Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Ανάργυρος Λεμπέσης Δελτίο τύπου


Ο Δήμαρχος, εάν διέθετε παρρησία και αρχοντιλίκι  θα φώναζε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο δυνατά και ξεκάθαρα: «Θέλω να γίνω Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου»
Αγαπητοί συνδημότες, με αυτά που διάβασα στο διαδίκτυο, δηλαδή ανακοινώσεις περί νόμιμων ή παράνομων αποφάσεων για το Λιμενικό Ταμείο και περί αλλαγών Προέδρων και Μελλών του Δ.Σ. και τις προσφυγές κατά της Απόφασης 204/2018 από τον κ. Λάμπρου, θα απαντήσω.
Εκτιμώ την προσπάθεια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Άρη Δημαράκη να καλύψει τα πολιτικά τερτίπια του Δημάρχου Ερμιονίδας, βγάζοντας μια ανακοίνωση ότι η 204/2018 Απόφαση είναι νόμιμη και ότι αυτοί που την κατήγγειλαν δεν έχουν δίκιο.
Εγώ δε θα σταθώ στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αυτό είναι αρμόδιο να κρίνει ποιον Πρόεδρο θα αλλάξει στο Λιμενικό Ταμείο και ποιόν Πρόεδρο θα επιλέξει.
Θα σταθώ στην συμπεριφορά του Δημάρχου Ερμιονίδας, με αυτή την λίγη εμπειρία που απόκτησα στην εικοσιτετράχρονη θητεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Αγαπητέ Άρη, με όλη την εκτίμηση που σου έχω, δεν ξεχνιέται η προσφορά σου στα αθλητικά δρώμενα της Ερμιόνης και ότι τίμησες την φανέλα του Ερμή Ερμιόνης επί σειρά ετών με μεγάλη επιτυχία, θα σε συμβουλεύσω.
Ο πρώτος άρχοντας του τόπου Άρη, που είναι ο Δήμαρχος, εάν διέθετε παρρησία και αρχοντιλίκι  θα φώναζε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο δυνατά και ξεκάθαρα: «Θέλω να γίνω Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου» και όχι σαν τη γάτα να προσπαθεί να μπει από την τρύπα σαν μέλος, με πρόσχημα αντικατάστασης του κ. Νόνη.
Έτσι το πράγμα θα είχε λήξει και δεν θα χρειαζόταν εσύ Άρη να δικαιολογήσεις τα Ντουρντουλούκια που έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή ποιοι μίλησαν, τι είπαν, τι κατάλαβαν και τι αποφάσισαν.
Και στο τέλος συρθήκατε πίσω από την καταγγελία του κ. Λάμπρου, γιατί βλέπω ότι ήρθε Πρόσκληση με θέμα την Τροποποίηση της σύνθεσης του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας, για την συνεδρίαση της ερχόμενης Τετάρτης.
Τέλος,
Αυτά τα  Ντουρντουλούκια μόνο στον Δήμο Ερμιονίδας γίνονται, Άρη.
Αγαπητέ Άρη με εκτίμηση προς το πρόσωπό σου,
Ανάργυρος Λεμπέσης
Δήμαρχος του τέως Δήμου Ερμιόνης

Μαρτυρίες από την Κατοχή. Κλοπές αρχαιοτήτων, λαθρανασκαφές, καταστροφές αρχαιοτήτων στην Πελοπόννησο
Ιταλός καραμπινιέρος στις Μυκήνες: Η περίφημη «Πύλη των Λεόντων», φρουρείται από τα Ιταλικά στρατεύματα κατοχής. Ιστορικό Φωτογραφικό Αρχείο της Ιταλίας.
Μαρτυρίες από την Κατοχή. Κλοπές αρχαιοτήτων, λαθρανασκαφές, καταστροφές αρχαιοτήτων στην Πελοπόννησο από τις γερμανικές και ιταλικές στρατιωτικές μονάδες κατοχής* – Κωνσταντίνος Χαρ. Τζιαμπάσης
Στους απολογισμούς των δεινών που επέφεραν οι ξένοι κατακτητές στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της Κατοχής, οι καταστροφές της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι αυτές που έχουν απασχολήσει σε μικρότερη έκταση έως σήμερα τους ερευνητές. Το ίδιο άγνωστες είναι οι καταστροφές των αρχαιολογικών θησαυρών της Πελοποννήσου, παρά τις συνοπτικές αλλά έγκαιρες καταγραφές.
Η παρούσα εργασία βασίζεται κυρίως στο βιβλίο «Ζημίαι των αρχαιοτήτων εκ του πολέμου και των στρατών Κατοχής» και αφορά την τύχη των αρχαιοτήτων της Πελοποννήσου.
Το βιβλίο «Ζημίαι των αρχαιοτήτων εκ του πολέμου και των στρατών Κατοχής» είναι μια έκθεση-μελέτη 160 σελίδων του 1946, η οποία συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Ιστορικών Μνημείων του τότε Υπουργείου Θρησκευμάτων και Εθνικής Παιδείας, με εντολή του υπουργού Α. Παπαδήμου. Από τα όσα αναφέρονται στην έκθεση, στη διάρκεια της Κατοχής σε 37 πόλεις και περιοχές της χώρας εκλάπησαν αρχαιότητες από τους Γερμανούς κατακτητές, ενώ την ίδια περίοδο Γερμανοί αρχαιολόγοι πραγματοποίησαν παράνομες ανασκαφές σε 17 περιοχές της Ελλάδος, απ’ όπου τα ευρήματα εστάλησαν στη Γερμανία. Δεν είναι αμελητέα η συμπεριφορά των Ιταλών που ρήμαξαν ίσως και περισσότερο από τους Γερμανούς τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΞΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΧΘΡΟΥΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Ο Δήμαρχος της Ερμιονίδας με ανάρτησή του σε blog της Ερμιόνης με κατηγορεί ότι δήθεν δεν έδειξα ενδιαφέρον για τις ζημιές της θεομηνίας, στις 30/9 και την αποκατάστασή τους στην Ερμιονίδα.
Συνεχίζοντας δε την εμπαθή και αναιτιολόγητη επίθεση στο πρόσωπό μου, βρίσκει την ευκαιρία στοχοποιώντας με, να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ και τις θέσεις του, που εγώ εκφράζω. Η καθυστέρηση όμως στην εκταμίευση του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 250.000 ευρώ, που έλαβε την Τετάρτη 10/10 ο Δήμος Ερμιονίδας από το Υπουργείο Εσωτερικών, οφείλεται σε δική του καθυστέρηση και ολιγωρία, διότι υπέβαλε το σχετικό αίτημα μόλις την προηγούμενη μέρα, 9/10.
Όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι και μεταξύ αυτών ο Δήμος Άργους – Μυκηνών και Επιδαύρου, φρόντισαν να σπεύσουν και να υποβάλλουν έγκαιρα τα σχετικά αιτήματα αποζημιώσεων προς τα Υπουργεία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να λάβουν άμεσα –τάχιστα το πρώτο πακέτο αποζημίωσης στις 5/10. Ο Δήμος Άργους- Μυκηνών ύψους 800.000 ευρώ.
Το ενδιαφέρον μου επομένως, υπήρξε εξ αρχής πραγματικό για την επούλωση των πληγών σε όλους τους Δήμους μας και η συμβολή μου ήταν ουσιαστική για την άμεση ενίσχυση της προσπάθειας αποκατάστασης.
Όλα τα υπόλοιπα τα αντιπαρέρχομαι. Είναι εύκολο να δημιουργείς σύνορα και να αντιμετωπίζεις τον Κυβερνητικό βουλευτή του Νομού ψυχροπολεμικά.
Το επιβεβλημένο όμως και παράλληλα αποδοτικό για την Ερμιονίδα και τους πολίτες της είναι να διατηρείς σε σωστό και αρμόζον επίπεδο, την θεσμική σου υποχρέωση, να συνεργάζεσαι με τον εκλεγμένο βουλευτή του Νομού, επ’ ωφελεία των πολιτών της Ερμιονίδας, έστω κι αν απεχθάνεσαι την πολιτική της Αριστεράς και της Κυβέρνησής μας, που με βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο τρόπο, προσπαθεί να επαναφέρει την χώρα στην κανονικότητα και την ανάπτυξη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Απο ψηλάΆλλη  μια όμορφη φωτογραφία του Δημήτρη Πάλλη.  Ερμιόνη.

Συνεδριάζει το “Διεθνές Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων –Οι Δρόμοι της Ίασης”

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου έχει την τιμή να σας προσκαλέσει
στην πρώτη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου πόλεων και επιστημονικών φορέων “Διεθνές Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων – Οι Δρόμοι της Ίασης”, το οποίο συστάθηκε με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, των Δήμων Επιδαύρου, Κω και Τρικκαίων, του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω. Η συνεδρία θα πραγματοποιηθεί στο Λυγουριό Αργολίδας, στην αίθουσα “Ξενία” εντός του Αρχαιολογικού Χώρου Ασκληπιείου Επιδαύρου, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11:00΄.
Ο Προεδρεύων του Δικτύου
   Κωνσταντίνος Γκάτζιος
   Δήμαρχος Επιδαύρου

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Γιάννης Γεωργόπουλος:Γιατί καταψήφισα το τέλος σύνδεσης


Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 08-10-2018,μεταξύ άλλων συζητήθηκε το 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης «΄Εγκριση της υπ΄αρ.192/2018 απόφασης του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ με θέμα : Καθορισμός δαπάνης διακλάδωσης και σύνδεσης προς τον αγωγό αποχέτευσης για το έργο «Ολοκλήρωση Αποχετευτικού Δικτύου Κρανιδίου».

Το ίδιο θέμα είχε έρθει πάλι για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 16-04-2018 με την 55/ 2018 
απόφαση, τότε, του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ. 

Τότε λοιπόν θεωρήθηκε άδικο να πληρώσουν όσοι συνδέσουν στο δίκτυο αποχέτευσης το ίδιο ποσό των 316,00€ για ένα μικρό σπίτι 40-50 τμ. με μία πολυκατοικία τετραγωνικών και πολλών διαμερισμάτων, γι΄αυτό και αναβλήθηκε η συζήτηση του θέματος για επανεξέταση από το ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ με τις ψήφους όλων των παριστάμενων Δημοτικών Συμβούλων,πλην του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΕΡ.

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ:ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΣ


Κρανίδι 11/10/2018
Παραποίηση Απόφασης και των Πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή
Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
Στην συνεδρίαση της 8ης Οκτωβρίου 2018 του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, ο Δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής εισηγήθηκε στο 8ο Θέμα της ημερήσιας διάταξης με τίτλο “Τροποποίηση σύνθεσης και αντικατάσταση τακτικού μέλους του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας»”, την αντικατάσταση του κ. Βασιλείου Νόνη από μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, μετά την παραίτησή του για επαγγελματικούς λόγους, από τον ίδιο τον Δήμαρχο.
Την Τετάρτη 10/10/2018, αναρτήθηκε στην Διαύγεια με ΑΔΑ:7ΝΕΡΩΡΡ-Ε57, η σχετική με το εν λόγω θέμα  Απόφαση 204/2018, όπου πέρα από την αντικατάσταση του κ. Βασιλείου Νόνη από τον κ. Δημήτρη Σφυρή, αναφέρει ότι αλλάζει η σύνθεση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου και αναλαμβάνει Πρόεδρος ο κ. Δημήτρης Σφυρής.
Σε αυτό το σημείο έχουμε παραποίηση της Απόφασης και των Πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου και Εξαπάτηση των Δημοτικών Συμβούλων τόσο της πλειοψηφίας, όσο και ορισμένων της μειοψηφίας, διότι κατά την διάρκεια της συζήτησης ούτε ο Δήμαρχος, ούτε και κάποιος άλλος ανέφερε, ότι με την αντικατάσταση του κ. Νόνη θα άλλαζε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου και η σύνθεσή του.
Δηλαδή, κανείς δεν ψήφισε αυτά που αναγράφει η Απόφαση 204/2018, όπως αυτή αναρτήθηκε στην Διαύγεια την 10η Οκτωβρίου 2018 με ΑΔΑ:7ΝΕΡΩΡΡ-Ε57, ούτε και αναφέρθηκαν ποτέ κατά την διάρκεια της συζήτησης του εν λόγω θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

8η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη


Χρήματα στους Δήμους Ερμιονίδας και Επιδαύρου για την αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία και για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Το υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρινόμενο σε αιτήματα που υπέβαλαν δήμοι της χώρας, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ποσού συνολικού ύψους 2.694.000,00 ευρώ, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από την κακοκαιρία και για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. 

Ειδικότερα, για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τους κάτωθι δήμους της χώρας, εγκρίθηκαν επιχορηγήσεις ύψους 2.150.000,00 ευρώ, εκατ. ευρώ, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας».

Δήμος
Νομός
Ποσό
Βόλβης
Θεσσαλονίκης
300.000,00 €
Διρφύων - Μεσσαπίων
Ευβοίας
250.000,00 €
Επιδαύρου
Αργολίδας
300.000,00 €
Ερμιονίδας
Αργολίδας
250.000,00 €
Πύργου
Ηλείας
300.000,00 €
Ρήγα Φεραίου
Μαγνησίας
300.000,00 €
Σουφλίου
Έβρου
250.000,00 €
Σπάρτης
Λακωνίας
200.000,00 €

Ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας 

Ακολούθως, για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, εγκρίθηκαν οι επιχορηγήσεις ποσού ύψους 544.000,00 ευρώ, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.

Δήμος
Νομός
Ποσό
Γεωργίου Καραϊσκάκη
Άρτας
300.000,00 €
Δίου Ολύμπου
Πιερίας
80.000,00 €
Μακρακώμης
Φθιώτιδας
80.000,00 €
Παρανεστίου
Δράμας
84.000,00 €

Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

ανακοίνωση

10η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Αθήνα: 10.10.2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

10η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
Νέοι άνθρωποι και ψυχική υγεία σε έναν κόσμο που αλλάζει
 Σκεφτείτε πως είναι να μεγαλώνει κανείς στο σημερινό κόσμο. Να μάχεται συνέχεια ενάντια στις επιπτώσεις των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των πολέμων και της βίας, στο σπίτι, στα σχολεία και στην εργασία. Οι νέοι δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους στο διαδίκτυο - βιώνουν εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, εκφοβισμό στον κυβερνοχώρο και παίζουν βίαια παιχνίδια. Οι αριθμοί αυτοκτονίας και κατάχρησης ουσιών αυξάνονται σταθερά, οι νέοι LGBTQ αισθάνονται μόνοι τους και διώκονται επειδή είναι αληθινοί για τους εαυτούς τους και οι νέοι ενήλικες ζουν σε μια ηλικία που μπορούν να εμφανίσουν σοβαρές ψυχικές ασθένειες και όμως διδάσκονται ελάχιστα έως τίποτα για την ψυχική υγεία.
1 στους  6 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο είναι μεταξύ 10-19  ετών: το φετινό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που στηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη καλεί να στηρίξουμε τους νέους και την ψυχική υγεία. Η ΕΣΑμεΑ στηρίζει την ΠΟΣΟΨΥ και διαδίδει με τη σειρά της το μήνυμα. Θέλουμε να δώσουμε προσοχή στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και οι νέοι ενήλικες στον κόσμο μας σήμερα και να ξεκινήσουμε τη συζήτηση γύρω από αυτό που χρειάζονται για να μεγαλώσουν υγιείς, ευτυχισμένοι και ανθεκτικοί.

Καταγγελία Ομάδας ¨Δυνατής Ερμιονίδας¨ Φούρνων

Η κατάσταση πλέον στους Φούρνους έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, τόσο που στελέχη και σύμβουλοι της παράταξης του κ.Σφυρή συζητούν ανοιχτά και έντονα το πρωτόγνωρο αυτό φαινόμενο . Οι δε κάτοικοι των Φούρνων έχουν εξαντλήσει μέχρι και την τελευταία σταγόνα υπομονής τους. Οι τελευταίες παρεμβάσεις των δυο εξωθεσμικών προσώπων που ασκούν καθήκοντα Προέδρου στους Φούρνους μας οδηγούν στις παρακάτω ενέργειες. 
  Η κακοποίηση του θεσμού του Πρόεδρου της Τοπικής Κοινότητας δεν έχει προηγούμενο. Συμβούλια δεν έχουν γίνει εδώ και έξι μήνες περίπου, απουσία (μόνιμη) της Πρόεδρου εκτελούνται έργα με επίβλεψη και μεροληπτική καθοδήγηση τρίτων παραβιάζοντας τον νόμο που είναι ξεκάθαρος στο κομμάτι αυτό και τέλος πρόσφατα πληροφορηθήκαμε από την εκκλησιαστική επιτροπή ότι στο Κοιμητήριο του χωρίου μας έγινε και θα γίνεται ταφή κατοίκων από άλλα χωριά που έχουν κορεσμένα κοιμητήρια. Το συμβούλιο δεν ενημερώθηκε ποτέ γι’ αυτή την απόφαση, ποτέ δεν συνεδρίασε, ποτέ δεν εξέφρασε γνώμη γι αυτό το θέμα και συν της άλλοις από εξωθεσμική κάτοικο που εκτελεί χρέη έγιναν υποδείξεις για το σημείο ταφής της εκλιπούσας. 
Φτάνει πια, επί 4 χρόνια η μόνιμη απουσία της Πρόεδρου σκοτώνει τον θεσμό και την Κοινότητα, οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τον ρόλο της δεν στέκουν ούτε νομικά αλλά και ούτε φυσικά διότι η προεδρία της κοινότητας δεν είναι σκούπα και φαράσι.
  Έτσι λοιπόν δηλώνουμε δημόσια την δυσαρέσκεια της πλειοψηφίας πλέον των κατοίκων του χωριού και :
- Καταγγέλλουμε την μόνιμη απουσία της Πρόεδρου από την Κοινότητά μας.
- Καταγγέλλουμε την κατ’ εξακολούθηση παράβαση του νομού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αναφέρει «πως κατά την εκτέλεση έργων στις εκάστοτε τοπικές κοινότητες ο Πρόεδρος υποχρεούται να είναι παρών και να συντονίζει σε συνεργασία με τον Δήμαρχο τις εργασίες.» 
- Καταγγέλλουμε την συνεχή ενασχόληση εξωθεσμικών στην διοίκηση της Κοινότητας και την διαχείριση των θεμάτων της.
-Καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο Ερμιονίδας όπου με την ανοχή και στήριξή του ενισχύει αυτό το προβληματικό φαινόμενο και συνδράμει στην κακοποίηση του θεσμού.

Με σεβασμό στους Κατοίκους των Φούρνων
Ομάδα ΄΄Δυνατής Ερμιονίδας΄΄ Φούρνων

Μείωση κατ εξαίρεση στα δημοτικά τέλη για το νησί της Κορωνίδας στην Κοιλάδα


Με απόφαση του Δήμου Ερμιονίδας, μειώθηκαν τα τέλη καθαρισμού κατ εξαίρεση, για το νησί Κορωνίδα στην Κοιλάδα. 
Την πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση, την απόφαση αλλά και τις ενστάσεις την είδαμε   στη diavgeia .

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ 

Εκ του Πρακτικού της υπ’ αρ. 16ης /2018 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου 13ο Θέμα Ημερήσιας Διάταξης:
 Σχετικά με τροποποίηση της υπ’ αρ. 15/2012 (ΑΔΑ: ΒΟΖΙΩΡΡ-Ο0Η) απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας ως προς την κατηγορία ΣΤ΄. 
Αριθμός Απόφασης 189/2018 Α. 

Σήμερα, την 11η του μηνός Σεπτεμβρίου έτους 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:30, το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας συνήλθε σε Δημόσια Συνεδρίαση σε αίθουσα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου ύστερα από την υπ’ αρ. πρωτ.: οικ. 6161/07.09.2018 πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που επιδόθηκε σε κάθε Δημοτικό Σύμβουλο και στο Δήμαρχο, σύμφωνα με τις διατάξεις των σχετικών άρθρων του Ν.3852/2010, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρόν θέμα. 

Από ψηλά


Υπέροχη φωτογραφία του Δημήτρη Πάλλη. Ερμιόνη.

7η Γιορτή Ελαιολάδου και ελιάς στο Κρανίδι


Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

O πατέρας Αντώνιος κέρδισε το βραβείο του Kαλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη

Τρεις μη κυβερνητικοί οργανισμοί από την Ελλάδα έλαβαν στις Βρυξέλλες το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη που απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Πρόκειται για την «Κιβωτό του Κόσμου», που δραστηριοποιείται στον τομέα της μέριμνας και της προστασίας μητέρας και παιδιού και έχει ως «ψυχή» τον πατέρα Αντώνιο, τη ΜΚΟ «HOPEgenesis» που ασχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Άνεμος Ανανέωσης» που δραστηριοποιείται στον τομέα της στήριξης και της ένταξης στην κοινωνία ιδιαίτερα ευάλωτων προσφύγων.
Οι τρεις ΜΚΟ βραβεύτηκαν αντίστοιχα μετά από πρόταση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του ΕΚ, Δημήτρη Παπαδημούλη, της ευρωβουλευτή της ΝΔ Ελίζας Βόζενμπεργκ και του ευρωβουλευτή του Ποταμιού, Μιλτιάδη Κύρκου.


 Περισσότερα 

τα μάθατε;

Λουλουδιάσαμε

Ο λόφος των Μύλων στην Ερμιόνη γεμάτος  κυκλάμινα, ανθισμένα καραμπούσια, χελώνες, πεταλούδες, ομορφιά..

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας: "Η συναρπαστική κυρία Συντήρηση" 8 - 21 Οκτωβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που για πρώτη φορά φέτος γιορτάζεται την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018 με το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού "Η Συναρπαστική Κυρία Συντήρηση".

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 8-21 Οκτωβρίου 2018.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ 
«Η ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ», 8 - 21/10 – 2018.
Περιγραφή προγράμματος
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Συναρπαστική κυρία Συντήρηση», μέσα από την αφήγηση, την παρατήρηση, το παιχνίδι και τη δημιουργική συμμετοχή, φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή τους μικρούς μαθητές με το συναρπαστικό κόσμο της Συντήρησης των αρχαιολογικών ευρημάτων. 

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΠΟ ΔΕΥΑΕΡ


Κρανίδι 09/10/2018

Νέο άδικο χαράτσι στους κατοίκους Κρανιδίου και Πορτοχελίου από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή
Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της 8/10/2018,  εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, (υπέρ από τους 13 Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας και από τον κ. Εμ. Μαχαίρα Δημοτικό Σύμβουλο της μειοψηφίας και κατά όλοι οι υπόλοιποι παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας), η Απόφαση 192/2018 της ΔΕΥΑΕΡ με τίτλο “Καθορισμός δαπάνης διακλάδωσης και σύνδεσης προς αγωγό αποχέτευσης για το έργο «Ολοκλήρωση Αποχετευτικού Δικτύου Κρανιδίου»”.
Βλέπε Απόφαση 192/2018 της ΔΕΥΑΕΡ: