Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Εθελοντισμός - Επαγγελματισμός - Προοδευτισμός - Πατριωτισμός

Του Βασίλη Γκάτσου
Αυγά στο τηγάνι έχουμε;

Ο εθελοντισμός είναι στοιχείο ποιότητας και πολιτισμού, αλλά ο επαγγελματισμός και η τήρηση των όρων μιας σύμβασης είναι η σταθερή βάση της οργάνωσης της κοινωνίας.
Ο γιατρός που έχασε το λεωφορείο και δεν μπορεί να είναι στη δουλειά του ακριβώς την ώρα προσέλευσης, παίρνει με έξοδά του ταξί για να εφαρμόσει τον όρο της σύμβασης που του λέει να είναι στη δουλειά του αυτήν την ώρα. Το ίδιο κάνει και ο μισθωτός στο εργοστάσιο.
Ο οδηγός του απορριμματοφόρου πιάνει δουλειά συγκεκριμένη ώρα και δουλεύει συγκεκριμένο ωράριο. Όχι όποτε θέλει, ούτε όταν το επιτρέψει ο καιρός.
Στην Ερμιονίδα, με την παρότρυνση (την εκ του πονηρού) της Δημοτικής Αρχής, προς στιγμήν νομίστηκε ότι το ΘΕΛΩ του καθένα μπορεί να αντικαταστήσει τον επαγγελματισμό και την συμβατική υποχρέωση. Δηλαδή η απουσία συμβατικής υποχρέωσης θα ενεργοποιούσε την κοινωνία, λες και η συμβατική υποχρέωση ήταν το εμπόδιο! Αστειότητες.

Σήμερα οι χθεσινοί Θέλοντες, μόλις είδαν ότι ο εθελοντισμός τούς «τάπιασε τα κόκαλα», ότι οι υποχρεώσεις της ζωής δεν μπορεί να περιμένουν, ότι προσφέρουν υπηρεσίες που άλλοι πληρώνονται για αυτές και τις προσφέρουν ατελώς ή και καθόλου, ότι ο εθελοντισμός δεν έχει και πολλή δόξα αλλά περισσότερο σιωπή, απλά έγιναν σιωπηρώς μη Θέλοντες και .... έστριψαν δια του αρραβώνος, τουτέστιν, μόλις κατάλαβαν ότι ο εθελοντισμός τους πήγαινε να γίνει σύμβαση ...γάμου.
Καλά έκαναν και αυτά έχει η ζωή. Και τι να πει ο κάθε Αρμόδιος του Δήμου που βασίστηκε (εκ του

Γιάννης Αγγελάκας: «Η παλιά Ελλάδα έχει φύγει από μπροστά μας»

lifo
Για τον Γιάννη Αγγελάκα αυτά που συμβαίνουν δεν είναι απροσδόκητα. Μιλούσε για το απέραντο σκυλάδικο της Ελλάδας όταν οι άλλοι πετάγανε γαρίφαλα. Τώρα βλέπει τον κόσμο στην πλατεία με την ίδια σταθερή επιθυμία: να δει αυτήν τη χώρα ν' αλλάζει. Να γίνεται καλύτερη.

Πώς σου φαίνεται η κατάσταση με τις πλατείες;

Μια χαρά. Φαντάζομαι πως όλοι αυτοί οι «Αγανακτισμένοι», που ήταν απολιτίκ μέχρι πριν από λίγο, είναι οι άνθρωποι ή τα παιδιά των ανθρώπων που είχαν βολευτεί με την ψευτο-ευμάρεια της πασοκικής δεκαετίας του ’90 και των αρχών του 2000. Τώρα βρεθήκανε γυμνοί, οι ψευδαισθήσεις κάηκαν, βρίσκονται τετ α τετ με τον εαυτό τους, οπότε ελπίζω να είναι μια καλή ευκαιρία για αυτοκριτική αλλά και για να καταλάβουν οι σημερινοί πιτσιρικάδες πως μπορούν να στήσουν ένα καινούργιο ήθος, ν’ αποκτήσουν μια νέα πολιτική δράση και ευθύνη μέσα από αυτήν τη συλλογικότητα και να εντοπίσουν τα λάθη που έκαναν οι παλαιότεροι. Υπάρχει μια καινούργια γενιά που έχει την ευκαιρία να σκεφτεί αλλιώς, να δράσει αλλιώς και να προτείνει πράγματα. Σε μια χώρα όπου ο καθένας είχε κλειστεί στο σπίτι του, στην οικογένειά του, στα δάνειά του, στα αυτοκίνητά του και στον καναπέ του, έστω και διά της «βίας»

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΧΩΡΑ ΣΑΝ ΑΚΥΡΩΜΕΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ...

Σ.Στάθης "Ελευθεροτυπία"
Πρόταση για ανάρτηση του Κώστα Κ.
Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Πλεύρης άλλη δουλειά δεν είχε παρά να την πέσει στους ομοφυλόφιλους συμπολίτες μας. Μόνον «τοιούτους» δεν απεκάλεσαν στη Βουλή τους γκέι οι κ.κ. Γιώργος Νικητιάδης, Βαΐτσης Αποστολάτος και Θανάσης Πλεύρης, περιοριζόμενοι στο «αυτούς», ενώ ο τελευταίος, ο κ. Πλεύρης, σε μια έξαρση ανελλήνιστης πατριδολαγνείας δήλωνε φρικιών και φρίττων ότι τέτοιες «δράσεις» -όπως το Athens Pride- απάδουν του «ελληνικού πολιτισμού» και των «παραδόσεών του». Ωπα, λεσβιομάχε μου, θα ταράξεις τον ύπνο της Σαπφούς! Ή των Θηβαίων οπλιτών του Ιερού λόχου -σύντροφοι όλοι και μεταξύ των εραστές, για τους οποίος ο Φίλιππος της Μακεδονίας, όταν όλοι οι Ιερολοχίτες έπεσαν έως ενός, είπε ότι «αισχρός είναι όποιος για τέτοιους άνδρες έχει να πει κάτι αισχρό»...

Του Βενιζέλου πρόκειται να γίνει και να γίνεται στο εξής! Θα πάνε οι σοφιστείες σύννεφο, τα ρητορεύματα, οι (δια)στρεβλώσεις, οι ευφημισμοί, οι εξυπνακισμοί, τα κούφια λόγια, οι

MAX KEIZER Για το λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Δεν είναι ο Δεματοποιητής πανάκεια

Του Βασίλη Γκάτσου
Ας βάλουμε μπροστά το μυαλό και τη λογική και φυσικά αυτό που βλέπουν τα μάτια μας

Δεν είναι ο Δεματοποιητής πανάκεια, δηλαδή το μέσο που λύνει το πρόβλημα των οικιακών απορριμμάτων Ερμιονίδας.
Δεν είναι ο Δεματοποιητής έργο του Δήμου Κρανιδίου, αλλά έργο της Νομαρχίας, δηλαδή της σημερινής Περιφέρειας. Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων είναι ελλιπέστατη και δεν εφαρμόζεται στην πράξη. Ο δεματοποιητής παραδόθηκε στον Δήμο Κρανιδίου για χρήση με ένα κόστος λειτουργίας γύρω στα 700000 € το χρόνο, ποσό πολύ μεγάλο. Δηλαδή για να κλείσουν οι χωματερές, έγινε αυτό το έργο του Δεματοποιητή, γιατί τα οικιακά απορρίμματα δεν μπορούσαν να πάνε πουθενά έξω από την Ερμιονίδα. Το έργο αυτό απλά τα συσκεύαζε σε δέματα με πλαστική περιτύλιξη και τα αποθήκευε μέχρι να έλθει η ευλογημένη ώρα που η Περιφέρεια θα λειτουργούσε εργοστάσιο καύσης που θα έπαιρνε τα αποθηκευμένα δέματα για να τα κάψει. Ήδη έχουν μαζευτεί 6000 δέματα και το εργοστάσιο μένει ακόμη ως ιδέα.

Όταν πρωτοδούλεψε ο Δεματοποιητής, ο Δήμος Ερμιονίδας δεν πήγαινε εκεί τίποτα, γιατί είχε σε λειτουργία τις χωματερές του. Αλλά και η χωματερή του Δήμου Κρανιδίου βρισκόταν σε λειτουργία και σιγά σιγά καταργείτο. Έτσι ο Δεματοποιητής δεχόταν επιλεκτικά μόνο τα απορρίμματα από τους κάδους του Δήμου Κρανιδίου που ήταν κυρίως αποφάγια και υλικά συσκευασίας μικρού όγκου και βάρους, που ήταν μέσα στις δυνατότητες συσκευασίας σε δέματα που είχε ο Δεματοποιητής. Τα βαριά αντικείμενα τα εκτός κάδου, τα κλαδέματα, έπιπλα, στρώματα κ.λ.π. πήγαιναν στη χωματερή του Κρανιδίου η οποία λειτουργούσε ατύπως δεχόμενη αυτού του είδους τα αντικείμενα.

Ανακοίνωση Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης "Απόστολος Γκάτσος"

Οδυσσέας Ελύτης
Αφιέρωμα από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης
 «Απόστολος Γκάτσος»

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος» οργανώνει μικρό αφιέρωμα στον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Ήδη από την ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης  ( www.dbe.gr ) έχει αναρτηθεί το χρονολόγιο με στοιχεία από τη ζωή και το έργο του ποιητή και ανανεώνεται κάθε εβδομάδα η δημοσίευση ποιημάτων, άρθρων, κριτικών σημειωμάτων και προτάσεων βιβλίων του Οδυσσέα Ελύτη που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη για ανάγνωση.

Παράλληλα, από την Δευτέρα 4/7/11 έως την Παρασκευή 8/7/11, κατά τις απογευματινές ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης, θα παρουσιαστεί στο χώρο μας η κινητή έκθεση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου για τον Οδυσσέα Ελύτη , η οποία την Κυριακή 10/7/11 θα βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης (κτίριο Συγγρού), για την κορύφωση του αφιερώματός μας που θα περιλαμβάνει :

Ομιλία της ποιήτριας Ιουλίτας Ηλιοπούλου.

Τραγούδι, από τα μελοποιημένα ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη, με την κ. Αγγελική Πετρά.

Απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές


Με την υποστήριξη του ΥΠΠΟ και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη

«Πες μου παππού πες μου παππού, αυτός ο κόσμος πάει πού»;

Στο Σύνταγμα κατεβαίνουμε κι εμείς, όπως όλοι. Και αν με ρωτήσετε, ναι παίρνουμε και τον γιό μας μαζί. Άλλοι θα πούν πως δεν είναι καλή ιδέα να παίρνεις ένα τόσο μικρό παιδί σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις. Η απάντησή μου είναι ότι πρώτη φορά στη ζωή μου κατεβαίνω σε διαδήλωση ή συγκέντρωση και νιώθω πλήρη ασφάλεια. Ειδικά, λοιπόν, αυτόν τον παλμό αυτών των συγκεντρώσεων θέλω να βιώσει και ο γιός μου.
Τον μεστωμένο, τον αναγκαίο, τον ειρηνικό. Αυτόν τον παλμό που θ’ ακούσεις για πρώτη φορά και τις απόψεις όλων, ανεξαρτήτως παρατάξεων και τάξεων.
Τον παλμό των εξωκομματικών πανό, (σ’ αυτά δίνω μόνο σημασία) και τον παλμό του ρυθμού των κρουστών, που με μια μινιμαλιστική σοβαρότητα, ερμηνεύουν τη δόνηση της σημερινής πραγματικότητας τόσο απόλυτα, που ακόμα και ο πιο δεινός κινηματογραφικός συνθέτης θα ζήλευε.
Κατεβαίνουμε μαζί με τον γιό μας, γιατί το θεωρώ και μια ένδειξη τιμής προς τους γονείς μου, που και εκείνοι το ίδιο έκαναν μ’ εμένα, χωρίς ποτέ να αντιμετωπίσουν ούτε πρόβλημα, ούτε κριτική και το καλύτερο, ήταν που είχα τόσο κόσμο, τους φίλους των γονιών μου, να με παίρνει στην αγκαλιά του, να παίζει μαζί μου και εγώ μόνο να κρατάω σαν εικόνα και ανάμνηση όλη αυτήν την αγκαλιά.
Ξέρω ότι αν είχε προλάβει ο πατέρας μου αυτές τις συγκεντρώσεις, το ίδιο θα έκανε και με τον εγγονό του. Ό,τι έκανε και με το παιδί του. Θα έπαιρνε τον Αλέξανδρο από το χέρι ή θα τον έβαζε στους ώμους του και θα τον άφηνε να νιώσει αυτόν τον παλμό. Τίποτα άλλο. Χωρίς πολιτικές κατευθύνσεις (κι αυτές περνιούνται στα μικρά παιδιά) και χωρίς χειρονομίες, αντιπαθώντας την εικόνα των οδηγημένων παιδιών από τους γονείς τους να ρίχνουν τις {μούντζες βροχή} και να φωνάζουν συνθήματα που και δεν κατανοούν και τους δηλητηριάζουν την αγνή ψυχή τους. Και, ίσως, πάλι να συναντούσαμε τους φίλους του μπαμπά, τώρα πια και τους δικούς μας φίλους, και ο μικρός Αλέξανδρος να πήγαινε από αγκαλιά σε αγκαλιά γελώντας.
Και ίσως, αν ο Αλέξανδρος ήταν και λίγο πιο μεγάλος από τριών, θα του τραγουδούσε ο παππούς του και το τραγούδι του αείμνηστου φίλου του, Άκη Πάνου: «Πες μου παππού πες μου παππού, αυτός ο κόσμος πάει που..»

Στο διαδίκτυο 250.000 τόμοι της Βρετανικής Βιβλιοθήκης

Περίπου 250.000 βιβλία που εκδόθηκαν μεταξύ 1700-1870 θα ψηφιοποιήσει και αναρτήσει δωρεάν στο διαδίκτυο η British Library, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Google.
Τα πρώτα έργα που θα γίνουν προσβάσιμα σε όλους μέσω του διαδικτύου είναι ένα φυλλάδιο για τη βασίλισσα της Γαλλίας Μαρία Αντουανέτα και τα σχέδια του Ισπανού εφευρέτη Ναρκίσο Μοντουριόλ που χρονολογούνται από το 1858. Ο Μοντουριόλ είχε σχεδιάσει ένα από τα πρώτα υποβρύχια στον κόσμο. Όλα τα έργα θα επιλεγούν από τη Βρετανική Βιβλιοθήκη και ο καθένας θα μπορεί να τα μελετήσει είτε στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης (www.bl.uk) είτε στην εξειδικευμένη υπηρεσία του Google, Google Books.
Τα έξοδα για την ψηφιοποίηση των 40 εκατομμυρίων σελίδων θα αναλάβει η Google. Η αμερικανική

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Η πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού

Για τους περισσότερους το καλοκαίρι ήδη άρχισε, όμως, σύμφωνα με το αστρονομικό ημερολόγιο, επίσημα ξεκινά σήμερα Δευτέρα 21 Ιουνίου με το θερινό ηλιοστάσιο, το οποίο στο βόρειο ημισφαίριο λαμβάνει χώρα στις 20:16 ώρα Ελλάδος, σηματοδοτώντας την μεγαλύτερη διάρκεια της μέρας και την μικρότερη της νύχτας μέσα στο έτος. Από αύριο η μέρα θα αρχίσει και πάλι να μικραίνει.

"ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ" από το δημοτικό σχολείο Ερμιόνης.

Η θεατρική ομάδα του δημοτικού σχολείου Ερμιόνης παρουσίασε το παιδικό θεατρικό έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου 'ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ", Σάββατο και Κυριακή 18-19 Ιουνίου στις 8:30 το απόγευμα στο κτήριο Συγγρού στην Ερμιόνη.

Μια παράσταση που είχαμε κι εμείς  τη χαρά να παρακολουθήσουμε.
Φωτογραφίες και ολοκληρωμένο ρεπορτάζ από τις "Αργολικές Ειδήσεις"  εδώ

Φλόγα ελπίδας στο Ναύπλιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παγκόσμιοι Αγώνες SpecialOlympics ΑΘΗΝΑ 2011
Καλωσορίζουμε τη Φλόγα της Ελπίδας στην πόλη μας !
Ώρα 20.00 στη διασταύρωση των οδών Μπουμπουλίνας και Συγγρού με πορεία από την οδό Αμαλίας, οδό Κωλέττη και οδό Υψηλάντου προς πλατεία Φιλελλήνων.
Με συγκίνηση και υπερηφάνεια υποδεχόμαστε σήμερα στην πόλη μας, τη Φλόγα της Ελπίδας. Ο συμβολισμός της είναι ιερός γιατί μεταδίδει τις ανθρωπιστικές αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.
Η Φλόγα έφθασε στην πόλη μας χάρη στους εθελοντές λαμπαδηδρόμους αστυνομικούς από όλο τον κόσμο που τη μετέφεραν μαζί με τους αθλητές SpecialOlympics και δικά μας παιδιά από ειδικά σχολεία της περιοχής μας. Τους ονομάζουμε Φύλακες της Ελπίδας και της αισιοδοξίας για έναν καλύτερο κόσμο και τους ευχαριστούμε!
Σας περιμένουμε στις εκδηλώσεις μας!
Η Φλόγα της Ελπίδας για τους Παγκόσμιους Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2011 άναψε στον Ιερό Λόφο της Πνύκας στις 9 Ιουνίου 2011 κι από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι της από τη μία στην άλλη άκρη της

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Το θέμα είναι ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

Του Βασίλη Γκάτσου
Λύση μόνον η Περιφέρεια μπορεί και πρέπει να δώσει.
Αυτό που έγινε με τα σκουπίδια είναι το αυτονόητο. Κλείνοντας τις χωματερές είναι φυσικό να πάνε όλα στον δεματοποιητή και γύρω από αυτόν. Και η θέση να αλλάξει, απλά τα ίδια και χειρότερα θα γίνουν σε μία νέα θέση. Και ο δεματοποιητής είναι μια χωματερή που απλά τα σκουπίδια, αντί να φαίνονται, είναι αμπαλαρισμένα με πλαστικό.
Το θέμα είναι ΑΔΙΕΞΟΔΟ. Λύση μόνον η Περιφέρεια μπορεί και πρέπει να δώσει. Ο Δήμος Ερμιονίδας δεν μπορεί και γι’ αυτό δεν φταινε οι παρατάξεις που κατεβαίνουν στις εκλογές, ούτε οι νυν και πρώην Δήμαρχοι. Σπαταλήθηκαν χρήματα, δόθηκαν «λύσεις» προεκλογικού χαρακτήρα, για αυτές τις ενέργειες υπάρχουν ευθύνες, αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία του προβλήματος. Κλείνοντας τις χωματερές, πάλι μια μεγαλύτερη χωματερή θα φτιάξεις, αφού πραγματική λύση διάθεσης των σκουπιδιών δεν έχει δοθεί. Αλλά και η ανακύκλωση καλή είναι ως παράδειγμα, και η εθελοντική διαλογή καλή είναι, αλλά 15 τόνοι διαχωρισμένα ανακυκλώσιμα σε 2-3 μήνες και με κόστος που δεν μπορεί να καλύψει ο δήμος, είναι σταγόνα στον ωκεανό των τοπικών απορριμμάτων.
Ας προσέξει η Δημοτική Αρχή, γιατί στην προσπάθειά της για προσωρινές λύσεις (διευθετήσεις χώρων σε δασικές εκτάσεις για να δέχονται σιωπηρώς σκουπίδια, ανεξέλεγκτη χρήση του γύρω από τον δεματοποιητή χώρου κ.λ.π.) το μόνο που θα πετύχει είναι να εμπλέξουν αιρετούς σε δικαστικές υποθέσεις και αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Δεν εκλέχθηκαν για να πάρουν στις πλάτες τους όλες τις αμαρτίες της κεντρικής διοίκησης, ούτε να λύσουν .... άλυτα προβλήματα με ηρωισμούς. Ούτε λύνει κανένα πρόβλημα το άγριο αλληλοκονταροκτύπημα συμπολίτευσης – αντιπολίτευσης, έτσι για να δημιουργείται ..... ποιοτική διαφορά μεταξύ τους.
Στόχος του δήμου (και της αντιπολίτευσης) πρέπει να είναι η συνεχής πίεση προς την Περιφέρεια για έστω προσωρινή, αλλά νόμιμη λύση. Δεν είναι δυνατόν ο δήμος Ερμιονίδας να σχεδιάσει πολιτική διαχείρισης απορριμμάτων, όταν δεν ξέρει που να τα πάει. Ας κληθεί ο Περιφερειάρχης να επισκεφθεί τον Δεματοποιητή και επί τόπου να πει στον Δήμαρχο Ερμιονίδας τι να κάνει τα σκουπίδια. Αν αυτό δεν είναι μείζον πρόβλημα του Περιφερειάρχη τότε ποιο είναι;

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Συναυλία από την ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ Ερμιονίδας

Την  Τρίτη 21 Ιουνίου, Παγκόσμια ημέρα της Μουσικής, επέλεξε να κάνει την πρώτη της συναυλία η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ του Δήμου Ερμιονίδας.

Η συναυλία θα δοθεί στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης, στο Σχολείο Συγγρού. Θα περιλαμβάνει ένα μουσικό αφιέρωμα στην ελληνική μουσική με έργα Χατζιδάκι, Λοϊζου, Ξαρχάκου κ.α.

Η έναρξη της συναυλίας έχει καθοριστεί για τις 8.30 το βράδυ.

Η απάντηση του κου Καμιζή, στην καταγγελία του κου Σφυρή

Σοβαρότατα προβλήματα έχει δημιουργήσει στη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας η εγκατάσταση και λειτουργία του δεματοποιητή στη θέση Σταυρός Διδύμων σε συνδυασμό με το κλείσιμο των χωματερών που λειτουργούσαν. Συγκεκριμένα:

  Μετά την εγκατάσταση και λειτουργία του δεματοποιητή στη θέση Σταυρός Διδύμων σε συνδυασμό με το "κλείσιμο" των χωματερών που λειτουργούσαν στην Ερμιονίδα, και πέρα από την δημιουργία μιας νέας μεγάλης χωματερής στο χώρο που λειτουργεί ο δεματοποιητής, (ήδη έχουν συσσωρευθεί πάνω από 6.000 δέματα) έχουν δημιουργηθεί πλήθος άλλες μικρές χωματερές σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους αλλά και ρέμματα, όπου κάποιοι αποθέτουν κυρίως γύρω από κάδους ογκώδη αντικείμενα, παλαιά έπιπλα, στρώματα, κουφώματα, ξερά χόρτα, κλαριά και άλλα αντικείμενα που ο δεματοποιητής
εδώ η συνέχεια:dimitriskamizis.blogspot.com

«Κίνημα Πολιτών – καταναλώνουμε ότι παράγουμε»

Το «Κίνημα Πολιτών – καταναλώνουμε ότι παράγουμε» ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2010, επτά μήνες μετά το πρώτο άρθρο της σειράς Αγοράζουμε Ελληνικά! που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα μας με τίτλο Προτιμάτε με επιμονή προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα: Η πιο απλή και πρακτική λύση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας! 8/3/2010 και αναδημοσιεύτηκε σε δεκάδες ιστοσελίδες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το «Κίνημα Πολιτών – καταναλώνουμε ότι παράγουμε» αποτελεί πρωτοβουλία εκατό προσωπικοτήτων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ΑΕΙ, τους Δικηγορικούς, Ιατρικούς και Τεχνικούς Συλλόγους, τα Επιμελητήρια, τον Επιστημονικό και Καλλιτεχνικό κόσμο και τον Τύπο μαζί με τους Προέδρους των ανωτάτων και ανωτέρων Συνδικαλιστικών Οργάνων των εργαζομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, Πρόεδρους Εμπορικών και Επαγγελματικών Επιμελητηρίων, Ομοσπονδιών, Συλλόγων και Συνδέσμων του Εμπορίου και της Αγοράς κ.α.
περισσότερα εδώ

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Κάλεσμα για την άμεση συγκρότηση Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.Πα.Μ.) .

Κάτω από το βάρος των δραματικών εξελίξεων, με την επιβίωση της ίδιας της χώρας και του λαού της να έχει τεθεί πλέον ολοφάνερα στην ημερήσια διάταξη, αλλά και με μεγάλο μέρος της εργαζόμενης κοινωνίας να κινητοποιείται μαζικά ενάντια στο καθεστώς, πρέπει να ομολογήσουμε ότι τα ψέματα τελείωσαν. Ήρθε η ώρα η αγανάκτηση των πολιτών να μετατραπεί σε πολιτική απόφαση. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν. Στην αδιαλλαξία και την αποκτήνωση του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος, πρέπει να αντιτάξουμε την οργανωμένη πάλη του ίδιου του λαού. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με έναν τρόπο: με την συγκρότηση ενός μετώπου της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού ικανό να κερδίσει τον αγώνα που ήδη έχει ξεκινήσει με τις μαζικές κινητοποιήσεις στην πλατεία συντάγματος και αλλού μέσα στην χώρα.

Εμείς που υπογράφουμε το παρών κάλεσμα αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία συγκρότησης ενός Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ) . Στόχος του Μετώπου είναι η πολιτική οργάνωση της αποφασιστικότητας που αποδεικνύει στην πράξη σήμερα ότι έχει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού.

Βασικές άμεσες επιδιώξεις του Μετώπου είναι:

• Η ανατροπή του καθεστώτος κατοχής της χώρας από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ.

Οικολογικό καταμαράν σχεδίασαν αρχιτέκτονες από τη Θεσσαλονίκη

Το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο σκάφος αναψυχής «Marvin the Martian», που θα κινείται με ηλιακή ενέργεια προσφέροντας οικονομικές περιηγήσεις στις θάλασσες, σχεδίασαν δύο αρχιτέκτονες από τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Voria.gr.Όπως τονίζει η Μαρία Μαλινδρέτου- Βήκα, η οποία μαζί με τον Πάνο Βούλγαρη εμπνεύστηκε το οικολογικό καταμαράν, το «Marvin the Martian» απαντά στην ενεργειακή και οικονομική κρίση.
Το σκάφος που σχεδίασαν οι δυο αρχιτέκτονες έχει μήκος 15 μέτρα και διαθέτει δύο κινητήρες, έναν ηλεκτρικό και ένα ντίζελ. Ο ηλεκτρικός κινητήρας τροφοδοτείται από τα φωτοβολταϊκά συστήματα του σκάφους (οι μπαταρίες εκτός από τον ήλιο μπορούν να φορτιστούν και με ηλεκτρικό ρεύμα), ενώ ο ντιζελοκινητήρας λειτουργεί συμπληρωματικά σε περίπτωση που ο χρήστης θελήσει να αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα ή εφόσον παραστεί ανάγκη.
Οι δύο ηλεκτρικοί κινητήρες παρέχουν στο σκάφος πλήρη αυτονομία 30 ναυτικών μιλίων, με ταχύτητα 5-7 κόμβων, χωρίς τη χρήση παραδοσιακών καυσίμων. Σε περιπτώσεις ανάγκης μπορούν να ενεργοποιηθούν δύο κινητήρες diesel, οι οποίοι προσφέρουν αυτονομία έως 500 ναυτικά μίλια, με ταχύτητα 10 κόμβων, καταναλώνοντας μόνο 400 λίτρα καυσίμου (7,5 λίτρα/ώρα ή 0,8 λίτρα/ν.μ). Ακόμα λοιπόν και στην περίπτωση της χρήσης πετρελαίου η κατανάλωσή του παραμένει η χαμηλότερη της αγοράς.
Το καταμαράν μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 8 επιβάτες στους δύο πλωτήρες του, ενώ διαθέτει κουζίνα, τραπεζαρία και σαλόνι.
econews

Έσωσαν ελληνικό κατάστημα στη Ν. Υόρκη αγοράζοντας όλα τα προϊόντα

Είναι από τις ιστορίες που μας αφήνουν με πολύ όμορφα συναισθήματα καθώς τις διαβάζουμε. Αυτό που έζησε ένας Έλληνας ομογενής στη Νέα Υόρκη, ίσως δεν θα μπορούσε να το ζήσει ποτέ αν δεν έμενε στην συγκεκριμένη μεγαλούπολη.
Σε μια πόλη που οι αντιθέσεις είναι ακραίες και δίπλα στην τραγωδία ανθίζουν ιστορίες όπως η συγκεκριμένη.
Φανταστείτε να είχατε ένα μικρό μαγαζί και από αυτό να ζούσατε την οικογένειά σας. Η οικονομική κρίση σας έχει "γονατίσει" και η μικρή σας επιχείρηση οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό. Η γειτονιά όμως σας έχει αγαπήσει. Είστε για εκείνους ο δικός τους άνθρωπος. Και χωρίς να το ξέρετε ένας νεαρός σας γείτονας είναι μέλος μιας ξεχωριστής πρωτοβουλίας με "καλλιτεχνικές" αποχρώσεις και αρκετά κεφάλαια για να τις υλοποιεί.
Φανταστείτε να έμπαινε ένα μεσημέρι μια παρέα στο μαγαζί και σας πρότεινε να αγοράσει ΤΑ

Το μεσοπρόθεσμο

Σ Χ Ε Δ Ι Ο Ν Ο Μ Ο Υ
«ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012-2015
Άρθρο Μόνο

1.
Εγκρίνεται το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, το οποίο έχει ως εξής:

« ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’

Ι. ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΟΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

η συνέχεια εδώ

Πρόταση απο Λάζαρο Άκη Γούτο