Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Η χθεσινη συνεδρίαση του Δήμου Ερμιονίδας για το νέο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων

Γνωριμία με την κεραμική στο Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης


        Την Τετάρτη  9 Απριλίου, το πρωί, οι μαθητές των δυο τμημάτων της  πέμπτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης συνοδευόμενοι από τους δασκάλους  τους , επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης για να γνωρίσουν την κεραμική,  από την αρχαιότητα μέχρι  και σήμερα.
        Εισαγωγή στην παρουσίαση έκανε στα παιδιά η κυρία Ήρα Φραγκούλη- Βελλέ Φιλόλογος Πρόεδρος του ΙΛΜΕ και στη συνέχεια τα παιδιά επισκέφτηκαν την «κουζίνα» του μουσείου όπου εντόπισαν και παρατήρησαν τα αντικείμενα τα κατασκευασμένα από πηλό που εκθέτονται.

        Στη συνέχεια η κ. Αγγελική Μαντζαβίνου μέλος της "Πρωτοβουλίας  Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης"  και κεραμίστρια  παρουσίασε μια προβολή σχετικά με την εξέλιξη της κεραμικής από τα προϊστορικά χρόνια , την κλασσική εποχή μέχρι και σήμερα. Πώς το χώμα-πηλός και η φωτιά μας δίνουν τα αγγεία και κάθε κεραμικό αντικείμενο.

        Το πιο ενδιαφέρον για τα παιδιά ήταν το τελευταίο μέρος της δραστηριότητας,  όπου με πηλό έφτιαξε το κάθε παιδί το δικό του αντικείμενο και το πήρε μαζί του.
        Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά καθ' όλη τη διάρκεια της παρουσίασης με ερωτήσεις και συζητήσεις αλλά καθώς έφτιαχναν το κομμάτι τους έδειξαν τη φαντασία και τις ικανότητες τους.

        Η Αγγελική Μαντζαβίνου θέλει να ευχαριστήσει  προσωπικά την κ. Ήρα Φραγκούλη- Βελλέ  που της έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους μαθητές μας την κεραμική τέχνη που τόσο αγαπά και θεωρεί  σημαντική για τον πολιτισμό μας, και τους δασκάλους που συνεργάστηκαν με τόσο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό.


Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΙΣΙΔΩΡΟΙ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ...


«Οι Άγιοι Ισίδωροι Ερμιόνης»
του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη

Στις 14 Μαΐου, καθώς μας είπε η γερόντισσα Καλλινίκη, πανηγυρίζει το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων Ερμιόνης, την ύπαρξη του οποίου, οι περισσότεροι, αγνοούσαμε. Πρόκειται για ένα μικρό, πετρόχτιστο εκκλησάκι, όμορφο και περιποιημένο που βρίσκεται στην περιοχή της Μονής των Αγίων Αναργύρων. Για να φτάσει κανείς εκεί, πεζός ή με αυτοκίνητο, παίρνει το δρόμο που είναι στη βορινή πλευρά του μαντρότοιχου του κοιμητηρίου του Άγιου Βλάσση και ανεβαίνοντας στο ύψωμα, το συναντά μπροστά του, σ’ ένα ξέφωτο.
Στο βιβλίο «Το προσκύνημα της Ερμιονίδος» των Απ. Γκάτσου, Γεωρ. Προκοπίου και Ιωαν. Γκερέκου (σελ. 78), ο ναός αναφέρεται ως παρεκκλήσιο της Μονής και υπάρχει η φωτογραφία των ερειπίων του. Για πολλά χρόνια, άγνωστο πόσα, παρέμενε σε αυτή την κατάσταση. Μόλις πριν από τρία χρόνια ξεκίνησαν οι εργασίες για την αναστήλωσή του, με πρωτοβουλία της σημερινής ηγουμένης Καλλινίκης και των μοναχών της Μονής. Η σεβαστή γερόντισσα, σε συνάντηση που είχαμε, μου διηγήθηκε τα παρακάτω:
«Ήμουν νέο κορίτσι γύρω στα 1955, δε θυμάμαι καλά, μόλις είχα έρθει στη Μονή με τη μεγαλύτερη αδερφή μου, Χαριτίνη. Κάποια μέρα με έστειλε η τότε ηγουμένη της Μονής Θέκλα Καψοπούλου να

Επιστροφή στην ελιά

Με την ελαιοκομία θα ασχοληθεί το 51,5% όσων θέλουν να επιστρέψουν στην επαρχία
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗ kathimerini


«Ξεφόρτωσε την ελιά, να σε φορτώσει λάδι» λέει η λαϊκή παροιμία, η οποία εσχάτως ηχεί πιο επίκαιρη από ποτέ. Πρόσφατη έρευνα αποδεικνύει τη στροφή των Νεοελλήνων στην αγροτική παραγωγή ως διέξοδο από την κρίση, και κυρίως στην ελαιοκομία. Σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της Kapa Research για λογαριασμό του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», το 51,5% όσων σκέφτονται να επιστρέψουν στην επαρχία (συνολικά το 68,2% των ερωτηθέντων, εκ των οποίων το 47,6% σκοπεύει να ασχοληθεί με τον αγροτικό τομέα) έχει στόχο να ασχοληθεί με την ελαιοκομία, τόσο με την καλλιέργεια της ελιάς όσο και με την επεξεργασία και τυποποίηση του ελαιολάδου και των υποπροϊόντων.
Η ερμηνεία μοιάζει απλή: στην ελληνική γη είναι διάσπαρτα

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Αλιείς

Ο αρχαιολογικός χώρος των Αλιέων.
Του Βασίλη Γκάτσου
Ο Δήμαρχος και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο συμπεριλαμβανομένης και της αντιπολίτευσης όπως και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου φαίνεται ότι αγνοούν το «καθεστώς» της αρχαίας πόλης των Αλιέων και του γύρω χώρου.
Ο δε Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου πρέπει να ψάξουν καλύτερα τα πράγματα, όπως και τις αρμοδιότητές τους.

Μια φορά και έναν καιρό λοιπόν, γύρω στο 1961-1964 που είμαστε μαθητές στο Γυμνάσιο Κρανιδίου πηγαίναμε με τα πόδια εκδρομή στο πανέμορφο και παρθένο Πορτοχέλι. Καμιά σχέση με αυτό που βλέπουμε σήμερα. Τότε κανείς δεν μιλούσε και κανείς δεν ήξερε για αρχαιότητες στο Πορτοχέλι όπως και σε ολόκληρη την Ερμιονίδα. Φυσικά κανείς δεν μιλούσε και για τουριστική ανάπτυξη.
Ο λόφος λοιπόν της πόλης των Αλιέων και η γύρω περιοχή ήταν

Το θράσος των ιδιοκτητών, παραθαλάσσιων οικοπέδων στην Ερμιονίδα, συνεχίζεται..

 


Τη θυμάστε αυτή μας την καταγγελία στις 15 Σεπτεμβρίου 2011;

  Στις 5 Μαΐου 2012, προχθές δηλαδή,  θέλοντας να ερευνήσουμε την εξέλιξη της υπόθεσης, πήγαμε εκεί και τραβήξαμε  την παρακάτω  φωτογραφία μαζί με άλλες..  Ακόμα και αυτή τη στιγμή ο ιδιοκτήτης της παραλιακής οικίας Θαλαστέρι, αγνοώντας λιμεναρχεία και εισαγγελείς (θα έχει  τους λόγους του), ολοκληρώνει την αυτοκρατορική του πρόσβαση στην θάλασσα του και στην παραλία του, με τη σκάλα που βλέπετε και που δεν υπήρχε πριν... 

Η ανάλογη λοιπόν αιτησή μας προς τον κο Κρητσωτάκη: 
 
Ερμιόνη  10-5-2012
ΑΙΤΗΣΗ
                                                                                   Προς
                                                              
                                                                              κο Ιωάννη Κρητσωτάκη
Πρόεδρο  του Δημοτικού Διαμερίσματος  Ερμιόνης,
                                                                                        Κοινοποίηση
Μέλη του Τοπικού  Συμβουλίου Ερμιόνης

 Κύριε Κρητσωτάκη,

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, στείλαμε στο Υπολιμεναρχείο Ερμιόνης την παρακάτω αίτηση:

«Έπεσε στην αντίληψη μας  ότι η ακτή ανατολικά της παραλίας του ξενοδοχείου Λένα Μάρυ,  έχει υποστεί αλλοιώσεις,  προσχώσεις με αποτέλεσμα να  αλλάξει το τοπίο, που τόσα χρόνια ξέραμε.
Άλλος ένας ιδιοκτήτης παραθαλάσσιου οικοπέδου  δημιουργεί ιδιωτική παραλία κλείνοντας τη και αποκλείοντάς  τη με βράχους και πέτρες έτσι ώστε να μην  είναι προσβάσιμη.
Θα σας παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε σε ποιες ενέργειες έχει προβεί   η υπηρεσία σας  για αυτή την παρανομία.
Θα θέλαμε επίσης να γνωρίζουμε   αν υπάρχουν άλλες υπηρεσίες αρμόδιες.»  

Μας απάντησαν ότι είναι ενήμεροι και πως το θέμα το έχει αναλάβει εισαγγελέας.

Όμως λίγες ημέρες πριν και συγκεκριμένα στις 5 Μαΐου 2012 θέλοντας να δούμε το αποτέλεσμα των

Η Κάθοδος των Celebrities στην Ερμιονίδα


Α π ό ψ ε ι ς

Η Κάθοδος των Celebrities

 Της Μυρσίνης Σαμαρά

Από τις πληροφορίες που δημοσιεύονται, εδώ και πολύ καιρό, είναι βέβαιο ότι  το φαινόμενο της  αγοράς   ιδιωτικής γης και ακινήτων που βρίσκονται στην περιοχή της Ερμιονίδας, εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς.
 Είναι φανερή η πρόθεση των νέων ιδιοκτητών, που ανήκουν σε ειδική κατηγορία εφοπλιστών, εστεμμένων και επωνύμων (Celebrities), να προσβλέπουν στις ομορφιές της φύσης, τα ειδυλλιακά τοπία, το δασωμένο ανάγλυφο της περιοχής, την εύκολη πρόσβαση από στεριά, αέρα και θάλασσα για μια ιδανική διαμονή.
Αλλά κατά τη μεταφορική σημασία της φράσης «ου παντός πλειν εις Κόρινθον» (δεν μπορεί ο καθένας να πλευρίζει την Κόρινθο), ( Στράβων, Γεωγραφικά, VIII, 378), η Ερμιονίδα γίνεται πιο πολύ χρυσή απ’ ό,τι ήταν μέχρι σήμερα αλλά για ορισμένους και …ολίγους.
Στο site Ermioni Greece.com, αν ανατρέξουμε στο fotoermionis, θα βρεθούμε σε ένα ηλεκτρονικό άλμπουμ με πολλές και υπέροχες φωτογραφίες της Ερμιόνης. Το «σώμα» της φωτογραφίζεται σε πολλές στάσεις, en face, profil, στα πόδια, στους βραχίονες, στην καρδιά της, με την όμορφη φύση να διαλαλεί, μέσω φακού, την πραμάτεια της. Πράγματι, το θέαμα κολακεύει, αφού ο φωτογράφος, όπως λέει, «αιχμαλωτίζει την ψυχή του ελληνικού τοπίου».
Πώς νιώθουμε, όμως, με το σώμα που μοιράζεται  αρχικά σε αθώα οπτικά φιλέτα;
Άραγε υπάρχουν απαντήσεις αν θα σταματήσει αυτή η πλημμυρίδα; Μήπως πρέπει να θορυβεί τον ανήσυχο δημότη, που έχει δώσει τη ζωή του και το βιος του σ’ αυτή τη γη, η αυριανή ποιότητα και το κόστος  της ζωής του; Γιατί είναι βέβαιο πως θα αλλάξουν ριζικά!

 Πολιτιστικός τουρισμός

 Μήπως θα πρέπει να ενεργοποιήσει σοβαρά  τα δικά του εφόδια που συνοπτικά  με δυο λέξεις είναι ο πολιτιστικός τουρισμός του τόπου του;
Ίσως  να γοητεύουν τα προσωνύμια Λιχτενστάιν,  ελληνική Ριβιέρα κ.λ.π. και να προκαλούν υπερηφάνεια, αλλά οι λέξεις παραπλανούν  σαν το δούρειο ίππο, γιατί στην εποχή μας το νόημά τους δοκιμάζεται. Εκεί, στο μύθο, ήταν η λέξη δώρο, εδώ η λέξη ευκαιρία, εκεί ήταν η λέξη Αθηνά, εδώ η λέξη κέρδος, εκεί ήταν η λέξη νίκη, εδώ η λέξη ανάπτυξη. Άλλωστε έχουμε παραδείγματα νησιών που είτε είχαν αυτοσυγκράτηση (Ύδρα) είτε τα έδωσαν όλα

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Εσύ γιατί δεν είσαι εγέρθητος;

lifo ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ

Και ξαφνικά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ανακάλυψε πως μπορεί η Ελλάδα να πάει σε επαναδιαπραγμάτευση όλων όσα ο ίδιος έχει υπογράψει. Το κατεστραμμένο ΠΑΣΟΚ είναι μάλλον πιο πειστικό από μια κατεστραμμένη Ελλάδα.
Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από τις εκλογές και ο αρχηγός του τρίτου πολιτικού σχηματισμού, που, απ’ ό,τι φαίνεται, καταχρηστικά κυβερνούσε τη χώρα, παρουσίασε μεγάλη πολιτική ευελιξία.
Το ίδιο περίπου έγινε και με τον Σαμαρά. Ανακάλυψε την αναγκαιότητα για μια «εθνική» κυβέρνηση, που ενδεχομένως θα μετατόπιζε τις κόκκινες γραμμές οι οποίες, μέχρι πριν από τις εκλογές, αν μετατοπίζονταν έστω κι ένα χιλιοστό, θα πέφταμε στον γκρεμό. Τελικώς, η απειλή της πτώσης ήταν όπως οι εικονικές εκτελέσεις με την κουκούλα. Δεν σε ρίχνουν από καμιά ταράτσα, δεν υπάρχει γκρεμός.
Να, λοιπόν, που το Μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις μπορεί να τις επαναδιαπραγματευτεί η Ελλάδα, κατά τα λεγόμενα αυτών που εμφάνιζαν την επιβολή τους ως μια

Το Πλατύ Πηγάδι

Και η σιδερένια αυλόπορτα
Του Βασίλη Γκάτσου
Μια φορά και έναν καιρό, στην Ερμιόνη έγινε κατάληψη του κτηρίου της Μέσης Εκπαίδευσης από τους μαθητές του. Είχαν κλείσει λοιπόν τη βαριά σιδερένια αυλόπορτα του σχολείου τους που έγινε σύμβολο της κατάληψης.
Από τους έξω, τους γονείς, άλλοι ήσαν υπέρ άλλοι κατά, τα γνωστά αυτής της εποχής των καταλήψεων.
Την επομένη η πόρτα εξαφανίστηκε! Δεν ήταν δα  ....καρφίτσα. Ασήκωτη ήτανε.
Κάτι γράψαμε για το γεγονός στην τότε τοπική εφημερίδα, τρώμε μήνυση από τον τότε Κοινοτάρχη! Πιστεύω να το έχει μετανιώσει με το πέρασμα του χρόνου.
Την πόρτα βέβαια δεν την σήκωσαν για να την βάλουν στο σπίτι τους, ούτε να την πουλήσουν, αυτοί που την σήκωσαν. Κάθε άλλο παρά κλέφτες ήσαν.
Πέρασαν οι μέρες..... εδώ η πόρτα, εκεί η πόρτα..... πουθενά, ολόκληρη αυλόπορτα!
Μέχρι σήμερα αγνοείται η τύχη της!

Μήπως λοιπόν και η «κλοπή» των ογκολίθων δεν ήταν για το πηγάδι αυτών που τους σήκωσαν, ούτε για πούλημα στην αγορά των ..... πολυτίμων λίθων, αλλά συμβολικός βανδαλισμός επίδειξης και μηνύματος, όπως και η επιστροφή τους και το επιδεικτικό πέταμά τους στο ίδιο ακριβώς σημείο;
Γιατί ο κλέφτης που το μετάνιωσε ή φοβήθηκε, αλλά δεν θέλει να αποκαλυφθεί, τα πετάει σε ένα ασφαλές μέρος μακριά από τα μάτια του κόσμου και με κάποιο τρόπο λέει πηγαίνετε να τα πάρετε. Δεν τα φέρνει στο σημείο κλοπής, σύμφωνα με το εγχειρίδιο του καλού κλέπτη, ότι ο κλέφτης δεν γυρίζει δυο φορές στο ίδιο μέρος.
Αφού έστω και με αυτόν τον τρόπο επιστραφήκανε, ας φτιάξει καλύτερο τον γύρω χώρο και το Πλατύ Πηγάδι ο Δήμος, γιατί είναι

Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ναυπλίου, πρόσκληση

 
Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ναυπλίου σας προσκαλεί να γνωρίσετε μαζί του την ιστορία και τη μαγεία του Ναυπλίου, μέσα από φωτογραφίες με ιστορικά στοιχεία αλλά και ποιητικές πινελιές. Τα παραπάνω, μέσα από έκθεση φωτογραφίας που οργανώνει το σχολείο, στο Βουλευτικό στις 12 και 13 Μαΐου από 11.00 το πρωί έως 23.00 το βράδυ.
Σας προσκαλούμε, επίσης, το Σάββατο 12 Μαΐου στις 20.00 το βράδυ, στην αίθουσα του Βουλευτικού, στην παρουσίαση της ζωής και του έργου του Ναυπλιώτη ποιητή Νίκου Καρούζου.

Οι πρωτοβουλίες μας έχουν ως βάση την πεποίθησή μας ότι το σχολείο θα πρέπει να έχει αμφίδρομη σχέση με την κοινωνία και να είναι ανοιχτό σ’ αυτήν.


         Ναύπλιο 08/05/2012

                     Ταμπάκης Αναστάσιος          
                    Δ/ντής Εσπερινού ΓΕΛ Ναυπλίου                 

5η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία την Κυριακή 13 Μαΐου στο Ναύπλιο

                   Ναύπλιο - Πλατεία Φιλελλήνων, ώρα 12:00
Κάθε χρόνο εδώ και 5 χρόνια ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα συντονιζόμαστε και ενώνουμε τις φωνές μας, έτσι ώστε να προβάλλουμε το ποδήλατο ως το μέσο μετακίνησης που μπορεί να λύσει κυκλοφοριακά προβλήματα, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής στις πόλεις που έχουν βουλιάξει από τα Ι.Χ.
Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία δεν είναι άλλη μια ποδηλατοβόλτα είναι η κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το
αυτονόητο: μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις. Το ποδήλατο, σε συνδυασμό φυσικά με τις
συγκοινωνίες, μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή.
Η σημερινή κατάχρηση του αυτοκινήτου είναι αποδεδειγμένα καταστροφική τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον. Ως εκ τούτου κάθε πολιτική που συμβάλλει ή διατηρεί την

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Νικητής ο «Αδικος Κόσμος» στα βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Με τον «Άδικο Κόσμο» του Φίλιππου Τσίτου να αποσπά συνολικά τέσσερα από τα σημαντικότερα βραβεία, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου τίμησε τη Δευτέρα 8 Μαΐου, σε μία λιτή τελετή στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τους έλληνες δημιουργούς του σινεμά.
Αντώνης Καφετζόπουλος και Χρήστος Στέργιογλου απέσπασαν τα βραβεία Α' και Β' ανδρικού ρόλου για τον «Άδικο Κόσμο» του Φίλιππου Τσίτου
Η τελετή άνοιξε με ένα αφιέρωμα στους έλληνες κινηματογραφιστές που χάθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε. Αποσπάσματα από τις ταινίες των Θόδωρου Αγγελόπουλου, Ντίνου Κατσουρίδη, Μιχάλη Κακογιάννη, Λουκίας Ρικάκη και Παύλου Τάσιου, έδωσαν το έναυσμα για την κινηματογραφική γιορτή.
Στο διαγωνιστικό τμήμα, αναμφισβήτητος νικητής αναδείχτηκε ο «Άδικος κόσμος», του Φίλιππου Τσίτου που απέσπασε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, Α’ και Β’ ανδρικού ρόλου, για τις ερμηνείες του Αντώνη Καφετζόπουλου και Χρήστου Στέργιογλου, αντίστοιχα αλλά και το βραβείο σκηνοθεσίας.
Το βραβείο σεναρίου απονεμήθηκε στον Γιώργο Γκικαπέππα για την ταινία «Η Πόλη των Παιδιών», ενώ ο Ηλίας Δημητρίου,

Από και προς Ιχνηλάτες

Του Βασίλη Γκάτσου
Ο "πατριωτισμός" που γίνεται προσπάθεια να γίνει συνώνυμο των εθνικιστών για μένα σημαίνει κατά κύριο λόγο την υπεράσπιση του συντάγματος, την ανεπιφύλακτη αποδοχής της έννοιας της "δημοκρατίας" ,την πληρωμή των φόρων στο κράτος ,τον σεβασμό στη έκφραση ,στην ελεύθερη διάδοση των ιδεών και κυρίως τον σεβασμό της αντίθετης άποψης..
Ετσι δεν είναι ;

Έτσι είναι μαζί όμως και με άλλα όπως γρήγορη και αποτελεσματική δικαιοσύνη, δημοκρατική μεν αλλά αποτελεσματική αστυνομία, όπως και κάθε διοικητική  και ελεγκτική δημόσια αρχή κ.λ.π. Και επιπλέον κάποια απάντηση σε κρίσιμα ερωτήματα τα οποία τα αποφεύγει σαν το διάβολο το λιβάνι ο «λαός», φυσικά και ο της αριστεράς και της προόδου: Όπως: Η καλλιεργήσιμη γη πρέπει ή δεν πρέπει να πουλιέται ως αγροτεμάχιο – οικόπεδο;

Αλλά σήμερα υπάρχει ένα βασικό ερώτημα: από το 1974 μέχρι σήμερα, το μεταπολιτευτικό μπάχαλο, με εργαλεία τη μη απόδοση ΦΠΑ, τη μη κοπή αποδείξεων, την αγοραπωλησία έξω από τις αντικειμενικές αξίες, την απόκρυψη εισοδημάτων, τα φακελάκια,
τα γρηγορόσημα, τις λαμογιές, την πελατειακή σχέση, κ.λ.π., κ.λ.π. οδήγησαν ένα σοβαρότατο τμήμα του πληθυσμού στο να έχει σήμερα συγκεντρωμένο έναν παράνομο πλούτο που βγάζει μάτι. Και δεν εννοώ τις 1000 οικογένειες του μεγάλου κεφαλαίου, και δεν εννοώ την συμπληρωματική αύξηση κατά ένα μικρό ποσοστό του λαϊκού εισοδήματος από φροντιστήρια, δεύτερη εργασία και μικροεργασίες. Εννοώ όμως όλες αυτές τις οικογένειες, της διπλανής πόρτας όπως συνηθίζουμε να λέμε, με οποιαδήποτε επαγγέλματα, που έχουν σήμερα πλούτο σε ακίνητα αγορασμένα και σε καταθέσεις κ.λ.π. όχι μία, όχι δύο αλλά πολλές φορές πάνω από το σύνολο του εισοδήματος που έχουν δηλώσει στην Εφορία συνολικά τα 30 – 40 τελευταία χρόνια. Πώς μπορούν να αντικρίσουν έναν μηχανικό του εμπορικού ναυτικού που έκανε στα ξένα 30 μπάρκα, που η μετεκπαίδευσή του ήταν συνεχής, που σχεδόν κάθε χρόνο υφίστατο το βάσανο να ψάχνει για νέο εργοδότη, που πλήρωσε μέχρι φράγκο την Εφορία, που χρυσοπλήρωσε το ΝΑΤ, για να του ανακοινώσει ο ευτραφής συνταγματολόγος ότι είναι πατριωτικό καθήκον να κοπή η σύνταξή του κατά 40%;;

Τι εστί λοιπόν πατριωτισμός; Τραβάμε γραμμή, και η υπεράσπιση των αρχών και του δικαίου αρχίζει από δω και πέρα; Όποιος βούτηξε βούτηξε εις βάρος των χιλιάδων σήμερα ανέργων και εις βάρος του μέλλοντος των νέων και της χώρας;
Πατριωτισμός σημαίνει να επιστραφούν τα κλεμμένα από τον

"Η τελετή" απο τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας


Τελικά αποτελέσματα για τον νομό Αργολίδας όλοι οι σταυροί των υποψηφίων

Εγγεγρ. 96.254 Ψηφίσ. 64.213 66,71% Αποχή 31.642 33,01% Άκυρα 1.143 1,78% Λευκά 420 0,65% Έγκυρα 62.650 Σε 216 από 217 Ε.Τ. Ενσωμάτωση: 99,54%

ΝΔ 28,46% 17,829
1  ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ 6,267
2  ΣΙΔΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 3,489
3  ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 3,195
4  ΛΟΛΑΚΑ ΜΑΡΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 2,158
5  ΣΑΛΕΣΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΠΑΣΟΚ 13,89% 8,703
1  ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 5,100
2  ΜΙΧΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 843
3  ΖΟΥΖΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 621
4  ΚΑΡΟΥΣΗ - ΤΑΣΑΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ (ΜΑΤΙΝΑ) του

Αγώνας σκαφών και παραδοσιακών καϊκιών στις Σπέτσες

Από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου θα διεξαχθή το εφετεινό «Spetses Classic Yacht Race

 Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος διοργανώνει το «Spetses Classic Yacht Race 2012», ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου στις Σπέτσες. Ο περυσινός αγώνας είχε διεξαχθεί φθινόπωρο με τη συμμετοχή μερικών από τα πλέον εντυπωσιακά κλασσικά σκάφη και παραδοσιακά καΐκια.

Καινοτομία του «Spetses Classic Yacht Race 2012» είναι ότι θα αποτελέσει ένα τετραήμερο γεγονός αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, στην έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν. Μάλιστα, φέτος, προστίθενται επιπλέον κατηγορίες με σκοπό την συμμετοχή

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Το ενδιάμεσο..


Ας επανοσθώσει ο Δήμος

Επικίνδυνη κατασκευή στη μέση του δρόμου.

Κατέβηκα για να ψηφίσω και διαπίστωσα το εξής κατασκευαστικό .....τερατούργημα:

Στη μέση του δρόμου ακριβώς έξω από την αυλόπορτα της πατρικής οικίας του Αντιδημάρχου Σταύρου περνάει ο αγωγός λυμάτων που εξυπηρετεί τα σπίτια μας. Γνωρίζουμε ότι τα λύματα του κάθε σπιτιού συγκεντρώνονται σε ένα μικρό φρεάτιο που βρίσκεται είτε μέσα στην αυλή του σπιτιού, είτε  ακριβώς απ’ έξω στα θεμέλιά του, και ο Δήμος αναλαμβάνει να συνδέσει το μικρό αυτό φρεάτιο με τον διερχόμενο αγωγό λυμάτων του δήμου υπογείως.
Κατά την σύνδεση λοιπόν της οικίας Μαρμαρινού (απέναντι από πατρική οικία Κούστα), το φρεάτιο κατασκευάσθηκε ακριβώς στη μέση του δρόμου. Το σκέπασμά του μετατοπιζόταν εύκολα, (το βρήκα αρκετά εκτός θέσεως) με κίνδυνο:
1.    Να πέσει μέσα άνθρωπος και να σπάσει το πόδι του.
2.    Να περάσει μηχανάκι ή ποδήλατο, να πατήσει το σκέπασμα και να πέσει η ρόδα μέσα.
3.    Να κλαπεί ή μετατοπιστεί το σκέπασμα με κίνδυνο άμεσο για όλους.
4.    Σίγουρα θα μυρίζει απαίσια.
5.    Όταν βρέχει τα νερά πλημμυρίζουν στο σημείο αυτό το δρόμο και θα μπαίνουν μέσα στον αγωγό λυμάτων μεταφέροντας μπάζια και πευκοβελόνες από το παρακείμενο πεύκο. Θα έχουμε φραξίματα.

Η σύνδεση με τον κεντρικό αγωγό γίνεται από τους υδραυλικούς του Δήμου, άρα δικό τους έργο είναι το επικίνδυνο φρεάτιο. Εκτός και αν πήρε την πρωτοβουλία ο επιβλέπον μηχανικός που ανακαίνισε την οικίαν και το κατασκεύασε μόνος του.
Σε κάθε περίπτωση είναι αντικανονική και επικίνδυνη κατασκευή για τους περαστικούς, επικίνδυνη και για το δίκτυο λυμάτων και εστία μόλυνσης και μυρουδιάς.
Φυσικά έχει καθημερινή άμεση αντίληψη ο Αντιδήμαρχος και φυσικά οι υδραυλικοί του Δήμου που κάνανε τη σύνδεση με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο και πρόχειρο τρόπο.

Παρακαλείται ο κύριος Αντιδήμαρχος και ιδιαίτερα ο κύριος Κριτσωτάκης που έχει μεγάλη ευαισθησία με αυτά τα θέματα να μεριμνήσουν, ώστε να μπαζωθεί και τσιμεντοστρωθεί το επικίνδυνο φρεάτιο και να μεταφερθεί στη σωστή του θέση. Άλλωστε εκεί που κατασκευάστηκε δεν έχει και κανένα νόημα.

Με εκτίμηση,
Βασίλης Γκάτσος

       
 

Ερμιόνη-Ερμιονίδα τελικά αποτελέσματα

                                                    Ερμιόνη     (2012-2009)                          
                           
               Κόμμα                                         
Ποσοστό    
Ψήφοι  

   Ποσοστό
    Ψήφοι

Νέα Δημοκρατία
                                   25,19 %
       674
       40,68 %
       1.216
ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό κοινωνικό μέτωπο
   14,01 %
       375
         3,78 %
         113
Λαικός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή
       13,30 %
       356
         0,47 %
          14
ΠΑ.ΣΟ.Κ
                                              11,25 %
       301
        41,75 %
      1.248
Ανεξάρτητοι Ελληνες
                             8,78 %
       235
Κ.Κ.Ε.
                                                    7,55 %
       202
          5,59 %
         167
Δημοκρατική Αριστερά
                           4,63 %
     124
ΛΑ.Ο.Σ
                                                    2,43 %
       65
          5,19 %
         155
δημιουργία, ξανά!
                                    2,20 %
       59
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
                        2,20 %
       59
          1,24 %
          37
Τελικά αποτελέσματα Κρανιδίου Εδώ 
  
Τελικά Ερμιονίδας Εδώ

Αναλυτικά αποτελέσματα εκλογικών τμημάτων Ερμιονίδας

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Ο μεγαλος δικτατορας

Αποσπασμα απο την κλασικη ταινια, του  Τσαρλυ Τσαπλιν , <<Ο   Μεγαλος   Δικτατορας>>,70 χρονια πριν. Αυτα τα λογια εχουν την ιδια αξια και ΣΗΜΕΡΑ.
  Μαιρη Φασιλη.