Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Το ΙΛΜΕ στην ιστορική σειρά του καναλιού Cosmote History

Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης

Το ΙΛΜΕ στην ιστορική σειρά του καναλιού Cosmote History

Το ΙΛΜΕ τιμώντας τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821 συμμετέχει στην ιστορική σειρά του καναλιού Cosmote History με τίτλο «Οι Συνελεύσεις και τα Συντάγματα του Αγώνα».

Θα παρουσιαστούν στο 4ο επεισόδιο της προαναφερόμενης δραματοποιημένης σειράς, τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην ιστορική αίθουσα του Μουσείου κατά τη διάρκεια της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης 1827 στην Ερμιόνη.


Το ντοκιμαντέρ των τεσσάρων επεισοδίων θα μεταδίδεται δωρεάν για το κοινό, λόγω του ότι πρόκειται για ιστορική επετειακή σειρά, μέσω του καναλιού Cosmote στο YouTube.

Οδηγίες για τη δωρεάν παρακολούθηση του ντοκιμαντέρ αλλά και περισσότερες πληροφορίες για την ιστορική σειρά καθώς και για τις ημέρες και ώρες μετάδοσης, μπορείτε να δείτε στο δελτίο τύπου του Cosmote History που ακολουθεί: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

             «Οι Συνελεύσεις και τα Συντάγματα του Αγώνα»

Η νέα δραματοποιημένη ιστορική σειρά

Ανάπλαση μνημείου Γκούρι Βιτόρεσε.


Κρανίδι, 06/03/2021

Δελτίο Τύπου

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, συζητήθηκε η Ανάδειξη και η Ανάπλαση του χώρου που βρίσκετε το Γκούρι Βιτόρεσε, η Ιστορική αυτή πέτρα στην οποία ο Παπαρσένης ως οπλαρχηγός του Κάτω Ναχαγιέ (επαρχία Ερμιονίδας)  μαζί με τους άλλους Αγωνιστές ορκίστηκαν και ξεκίνησαν τον Απελευθερωτικό Αγώνα.

Με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε και παρέλαβε την μελέτη με τίτλο: «Ανάπλαση μνημείου Γκούρι Βιτόρεσε» (αρ. μελέτης 01/2021) την οποία ετοίμασαν από κοινού η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με την ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου, βασιζόμενοι στις  κατευθύνσεις της Δημοτικής Αρχής !

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Αντιδήμαρχος Λούμη – Γιαννικοπούλου Αγγελική απάντηση σε κο Γανώση

 


Κύριε Πρόεδρε,

Με την δημόσια επιστολή, που μου αποστείλατε στις 03/03/2021 φαίνεται ότι ξεφεύγετε από τα πολιτικά όρια, εισέρχεστε σε προσωπικές υποθέσεις και έχετε παρανοήσει τον ρόλο σας,κάτι το οποίο δείχνει από μέρους σας έλλειψη επιχειρημάτων και πολιτική ανωριμότητα.

Λειτουργείτε σαν να είστε εσείς η ανώτερη αρχή του Δήμου και συνεπώς παίρνετε το δικαίωμα να δίνετε εντολές και εμείς οι υπόλοιποι (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι κ.λ.π.) να σπεύδουμε να εκτελούμε τις εντολές σας!!! Προφανώς επιδιώκετε να δείχνετε στους δημότες ότι εσείς κινείτε τα νήματα του Δήμου και χωρίς εσάς η Ερμιόνη δεν θα είχε ούτε καθαριότητα ούτε φροντίδα.

Διαφεύγει της προσοχής σας το μέγιστο, ότι ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γεωργόπουλος πέτυχε την ίδρυση Δημοτικού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο η Ερμιόνη αλλά και όλες οι άλλες Κοινότητες του Δήμου μας να είναι και καθαρές και φροντισμένες, γεγονός που είναι αδιαμφισβήτητο και αναγνωρίσιμο από όλους. Η Δημοτική Αρχή και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος είναι αυτοί  που φροντίζουν ώστε να είναι καθαρή η Ερμιόνη κ. Γανώση και εσείς τους κάνετε αντιπολίτευση. 

Γράφετε ότι ο Δήμαρχος ενημέρωσε στις 27/02/2021 τους πολίτες για τα πρόσφατα κρούσματα της πανδημίας ύστερα από 24 ώρες μετά τη δική σας δημόσια επιστολή. Λέτε δηλαδή ευθέως, ότι εσείς ήσασταν η αιτία της ανακοίνωσης του Δημάρχου.

Ξεχνάτε όμως ότι ο Δήμαρχος πριν τη δική σας επιστολή, μόνο για την πανδημία, έχει αναρτήσει δεκάδες ανακοινώσεις. Ο Δήμαρχος επομένως ενημερώνει όποτε πρέπει και όποτε έχει επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Προφανώς δεν περιμένει από εσάς να του υποδείξετε τα καθήκοντά του. 

Εσείς κ. Πρόεδρε εντέχνως εκμεταλλευτήκατε την χρονική συγκυρία που έγινε η ανακοίνωση του Δημάρχου για να πείτε ότι ο Δήμαρχος έτρεξε να κάνει ανακοινώσεις επειδή «σύρθηκε» από εσάς!!! Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτά που λέτε μόνον τους αφελείς θα μπορούσαν να πείσουν;

Λύκειο Ερμιόνης για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας και του Εκφοβισμού στο σχολείο


Με βαθιά μας πεποίθηση ότι οι ενέργειες εξάλειψης του εκφοβισμού στο σχολικό χώρο θα πρέπει να διαχέονται στην καθημερινή σχολική πρακτική, και με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο και του Εκφοβισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την σχολική βία και τον εκφοβισμό. Αφού οριοθέτησαν το φαινόμενο ως την εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την  καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε συμμαθητές από συμμαθητές τους, στο πλαίσιο μιας διαπροσωπικής σχέσης που χαρακτηρίζεται από δυσαναλογία εξουσίας, εντός και εκτός σχολείου. Είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν τις μορφές του σχολικού εκφοβισμού που είναι οι παρακάτω: Άμεσος(Λεκτικός, Σωματικός, Σεξουαλικός, Ρατσιστικός, Εκφοβισμός με εκβιασμό), Άμεσος & Έμμεσος (Συναισθηματικός, Κοινωνικός, Ηλεκτρονικός) και Έμμεσος (Ψυχολογικός).

Τα παιδιά μίλησαν για την υιοθέτηση μοντέλων που βοηθούν στην εξάλειψη του φαινομένου όπως η «Συμβουλευτική μεταξύ συνομηλίκων» και η «Διαμεσολάβηση».

Ασχολήθηκαν με τις ψυχολογικές διαστάσεις του σχολικού εκφοβισμού και το ρόλο των παιδιών θεατών.

Για όλα τα παραπάνω, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α2΄τμήματος είχαν την ιδιαίτερη χαρά να συνομιλήσουν διαδικτυακά με τους συνομηλίκους τους μαθητές και μαθήτριες του Α1΄τάξης του ΓΕΛ Χιλιομοδίου.

Για την ευκαιρία της ανταλλαγής απόψεων και την αποδοχή της πρόσκλησης για τηλεδιάσκεψη, ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του σχολείου κ. Παναγιώτη Καλλαρά και την εκπαιδευτικό του σχολείου  κα. Αλίκη Μεραντζελή.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΛΑ ΓΙΑ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ    1     ΝΑΥΠΛΙΟ

ΤΗΛ - FΑΧ   27520-99454

Email    yiannispolitiko@hotmail.com                                                      5-3 -2021

 

                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΛΑ: «ΟΥΣΙΩΔΗ ΛΑΘΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ – ΔΥΣΕΠΙΛΥΤΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΒΟΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» 

 

 Ερώτηση με αριθ. 4762/3-3-21 κατέθεσε στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την εσφαλμένη ανάρτηση δασικών χαρτών στην Αργολίδα. 

 Ταλαιπωρία και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση εν μέσω πανδημίας επιφέρει η δημιουργηθείσα κατάσταση στους πολίτες που θα χρειαστεί να διορθώσουν τα εις βάρος τους λάθη.

 Ασφυκτικά είναι και τα χρονικά περιθώρια για τους ενδιαφερόμενους σε μια περίοδο απαγόρευσης των μετακινήσεων και της υπολειτουργίας των υπηρεσιών.

 

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

 

                                                                                                        Αθήνα,  3 Μαρτίου  2021

 

                                                         ΕΡΩΤΗΣΗ

 

                            Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 

Θέμα: Σημαντικά προβλήματα από την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών στην Π.Ε. Αργολίδας.

 

Οι δασικοί χάρτες που αναρτήθηκαν για την περιοχή της Αργολίδας προξενούν σημαντικό προβληματισμό στις τοπικές κοινωνίες του νομού, καθώς διαπιστώνεται τεκμηριωμένα πως ένα μεγάλο μέρος των εκτάσεων που θα έπρεπε να είχαν εξαιρεθεί των δασικών εκτάσεων, έχουν χαρακτηριστεί ως εμπίπτουσες στη δασική

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Αναστάσιος Λάμπρου :Απόδοση τιμής σε αποβιώσαντες Δημάρχους


Κρανίδι,  4  Μαρτίου  2021


ΠΡΟΣ

  κ. Νικόλαο Αντώνιοζα, Πρόεδρο,                                                                                                                                   και Συμβούλιο Κοινότητας Κρανιδίου.


ΚΟΙΝ. 

  1. κ. Ιωάννη  Γεωργόπουλο,                                                                                                              Δήμαρχο Ερμιονίδας
  2. κ. Αντωνία Αντωνοπούλου,                                                                                                              Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου.


ΘΕΜΑ : “Απόδοση  τιμής  σε  αποβιώσαντες Δημάρχους”.


Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Σε λίγες ημέρες, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εκδημία του τέως Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Δημητρίου  Σφυρή.  Επειδή λόγω των συνθηκών της πανδημίας, πέραν των αυτονόητων υποχρεώσεων της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου, δε δόθηκε μέχρι στιγμής η ευκαιρία να αποδοθούν οι προσήκουσες τιμές στη μνήμη του, σας καταθέτω την παρακάτω πρόταση, για την οποία παρακαλώ να εισηγηθεί θετικά το Συμβούλιό σας, ώστε στη συνέχεια η εισήγησή του να προωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για ψήφιση και υλοποίηση, σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 8, του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Τηλεδιάσκεψη με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.Η ανακοίνωση της Υφυπουργού Τουρισμού κυρίας Σοφίας Ζαχαράκη, μετά την τηλεδιάσκεψή της με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού :
 
“Με τον δήμαρχο Ερμιονίδας, Γεωργόπουλο Ιωάννη και την αντιδήμαρχο Τουρισμού, Αγγελική Λούμη σε μια αναλυτική συζήτηση για τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής και τις πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες και πολιτιστικές δράσεις. Με πολλές γιορτές για τη γαστρονομία  και πρόβλεψη για τον αναρριχητικό και καταδυτικό τουρισμό.
Με τον δήμαρχο έχουμε ξεκινήσει μια ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία για τα θέματα εκπαίδευσης του Δήμου με έμφαση στην ειδική αγωγή από την προηγούμενη θητεία και τώρα συνεχίζουμε από τη νέα θέση με την ίδια θετική διάθεση για να βοηθήσουμε στην οργάνωση των εναλλακτικών δραστηριοτήτων στον Δήμο και την προβολή τους.”Δήλωση Δημάρχου σχετικά με την πολιτική επικαιρότητα

 Κρανίδι, 04.03.2021

Ανακοίνωση

Τιμώ, σέβομαι και εμπιστεύομαι απόλυτα όλους ανεξαιρέτως τους συνεργάτες μου, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους και τους Αντιπροέδρους των Νομικών Προσώπων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων, τον Γενικό Γραμματέα, τους Ειδικούς Συνεργάτες και τους Ειδικούς Συμβούλους, τους οποίους επέλεξα να έχω δίπλα μου και να συνδιοικήσω μαζί τους τον Δήμο Ερμιονίδας κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο.

Η καθημερινή αποδοτική τους εργασία εδώ και ενάμιση χρόνο, έχει ως αποτέλεσμα την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Ερμιονίδας και την παραγωγή ενός σημαντικού έργου, το οποίο γίνεται αντιληπτό από όλους τους Δημότες.

Ιδιαίτερη μνεία κάνω στους συνεργαζόμενους με την παράταξή μας άμισθους συνεργάτες μου, δηλαδή στην Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Λούμη – Γιαννικοπούλου Αγγελική, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας κ. Φλωρή Μανώλη και στον Ειδικό Σύμβουλο Δημάρχου κ. Δημαράκη Ιωάννη, οι οποίοι εργάζονται ακούραστα και αποδοτικά, ανταποκρινόμενοι πλήρως και με μεγάλη επιτυχία στα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί.

Όλοι μαζί θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το υπόλοιπο της θητείας μας με την ίδια διάθεση προσφοράς, απαρέγκλιτα στοχοπροσηλωμένοι και πάντα στην υπηρεσία των Δημοτών, τιμώντας στο ακέραιο την εντολή που λάβαμε από τον λαό της Ερμιονίδας με το συντριπτικό ποσοστό του 60% στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος

εδώ είναι όλα..


.. με μάσκα ή  χωρίς.

Φεγγαρόβολτες του Δημήτρη Πάλλη.

Υποθηκοφυλακείο Μάσσητος (Κρανίδι) ανακοίνωση

Κρανίδι, 4η Μαρτίου 2021


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την με Αριθμ.Δ1α/ΓΠ.οικ.: 13805/3.3.2021 Κ.Υ.Α. “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊου COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00’' που δημοσιεύτηκε  στο τεύχος Β΄ της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με αριθμό φύλλου 843 στις 3.3.2021 ισχύουν τα εξής:

Στο άρθρο 1 ορίζεται ότι:

α) Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εντάσσονται: «….αδ) οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας…»


Τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ανά πεδίο δραστηριότητας και επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης διαμορφώνονται ως εξής:


ΑΜΙΣΘΑ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΛΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ (δηλαδή το Υποθηκοφυλακείο Μάσσητος (Κρανίδι)


ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ:

-Οι κάθε είδους συναλλαγές καθώς και ο έλεγχος των αρχείων.

-Κάθε προθεσμία σχετική με τη μεταγραφή, εγγραφή, καταχώρηση αιτήσεων και πράξεων ή τη λήψη πιστοποιητικών και αντιγράφων.

-Η παραγραφή κάθε συναφούς αξίωσης.


Η Υποθηκοφύλακας

Ευγενία Γερμανού

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Στο "βαθύ κόκκινο" η Αργολίδα - Όλα τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ


https://www.argolikeseidhseis.gr/

Στις σημερινές ανακοινώσεις για τον κορωνοϊό από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ανακοινώθηκε η ένταξη της Αργολίδας στις περιοχές πολύ αυξημένου κίνδυνου "βαθύ κόκκινο"Από αύριο στις 06.00 έως και 16 Μαρτίου – Για τα SMS


Στο SMS 2 και το SMS 3, εφιστούμε την προσοχή, ότι η μετακίνηση θα πραγματοποιείται είτε εντός δήμου, είτε εντός 2.000 χιλιομέτρων.

Στο SMS 6, αποκλειστικά πεζή ή μ,ε ποδήλατο. Κανείς σε όλη τη χώρα δε θα μπορεί να στείλει το 6 και να πάει σε άλλη περιοχή.

Βασίλης Γκάτσος Μπάζα και αδρανή υλικά

 Ωραία τα μάζεψε τα μπάζα και τα αδρανή υλικά πίσω από το παλιό Παγοποιείο η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μας. Αλλά πού τα πήγε; Πού τα απέθεσε;

Πάντα οι ανακοινώσεις του Δήμου μιλάνε για καθαρισμούς από μπάζα αλλά δεν διευκρινίζουν σε ποιον αδειοδοτημένο χώρο τα πάνε.
Οι ιδιώτες τις σακούλες με τα μπάζα και τα αδρανή υλικά τις αφήνουν είτε δίπλα στους κάδους απέναντι από το καλογερικό πηγάδι, ή στις παρυφές δρόμου με την ελπίδα να τις μαζέψει κάποτε ο Δήμος.
Γιατί δεν ξέρουν πού να τις πάνε! Χρόνια τώρα.
Επίσημα λοιπόν η Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης με ανακοίνωση να πει στους Ερμιονίτες πού να αφήνουν τις σακούλες με μπάζα και αδρανή (εννοείται καθαρά). Αν δεν γνωρίζει, να το κάνει αίτημα γραπτό προς τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, γιατί είναι χρονίζον αίτημα όλων των Ερμιονιτών.
Το ίδιο να κάνει και ο Δήμος για όλους του Δημότες της Ερμιονίδας. Άλλωστε δεν συμφέρει τον Δήμο να αναμειγνύονται καθαρά μπάζα μέσα στις σακούλες με απορρίμματα, γιατί κοστίζει περισσότερο η μεταφορά τους και η αξιοποίησή τους.
Πέστε πού τα πάτε, για να σας τα φέρνει ο κόσμος κατευθείαν εκεί.
Επιτέλους πέστε!

Βασίλης Γκάτσος

Ενημέρωση σχετικά με θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Ερμιονίδα

Κρανίδι, 03/03/2021

Ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε ότι, από τον δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου 52 δημοτών, την Δευτέρα 1/3/2021, προέκυψαν 3 θετικά κρούσματα.

Η προστασία της υγείας των δημοτών είναι πρώτη μας προτεραιότητα και κάνουμε ότι είναι αναγκαίο ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο την διασπορά του ιού.

Παρακαλούμε για την αυστηρή τήρηση των μέτρων ώστε να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας και να ανακόψουμε την διασπορά του ιού.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος

Γιάννης Μπεχράκης: Για να μην πει κανείς πως δεν ήξερε…Σαν σήμερα φεύγει από τη ζωή, ο Γιάννης Μπεχράκης ή αλλιώς το συνώνυμο της ενημέρωσης με μοναδικό γνώμονα τον άνθρωπο πίσω από τα φωτογραφικά κλίκ. Λίγη σημασία έχει να γράψουμε λόγια για τον Γιάννη Μπεχράκη. Τα κλίκ του παρέα με τη φράση «Η αποστολή μου είναι να εξασφαλίσω ότι κανείς δεν θα μπορεί να πει: “δεν γνώριζα”» λένε από μόνα τους, όσα αδυνατούμε να εκφράσουμε με λέξεις. Οι λέξεις φαντάζουν τόσο λίγες μπροστά στην σπουδαιότητα και το έργο του Γιάννη Μπεχράκη. Από την Σομαλία, μέχρι τους πρόσφυγες και τις προσφύγισσες στην Λέσβο, μια αλήθεια μέσω του φακού του...

Κοινότητα Ερμιόνης Δελτίο τύπου

 Επισκεφτήκαμε τον χώρο και την αγροτική οδό όπισθεν των καταστημάτων Ανάργυρου Βλασση και ανθοπωλείο Αραπάκη και με  ευχάριστη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι τα  συνεργεία της Υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου αποκατέστησαν τον περιβάλλοντα χώρο από τη ρίψη μπαζών και αδρανών υλικών, το  οποίο η Κοινότητα μας είχε ζητήσει με την δημοσιευμένη επιστολή της 26/2/2021  προς τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας.

Ο κ. Αντιδήμαρχος Τσαμαδός Ιωάννης ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα κοινοποίησε τη συγκεκριμένη δράση στα πλαίσια των ανειλημμένων υποχρεώσεων του, με ανάρτησή στο facebook

 

Τον ευχαριστούμε για την ταχύτητα και την ευαισθησία που επέδειξε και θα συνεχίσουμε να του προτείνουμε και να του υποδεικνύουμε διάφορα θέματα στον τομέα ευθύνης του.

Αυτονόητο είναι ότι η συνεργασία μας για την καλύτερη εικόνα της πόλης μας, που εμείς καθημερινά ως Κοινότητα επιβλέπουμε και δεχόμαστε παρακλήσεις και παράπονα των συμπολιτών μας, είναι απαραίτητη και εποικοδομητική.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 Αγαπητή κυρία Αντιδήμαρχε,

Με την επιστολή μου της 26/2/2021 η Κοινότητα μας προσπάθησε, όπως ορίζει ο θεσμικός της ρόλος να επιστήσει την προσοχή και να διατυπώσει την βασική παράλειψη για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των δημοτών  της πόλης και της Κοινότητας μας.

Σε ένα θέμα που είναι πολύ ευαίσθητο και σήμερα απασχολεί το σύνολο  του πληθυσμού του Δήμου μας αλλά και ειδικότερα έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία αφού παρουσιάστηκε στις μαθητικές μας κοινότητες.

Πέραν τούτου στην επιστολή μας δεν σας ζητήσαμε τίποτε περισσότερο, γνωρίζοντας ότι ο σχεδιασμός της αντιμετώπισης του προβλήματος ανήκει αποκλειστικότατα στον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, από το ότι η δική μας Κοινότητα δεν θέλει να λειτουργεί εξωθεσμικά ούτε με φήμες και διαδόσεις και χρειάζεται και απαιτεί την επίσημη ενημέρωση  του Δήμου για γεγονότα που διαδραματίζονται στα όρια της συνυπευθυνότητας, ώστε στην συνέχεια να ενημερώνει τους πολίτες που αναζήτησαν και αναζητούν από την Κοινότητα μας πληροφορίες.

Ο λόγος που απευθύνθηκα  σε σας με τις παρατηρήσεις  και τις ενστάσεις μου, παρότι εσείς επικαλείστε ότι «δεν γνωρίζω τις αρμοδιότητες σας, δεν γνωρίζω τις δικές μου αρμοδιότητες, διατάξεις και διαδικασίες ..» είναι διότι εσείς, θεωρώντας ότι ο προσωπικός σας λογαριασμός στο fb είναι το επίσημο μέσο ενημέρωσης για τους συνδημότες μας, παρότι η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας και τα τοπικά ιστολόγια που καθημερινώς τα επισκέπτονται οι συμπολίτες μας για τα τεκταινόμενα είναι τα μέσα έγκυρης ενημέρωσης, προβήκατε σε ενημέρωση για το αναφερόμενο γεγονός με την θεσμική σας υπογραφή «Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική –Αντιδήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας – Αρμόδια για θέματα  covid -19.

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Αναστολή λειτουργίας σχολικών τμημάτων στο Δημοτικό Σχολείο Πορτοχελίου λόγω κρουσμάτων

https://ermionidagreece.gr

Γ (Γ Τάξη), Ε1 (Ε Τάξη) από 2/3 έως και 15/3

 Ενημερώνουμε γονείς , κηδεμόνες και κάθε ενδιαφερόμενο/η, ότι με  απόφαση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας , σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία από την 1η Μαρτίου και για 14 ημέρες, λόγω κρουσμάτων  Covid 19, ενός τμήματος του 10ου Νηπιαγωγείου Άργους και μίας τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου.
Επίσης από τις 02/03/2021 και για 14 ημέρες , αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, δύο τμημάτων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, μίας τάξης του Δημοτικού Σχολείου Νέας Τίρυνθας , μίας τάξης και ενός τμήματος του Δημοτικού Σχολείου Πορτοχελίου, λόγω κρουσμάτων.
Oι στενές επαφές των περιστατικών έχουν ειδοποιηθεί από τις Διευθύνσεις των σχολείων ,  προκειμένου για την παραμονή τους στο σπίτι , τη στενή παρακολούθηση της υγείας τους και την ενημέρωση των θεραπόντων ιατρών τους σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων. Υπεύθυνος φορέας για την ιχνηλάτηση των επαφών είναι ο ΕΟΔΥ.
Η Διευθύντρια  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας
Αικατερίνη Δουράνου

Κλείνει το 1ο ΕΠΑΛ Κρανιδίου μεχρι 15-3-2021

 https://ermionidagreece.grΒασίλης Γκάτσος:Δήμος ή Κοινότητες; Γιατί και τα δύο μαζί ΔΕΝ ......


ΙΑΝΟΣ

Μερικές φορές τα πράγματα ορίζονται ακριβέστατα με μια παροιμία, ένα γνωμικό, μια απλή διαπίστωση δύο τριών γραμμών:


Ο Δήμαρχος κ. Γεωργόπουλος: "Κατανοώ ότι στην σημερινή δύσκολη περίοδο της οικονομικής δυσπραγίας που βιώνουμε όλοι μας και όταν υπάρχουν 45 αιτήσεις για 3 θέσεις εργατών καθαριότητας, σίγουρα θα δημιουργηθούν δυσαρέσκειες, διότι όλοι έχουν ανάγκη για εργασία, πόσο μάλλον την σημερινή εποχή."

Ναι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν υπάρχει εργασία στην Ερμιονίδα. Ούτε στη γη, ούτε στη θάλασσα, ούτε στις επιχειρήσεις, ούτε στην οικοδομή, ούτε στις υπηρεσίες, ούτε στο υπέρκορο από υπαλλήλους δημόσιο. Μόνο για το καλοκαίρι απλές εργασίες στον τουριστικό τομέα που και αυτές χωρίς την ενίσχυση του Κράτους δεν μπορούν να στηρίξουν νοικοκυριό. Και αν η Κυβέρνηση τον επιτυχή ψηφιακό μετασχηματισμό που ως την ώρα επιφέρει στον ευρύ δημόσιο χώρο τον χρησιμοποιήσει για αναδιοργάνωση (reengineering) του δημοσίου, αναδιοργάνωση που προϋποθέτει ότι θα

Λύκειο Ερμιόνης: Προσωρινή αναστολή λειτουργίας έως και 14 Μαρτίου 2021


ΠΗΓΗ: ΛΥΚΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Σας ενημερώνουμε για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της δια ζώσης εκπαίδευσης του ΓΕΛ Ερμιόνης-Παπαβασιλείου για δεκατέσσερις ημέρες από σήμερα, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας. Επισυνάπτεται  το ωρολόγιο πρόγραμμα της Εξ΄Αποστάσεως Εκπαίδευσης. Έχετε στη διάθεσή σας τους συνδέσμους των εκπαιδευτικών του σχολείου μας για τα μαθήματα μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Webex καθώς και το ωράριο της Σύγχρονης Εξ’ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 08-02-2021

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς και κηδεμόνες για την ευαισθησία που επιδεικνύουν και την άμεση ενημέρωση της σχολικής μας μονάδας σε θέματα υγείας όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας .

Θα θέλαμε επίσης να προτρέψουμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας να πραγματοποιήσουν Δωρεάν Τεστ Covid-19 μέσω της σχετικής πλατφόρμας.

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Ενημέρωση σχετικά με την λήψη δειγμάτων για τεστ covid στον Δήμο Ερμιονίδας.


Κρανίδι, 01.03.2021

Ανακοίνωση

Σήμερα Δευτέρα 1/3/2021 ολοκληρώθηκε η λήψη δειγμάτων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.) Αργολίδας του ΕΟΔΥ,  για την διάγνωση covid-19.

Η εξέταση πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Αρχικά το κλιμάκιο βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και έλαβε 52 δείγματα από μαθητές, καθηγητές και γενικότερα δημότες, οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα, πραγματοποιώντας μοριακό τεστ.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν 138 rapid test σε δημότες, σε χώρο έξω από το  Super Market ”Lidl”, όπου διαγνώστηκαν 5 θετικά κρούσματα, τα οποία παραπέμφθηκαν στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και υποβλήθηκαν σε μοριακά τεστ.

Οι απαντήσεις των 57 συνολικά μοριακών τεστ θα αρχίσουν να καταγράφονται από σήμερα το βράδυ.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση όταν θα έχουμε όλες τις απαντήσεις.

Η προστασία της υγείας των δημοτών είναι πρώτη μας προτεραιότητα και κάνουμε ότι είναι αναγκαίο ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο την διασπορά του ιού.

Τηρούμε τα μέτρα για να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος

 

 


ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ


Αγαπητέ Γιάννη,

Επέτρεψε μου σε αυτή την επιστολή να χρησιμοποιήσω τον τρόπο με τον οποίο προσφωνεί ο ένας τον άλλο μιας  και εσύ στην δική σου επιστολή προς εμέ αμφιταλαντεύεσαι χαρακτηριστικά  πότε κ. Πρόεδρε και πότε κ. Γανώση.

Και οι δύο προσφωνήσεις εξίσου με τιμούν αλλά η αμηχανία της απάντησης σου φαίνεται από τον τρόπο  που επιλέγεις  την  προσφώνηση.

Επιλέγω λοιπόν το “Γιάννης” διότι η σχέση μας είναι καλά ριζωμένη από τα μαθητικά μας χρόνια αλλά και ο Καλλικράτης έλαχε να μας βρει  στην ίδια πλευρά της αυτοδιοίκησης .

Επειδή και οι δύο γνωρίζουμε πολύ καλά και τον τρόπο και την γλώσσα της Αυτοδιοίκησης αλλά και τις δυνατότητες και τα προσόντα μας δεν  θα μπω στην ουσία  της επιστολής σου και θα την δεχτώ ως φιλοφρόνηση……

Εσύ καταλαβαίνεις παρά πάρα  πολύ καλά, την ανάγκη και τους λόγους της δημοσιοποίησης των θεμάτων  που κατέγραψα στην επιστολή μου,  διότι μπορεί ο κάθε συμπολίτης ή αιρετός να σε κατηγορήσει για οτιδήποτε άλλο, αλλά ουδείς για την ευφυΐα σου και τους ελιγμούς σου.

Ιωάννης Τσαμαδός: Απάντηση στον Πρόεδρο Ερμιόνης

 

Αίτημα περί προσωρινής αναστολής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Ερμιονίδας.

 


Καλό μήνα!


Ο Μάρτης ο παλουκοκάφτης..

Πίνακας της κας Ανθούλας Λαζαρίδου Δουρούκου από τη συλλογή "Οι μήνες".

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Απολύτως νόμιμες οι προσλήψεις οκτάμηνων συμβασιούχων στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας.

Κρανίδι, 28/02/2021

Ανακοίνωση

Ο Δήμος Ερμιονίδας προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στην πρόσληψη τριών οδηγών απορριμματοφόρου, τριών εργατών καθαριότητας και ενός οδηγού χειριστή μηχανήματος έργου, με οκτάμηνες συμβάσεις.

Αυτό έγινε προκειμένου να καλυφθούν τα κενά προσωπικού που έχουν δημιουργηθεί στον τομέα της καθαριότητας, λόγω του ότι βρίσκονται σε ειδική άδεια (εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας) ή αποσπάσεις (για σοβαρούς λόγους υγείας συγγενικών προσώπων) δέκα άτομα της κατηγορίας 3Κ (τομέας καθαριότητας) .

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΟΥ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΗΣ ΑΝΑ ΦΡΕΑΤΙΟ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Κυριακή 28/02/2021


ΘΕΜΑ : Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΟΥ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΗΣ ΑΝΑ ΦΡΕΑΤΙΟ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΕ Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ


Κύριε Δήμαρχε,

Όπως σας έχω επισημάνει τόσο σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και σε επίπεδο δελτίων τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, οι συνεργάτες μου και εγώ έχουμε πάρει μία διπλή εντολή από τους δημότες του Δήμου Ερμιονίδας, να στηρίξουμε τον σχεδιασμό και την εκτέλεση του δημοτικού έργου αλλά και να ασκούμε το συνταγματικό μας καθήκον ως παράταξη της αντιπολίτευσης, τον έλεγχο επί των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.