Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Το Λυγουριό

Δεν ήταν παρά ένα χωριό - στάση πριν το Ναύπλιο. Δίπλα του όμως είχε το θέατρο της Επιδαύρου. Έτσι από νωρίς συνδέθηκε θέατρο και Λυγουριό. Οι φιλοπρόοδοι και διορατικοί κάτοικοί του, φρόντισαν το θέατρο σαν τα μάτια τους, το κάνανε υπόθεσή τους. Επί των ημερών μας συνειδητοποίησαν ότι δεν πρόκειται απλά για θέατρο αλλά για το διασημότερο Ασκληπιείο, κέντρο πρωτοπόρου και καινοτόμου θεραπείας του αρχαίου κόσμου μέρος του οποίου ήταν το θέατρο. Σε αυτό συνετέλεσε και το σημαντικό έργο της αναστήλωσης που αναδεικνύει το χώρο ως κέντρο θεραπείας. Άφησαν το όνομα Λυγουριό και αγκάλιασαν το Ασκληπιείο. Και τώρα ετοιμάζονται με τη βοήθεια της Πολιτείας να καταστήσουν τον ιερό αυτόν χώρο σε παγκόσμιο κέντρο ιατρικής και φαρμακευτικής. Από κοντά φυσικά και η αγροτική τους παραγωγή.
Να μην πούμε μπράβο τους;
Εμείς μια Ύδρα έχουμε δίπλα μας και αντί να την κάνουμε κέντρο παγκόσμιας ναυτοσύνης και θαλάσσιου εμπορίου σκεφτόμαστε πώς θα την αποκόψουμε από την απέναντι ακτή μας.
Να μην πούμε μπράβο μας;

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ    ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
                                     
                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                
 
Σας ενημερώνουμε, ότι η προγραμματισμένη στις 25 Ιανουαρίου 2015  εκδήλωση  για  την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίττας του Συνδέσμου μας, λόγω εκλογών  μεταφέρεται  την  Κυριακή  1  Φεβρουαρίου  2015.
 
                                                 Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Δ.Κ. ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ κ. ΤΡΙΓΚΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ

Η Ελληνική γλώσσα και τα βασικά χαρακτηριστικά τηςΗ γλώσσα μας

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις. είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (βιβλίο Γκίνες)

Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ’ αυτήν δεν υπάρχουν όρια. (Μπιλ Γκέιτς, Microsoft).

Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με... συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και...στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη.
Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.
(
Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες,
 όπως άμιλλα, θαλπωρή και φιλότιμο 

Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από το βίο, την αγάπη από τον έρωτα.
Μόνον αυτή διαχωρίζει, διατηρώντας το ίδιο ριζικό θέμα, το ατύχημα από το δυστύχημα, το συμφέρον από το ενδιαφέρον.
Το εκπληκτικό είναι ότι η ίδια η Ελληνική γλώσσα μας διδάσκει συνεχώς πώς να γράφουμε σωστά. Μέσω της ετυμολογίας, μπορούμε να καταλάβουμε ποιός είναι ο σωστός τρόπος γραφής ακόμα και λέξεων που ποτέ δεν έχουμε δει ή γράψει.

Το «πειρούνι» για παράδειγμα, για κάποιον που έχει βασικές γνώσεις Αρχαίων Ελληνικών, είναι προφανές ότι γράφεται με «ει» και όχι με «ι» όπως πολύ άστοχα το γράφουμε σήμερα. Ο λόγος είναι πολύ απλός, το «πειρούνι» προέρχεται από το ρήμα «πείρω» που σημαίνει τρυπώ-διαπερνώ, ακριβώς επειδή τρυπάμε με αυτό το φαγητό για να το πιάσουμε.

Επίσης η λέξη «συγκεκριμένος» φυσικά και δεν μπορεί να γραφτεί «συγκεκρυμμένος», καθώς προέρχεται από το «κριμένος» (αυτός που έχει δηλαδή κριθεί) και όχι βέβαια από το «κρυμμένος» (αυτός που έχει κρυφτεί). Άρα το να υπάρχουν πολλά γράμματα για τον ίδιο ήχο (π.χ. η, ι, υ, ει, οι κτλ) όχι μόνο δεν θα έπρεπε να μας δυσκολεύει, αλλά αντιθέτως να μας βοηθάει στο να γράφουμε πιο σωστά, εφόσον βέβαια έχουμε μια βασική κατανόηση της γλώσσας μας.

Επιπλέον η ορθογραφία με την σειρά της μας βοηθάει αντίστροφα

“Προορισμός … η ευτυχία!” Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στις 11:30

Βιβλιοθήκη Ανθός


Posted: 16 Jan 2015 04:20 AM PST

“Προορισμός … η ευτυχία!”
Εργαστήριο με την ψυχολόγο Ελισάβετ Γεωργίου
στη Βιβλιοθήκη Ανθός του ΦουγάρουΤο ταξίδι της ζωής μου… συνεχίζεται και προορισμό έχει την ευτυχία!
Τα όργανα πλεύσης που χρησιμοποιεί ο καπετάνιος για να μην φεύγει από την πορεία του θα χρησιμοποιηθούν και στο δικό μας ταξίδι. Σε κάθε συνάντηση θα μαθαίνουμε και νέα εργαλεία..
§  Πυξίδα μου … η διαίσθηση
§  Τα κιάλια, ο φακός … και οι πραγματικές διαστάσεις στα γεγονότα της ζωής 
§  Στο τιμόνι … της ζωής μου εγώ
§  Τα σωσίβια … που με στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές μου
§  Το ραντάρ …δείχνει εμένα και τους άλλους 
§  Στο χάρτη … προορισμός μου είναι η ευτυχία

Ελάτε να σχεδιάσουμε την πορεία μας                                                                           
 με μοναδικό προορισμό την ευτυχία!

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Ρωτώντας πας στη Πόλη

Από κάθε αιολικό πάρκο ο Δήμος Τροιζηνίας επωφελείται με το 2% επί των ακαθάριστων εσόδων του, ενώ και τα νοικοκυριά επωφελούνται απευθείας από τη μείωση των λογαριασμών της ΔΕΗ με άλλο 1%. Ο δήμαρχος Τροιζηνίας Γιάννης Σαμπάνης ανεφέρει σχετικά: «Είμαστε υπέρ των ήπιων, εναλλακτικών μορφών ενέργειας, ειδικότερα τώρα, που μέσω αυτών μπορούμε να ενισχύσουμε σημαντικά την τοπική οικονομία. Αν τα πέντε αιολικά πάρκα ολοκληρωθούν, τα έσοδα του δήμου θα αυξηθούν τόσο αισθητά, που σχεδόν θα λυθεί το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή. Επίσης, θα είναι και μια σημαντική ελάφρυνση για κάθε νοικοκυριό ξεχωριστά, εφόσον η μείωση στον λογαριασμό της ΔΕΗ δεν εξαιρεί κανέναν και διανέμεται ισόποσα σε όλα τα ρολόγια. Άλλωστε, ο τόπος χρειάζεται άμεσα επενδύσεις και ανάπτυξη. Σε μια τέτοια στιγμή, λοιπόν, μόνο σοφό δεν είναι να εμποδίζουμε τέτοιου είδους έργα –τα οποία και προσοδοφόρα είναι, και το περιβάλλον δεν βλάπτουν, και τη γενικότερη ανάπτυξη ενισχύουν–, μόνο και μόνο για το αισθητικό τους αποτέλεσμα. ( από παλαιό δημοσίευμα).

Ο Δήμαρχος έτσι είδε το όλο θέμα. Ως ανάπτυξη και όχι ως πρόβλημα. Αλλού το είδαν αλλιώς. Έχουν περάσει από τότε 2-3 χρόνια. Γείτονες είμαστε, Και μεις έχουμε αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκά στα ίδια βουνά. Δεν πρέπει να γίνει μια συνάντηση των Δήμων για αλληλοενημέρωση; Μια ημερίδα όπου θα μιλήσουν στελέχη αυτών των επιχειρήσεων, κάτοικοι, εργαζόμενοι, και οι Δήμοι να δώσουν επισήμως την μέχρι τώρα εμπειρία τους με αυτές τις επενδύσεις, και φυσικά τα πραγματικά στοιχεία που δείχνουν το οικονομικό όφελος Δήμων και κατοίκων. Τι εισπράξανε, τί έπρεπε να εισπράξουν, αν οι εταιρείες πληρώνουν πραγματικά και δεν λένε "γράφτα στο ντεφτέρι" και τόσα άλλα. Έτσι κάνει ο κόσμος, έτσι προχωράει.
Μιλάμε για αφαλάτωση στην Ερμιονίδα. Λειτουργεί μήνες τώρα η αφαλάτωση της Ύδρας. Δεν έπρεπε να ζητηθούν τα μέχρι τώρα πραγματικά αποτελέσματα για να ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε και τι μας περιμένει;

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

«Thelo tin psifo sou...»
του Σάκη Ιωαννίδη
Eικόνα: Parallaxi
Το εξαιρετικό άρθρο διάβασε φίλη στο parallaximag και το πρότεινε.

Από τα μπαλκόνια και τις λαϊκές της δεκαετίας του '80 στο facebook και τα sms. Οι νέες τεχνικές πολιτικής επικοινωνίας που άλλαξαν τον τρόπο που οι πολιτικοί επικοινωνούν με τους ψηφοφόρους τους.
Αλιεύοντας ψηφαλάκια...
«Ώρες ευθύνης για την πατρίδα την πόλη µας... συνεργαζόµαστε… µαζί θα πετύχουµε... ». Ο ήχoς του sms στο κινητό µου το μεσημέρι της προηγούµενης Kυριακής δεν µε αφήνει να ξεχάσω στιγµή ότι διανύουµε µια προεκλογική περίοδο που ευτυχώς φτάνει στο τέλος της. Οι ειδικοί λένε να µη βοµβαρδίζουν οι υποψήφιοι τους εν δυνάµει ψηφοφόρους τους µε sms διότι πετυχαίνουν το αντίθετα αποτέλεσµα. Η µικρή όµως προεκλογική περίοδος έχει πανικοβάλει τους υποψήφιους και ειδικά τους «καινούργιους» που κάνουν πραγµατικά  ό, τι µπορούν για να γίνουν γνωστοί στο πέλαγος των ψηφοφόρων. Το e-mail µου τιγκάρει από τα µηνύµατα νίκης, συσπείρωσης, αντίδρασης, αγώνα. Στο facebook πρόσωπα γνωστά και άγνωστα, χαµογελαστά, µε στιλιζαρισµένες στουντιακές profile photo, µου ζητούν επίµονα να γίνουν φίλοι µου και µε ρωτάνε εάν θα παραβρεθώ στην εκδήλωσή τους: ναι, όχι, ίσως. Σκέφτοµαι ότι τουλάχιστον φέτος ορισµένοι δεν θα ξοδέψουν τεράστιες ποσότητες χαρτιού για να τυπώσουν γιγαντοαφίσες και θα περιοριστούν σε ένα έντυπο. Βέβαια, δεν εξαιρούνται οι κάρτες, τα στυλό, οι αναπτήρες, τα µπλουζάκια που µετατρέπουν τα πολιτικά γραφεία σε µικρά παντοπωλεία.
«Ελληνίδες, Έλληνες...»
Πριν από περίπου 20 χρόνια η στρατηγική των κοµµάτων στην προσέλκυση των ψηφοφόρων στηρίζονταν κατά βάση στα παραδοσιακά ΜΜΕ, στους εθελοντές και τη δράση των τοπικών οργανώσεων. Ποιος µπορεί να ξεχάσει τα «µπαλκόνια», τα µικρά κοριτσάκια που εµφανίζονταν τυχαία στις αγκαλιές των πολιτικών ή τα «κηδειόχαρτα» που κολλούσαν οι αφισοκολλητές; «Αυτές οι τεχνικές θεωρούνται σήμερα ξεπερασμένες», µας λέει η Ζένια Γεωργιάδου, διευθύνουσα σύµβουλος στην εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας Encore και προσθέτει: «Τα κονδύλια των υποψηφίων πηγαίνουν κατά πρώτο λόγο στην επιστημονική έρευνα και τα νέα ΜΜΕ και ακολουθούν η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και οι εφημερίδες μαζί με το πληροφοριακό υλικό των υποψηφίων».
«Thelo tin psifo sou...»
Τα νέα μέσα επικοινωνίας (blogs, facebook, twitter, sms) αποτελούν

Η βεβήλωση της Δημοκρατίας και η κατάρρευση της Ελλάδος - οι εκλογές και η συνέχεια του δράματος -

Για τις επικείμενες εκλογές σας στέλνω ένα άρθρο για ενημέρωσή σας, δημοσίευση.

Γεώργιος Εμ.Δημητράκης

 Η Δημοκρατία είναι το Πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον Λαό, ασκείται από τον Λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του Λαού. Κεντρικό χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας είναι η λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία των πολιτών εις την άμεση Δημοκρατία  ή κάποιων αντιπροσώπων τους εις την αντιπροσωπευτική Δημοκρατία.

Όμως εις την σύγχρονη εποχή η άσκηση της εξουσίας, εν ονόματι του Λαού, από Κυβέρνηση και Κόμματα, ναι μεν προϋποθέτει την αποδοχή αυτών από τον Λαό, από την άλλη πλευρά  δεν στερεί από τον Λαό το δικαίωμα της έμμεσης συμμετοχής των πολιτών εις τις πολιτικές διαδικασίες, τις διαδικασίες διακυβέρνησης και λήψης αποφάσεων. Για παράδειγμα, πέρα των εκλογών ανάδειξη των οργάνων της Πολιτείας. Η εξουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Λαού. Αυτό σημαίνει ότι τα όργανα της Πολιτείας που είναι φορείς εξουσίας (Κυβέρνηση, Βουλή κ.ο.κ.) πρέπει να υπηρετούν και να προασπίζουν τα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας, και όχι π.χ. κάποιου εκτός της κοινωνίας ή π.χ. κάποιων μόνο τμημάτων της. Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να επιδιώκουν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Επίσης σημαίνει ότι ταυτόχρονα με την Αρχή της Πλειοψηφίας πρέπει να υπάρχουν μηχανισμοί που προασπίζουν τα συμφέροντα της Μειοψηφίας.
Όμως η σημερινή άθλια κατάσταση της χώρας μας, αυτή η χρεοκοπία της Πατρίδας μας, εν καιρώ ειρήνης, και η ανείπωτη πτώχεια που βιώνει τώρα ο Λαός μας οφείλεται κυρίως  εις την παρερμηνεία της ουσιώδους έννοιας της Δημοκρατίας, η οποία με την πάροδο του χρόνου δημιούργησε το τεράστιο χάσμα  μεταξύ του Λαού και των φορέων της Εξουσίας. Διότι το να ασκεί κανείς το δικαίωμα της ψήφου δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι υπηρετεί την Δημοκρατία δηλαδή τα συμφέροντα της κοινωνίας.  Καθότι για την προάσπιση των συμφερόντων του ο ασκών το δικαίωμα της ψήφου, δηλαδή ο κάθε πολίτης,  οφείλει να είναι απόλυτα ενημερωμένος για τα κοινά π.χ. κοινωνικά, οικονομία, ανάπτυξη, παιδεία, υγεία, προβλήματα των συμπολιτών του, τους κανόνες συμπεριφοράς αυτού εντός του συνόλου της κοινωνίας κ.ο.κ.. Αλλά παράλληλα να ασκεί

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Πρόσκληση της «Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας»ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                        15/01/2015

Η Δημοτική Παράταξη του Δήμου Ερμιονίδας «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 7:30 μ.μ. στην καφετέρια QAHHWA AL-BUNN του κ. Παναγιώτη Λυγερού στο Κρανίδι θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της και επίσης θα γιορτάσει την επέτειο ίδρυσής της. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης κ. Τάσος Λάμπρου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Αρτίκι

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Προσκαλούμε τους πολίτες του Δήμου Ερμιονίδας την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 7:30 μ.μ. στον Πολυχώρο «Αρτίκι» του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας για την παρουσίαση των βασικών κατευθύνσεων του προγράμματος του ΠΑ.ΣΟ.Κ – Δημοκρατικής Παράταξης καθώς επίσης και της πρότασης: για τον σχηματισμό της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης στα πλαίσια των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Κεντρικός ομιλητής το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ – Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Τάσσος Χειβιδόπουλος
Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό και οι υποψήφιοι Βουλευτές ΠΑ.ΣΟ.Κ Αργολίδας που θα παρευρεθούν.

Θα ακολουθήσει πολιτικός διάλογος με τους πολίτες.

Η Εκλογική Επιτροπή
ΠΑ.ΣΟ.Κ –Δημοκρατική Παράταξη Δήμου Ερμιονίδας

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργολίδα


Αειφορία

Βρισκόμαστε στο 1956. Σε ένα σχεδόν παραθαλάσσιο περιβόλι με 400 μανταρινιές, 150 πορτοκαλιές ντόλτσα, και 50 λεμονιές. Τα δέντρα τότε δεν τα κλαδεύανε γερά, ήταν δηλαδή πολύ μεγάλα και δεν αραιώνανε τον καρπό. Το κάθε δέντρο είχε ένα γάρδος επιφανείας 10 τ.μ. περίπου και το νερό ταξίδευε σε χωμάτινα αυλάκια.
Το περιβόλι χρειαζότανε νερό 5 μήνες, από Μάιο μέχρι και Σεπτέμβριο, χοντρικά 150 μέρες.
Το πηγάδι του περιβολιού έδινε την ημέρα 40 κ.μ. νερό. Το μαγγάνι δούλευε το πρωί και έπαιρνε το νερό μέχρι το πάτο, και μετά το απόγευμα, πάλι μέχρι το πάτο.
Κάθε 15 μέρες το κάθε δέντρο ήθελε ένα κυβικό μέτρο νερό.
Η κατανάλωση νερού στους οικισμούς ήταν ελάχιστη, ούτε κουζίνες ούτε μπάνια υπήρχαν.

Έτσι είχαν απλωθεί τόσα δέντρα ποτιστικά, όσα άντεχαν τα πηγάδια και το νερό ήταν πάντα καλό.
Αν τότε υπήρχαν οικολόγοι, θα μιλούσανε για αειφορία, δηλαδή χρήση τόσο νερού που η φύση άνετα το κάλυπτε με σχεδόν μηδενικό περιβαλλοντικό κόστος. Μία ισορροπία δηλαδή ανθρώπινης ανάγκης και φύσης.

Όμως οι καιροί έφεραν αύξηση ποτιστικών καλλιεργειών, μεγάλη αύξηση κατανάλωσης στους οικισμούς, μετά στα ξενοδοχεία, μετά στα εξοχικά.
Χάλασε η ισορροπία στη φύση. Τη βαθύτερη άντληση και την μεγάλη κατανάλωση δεν την άντεξε η φύση και βρέθηκε σε μια νέα ισορροπία. Θα παίρνετε το νερό που θέλετε αλλά θα είναι μη πόσιμο και ακατάλληλο για πολλές καλλιέργειες.  Αν μάλιστα πολλαπλασιάσετε τις ανάγκες σας θα αντλείτε σχεδόν θάλασσα.

Σήμερα έχουμε άφθονα μέσα και τεχνολογίες να μην επιστρέψουμε στην αειφορία του 1956, αλλά να εκμεταλλευτούμε το νερό που χάνεται στη θάλασσα με φράγματα και ταμιευτήρες νερού κάθε είδους. Να έρθει άνθρωπος και φύση σε μια νέα ισορροπία που θα μας επιτρέψει να καλλιεργήσουμε βιολογικά όλη την Ερμιονίδα με πόσιμο νερό.

Αυτή η νέα ισορροπία δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερή ούτε κεντρώα. Ας θυμηθούμε ότι το 1956 η Ερμιονίδα ήταν φιλοβασιλική, μετά έγινε φιλοδεξιά, μετά φιλοσοσιαλιστική, και τώρα πάει να γίνει φιλοριζοσπαστική. Η καθημερινότητα του αγρότη όμως έβλεπε το νερό χωρίς πολιτικό χρώμα.
Και σήμερα αυτά τα έργα δεν έχουν να κάνουν με κόμματα και κυβερνήσεις. Τα υπερβαίνουν. Είναι εθνικά, όπως η άμυνα της χώρας και οι εθνικοί οδοί. Είναι έργα ζωής. Είναι το εθνικό δίκτυο φραγμάτων και διανομής νερού που θα δώσει εκ νέου ζωή και στον μικρότερο κάμπο.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ-ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ (ΣΥΜ)ΠΑΝΤΟΣ


Το βίντεο της ομιλίας με τίτλο «ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ-ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ (ΣΥΜ)ΠΑΝΤΟΣ: ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΚΗ, ΜΗ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΗ (NO-SCALE) ΥΠΕΡΒΑΡΥΤΗΤΑ» που πραγματοποιήθηκε στις 13/1 στην Ακαδημία Αθηνών με αφορμή την εγκατάσταση του προέδρου για το έτος 2015 Καθηγητή Δημήτρη Νανόπουλου. (η ομιλία αρχίζει στο 49:50)

Ευάγγελος Γουζούασης υποψήφιος βουλευτής


Η Μαρίλη Μέξη στις λαϊκές αγορές - Χθες στο Ναύπλιο σήμερα στην ΕρμιόνηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Μαρίλη Μέξη στις λαϊκές αγορές - Χθες στο Ναύπλιο σήμερα στην Ερμιόνη

Την λαϊκή αγορά του Ναυπλίου επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη, η Μαρίλη Μέξη, υποψήφια βουλευτής με το «Ποτάμι» και συζήτησε με τους πωλητές και τους πολίτες τα προβλήματά τους. Εκεί διαπίστωσε για άλλη μια φορά την καθίζηση της αγοράς, που οφείλεται στην φτωχοποίηση του κόσμου αλλά και στον αποπνικτικό ανταγωνισμό των πολυκαταστημάτων. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε πωλητής στη Μαρίλη: «Πολλές φορές φορτώνουμε τα πράγματα όπως τα ξεφορτώσαμε!» Από την πλευρά της η Μαρίλη Μέξη τόνισε πως, εκλεγόμενη, θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να στηρίξει την υγιή λειτουργία της αγοράς, με συνεχή ενημέρωση και στοχευμένες παρεμβάσεις.
Σήμερα, η υποψήφια βουλευτής με το «Ποτάμι» θα επισκεφτεί τη λαϊκή αγορά της Ερμιόνης.
 


ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!

ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!

Του Γεωργίου Ν. Φασιλή

Τι είμαστε ;                  Ελληνες!!!
Τι θέλουμε;                  Μεταρρυθμίσεις!!!!
Πως τις θέλουμε;          Χωρίς μεταρρυθμίσεις!!!!!!

Αυτή είναι η σημερινή σκληρή πραγματικότητα της Ελληνικής κοινωνίας. Θέλουμε να αλλάξουν όλα, εκτός από το δικό μας τομέα. Εμείς είμαστε ΟΚ στις υποχρεώσεις μας με το κράτος, οι άλλοι φταίνε και σε αυτούς να γίνουν αλλαγές!
Για να ξεφύγουμε απο τον άχαρο κοινωνικό αυτοματισμό που σπέρνει τα δαιμόνια του διχασμού, θα αντιμετωπίσουμε το θέμα των όντως αναγκαίων μεταρυθμίσεων σε όλη τη υποδομή του κράτους  με γέλιο και συγκεκριμένα με τη σάτυρα του  αγαπημένου μας  Γεωργίου Σουρή
Από τις πλέον επιτυχημένες έμμετρες σάτιρες του Γ. Σουρή που προκάλεσαν πολλές συζητήσεις ήταν οι περίφημες «Μεταρρυθμίσεις», που δημοσίευσε το 1886, σαν απάντηση στις απαιτήσεις του περίφημου αστυνομικού Διοικητή Αθηνών  Δ. Μπαιρακτάρη, ο οποίος με αστυνομικές διατάξεις ανέφερε πολύ αυστηρές ποινές σε μια σειρά παραπτωμάτων των πολιτών. 
Ο Γ. Σουρής, για να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής και αθηναικής κοινωνίας, πρότεινε να γίνουν δέκα νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούσαν τους κλέφτες των δημόσιων ταμείων, τους βουλευτές, τις καταπατήσεις οικοπέδων, τους κλεφτοκοτάδες, την καθημερινή βία, την ανατολίτικη συνήθεια πολλοί να εκπληρώνουν τις φυσικές ανάγκες τους στο δρόμο και τα καφενεία όπου… "σκότωναν" τις ώρες τους οι Aθηναίοι. 
Πρότεινε λοιπόν:
Πρόστιμο δύο δραχμών για όποιον ραχάτευε στους καφενέδες τρεις