Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Κουρσάρικο δημοτικό τραγούδι


Κουρσάρικο  δημοτικό  τραγούδι
Του Γιάννη Λακούτση

Πόσο μεγάλη  ήταν  η  καταστροφή  που  προξένησαν  οι  κουρσάροι  το  αποδεικνύουν  τα  δημοτικά  τραγούδια,  τα  σχετικά  με  την  πειρατεία.  Το  παρακάτω  δημοτικό  τραγούδι  είναι  το  αρχαιότερο  και  δημοσιεύθηκε  για  πρώτη  φορά  στην  μελέτη  του  Σπύρου  Ζαμπέλιου,  "Πόθεν  η  κοινή  λέξις  τραγουδώ" Αναφέρεται  στην  ιστορία  δύο  αδελφών,  που  έπεσαν  σκλάβοι  των  πειρατών.  Μια  θλιβερή  ιστορία  από  εκείνες  που  γινόταν  στα  χρόνια  που  η  πειρατεία  μάστιζε  τα  νησιά  της  Ελλάδας:

Η  κυρά  Ρήνη  του  Σληρού  κι  η  Αρετή  του  Δούκα  
κι  η  Χρυσοκουβουκλιώτισσα,  πανεύνωστα  κορίτσια,              
βγήκαν  να  περπατήσουνε  και  στο  λουτρό  να  πάνε.
                             
Η  μάνα  της  η  Σκλήραινα: « Κάτσε  Ρηνιώ»  της  λέει.                           
Κι  ο  κύρης  της  αντίλεγε:  « Σύρε  Ρηνιώ  μου,  σύρε,                        
σύρε  και  γω  για  χάρη  σου  τρείς  βίγκλες  θα  καθίσω                       
τη  μια  καθίζω  στο  βουνό,  την  άλλη  στ’  ακρογιάλι,                          
την  Τρίτη  την  καλλίτερη  μες  του  λουτρού  την  πόρτα’’.

ενημέρωση ΑμεΑ

Από Δευτέρα η ηλεκτρονική αίτηση για τις προνοιακές παροχές αναπηρίας

Στα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων όλης της χώρας και στις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου νέες αιτήσεις για προνοιακά αναπηρικά επιδόματα όπως και αιτήσεις παράτασης χορήγησης επιδομάτων.
Η ηλεκτρονική αίτηση στην σχετική πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η ΗΔΙΚΑ θα είναι διαθέσιμη από την ερχόμενη Δευτέρα για :
  • αιτήσεις που υποβάλλονται για πρώτη φορά και αφορούν σε αρχική χορήγηση προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων, σε περιοχές της χώρας όπου δεν υπάρχει σε λειτουργία πιλοτική διαδικασία. Υπενθυμίζεται πως στην Αττική, την Θεσσαλονίκη και την Αχαία συνεχίζεται κανονικά το πιλοτικό πρόγραμμα απονομής προνοιακών επιδομάτων σε Άτομα με Αναπηρία και όλες οι νέες αιτήσεις υποβάλλονται αδιάλειπτα από το 2018.
  • αιτήσεις που αφορούν σε παράταση χορήγησης προνοιακών παροχών για όσους έχουν γνωμάτευση ορισμένου χρόνου από υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ η οποία έχει λήξει ή λήγει εντός του επόμενου τριμήνου (έχουν ενημερωθεί για τη λήξη της από τους Δήμους).
  • αιτήσεις που αφορούν σε δικαιούχους οι οποίοι έχουν γνωμάτευση σε ισχύ από Υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ και δεν έχουν υποβάλλει αίτηση είτε για αρχική χορήγηση είτε για παράταση.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ:ΑΙΤΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΡΕΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 21ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Πέμπτη 24  Ιανουαρίου 2019Επιστολή στον κ. Πάλλη Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ με κοινοποίηση στον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Σφυρή Δημήτρη απέστειλε σήμερα η ΝΕΔΥΠΕΡ,  για ενημέρωση σχετικά με τις πολλές αποφάσεις για επισκευές μηχανημάτων, αντλιών κ.λ.π. που ελήφθησαν σε μία συνεδρίαση της 21ης Δεκεμβρίου 2018.


Ακολουθεί η επιστολή:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΙΧΜΕΣ ΤΟΥ


Τάσο Λάμπρου, 
Δυστυχώς με αναγκάζεις να επανέλθω, για τελευταία όμως φορά, σε αυτή την ανούσια για τους πολίτες αντιπαράθεση. Κατά παγκόσμια πρωτοτυπία εισάγεις, τον πολιτικό θεσμό της αντιπολίτευσης στην ….αντιπολίτευση!
Τις θέσεις ευθύνης τις οποίες επαίρεσαι ότι κατείχες και ότι υπηρέτησες με συνέπεια, ζήλο και εντιμότητα, γνωρίζεις πολύ καλά ότι τις απέκτησες πολιτευόμενος στην παράταξη του πρώην δημάρχου Δημήτρη Καμιζή, λειτουργώντας υπό την σκέπη του και απέτυχες να φανείς αντάξιος των προσδοκιών των συμπολιτών μας. Να σου θυμίσω για τις θέσεις τις οποίες περηφανεύεσαι πως υπηρέτησες το ρητό του Σωκράτη «Τους μεν κενούς ασκούς η πνοή διίστησι, τους δ’ ανόητους , το οίημα» (Τα άδεια σακιά τα φουσκώνει ο αέρας και τους ανόητους η έπαρση).
Απόδειξη τούτου αποτελεί το γεγονός ότι στις δημοτικές εκλογές του 2006 απέτυχες να εκλεγείς δημοτικός σύμβουλος και έτυχε να παραιτηθούν δύο μέλη της παράταξης με την οποία πολιτευόσουν ώστε να καταφέρεις να γίνεις δημοτικός σύμβουλος. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 κατάφερες να εκλεγείς 14ος από τους 16 συνολικά εκλεγμένους συμβούλους της παράταξής σου,

Η ΠΑΙΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ Εικοστό μέρος         Η ΠΑΙΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ (Εικοστό μέρος)


Δημήτρης Τουτουντζής

Το Μαλαϊκό Αρχιπέλαγος  

Οι πειρατές που λυμαίνονταν τη μεγάλη αυτήν ομάδα νησιών, που απλώνεται ανάμεσα στην Κίνα και την Αυστραλία, ανήκαν σε δύο φυλές, τους Μαλαίσιους και τους Νταϋάκ. Οι Μαλαίσιοι ή Μαλαίοι, όταν εισβάλανε στη Βόρνεο και στα γειτονικά νησιά για να εγκατασταθούν, είχαν κιόλας ολοκληρωμένη πείρα στην πειρατεία, ο ιθαγενής πληθυσμός των Νταϋάκ όμως δεν έκανε παρά μόνο κυνήγι κεφαλών. Αυτό το κυνήγι είναι μια δική τους συνήθεια. Όλοι οι ικανοί αρσενικοί Νταϋάκ έκαναν συλλογή από τα ανθρώπινα κεφάλια με την ίδια δραστηριότητα που δείχνουν ορισμένοι σήμερα να συγκεντρώνουν γραμματόσημα ή άλλα συλλεκτικά είδη, και ο καθένας προσπαθούσε να ξεπεράσει τους γείτονές του στον αριθμό και στην ποικιλία των δειγμάτων του. Τα πλεονεκτήματα όμως της μεγάλης πειρατείας έγιναν αμέσως κατανοητά από τους Νταϋάκ, αφού πρόσθετε στα κέρδη τους και τη δυνατότητα της συλλογής μεγαλύτερου αριθμούν κεφαλών.
    Μ’ όλο που το μεγαλύτερο μέρος των πειρατών έδρευε στη Βόρνεο, αρκετοί από αυτούς ήταν σκορπισμένοι στα νησιά Σουλού, που απλώνονταν ανάμεσα στη βόρεια Βόρνεο, στις Φιλιππίνες και στο στενό της Μαλάκας. Η ανάγνωση του ημερολογίου του Νταμπιέρ μας αποδεικνύει πως η πειρατεία αναπτύχθηκε αργότερα σ’ αυτές τις φυλές, αφού δεν αναφέρει τίποτε γι’ αυτούς, όταν περιγράφει τους έξη μήνες που πέρασε ανάμεσα στη φυλή Ιλλανούν των νησιών Σουλού το 1687. Ο

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΥΛΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΑ.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΥΛΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΑ. 
Παρ´ολες τις αντίξοες συνθήκες, εκμεταλλευόμενοι τις θερμοκρασίες ορισμένων ημερών, ξεκίνησαν οι επουλωσεις και ασφαλτοστρώσεις των δρόμων που επλήγησαν από τις θεομηνίες. Οι εργασίες θα γίνουν σε δρόμους με ασφαλτοτάπητα, όπως αυτούς στο Ποδάρι, Κουβέρτα, Κινέτα,περιοχές ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ, ΕΡΜΙΟΝΗΣ , ΚΟΙΛΑΔΑΣ και σε όλο το Δήμο. Ακόμη αναμένονται τα χρήματα από την κατάσταση έκτακτου ανάγκης που περιήλθε ο Δήμος για να καλυφθούν πλήρως οι ζημιές που έχουν προκληθεί από τη θεομηνία και τις βροχοπτώσεις.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ

Ο Βασίλης Πετρίδης υποψήφιος δήμαρχος Ερμιονίδας


Ο Βασίλης Πετρίδης θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ για τον δήμο Ερμιονίδας. Ο Βασίλης είναι 69 ετών, συνταξιούχος οδηγός Τρόλεϋ Αθηνών και ενεργό στέλεχος του ΚΚΕ.

Argonafplia

Σειρά διαλέξεων με θέμα Μετάφραση και Γλώσσα με τον Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Γιώργο Κεντρωτή

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας συνδιοργανώνουν σειρά διαλέξεων με θέμα Μετάφραση και Γλώσσα με τον Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Γιώργο Κεντρωτή.
Ο ΣΦΑ έχει φιλοξενήσει τον κ. Γιώργο Κεντρωτή στο παρελθόν με αφορμή τη συμπλήρωση 220 ετών από τη γέννηση του Σολωμού. Ο κ. Κεντρωτής έδωσε διάλεξη με θέμα «Ο Διονύσιος Σολωμός ως εισηγητής εθνικής γλώσσας».

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο 8-9 Φεβρουαρίου 2019, με ώρα έναρξης 7 μ.μ. στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου, επί της οδού Κωλέττη 3.

Μεταξύ των θεμάτων που θα πραγματευθεί ο εκλεκτός προσκεκλημένος μας, θα είναι:

  • Η Μετάφραση ως Διαδικασία και Αποτέλεσμα
  • Η δράση της μετάφρασης ως κειμένου μέσα σε συγκεκριμένο επικοινωνιακό πλαίσιο
  • Συγχρονία και Διαχρονία στη μετάφραση και
  • Μεταφράζοντας από τα αρχαία ελληνικά στα νέα ελληνικά τραγωδίες, λυρική ποίηση και φιλοσοφικά κείμενα.

Είμαστε βέβαιοι πως θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας.


Σ.Φ.Α.

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: Εάν η παράταξή μας είχε εκπρόσωπο στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ


Εάν η παράταξή μας είχε εκπρόσωπο στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ, θα τον είχα συμβουλεύσει και αυτός ποτέ δεν θα ψήφιζε τις παράνομες απευθείας αναθέσεις
Κρανίδι 22/1/2019
Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γιάννη Γεωργόπουλο για την υπενθύμιση των Αξιωμάτων στα οποία έχω υπηρετήσει επί σειρά ετών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Είναι γνωστό ότι ο κ. Γεωργόπουλος, στην πολύχρονη ενασχόλησή του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν είχε την ευκαιρία να υπηρετήσει σε ανάλογες θέσεις ευθύνης αντίστοιχες αυτών που εγώ υπηρέτησα, έτσι ώστε να αποκτήσει την απαιτούμενη γνώση και εμπειρία, την οποία εγώ διαθέτω. Επομένως έχω προσωπική αντίληψη των θεμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γι’ αυτόν τον λόγο δεν έχω ανάγκη από συμβουλάτορες και καθοδηγητές, όπως ο ίδιος με κατηγορεί.
Αυτές τις θέσεις, τις υπηρέτησα πάντα με συνέπεια, με ζήλο, με εντιμότητα και με σεβασμό στα συμφέροντα των Δημοτών μας, ορμώμενος από την ευαισθησία και την αγάπη που με διακρίνουν για τον τόπο μου, διότι είμαι γέννημα θρέμμα της Ερμιονίδας.
Το ίδιο θα πράξω και στο μέλλον εάν οι Δημότες με εκλέξουν Δήμαρχο.
Ο κ. Γεωργόπουλος με κατηγορεί ότι λάμβανα αντιμισθία είτε ως Αντιδήμαρχος είτε ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Πράγματι λάμβανα νόμιμα και ηθικά την αντιμισθία που όριζε ο Νόμος και ήμουν πάντα στην θέση μου εκτελώντας τα καθήκοντά μου.
Και α

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ: ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Με τη ΝΕΔΥΠΕΡ αναδείξαμε τα προηγούμενα χρόνια την αδυναμία της σημερινής δημοτικής αρχής να δώσει λύσεις στα μεγάλα στρατηγικής φύσεως προβλήματα στο Δήμο μας.
Η απλή διαχείριση της καθημερινότητας δεν αρκεί για να  οδηγηθεί ο Δήμος Ερμιονίδας σε ένα άλλο δρόμο με στόχο την ανάπτυξη.
Η σημερινή κατάσταση διαμορφώνεται από την φανερή εικόνα εγκατάλειψης σε όλη την έκταση του Δήμου.
Την εικόνα συνθέτουν:   
- Η σοβαρή έλλειψη νερού (αρδεύσιμου και πόσιμου) στην Ερμιονίδα.   

Απάντηση Σπύρου Ζόγκα στον Τάσο Λάμπρου

ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ
Αγαπητέ κύριε Τάσο,
διάβασα το από 21/1/2019 δημόσιο έγγραφο σου και με εξέπληξε η προχειρότητα και η επιλογή ¨ο σκοπός αγιάζει τα μέσα¨ αρκεί να κάνουμε τη δουλεία μας.
Λίγες σταράτες κουβέντες λοιπόν αφού υπογράφεις και ως υποψήφιος δήμαρχος Ερμιονίδας και φιλοδοξείς να γίνεις αρχή του τόπου μας. 
Υπήρξες μαθητής της πολιτικής σχολής Καμιζή και εσχάτως δέχεσαι μαθήματα της
της πολιτικής σχολής Λεμπέση .
 Το αν είσαι καλός η κακός μαθητής τους θα φανεί στην πορεία αφού ο δρόμος προς την δημαρχιακή καρέκλα είναι και ανηφορικός και δύσβατος και αυτό το αποφασίζουν μόνον οι πολίτες που ζητάνε αλήθεια και μόνον αλήθεια και βεβαίως όχι κατασκευή θεμάτων για να βρίσκεσαι στην επικαιρότητα και να αναγορεύεσαι σε κριτή της οικουμένης επί δικαίων και άδικων , προκειμένου να εξυπηρετείς τον προεκλογικό σου σχεδιασμό και να παραπλανάς τους πολίτες ότι τάχα ενδιαφέρεσαι για την ενημέρωση τους.

Γιάννης Γεωργόπουλος: Η απάντησή μου στις αιχμές Τάσου ΛάμπρουΤάσο Λάμπρου,
πρώην αντιδήμαρχε και πρώην Πρόεδρε Δημοτικού Συμβουλίου, διάβασα με πολύ προσοχή το κείμενο που για μια φορά ακόμα, προφανώς, σου έγραψαν οι ¨συμβουλάτορες¨ και καθοδηγητές σου και διαπίστωσα τον μεγάλο προεκλογικό πανικό στον οποίο βρίσκεστε. Επειδή όπως γνωρίζεις σε θέματα ηθικής είμαι κάθετος ,οφείλω αρχικά να σου τονίσω, ότι όλοι οι συνεργάτες και υποψήφιοι σύμβουλοί μου είναι άνθρωποι οι οποίοι όχι μόνο κοινωνικά, αλλά και προσωπικά τυγχάνουν άτομα αμέμπτου ηθικής. Μεταξύ αυτών και ο εκλεγμένος με την παράταξή μου τοπικός σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Κρανιδίου, Σπύρος Ζόγκας, ο οποίος ήταν και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ. Σε προκαλώ λοιπόν δημόσια εάν έχεις οποιοδήποτε στοιχείο που να τεκμηριώνει παράβαση των καθηκόντων του κατά την θητεία του ως μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ, να κοινοποιήσεις άμεσα τα στοιχεία αυτά στον Εισαγγελέα, διαφορετικά να σταματήσεις να σπιλώνεις πρόσωπα και συνειδήσεις. Οι συνεργάτες που επιλέγω στην παράταξή μας, έχουν προσωπικότητα και είναι ικανοί να διαχειρίζονται, πάντα σε συνεννόηση μαζί μου, όλες τις υποθέσεις και όλα τα θέματα απ’ τις θέσεις που υπηρετούν. Δεν είναι πιόνια ούτε μαριονέτες να λειτουργούν με καθοδηγητές. 

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ


Εμείς οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, έχουμε την υποχρέωση και την ευθύνη να ενημερώνουμε και να προστατεύουμε τους εκπροσώπους μας
Κρανίδι 21/1/2019
Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
για όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην αμαρτωλή και καταχρεωμένη ΔΕΥΑΕΡ, δηλαδή παράνομες απευθείας αναθέσεις, λειτουργία παραμάγαζων, επιβολή πολλαπλών χαρατσιών εις βάρος των Δημοτών, φαινόμενα κακοδιοίκησης με αποτέλεσμα να επέμβει η Ελληνική Δικαιοσύνη, υπεύθυνος και υπόλογος δεν είναι κανένας άλλος παρά μόνο ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής.
Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ο Δήμαρχος έχει την εντολή από τους Δημότες να διοικήσει το Δήμο και να χαράξει την πολιτική και την στρατηγική που θα ακολουθήσει η ΔΕΥΑΕΡ.
Εμείς όλα αυτά τα σκάνδαλα του τα επισημαίναμε συνεχώς εδώ και 4 χρόνια και αυτός αντί να συμβουλεύει και να προστατεύει τους Δημοτικούς του Συμβούλους και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ, ότι αυτό που κάνουν δεν είναι νόμιμο και σωστό, προσπάθησε να με φιμώσει, υποβάλλοντας εναντίον μου μηνύσεις, συνεχίζοντας παράλληλα την ίδια τακτική και στρατηγική.
Δηλαδή να μαζεύει συνεχώς από τους Δημότες χρήματα με χαράτσια, διακοπές νερού, χρήματα για επανασυνδέσεις και συνεχίσεις επιβαρύνσεις.
Και μέχρι σήμερα, δίχως Ντροπή δεν έχει πάρει καμία θέση γι’ όλα αυτά που συμβαίνουν, προσπαθώντας να κρύψει τις δικές του ευθύνες και να τις μεταφέρει αλλού.
Αγαπητοί συνδημότες,
εμείς οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, έχουμε την υποχρέωση και την ευθύνη να ενημερώνουμε και να προστατεύουμε τους Δημοτικούς μας Συμβούλους και τους εκπροσώπους που έχουμε ορίσει ως μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων, των Δημοτικών Επιχειρήσεων και της ΔΕΥΑΕΡ, έτσι ώστε να γνωρίζουν εάν αυτά που ψηφίζουν είναι νόμιμα και δεν θίγουν τα συμφέροντα των Δημοτών.
Αυτή την εντολή μας έχει δώσει ο λαός της Ερμιονίδας.
Και Ερωτώ, γιατί ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Γεωργόπουλος δεν ενημέρωσε και δεν προστάτευσε τον εκπρόσωπο του συνδυασμού του στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ κ. Σπύρο Ζόγκα και τον άφησε κατ’ εξακολούθηση να ψηφίζει παράνομες απευθείας αναθέσεις, επί τρία συνεχόμενα έτη;

Πρόσκληση στην 3η Γιορτή Τηγανίτας

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας προσκαλούμε στην 3η  Γιορτή Παραδοσιακής Τηγανίτας στη Θερμησία.

Σας περιμένουμε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Θερμησίας για να γιορτάσουμε το τέλος της ελαιοκομικής περιόδου αναβιώνοντας το έθιμο της τηγανίτας.

Με εκτίμηση,

Σαραντόπουλος Πέτρος
Πρόεδρος Τ. Κ. Θερμησίας

Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας:“Μιάς πεντάρας νιάτα”

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας γιορτάζει φέτος 10 χρόνια από την έναρξη της δεύτερης περιόδου λειτουργίας του και εγκαινιάζει το επετειακό αυτό έτος με το ίδιο έργο που είχε παρουσιάσει τον Απρίλιο του ’09, τη διαχρονικά απολαυστική κωμωδία των Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη, “Μιάς πεντάρας νιάτα”.

Επίσκεψη των μαθητών/μαθητριών του ΓΕ.Λ. Ερμιόνης στη Βουλή των Ελλήνων και στο Μουσείο Ηρακλειδών


ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Επίσκεψη των μαθητών/μαθητριών του ΓΕ.Λ. Ερμιόνης στη Βουλή των Ελλήνων και στο Μουσείο Ηρακλειδών (Β τάξη) και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Α τάξη)
«Το πολίτευμά μας λέγεται Δημοκρατία,επειδή την εξουσία δεν την ασκούν λίγοι πολίτες αλλά όλος ο λαός. Για τα δημόσια αξιώματα προτιμώνται εκείνοι που είναι ικανοί και τα αξίζουν, και όχι εκείνοι που ανήκουν σε ορισμένη τάξη».   [Θουκυδίδη Περικλέους Επιτάφιος]
Στις 16/01/2019 οι μαθητές/τριες του ΓΕ.Λ. Ερμιόνης είχαν ραντεβού με τους δημοκρατικούς θεσμούς και παρακολούθησαν στην ολομέλεια της Βουλής μέρος της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Η περίσταση ήταν βαρύνουσας σημασίας και τον ενδιαφέρον των μαθητών αμείωτο, καθώς τέτοιες ευκαιρίες σπανίζουν. Είχε προηγηθεί επίσκεψη της Β τάξης στο Μουσείο Ηρακλειδών στο Θησείο και της Α τάξης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.