου
Συνέχεια τοποθετήσεων των Αντιπροσώπων
Καθορισμός της εκλογικής διαδικασίας για τη νέα ΝΕ ( Εφορευτική Επιτροπή κ.λ.π)
Ανάγνωση και ψήφιση της Πολιτικής Απόφασης της Συνδιάσκεψης.

Η Διευρυμένη Νομ/κη Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας

Ενημέρωση σχετικά με την απόδοση του Ειδικού Τέλους 1% από τις ΑΠΕ στους δικαιούχους.

Κρανίδι, 24/02/2021

Ανακοίνωση 

Ως συνέχεια της τελευταίας επιστολής του Δημάρχου Ερμιονίδας, προς τους αρμόδιους για την απόδοση του Ειδικού Τέλους ” 1% ” από τις ΑΠΕ στους δικαιούχους οικιακούς καταναλωτές , παραλάβαμε σήμερα ενημερωτικό e-mail βάση του οποίου προκύπτουν οι ωφελούμενες παροχές ανα Κοινότητα.

Κοινότητα Διδύμων, 802  παροχές,

Κοινότητα Θερμησία 739 παροχέ,

Κοινότητα Ηλιοκάστρου 344 παροχές. 

 Στην ακόλουθη διεύθυνση  μπορείτε να ενημερωθείτε, με τον Αριθμό Παροχής σας, εάν είστε δικαιούχος :

https://apps.deddie.gr/OnePerCentReturnsRES/pages/index.html

 

Γραφείο Δημάρχου 


Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

ευτυχώς..


 ..που υπάρχει κι αυτή η τηλεόραση, με όμορφες Τετάρτες.

Βασίλης Γκάτσος: Για πρώτη φορά θέμα, όπως η σύνδεση στο αποχετευτικό, συζητείται σοβαρά και αξιοπρεπώς χωρίς κοκορομαχίες. Μακάρι και όλα τ' άλλα.

Για να βγάλεις συμπεράσματα και να πάρεις αποφάσεις πρέπει να μετρήσεις και να μετρήσεις σωστά. Δυστυχώς, το όλο έργο αποχέτευσης Πορτοχελίου - Κρανιδίου - Κοιλάδας μετρήθηκε με αριθμούς  μόνο από τη μεριά του Δήμου. Δηλαδή για το σχεδιασμένο έργο πόσα χρήματα θα ξοδευτούν συνολικά, πόσα από αυτά υποχρεούται να βάλει ο Δήμος, πόσα δάνεια χρειάζεται ο Δήμος, πώς θα τα εξοφλήσει, πώς θα τα επιμερίσει για να εισπράξει.

Δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου ο Δήμος για το μέτρημα των δαπανών που πρέπει να κάνουν οι δημότες για να συνδεθούν. Θεωρήθηκε αυτονόητο, ότι πρέπει να πληρώσουν αυτά που απαιτεί ο όλος σχεδιασμός του Δήμου. Έτσι όλοι στο τέλος θα μάθουμε ότι το όλο έργο αποχέτευσης κόστισε τόσα εκατομμύρια ευρώ, αλλά ποτέ δε θα μάθουμε πόσα πλήρωσαν οι ιδιώτες - δημότες για να συνδεθούν.
Επίσης για λόγους ισοπολιτείας, ΟΛΟΙ πρέπει

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Οι Δράσεις της Δια Βίου Μάθησης 

Τιμάμε την ιστορία μας

Τετάρτη 24/02/2021


ΘΕΜΑ : ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ …ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ , ΤΟΠΟΥΣ , ΓΕΓΟΝΤΑ , ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ 


Στα πλαίσια τω εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την ένδοξη ελληνική επανάσταση οι περισσότεροι εκδοτικοί οίκοι έχουν εκδώσει σημαντικά ιστορικά βιβλία για την επαναστατική περίοδο. Αξιόλογα βιβλία που απαιτείται να τα μελετήσουμε και κάποια από αυτά να τα υιοθετήσουμε…. Να μάθουμε και να γνωρίσουμε αγωνιστές , ιστορικούς τόπους, ηρωικές δράσεις. 

Ας ξεφύγουμε από την ζοφερή κατάσταση της επικαιρότητας με μια σημαντική επιλογή : το διάβασμα ενός σημαντικού βιβλίου , το έχουμε ανάγκη για να αντλήσουμε γνώση και κρίση απαραίτητα στοιχεία προς αξιοποίηση στην σύγχρονη εποχή μας.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Το ΙΛΜΕ στην ιστορική σειρά της τηλεόρασης ΟΡΕΝ "...και εγένετο Ελλάς"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«…και εγένετο Ελλάς»Οι Εθνοσυνελεύσεις και τα Συντάγματα της Ελλάδας

Ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλάει στο «…και εγένετο Ελλάς»


Οι Εθνοσυνελεύσεις, τα Συντάγματα της Ελλάδας και το κατά πόσο εφαρμόστηκαν, αλλά και οι εμφύλιοι πόλεμοι, που ταλαιπώρησαν τη χώρα, θα απασχολήσουν το νέο επεισόδιο της μεγάλης αφιερωματικής σειρά του OPEN, «…και εγένετο Ελλάς» την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου ένα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα.  

 Στην εκπομπή μιλάει ο Προκόπης Παυλόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος αναλύει εκτενώς τα Συντάγματα της χώρας και υποστηρίζει ότι οι Έλληνες είχαν πάντα την τάση να έχουν μία αβασίλευτη δημοκρατία. Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή του πως εάν δεν είχαμε κάνει το λάθος να δολοφονήσουμε τον Ιωάννη Καποδίστρια θα είχαμε τελείως διαφορετική πορεία με Προεδρική Δημοκρατία χωρίς βασιλιά.

ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: Τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου διαψεύδουν πανηγυρικά τον κ. Λάμπρου

Κρανίδι, 23.02.2021

Ανακοίνωση

 Κύριε Λάμπρου, σχετικά με το έργο της ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου Κρανιδίου – Πορτοχελίου, είμαι αναγκασμένος να σου απαντήσω ελπίζω για τελευταία φορά, διότι πέραν του ότι σέβομαι και τιμώ την καλή πρόθεση και διάθεση συνεργασίας στην επίλυση προβλημάτων, σε  εκτιμώ και ως άνθρωπο αφού έχεις δείξει μέχρι σήμερα ότι προσπαθείς να συνδιαμορφώνεις και να συνθέτεις απόψεις και καταστάσεις.

Αφού όμως με προκαλείς και θες για μια ακόμα φορά να εκτίθεσαι και να καθίστασαι με την συμπεριφορά και τις πράξεις σου αναξιόπιστος σε όλους τους συνδημότες μας αλλά και στους Δημοτικούς Συμβούλους, θα σου φρεσκάρω λίγο την μνήμη μιας και μου το ζήτησες, δείχνοντάς σου τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικάτου 9ου Θέματος Ημερησίας Διάταξης με τίτλο “Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ερμιονίδας οικ. έτους 2020” της 26ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας η οποία διεξήχθη στις 23 Δεκεμβρίου 2020:

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ: ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021


Τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε ένας διάλογος  για την ΔΕΥΑΕΡ και το τέλος σύνδεσης  των κατοικιών  στο νέο αποχετευτικό δίκτυο.

Όπως όλοι γνωρίζουμε η συμμετοχή της ΔΕΥΑΕΡ στο έργο της ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου   είναι 790.000€, αλλά τα χρήματα αυτά θα πρέπει να τα πληρώσουν οι δημότες που θα συνδεθούν στο δίκτυο.  Μέχρι στιγμής η ανάδοχος εταιρεία έχει πάρει 190.000€, χρήματα που πληρώθηκαν από το δάνειο των 483.000€ που πήρε ο Δήμος Ερμιονίδας από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με εγγύηση τα χρήματα από τους ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι)  και πρέπει να πάρει άλλες 600.000€.

Kορονοϊός: «Τα χιλιάσαμε» στην Πελοπόννησο! 5 νέα κρούσματα κάθε ώρα!


Mε κομμένη την ανάσα παρακολουθούν πολλές περιοχές της Πελοποννήσου την εξέλιξη της πανδημίας στους Νομούς της. Η Αχαϊα βάλλεται κατά μέτωπο με εκατοντάδες κρούσματα. Κορινθία, Αρκαδία, Αργολίδα και Ηλεία ανησυχούν πολύ ενώ Μεσσηνία και Λακωνία παίρνουν βαθιά ανάσα συγκρατημένης αισιοδοξίας.

Όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο υφ. Χαρδαλιάς  ο Δήμος Σπάρτης ζει εκτός αυξημένων μέτρων μετά από μήνες αλλά περιοχές όπως ο Νομός Αχαίας και ο νομός Ηλείας πλην του Δήμου Ανδρίτσαινας, βρίσκονται σε ιδιαίτερα αυξημένη καραντίνα. Στην Ηλεία τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν από 79 σε 126. Επίσης οι Δήμοι Κορίνθου και Νεμέας μπήκαν στην κόκκινη ζώνη όπως και ο Δήμος Άργους Μυκηνών όπου τα κρούσματα από 16 εκτινάχθηκαν στα 55. Στην Πελοπόννησος κάθ μία ω΄ρα σημειώνονται 5 νέα κρούσματα.

περισσότερα: notospress

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Ο Α.E. το 2010 ήταν µόλις 14 ετών... Ενα ανυπεράσπιστο αθώο παιδί.

Από την παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» 

Στην ανώριµη και ροµαντική εφηβεία του, γοητευµένο από τη λάµψη του κόσµου του θεάµατος. Η κακή του τύχη έφερε στον δρόµο του ένα ανθρωπόµορφο τέρας µε τη µορφή ενός προβεβληµένου «καλλιτέχνη». Που, επιτέλους πια, δεν είναι γενικά και αόριστα ο… πασίγνωστος «ηθοποιός-σκηνοθέτης». 

περισσότερη φρίκη εδώ


Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Έκτορας Γκάτσος: Site ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ Ανάρτηση 4 αρχείων οικογενειακών φωτογραφιών


Αναρτήθηκαν στο Site της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ τα παρακάτω αρχεία οικογενειακών φωτογραφιών:

Απόστολου Φραγκούλη
Καίτης Παπαμιχαήλ
Καισαρέα Αργύρη
Σταματίτσας Νοταρά

Θα ακολουθήσουν και πολλά άλλα αρχεία. Η Συλλογή αρχείων παλαιών οικογενειακών φωτογραφιών Ερμιόνης είναι η μοναδική στον Ελληνικό χώρο. Είναι η εικόνα και η ψυχή του χωριού μας, οι οικογένειές μας, η κοινότητά μας, η ιστορία μας. Υπάρχουν Συλλογές, αλλά διάσπαρτων φωτογραφιών.

Στην εικόνα βλέπουμε πώς αναζητούμε στο Site ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ:

Γράφουμε στην Αναζήτηση Google: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Ανοίγει το Site και κάνουμε κλικ στο: ΣΥΛΛΟΓΕΣ.

Επιλέγουμε και ανοίγουμε ένα αρχείο οικογενειακών φωτογραφιών. Βγαίνουν όλες οι φωτογραφίες του. Αν με το ποντίκι βάλουμε το βέλος πάνω σε μία φωτογραφία, εμφανίζονται δύο μαύρα κυκλάκια.
Το αριστερά έχει δύο κρίκους αλυσίδας. Αν το τσεκάρουμε, ανοίγει ένα παράθυρο με την συγκεκριμένη φωτογραφία, από κάτω της το πίσω μέρος της, αν υπάρχει, και δεξιά όσες πληροφορίες συνοδεύουν τη φωτογραφία.
Το δεξιά έχει έναν φακό. Αν το τσεκάρουμε, ανοίγουν όλες οι φωτογραφίες και ρολάρουν κατά χρονική σειρά. Πάνω αριστερά υπάρχει μικρό λευκό τετραγωνάκι που άμα το τσεκάρουμε oι φωτογραφίες μεγεθύνονται.
Πάνω θα δούμε και μια μπάρα με τις δεκαετίες. Αν για παράδειγμα τσεκάρουμε το Δεκ. 1940, θα βγουν μόνο οι φωτογραφίες του αρχείου αυτής της δεκαετίας (1940 - 1949).

Δεξιά από τα φωτογραφικά αρχεία υπάρχει η συλλογή: Αρθρα και τεκμήρια. Ανοίγετε όποιο άρθρο βρίσκετε, το διαβάζετε, και εύκολα το κατεβάζετε με Λήψη στο κομπιούτερ σας, αν θέλετε.

Ευχαριστώ
Έκτορας Γκάτσος


ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ


Κυριακή 21/02/2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Όταν κάποιοι προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο πέφτουν σε πολλά λάθη και ανακρίβειες. Υπάρχουν συγκεκριμένες αλήθειες που θα τις επαναλάβω, υπάρχουν και ανάλογες αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς και τις θέσεις μου. Είναι περιληπτικά οι εξής:

  • Το εσωτερικό δάνειο που πήρε η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ από το Δήμο, ύψους 482.000 ευρώ μέσω της τακτικής ετήσιας επιχορήγησης δεν ήταν για το έργο της αποχέτευσης, αλλά δόθηκε λόγω της υγειονομικής κρίσης covid-19, για κάλυψη λειτουργικών δαπανών με αντίστοιχη νομοθετική πρωτοβουλία της Πολιτείας. Αυτό ήταν το σκεπτικό της απόφασης, τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. Εμείς δεν το ψηφίσαμε, γιατί δεν συνοδεύτηκε με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βελτίωσης των οικονομικών μεγεθών της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, όπως είχατε δεσμευτεί και στην συνέχεια ως διοίκηση το ξεχάσατε.