Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Το Ναύπλιο στην καταιγίδα

 ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΗΓΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ:Η ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ κ. ΛΑΜΠΡΟΥ

Ο κύριος Λάμπρου συνεχίζει την παραπληροφόρηση με ανακρίβειες και ψευδή δημοσιεύματα. Δυστυχώς γι” αυτόν υπάρχει η καταγραφή των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου που αποκαλύπτει την τακτική του, της συκοφαντίας και της λασπολογίας.!!! Για την ενημέρωση των Δημοτών μας, παραθέτουμε τόσο την ηχητική μαγνητοφώνηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για ορισμό μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. όσο και τα πρακτικά της απομαγνητοφώνησης ( που ο κύριος Λάμπρου δεν έκανε ποτέ όπως είχε υποχρέωση από τη Νομοθεσία ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου), και καταρρίπτουν τα δυο ψευδή δημοσιεύματά του.
1. Ότι ο κύριος Ηλίας Κατσάβελας δεν ψηφίστηκε ως τακτικό μέλος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ 
2.Ότι ο κύριος Λάμπρου έκανε πρόταση για Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ τον κύριο Γεώργιο Μπουρίκα. 

Περισσότερα:ermionida

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ - ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


...το γαστρονομικό ταξίδι συνεχίζεται....

Και καθώς ο Ελληνικός Γαστρονομικός Οδηγός ταξιδεύει στις όμορφες περιοχές της Ερμιονίδας, γευόμενος αλλά και περιπλανόμενος σε εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και οινοποιεία, ο γαστρονομικός φακός του Γεωργίου Πίττα καταγράφει πολλά κλικ αποτυπώνοντας ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα της Ερμιονίδας είναι το επισκέψιμο κτήμα “Μελισσοκομία Μπαϊρακτάρη”. Εκεί παρεβρέθηκε και η εθελοντική ομάδα του Λαογραφικού Εργαστηρίου στις 22 Μαΐου 2017, η οποία ξεναγήθηκε στο μουσείο από τον ιδιοκτήτη αυτού, μαθαίνοντας την ιστορία αλλά και τον τρόπο παραγωγής του μελιού, που τόσο αγαπά. Ειδικότερα, η οικογένεια Μπαϊρακτάρη ασχολούταν παραδοσιακά με την μελισσοκομία από το 1914.
Ο Μάκης Μπαραϊκτάρης ήταν αυτός όμως που συνέλαβε και

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Μια σημαντική εξέλιξη με ελληνική υπογραφή

Τον δρόμο για την ανάπτυξη νέας γενιάς αντιβιοτικών ανοίγει μια σημαντική ανακάλυψη ερευνητών του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας (ΙΤΕ). 
Πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ, υπό τους καθηγητές Μ. Κοκκινίδη και Β. Μπουριώτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο έγκριτο περιοδικό Journal of the American Chemical Society, οδήγησε στην ανακάλυψη μιας νέας, άγνωστης μέχρι τώρα, τροποποίησης (υδροξυλίωση ατόμων Cα) των αμινοξέων διαφόρων μικροοργανισμών.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το ΙΤΕ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η εξωτική από χημικής απόψεως αυτή τροποποίηση χρησιμοποιείται από παθογόνα βακτήρια και σχηματίζει ένα νέο αμινοξύ, την 2-υδροξυπρολίνη».
Προσθέτει δε ότι η υδροξυπρολίνη παίζει έναν κεντρικό ρόλο σε πολλά άλλα συστήματα, όπως π.χ. στην αρχιτεκτονική του φυτικού κυτταρικού τοιχώματος και σε ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Περισσότερα: onmed

Έλλη Βασιλάκη


Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: "Παίζουμε μπάλα" στην Κοιλάδα

Την Τετάρτη 31 Μαΐου "παίζουμε μπάλα" στην Κοιλάδα σε έναν αγώνα αφιερωμένο στο σχολείο μας! Η στήριξή σας είναι η δύναμη μας! Σας περιμένουμε όλους!

Συναυλία με Σωκράτη Μάλαμα στο Artiki

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας εχει την τιμή να φιλοξενήσει αυτο το καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 2 Αυγούστου έναν απο τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του, τον Σωκράτη Μάλαμα !

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

για την ενημέρωση του πολίτη

η παρούσα παραπεμπτική ανάρτηση αποτελεί μιά απόπειρα/προσπάθεια -ή αφορμή- πληροφόρησης του καταναλωτικού κοινού, ξεκινώντας από το το πιό οικείο σε όλους και καθημερινό φαινόμενο της τηλεφωνο-παρενόχλησης και αναζητώντας μιά εκτενέστερη ενημέρωση όσον αφορά τα πολυτραγουδισμένα προσωπικά δεδομένα (ανεξάρτητα αν συμφωνείτε με την υποκειμενική προσέγγιση των κειμένων)
αλιεύς η Έλλη Βασιλάκη
και

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ (Σ.Τ.Ο.)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 και ώρα 12:00, στο Δημοτικό Κατάστημα Κρανιδίου, διεξήχθη η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.), ύστερα από την υπ’ αριθμ. 3947/16-5-2017 πρόσκληση του Δήμου Ερμιονίδας, με προεδρεύων του Σ.Τ.Ο., τον Δήμαρχο κο Δημήτριο Σφυρή.

Το κύριο θέμα της συσκέψεως ήταν η διασαφήνιση και εξατομίκευση ανά εμπλεκόμενο φορέα, των αρμοδιοτήτων που αντιστοιχούν αλλά και των ενεργειών που πρέπει να πραγματοποιηθούν με σκοπό την πρόληψη, την ετοιμότητα αλλά και την αντιμετώπιση των κινδύνων που ενδεχομένως θα προκύψουν από την εκδήλωση πυρκαγιών κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Σχετικά με το δελφίνι του Μπιστιού
Μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου για το δελφίνι που βρέθηκε στο Μπίστι.
Επισκεφθήκαμε σήμερα το Δημοτικό Κατάστημα Ερμιόνης να το δούμε από κοντά και να το  φωτογραφίσουμε, πριν το πάρει η αρχαιολογική υπηρεσία για να το αξιολογήσει.
Χωρίς να έχουμε καμιά ανάλογη γνώση, όμως  η πρώτη εντύπωση δεν σε παραπέμπει σε αρχαίο εύρημα.
Θα περιμένουμε την αξιολόγηση της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΝΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Θ.Ο.Ε.


«Χαρείτε τη βόλτα. Δεν υπάρχει εισιτήριο επιστροφής!»

Οι απόψεις του George Carlin για τα γηρατειά. Έχετε αντιληφθεί ότι η μόνη περίοδος της ζωής μας που μας αρέσει να μεγαλώνουμε είναι όταν είμαστε παιδιά; Εάν είσαι κάτω των 10 ετών, είσαι τόσο ενθουσιασμένος που μεγαλώνεις που σκέφτεσαι τμηματικά...
«Πόσων ετών είσαι;», «Είμαι τέσσερα και μισό!»
Ποτέ δεν είσαι τριάντα έξι και μισό. Είσαι τέσσερα και μισό, και περπατάς στα πέντε! Αυτό είναι το κλειδί.
Μπαίνεις στην εφηβεία, και τώρα κανείς δεν μπορεί να σε συγκρατήσει. Πηδάς στον επόμενο αριθμό, ή ακόμη και μερικούς αριθμούς μπροστά.
«Πόσων ετών είσαι;» «Θα γίνω 16!»
Μπορεί να είσαι 13, αλλά έ, θα γίνεις 16!
Και τότε έρχεται η καλύτερη μέρα της ζωής σου! Γίνεσαι 21. Ακόμα και οι λέξεις ακούγονται σαν ιεροτελεστία.
ΓΙΝΕΣΑΙ 21.. ΝΑΙΙΙΙΙΙΙ !!!

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Νεράιδα: ένα «μυστικό», πλωτό μουσείο στα νερά του Αργοσαρωνικού

Η Νεράιδα δε βιάζεται να σηκώσει άγκυρα για να ταξιδέψει στα λιμάνια που ήταν οι τακτικοί προορισμοί της, περιμένει τους επισκέπτες της. Είναι το πρώτο και το μοναδικό πλωτό μουσείο στην Ελλάδα, ένα σκαρί με πολλά ταξίδια και ιστορίες, από τη χρυσή εποχή που ήταν πλοίο σύμβολο του τουρισμού στον Αργοσαρωνικό. Αυτές τις μέρες, μπορούμε να επισκεφθούμε με ελεύθερη είσοδο τη Νεράιδα στη Μαρίνα Ζέας όπου είναι αγκυροβολημένη, καθώς συμμετέχει στις «Ημέρες Θάλασσας» από την Τετάρτη 24 έως την Κυριακή 28 Μαΐου, για να μας αφηγηθεί την ιστορία του πλοίου από την καθέλκυση έως και την ανακατασκευή του, αλλά και την πορεία του Γιάννη Λάτση στο χώρο των επιχειρήσεων, τοποθετημένη στο ευρύτερο πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο του μεγαλύτερου μέρους του 20ού αιώνα.
Περισσότερα: elculture

Τάσος Λάμπρου:Αίτημα για άμεση σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου


Κρανίδι 22/5/2017

Προς: Πρόεδρο Δ.Σ. Δήμου Ερμιονίδας κ. Δημαράκη Α.
Κοιν.: Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Σφυρή Δ.

Θέμα: «Παραποίηση Αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου – Αίτημα για άμεση σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου»
Στις 15/5/2017 αναρτήθηκε στην Διαύγεια του Δήμου Ερμιονίδας με ΑΔΑ:91Κ5ΩΡΡ-ΩΛΟ, η απόφαση 76/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας με θέμα «Ορισμός μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ» για τα επόμενα 2,5 χρόνια της παρούσης δημοτικής περιόδου, η οποία εγκρίθηκε κατά την 6η  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2017, στις 29/3/2017.

Η απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια την προηγούμενη εβδομάδα, όπου ο κ. Η. Κατσάβελας είναι τακτικό μέλος και η κ. Α. Σοφικίτη είναι αναπληρωματικό μέλος, παραποιεί την απόφαση όπως αυτή εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 29/3/2017, κατόπιν εισηγήσεως του Δημάρχου κ. Δ. Σφυρή.

Στην αρχική νόμιμη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αυτή φαίνεται στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΕΡ και στην απόφαση 89/2017 της 4/4/2017 του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΕΡ, η κ. Α. Σοφικίτη είναι τακτικό μέλος με αναπληρωματικό τον κ. Σ. Σταϊκο και ο κ. Η. Κατσάβελας αναπληρωματικός του τακτικού κ. Γ. Τσεγκή.

Οι αλλαγές των ονομάτων που έγιναν αυθαίρετα στην σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΕΡ, χωρίς νέα έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελούν παραποίηση των πρακτικών του Δ.Σ., πλαστογράφηση αποφάσεων Δ.Σ. και καταστρατηγούν την νομιμότητα στην λειτουργία του Δήμου.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, ούτε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ούτε ο Δήμαρχος, στα πλαίσια μιας ορθής επανάληψης, να αλλάζουν αυθαίρετα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να πλαστογραφούν αποφάσεις και να παρανομούν.

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Γρηγόρης Λαμπράκης, ο αγωνιστής της ειρήνης


Του Γιάννη Λακούτση
Με πρωτεργάτη  μια  εμβληματική  φυσιογνωμία, τον  σπουδαίο  φιλόσοφο,  Bertrand  Russell, (  Μπέρτραντ  Ράσελ),   συγκροτείται  τον  Ιούλιο  του  1955  το  CND,  ( Campaing  for  Nuclear  Disarmament),  ένα  διεθνές  φιλειρηνικό  Κίνημα.  Η  πρώτη  πορεία  πραγματοποιείται  το  1958  από  το  Λονδίνο  έως  το   Ωλντερμάστον  της  Αγγλίας, την  πόλη  που  είχε  την  έδρα  της  το  Ερευνητικό  Εργαστήρι  Πυρηνικών  Όπλων.  Από  το  1960  η  φορά  της  πορείας  αντιστρέφεται,  ξεκινά  από  το  Ωλντερμάστον και  καταλήγει  στο  Λονδίνο.  Η  πορεία  γινόταν  το  τετραήμερο  του  Πάσχα  και  η  απόσταση  ήταν  52  μίλια.  Στην  Ελλάδα,  ο  Σύνδεσμος  Μπέρτραντ  Ράσελ  έχει  προαναγγείλει  πορεία  ειρήνης  από  το  Μαραθώνα  στην  Αθήνα  για  τις  21  Απριλίου  1963.  Φτάνει  στην  Αθήνα  πολυμελής  αγγλική  αντιπροσωπεία  για  συμμετοχή  στην  πορεία.  Η  κυβέρνηση  την  έχει  απαγορέψει. Η  κατάσταση  περιπλέκεται  επειδή  την   παραμονή  20  Απριλίου,  φτάνει  στο  Λονδίνο  η  βασίλισσα Φρειδερίκη  για  ιδιωτική  επίσκεψη.  Η  Αγγλίδα  ακτιβίστρια  Μπέτυ  Μπάρτλετ--Αμπατιέλου,  ζητά  από  τη  βασίλισσα  την  απελευθέρωση  του  πολιτικού  κρατούμενου,  συζύγου  της,  Αντώνη  Αμπατιέλου. Στο  μεταξύ  ο Γρ. Λαμπράκης  απευθύνει  υπόμνημα  προς  τη  Φρειδερίκη  με  το  οποίο  την  καλεί να  παρέμβει,  ώστε  να  απολυθούν  οι  6.000  πολιτικοί  κρατούμενοι  που  βρίσκονταν  στις  φυλακές. 
Ο  Γρηγόρης  Λαμπράκης,  γεννήθηκε  στην  Κερασίτσα  Αρκαδίας. Ήταν  το  δέκατο  τέταρτο  παιδί,  από  τα  δέκα  οχτώ,  του  Γιώργη  Λαμπράκη  και  της  Παναγιώτας. Τελειώνοντας  το  Δημοτικό  πήγε  Σχολαρχείο  και  μετά  Γυμνάσιο  στην  Τρίπολη. Το  1931  τελειώνει  το  Γυμνάσιο.  Μετά  από  πολύ  σκέψη  αποφασίζει  να  δώσει  εξετάσεις  στο  Πανεπιστήμιο,  όπου  και  εισάγεται.  Ήταν  ήδη  20  χρόνων.  Η  ζωή  του  μοιράζεται  ανάμεσα  στο  στίβο,  στα  πανεπιστημιακά  εργαστήρια  και  την  κλινική  που  είχε  ιδρύσει  ο  αδερφός  του,  Θεόδωρος  με  τον  Σβολόπουλο. Προπονείται  εντατικά  για  τους  Ολυμπιακούς  Αγώνες  του  Βερολίνου  το  1936. 

Το  παγκόσμιο  λαϊκό  κίνημα  είχε  διαμαρτυρηθεί  και  διακηρύξει  πως  οι  Ολυμπιακοί  Αγώνες,  μια  εκδήλωση  υπέρτατα  ειρηνική,  δεν  επιτρεπότανε  να  γίνουν  στη  Χιτλερική  Γερμανία,  αφού  ετοιμαζόταν  να  εξαπολύσει  στον  κόσμο  την  πιο  βάρβαρη  ανθρωποσφαγή.  Μα  ο  Γρηγόρης  είχε  ακόμα  σκοτάδια  γύρω  από  αυτά  τα  πράγματα. Η  απολιτικότητα  του  Λαμπράκη,  δεν  τον  άφησε  να  εκτιμήσει  το  γεγονός  σ’  όλη  του  τη  βαρύτητα.  Όταν  θα  ιδρυθεί  η  ΕΟΝ, του  Μεταξά,  θα  καταταχτεί  και  αυτός. Τελειώνοντας  το  Πανεπιστήμιο,  κατατάσσεται  στο  στρατό  για  να  υπηρετήσει  τη  θητεία  του.  Ως  ανθυπίατρος  από  τη  Στρατιωτική  Σχολή  της  Σύρας,  στέλνεται  στο  μέτωπο.  Σε  κάποιο  ορεινό  χειρουργείο  συναντά  και  τον  αδελφό  του  Θεόδωρο,  έφεδρο  στρατιωτικό  γιατρό. (Στον  προσωπικό  του  φάκελο  που  διατηρούσε  η  Ασφάλεια,  ως  «επικίνδυνος  κομμουνιστής  κατηγορίας  Γ’», φαίνεται  ότι  : « Δεν  υπηρέτησεν  απηλλάγη  δια  λόγους  υγείας» εφημ. συντακτών  13/5/2017). Γυρνώντας  από  το  μέτωπο, πηγαίνει  πάλι   στο  Μαιευτήριο Έλενα,  όπου  έκανε  από  το  1939  την  ειδικότητά  του  στη  μαιευτική. Στις  27  Σεπτέμβρη  1941  ιδρύεται  το  ΕΑΜ.  Αρχές  του  1943  ο  Λαμπράκης  εντάσσεται  στις  γραμμές  του  και  συμμετέχει στις  μεγάλες  απεργίες  των  νοσοκομείων,  στις  διαδηλώσεις  για  τις  εκτελέσεις  και  σε  διάφορα  συλλαλητήρια.   Στις  12  Ιανουαρίου  του  1946  εκλέγεται  σύμβουλος  του  ΣΕΓΑΣ  και  τον  Δεκέμβριο  του   ίδιου  χρόνου,  πρόεδρος  της  Υγειονομικής  Υπηρεσίας  Αθλητισμού  Ελλάδος  και  αρχίατρος  στην  Πυγμαχική  Ομοσπονδία. Τον  Μάιο  του  1950  γίνεται  Υφηγητής. Τον  Απρίλιο  του  1954 κυκλοφορεί  ο  πρώτος  τόμος  της  Ενδοκρινολογίας.  Αργότερα  θα  κυκλοφορήσει  και  ο  δεύτερος  τόμος.  Λίγο  πριν  από  τον  τραγικό  θάνατο  του,  άρχισε  να  τυπώνεται  και  ο  τρίτος  τόμος,  μα  δεν  πρόλαβε  να  ολοκληρωθεί.  ( Κ. Πορφύρη  «Γρηγόρης  Λαμπράκης  ο  αντρειωμένος»  εκδ.  Βιβλιοθήκη  του  Πρωτοπόρου  1963).                                                                                

Στην  Αθήνα,  ξημερώματα  Κυριακής  21  Απριλίου 1963,  η  προγραμματισμένη  πορεία  ειρήνης ξεκινάει.  Η  αστυνομία  χτυπάει  και  συλλαμβάνει. Ο  Γρηγόρης  Λαμπράκης  φτάνοντας  στον  Μαραθώνα  ξαφνιάζει  τους  πάντες,  ανεβαίνει  στον  Τύμβο,  φωνάζει  « Ζήτω  η  ειρήνη»,  και  ξεδιπλώνει  το  πανό  από  το  Ωλντερμάστον,  που  το  είχε  κρυμμένο  μέσα  στο  κουμπωμένο  σακάκι  και  κατεβαίνει  τα  σκαλιά. Τελικά  θα τον  συλλάβουν

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Ο Ανάργυρος Πασχάλης συμμετέχει στην Art Athina


Ανάργυρος Πασχάλης, ο διακεκριμένος ερμιονίτης ζωγράφος, συμμετέχει στην  ΑRT ATHINA 2017 ,  με έργο του από τη σειρά «Φωτεινά Νησιά».
 Με την υποστήριξη της Αίθουσας Τέχνης Αθηνών .
Πάντα επιτυχίες Ανάργυρε!
αιολική ενέργεια

Μύθοι και αλήθειες για τις ανεμογεννήτριες

Στα “μαχαίρια” βρίσκονται οι τοπικές κοινωνίες ανά την Ελλάδα, που συγκρούονται για την ανάπτυξη των αιολικών πάρκων στη χώρα. Είναι καλά ή κακά για το περιβάλλον και την τσέπη μας; Ο καθένας δίνει τη δική του απάντηση. Εμείς γκρεμίζουμε ορισμένους από τους μύθους γύρω από την αιολική ενέργεια.
Σε όλη τη χώρα, βρίσκονται σε διαμάχη τοπικοί φορείς, συλλογικότητες, κινήσεις πολιτών, επιστημονικοί φορείς και επενδυτές, με φόντο τις ανεμογεννήτριες. Προ ημερών, η επανεκκίνηση έργων στη νότια Πελοπόννησο –για τα οποία έχει γίνει προσφυγή («Αναβολή στην εκδίκαση προσφυγής συλλόγων για ανεμογεννήτριες», efsyn.gr) στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αίτημα την ακύρωση της υπουργικής απόφασης βάσει της οποίας είχαν αδειοδοτηθεί– πυροδότησε νέο γύρο αντιπαραθέσεων («Αιολικά: Παράνομες εργασίες στο Σαγγιά καταγγέλλουν ΟΙΠΟΚΙΝΗΣΗ και ΠΕΡΙΠΟΛΟ Μάνης», laconialive.gr).