Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ


              (Με αφορμή το Σάββατο των ψυχών...)

Σ' αυτούς που "έφυγαν" από τον COVID 19...
ανάρτηση: Livieris Livieratos
Ο πίνακας φτιάχτηκε στην Ιταλία προς τιμή των παππούδων, που δεν πρόλαβαν να αποχαιρετήσουν τα εγγόνια τους...

Τζένη Ντεστάκου

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ: Η καθαριότητα και η φροντίδα της πόλης μας συνεχίζεται ………

Η καθαριότητα και η φροντίδα της πόλης μας συνεχίζεται ………
Η αποψίλωση του Μπιστιού από τον ιδιώτη εργολάβο που του ανατέθηκε από την Δημοτική Αρχή αποπερατώθηκε
Όλα τα παγκάκια με τις δεκάδες αναμνήσεις των συμπολιτών μας συντηρήθηκαν με έξοδα της Κοινότητας και βάφτηκαν από τον Ιωάννη Ψαθά εθελοντικά.
Η παιδική Χαρά  της περιοχής των Μύλων και τα δύο  όμορα  Δημοτικά οικόπεδα αποψιλώθηκαν  με προσφορά του ανωτέρω εργολάβου
Νοικοκυρές της περιοχής των Μύλων φροντίζουν εθελοντικά τις γειτονιές τους.
Συντήρησαν και ομόρφυναν  όλα τα παγκάκια της περιοχής
Εθελοντικό συνεργείο προσφορά του Αναστάσιου Λουμουσιώτη φροντίζει και ασβεστώνει τα αιγαιοπελαγίτικα σοκάκια σε διάφορες γειτονιές μας

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Κοινότητα Ερμιόνης : Για την εξυπηρέτηση των ατόμων τρίτης ηλικίας


Από Τετάρτη 10 Ιουνίου έως τέλος Σεπτεμβρίου πιλοτικά το  φορτηγάκι του Προέδρου ή του Αντιπροέδρου της Κοινότητας μας  και από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 5.00 το απόγευμακάθε Τετάρτη και Κυριακή θα βρίσκεται εναλλάξ στις πλατείες των Ιερών Ναών Παναγίας – Μουσείο Παιχνιδιών και Ταξιαρχών – Ιστορικό  Λαογραφικό  Μουσείο με εθελοντή για την εξυπηρέτηση των ατόμων τρίτης ηλικίας και μη κατόχων οχήματος, όπου θα μπορούν να εναποθέτουν τα οικιακά τους απορρίμματα
Η λύση αυτή είναι μια προσπάθεια της Κοινότητας μας για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των συγκεκριμένων ανθρώπων οι οποίοι καθημερινώς μας διαμαρτύρονται
Παρακαλούμε η εναπόθεση να γίνεται μόνον κατά τις ώρες και ημέρες που βρίσκεται το αυτοκίνητο στις προαναφερόμενες πλατείες
Ο συγκεκριμένος οδηγός και εθελοντής παράλληλα θα φροντίζει διάφορους  δρόμους και σοκάκια της πάνω γειτονιάς κατά τις ώρες αναμονής του και θα είναι πάντα πρόθυμος  στις υποδείξεις των συμπολιτών μας .
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ

Έργα στις Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας από έσοδα Α.Π.Ε.

Κρανίδι, 05.06.2020
                                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Δημοτικό Κατάστημα Κρανιδίου σήμερα Παρασκευή 05.06.2020 υπογράφηκε η Σύμβαση Κατασκευής του Έργου «Συντήρηση – Επισκευή Κοινοτικού Κτιρίου και Αναπλάσεις στην Κοινότητα Θερμησίας» προϋπολογισμού 64.268,49 €. Ανάδοχος του ανωτέρω έργου είναι ο εργολάβος Πουλής Γεώργιος του Ανδρέα.
Βασική δέσμευση της παράταξής μας υπήρξε η απόδοση των χρημάτων που εισπράττονται από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) προς τις Κοινότητες.
Το παραπάνω έργο συμβάλλει στην βελτίωση της εικόνας, ευπρεπισμού και στην καλή εμφάνιση της Κοινότητας.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα, στις υπόλοιπες Κοινότητες που δικαιούνται χρήματα από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), θα γίνουν έργα αντίστοιχα με το προαναφερόμενο.
Βελτιώνουμε και αλλάζουμε όψη στις Κοινότητες του Δήμου μας.
Γραφείο Δημάρχου

Συνάντηση του Δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο


Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020, σε συνέχεια του υπ. αριθμ. πρωτ. 3945/20-05-2020 εγγράφου του προς τον ΕΛΓΑ, σχετικού με τις ζημιές στην φετινή ελαιοπαραγωγή.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν γενικότερα θέματα αγροτικής οικονομίας και αγροτικής πολιτικής που αφορούν το Δήμο Ερμιονίδας.
Ο Δήμαρχος ανέδειξε τα προβλήματα στις ελαιοκαλλιέργειες, τα οποία έχουν προκύψει την τελευταία περίοδο λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων όπως καύσωνας, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές βροχοπτώσεις και ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ την αποζημίωση των παραγωγών.
Ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι ο ΕΛΓΑ θα κοστολογήσει με ακρίβεια και δικαιοσύνη την έκταση των ζημιών σε δύο στάδια.
Πέραν του τρέχοντος αρχικού σταδίου, σε λίγες μέρες θα ακολουθήσει το επόμενο στάδιο, όπου θα είναι ορατή η μείωση της παραγωγής κατά την καρποδεσία.

Συνάντηση εμπλεκομένων φορέων για την πορεία του Αποχετευτικού στην Κοινότητα Πορτοχελίου

Κρανίδι, 04.06.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στο Κοινοτικό Κατάστημα Πορτοχελίου συζητήθηκε χθες εκτενέστατα, η πορεία του έργου της Αποχέτευσης στο Πορτοχέλι.

Έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Γ. Γεωργόπουλου, παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αργολίδας, κ. Γ. Μαλτέζος, ο αρμόδιος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου, κ. Γ. Μαντζούνης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αργολίδας, κα Κ. Καχριμάνη, ο επιβλέπων μηχανικός του έργου, κ. Φ. Κουτσουρόπουλος, η Αντιδήμαρχος, κα Αγγ. Λούμη – Γιαννικοπούλου και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Πορτοχελίου, κ. Κ. Κόκκαλης.

Συζήτησαν και αξιολόγησαν την πορεία εκτέλεσης του έργου, καθώς και όλα τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία ενόψει της επίσημης έναρξης της τουριστικής περιόδου. Βρέθηκαν λύσεις για άμεσες παρεμβάσεις ως προς την βελτίωση της εικόνας του Πορτοχελίου για την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά συζητήθηκαν και θέματα που σχετίζονται με την συνέχιση των εργασιών και την αποπεράτωση του έργου.

Η ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου απαιτεί υπομονή και συνεργασία με ταυτόχρονη τήρηση των δεσμεύσεων όλων των εμπλεκομένων φορέων για την όσο το δυνατόν συντομότερη εκτέλεση του έργου και την οριστική επαναφορά της προτέρας κατάστασης.

 

Γραφείο Δημάρχου

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Το να ζεις μόνο δεν είναι αρκετό,


είπε η πεταλούδα. 
Πρέπει να έχεις λιακάδα, ελευθερία και ένα μικρό λουλούδι.

Hans Christian Andersen


Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ζωντανά από τον Φάρο του ΚΠIΣΝ σήμερα στις 9


Με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη συνεχίζεται την Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 21.00 η διαδικτυακή σειρά συναυλιών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) #snfccAtHome: music.
Σε μια εποχή που κρατάμε αποστάσεις, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης καταργεί την απόσταση μέσα από τη μαγεία του τραγουδιού. Μόνος επί σκηνής, παίζει και τραγουδά τα τραγούδια του στην πρωτογενή μορφή τους, όπως ήταν τη στιγμή της δημιουργίας τους. Τραγούδια αγαπημένα όπως τα «Όνειρο ήτανε», «Ο κόσμος που αλλάζει» και «Βυθός». Ακολουθώντας μια παράδοση αιώνων, αυτή των τροβαδούρων, με μια κιθάρα ή ένα λαούτο, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μοιράζεται συναισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα και πραγματικότητες που διατρέχουν και καθορίζουν όλους μας. Μια συναυλία που, μέσα από τις εντάσεις και τις σιωπές της, μας φέρνει στον πυρήνα της δημιουργίας και της έκφρασης.

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ: Αγαπητέ κ. Αντιδήμαρχε

Αγαπητέ κ. Αντιδήμαρχε,
Για την τρέχουσα περίοδο του 1ου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου παρακαλούμε όπως προγραμματίσετε και συντονίσετε τις προσπάθειες σας
α)για εντατικοποίηση της γενικής καθαριότητας στην πόλη μας, λόγω του μεγάλου όγκου αναγκών (αποψίλωση, κλαδέματος , περιποίηση παραμελημένων γειτονιών και την αποκομιδή ξερόκλαδων από τα συνεργεία καθαριότητας).
β)συνεργείο για την αποξήλωση πολλών διαφημιστικών πινακίδων που είναι πλέον ανενεργές και σε διάφορα σημεία επικίνδυνες για την οδική ασφάλεια.
γ) συνεργείο για την μεταφορά κάδων από σημεία όπου η κοινότητα μας με αποφάσεις και την σύμφωνη γνώμη την δική σας πρέπει να μεταφέρει από και σε άλλα σημεία.
Είμαστε πρόθυμοι για οποιαδήποτε μέριμνα – συνεργασία χρειάζεσθε την παρουσία μας.
δ) παρακαλούμε  την Υπηρεσία σας να μας αποστείλει  το εβδομαδιαίο πρόγραμμα και τις διαδρομές των απορριμματοφόρων στην περιοχή της Κοινότητας μας, για να μπορέσουμε στο αμέσως προσεχές Κοινοτικό Συμβούλιο να σχεδιάσουμε την νέα χωροθέτηση των κάδων .
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  ΕΡΜΙΟΝΗΣ
ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ

ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ: Σημεία που χρήζουν επισκευής

Μετά την κατακύρωση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας του αποτελέσματος του Διαγωνισμού του έργου “Επούλωση Λάκκων Δ.Ε. Ερμιόνης” στον Καλαματιανό Φίλλιπο έναντι του συνολικού ποσού 33.981,45 πλέον Φ.Π.Α. (μετά την έκπτωση 6%),
η Κοινότητα Ερμιόνης για το ποσοστό του έργου που της αναλογεί, σας προτείνει  τα κάτωθι σημεία που χρήζουν επισκευής.
α) από την είσοδο μετά το κατάστημα σιδηρικών Αναργ. Βλάσση προς μάνδρα οικοδομικών υλικών Κοροντίνη, είσοδο προς Αγ. Ραφαήλ, κτήματα Κολυμπάδη – Δημαράκη κ.λ.π. έως περιφερειακά από κτήμα Παν. Προκοπίου  έως και  την  έξοδο του  καταστήματος Αφων  Πάλλη στην Αυλώνα
β) είσοδος αριστερά για Ζωοδόχο Πηγή κτήμα Δ. Γούτου
γ)συνέχεια προς το τέλος αγροτικού δρόμου κτήματα Στάικου

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΑΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΑΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΓΑΛΑΞΙΑΣ»

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Στα πλαίσια τηε ενημέρωσης των δημοτών σας παρουσιάζουμε τα συμπεράσματά μας και τις θέσεις μας για το επίμαχο θέμα που απασχόλησε το Δημοτικό μας Συμβούλιο.
Ø  Ήταν θετικό ότι έγινε αποδεκτή η πρότασή μας για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας για το συγκεκριμένο επίμαχο θέμα, παρουσιάστηκε το «πρόβλημα» σε όλες του τις διαστάσεις και ακούστηκαν όλες οι θέσεις τόσο για τη διαχείριση των μεταναστών όσο και για την ιδιαιτερότητα του προβλήματος της λειτουργίας αυτής της μεταναστευτικής δομής σε αυτό το συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Η παρουσία των Βουλευτών του Νομού μας κ. Ι. Γκιόλα και κ. Α. Πουλά, των Περιφερειακών μας Συμβούλων και ο γόνιμος διάλογος που ακολούθησε παρουσίασε το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις.
Ø  Ήταν αρνητικό η απουσία των υπηρεσιακών παραγόντων και η απουσία εκπροσώπου από το

Ένας χρόνος από την ιστορική νίκη της παράταξής μας, της Δυνατής Ερμιονίδας

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την ιστορική νίκη της παράταξής μας, της Δυνατής Ερμιονίδας. Σαν σήμερα οι πολίτες αυτού του τόπου, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι και σε κάθε καφενείο περίμεναν αγωνιωδώς το αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών. Λίγο μετά τις 20.00 τα πρώτα μηνύματα έφτασαν, η παράταξή μας από την αρχή κρατούσε την πρωτιά. Σε όλες τις κοινότητες η Δυνατή Ερμιονίδα αναδείχθηκε πρώτη δύναμη. 
Με το οριστικό αποτέλεσμα και το ιστορικό ποσοστό που άγγιξε το 60% του εκλογικού αποτελέσματος ο Γιάννης Γεωργόπουλος ανακηρύχθηκε νέος Δήμαρχος της Ερμιονίδας. Ο τόπος μας πριν ακριβώς ένα χρόνο άνοιξε με ορμή το νέο κεφάλαιο που έχει ανάγκη η Ερμιονίδα. Ο νέος Δήμαρχος δεν έχασε λεπτό, με μια λαοθάλασσα να τον ακολουθεί, γύρισε το ίδιο βράδυ όλη την περιοχή για να ευχαριστήσει τον κόσμο που στήριξε την παράταξη του και απέδειξε με την κίνηση αυτή πως θα είναι ο Δήμαρχος όλων των πολιτών όπως είχε δεσμευτεί. 
Ένα χρόνο μετά όλοι εμείς στην Δυνατή Ερμιονίδα παραμένουμε υπερήφανοι για τον αγώνα που δώσαμε δίπλα στο Δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλου, αλλά και για τις έως τώρα προσπάθειές μας για να αλλάξουμε την Ερμιονίδα. Σήμερα είναι μέρα γιορτής!!! Σήμερα γιορτάζει η πλειοψηφία του λαού της Ερμιονίδας!!! Σήμερα γιορτάζει η Δυνατή Ερμιονίδα !!! 

Γραφείο Τύπου 
Δυνατής Ερμιονίδας

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Βασίλης Γκάτσος : Οι δραματικές αλλαγές που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες στη χώρα μας .... και ο Σίσυφος.

Οι συνέπειες και στον τόπο μας, την Ερμιονίδα.

Τη δεκαετία του 1960 οι μηχανές εσωτερικής καύσης άρχισαν να εγκαθίστανται μαζικά στα πηγάδια, στις βάρκες και στα καΐκια, στα ξυλουργεία, στους αλευρόμυλους. Τα τρακτέρ, τα μηχανάκια, τα φορτηγά, τα πούλμαν μπήκαν στην καθημερινή ζωή.
Μέσα σε μια 10ετία ήλθαν τα πάνω κάτω. Εξαφανίστηκαν: Κουπιά, πανιά, αλώνια, μαγκάνια, άλογα, μουλάρια, γαϊδούρια, σαμάρια, αλέτρια, ανεμόμυλοι, κοινοτικά πηγάδια, και μαζί τους επαγγέλματα και εργασίες. Πούνε ο σαμαρτζής, ο πεταλωτής, ο σιδηρουργός, ο κουπάς, ο μυλωνάς, ο καροτσιέρης, ο νερουλάς, ο αγωγιάτης ......
Αυτό συμβαίνει εκ νέου επί των ημερών μας. Η  ψηφιακή τεχνολογία και η συστηματική έρευνα που απλώνεται πλέον σε χιλιάδες ερευνητικά κέντρα που έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν ταχύτατα τα αποτελέσματα σε προϊόντα και υπηρεσίες, ανατρέπουν τα πάντα. Πέραν αυτών, και οι μέθοδοι οργάνωσης και διοίκησης της εργασίας αλλάζουν δραματικά.
Αυτόν που αντιστέκεται στις αναπόφευκτες αλλαγές .... θα τον φάει η μαρμάγκα, ό,τι πολιτικές, κοινωνικές, θρησκευτικές, οικονομικές κ.λ.π. πεποιθήσεις, πίστεις ή εμμονές και να έχει.
Ως αξίωμα, ως γονιδιακή εγγραφή, η παραγωγή αγαθών και γνώσης χαρακτηρίζει τον άνθρωπο και είναι βασική αρχέγονη επιδίωξη μπροστά στον ασύνειδο φόβο της πείνας και της επιβίωσης. Έτσι βλέπουμε μια Αμερική με βαθιές ρίζες προτεσταντικές και καπιταλιστικές, να είναι παγκόσμια δύναμη και σε μόλις 20 χρόνια μια Κίνα με βαθιές αυτοκρατορικές ρίζες, με επίκτητες μαοκικές και κουμουνιστικές, να μετασχηματίζεται σε μια τεράστια παραγωγική δύναμη που ανταγωνίζεται την Αμερική, στην πράξη όλο τον Δυτικό κόσμο.

Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιουνίου παρατείνεται η καραντίνα στην δομή φιλοξενίας στο ΓαλαξίαΜέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιουνίου παρατείνεται η καραντίνα στην δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, με απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.
Σημειώνεται, εξ άλλου, ότι σύμφωνα με δέσμευση της κυβέρνησης η εν λόγω δομή θα περιλαμβάνεται μεταξύ των πρώτων που μεταφερθούν, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Η εν λόγω απόφαση (32363/26-5-2020 ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2019 Τεύχος Β) προβλέπει ειδικότερα:
Τον προσωρινό περιορισμό της κυκλοφορίας από τις 25.5.2020 έως και τις 8.6.2020, των διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στη δομή φιλοξενίας μεταναστών Κρανιδίου-ξενοδοχείο GALAXY, αυστηρά εντός αντίστοιχης περιμέτρου που θα εφαρμόσει η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.),

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Η καθαριότητα συνεχίζεται στην Ερμιόνη

Η καθαριότητα  συνεχίζεται
Ο εργολάβος αποψίλωσης του Δήμου Ερμιονίδας συνεχίζει τις εργασίες του στον πευκώνα του Μπιστιού
Μικρό συνεργείο της Υπηρεσίας καθαριότητας συνεχίζει την αποψίλωση οδών και παρόδων στις γειτονιές της άνω πόλης
Μικρό συνεργείο χρηματοδοτούμενο από την Κοινότητα και επαγγελματίες φροντίζει καθαρίζει και ασβεστώνει περιοχές της πόλης μας
Μεγάλο συνεργείο εθελοντικής προσφοράς της Εταιρίας Geo Land των αδελφών  Κίκινα αποψίλωσε, φρόντισε και καθάρισε μεγάλη έκταση γύρω από το εργοστάσιο (Φουγάρο Μέξη) και το Μεγαλοπήγαδο επί της Δημοτικής οδού Ερμιόνης Θερμησίας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρακαλούνται οι συμπολίτες και οι συμπολίτισσες μας  νοικοκυρές  να προσπαθήσουν να χρησιμοποιούν για την αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων τους, τους κατά τόπους κάδους, όπως με αποφάσεις της Κοινότητας Ερμιόνης έχουν οριοθετηθεί και θα επαναοριοθετηθούν.
Παρακαλούμε, να σεβόμαστε όλοι μας την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και του προσωπικού καθαριότητας, ώστε να διευκολύνουμε το έργο τους και η εικόνα της πόλης μας να διατηρείται όσο το δυνατόν καλύτερη.
Οι κάδοι αποκομιδής που βρίσκονται στις τρεις προβλήτες υποδοχής επιβατικών,  τουριστικών και αλιευτικών σκαφών, θεωρείτε αυτονόητο ότι είναι για την εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων σκαφών και όχι για τα οικιακά μας απορρίμματα.
Επειδή παρατηρείται το αντίθετο και δημιουργείται μια δυσάρεστη εικόνα που δεν τιμά τον πολιτισμό μας και το τουριστικό μας προϊόν  , παρακαλούμε, όπως προσπαθήσουμε για να αποφευχθούν δυσάρεστες παρατηρήσεις – πρόστιμα από την Υπηρεσία Καθαριότητας και από την Λιμενική Αρχή και η εικόνα στους χώρους υποδοχής του τουριστικού μας ενδιαφέροντος να είναι αυτή που όλοι μας επιθυμούμε.

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Τάσος Τόκας :ΝΑ ΚΑΤΑΝΕΜΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 4 ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

Κυριακή 31 Μαϊου 2020 


Στο χθεσινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας στην τοποθέτησή μου, αφού εξέφρασα την λύπη μου για την ηχηρή απουσία της επίσημης πολιτείας στην συνεδρίαση, τόνισα ιδιαίτερα την έλλειψη επιχειρησιακού σχεδιασμού από τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Υγείας για δομές τύπου Γαλαξία, γεγονός που επιδείνωσε την κατάσταση με την επιβεβαίωση πολλών κρούσματων στη δομή φιλοξενίας και οδήγησε στην μη προστασία της δημόσιας υγείας.

Επισήμανα βεβαίως και την επιπολαιότητα των χειρισμών από τους υπευθύνους της πολιτείας αφού δεν έγιναν πράξη τα όσα είχαμε αποφασίσει στις συνεδριάσεις τόσο για την δημιουργία υγειονομικής μονάδας που να λειτουργεί αυτόνομα στο χώρο της δομής και την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, όσο και για την ενημέρωση του Δήμου μας στο αν έχουν τηρηθεί και αν συνεχίζουν να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη δομή.

Η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Αρρένων «Διδύμου» την εικοσαετία 1838 -1858

Η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Αρρένων «Διδύμου» την εικοσαετία
1838 -1858
Γιάννης Σπετσιώτης – Τζένη Ντεστάκου
Με το υπ. αρ.11737/16 Απριλίου 1837 έγγραφο τού «επί των Εκκλησιαστικών και της Δημοσίας Εκπαιδεύσεως Γραμματέα» διορίζεται, ως δημοδιδάσκαλος, στο Δημοτικό Σχολείο Αρρένων Διδύμου ο Κωνσταντίνος Πιπινόπουλος από τη Χαλκίδα. 
Δύο, σχεδόν, χρόνια αργότερα ο Υποδιοικητής Σπετσών και Ερμιονίδος στέλνει την υπ’ αριθμ. 37/8 Φεβρουαρίου 1839 αναφορά του προς τη Γραμματεία «Περί διαγωγής του δημοδιδασκάλου του Διδύμου». Ο Γραμματέας (Υπουργός), Γεώργιος Γλαράκης, επιστρέφει την αναφορά του στον Διοικητή Αργολίδας με την εντολή να λάβει σαφείς και ακριβείς πληροφορίες για τη διαγωγή του δημοδιδασκάλου και να αναφέρει σχετικά. Στις 26 Αυγούστου 1839 ο Διοικητής Αργολίδας ενημερώνει για τις ενέργειές του λέγοντας ότι η αναφορά του Υποδιοικητή Σπετσών «Περί καλής διαγωγής του δημοδιδασκάλου» δημιουργεί ορισμένες αμφιβολίες και την υπόνοια ότι ο Υποδιοικητής έχει επηρεασθεί από την αναφορά του Ειρηνοδίκη. 
Γεγονός είναι ότι τα κομματικά πάθη τροφοδότησαν και μεγένθυναν τις όποιες κατηγορίες. Έβλαψαν, όμως, και την τοπική κοινωνία με αποτέλεσμα από τους εβδομήντα (70) μαθητές που φοιτούσαν στο Σχολείο, να παραμείνουν είκοσι (20) και στις εξετάσεις να εμφανιστούν μόνο τέσσερις (4) μαθητές. Μετά από έντονες διαμαρτυρίες και αλλεπάλληλες αναφορές του Υποδιοικητή Σπετσών, του Δημάρχου Ερμιόνης και των κατοίκων του Διδύμου ο Γραμματέας μετέθεσε τον δημοδιδάσκαλο Κωνσταντίνο Πιπινόπουλο στη Δρυόπη Τροιζηνίας, ενώ με το από 20 Απριλίου 1843 έγγραφό του ενημέρωνε για τη μετάθεση του ανωτέρω δημοδιδασκάλου τον Υποδιοικητή Σπετσών και Ερμιονίδας.