Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Ανάδειξη προβλημάτων Τ.Κ. Διδύμων από την "Δυνατή Ερμιονίδα"

Δίδυμα 5/7/2018


Πρόεδρε καλό καλοκαίρι.

Καιρό έχουμε να τα πούμε ! Σου δώσαμε μια μικρή περίοδο χάριτος μπας και αποφασίσετε να δουλέψετε για τα προβλήματα του χωριού μας ,αλλά μάλλον κάναμε λάθος. Το μόνο που σας νοιάζει είναι να κάνετε κανένα πανηγυράκι , που άλλες φορές σας<< κάθεται >> και άλλες όχι .Αλλά εμείς δεν θα σταθούμε εκεί , εξάλλου το θέμα έχει εξαντληθεί από τους τοπικούς συμβούλους και τοπικό ιστολόγιο.

Πρόεδρε, προ ημερών σε Δημοτικό Συμβούλιο οι Δημοτικοί άρχοντες αναγκάστηκαν μετά από συνεχόμενα έγραφα μας να ανακοινώσουν δημιουργία κωδικού από τα έσοδα που έχει ο Δήμος από τις ανεμογεννήτριες .Τα ερωτήματα μας πολλά! Καταρχήν ας χαρακτηρίσουμε θετική αυτή την κίνηση της Δημοτικής αρχής αν και νομικά είναι λανθασμένη.

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ. Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ


Πέμπτη 5/07/2018
ΘΕΜΑ : ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ. Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ
Συνδημότες και συνδημότισσες.
Είμαι υποχρεωμένος να σας ενημερώσω ότι η Εταιρεία «ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Α.Ε – Τουριστικό Καταφύγιο Πορτοχελίου» από 22 Ιουνίου 2018 υπέβαλε αίτημα προς το Δήμο Ερμιονίδας, σχετικά με χορήγηση έγκρισης επέκτασης της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης του έργου «Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στο Πορτοχέλι» και το αίτημα αυτό θα συζητηθεί αύριο σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Ερμιονίδας
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αναμένω από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου να τηρήσουν την νομιμότητα και να πάρουν την αυτονόητη θέση ότι το αίτημα της Εταιρείας είναι μη νόμιμο, αντίκεινται στην κείμενη νομοθεσία χρήσης λιμένων και δε μπορεί να ικανοποιηθεί. Όμως εδώ γεννιούνται μία σειρά θεμάτων και προκύπτουν κρίσιμα ερωτήματα που απαιτείται να απαντηθούν από τη Διοίκηση του Δήμου, από το Δήμαρχο κ. Δ. Σφυρή και φυσικά από την Εταιρεία «ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Α.Ε.»

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

2η θέση στον προκριματικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για την ομάδα του φροντιστηρίου "Θετικό Ερμιόνης"


Η ομάδα ΘΕΤΙΚΟ με το ασημένιο μετάλλιο

Την Κυριακή 1 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Γαλατσίου πραγματοποιήθηκε ο τελικός διαγωνισμός για την επιλογή των ομάδων που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ το Νοέμβριο 2018 στην ΤΑΥΛΑΝΔΗ. 
Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το θέμα «FOOD MATTERS» που εστιάζει στα βιώσιμα συστήματα παραγωγής τροφίμων, στον τερματισμό όλων των μορφών κακής διατροφής, στην επίτευξη επισιτιστικής ασφάλειας και στον τερματισμό της πείνας. 

Παρουσίαση του project στους υποψήφιους επενδυτές
Τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα στην κατηγορία OPEN Λυκείου θα εκπροσωπήσει το Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος Pierce που κατάλαβε την 1η θέση με κατασκευή υδροπονίας.

Η ομάδα του φροντιστηρίου ΘΕΤΙΚΟ με τους μαθητές της Σωτηρία Βόντα, Κωνσταντίνα Κρητικού, Νίκο Κωνσταντίνου, Λάζαρο Κρητικό, τους προπονητές Γιώργο Αλεξάκο και Βασίλη Δημαράκη και την κατασκευή τους «Το έξυπνο θερμοκήπιο» κατέκτησαν τη 2η θέση στην ίδια κατηγορία και αποτελούν την πρώτη επιλαχούσα ομάδα. 
Επίσκεψη στο περίπτερό μας του κ. Tommaso Dalla Vecchia, εκπροσώπου του World Robot Olympiad National Contest, συνοδευόμενου από τον Πρόεδρο του WRO HELLAS κ. Ιωάννη Σομαλακίδη και τον Αντιπρόεδρο κ. Άρη Λούβρη. 

Συγχαίρουμε τους νικητές, είμαστε βέβαιοι για την επάξια εκπροσώπηση της χώρας μας και τους ευχόμαστε μετάλλιο στην Ολυμπιάδα.
Συγχαίρουμε την WRO Hellas στο πρόσωπο του προέδρου κ. Ι. Σομαλακίδη, τους χορηγούς, υποστηρικτές, εθελοντές, κριτές και όλους όσοι συντελούν στην πρόοδο των παιδιών. 
Πρώτοι και δεύτεροι μαζί     
Συγχαίρουμε και επαινούμε όλους τους μαθητές και τους

Δήμος Ερμιονίδας:Πολιτιστικά καλοκαιρινά δρώμενα 2018

Παραδοσιακό γλέντι σους Φούρνους Αργολίδας με Β.Κονιτόπουλο


ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ :ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ;


Κ. Δήμαρχε Δ. Σφυρή
Τι συμβαίνει με την αποκομιδή των απορριμμάτων; Γιατί τα σκουπίδια είναι πάλι στους δρόμους;
Τι συμβαίνει με την συνολική διαχείριση των απορριμμάτων , τι συμβαίνει με την προσωρινή μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας;
Ειλικρινά σας μεταφέρω την αγωνία μου και την αγωνία όλων των δημοτών και επειδή προσωπικά έχω πληγωθεί με το θέμα αυτό , πες μας τι έχει προκύψει και πως μπορεί να σε βοηθήσουμε είτε σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου είτε σε επίπεδο οικονομικής επιτροπής.
Η προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων απαιτείται να συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης. Εμείς ως σύμβουλοι της αντιπολίτευσης πέρα από τις παρατηρήσεις μας , πέρα από τις ενστάσεις στηρίξαμε την επιλογή σου την μέθοδο της προσωρινής διαχείρισης και βλέπουμε όλοι σήμερα ότι έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα , που απαιτούν άμεσες λύσεις.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

2η δράση στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης ''Απ. Γκάτσος''

Σας περιμένουμε στην δεύτερη δράση της βιβλιοθήκης μας, ΑΥΡΙΟ, ΤΕΤΑΡΤΗ στις 19:00 να ξετυλίξουμε οικογενειακά κειμήλια !!!
ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΕΙΜΗΛΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ή Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΝ)


Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας : «Έρωτα Εσύ… Προαναγγέλλοντας τη Μήδεια»

O Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας παρουσιάζει την ετήσια θεατρική του παραγωγή που αφορά την ενασχόλησή του με το αρχαίο δράμα και που εντάσσεται ως προφεστιβαλική εκδήλωση στο 5ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», την κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση που διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, υπό την καθοδήγηση και επιμέλεια του κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

H Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης στο 12ο Φεστιβάλ Δωρίου ΜεσσήνίαςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
Η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης (
#χοερ ) ύστερα από πρόσκληση , συμμετείχε στο 12ο Φεστιβάλ Χορών στο Δώριο της Μεσσηνίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Δώριο Μεσσηνίας, το Σάββατο, 30/06/2018 !
Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γυναικών Δωρίου για την πρόσκληση, την άψογη φιλοξενία και την εγκάρδια υποδοχή !
Η πρόεδρος του συλλόγου Ευανθία Κουμπαρούλη , ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου Ιωάννης Φαββατάς & όλοι οι εθελοντές του συλλόγου και του χωριού από την πρώτη στιγμή μας χάρισαν το χαμόγελο και την χαρά τους που παρευρεθήκαμε στον τόπο τους !!
Τους ευχαριστούμε πολύ & δεσμευόμαστε να ανταμώσουμε ξανά !!!
Οι χορευτές της ομάδας μας εκπροσώπησαν την Ερμιόνη μας και το χορευτικό μας με χορούς από τις Κυκλάδες :

1)Συρτός Πρασίνου (Πάρος)
2)Καλαμαθιανός Νάξου
3)Συρτός Νάξου (με 3 μέρη )
4)Συρτός Νάξου (Μα γιάντα την τραγιάσκα σου)
5)Μπαραλιστός Μυκόνου
6)Τεχαντηράκι (Σέριφος)
7)Συρτός Τζιάς
8)Μπάλος Τζιάς

Χόρεψαν αλφαβητικά :

Αγγέλης Κώστας , Βογανάτσης Ανδρέας , Γεωργοπούλου Νατάσα , Δημαράκη Μαργαρίτα , Δορμπάρης Δημήτρης , Καλαμαρά Μαρία , Λαμπίρη Μαρία , Μορόγλου Ευσταθία , Μπαλής Θανάσης , Νόνη Μαριάντα , Ντουνέτα Τέτα , Σκούρτης Κωστής , Τσιάγκα Έλενα , Φλεβαράκη Δήμητρα !

Συνόδευσαν το χορευτικό μας (αλφαβητικά) :
1)Ακριώτης Χάρης , Θανασιά Κωνσταντίνα , Μπουζούνη Αργυρούλα, Φλεβαράκης Σταύρος !  

Χοροδιδάσκαλος - επιμέλεια εμφάνισης : Κωστής Σκούρτης(Ευχαριστούμε εκ των προτέρων που αναρτάτε στο blog σας μαζί με το σύνδεσμο & την φωτογραφία)