Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Αφιέρωμα του ΙΛΜΕ στη Φιλική Εταιρεία. Μέρος 5ο (vid)

 


Αφιέρωμα του ΙΛΜΕ στη Φιλική Εταιρεία. Μέρος 5ο  (vid)

Η Φιλική Εταιρεία και ο Εμμανουήλ Ξάνθος. Το άδοξο τέλος του. Ο θάνατος του Νικολάου Σκουφά.

Ο Εμμανουήλ Ξάνθος καταγόταν από την Πάτμο. Η γέννησή του χρονολογείται το 1772. Μαθήτευσε στην Πατμιάδα Σχολή. Στα 20 του χρόνια βρίσκεται στην Τεργέστη, όπου εργάζεται σε ναυτιλιακό γραφείο. 

Το 1812 σε ένα ταξίδι του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λευκάδα μυήθηκε στον τεκτονισμό. Ένα χρόνο αργότερα ασχολούμενος με το εμπόριο πήγε στην Οδησσό όπου  γνώρισε τον Σκουφά και τον Τσακάλωφ. Εκεί συλλαμβάνουν την ιδέα ίδρυσης της Φιλικής Εταιρείας (14 Σεπτ. 1814) επηρεασμένοι από τις ιδέες και την οργάνωση του τεκτονισμού. 

Οι τρεις ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας αναζητούσαν ένα πρόσωπο εγνωσμένου κύρους για να του αναθέσουν την ηγεσία. Άφηναν υπονοούμενα στους μυημένους για ευνόητους λόγους ότι υπήρχε Ανώτατη Αρχή με επικεφαλής τον Τσάρο, γεγονός το οποίο δεν ήταν αληθές. Μετά το 1817 που ο Νικόλαος Γαλάτης απέτυχε να πείσει τον Καποδίστρια να αναλάβει την ηγεσία της Φιλικής Εταιρείας, αναλαμβάνει ο Ξάνθος αρχές του 1820 να κάνει μια δεύτερη προσπάθεια να πείσει τον Καποδίστρια για την ανάληψη της ηγεσίας. Ο Καποδίστριας αρνείται και πάλι. 

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ: ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΣΑΣ – ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ

Κρανίδι 09/04/2021


 

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ: ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΣΑΣ – ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ

 

Κύριε Δήμαρχε,

σας ζητώ άμεσα να ανακαλέσετε το δημοσίευμά σας, της 8ης Απριλίου 2021 σχετικά με τον χαρακτηρισμό και την αυθαίρετη διαπίστωσή σας «ότι ο Λάμπρου είναι συντονισμένος με τον ανώνυμο συκοφάντη».

Το δημοσίευμά σας είναι απαράδεκτο, αντιδεοντολογικό, δυσφημιστικό, συκοφαντικό προς το πρόσωπό μου. Τεκμηριώνεται συκοφαντική δυσφήμιση προς το κύρος μου και την προσωπικότητά μου και επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου. Υπηρετώ το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως και εσείς 20 χρόνια, ό,τι έχω να πω το λέω ελεύθερα και δημοκρατικά, δε φοβάμαι κανένα, ποτέ δεν χρησιμοποιώ τρίτους, ούτε ανώνυμους κύκλους. 

Διακρίνω μία προσπάθεια να χρεώσετε σε μένα προσωπικά τη λειτουργία μιας ανώνυμης διεύθυνσης του facebook για φτηνούς επικοινωνιακούς και προπαγανδιστικούς λόγους, αλλά θα αποτύχετε πανηγυρικά.

Έχετε την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου , προχωρήστε λοιπόν στο πρόγραμμά σας, αλλά εμείς έχουμε το δικαίωμα τόσο της συμφωνίας σε θέματα που προάγουν το συμφέρον του Δήμου, όσο και το δικαίωμα της κάθετης διαφωνίας σε θέματα που ζημιώνουν τον Δήμο και τους δημότες μας. Δυστυχώς παρατηρώ ότι εύκολα ενοχοποιείται τη διαφορετική, τεκμηριωμένη άποψη, με το δημοσίευμα της 8ης Απριλίου το τελειώσατε…δεν πάει παρακάτω.

Στις αρχές της θητείας σας, σας ζήτησα να μην είσαστε παραταξιακός Δήμαρχος, να ακούτε τον προβληματισμό και τις θέσεις των άλλων παρατάξεων και των Κοινοτήτων, να συνθέτετε απόψεις. Δυστυχώς και αυτό το τελειώσατε. 

Από εδώ και στο εξής καλά ξεμπερδέματα… 

 

 

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ

3Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ TIMS GR MEΣΩ ZOOM


The International Molinological Society                                 Αρ. 
Πρωτ. : 22/2021

Ελληνική Ομάδα

 Αγαπητές/οί φίλες/οι,

 Εύχομαι να είστε όλοι καλά!!! 

Μετά την επιτυχή διεξαγωγή της πρώτης και της δεύτερης παρουσίασης μέσω Zoom,  συνεχίζουμε τη  σειρά παρουσιάσεων, στις οποίες θα συμμετέχουν κάθε φορά 2  ομιλητές και θα έχουμε χρόνο για συζήτηση επί των θεμάτων μετά.  Η κάθε παρουσίαση θα είναι 25-30 λεπτά. Παρακαλούμε όλα τα μέλη να μας ενημερώσουν με θέματα που θα ήθελαν να παρουσιάσουν για να οργανώσουμε και τις υπόλοιπες συναντήσεις μας.

Επόμενή μας συνάντηση είναι  την Κυριακή  18 Απριλίου στις 18.30 μέσω ZOOM. Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες σύνδεσης. Ομιλητές στη 2η μας συνάντηση θα είναι :

1.        Φώτης Βασίλογλου  με θέμα:  "Ένας νερόμυλος ξαναγεννιέται στην νοτιοδυτική Λέσβο! Παρουσίαση του βιβλίου: " Το τραγούδι της φτερωτής στην κοιλάδα με τους νερόμυλους-Μαλλιόντα Μεσοτόπου Λέσβου"".

 

2.       Βιβή Σκούρτη  με θέμα: "Ο ιστορικός μύλος των Μητσαίων".

 

Σας ενημερώνουμε οτι οι παρουσιάσεις μας βιντεοσκοπούνται και παραμένουν στο αρχείο της TIMS GR. 

 


Topic: 3Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΣΩ ZOOM

Time: Apr 18, 2021 06:30 PM Athens

 

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/85724103346?pwd=c0pHZ2V5YjZzYXJGQnAreXQ2dHJHZz09

 

Αποτελέσματα rapid test που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 8/4/2021 στον Δήμο Ερμιονίδας.

Κρανίδι, 09.04.2021

Δελτίο Τύπου

Ολοκληρώθηκε η λήψη δειγμάτων,  χθες Πέμπτη 8/4/2021, από τις κινητές ομάδες Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.) Αργολίδας του ΕΟΔΥ,  για την διάγνωση covid-19. Πραγματοποιήθηκαν 125 rapid test σε δημότες, σε χώρο έξω από το Super Market “Lidl”, και όλα προέκυψαν αρνητικά.

Πρέπει να είμαστε  προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα για να ανακόψουμε την μετάδοση του ιού, προστατεύοντας τον εαυτό μας, την οικογένειά μας και τους συμπολίτες μας.

Η προστασία της υγείας των δημοτών είναι πρώτη μας προτεραιότητα και κάνουμε ότι είναι αναγκαίο ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο την διασπορά του ιού.

Σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε με τον Διευθυντή κ. Ι. Μουστάκα, το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου έχει απολυμανθεί, το υγειονομικό προσωπικό είναι απόλυτα υγιές και ο χώρος ασφαλής, ύστερα από τα θετικά κρούσματα που είχαν προκύψει.

Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι σε οριακή κατάσταση.

Ας προστατεύσουμε την υγεία μας και την υγεία των δικών μας ανθρώπων.

Ας φροντίσουμε να διασφαλίσουμε τη θετική εικόνα και τη φήμη του τόπου μας.

Ας μην ξεχνάμε, ότι κανένα μέτρο και κανένας κανόνας δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός, εάν δεν αναλάβουμε ο καθένας ατομικά την ευθύνη του.

Γραφείο Δημάρχου

 

 

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Αφιέρωμα στα όρια των αναμνήσεων και μιας απώλειας.

Ένας έξοχος άνθρωπος έφυγε από κοντά μας.

Στις αρχές του Μάρτη μια είδηση μας πρόφτασε μέσα στις αλλιώτικες μέρες  που διανύουμε. Είδηση δυσάρεστη  πως έφυγε από τη ζωή,  στις 6 του μηνός, ο αγαπητός μας  Κώστας Ζαγκούρογλου, ο σύζυγος της συμπατριώτισσάς μας Ειρήνης  Νόνη.  Η απώλειά του μας ξύπνησε μνήμες και την ανάγκη να τον συνοδέψουμε με λιτά λόγια και να τον τιμήσουμε ως εξαιρετικό επιστήμονα, οικογενειάρχη, συνεργάτη και  ως άνθρωπο.


Ο Κώστας Ζαγκούρογλου   σπούδασε  στο Φυσιογνωστικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν τελειόφοιτος του Γεωλογικού Τμήματος  της Σχολής Θετικών Επιστημών του ιδίου Πανεπιστημίου. Τοποθετήθηκε  στα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής καριέρας του ως Γεωλόγος Μεταλλείων στα Μεταλλεία Ερμιόνης  της Α.Ε.Ε.Χ.Π.& Λιπασμάτων από το 1969-1972. Σε πολλούς   από εμάς έγινε γνωστός  από την παρουσία του εκεί, στα Μεταλλεία Ερμιόνης, σε αυτά τα χρόνια. Με τη δυναμική του νεαρού επιστήμονα , τοποθετήθηκε ως επικεφαλής του Γεωλογικού τμήματος στα  Μεταλλεία με συνεργάτη τον Ιωσήφ Βακόνδιο από τη Σύρο, επίσης Γεωλόγο. Διευθυντής τότε ήταν ο  Μάκης Χατζηστεφανίδης  με συνεργάτη τον Βασίλη Βαρελά, και οι δύο μεταλλειολόγοι.(φωτό 2: Στο Καψοσπίτι με την ομάδα εργασίας .  Ο Κ.Ζαγκούρογλου πρώτος δεξιά κάτω. 1971).

  


Όσοι τον γνώρισαν, όσοι  εργάστηκαν μαζί του έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις. Ήταν αγαπητός στους εργάτες, τον εκτιμούσαν

Βασίλης Γκάτσος: Ερμιόνη τα γενεαλογικά μας δέντρα


Κατά τον πρώτο χρόνο δημιουργίας του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ερμιόνης στην ιστορική οικία του αγωνιστή του '21 Βασίλη Οικονόμου, υπήρξε οργιώδης ενθουσιασμός. Η προσφορά των συμπατριωτών σε κειμήλια και ενθύμια υπήρξε συγκινητική. Ενθουσιώδης και η συμμετοχή για το στήσιμο  των εκθεμάτων, αφού προηγήθηκε εργασία και κόπος πολύς για τον καθαρισμό, σωστό πλύσιμο και σιδέρωμα, την προετοιμασία βιτρινών και βάσεων, πινάκων, ευχαριστήριων επιστολών, ηλεκτρονικού αρχείου εκθεμάτων κ.λ.π., κ.λ.π. Τέλος καλό, όλα καλά.
Μεταξύ αυτών και η σκέψη ότι ήταν καιρός για τη δημιουργία γενεαλογικών δέντρων τόσο των Ερμιονιτών, όσο και των Αρκάδων που έμειναν οριστικά στον τόπο μας. Και βέβαια οι Αρκάδες δεν πρωτοήρθαν για να μείνουν μετά την

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ «ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ 1821-2021»


Κρανίδι, 08.04.2021

Ανακοίνωση

Η Επιτροπή Σχεδιασμού Επετειακών Εκδηλώσεων «Ερμιονίδα 2021», λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας στην εκπαίδευση, παρατείνει το διαγωνισμό για το λογότυπο «Ερμιονίδα 1821-2021» μέχρι και τις 15 Μαΐου 2021, ώστε να δοθεί απρόσκοπτα η δυνατότητα συμμετοχής στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ερμιονίδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός αφορά τους μαθητές των Γυμνασίων, Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΕΕΕΚ του Δήμου Ερμιονίδας και διεξάγεται σύμφωνα με τους όρους της αρχικής του προκήρυξης, όπως αυτή αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου με τον σύνδεσμο: https://ermionida.gr/diagonismos-logotypou-gia-mathites-defterovathmias-ekpaidefsis-ermionidas/

Οι συμμετέχοντες μαθητές θα βραβευθούν σε μια από τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια ελευθερίας του Ελληνικού κράτους, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν ή εναλλακτικά σε διαδικτυακή εκδήλωση.

Για περισσότερες διευκρινήσεις σε ότι αφορά το διαγωνισμό, μπορείτε να απευθύνεστε στο e-mail της Επιτροπής : ep200ermionidas@gmail.com

Εκ μέρους της Επιτροπής

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος


Γιάννης Γεωργόπουλος: Ο κ. Λάμπρου είναι συντονισμένος με τον ανώνυμο συκοφάντη κουκουλοφόρο του διαδικτύου στο θέμα των απευθείας αναθέσεων.

Κρανίδι, 08.04.2021

Ανακοίνωση

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ο κ. Λάμπρου αρνείται να καταδικάσει απερίφραστα την δράση του ανώνυμου συκοφάντη κουκουλοφόρου του διαδικτύου και συνεχίζει να τοποθετείται με “ναι μεν, αλλά” και με μισόλογα, συμπορευόμενος απόλυτα μαζί του στο θέμα των απευθείας αναθέσεων.

Κρατά αυτή τη στάση διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι από την στιγμή που θα καταδικάσει τον ανώνυμο συκοφάντη κουκουλοφόρο, τότε η μόνη γραμμή άμυνας προκειμένου να αποκαλυφθεί το πρόσωπό του και να σταματήσει η δράση του, είναι η προσφυγή στην δικαιοσύνη.

Και κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν το επιθυμεί ο κ. Λάμπρου.

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Γιάννης Γεωργόπουλος: Ένα καινοτόμο έργο με πολλαπλά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη.

Κρανίδι, 07.04.2021

Ανακοίνωση

Ο Δήμος Ερμιονίδας προχωράει το έργο της αντικατάστασης 5.744 παλαιών δημοτικών φωτιστικών από νέα σύγχρονης τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό καινοτόμο έργο, με πολλαπλά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για τους Δημότες, το οποίο υπήρχε στο προεκλογικό πρόγραμμα της Δυνατής Ερμιονίδας αλλά και άλλων Δημοτικών Παρατάξεων.

Τα υφιστάμενα 5.744 φωτιστικά του Δήμου Ερμιονίδας για πρώτη φορά καταγράφηκαν και κωδικοποιήθηκαν ψηφιακά. Σύμφωνα με την μελέτη, το κόστος της αντικατάστασής τους ανέρχεται στα 2,3 εκατομμύρια € και η λειτουργία τους θα ελέγχεται ηλεκτρονικά μέσω υπολογιστή. Ο ανάδοχος θα προκύψει μέσα από διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό και πέραν της αντικατάστασης θα είναι υποχρεωμένος επί 10 χρόνια να αναλάβει την συντήρηση των νέων λαμπτήρων.

Ανακοίνωση – Λαϊκή Αγορά Ερμιόνης – Πέμπτη 08/04/2021

 


Γιάννης Γεωργόπουλος: Ένα καινοτόμο έργο με πολλαπλά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη.

Κρανίδι, 07.04.2021

Ανακοίνωση

Ο Δήμος Ερμιονίδας προχωράει το έργο της αντικατάστασης 5.744 παλαιών δημοτικών φωτιστικών από νέα σύγχρονης τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό καινοτόμο έργο, με πολλαπλά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για τους Δημότες, το οποίο υπήρχε στο προεκλογικό πρόγραμμα της Δυνατής Ερμιονίδας αλλά και άλλων Δημοτικών Παρατάξεων.

Τα υφιστάμενα 5.744 φωτιστικά του Δήμου Ερμιονίδας για πρώτη φορά καταγράφηκαν και κωδικοποιήθηκαν ψηφιακά. Σύμφωνα με την μελέτη, το κόστος της αντικατάστασής τους ανέρχεται στα 2,3 εκατομμύρια € και η λειτουργία τους θα ελέγχεται ηλεκτρονικά μέσω υπολογιστή. Ο ανάδοχος θα προκύψει μέσα από διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό και πέραν της αντικατάστασης θα είναι υποχρεωμένος επί 10 χρόνια να αναλάβει την συντήρηση των νέων λαμπτήρων.

Το συγκεκριμένο έργο δεν μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο Ευρωπαϊκό ή Εθνικό ή Περιφερειακό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Η χρηματοδότησή του μπορεί να γίνει είτε από ίδια κεφάλαια, είτε μέσω ΣΔΙΤ, δηλαδή δανεισμό από ιδιωτική εταιρεία, είτε μέσω δανεισμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

  

Κρανίδι 07/04/2021

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΙΣΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

 

 

Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη συγκυρία. Η τρίτη φάση της υγειονομικής κρίσης είναι στην κορύφωσή της, σε τοπικό επίπεδο εξαιτίας της covid-19 αλλά και άλλων παθήσεων είχαμε σημαντικές απώλειες ανθρώπων, στις οικογένειες και στους φίλους των οποίων εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Η πανδημία μας έχει επηρεάσει όλους, φυσικά το χειρότερο είναι η απώλεια των συνανθρώπων μας, αλλά και η απώλεια της κοινωνικότητάς μας έχει σημαδέψει τον συναισθηματικό μας κόσμο και ευρύτερα την κοινωνική μας ζωή. 

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον όπως έχει διαμορφωθεί, είμαι υποχρεωμένος στα πλαίσια του δημόσιου διαλόγου για τις δημοτικές μας υποθέσεις να μιλήσω για τα αυτονόητα και για την αποκατάσταση της αλήθειας. 

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Διαδικτυακή διάλεξη Μαρίας Ευθυμίου «Η συμβολή της Πελοποννήσου στην Επανάσταση»


Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι Σύνδεσμοι Φιλολόγων Αργολίδας, ΚορινθίαςΛακωνίαςΜεσσηνίας και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης συνδιοργανώνουν μέσω διαδικτύου διάλεξη της κ. Μαρίας Ευθυμίου, Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο Η συμβολή της Πελοποννήσου στην Επανάσταση του ‘21.

Σύντομο βιογραφικό της κ. Ευθυμίου

Γεννήθηκε στην Λάρισα το 1955. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Τάσος Τόκας:ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ


Τρίτη 6 Απριλίου 2021


Σε συνάντησή μας στο Δημαρχείο, τον Γενάρη του 2021 και αμέσως μετά τις γιορτές, ο Δήμαρχος  μεταξϋ άλλων θεμάτων με ενημέρωσε(ΝΕΔΥΠΕΡ) για την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής  για την  αλλαγή 5.700 φωτιστικών του Δήμου Ερμιονίδας με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος. Την ίδια ενημέρωση έκανε και στον κ. Λάμπρου (ΠΡΟΣΥΕΡ) , αλλά όμως σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου για το σημαντικό αυτό ζήτημα δεν υπήρξε ενημέρωσή  του, ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου μας ( ΔΗΣΥΕΡ).  

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο το σχεδιαζόμενο έργο  θα έχει προϋπολογισμό  πάνω από 2.000.000€ και τα χρήματα αυτά θα βρεθούν από τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες, σε βάθος δεκαετίας, δηλαδή 200.000€ το χρόνο περίπου.

 Στη συζήτηση αυτή πρότεινα :

Αριστείδης Α. Μπίμπας: Προώθηση και διάδοση της νέας εφαρμογής για κινητά “i-AGRIC” του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης.


Κρανίδι, 06.04.2021

Ανακοίνωση

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υλοποίησε μία νέα ψηφιακή υπηρεσία προηγμένης τεχνολογίας, μία καινοτόμα mobile πλατφόρμα για «έξυπνες» συσκευές (smartphones) κινητά και tablet, για την βέλτιστη πληροφόρηση, ενημέρωση και εξυπηρέτηση του αγροτικού πληθυσμού.

Η νέα εφαρμογή «i-AGRIC» απευθύνεται σε πολίτες, αγρότες και επιχειρήσεις και τους παρέχει :

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Κοινοτικό Συμβούλιο Κοινότητας Ερμιόνης :ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας Ερμιόνης μετά την αναγγελία της πένθιμης είδησης του θανάτου του συμπολίτη μας Αθανασίου Δ. Παπαφράγκου επί σειρά ετών Δημοτικού Συμβούλου και Αντιδημάρχου του ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 05/04/2021 και 10ηπρωινή σύμφωνα με το άρθρο Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα λαμβάνοντας την κάτωθι ομόφωνη απόφαση:

Α) Να παραστεί σύσσωμο το Κοινοτικό Συμβούλιο  στην εξόδιο ακολουθία με τα ανάλογα προστατευτικά μέτρα όπως ορίζει η νομοθεσία και επιβάλλει η προσωπική ευθύνη

Β) Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Γ) Να αποσταλεί στέφανος κατά την εξόδιο ακολουθία εκ μέρους της Κοινότητας με έξοδα των Κοινοτικών Συμβούλων.

Δ) Να δοθεί ο χώρος ενταφιασμού σε σημείο του κοιμητηρίου που επιθυμεί η οικογένεια.

Ε) Το ψήφισμα να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της κοινότητας μας και στα τοπικά ιστολόγια και με την παρακάτω επισήμανση,

Ο εκλιπών υπήρξε επί σειρά ετών Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιόνης και Αντιδήμαρχος, και δραστήριο μέλος της κοινωνικής, επιχειρηματικής και δημόσιας ζωής της πόλης μας.

Το έργο του στο δημόσιο βίο της Δημοτικής μας Αρχής επιβραβεύθηκε επανειλημμένως από τους συνδημότες μας.

Οι οικείοι του, το φιλικό του περιβάλλον και οι άνθρωποι που τον γνώρισαν εκ του σύνεγγυς θα τον μνημονεύουν ως τίμιο σύζυγο και άξιο πατέρα και οικογενειάρχη.

Ικανότατος κατασκευαστής στην οικοδομική του ενασχόληση, αγαπητός στους φίλους του, τροβαδούρος και γλεντζές στις παρέες του, χουβαρντάς στη ζωή του και για τους παλαιότερους που τον γνώρισαν, κινηματογραφιστής της μεγάλης οθόνης ενός ”παλιού σινεμά” που θα μείνει στη μνήμη μας και στα παραμύθια μας.

Για το Δ.Σ. του Κοινοτικού συμβουλίου Ερμιόνης

Ο Πρόεδρος

ΓΑΝΩΣΗΣ ΙΩΣΗΦ

Ο Αντιπρόεδρος

ΜΕΛΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Οι κοινοτικοί σύμβουλοι

ΧΑΤΖΗ ΦΑΝΗ

ΦΡΑΙΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΜΕΞΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΜΑΣΤΡΟΚΟΛΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΑΣΛΑΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Παιδικός Σταθμός Ερμιόνης.

 ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ                                                                                                                                                                                                                                                        Κρανίδι, 05.04.2021

ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΚΡΑΝΙΔΙ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Ανακοίνωση 

 

Κύριο μέλημα του Ν.Π.Κ.Π.Α.Π.Π. Δήμου Ερμιονίδας και των Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών είναι να υπάρχει ένα ασφαλές και ζεστό περιβάλλον μέσα στους χώρους λειτουργίας των παιδικών σταθμών ώστε εκεί να ξεδιπλώνονται τα χαρίσματα των παιδιών και να λειτουργούν με αγάπη και υπευθυνότητα.

Με την υλοποίηση μιας πολύ όμορφης ιδέας, που αφορά την εξωτερική εμφάνιση του Παιδικού Σταθμού Ερμιόνης, μας δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τις παιδαγωγούς κυρίες Μαρία Οικονόμου και Βίκυ Καλογήρου και την κυρία Μαριάννα Σαμιώτη, για την συνεργασία τους με το Νομικό Πρόσωπο, για την ανιδιοτελή προσφορά και την προσωπική εργασία, για να έχουμε αυτή το εξαιρετική εικόνα.

Σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρατε.

Σειρά έχει σύντομα ο Παιδικός Σταθμός Κρανιδίου, ώστε κάθε παιδί να απολαμβάνει το καλύτερο δυνατό.

Στη σημερινή εποχή, πρέπει να αναδεικνύουμε και να στηρίζουμε όλες τις ενέργειες που αφορούν τους Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ερμιονίδας, και να ενθαρρύνουμε εκπαιδευτικούς και γονείς και δημότες να προσφέρουν απλόχερα.

 

Ο  Πρόεδρος

ΚΟΥΤΟΥΒΑΛΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Γιάννης Γεωργόπουλος : Η δόξα του όρκου της νίκης!


Κρανίδι, 04/04/2021
Ανακοίνωση
Αγαπητοί Συνδημότες, 
Στην γη της Ερμιονίδας μας, γεννήθηκαν παλικάρια που πολέμησαν για την λευτεριά της Πατρίδας.
Η συμβολή του τόπου μας, στον αγώνα του ’21, έχει όχι μόνο αναγνωριστεί από την ίδια την ιστορία αλλά και τιμηθεί από την  Ελληνική Πολιτεία με κάθε επισημότητα!
Στις 4 Απριλίου, γιορτάζουμε ένα ιστορικό γεγονός που μας δίνει το δικαίωμα να είμαστε ευγνώμονες απέναντι στους προγόνους μας και περήφανοι για την προσφορά αυτής εδώ της γης στην επανάσταση που μας οδήγησε στην ελευθερία και ανεξαρτησία μας.


Βιβή Σκούρτη: Οι παλιές φωτογραφίες μιας άλλης εποχής αποτελούν ανεξάντλητη πηγή πληροφοριώνΟι παλιές φωτογραφίες μιας άλλης εποχής αποτελούν ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών

 Βρισκόμαστε αιχμάλωτοι ενός ακήρυχτου πολέμου με την ανθρωπότητα στη δίνη μιας αδιανόητης κοινής κρίσης, κλειδωμένη στο σπίτι και με τον κόσμο βυθισμένο στο ζόφο του θανάτου. Μια πρωτόγνωρη επιδημία που μέλλεται να στιγματίσει πολλές γενιές. Η στασιμότητα στοιβάζεται στις ζωές μας καθώς γλιστράνε, χάνονται οι μήνες, οι εβδομάδες, οι μέρες κι οι νύχτες σκαλώνουν.

Ο θάνατος δεν είναι επιλεκτικός, ποτέ του δεν ήταν. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στον θάνατο. Παίρνει βρέφη, παιδιά, έφηβους, νέους, γέρους. Αυτός είναι ο κύκλος της ζωής, άλλοτε μεγάλος κι άλλοτε μικρός.

Είναι γνωστό ότι αφιερώνω πολύτιμο χρόνο σε πράγματα παλιά, συνδεδεμένα με άλλες εποχές της υπέροχής μικρής πατρίδας μας. Μέσα σ’ αυτή τη διαδικασία  βρέθηκε στα χέρια μου μια φωτογραφία που καταγράφει ένα θλιβερό γεγονός μακρινής εποχής, τεκμήριο του καθημερινού βίου. Η δύναμη της εικόνας μεγάλη. Συναισθήματα ζωντανά, συγκλονιστικά καταγράφονται σ’ ένα μικρό κομμάτι χαρτί. Μ’ ένα κλικ της μηχανής σταμάτησε ο χρόνος και μπήκε στο κάδρο. Παρατηρώντας την απορεί κανείς πώς μπορεί να χωρέσουν σε μια φωτογραφία εκτός από τον πόνο, τόσα πολλά πρόσωπα.