Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΙΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ "ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ"


Ερώτηση Γκιόλα για την πορεία υλοποίησης έργων αρδευτικού δικτύου Αναβάλου στο Δήμο Ερμιονίδας

Το φαινόμενο της λειψυδρίας στην περιοχή του νομού Αργολίδας αποτελεί ένα σοβαρότατο πρόβλημα για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής. Η ανεπάρκεια των υδάτινων πόρων για άρδευση πλήττει τον πρωτογενή τομέα και επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα και ποσότητα της αγροτικής παραγωγής.

Ειδικότερα στο Δήμο Ερμιονίδας, το ξηροθερμικό κλίμα που επικρατεί στην περιοχή σε συνδυασμό με την έντονη απουσία βροχοπτώσεων και τον φτωχό υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις καλλιέργειες και βλάπτουν το φυτικό κεφάλαιο. Οι υπάρχουσες γεωτρήσεις δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες αρδευτικές ανάγκες και το υδάτινο έλλειμμα σταδιακά διογκώνεται.

Η Ερμιονίδα είναι ένας εύφορος τόπος και ο κάμπος της είναι γνωστός για τα αρίστης ποιότητας οπωροφόρα δέντρα, εσπεριδοειδή, ρόδια, ελαιόδενδρα, κηπευτικά και λαχανικά του. Η επέκταση του αρδευτικού δικτύου του Αναβάλου στην περιοχή της Ερμιονίδας είναι ζωτικής σημασίας, ώστε ο επαρκής εφοδιασμός με νερό να καλύψει όλο το φάσμα των προϊόντων της αγροτικής παραγωγής και το γόνιμο έδαφος της περιοχής να αξιοποιηθεί στο μέγιστο.

Η εορταστική κάρτα του Ερμιονικού ΣυνδέσμουΟ «Ασπροπόδαρος»
Η κ. Ανθούλα Λαζαρίδου – Δουρούκου με το πλούσιο πολιτιστικό της απόθεμα και την απαράμιλλη ζωγραφική της τέχνη ζωντάνεψε τον «Ασπροπόδαρο»! Ένα παραδοσιακό πρωτοχρονιάτικο έθιμο του τόπου, φετινό αφιέρωμα της εορταστικής κάρτας του Συνδέσμου μας.

Λίγο πριν χτυπήσουν οι καμπάνες για την Πρωτοχρονιάτικη Λειτουργία, ο «Ασπροπόδαρος» (αρβ. κ-μπ-μπάρδης), ένα παιδί που είχε στη ζωή και τους δυο του γονείς, έκανε την εμφάνισή του στα δρομάκια της Ερμιόνης! Χτυπούσε δυνατά την πόρτα του γιορτινού σπιτιού και πατούσε προσεκτικά με το δεξί στο εσωτερικό του, καθώς οι νοικοκυραίοι τον καλοδέχονταν με χαμόγελα και ελπίδα. Τον ασήμωναν βάζοντας στην κάλτσα του δεξιού ποδιού χρήματα, τυλιγμένα «συμβολικά» σε ολόλευκο βαμβάκι, του πρόσφεραν παραδοσιακά γλυκίσματα των ημερών και άλλα δώρα. Η μικρή τελετή τελείωνε με την ανταλλαγή των ευχών και το ζεστό ξεπροβόδισμά του.

-     Άντε πουλάκι μου, να μας φέρεις και φέτος τύχη, να είσαι καλότυχος! Δρoμ που μπaκ! (Ο δρόμος σου να είναι «στρωμένος» με βαμβάκι!).

Πολλές φορές, βέβαια, το σκηνικό αυτό ήταν «σοφά σκηνοθετημένο», γινόταν κατόπιν προσυνεννόησης, προκειμένου οι ευχές να …«πιάσουν», καθώς το …ποδαρικό εξασφάλιζε για τη νέα χρονιά υγεία και όλα τα καλά του Θεού στα μέλη της οικογένειας!

Με συνεννόηση ή χωρίς μη διστάσετε φέτος να καλοδεχτείτε τον δικό σας Ασπροπόδαρο! Οι μέρες σας θα γίνουν σίγουρα …λευκότερες...

Καλές γιορτές!Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερμιονικού Συνδέσμου


Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙNΩΣΗ -ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ "ΧΑΙΝΤΙ"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης θα ήθελε να ενημερώσει ότι η προγραμματισμένη παράσταση "ΧΑΙΝΤΙ" στο κτίριο ΣΥΓΓΡΟΥ  το Σάββατο 16/12/2017 αναβάλλεται λόγω ασθένειας ενός εκ των  πρωταγωνιστών  της παράστασης .
Η παράσταση θα διεξαχθεί σε νέα ημερομηνία (τέλος Ιανουαρίου) η οποία θα ανακοινωθεί .
Όσοι είχαν προαγοράσει εισιτήρια μπορούν να τα επιστρέψουν κατόπιν συνεννόησης στα ίδια τηλέφωνα της προπώλησης . (6932240446-6986737760)

                                        Εκ του ΔΣ

Να μη μείνουμε απ' έξω.

Ρεύμα και νερό στον Αιγαιοπελαγίτικο χώρο.

Άρχισε να γίνεται κατανοητό ότι τα νησιά του Αιγαίου και τα παράλιά του είναι το κέντρο του Νεοελληνικού Κράτους. Μάλιστα αυτό που καλούμε "τουριστική βιομηχανία" στηρίζεται κυρίως σε αυτόν τον χώρο ο οποίος στηρίζει και το μεγαλύτερο μέρος  της ελεύθερης αλιείας αλλά και της ιχθυοκαλλιέργειας. Τελευταία έχει αξιολογηθεί ως σημαντικότατο το αιολικό του πεδίο αλλά και το ηλιακό. Δηλαδή μπορεί να παράγει ρεύμα από τον άνεμο και τον ήλιο πέρα από τις ανάγκες του και να εξάγει μέρος του στα αστικά κέντρα της χώρας.

Λείπουν όμως οι βασικές υποδομές και τα δίκτυα για Ρεύμα, Νερό.

Για το ρεύμα έχει ξεκινήσει ένα μεγαλόπνοο έργο που φιλοδοξεί να συνδέσει, μέσα σε 5 χρόνια, σχεδόν όλα τα νησιά με υποθαλάσσιους αγωγούς με το στεριανό δίκτυο ρεύματος. Είναι της τάξης των 2.5 δις ευρώ. Το σταμάτημα σε κάθε νησί των απαρχαιωμένων μονάδων παραγωγής ρεύματος από πετρέλαιο, η δημιουργία φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων είναι βέβαιο ότι θα συμβάλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη των νησιών.

Για το νερό έχουν γίνει μόνο μερικά μικρά φράγματα και λιμνοδεξαμένες, κυρίως για να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες τουριστικών νησιών σε πόσιμο νερό. Στη φωτογραφία βλέπουμε τα δύο φράγματα που δίνουν νερό στη Μύκονο. Το μεγάλο στο Μαράθι, ουσιαστικά παίρνει νερά από τα πέριξ της πόλης της Μυκόνου! 

Ως προς το νερό, νησί θεωρείται και η απομονωμένη Ερμιονίδα και η Μάνη, λόγω μικρών βροχοπτώσεων και ξηροθερμικού κλίματος. Προφανώς έχει έρθει η ώρα για ένα μεγαλόπνοο έργο κατασκευής φραγμάτων και λιμνοδεξαμενών στον αιγαιοπελαγίτικο χώρο, στην Ερμιονίδα και στη Μάνη, έργο της τάξης των 3 δις ευρώ που θα λύσει το πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης. Αν αναλογιστούμε ότι μια λιμνοδεξαμενή των 400 000 κ.μ. έχει κόστος περί τα 3 εκατομμύρια ευρώ, ότι τα μικρά φράγματα 10 με 20 εκ. ευρώ, ενώ τα μεγάλα με χωρητικότητα ορισμένων εκατομμυρίων κ.μ. γύρω στα 70 εκ. ευρώ, γίνεται αντιληπτό ότι με το έργο αυτό εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού θα είναι στη διάθεση της αγροτικής παραγωγής, της βιοτεχνίας και του τουρισμού.

Ο Δήμος Ερμιονίδας έχει χρέος να έλθει σε επαφή μέσω ΚΕΔΕ με όλες τις αιγαιοπελαγίτικες κοινότητες και από κοινού να πιέσουν το Κράτος για "ΝΕΡΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΞΗΡΟΘΕΡΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΗΣ".

Να πρωτοστατήσουμε για να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να δούμε την περιοχή μας εκτός σχεδιασμού, και να πάρουμε απάντηση ότι "εσείς έχετε τον Ανάβαλο! ", για τον οποίο έχω γράψει και ξαναγράψει ότι δεν ανήκει στη δική μας λεκάνη απορροής.

Και πραγματικά, επειδή  ακούμε συνέχεια για ανακυκλώσεις και σκουπίδια, για προβολή του τουριστικού μας προϊόντος, του πολιτισμού μας (εννοούμε πάντα τον αρχαίο όχι φυσικά τον σημερινό) και τα παρόμοια, αγκαλιάστε οι του Δήμου την πρόταση του Γιώργου Μπροδήμα στο Villa Didimo να μετρήσετε με δημοτικά έργα για τρία χρόνια την παροχή των χειμάρρων μας. Κάντε τη πράξη συνεργαζόμενοι με επιστημονικούς φορείς (Πανεπιστήμια κ.λ.π.), ώστε τα αποτελέσματα να έχουν το απαιτούμενο κύρος και να είναι όντως επιστημονικώς τεκμηριωμένα.

Σημείωση: Και χωρίς μετρήσεις ένα μικρό φράγμα και δύο τρεις πεζούλες ανάσχεσης ροής, μπορούν να γίνουν σε ένα μικρό ρέμα, π.χ. στα Ποτόκια ακόμη και για εκπαιδευτικούς λόγους, με λίγα χρήματα του Δήμου, εθελοντική εργασία και προσφορά, και τη συμμετοχή των σχολείων. Η παρακολούθησή του θα είναι μάθημα οικολογίας στα σχολεία αλλά και για όλους μας.Βασίλης Γκάτσος

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ : ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε κτίριο κόσμημα, με υποδομές που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις  μετακομίζει  εντός του προσεχούς διαστήματος το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας.
Το κτίριο βρίσκεται στην ανατολική είσοδο της πόλης του Κρανιδίου (από Αγ. Αναργύρους), δίπλα στο Ειρηνοδικείο.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε πως μέχρι σήμερα  ο  συνδυασμός του ακατάλληλου κτιρίου, με την μικρή δύναμη των Αστυνομικών στο τμήμα, έχει επιφέρει ισχυρό πλήγμα στο αίσθημα ασφαλείας του πολίτη στο Δήμο μας και δινόταν έτσι η εικόνα της εγκατάλειψης, της αδιαφορίας και της υποβάθμισης της αστυνόμευσης σε μια περιοχή με μεγάλη δραστηριότητα.Η παράταξή μας θέλει να ευχαριστήσει θερμά την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας η οποία πρωτοστάτησε στις ενέργειες μεταστέγασης του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου ( με έγγραφό της στις 14/10/2016 αναφέρεται στο πολύ σημαντικό αυτό θέμα  και το αποστέλλει στο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, σε άλλες υπηρεσίες, καθώς και στον Δήμαρχο Ερμιονίδας με παράλληλη κοινοποίηση στους βουλευτές του Νομού μας, στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου αλλά και στις παρατάξεις του Δήμου μας).

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε  τους Αστυνομικούς που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας  για τις προσπάθειές τους, καθώς και όσους συνέβαλαν για να γίνει πραγματικότητα ένα όνειρο δεκαετιών.

Τάσος Τόκας

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ

Γουστάβος Άιφελ

Ο Γουστάβος Άιφελ (Alexandre Gustave Eiffel, πραγματικό επώνυμο: Bönickhausen, 15 Δεκεμβρίου 1832 - 27 Δεκεμβρίου 1923), ήταν Γάλλος μηχανικός, αρχιτέκτονας και μασόνος. Γεννήθηκε στη Ντιζόν και έγινε γνωστός χτίζοντας γέφυρες. Ο Άιφελ ήταν διάσημος από τα μεγαλοφυή του σχέδια και την άριστη τεχνογνωσία του στις σιδηροκατασκευές. Κάποτε είχε δηλώσει ότι ο διάσημος πύργος του «πήρε το σχήμα του από τον ίδιο τον άνεμο». Το 1890 επικεντρώθηκε στη μελέτη της αεροδυναμικής και διατήρησε ένα γραφείο μέσα στον πύργο έως το θάνατό του. Το 1889, όταν ανεγέρθηκε ο Πύργος του Άιφελ, βραβεύτηκε για το επίτευγμά του με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής.

Lila


Μια ταινία μικρού μήκους, η Lila, του Carlos Lascano  για την καθημερινότητα και τον τρόπο που τη βλέπει η ζωγράφος-πρωταγωνίστρια.

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Το Ι.Λ.Μ.Ερμιόνης στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων


Εκδήλωση ελπίδας και ανθρωπιάς
Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης μετά από πρόσκληση της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - Ελπίδα» συμμετείχε την Τρίτη 12-12-2017 στο στόλισμα του «δέντρου των ευχών», που διοργάνωσε η Ογκολογική Μονάδα ενόψει των Χριστουγεννιάτικων εορτών.

Συγκεκριμένα το Ι.Λ.Μ.Ε. παρέστη στην εκδήλωση με το ερμιονίτικο καραβάκι των Χριστουγέννων, που κατασκεύασαν παιδιά της Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης με την καθοδήγηση του Παναγιώτη Αραπάκη και του Γιάννη Σκούρτη.

Αγάπη - Φιλοζωικό & Περιβαλλοντικό Σωματείο Ερμιονίδας ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αρχίσαμε να λειτουργούμε και ελπίζουμε να σας γνωρίσουμε από κοντά.
Στις 16 του μηνός, αυτό το Σάββατο και ώρα 6 το απόγευμα, στην παιδική χαρά του Ξενοδοχείου ΑΛΚΥΩΝ, στην είσοδο του Πορτοχελίου
Στις 17 την Κυριακή και ώρα 11 το πρωϊ, στην Άνω Πλατεία Κρανιδίου, θα έχουμε bazaar.
Σκοπός μας η αλληλογνωριμία και η ενίσχυση του Σωματείου μας.
Σας περιμένουμε.


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ bazaar - Κρανίδι


Τάσος Τόκας:Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017
Τη σημαντικότητα των αρχαίων μνημείων του Δήμου Ερμιονίδας αναδεικνύει η εξαίρετη συνέντευξη του Δρ. Γούλφ Ρούντολφ, Καθηγητή Αρχαιολογίας, την οποία  έδωσε στον  εκδότη  Κώστα Πρώιμο και  δημοσιεύθηκε στις   6-12-2017 στην ελληνική έκδοση μιας εκ των μεγαλύτερων ηλεκτρονικών εφημερίδων του κόσμου την Ηuffingtonpost.gr

Ο Δρ. Γούλφ Ρούντολφ  με την  δική του ομάδα, ανέδειξε την μοναδική Αρχαία βυθισμένη Πόλη των Αλιέων στο Πορτοχέλιενώ στην απάντησή  του για τις   πιο σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα αξιολογεί ως  πρώτο   το σπήλαιο «Φράγχθι», στην Κοιλάδα Ερμιονίδας, γιατί με τα ευρήματα του άνοιξε νέους ορίζοντες για ολόκληρη την επιστήμη της παλαιοντολογίας, της ανθρωπολογίας και γενικά για ολόκληρο τον κόσμο, αφού μάθαμε πολλά για τον τρόπο οργάνωσης και ζωής και για την δυνατότητα να ζεις σε ένα τόπο επί είκοσι χιλιάδες έτη…

Δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου του Facebook :Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τα Media

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου του Facebook στο κομμάτι του «user growth», Chamath Palihapitiya, ο οποίος σε ομιλία του κάλεσε τον κόσμο να σταματήσει να χρησιμοποιεί τα Social Media, καθώς χωρίς να το αντιλαμβάνονται οι χρήστες «τους προγραμματίζουν, τους χειραγωγούν» και ταυτόχρονα διαλύουν τον «κοινωνικό ιστό».
Μιλώντας στο «Stanford Graduate School of Business» σημείωσε πως «Δεν το καταλαβαίνετε αλλά σας προγραμματίζουν... όμως τώρα πρέπει να αποφασίσετε πόσα είστε διατεθειμένοι να παραχωρήσετε, πόση από τη διανοητική σας ανεξαρτησία». Όπως είπε, ο ίδιος δεν θέλει να υφίσταται προγραμματισμό και για το λόγο αυτό δεν χρησιμοποιεί αυτή την «μ@@κια» και δεν επιτρέπει ούτε στα παιδιά του να τα χρησιμοποιούν.

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κρανίδι 12/12/2017
Δήμαρχε Σφυρή, έστω και αργά, άσε το κρυφτούλι, ανέλαβε τις ευθύνες σου, ζήτα συγνώμη από τους Δημότες της Ερμιονίδας και ξεκαθάρισε την κατάσταση
Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
ένας Δήμαρχος με αξιοπρέπεια και ευθιξία, θα παραδεχόταν το λάθος του και θα ζητούσε έγγραφη συγνώμη από τους Δημότες της Ερμιονίδας γι’ αυτές τις ακατανόμαστες φράσεις που αναφέρονται στην υπ’ αριθ. 737/4-12-2017 απόφασή του, για την Ιερά Μονή Παναγίας Παντανάσσης, την Ιερά Μονή Αυγού και το εκκλησάκι του Άι Γιάννη στον Λαμπαγιαννά.
Ο κ. Δημήτρης Σφυρής, για μια ακόμα φορά προσπαθεί να κρύψει την ανικανότητά του και την αδυναμία του στην διαχείριση του Δήμου και να μεταφέρει τις ευθύνες του αλλού και ειδικότερα σε μένα αποκαλώντας με «θεομπαίχτη».
Επειδή για μια ακόμα φορά κρύβεται, προσπαθώντας με τον γνωστό τρόπο που τον διακρίνει να θολώσει τα νερά και να κουκουλώσει το θέμα και δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα στα σοβαρότατα ερωτήματα που του έχω θέσει, εγώ θα συνεχίσω τις ερωτήσεις μου, μέχρι να βγει η αλήθεια στην επιφάνεια.

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο στο Άργος

Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «στρατιωτικές επεμβάσεις και Δικτατορίες στην Ελλάδα», πρόκειται να διεξαχθεί στο Άργος Αργολίδας.
Το διεθνές αυτό, συνέδριο, θα γίνει στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού, «Μέγας Αλέξανδρος», στις 16 και στις 17 Δεκεμβρίου 2017.
Το οργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, η Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Άργους-Μυκηνών και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας.
Το συνέδριο θα αρχίσει στις 10.30 το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής με την σύνοψη των συμπερασμάτων.

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                                                        Κρανίδι, 12-12-2017
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                  
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                                            
ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ                              
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                                                           

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 Το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει προς τους συμπολίτες μας τα παρακάτω :
1. στον Παιδικό σταθμό Κρανιδίου, ο οποίος λειτουργεί από τις 07:00 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ. (ολοήμερο) δημιουργήσαμε μετά από πάρα πολλά χρόνια δωμάτιο ύπνου νηπίων με σύγχρονο εξοπλισμό.
2. το χρηματικό ποσό που απαιτήθηκε για τον εξοπλισμό κάλυψε εξ' ολοκλήρου η οικογένεια του κου Γιώργου Βαρδινογιάννη και της κας Αριέττας Βαρδινογιάννη τους οποίους ευχαριστούμε θερμότατα.

Για το Δ.Σ. 
Η Πρόεδρος
Κυριακή Μήτσου