Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Κρανίδι, 14.05.2021

Ανακοίνωση

Η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας, με μοναδικό θέμα την «Ανάθεση υπηρεσίας για την αποψίλωση – καθαρισμό & αποκομιδή Δημοτικού Σταδίου Κρανιδίου» δημιούργησε μεγάλο θέμα συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με απαράδεκτες υπόνοιες, δυστυχώς ορισμένων κύκλων, ….. περί σκανδάλων και άλλων σκοπιμοτήτων.

Επειδή ο καθαρισμός των γηπέδων είναι ένα θέμα μόνιμο και επαναλαμβανόμενο, το οποίο έρχεται συχνά στις συνεδριάσεις των Δ.Σ. των οργάνων του Δήμου, και το κόστος της συγκεκριμένης εργασίας είναι χαμηλό, μόνο ο χρόνος εκτέλεσης των εργασιών παράλληλα με κάποια άλλη εκτέλεση έργου μπορεί να  παρουσιάσει το θέμα ως κατεπείγον.

Επί του προκειμένου, σήμερα Παρασκευή 14.05.2021 αναμένεται η εταιρεία η οποία ανέλαβε να κάνει τις διαγραμμίσεις στον τάπητα του γηπέδου, και είναι απαραίτητη προϋπόθεση ο τάπητας να είναι πεντακάθαρος και να έχει καθαριστεί άμεσα.

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Βασίλης Γκάλσος : Αλλού είναι το πρόβλημα με την ΔΕΥΑΕΡ, αλλά και τον Δήμο και την Περιφέρεια

 Το αν βγαίνουν λάθος λογαριασμοί από την ΔΕΥΑΕΡ, αν δεν αποστέλλονται στην ημερομηνία που πρέπει, αν διορθώνονται και ξαναδιορθώνονται, όλα αυτά σημαίνουν κακή οργάνωση, κακή διοίκηση. Ζητούμενο είναι η σωστή οργάνωση, η σωστή διοίκηση, ώστε να μη γίνονται αυτά, αλλά για μας τους δημότες - καταναλωτές άλλο είναι το ζητούμενο.


Στις φωτογραφίες βλέπουμε δύο λογαριασμούς. Ο ένας είναι της ΕΥΔΑΠ και είναι για 3 μήνες κατανάλωση και ο άλλος της ΔΕΥΑΕΡ για 4 μήνες κατανάλωση.

Της ΕΥΔΑΠ είναι για κατανάλωση 19 κ.μ. και της ΔΕΥΑΕΡ για 22 κ.μ.
Αν κάνουμε τον λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ 4 μηνών τότε έχουμε κατανάλωση 25 κ.μ. και πληρωτέο ποσό περίπου 27 ευρώ.
Ο λογαριασμός της ΔΕΥΑΕΡ για κατανάλωση 22 κ.μ. έχει πληρωτέο ποσό 45.

Η διαφορά είναι 18 ευρώ, αρκετά μεγάλη, αλλά και πάλι δεν είναι αυτό το ζήτημα. Ας ήταν το νερό της ΔΕΥΑΕΡ πόσιμο (πραγματικά πόσιμο) και κανένας δεν θα πρόσεχε τη διαφορά.

Μία τετραμελής οικογένεια στην Ερμιονίδα θέλει την ημέρα το λιγότερο 6 μπουκάλια νερό, κατ' ελάχιστο 1.6 ευρώ την ημέρα. Αυτό μεταφράζεται σε 365 Χ 1.6 = 584 ευρώ τον χρόνο κατ' ελάχιστο. Χώρια ο κόπος της μεταφοράς στο σπίτι. Τα ημερήσια ψώνια από λαϊκή, μανάβη, μπακάλη, χασάπη, σούπερ μάρκετ, είναι πολύ λιγότερο βάρος από μια εξάδα νερό.

The Best Of You!

 Κρανίδι, 13.05.2021

Ανακοίνωση

Καλωσορίζουμε επίσημα το άνοιγμα του Τουρισμού, προβάλλοντας τις εναλλακτικές μορφές του. Βγαίνουμε ζωντανά το Σάββατο 15 Μαΐου στις 10 το πρωί, από την Μονή Αυγού αποπνέοντας το αίσθημα ελευθερίας της Πελοποννήσου, εκπροσωπώντας την Αργολίδα από την πανέμορφη Ερμιονίδα. Ξεκινάμε με τον περιπατητικό τουρισμό και το mountain bike, από το ενεργειακό αυτό σημείο  και στην συνέχεια προβάλλουμε και άλλες θεματικές ενότητες Τουρισμού στον ευλογημένο τόπο μας. Ο ενθουσιασμός μας είναι διάχυτος που επιτέλους η Ερμιονίδα διεκδικεί και κερδίζει το ”κομμάτι της πίτας”  που της αναλογεί όσον αφορά στην τουριστική της προβολή. Ευχαριστώ την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα. Άννα Καλογεροπούλου για την εμπιστοσύνη και την άψογη συνεργασία, καθώς επίσης την συγχαίρω για την σύλληψη του όλου concept. Θα σας ενημερώσουμε κατά την διάρκεια της ημέρας για όλες τις λεπτομέρειες ώστε να παρακολουθήσετε με live streaming αυτή την φανταστική σύνδεση με όλη την Πελοπόννησο, όπου ιδιαίτερη θέση κατέχει η Ερμιονίδα μας!

 

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού

Δήμου Ερμιονίδας

Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική

 

https://www.ppel.gov.gr/me-diadiktiaki-ekdilosi-kalosorizi-i-periferia-peloponnisou-to-anigma-tis-touristikis-sezon/?fbclid=IwAR0aoiuwCdvnFAnuMfVlzFkjmG7Fz1w7tZvI6xmvp5gOgz4IJHs33AwVoe8


ΛΑΜΠΡΟΥ: ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ , ΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ ΥΦΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΟΥΚΡΑΝΙΔΙ 13/05/2021

 

 

ΘΕΜΑ : ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ , ΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ ΥΦΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

 

Αγαπητέ Πρόεδρε κ ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΕΓΚΗ

Όπως θυμάσαι , στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΕΡ που πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τρίτη , σου δήλωσα ότι σου χρωστάω μια απάντηση για το τελευταίο δελτίο τύπουσου , που λόγο των εορτών του Πάσχα , σεβόμενος το κλίμα των ημερών , δεν είχα καμία διάθεση να σου απαντήσω. Σήμερα όμως ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους , γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους , αλλά και να ξεκαθαρίσουμε την εικόνα μας απέναντι στους δημότες μας, που μας παρακολουθούν και αξιολογούν τις ενέργειες μας και τις παρεμβάσεις μας. 

Σου ζήτησα το νόμιμο και το αυτονόητο , οι λογαριασμοί να εκδίδονται στην ώρα τους κάθε τετράμηνο , να έχουν ελεγχτεί προσεκτικά από ανθρώπινα λάθη , από διαχειριστικές ανεπάρκειες να μην συσσωρεύονται συγκεντρωτικά (πχ δυο ή τρία τετράμηνα μαζί) και να μην έχουν επιπλέον επιβαρύνσεις. Κάτι που δεν έγινε το τελευταίο 1,5 χρόνο , επί της διοικήσεως σου στο Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ

Η απάντηση σου ήταν ότι πλέον οι λογαριασμοί θα εκδίδονται στην ώρα τους, και εύχομαι η δέσμευση σου να τηρηθεί αλλά ο Λάμπρου «δεν δικαιούται να ομιλεί» ότι ευθύνεται για τη μη έκδοση λογαριασμών της Δ.Ε Ερμιόνης την περίοδο 2010-2014.

Πρόεδρέ μου έγινες και εισαγγελέας βλέπω πέρα από πρόεδρος, εκδίδεις νέα βουλεύματα , καταδικάσεις ανθρώπους. Έχεις γνώσεις νομικής επιστήμης και αντιλαμβάνεσαι εύκολα κρίσιμες νομικές υποθέσεις. 

Σου έχω πει και άλλες φορές να με ακούς σε αυτά που καταθέτω στο δημόσιο διάλογο δεν θα χάσεις ποτέ, ουσιαστικά σε προστατεύω για να μην έχεις εσύ δικαστικές περιπέτειες , εγώ προσωπικά δεν έχω καμία

Αγαπητέ Πρόεδρε 

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Η Κοινότητα Ερμιόνης τιμά την Επέτειο της Μάχης του Βαλτετσίου


Η Κοινότητα Ερμιόνης θέλοντας να τιμήσει ως όφειλε την 200η Επέτειο της Μάχης του Βαλτετσίου η οποία έγινε στις 12-13  Μαΐου 1821 τοποθέτησε δίπλα στο μνημείο των Ερμιονιτών Ηρώων την εικόνα της θρυλικής εκείνης Μάχης.

Μιας Μάχης της Επανάστασης και της Εθνικής Παλιγγενεσίας όπου έλαβαν μέρος και οι οπλίτες οπλαρχηγοί Σταμάτης και Γιάννης Μήτσας με τα παλικάρια τους καθώς και ο παππούς του Γιάννη Δεληγιάννη γενάρχη της γνωστής Ερμιονίτικης οικογένειας των Δεληγιαννέων

Ο φόρος τιμής οφείλετε στην σπουδαιότητα εκείνης της μάχης και στην στρατηγική της σημασία για την συνέχιση του αγώνα ως η πρώτη νικηφόρα μάχη της Επανάστασης.

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Τ.ΤΟΚΑΣ: 10 ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ


Τρίτη 11 Μαϊου 2021


Αν και έχουν περάσει 3,5 μήνες,  μετά  το έγγραφο που απέστειλα  στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ στις 25 Γενάρη 2021, δεν έχω λάβει ακόμα καμία απάντηση στο  αίτημα ενημέρωσης σχετικά  με τις ενέργειές   και τον προγραμματισμό επίλυσης επίκαιρων προβλημάτων από τη διοίκηση της επιχείρησης.

Μέσω της επιστολής απηύθυνα  πολλά ερωτήματα τα οποία παραμένουν σχεδόν τα ίδια και απαιτούν απάντηση:

1) Ποιες οι μέχρι σήμερα ενέργειες σας, αλλά και το σχέδιό σας στο  καίριο ζήτημα  που απασχολεί σήμερα (αλλά και πριν) τους δημότες για την ποιότητα του νερού που τρέχει στις βρύσες των καταναλωτών και που  ιδίως στις περιοχές του Κρανιδίου, Πορτοχελίου και Κοιλάδας είναι σε πολύ κακή κατάσταση;

2) Ποιες οι ενέργειές σας για την διαχείριση των λυμάτων και την αναβάθμιση του Βιολογικού Κρανιδίου σε συνδυασμό με την δωρεά μελέτης που έχει προσφερθεί από ιδιωτική εταιρεία ;

3) Ποιες οι ενέργειές σας για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης Κρανιδίου, μετά την έκπτωση της αναδόχου    ΘΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. και της κατάπτωσης των εγγυητικών ύψους 770.000,00€, υπέρ της ΔΕΥΑΕΡ;  Έχετε σκοπό τα χρήματα αυτά  να καλύψουν  τις μεγάλες ανάγκες της Κοινότητας Κρανιδίου στον τομέα του δικτύου ύδρευσης;

Γενήκαν τα γενήματα, γενήκανε για θέρο..

          Ερμιόνη

.. ποιον να στείλω να σε φέρω.

Πέρνω τον δρόμο τον πλατύ
στρατί το μονοπάτι
βάσανα πόχει η αγάπη.

Πετώ χαλίκια στη φωτιά 
πετώ στα κεραμύδια
μήπως βγείς στα παραθύρια...

(Τραγούδι  θερισμού)


Σε εργασίες που γίνονται στο Kilada Hills προκλήθηκε σοβαρή βλάβη στο κεντρικό δίκτυο υδροδότησης της Κοιλάδας

Αγαπητοί δημότες,

σε εργασίες που γίνονται στο Kilada Hills προκλήθηκε σοβαρή βλάβη στο κεντρικό δίκτυο υδροδότησης της Κοιλάδας.

Όλα τα συνεργεία που διαθέτει η ΔΕΥΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ βρίσκονται στο σημείο της σοβαρής αυτής βλάβης και συνδράμουν τον εργολάβο της εταιρείας για την μείωση του χρόνου αποκατάστασής της.

Υπολογίζεται ότι η βλάβη θα έχει αποκατασταθεί εντός 24ώρου, οπότε και θα επανέλθει η υδροδότηση της Κοιλάδας.

Παρακαλούμε για την κατανόησή σας.

Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

«Περί πηληκίων και άλλων τινών ο λόγος» του Γιάννη Σπετσιώτη

 

«Περί πηληκίων και άλλων τινών ο λόγος»

του Γιάννη Σπετσιώτη

Μια «δυσάρεστη» έκπληξη με περίμενε τούτες τις ημέρες καθώς έψαχνα να βρω πότε και με ποια υπουργική απόφαση καθιερώθηκε το πηλήκιο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. «Ενοχλήθηκα», λοιπόν, ιδιαίτερα, όταν βρήκα πως ο Υπουργός «των Εκκλησιαστικών και της Δημοσίας Εκπαιδεύσεως» που ευθυνόταν για την καθιέρωσή του ήταν ο εξαίρετος συμπολίτης μας Γεώργιος Μίλησης, το 1876 (Φ.Ε.Κ. 24/28 Μαου1876).

Μπράβο, κυρ- Γιώργο! Και σε είχα σε υπόλειψη! Κρίμα, σκέφτηκα. Ο Υπουργός με το τεράστιο και πρωτοποριακό έργο για την Εκπαίδευση, αντικείμενο μακροχρόνιας μελέτης μου, ο άνθρωπος με το ιδιαίτερο ήθος, τη συνέπεια των λόγων και των έργων που με έκανε να νιώθω περήφανος για την …κοινή μας καταγωγή, να με εκπλήξει τόσο δυσάρεστα, δεν το περίμενα! Μα τόσο συντηρητικός! Τόσο «κολλημένος»! Απίστευτο! Ας όψονται οι επιταγές της εποχής του, αναφώνησα θέλοντας να τον …δικαιολογήσω!

Στα τέλη της δεκαετίας του 50, μαθητής ων, ήμουν από τους επιφανέστερους πηληκιομάχους! Αυτό το ομοιόσχημο καπέλωμα με ξεπερνούσε! Κι εκείνος ο αριθμός Μαθητολογίου, 233, κεντημένος με λευκή κλωστή, κατακούτελα, δίπλα στην κουκουβάγια, η ταυτότητα του κεφαλιού μου, που κανέναν δεν ενδιέφερε, με ζόριζε ιδιαίτερα. Δίχως υπερβολή είχα το χειρότερο καπέλο στο Γυμνάσιο. Ό,τι απαγορευόταν, το είχε επάνω του! Τσακισμένο και ραμμένο στα πλάγια -όχι θα το άφηνα σαν …αεροδρόμιο- με βγαλμένη τη φόδρα και το γείσο, για να μπορεί εύκολα να «αποθηκεύεται» με τη λήξη των μαθημάτων στην τσάντα ή την τσέπη…

Σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους το πηλήκιο ήταν το αναπόσπαστο «εξάρτημα» του μαθητή. Το φορούσε το πρωί όταν έβγαινε από το σπίτι και το αποχωριζόταν το βράδυ, όταν πήγαινε για … ύπνο. Μ’ αυτό έλεγε και την …ώρα (δηλαδή χαιρετούσε)! Άλλοτε στρατιωτικά και άλλοτε ελαφρά υποκλινόμενος και ταυτόχρονα σηκώνοντάς το λίγο από το κεφάλι. Μια σκέτη καλημέρα δεν αρκούσε! Και αν παρέλειπες να συμπεριφερθείς κοσμίως, έπαιρνες …δωράκι, αντίστοιχο πάντα με τη θέση που είχες στο … στομάχι του καθηγητή ή του εκάστοτε καταδότη.

Ένα πρωινό, λοιπόν, μετά την προσευχή, εκείνος ο ανεκδιήγητος θρησκόληπτος Γυμνασιάρχης, με το μπαστούνι και το βηματισμό του Σαρλώ, Θεός συγχωρέστον, εποπτεύοντας αφ’ υψηλού τον χώρο και αναζητώντας τον …παραβάτη, φωνάζει κοιτάζοντάς με βλοσυρά.

-       Έλα εδώ! Εσύ βρε, που το πηλήκιό σου είναι σαν του Εσατζή!

Βίντεο με οδηγίες για τη σωστή χρήση self test του Covid.Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Η Νιόβη Κατσουράνη επιλέχθηκε να φοιτήσει στο Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου 2021 του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) -Πανεπιστήμιο Harvard


Θα θέλαμε να συγχαρούμε τη μαθήτρια του σχολείου μας Νιόβη Κατσουράνη που θα συμμετέχει μαζί με 23 ακόμα μαθητές /μαθήτριες στο Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου 2021 του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) -Πανεπιστημίου Harvard. Της ευχόμαστε να μοιραστεί μαζί με τα άλλα παιδιά την χαρά της συμμετοχής, να αποκτήσει νέες εμπειρίες μάθησης και να εκπροσωπήσει το σχολείο μας επιδεικνύοντας αγάπη για νέα γνώση σε αυτό το καινοτόμο θερινό πρόγραμμα!

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Η καρδιά της μάνας


Η καρδιά της μάνας

« Η καρδιά της μητέρας είναι μια τεράστια άβυσσος, στο βάθος της οποίας υπάρχει πάντα η συγχώρεση».( Ο Μπάρμπα Γκοριό- Μπαλζάκ).

Είναι γνωστό το ποίημα με την καρδιά της μάνας, την οποία ξερίζωσε ο γιός της για να ικανοποιήσει την επιθυμία της ερωμένης του. Για να του δώσει το φιλί, ζήτησε να ρίξει την καρδιά της μάνας του στα σκυλιά της. Εκείνος μεθυσμένος από έρωτα, ικανοποίησε την επιθυμία της. Αλλά επιστρέφοντας, ταραγμένος όπως ήταν, έπεσε. Τότε η ξεριζωμένη καρδιά της μάνας ανησύχησε για το παιδί της και ρώτησε: « Μη χτύπησες παιδί μου πουθενά;». Το συγκλονιστικό, κατά Κ.Παλαμά, αυτό ποίημα, γράφτηκε από τον Γαλλοαλγερινής καταγωγής φιλέλληνα ποιητή, δραματουργό, μυθιστοριογράφο και Ακαδημαϊκό, Ζαν Ρισπέν ( 1849-1926). Ο συγγραφέας αναφέρεται σε ένα παλιό γαλλικό τραγούδι το οποίο παρουσιάζει να αποδίδει ένας βετεράνος ναύτης. Διεθνώς έχουν διεξαχθεί συζητήσεις για το ποίημα αυτό. Πολλοί υποστηρίζουν πως οι ρίζες του βρίσκονται στη δημοτική ποίηση και ο Ρισπέν τη μετέφερε στο χαρτί. Το πρωτότυπο δεν είχε τίτλο, αλλά του αποδόθηκε αργότερα από βιογράφους του συγγραφέα. Σύντομα πέρασε σε όπερες, διηγήματα αλλά και στον κινηματογράφο ήδη από τη δεκαετία του 1920.Δημοσιεύθηκε και σε σχολικά βιβλία. Στους Έλληνες έφτασε μέσω της ποιητικής παραλλαγής του Άγγελου Βλάχου (1917), την οποία μελοποίησε ο πατέρας της ελληνικής οπερέτας Νικόλαος Χατζηαποστόλου. Σώζεται όμως και μια παλαιότερη εκδοχή, η πρώτη που εμφανίστηκε στην Ελλάδα και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ στις 23 Απριλίου1899, χωρίς να αναφέρεται το όνομα του Ρισπέν, αλλά και του μεταφραστή Άγγελου Βλάχου. Μια μελοποιημένη εκδοχή της ιστορίας υπάρχει στο τραγούδι του Παντ. Θαλασσινού, 


«Της μάνας η καρδιά».

 

Η καρδιά της μάννας

Ένα παιδί, μοναχοπαίδι αγόρι,

αγάπησε μιας μάγισσας την κόρη

Δεν αγαπώ εγώ του λέγει, παιδιά.

μ’ αν θέλης να σου δώσω το φιλί μου,

της μάννας σου να φέρεις την καρδιά

να ρίξω να την φάη το σκυλί μου. 

Τρέχει ο νιός τη μάννα του σκοτώνει

και την καρδιά τραβά και ξεριζώνει

και τρέχει να την πάη μα σκοντάφτει

και πέφτει ο νιος κατάχαμα με δαύτη.

Κυλάει ο  γυιός και η καρδιά κυλάει

και την ακούει να κλαίει και να μιλάη.

Μιλάει η μάννα στο παιδί και λέει

-Εχτύπησες, αγόρι μου, και κλαίει.

 

Γιάννης Λακούτσης

 

ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

 


ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ


Το μικρό μου παιδί

σοβαρή αταξία έκανε πάλι.

Στο πεζούλι του σύμπαντος σκαρφάλωσε,

σκούντησε με το χέρι του

το κρεμασμένο

στον τοίχο τ’ ουρανού

κόκκινο πιάτο,

κι έχυσε όλο το φως επάνω του.

Ο Θεός απόρησε

που είδε τον ήλιο

ντυμένο ρούχα παιδικά

να κατεβαίνει τρέχοντας

της φαντασίας μου τη σκάλα

και να έρχεται σε μένα.

Κι εγώ κάθομαι τώρα

και μαλώνω αυστηρά

το μικρό μου παιδί,

ενώ κλέβω κρυφά

τον χυμένο επάνω του ήλιο.


Κική Δημουλά

 

Πίνακας: «Μητέρα και παιδί» του Gustav Klimt
Τζένη    Ντεστάκου

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ !Κρανίδι, 09/05/2021

Μάνα, μητέρα, μαμά!

Πόσες λέξεις για να περιγράψουν ότι πιο όμορφο, ότι πιο αληθινό, ότι πιο αγνό. Για να περιγράψουν την ίδια την ύπαρξη, τη ζωή!
Πόσες λέξεις και πόσα συναισθήματα για να περιγράψουν την πιο άδολη αγάπη! Τη στοργή, την τρυφερότητα, τη δύναμη, την ελπίδα!
Ο εορτασμός της Ημέρας της Μητέρας εκτός από συμβολικός είναι και ουσιαστικός, είναι μια ευκαιρία να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά της κάθε μητέρας. Για τον καθημερινό της αγώνα, για τις θυσίες της και τον ιστορικό της ρόλο.
Είναι μια μέρα που, εκτός των άλλων, εκφράζουμε το σεβασμό μας στο ιερό αυτό πρόσωπο που χαρίζει τη ζωή και αποτελεί τον κορμό της οικογένειας και της κοινωνίας.

Χρόνια πολλά στις μεγάλες ηρωίδες της ζωής! Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες!
Σ’ αυτές που γέννησαν και ανάθρεψαν. Σ’ αυτές που αγάπησαν κι αγκάλιασαν!
Στις γυναίκες εκείνες που αγωνίζονται να γίνουν μάνες!

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος