Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Μπορούμε...


Δυο  συμπολίτες μας  - φίλοι είχαν την ιδέα να παρέμβουν να  νοικοκυρέψουν και να καθαρίσουν την πόλη μας.

Περισσότερα εδώ:stamdamd

Σήμερα τα εγκαίνια της "Εστίας Πολιτισμού-Μιχαήλ Παπαβασιλείου" και του "Μουσείου Παιχνιδιών Ερμιόνης "

22η εκδήλωση Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης "Απόστολος Γκάτσος"

Δευτέρα 19 Αυγούστου,  7.00 – 8:30 μ.μ.
 Η σκακιέρα των βιβλίων
Παιχνίδι γνωριμίας με τα καινούρια βιβλία της βιβλιοθήκης.
Με την  Ειρήνη Λαλούση
Στη βιβλιοθήκη. Για παιδιά  8-12  ετών. Χωρίς προεγγραφή.
Ο κόσμος στη βιβλιοθήκη μας είναι πολύχρωμος!
Καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης,Δημιουργικότητας,Καινοτομίας.

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

ΖΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ

Στο πέρασμα απ΄τα Μανδράκια, συνάντησα ότι αγάπησα σε τούτη   τη Ζωή, τους γονιούς μου, τους φίλους μου τους συμπατριώτες μου, αυτούς που τα νεανικά μου χρόνια συναντούσα στο σχολείο, στην εκκλησιά στους δρόμους του χωριού μου.

Μέσα από παλιές φωτογραφίες, ξεπήδησαν χιλιάδες ξεχασμένες
αναμνήσεις, όνειρα που ζήσαμε, όνειρα που χάσαμε, ανάσταση μιας ζωής που πέρασε, η δική μας ζωή!!!

Μέσα απ΄τις παλιές φωτογραφίες, κάναμε ίσως και τον τελευταίο απολογισμό,πόσο άραγε χρήσιμο ήταν το πέρασμα μας, απ΄τη μία και μοναδική ζωή;

Όλο αυτό το ξέσπασμα ψυχής, το οφείλουμε στην εργασία μιας 
ομάδας κυριών, που έδωσαν σάρκα και οστά στον πολιτισμό.

Σας ευχαριστούμε.


Θα προσθέσουμε στο σχόλιο του αγαπητού κυρίου Νοταρά, πως εμείς ευχαριστούμε που τόσες οικογένειες όπως και η δική του μας εμπιστεύτηκαν,  μας παραχώρησαν και συνεχίζουν,  τις πολύτιμες αυτές οικογενειακές τους φωτογραφίες.

Η συγκίνηση, η νοσταλγία, η αγάπη για πρόσωπα που έφυγαν για εποχές που χάθηκαν φαίνεται στα βλέμματα όσων  παρακολουθούν τις προβολές αυτών των αρχείων.
Είναι σαν να ενώνουμε το νήμα με το παρελθόν μας, με το σεβασμό που του αξίζει.
Σαν να ξαναβρισκόμαστε..

(Φωτογραφίες από την προβολή του αρχείου: Ο κος Νοταράς με την αδελφή του, η κυρία Λαλούση)
Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης

 

Αύγουστος 2013, τα αποτελέσματα του διαγωνισμού φωτογραφίας στην Ερμιόνη


Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού φωτογραφίας  στην Ερμιόνη
 Θέμα: Ελεύθερο

 Για έκτη συνεχή χρονιά διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης, ο διαγωνισμός και η έκθεση φωτογραφίας, που παρουσιάσθηκε από τις 10 έως τις 13 Αυγούστου 2013 στα Μαντράκια Ερμιόνης.
 Συμμετείχαν 61 ερασιτέχνες  φωτογράφοι με 155 φωτογραφίες.
Στο κάλεσμά μας για την στελέχωση της κριτικής επιτροπής με προθυμία ανταποκρίθηκαν και τους ευχαριστούμε οι :
Ανθούλα Λαζαρίδου-Δουρούκου , η λαϊκή ζωγράφος μας, Παντελής Μπαλής δάσκαλος της τέχνης της φωτογραφίας,  Χρύσα Γλύκα φωτογράφος, Γιώργος Οικονόμου φωτογράφος, Δαμιανός Βογανάτσης κινηματογραφιστής, Απόλλωνας Γλύκας ζωγράφος.

Τα βραβεία:
1ο βραβείο
Δημήτρης Σαραντόπουλος
«Μηχανή του χρόνου»

2o Βραβείο
Χρήστος Γενούζος
«Απουσία»

3ο Βραβείο
Αντώνης Ρεμούνδος
«Προσευχή»
Την έκθεσή μας τίμησαν με την παρουσία τους άνθρωποι κάθε ηλικίας, ντόπιοι και παραθεριστές και συμμετείχαν με την ψήφο τους.
Πάντα  συγκινούν τους επισκέπτες της έκθεσης και παρακολουθούν με ενδιαφέρον κάθε χρονιά, τις προβολές από το αρχείο που δημιουργούμε των ασπρόμαυρων φωτογραφιών της Ερμιόνης.
Τους ευχαριστούμε όλους.
Ευχαριστούμε τους  φωτογράφους που συμμετείχαν με τα έργα τους.

Ευχαριστούμε  επίσης, τον  Κώστα Κουτούβαλη που μας παραχώρησε το χώρο για την καθημερινή αποθήκευση της έκθεσης, το καφέ "Αίγλη" και το "Σουβλάκι μπαρ"  για την παροχή ρεύματος, την  Βαγγελίτσα Αραπάκη για τα  λουλούδια, τη Νίκη Παρασάκη για την προσφορά της επεξεργασίας της αφίσας, το μικρό  Ζαχαρία που έλεγχε την ψηφοφορία,   το Ναυταθλητικό  Όμιλο Ερμιόνης για τα καθίσματα, τους φίλους Αντώνη, Χρήστο,  Τάκη, Ηλία, Κώστα, Νότη, Κατερίνα για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Το θέμα του επόμενου διαγωνισμού είναι: "Εικόνες που το βλέμμα προσπερνά"


Φωτογραφίστε  ότι  πιστεύετε πως δεν θα παρατηρούσαν οι άλλοι.
Αναδείξτε όσα δείχνουν ασήμαντα.

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης
Στιγμιότυπα από την έκθεση 


Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Δεκαπενταύγουστος στο Ναύπλιο: πολεμική ανταπόκριση


Δεκαπενταύγουστος και η μάχη για μία θέση στο hot spot της διακοπούπολης μαίνεται. Η Ελλάδα της κρίσης συγκλονίζεται από τις άγριες συγκρούσεις για μια ξαπλώστρα μπροστινή και ένα παγωτό στον Ιταλό και στον Κουστένη.
 
Εμείς δεν πάμε διακοπές. Διεκδικώντας το βραβείο Πούλιτζερ, μένουμε πιστοί στο καθήκον και στέλνουμε πολεμική ανταπόκριση από το νευραλγικό μέτωπο του Ναυπλίου.
Εκεί που προελαύνει η πολυπληθής στρατιά των Αθηναίων, καταλαμβάνοντας στρατηγικά σημεία της πόλης, όπως την πλατεία Συντάγματος και την παραλία, ενώ μηχανοκίνητες μονάδες έχουν προωθηθεί στο παροαύλιο των σχολείων και στο χώρο της λαϊκής αγοράς, όπου έχουν κλείσει εντελώς το ρεύμα εισόδου αποκόπτοντας κάθε διέλευση των εχθρών. 
 
Δεν υπερτερούν μόνο αριθμητικά και εξοπλιστικά (μεγάλος αριθμός βαρέων οχημάτων – τζιπ) αλλά και σε ορμή και πολεμική εμπειρία σε δύσκολα μέτωπα (Αράχωβα, Καλάβρυτα, Πάρο, Μύκονο, Χαλκίδα) τα οποία βρίσκονται επίσης υπό την κατοχή τους. Άρτια εκπαιδευμένοι σε ακραίες συνθήκες (Κατεχάκη, λεωφόρος Κηφισού, παρκάρισμα στου Ψυρρή) οι μαχητές αυτοί χαρακτηρίζονται από άγνοια κινδύνου και εξελιγμένες τακτικές πολέμου.
 

Ο στρατός των Αργείων και των Αρκάδων, σαφώς μικρότερος, έχει οχυρωθεί στα χαρακώματα της οδού Μπουμπουλίνας επιτυγχάνοντας να απωθήσει τους Αθηναίους εκμεταλλευόμενος την άριστη γνώση του εδάφους και της περιοχής, γνωστής ως ‘Αργείτικα’ ή ‘βλάχικα’.
Οι ντόπιοι είναι οργανωμένοι σε μικρές ομάδες και επιτίθενται κυρίως με ελαφρά οχήματα (καρότσια), αλλά βρίσκονται σε μειονεκτική θέση.
 
Η προσπάθεια αντεπίθεσης που έγινε την Τρίτη το βράδυ στο μέτωπο του Μεγάλου
Δρόμου απέτυχε παταγωδώς, καθώς οι Αθηναίοι αντεπιτέθηκαν αστραπιαία χρησιμοποιώντας μηχανοκίνητες μονάδες (τρενάκια, τετράτροχα ποδήλατα, segway) και επανέκτησαν τον έλεγχο της Πλατείας Συντάγματος.
 
Στην αντεπίθεση που έτρεψε τους ντόπιους σε άτακτη υποχώρηση πήραν μέρος πεζοπόρα τμήματα ξένων δυνάμεων (κυρίως Γάλλων).  
Οι Ναυπλιώτες ελπίζουν να ανακαταλάβουν ορισμένες από τις θέσεις την Δευτέρα, προς το παρόν είναι όμως αποκλεισμένοι σε λιγοστούς θύλακες της νέας πόλης και του φάρου. Οι περισσότεροι φοβούνται και είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους ή έχουν πάει πρόσφυγες σε γειτονικά χωριά και πόλεις. 
 
 
ΥΓ:
Αυτό το Blog είναι ακόμη ελεύθερο.
Γράφουμε από μια υπόγα στο Συνοικισμό που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη οι τουρίστες.
 
Δεν ξέρω τι θα γίνει σε λίγες ώρες.
Από στιγμή σε στιγμή μπορεί να μπουν.
Βαστάτε αδέλφια …
 
TheGrecian


Posted by palamidi  / 14 Τετάρτη Αυγ 2013 / in Τιτιβίσματα

Έλλη Βασιλάκη