Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Τουλάχιστον 4 ευρώ ανά κιλό για αγουρέλαιο ΠΟΠ Κρανιδίου

agronews
Με περισσότερους από 10 τόνους φρέσκου αγουρέλαιου ΠΟΠ Κρανιδίου στις δεξαμενές του, ο Α.Σ Θερμασία Δήμητρα, θα είναι έτοιμος να διαθέσει προς πώληση στις 10 Οκτωβρίου την ποσότητα αυτή, με τιμές που θα υπερβαίνουν τα 4 ευρώ ανά κιλό.Παρά τα προβλήματα της φετινής παραγωγής, με τις προσβολές από τον δάκο και το γλοιοσπόριο, το αγουρέλαιο του Α.Σ Θερμασία Δήμητρα, εμφανίζει «άψογα χημικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά», όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Συνεταιρισμού, με την οξύτητά του να μην ξεπερνά τα 0,35 γραμμές, και τις φαινόλες του να κυμαίνονται στα 500mlg/kg.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
ΠΟΠ Αγουρέλαιο με  φαινόλες και αρώματα
από την «Θερμασία Δήμητρα» στις 10/10/2018
Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η παραγωγή και συγκέντρωση φρέσκου αγουρελαίου «ΠΟΠ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ» από τον Α.Σ. «ΘΕΡΜΑΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ». Όπως δήλωσε ο Γραμματέας του Δ.Σ. κ.Ιωάννης Κοροντίνης, οι πρώτες εργαστηριακές αναλύσεις που έχει στην διάθεσή του ο Συνεταιρισμός δείχνουν ότι, παρά τις προηγηθείσες δυσοίωνες προβλέψεις, πρόκειται για ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με άψογα χημικά οργανοληπτικά και γευστικά χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα οξύτητά του δεν ξεπερνά τις 0,35 γραμμές και οι φαινόλες του κυμαίνονται στα 500mlg/Kgr!!
Ήδη στις δεξαμενές του, έχουν παραδοθεί περισσότεροι από 5 τόνοι και εάν δεν υπάρξει εμπόδιο στην συγκομιδή λόγῳ καιρικός συνθηκών, τις αμέσως επόμενες ημέρες οι ποσότητες αγουρελαίου θα ξεπερνούν τους 10 τόνους και μετά βεβαιότητος θα αγγίξουν τους 15 τόνους
Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και θα ακολουθήσει σχετικό δελτίο τύπου, η «Θερμασία Δήμητρα» θα είναι έτοιμη να διαθέσει προς πώληση την ανωτέρω ποσότητα στις 10 Οκτωβρίου 2018 με τιμές που θα υπερβαίνουν το ψυχολογικό φράγμα των 4€/κιλό.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Στην Νάντια Μουράντ, πρώην αιχμάλωτη τζιχαντιστών, το Νόμπελ Ειρήνης

Μια γυναίκα – σύμβολο στον αγώνα εναντίον του ISIS, η 25χρονη Νάντια Μουράντ Μπασέ Τάχα, που ξέφυγε από τον εφιάλτη της αιχμαλωσίας στην πατρίδα της, τιμήθηκε σήμερα με το Νόμπελ Ειρήνης.

Η νεαρή κοπέλα ζούσε στο χωριό Κόσο, κοντά στο προπύργιο των Γιαζίντι, το Σιντζάρ, μια ορεινή περιοχή στη μεθόριο Ιράκ και Συρίας. Η επέλαση του Ισλαμικού Κράτους το 2014 άλλαξε όμως τα πάντα. Η Νάντια Μουράντ Μπασέ Τάχα έπεσε τον Αύγουστο του 2014 θύμα απαγωγής από τον ISIS. Τους τρεις μήνες της αιχμαλωσίας της υπέστη επανειλημμένα σεξουαλική και σωματική κακοποίηση από τους τζιχαντιστές μέχρι που κατάφερε να δραπετεύσει και να φτάσει στη Γερμανία.

Σήμερα, υπολογίζει ότι περισσότερες από 3.000 Γιεζίντι γυναίκες και παιδιά παραμένουν αιχμάλωτοι των τζιχαντιστών, μεταξύ των οποίων και μία συγγενής της που μαζί με άλλα πέντε

Βρήκαν αρχαίο ασύλητο τεράστιο τάφο στα Αηδόνια Νεμέας - Στο φως αρχαιολογικοί θησαυροί

Βρήκαν αρχαίο ασύλητο τεράστιο τάφο  στα Αηδόνια Νεμέας - Στο φως αρχαιολογικοί θησαυροί
Ασύλητος θαλαμοειδής τάφος, από τους μεγαλύτερους που έχουν βρεθεί στην περιοχή, ανακάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη στο μυκηναϊκό νεκροταφείο στα Αηδόνια Νεμέας, όπως ενημερώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με ανακοίνωσή του.

«Με την ανασκαφή του 2018 ολοκληρώθηκε η αποκάλυψη ενός ασύλητου θαλαμοειδούς τάφου της πρώιμης μυκηναϊκής περιόδου (περίπου 1650-1400 π.Χ.), ενός από τους μεγαλύτερους που έχουν έως τώρα έρθει στο φως στα Αηδόνια. Ο νεο-αποκαλυφθείς τάφος διακρίνεται για το βραχύ πλην ιδιαίτερα φαρδύ δρόμο, το επίσης βραχύ και ευρύ στόμιο και τον κυκλικής-ελλειψοειδούς κάτοψης θάλαμο, με διαστάσεις που κατά τόπους προσεγγίζουν και σε άλλους ξεπερνούν τα έξι μέτρα. Τόσο η είσοδος όσο και ο θάλαμος παρουσιάζουν μορφολογικές συγγένειες με τους μεσαίου μεγέθους θολωτούς τάφους της πρώιμης μυκηναϊκής περιόδου. Στο δάπεδο του ταφικού θαλάμου λαξεύθηκαν τέσσερις μεγάλοι λάκκοι, καλυμμένοι με μεγαλιθικές πλάκες, ένα ακόμη στοιχείο που παραπέμπει στους πρώιμους μυκηναϊκούς θολωτούς τάφους», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

Περισσότερα:argolikeseidhseis

Η ANIMAL ACTION παρέχει δωρεάν κτηνιατρική φροντίδα στα ιπποειδή της Ύδρας


Η ANIMAL ACTION σε συνεργασία με την «Κιβωτό της Ύδρας», GAWF και με την στήριξη του Δήμου Ύδρας μέσω της ΚΕΔΥ θα βρίσκεται στο νησί στις 8, 9 και 10 Οκτωβρίου 2018 για την ετήσια φροντίδα των ζώων της Ύδρας.
Στο πλαίσιο της δράσης του Προγράμματος Φροντίδας Ιπποειδών στην Ελλάδα η ANIMAL ACTION  επισκέπτεται -όπως κάθε χρόνο- και παρέχει  δωρεάν φροντίδα σε γαϊδούρια, μουλάρια και άλογα της Ύδρας. 
Το σημείο της συνάντησης είναι η περιοχή «Γεφύρια».

HydraArk brings Animal Action to the island annually to provide free health checks and care to the animals equines.


Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Βιολογικό ρόδι. Τα τρομακτικά οφέλη του superfruit

Το βιολογικό ρόδι αποτελεί όχι τυχαία το σύμβολο της ζωής και της γονιμότητας. Αποτελεί εξαιρετική πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, δρα κατά του προστάτη, ενώ έχει χαρακτηριστεί και ως το φυσικό Viagra, που ενισχύει τη λίμπιντο.
 
Το ρόδι πρωτοεμφανίστηκε στην κεντρική Ασία και συγκεκριμένα στην Περσία. Είναι ένα από τα πρώτα φρούτα καλλιέργειας και η βοτανική ονομασία του είναι Punica granatum.
 
Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες.
 
Μάλιστα, ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος.
 
Είναι πλούσιο σε τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών

Πρώτος κατά σειρά χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των ζημιών του «Ζορμπά» ο Δήμος Άργους Μυκηνών


ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 1 ΝΑΥΠΛΙΟ

ΤΗΛ.ΦΑΞ 2752099454

                                                                                                            Ναύπλιο 4/10/18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρώτος κατά σειρά χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των ζημιών του «Ζορμπά» ο Δήμος Άργους Μυκηνών

2.600.000 εκατ. ευρώ στους Δήμους Άργους Μυκηνών, Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, Ιστιαίας Αιδηψού, Κυθήρων, Πόρου και Λοκρών, για την αποκατάσταση των καταστροφών από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Πρώτος κατά σειρά χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των ζημιών του Ζορμπά ο Δήμος Άργους Μυκηνών

Από το Πολιτικό Γραφείο του Γιάννη Γκιόλα, Βουλευτή Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ μας ενημερώνουν ότι ,νέες χρηματοδοτήσεις για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σαββατοκύριακου, ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών, ανταποκρινόμενο άμεσα στα αιτήματα που υπέβαλαν οι δήμοι Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, Ιστιαίας Αιδηψού, Άργους Μυκηνών, Κυθήρων, Πόρου και Λοκρών. Οι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 2.620.000,00 ευρώ, κρίνονται απαραίτητες για τις εργασίες αποκατάστασης των βασικών υποδομών που επλήγησαν.

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους Δήμους της χώρας που επλήγησαν και είναι έτοιμες να ανταποκριθούν άμεσα στα αιτήματά τους.

Με χρέωση των αντίστοιχων λογαριασμών του ΥΠΕΣ, που τηρούνται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τους ως άνω λόγους, οι χρηματοδοτήσεις αποδίδονται ως εξής:

Γιορτή των πουλιών στον υγρότοπο της Νέας Κίου


Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου και ώρες 08:00-12:00, η Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Υγροτόπου Νέας Κίου - Ναυπλίου, σας προσκαλεί στον Υγρότοπο Νέας Κίου - Ναυπλίου, για μια ξεχωριστή ημέρα στη φύση με παρατήρηση - φωτογράφηση πουλιών κατά τη  φθινοπωρινή τους μετανάστευση!

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο παραλιακό μέτωπο από το Ναύπλιο μέχρι τη Νέα Κίο, θα περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών, φωτογράφηση και ενημέρωση παιδιών και ενηλίκων με θέμα τα μεταναστευτικά πουλιά.

Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί ο χώρος στην αρχή του λιμενοβραχίωνα στο λιμάνι του Ναυπλίου.

Η εκδήλωση υλοποιείται από την Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Υγροτόπου Νέας Κίου - Ναυπλίου υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερη.

Τάσος Γ. Λάμπρου: ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


3/10/2018

ΘΕΜΑ : ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ήταν θέμα της ημερήσιας διάταξης οι αξιολογήσεις των φακέλλων δικαιολογητικών συμμετοχής και οικονομικών προσφορών για τα έργα :
α) Επισκευή και συντήρηση σχολείων οικονομικού έτους 2018 και
β) Κατασκευή και επισκευή τοιχίων αντιστήριξης οικονομικού έτους 2018
Από την παραπάνω διαδικασία αναδεικνύεται το σημαντικό θέμα των μεγάλων καθυστερήσεων στην υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2018.
Διανύουμε τον Οκτώβριο και τώρα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκτέλεση του έργου που αφορά την συντήρηση και επισκευή σχολείων (μελέτη 5/2018), κάτι που έπρεπε να είχε ξεκινήσει και ολοκληρωθεί το καλοκαίρι που τα σχολεία είναι κλειστά και οι εργασίες δε θα προκαλούσαν αναταραχή στη λειτουργία τους.
Είμαστε στο φθινόπωρο, ζήσαμε έντονα καιρικά φαινόμενα, έντονες βροχοπτώσεις και τώρα θυμήθηκε η Δημοτική Αρχή να υλοποιήσει το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου μας σχετικά με την κατασκευή και επισκευή τοιχίων αντιστήριξης Ο.Ε. 2018 (Μελέτη 4/2018) .