Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Επίσκεψη της Ε΄τάξης του Δημοτικού σχολείου Ερμιόνης στην Ογκολογική μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- «Ελπίδα»


 Η Ε΄τάξη του Δημοτικού σχολείου Ερμιόνης επισκέφτηκε την Ογκολογική μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- «Ελπίδα» την Τρίτη 4 Ιουνίου.

 Μας υποδέχτηκε η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κύριος Μανώλης Παπασάββας, τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και  ο γνωστός καλλιτέχνης Μιχάλης Χατζηγιάννης, «Καλλιτέχνης για την Ελπίδα 2019-2021». Η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη  στην ομιλία της τόνισε πόσο μεγάλη σημασία έχει η επίσκεψη  μαθητών με κοινωνικές ευαισθησίες που τους αγγίζει η προσπάθεια και το έργο της «Ελπίδας».

  Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις όμορφες στιγμές των παιδικών της χρόνων στο Δημοτικό Σχολείο της Ερμιόνης, στους αγαπημένους και δημιουργικούς δασκάλους του που θεωρούσαν τη μάθηση ενεργοποίηση και συμμετοχή και επεσήμανε το ρόλο του εκπαιδευτικού στην κοινωνία και της μητέρας στην οικογένεια.

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργολίδα

ΓΑΒΡΗΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΚΙΟΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΑΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΝΙΚΟΛΑΡΑΚΟΣ ΠΑΝΟΣ
ΣΚΟΥΡΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

καληνύχτα θα σου λέω μέχρι να ξημερώσειΈλλη Βασιλάκη

Οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στην Αργολίδα

ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΟΥΛΑ
ΠΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΑΣΣΑΙΝΑ ΜΑΤΙΝΑ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα στέκονταιΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, στέκεται, ωκεανός, υπαίθριες δραστηριότητες και κοντινό πλάνο
Μετά από το πρώτο βραβείο του Δημου Ερμιονίδας Πανελλαδικά στην ανακύκλωση, ολοκληρώθηκε και η διάθεση στους μαθητές των ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ερμιονίδας οικολογικών τσαντών. Στόχος μας ήταν η συμβολή στον πόλεμο κατά της πλαστικής σακούλας.
Σημειώνεται ότι :
Κάθε πλαστική σακούλα χρησιμοποιείται 25’. Και ύστερα πετιέται. Η διάρκεια ζωής τους όμως είναι 100 έως 500 χρόνια, πριν αποσυντεθούν πλήρως.
25 λεπτά, που έχουν αντίκτυπο στο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και στις ΖΩΕΣ μας.
Άλλος ένας στόχος του Δήμου μας που πρωτοπορεί, όταν η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις Πανευρωπαϊκά.

\

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

O Ανάβαλος στον πολυπόθητο δρόμο προς την Ερμιονίδα..

Ανάβαλος
Tην ικανοποίησή του και τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη και το Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπο Κασίμη εξέφρασε ο Πέτρος Τατούλης για τη θετική αξιολόγηση των έργων του Αναβάλου προς την Ερμιονίδα, των δικτύων της Τάκας, του Φιλιατρινού Φράγματος, όπως επίσης και της κατασκευής του φράγματος της Κελεφίνας, ώστε να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 2014 – 2020.
«Πρόκειται για σπουδαία έργα υποδομών εγγείων βελτιώσεων, τα οποία ήταν αιτήματα πολλών χρόνων και τα οποία θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην αγροτική μας οικονομία. Πετύχαμε με την αγαστή συνεργασία μας με την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του Υπουργείου και τη σκληρή, μεθοδική και απόλυτα συνεπή δουλειά μας να κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την ένταξη των έργων αυτών στο ΠΑΑ 2014 – 2020 και να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότησή τους με συνολικό ποσό που ξεπερνά τα 158 εκατομμύρια ευρώ» δήλωσε ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα «Αρδευτικά δίκτυα αξιοποίησης φράγματος λεκάνης Φιλιατρινού Ν. Μεσσηνίας», με προϋπολογισμό 45.880.000 ευρώ, «Αρδευτικά δίκτυα Τάκας Ν. Αρκαδίας», με προϋπολογισμό 20.050.000 ευρώ, «Κατασκευή φράγματος Κελεφίνας Ν. Λακωνίας», με προϋπολογισμό 24.000.000 ευρώ και «Έργα μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου στο Δήμο Ερμιονίδας Ν. Αργολίδας», με προϋπολογισμό 68.350.000 ευρώ, τα οποία ωρίμασαν διοικητικά και μελετητικά από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
https://anagnostis.org

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο ΙΛΜΕ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο ΙΛΜΕ
                                                       Από την Ήρα φραγκούλη Βελλέ
Για μια ακόμα φορά και φέτος, όπως κάθε χρόνο, οι μαθητές της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης οδηγήθηκαν από τους  δασκάλους τους στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με την ιστορία που διδάχτηκαν: « η πολιτιστική κληρονομιά που άφησε στην Ερμιόνη η Ρωμαιοκρατία και το Βυζάντιο»
Για μια ακόμα φορά επισκεφθήκαμε ανάμεσα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα  παραπεταμένη και απαξιωμένη τη ρωμαϊκή σαρκοφάγο.

Με προβολές εικόνων πληροφορήθηκαν ότι τα  ερείπια που φθείρονται συνεχώς ανάμεσα στα πεύκα ανήκουν σε ένα αξιόλογο  υδραγωγείο που είχαν κατασκευάσει οι Ρωμαίοι στην πόλη μας
Και….πού’ναι;  πού’ναι; τα θαυμάσια ψηφιδωτά της παλαιοχριστιανικής Βασιλικής; Σκεπασμένα προσεκτικά, αλλά αθέατα και μη επισκέψιμα,-  μέχρι νεωτέρας- στην αυλή του δημαρχείου.  Και αυτά  τα είδαμε από εικόνες  και τα ζωγραφίσαμε.
Αναλογίζομαι : Μήπως κάνουμε λάθος;
Μήπως το μήνυμα που αποκομίζουν σήμερα τα παιδιά είναι η περιφρόνηση και εγκατάλειψη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς;
Πόσα ρωμαϊκά υδραγωγεία υπάρχουν στον ελληνικό χώρο: Πόσα χρόνια θέλουν για να καταρρεύσουν τελείως οι πέτρες του δικού μας υδραγωγείου;
Πότε  και πώς θα γίνουν επισκέψιμα τα ψηφιδωτά;
Αδιάφοροι και άβουλοι περιμένουμε την αρχαιολογική υπηρεσία να λάβει πρωτοβουλίες;
Παρ΄όλα αυτά ως εκπαιδευτικοί λειτουργοί επιμένουμε και αισιοδοξούμε.
Οι δάσκαλοι της  Ε΄ Δημοτικού:
 Γιάννης Κρητσωτάκης και Παρασκευή Σκούρτη- Δαγρέ
Εκ μέρους του Δ. Σ. του ΙΛΜΕ:  Η νηπιαγωγός Κατερίνα Σκούρτη
Και η υπεύθυνη προγράμματος:   Ήρα Φραγκούλη Βελλέ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Ξεκινά πρόγραμμα κατάρτισης καραβομαραγκών.
Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την έναρξη του νέου θεσμού των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών που ξεκινά από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 για τους αποφοίτους ΕΠΑΛ.
Στην πρώτη φάση υλοποίησης συμμετέχουν 11 πανεπιστήμια και έχουν εγκριθεί πάνω από 60 διετή προγράμματα. Ανάμεσα σε αυτά που εγκρίθηκαν είναι και το διετές πρόγραμμα «τεχνικός ξύλινων σκαφών (καραβομαραγκός)».
Ο νέος θεσμός δίνει νέες προοπτικές στους αποφοίτους ΕΠΑΛ, οι οποίοι μπορούν πλέον, χωρίς εξετάσεις, να παρακολουθούν διετή προγράμματα εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, στα οποία διδάσκουν καθηγητές του αντίστοιχου πανεπιστημίου, αλλά και εξωτερικοί συνεργαζόμενοι διδάσκοντες. Με τον τρόπο αυτό δίνονται εφόδια τυπικά αλλά και ουσιαστικά στους αποφοίτους και ενισχύεται η συνεργασία των τοπικών κοινοτήτων με τους επιστημονικούς φορείς.
Είναι πολύ θετικό ότι μια παραδοσιακή τέχνη μπορεί να διασωθεί και να διαδοθεί στις επόμενες γενιές. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική δράση τουΠανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που συνδέεται με τις ανάγκες για ανάπτυξη στη βάση των ιδιαίτερων τοπικών χαρακτηριστικών του Πειραιά και των νησιών του Αργοσαρωνικού.

Παράταση σε Κορινθία, Αρκαδία, Αργολίδα για το Κτηματολόγιο

Επιπλέον περιθώριο 100 ημερών έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε 19 περιοχές της χώρας για να δηλώσουν την περιουσία τους στο Κτηματολόγιο. Πρόκειται για 12 περιοχές όπου η εξάμηνη παράταση που προβλέπεται από τον ισχύοντα νόμο έληξε τη Δευτέρα αλλά και για 7 περιοχές που το εξάμηνο λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουνίου.
Οι ιδιοκτήτες αυτών των περιοχών έχουν τη δυνατότητα, στο πλαίσιο της τελευταίας νομοθετικής ρύθμισης να δηλώσουν την περιουσία τους στο Κτηματολόγιο έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019.
Η παράταση αυτή δόθηκε με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Δημαρά που υπεγράφη την περασμένη Παρασκευή και είναι καθ’ οδόν προς το Εθνικό Τυπογραφείο. Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω παράταση δίνεται κατά περίπτωση- με υπουργική απόφαση- ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν κάθε φορά για κάθε περιοχή ξεχωριστά και δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι μήνες.
Οι περιοχές στις οποίες δόθηκε παράταση και αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως χωρίζονται σε δύο ομάδες:
– Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει 12 περιοχές: Καβάλα, Ροδόπη, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Λάρισα, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία, Μέγαρα και Οινόη.
– Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει επτά περιοχές όπου το προβλεπόμενο εξάμηνο λήγει στις 17 Ιουνίου: Λασίθι, Αργολίδα, Κορινθία (Β’ Τμήμα), Αρκαδία, Πιερία, Ευρυτανία και Φθιώτιδα.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Ευχαριστήριο μήνυμα Ελένης Γκαμίλη

Αγαπητοί συνδημότες, αγαπητές συνδημότισσες είναι τιμή μου να υπηρετώ την Ερμιονίδα και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Γι αυτή την τιμή που μου κάνατε, να με εκλέξετε για δεύτερη συνεχόμενη φορά δημοτική σύμβουλο, σας ευχαριστώ από καρδίας.
Σας ευχαριστώ θερμά διότι πιστεύετε σε μένα και μου το δείξατε έμπρακτα. Η ευθύνη είναι μεγάλη, τόσο όσο και η υπόσχεση πως θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να πάει ο τόπος μας μπροστά. Δεσμεύομαι, για ακόμη μια φορά, πως δεν θα σας απογοητεύσω και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, ώστε ο Δήμος Ερμιονίδας να ανακτήσει την χαμένη του δόξα. 
Ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε με την καθοδήγηση του νέο Δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου να κάνουμε την Ερμιονίδα Δυνατή.
Τώρα πάμε δυνατά!
Γκαμίλη Σιάννα Ελένη
Δημοτική Συμβούλους Δήμου Ερμιονίδας

Η Αφροδίτη κρατά τον Έρωτα


Καθήμενη Αφροδίτη κρατά τον γιο της τον Έρωτα και τον διασκεδάζει με παιχνίδι που κρατά στο δεξί της χέρι. 
Εξαιρετικό δείγμα κοροπλαστικής από την Τανάγρα της Βοιωτίας. Διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τα αρχικά χρώματα. Ελληνιστική Εποχή, (τελευταίο τέταρτο του 4ου - πρώτο τέταρτο του 3ου αιώνα π.Χ.)

Μουσείο Ερμιτάζ

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Διεθνές Φεστιβάλ Ερμιονίδας : Ένα μοναδικό καλλιτεχνικό υπερθέαμα στο "ΞΑΛΑΦΤΟ" ( Βίντεο)


Ένα μοναδικό καλλιτεχνικό υπερθέαμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι 500 περίπου θεατές που κατέκλυσαν το μικρό θεατράκι ¨ΞΑΛΑΦΤΟ¨ .

Δείτε όλη την εκδήλωση όπως την κατέγραψε η κάμερα του sport-ermionida