Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Τάσος Τόκας: ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 265.000 €.


Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018
Η παράταξή μας απέστειλε σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας  με παράλληλη κοινοποίηση στον Δήμαρχο Ερμιονίδας με την οποία ζητάμε ενημέρωση για την ασφαλτόστρωση της ανατολικής και δυτικής οδού της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Πορτοχελίου.
Ακολουθεί η επιστολή:


"ΠΡΟΣ
κ. Παναγιώτη Μέξη,
Πρόεδρο του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας
Κοινοποίηση:
κ. Δημήτρη Σφυρή
Δήμαρχο Ερμιονίδας
ΘΕΜΑ:  Αίτημα  ενημέρωσης σχετικά με την ασφαλτόστρωση της ανατολικής και δυτικής οδού της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Πορτοχελίου
Κύριε Πρόεδρε,
Στο ΔΣ της 30ης Ιανουαρίου 2018 συζητήσαμε και ψηφίσαμε  τον  Προϋπολογισμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας.
Κατά την συζήτηση του θέματος  σας ζήτησα ενημέρωση για διάφορα σοβαρά ζητήματα που αφορούν την υπηρεσία σας, σχετικά με τα τέσσερα λιμάνια  της αρμοδιότητάς σας
( Πορτοχελίου, Ερμιόνης, Κοιλάδας, Κόστας)  σχετικά με :
-την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και ηλεκτροδότησης
-τη νομιμοποίηση στεγάστρων χερσαίας ζώνης
-τα υδατοδρόμια
-την ανάπλαση λιμένος Κόστας, κ.α.
Στην τοποθέτησή μου, αφού τόνισα πως η παράταξή μας θα

'Ελληνας, Γραικός, Ρωμιός: από τις αυτοκρατορίες στο έθνος-κράτος. Ομιλία στο ΙΛΜΕ


Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Πλειστηριάστηκε βίλα του Σταύρου Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι

Μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού πουλήθηκε η βίλα του επιχειρηματία, Σταύρου Ψυχάρη, στο Πόρτο Χέλι. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», η τιμή εκκίνησης ήταν 4,7 εκατ. ευρώ και πουλήθηκε περίπου 11 εκατ. ευρώ.
Η εξοχική κατοικία βρίσκεται στη θέση «Μετόχι» Αγίου Αιμιλιανού της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Ερμιονίδας.
Στα επίσημα συμβόλαια αγοράς, ιδιοκτήτης εμφανίζεται η κυπριακή εταιρεία BRIONTE, με το ακίνητο να ανήκει στον πρώην εκδότη.
Σημειώνεται ότι κατά της ίδιες πληροφορίες, τον Μάιο εκπλειστηριάζεται σπίτι της συζύγου του Σταύρου Ψυχάρη, που βρίσκεται στο Κολωνάκι, και είναι έκτασης 85 τ.μ.

thepressproject

Δελτίο Τύπου: Οι μαθητές για το Περιβάλλον: Εβδομάδα Εθελοντισμού στα Σχολεία

Καλημέρα σας,
Επικοινωνούμε μαζί σας εκ μέρους της Οργανωτικής Ομάδας Εθελοντών της Πανελλήνιας Εκστρατείας “Let’s do it Greece – Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” και σας αποστέλλουμε Δελτίο Τύπου.

Στόχος μας είναι να ενωθούμε σε όλη την Ελλάδα στη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της χώρας, η οποία οργανώνεται αποκλειστικά από εθελοντές, ως επί το πλείστον νέα παιδιά, που αγαπήσαμε τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο. Φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά θα συντονιστούμε μέσα σε μία ημέρα, σε ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιώντας δράσεις εθελοντισμού με επίκεντρο το περιβάλλον.

Για μία ακόμα χρονιά, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε σχολεία ολόκληρης της χώρας, στην Εβδομάδα Εθελοντισμού "Let's do it Greece 2018", που θα διεξαχθεί από τις 23 - 27 Απριλίου.

Ο μεγάλος μας στόχος για το 2018 είναι 150.000 εθελοντές σε 2.000 σημεία πανελλαδικά μέσα σε μία μέρα.
Θα είναι μεγάλη μας χαρά να μεταδώσετε το εθελοντικό μας μήνυμα.

Με φιλικούς, εθελοντικούς χαιρετισμούς,
​Για την
 Οργανωτική Ομάδα Εθελοντών
της Πανελλαδικής Εκστρατείας "Let's do it Greece"

​Νίκος Κιούσης                                                                Αναστάσης Σταμάτης
Εθελοντής - Συντονιστής Πανελλαδικής Δράσης           Εθελοντής - Συντονιστής Συνεργασιών

Δελτίο Τύπου

Καλό μήνα!


Ο Μάρτης ο παλουκοκάφτης..

Πίνακας της κας Ανθούλας Λαζαρίδου Δουρούκου από τη συλλογή "Οι μήνες"

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Παλιόκαιρος..


Φύσα, φύσα το πήρε το πόδι από το παγκάκι..
Κύριοι του Λιμενικού μην το πειράξετε ούτε να καθίσετε, είναι  ακόμα ένα από τα λίγα αλλά συλλεκτικά μας παγκάκια στα Μαντράκια.

Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

Ομάδα παιδιών από την Ερμιόνη συμμετέχουν με μια εξαιρετική κατασκευή στον 5ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής


Η ομάδα μαθητών του Φροντιστηρίου Μ.Ε. ΘΕΤΙΚΟ Σωτηρία Βόντα, Κωνσταντίνα Κρητικού, Νίκος Κωνσταντίνου και Λάζαρος Κρητικός παρουσίασαν την κατασκευή τους το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στον πολυχώρο Φουγάρο, στο Ναύπλιο.
Το διαγωνισμό συνδιοργανώνουν, ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής  Σταύρος Κωτσάκης, ως υπεύθυνος της WRO Hellas στην Πελοπόννησο και ο Δήμος Ναυπλιέων, με την υποστήριξη των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Αργολίδας και σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas.
Στον περιφερειακό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής συμμετείχαν περισσότεροι από 220 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Πελοπόννησο.
Η ομάδα της Ερμιόνης απέσπασε πολύ καλές κριτικές και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών.
Ήρθαμε σε επικοινωνία μαζί τους και τους ζητήσαμε να μας μιλήσουν γι αυτήν την προσπάθειά τους.

Διαβάστε  τι μας είπαν:

Την απόφαση συμμετοχής στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής της WRO την πήραμε καθοδηγούμενοι από τον φροντιστηριακό καθηγητή μας Ανδρέα Κρητικό, μαθηματικό, ο οποίος με το φροντιστήριο ΘΕΤΙΚΟ ανέλαβε το κόστος, τον συντονισμό και την παρουσίαση της εργασίας μας.

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΥΑΕΡ: Απολύμανση νερού δικτύων Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Κρανίδι, 27-02-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες,

Σχετικά με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ενημέρωση Πελοποννήσου» της 23-02-18 και την αναδημοσίευσή του στο ιστολόγιο «villadidimo.brodimas.gr» την 26-02-18 με ερώτημα για τον υπεύθυνο χλωρίωσης (απολύμανσης) του νερού των δικτύων ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., σας ενημερώνουμε ότι έχει ληφθεί η υπ’ αριθμ. 19/2018 (ΑΔΑ:ΩΙ9ΩΟΡ3Θ-Φ4Ω) απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. «Ορισμός Υπευθύνων Απολύμανσης Νερού Ύδρευσης για το έτος 2018», όπως γίνεται στην αρχή κάθε χρόνου. Η απόφαση αυτή βάση της Υ.Μ. 5673/4.12.57 (Φ.Ε.Κ. 5/Β/1958) έχει διαβιβαστεί στην αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αργολίδας.
 Η απόφαση αυτή ορίζει τρεις (3) υπαλλήλους για κάθε μία εκ των τριών (3) ζωνών ελέγχου του Δήμου Ερμιονίδας (2 της Δ.Ε. Κρανιδίου και 1 της Δ.Ε. Ερμιόνης) και αναλυτικά τις αρμοδιότητές τους με σκοπό τον έλεγχο της αποτελεσματικής απολύμανσης του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, σύμφωνα με τις διατάξεις της Υ.Μ. 5673/4.12.57. Για την πιστοποίηση του ελέγχου τηρείται ημερήσιο πρόγραμμα Παρακολούθησης Υπολειμματικού Χλωρίου με σκοπό τη διατήρηση της συγκέντρωσης του έως 0,2 mg/l, όπως ορίζεται στην Υ.Μ. 5673/4.12.57 και στην Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας Γ1δ/ Γ.Π. 37193/19-6-17.

Σαν σήμερα….


Σαν σήμερα…. 

Σταμάτης Α(ν)δριανού Μήτσας
του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη

Πριν από 144 χρόνια, στις 27 Φεβρουαρίου 1874, ημέρα Τετάρτη, σε ηλικία 74 χρόνων, το πιθανότερο, απεβίωσε στην Αθήνα ο Ερμιονίτης Πολέμαρχος της Επανάστασης του 1821 καπεταν - Σταμάτης Α(ν)δριανού Μήτσας. (φωτο 1)1
Εφημερίδα της εποχής αναγγέλλοντας τον θάνατο του γηραιού αγωνιστή έγραψε: «Την 27ην Φεβρουαρίου απεβίωσεν, ημερών πλήρης ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΗΤΣΑΣ, συνταγματάρχης της φάλαγγος, την δ’ επομένην ημέραν εκηδεύθη, αποδοθεισών εις τον νεκρόν αυτού των νενομισμένων στρατιωτικών και πολιτικών τιμών… Πλήθος δε πολύ πολιτών παρηκολούθησεν την εκφοράν… Δύο λόγοι, ο μεν επικήδειος, εκφωνηθείς υπό του Κ. Γεροκωστοπούλου, ο δε επιτάφιος εκφωνηθείς υπό του Γ. Ν. Πολίτου, εισηγητή της επιστήμης της Λαογραφίας στην Ελλάδα, εμνημόνευσαν ευπρεπώς την προς την Πατρίδα υπηρεσιών του μακαρίου στρατιώτου τούτου της εθνικής παλιγγενεσίας και των προτερημάτων αυτού, ως πολίτου, ως φίλου, και ως οικογενειάρχου».
Αλλά και ο Γεώργιος Τερτσέτης σε μια αποστροφή του τελευταίου του λόγου της 25ης Μαρτίου 1874 είχε αναφέρει: «Ο Σταμάτης Μήτσας… ενταφιάσθη εις το Κοιμητήριο των Αθηνών, στρατιώτης του Χριστού και της Πατρίδος και οι έπαινοι, τα δάκρυα των Ελλήνων συνόδευσαν το φέρετρο του ανδρείου πολεμιστού…».2

«Νίκος Τσιφόρος» το ντοκιμαντέρ του Τάκη Σπετσιώτη


Όσοι δεν προλάβατε να παρακολουθήσετε ένα ακόμα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Τάκη Σπετσιώτη, αυτή τη φορά για τον Νίκο Τσιφόρο, μπορείτε να το δείτε: ΕΔΩ
Ο Νίκος Τσιφόρος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1911. Στις αρχές της δεκαετίας του 1910 η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα. Έγραφε από τα 11 του χρόνια, αλλά ο πατέρας του ήθελε να τον καμαρώσει δικηγόρο. Σπούδασε Νομικά, αλλά δεν άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου. Εργάστηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ένα φεγγάρι έκανε τον πλασιέ βιβλίων, τον δημοσιογράφο και μπάρκαρε στα καράβια.Το 1944 έγινε γνωστός μετά την επιτυχία του θεατρικού του έργου «Συνασπισμός ηλιθίων» με τον Δημήτρη Χορν και τη Μαίρη Αρώνη. Από τότε άρχισε ν’ ασχολείται συστηματικά με το γράψιμο, δημοσιεύοντας κείμενά του στην εφημερίδα «Το Βήμα» και στα περιοδικά «Ο Ταχυδρόμος», «Ρομάντσο», «Πάνθεον» κ. ά.

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Αναρτήθηκε στο site της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης το αρχείο φωτογραφιών Ηρώς ΛαζαρίδουΣτα Μαντράκια το 1950
Αναρτήθηκε στο της  site Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης το αρχείο φωτογραφιών Ηρώς Λαζαρίδου.
Ήδη έχουν αναρτηθεί τα αρχεία φωτογραφιών των οικογενειών Πετρολέκα - Δεληγιάννη και Ανθούλας Λαζαρίδου - Δουρούκου.

Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες εδώ

Περιμένουμε και τις δικές σας οικογενειακές φωτογραφίες.

.

Εκπαιδευτική εκδήλωση στη Βιβλιοθήκη Ερμιόνης


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ "ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ"


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο νέος πολιτικός φορέας «ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ» διοργανώνει το πρώτο του ιδρυτικό συνέδριο στις 16-18 Μαρτίου .
Καλούμε τα μέλη και του φίλους του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» από την Ερμιονίδα να έχουν συμμετοχή στο προσυνεδριακό διάλογο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 στις 07:30μμ στο πολυχώρο ΑΡΤΙΚΙ της Θ.Ο.Ε.
Θα παραβρεθούν στελέχη της Κ.Ο.Ε.Σ (Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου) και στελέχη του κινήματος από την Αργολίδα.

Η Ε.Ε της Ερμιονίδας

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Καλή Κυριακή...

Τουλάχιστον 100 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 325 τραυματίστηκαν από τη νέα κλιμάκωση των επιθέσεων των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και συμμάχων τους στην Ανατολική Γούτα, όπως γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.