Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

O N.Ο.Eρμιόνης πρωτοπόρος..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ο.ΕΡ.

  Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ), διοργάνωσε το
1ο Κύπελλο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επ’ ευκαιρία του ετήσιου εράνου του.
  Το δικαίωμα συμμετοχής των αθλητών (10€ ανά αθλητή) δόθηκε στον έρανο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
  Συνολικά, συμμετείχαν 196 Οptimist και 82 laser 4.7 από 27 ομίλους, εντός και εκτός περιφέρειας Αττικής.
  Ο Ναυταθλητικός ‘Ομιλος Ερμιόνης πρωτοπόρος σε όλες τις Ιστιοπλοϊκές Εκδηλώσεις, δήλωσε συμμετοχή με τους ακόλουθους αθλητές του, Σαλογιάννης Έκτορας, Κρίνης Γιάννης, Μπελεσιώτης Κωνσταντίνος , Φούσκας Δημήτριος, Φούσκα Αγγελική και ο Προπονητής Κουτούβαλης Κωνσταντίνος, με πολύ καλά αποτελέσματα. Με τον τρόπο αυτό Ν.Ο.ΕΡ. σηματοδότησε την έναρξη δράσεων που θα έχουν στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση των νέων αθλητών της και παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε Πανελλήνιες εκδηλώσεις βελτιώνοντας την αγωνιστικότητά τους.

Βυτίνα, Δημητσάνα, Στεμνίτσα

Της Γαρυφαλιάς Δέδε

Η Βυτίνα, είναι ένα πανέμορφο χωριό της ορεινής Αρκαδίας και αναμφισβήτητα ένας από τους γραφικότερους οικισμούς της Πελοποννήσου και ολόκληρης της Ελλάδας. Προσελκύει επισκέπτες όλο το χρόνο καθώς η προνομιακή γεωγραφική θέση που βρίσκεται, καθιστά το χωριό ιδανικό τόσο για χειμερινό όσο και για θερινό προορισμό. Βρίσκεται σε μια κατάφυτη περιοχή, στους πρόποδες του ελατοσκέπαστου όρους Μαίναλου και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1000 μ. Χαρακτηρίζεται από την πυκνή βλάστηση, τα μαγευτικά ορεινά τοπία της, τα άφθονα τρεχούμενα νερά και το ιδιαίτερα υγιεινό κλίμα της. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι και το 1940, στη Βυτίνα λειτουργούσαν δύο σανατόρια στα οποία κατέφευγαν για θεραπεία άτομα με νοσήματα θώρακος.
Το χωριό απέχει 44 χλμ. από την Τρίπολη και το συναντάμε στο δρόμο Τρίπολης – Ολυμπίας –

Στον κινηματογράφο "Φιλίπ" για μια συγγνώμη..

..και για μια βοήθεια στην πονεμένη οικογένεια της Ζάχρα Νατζάφι που έχασε ένα αγόρι κι ένα κορίτσι της θα μείνει ( όπως όλα δείχνουν) τυφλό.
Κι εμείς θα είμαστε εκεί..
Στην πλατεία Αμερικής.


(Ακόμα μια υπενθύμιση..)

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

"Η κυρία της ημέρας"

 Η φωνή της ήταν ψίθυρος, δάκρυ, γόος, κάλεσμα ερωτικό, αγάπης αίνος, κεραυνός σε αργή κίνηση, περήφανη θλίψη, βραχνή προσευχή στο κενό των ημερών και, κυρίως, των νυχτών ενός βίου αλλόκοτου, ενός βίου ταραχώδους και ταραγμένου, ενός βίου απόλυτα συνεπούς και πείσμονος. Ήταν μια φωνή που υπηρετούσε πιστά την ανάγκη της να παρηγορήσει αφού προηγουμένως είχε η ίδια παρηγορηθεί. Ήταν μια φωνή που σήμαινε, με κάθε της κυμάτισμα και κάθε της ρυτίδα, ότι η ανιδιοτέλεια είναι μεγίστη αρετή και ότι η γενναιοψυχία δεν ραγίζει και δεν λυγίζει όσα χτυπήματα κι αν δεχτεί. Ήταν ένα είδωλο και σύρθηκε κάμποσες φορές στο εδώλιο. Την έλεγαν Ελεονόρα Φέιγκαν, ζέστανε, κι ακόμα ζεσταίνει, τις καρδιές μας. Την ξέρουμε με το όνομα Μπίλι Χόλιντεϊ. Και, βέβαια, με το παρωνύμιο Lady Day, η Κυρία της Ημέρας»
θα γράψει για εκείνη, ο Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης στο «Έψιλον» της Ελευθεροτυπίας
tvxs

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Η απάντηση του κου Αντώνη Πάλλη για τα αντλιοστάσια και όχι μόνο..

Από την ημέρα που λειτουργεί ο Βιολογικός στην πατρίδα μας έχουν περάσει 2 χρόνια . Τα αποτελέσματα είναι φανερά, καθαρή θάλασσα βόλτα στις 2 παραλίες χωρίς δυσοσμίες και γκρίνιες επισκεπτών, «σιγά την πόλη την Ερμιόνη και τα λοιπά» . Θα πρέπει να ξέρετε πώς το πρώτο έτος ήταν πειραματικό εφόσον δεν ξέραμε ποσά λύματα έχουμε προς διάθεση για επεξεργασία , μαθαίνοντας της ποσότητες των λυμάτων προς επεξεργασία μετά άρχισε η ερεύνα για την μεταφορά τον λυμάτων από το κάθε αντλιοστάσιο αυτό χρειάστηκε ένα έτος ακόμα θα μου πείτε πώς είναι δυνατόν.Και όμως είναι τώρα έχουμε μια ολοκληρωμένη ετήσια λειτουργία και ξέρουμε την κατανάλωση του κάθε αντλιοστασίου και ξέρουμε ακριβός τη ισχύ του του κάθε ενός ξεχωριστά . Θα πρέπει να ξέρετε πώς για όλα αυτά χρειάζεται πίστωση χρόνου πράμα που μέχρι σήμερα δεν έχουμε, παρά μόνο εμπάθειες κακοπροαίρετες, θα πρέπει να αγαπάμε την πατρίδα μας και να μην την καταδικάζουμε .
(Το βάθος, στην φωτογραφία, στα παλαιά πλακόστρωτα είναι 45 εκατοστά και από κάτω περνάει ανοικτός ο αγωγός όπου εκεί δέχεται εκτός από νερό, πέτρες κ.λ.π.)
Πιο πάνω γράφω πώς η επιτροπή παραδίδει στης Ερμιονιτισες και στους Ερμιονιτες το μεγαλύτερο έργο που έγινε στην ΕΡΜΙΟΝΗ μας και σας ζητώ να το προστατέψετε γιατί είμαστε όλοι υπεύθυνοι για το αύριο τον παιδιών μας . Η αντλίες στο αντλιοστάσιο 4 στα μαντράκια σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα αλλάξουν και θα μεταφέρουν τα διπλάσια κυβικά λυμάτων μόνο που πρέπει και εμείς να προσέχουμε τι θα ρίχνουμε στην αποχέτευση γιατί η αντλίες δυστυχώς δεν μεταφέρουν τσουβάλια, καλτσόν, η στουπιά . Όπως πρέπει και οι επαγγελματίες μας, να ακολουθήσουν τον

Κάνε λιγάκι υπομονή...

Δήμος Κρανιδίου, πρόσκληση

Η Εθελοντική Ομάδα Αλληλεγγύης του Δήμου Κρανιδίου σας προσκαλεί την Κυριακή 18 Απριλίου 2010, στις 7:00 μ.μ. στο «Λιοτρίβι» στην κάτω πλατεία Κρανιδίου.
 Θα προσφερθούν καφέδες και αναψυκτικά.
   Τιμή Συμμετοχής:8,00€

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

"Η εφημερίδα Κόκινος Καπνας"

Tης Διαμαντένιας Ριμπά
Υπήρξαν μπολσεβίκοι, φανατικοί υποστηρικτές του Λένιν και στη συνέχεια του Στάλιν. Πιστοί στις αρχές του Μαρξισμού-Λενινισμού, πειθάρχησαν τυφλά στις νέες απόψεις, που εκφράστηκαν από τη σοβιετική εξουσία. Η ιστορική πατρίδα έμπαινε, αναγκαστικά, σε δεύτερη μοίρα, αφού ήταν στην αντίπερα όχθη.
Η εφημερίδα που εξέδιδαν, ο "Κόκινος Καπνας" (κόκκινος καπνεργάτης), επίσημο σοβιετικό ελληνικό έντυπο του μεσοπολέμου, ήταν ένα ακόμη "όπλο" να διαδώσουν τις ιδέες του κομουνισμού. Τίποτε απ΄ όλα αυτά, όμως, δεν τούς προστάτευσε από τις σταλινικές διώξεις κατά των Ελλήνων, που ξεκίνησαν στις 15 Δεκεμβρίου του 1937 (ταυτόχρονα σε όλες τις δημοκρατίες της ΕΣΣΔ), με την ντιρεκτίβα Νο 50215 της ΝΚΒΝΤ, τη μετέπειτα ΚGΒ. Όλοι τους έμελε να εκτελεστούν ως προδότες ή να σταλούν στη Σιβηρία. Το τυπογραφείο τους καταστράφηκε ολοσχερώς.
Το κρυμμένο αρχείο αυτής της σπάνιας εφημερίδας, ανακάλυψε πριν από χρόνια ο

Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Χρόνια πολλά!! Ανάσταση σε όλους ..

Την γλύτωσε..  Βρήκε τον τρόπο.

Βέλαζε το κατσίκι επίμονα βραχνά.
Άνοιξα το φούρνο με θυμό
 τι φωνάζεις είπα
σε ακούνε οι καλεσμένοι.
Ο φούρνος σου δεν καίει, βέλαξε
κάνε κάτι αλλιώς θα μείνει νηστική
χρονιάρα μέρα η ωμότητά σας.
Έβαλα μέσα το χέρι μου. Πράγματι.
Παγωμένο το μέτωπο τα πόδια ο σβέρκος
το χορτάρι η βοσκή τα κατσάβραχα η σφαγή.

Κική Δημουλά: Ενός λεπτού μαζί, 2004


Φωτογραφία .Στη μάντρα μετά του Ιπποκράτη.
Ρίνα Λουμουσιώτη